The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Zamknięty temat

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Member

Od: 12.2002

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 17.07.2009, 10:17
Wiedziałem, że Was tu znajdę!...
emjot
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 17.07.2009, 10:17
kristos napisał(a):Wyświetl post
A ja mam nieodparte wrażenie ,ze RN każe na siłę Skoży trzymać JK bo to "fachura" niespotykany.
A ... i jeszcze jak wylosowaliśmy Levadię ,powinniśmy dokupić co najmniej 5 nowych zawodników ,bo to potęga niespotykana.
a ja mam nieodparte wrażenie że nawet taką potęgę jak Levadia nie da się ograć bez prawego obrońcy i choćby dwójki ofensywnych graczy na ławce (jakiś napastnik, jakiś pomocnik)
którzy mogliby wymienić słabe ogniwa w zespole (np. Łobo, np. Jirsaka, np. Pawła B.)
wiem wiem
to fanaberia
wszak mamy tak szeroką kadrę.... że nawet MESA powinna rozjechać Estończyków
Jurowicz-Talik-Lechowicz-Szumilas-Kaczor-J.Krupa-Brzycki-Legutko-J.Wapiennik-W. Stopa-Michel-Sawicki-S.Wójcik-Świder-Snopkowski-Adamek
kristos
Senior Member

Stary 17.07.2009, 10:32
A po co Skorży ofensywni zawodnicy ,jak jego ulubiony system ,to gra jednym napastnikiem i koniecznie żeby miał ponad 190cm.
"Ścieżka sprawiedliwości wiedzie przez nieprawości
samolubnych i tyranię złych ludzi"......
ciacho
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 17.07.2009, 10:55
A po co Skorży ofensywni zawodnicy ,jak jego ulubiony system ,to gra jednym napastnikiem i koniecznie żeby miał ponad 190cm.
A w dodatku był czarny i biegał setkę w 8 sekund
FredzIo
Senior Member

Od: 10.2007

Stary 17.07.2009, 11:02
O widze, że już zaczęło się narzekanie i zwalnianie trenera i jego ludzi. Wystarczył jeden remis.
Bogusław Cupiał napisał(a):
Kochałem Wisłę, kiedy byłem jej kibicem i kocham dzisiaj, bo to jest mój klub..
Donki
Banita

Od: 05.2009

Stary 17.07.2009, 11:03
Z tego co wiem to Skorza chce przejść na system 4-3-3
Skrzat
Member

Od: 12.2008

Stary 17.07.2009, 12:30
Ciekawe gdzie ci 3 napastnicy
tofik
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 17.07.2009, 13:01
4-3-3 czy 4-2-3-1 ?
..
HEDu
Senior Member

Od: 04.2008

Stary 17.07.2009, 13:14
4-2-3-1 to my gramy.

arti
Guest

Stary 17.07.2009, 13:25
Jakżeś na to wpadł? No Skorża napastników ma rzeczywiście w ch... - może przebierać w systemach - 1-4-4-2; 1-4-3-3, a nawet 1-2-3-5. Czyją jesteś tubą Kristos?
kristos
Senior Member

Stary 17.07.2009, 14:53
A na koniec przypomnę ,że już jeden taki "świety' był w Wiśle, co nie można było na niego złego słowa powiedzieć. Jakim był fachowcem przekonali się w Zabrzu....
Ostatnio edytowane przez wolfy : 17.07.2009 o godz. 21:11.
7 kotów
P.N.R.I.

Stary 17.07.2009, 15:00
Skorza gra jednym systemem: "11". Czasem w meczu sie to zmienia w "10" czy "9", jak zarobimy podpaske albo dwie.
Przeciez to jest absolutnie drugorzedne czy wyjdziemy na przeciwnika 442, 352, 433, 451, czy jeszcze innymi cyferkami. Podstawa jest to, zeby pilakrzom sie chcialo.
jesli chce sie 8-11 - jest zajebiscie
Jesli chce sie 4-7 - jest niezle
jesli 1-3 jest kiepsko.

Czasem sie nie chce zadnemu i wtedy jest katastrofa typu 0:4 u siebie z Grodziskiem czy 5:1 w Warszawie.

W srode chcialo sie 3 i dlatego nie wygralismy z Estonczykami.

