The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła:
wzmocni się 44 26,19%
osłabi 97 57,74%
zmiany kadrowe nie będą odczuwalne 27 16,07%
Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
arti
Guest

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 17.07.2009, 15:20
lodecki napisał(a):Wyświetl post
a czymze rózni sieobecny skład od tego ktorym zdobylismy mistzostwo ? dla mnie bilans na zero ? stracilismy baszcza ale zyskalismy Kirma ktory nie wydaje sie byc gorszym zawodnikiem od zienia, jesli nie lepszym ale tego dowiemy sie z biegiem czasu.

Pewnie, za rok 2 liga.
Dalej spedzajcie cale dni na forum i snujcie wizje upadku.
Tak jest, juz za rok bedziemy walczyc o awans o ekstraklasy
W tej chwili brak Głowy, Boguskiego, Zieńczuka, Baszczyńskiego, Singlara
Doszli Kirm i Jop

Zaiste - bilans co najmniej na zero...
Odpowiedz cytując
yogul
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 17.07.2009, 15:29
Głowa wraca
Zieniu - Kirm
Baszczu - Jop
Singlar - nigdy mi nie imponował, choć mu źle nie życzę
Boguskiego i Garguły mi owszem brakuje
Przechodzimy Levadie i tym samym prawy obrońca przychodzi
A na IV runde przychodzi bramkarz i napastnik
Wierzę w to.
Odpowiedz cytując
Luk4s
Senior Member

Stary 17.07.2009, 16:03
yogul napisał(a):Wyświetl post
Przechodzimy Levadie i tym samym prawy obrońca przychodzi
A na IV runde przychodzi bramkarz i napastnik
I zakładając, że przejdziemy tą Levadie to myślisz, że sam prawy obrońca wytarczy na III runde?
Powątpiewam w to i to bardzo... Z tym co pokazaliśmy w Sosnowcu to tylko modły wznosić, żeby w Tallinie nie polec, bo każdy wie jak Wiśle się gra z takimi ekipami słabymi...
Odpowiedz cytując
omen69
Senior Member

Od: 11.2005

Stary 17.07.2009, 16:14
czekają nas bynajmniej trzy transfery, tyle że pewnie z Wisły:
1) Niedzielan - Ruch jest zdecydowany, na stronce oficjalnej Ruchu przeczytać można że czekają na decyzję Andrzeja,
2) Varga - ale tutaj poza info na wislaportal i nie było go w składzie ale poza tymnic więcej nie wiadomo,
3) Burliga - "30 piłek" - czekamy na jakieś info, wiadomo że będzie albo wóz albo przewóz...
Odpowiedz cytując
HEDu
Senior Member

Od: 04.2008

Stary 17.07.2009, 17:56
zawsze nasz