Za tydzien bedzie sie chcialo pewnie wszystkim bo latka ".......y sezonu" dla obecnego Mistrza Polski jest kiepska latka.
Tyle ze Skorza nie ma nic do tego.
"Bo w tym caly jest ambaras, zeby Skorza i 11 innych chcialo na raz".
Boia chi molla !
Arapaho
Senior Member

Od: 06.2004

Stary 17.07.2009, 15:03
To już nawet nie jest śmieszne ,ale żałosne.
A na koniec przypomnę ,że już jeden taki "świety' był w Wiśle, co nie można było na niego złego słowa powiedzieć. Jakim był fachowcem przekonali się w Zabrzu....
No z takim składem to Murinho by mistrza pewnie zdobył.Same gwiazdy... Niby Kasperczak mial wejść na boisko za nich i grać ... co za gość.....ja pi.....leCiekawe czy na fecie stałeś tyłem do piłkarzy i z założonymi rękami twierdziłeś : "Za chuja nie zaśpiewam Maciek Skorża- bo jest cienias.Z takim grajkami to każdy LM ma w kieszeni nie mówiąc o Orange Premiersh...upsss Ekstraklasie"
...........................
– Panie marszałku, a jaki program tej partii?
– Najprostszy z możliwych. Bić ....y i złodziei, mości hrabio.
Opis: rozmowa hrabiego Skrzyńskiego z Piłsudskim na temat możliwości założenia przez Piłsudskiego partii politycznej
1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Stary 17.07.2009, 15:07
Zazwyczaj się nie zgadzam z tym co piszesz ale tu to chyba przebiłeś samego siebie i oceniam to wyżej niż wiarę płynącą chyba z samego nieba że Łobo to dobry gracz i powróci jeszcze w wielkim stylu.

Odwróćmy to trochę - jakim systemem do jasnej cholery może być ulubiony system Skorży gdy od ponad 2 lat mamy 1 napastnika z prawdziwego zdarzenia.Przecież nie kto inny jak Skorża błaga o drugiego, a że wysokiego to chyba naturalne.Jasne jest tez to że gdyby był niski a dobry to też by go wziął.
Boguski nie jest typowym napastnikiem, Ćwielong przynajmniej na razie też a i tak zazwyczaj obaj grają.

Wytłumacz mi zatem jak można grac dwoma napastnikami, mając tylko jednego?
Rozumiem wszystko ale jak można tak kota ogonem odwrócić(sory kocie )to już nie bardzo.
Taktyka Skorży jest w 90% uzależniona od stanu kadry a stan ten jest jaki jest i to nie jest tak że złego słowa o trenerze nie można powiedzieć.Ja też mam różne 'ale' ,choćby bezsensowne próby swego czasu promowania Łobo czy irracjonalną wprost chęć grania właśnie 2 napastnikami, gdzie jednym z nich był Beto.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 17.07.2009 o godz. 21:08.
94 - Allah Akbar!!
szczebrzeszcz
Senior Member

Od: 05.2003

Stary 17.07.2009, 15:07
Ok tylko znajdz lepszego na finanse Wisły

PS. Czarodziej z Afryki miał przynajmniej zawodników, ba nawet wpływ na politykę kadrową miał większy
kangurekm
Senior Member

Stary 17.07.2009, 15:55
Nigdy nie miałem obiekcji do ustawień czy taktyki jakie serwował nam pan Maciek jednak w spotkaniu troszeczkę przekobinował niestety . Pierwszy błąd to ustawienie z Pawłem na szpicy : każdy rywal Wisły wie że Brożek to jej 50% ( jak nie wiecej) i jest najlepiej krytym piłkarzem na boisku. Drugi : ustawienie Łoba na prawej obronie : wierzyłem w niego i nadal mam troszeczkę wiary ale to co pokazuje w pomocy to padaka , a co dopiero na obronie! Trzeci : Tomek Jirsak powinien być ustawiany głębiej tzn. na swojej nominalnej pozycji - środkowy pomocnik , jak miał konstruować akcje jeśli każda piłka przelatywała nad nim lub obok gdyż każda była zagrywana do Brozia z nadzieją że cudu dokona =/ Obok Sobola Tomkowi byłoby lepiej konstruować akcje , pod warunkiem oczywiscie że ma przed osbą 2 napastników co daje mu większe pole manewru. Czwarty : Od początku spotkania Pietia powinien grać na prawej stroie defensywy a Junior na lewej - w takim meczu potrzebujemy szczelnej obrony i ofensywnie usposobionej linii pomocy - Diaz tego nie zapewnia grając w środku razem z Radkiem.
Sorka za tak długi post ale muszę się gdzieś wyżalić ;-) moim zdaniem nie tyle umiejętnosći i przygotowanie przesądziły o tak marnym meczu w wykonaniu Wiślaków ale przede wszystkim taktyka no i brak szczęścia - 2 poprzeczki , strzały Sobola czy Jirsaka. Jeśli pan maciek wyciągnie wnioski tzn. zmieni ustawienie i taktykę a także zmobilizuje naszych kopaczy to o wynik w Tallinie jestem spokojny.
jova
Senior Member

Od: 07.2003

Stary 17.07.2009, 16:25
Taaa, Kasperczakowi powinno się odebrać tytuły zdobyte z Wisłą. To, że po jego zwolnieniu w ciągu 2,5 roku klub prowadziło siedmiu trenerów też świadczy o tym, że Heńka można było bardzo łatwo zastąpić.
FredzIo
Senior Member

Od: 10.2007

Stary 17.07.2009, 16:41
kangurekm napisał(a):Wyświetl post
Nigdy nie miałem obiekcji do ustawień czy taktyki jakie serwował nam pan Maciek jednak w spotkaniu troszeczkę przekobinował niestety . Pierwszy błąd to ustawienie z Pawłem na szpicy : każdy rywal Wisły wie że Brożek to jej 50% ( jak nie wiecej) i jest najlepiej krytym piłkarzem na boisku. Drugi : ustawienie Łoba na prawej obronie : wierzyłem w niego i nadal mam troszeczkę wiary ale to co pokazuje w pomocy to padaka , a co dopiero na obronie! Trzeci : Tomek Jirsak powinien być ustawiany głębiej tzn. na swojej nominalnej pozycji - środkowy pomocnik , jak miał konstruować akcje jeśli każda piłka przelatywała nad nim lub obok gdyż każda była zagrywana do Brozia z nadzieją że cudu dokona =/ Obok Sobola Tomkowi byłoby lepiej konstruować akcje , pod warunkiem oczywiscie że ma przed osbą 2 napastników co daje mu większe pole manewru. Czwarty : Od początku spotkania Pietia powinien grać na prawej stroie defensywy a Junior na lewej - w takim meczu potrzebujemy szczelnej obrony i ofensywnie usposobionej linii pomocy - Diaz tego nie zapewnia grając w środku razem z Radkiem.
Sorka za tak długi post ale muszę się gdzieś wyżalić ;-) moim zdaniem nie tyle umiejętnosći i przygotowanie przesądziły o tak marnym meczu w wykonaniu Wiślaków ale przede wszystkim taktyka no i brak szczęścia - 2 poprzeczki , strzały Sobola czy Jirsaka. Jeśli pan maciek wyciągnie wnioski tzn. zmieni ustawienie i taktykę a także zmobilizuje naszych kopaczy to o wynik w Tallinie jestem spokojny.
A ja uwielbiam, jak na forum pojawia sie ktoś, kto pewnie z pracą trenera nie miał żadnej styczności i wytyka błędy najlepszemu trenerowi w lidze. A w ostatnim zdaniu wspaniałomyślnie dodaję, że jeśli tylko "pan maciej" (ozesz ****a) poprawi swoje błędy i pozmienia wszystko tak jak wcześniej napisał, to sukces murowany.
Bogusław Cupiał napisał(a):
Kochałem Wisłę, kiedy byłem jej kibicem i kocham dzisiaj, bo to jest mój klub..
Skrzat
Member

Od: 12.2008

Stary 17.07.2009, 16:57
szczebrzeszcz napisał(a):Wyświetl post
Ok tylko znajdz lepszego na finanse Wisły

PS. Czarodziej z Afryki miał przynajmniej zawodników, ba nawet wpływ na politykę kadrową miał większy
Dudu,Franek,Nowak,Chrapek,Mitsanski,Robak i wiele innych.
7 kotów
P.N.R.I.

Stary 17.07.2009, 16:57
jova napisał(a):Wyświetl post
Taaa, Kasperczakowi powinno się odebrać tytuły zdobyte z Wisłą. To, że po jego zwolnieniu w ciągu 2,5 roku klub prowadziło siedmiu trenerów też świadczy o tym, że Heńka można było bardzo łatwo zastąpić.
Jakich 7 trenerow ?!

Trenerow bylo 2.
Liczka i Petrescu.

Dwie niedojdy:
Engel i Okuka

Dwoch "na chwile":
Kulawik i Moskal

i jedno pogotowie - Nawalka.

O ile zatrudnienie swini czy Dragomira to nic innego jak zwykly zamach i dywersja, zatrudnienie ekswislakow to tylko na czas poszukwian - bo ktos w koncu pilkarzy musi prowadzic, oto Liczka i Dan byli dobrymi strzalami, ktorzy sie niesttey rozbili o beton polskiego ligowca.
Boia chi molla !
Arapaho
Senior Member

Od: 06.2004

Stary 17.07.2009, 17:00
co za róznica ilu było trenerów - jak wszyscy do dupy ...( no może poza Petrescu - ale to moje prywatne zdanie)
...........................
– Panie marszałku, a jaki program tej partii?
– Najprostszy z możliwych. Bić ....y i złodziei, mości hrabio.
Opis: rozmowa hrabiego Skrzyńskiego z Piłsudskim na temat możliwości założenia przez Piłsudskiego partii politycznej
WislaFan123
Senior Member

Od: 08.2003

Stary 17.07.2009, 17:06
FredzIo napisał(a):Wyświetl post
A ja uwielbiam, jak na forum pojawia sie ktoś, kto pewnie z pracą trenera nie miał żadnej styczności i wytyka błędy najlepszemu trenerowi w lidze. A w ostatnim zdaniu wspaniałomyślnie dodaję, że jeśli tylko "pan maciej" (ozesz ****a) poprawi swoje błędy i pozmienia wszystko tak jak wcześniej napisał, to sukces murowany.
a co to juz nie wolno napisac ze trener popelnil blad? czyli uwazasz ze dobrze zrobil co odzwierciedla wynik? sam sie poczesci przyznal do bledu szybko zmieniajac ustawienie na 4-4-2. Akurat on napisal wszystkie bledy jakie popelnik w tym meczu, kazdy sie myli, i nie trzeba byc trener zeby to zauwazyc, i to nie krytyka w zwrocenie faktu...
emjot
Senior Member

Stary 17.07.2009, 18:09
Twój ulubiony Smuda pokazał w leszku że lewego pomocnika należy wystawić jako napastnika a potem schować głęboko na trybunach
wszak się nie nadaje
Jurowicz-Talik-Lechowicz-Szumilas-Kaczor-J.Krupa-Brzycki-Legutko-J.Wapiennik-W. Stopa-Michel-Sawicki-S.Wójcik-Świder-Snopkowski-Adamek
kristos
Senior Member

Stary 17.07.2009, 20:30
emjot napisał(a):Wyświetl post
Twój ulubiony Smuda pokazał w leszku że lewego pomocnika należy wystawić jako napastnika a potem schować głęboko na trybunach
wszak się nie nadaje
To czy się nadaje dopiero się okaze ,na razie zagrał w sparingu.
Okaże się także co ugra Lech w tym sezonie.
emjot
Senior Member

Stary 17.07.2009, 21:07
To czy się nadaje dopiero się okaze ,na razie zagrał w sparingu.
Okaże się także co ugra Lech w tym sezonie.
nie chodzi o to co Lech ugra w tym sezonie
lecz o to czego nie ugrał ze Smudą w zeszłym
kangurekm
Senior Member

Stary 17.07.2009, 21:46
FredzIo napisał(a):Wyświetl post
Kolego z pracą trenera styczności nie miałem to fakt , można powiedzieć że jestem trenerem amatorem , który ma zboczenie i analizuje każdy mecz od podszewki Ngdzie nie napisałem że "moje ustawienie" okaże się murowanym sukcesu , są to wnioski wyciągnięte nie tylko na podstawie tego jednego meczu ale przez pryzmat całego poprzedniego sezonu gdzie materiał dydaktyczny był bardzo obszerny , gdyż Wisła potrafiła zagrać totalną padake vide z Polonią Bytom lub bardzo dobry mecz jak w Gdańsku.
Jeśli zaś chodzi o wytykanie błędów - jeśli by ich nie bło to by ich nikt nie wytykał

Pozdrawiam serdecznie =)
mt_kielce
Junior Member

Od: 07.2009

Stary 17.07.2009, 22:12
Może i popełnił 2 czy 3 błędy, ale kto by się nie pomylił, mając tyle problemów na głowie. Nie ma w tym momencie lepszego trenera dla nas, Maciek musi zostać!!!!!
Lysy
Senior Member

Stary 17.07.2009, 22:12
emjot napisał(a):Wyświetl post
nie chodzi o to co Lech ugra w tym sezonie
lecz o to czego nie ugrał ze Smudą w zeszłym
A czym Ci znowu ten Smuda zawinił? To dobry trener, choć i tak uważam Skorżę za lepszego znawcę (rzekłbym nawet cudotwórcę, bo wyczarował nam dwa tytuły praktycznie z niczego) O Smudzie spokojnie można rozmawiać w temacie "Byli piłkarze, trenerzy i inni pracownicy Wisły"
3rider
Senior Member

Od: 02.2003

Stary 17.07.2009, 22:29
Powiem tak, jestesmy o krok od kompromitacji porownywalnej do Tbilisi. Plusem jest to, ze to my bedziemy musieli atakowac i grac agresywnie, a nie spac jak w Gruzji i bronic jakiegos tam iluzorycznego prowadzenia. Mam nadzieje, ze zagramy ostro do przodu od poczatku, bo potem z bywa i tak, ze kontuzja, ze czerwona kartka (Tbilisi), przypadkowy karny (Lechia na 1-2 w koncowce meczu) i moze byc ciezko odrabiac straty.

Skorza jest dla mnie Napoleonem taktyki jesli chodzi o utylizacje zawodnikow na nietypowych dla siebie pozycjach, ale Lobo na prawej obronie? Z gory bylo wiadomo, ze to bedzie katastrofa. Jest slaby fizycznie, malo zwrotny, nie umie grac kontaktowo. Wiem, ze rewanz zaczniemy 4-5-1, ale mam nadzieje, ze w drugiej polowie szybko przejdziemy na 4-4-2. Sam Brozek na szpicy w Tallinie nic nie zdziala. Bedzie go pilnowac dwoch srodkowych plus defensywny pomocnik odcinajacy od podan Brozia. Estonczycy to wiedza i fajnie by bylo, zebysmy my przewidzieli to, co sie wydarzy w srode.

PAWELEK
BROZEK-MARCELO-JOP(GLOWA?)-DIAZ
MALECKI-SOBOL-CANTORO(JIRSAK)-KIRM
BROZEK-CWIELONG
HENRYK TOMASZ REYMAN (1897-1963) – piłkarz (środkowy napastnik), podpułkownik Wojska Polskiego. Walczył w I wojnie światowej, wojnie polsko-bolszewickiej, w czasie powstań śląskich, uczestnik kampanii wrześniowej, ranny w bitwie nad Bzurą. Dowódca I batalionu 37. pułku piechoty z Kutna. W latach 1910-1933 występował w Wiśle Kraków, w barwach której w latach 1927-33 grając w lidze zdobył 109 goli. 9-krotny reprezentant kraju, w 1924 kapitan reprezentacji na Olimpiadzie w Paryżu.
kangurekm
Senior Member

Stary 18.07.2009, 11:47
3rider napisał(a):Wyświetl post
Powiem tak, jestesmy o krok od kompromitacji porownywalnej do Tbilisi. Plusem jest to, ze to my bedziemy musieli atakowac i grac agresywnie, a nie spac jak w Gruzji i bronic jakiegos tam iluzorycznego prowadzenia. Mam nadzieje, ze zagramy ostro do przodu od poczatku, bo potem z bywa i tak, ze kontuzja, ze czerwona kartka (Tbilisi), przypadkowy karny (Lechia na 1-2 w koncowce meczu) i moze byc ciezko odrabiac straty.

Skorza jest dla mnie Napoleonem taktyki jesli chodzi o utylizacje zawodnikow na nietypowych dla siebie pozycjach, ale Lobo na prawej obronie? Z gory bylo wiadomo, ze to bedzie katastrofa. Jest slaby fizycznie, malo zwrotny, nie umie grac kontaktowo. Wiem, ze rewanz zaczniemy 4-5-1, ale mam nadzieje, ze w drugiej polowie szybko przejdziemy na 4-4-2. Sam Brozek na szpicy w Tallinie nic nie zdziala. Bedzie go pilnowac dwoch srodkowych plus defensywny pomocnik odcinajacy od podan Brozia. Estonczycy to wiedza i fajnie by bylo, zebysmy my przewidzieli to, co sie wydarzy w srode.

PAWELEK
BROZEK-MARCELO-JOP(GLOWA?)-DIAZ
MALECKI-SOBOL-CANTORO(JIRSAK)-KIRM
BROZEK-CWIELONG
Zaczynając rewanż ustawieniem 4-5-1 od razu wbijamy gwóźdź w swoją trumnę - Wisła całe spotkanie musi rozgrywać systemem 4-4-2 a potem gdzieś w 60 minucie (jeśli sytuacja będzie tego wymagała) przejść na 4-3-3 z Małym lub Andrażem w ataku obok Brozia i Pepe. Innej rady nie ma - w trójkę rozciagną linię obrony , która bedzie skupiona na Pawle , w ten sposób zyska on wiecej miejsca i luzu

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Zamknięty temat

Zasady wysyłania postów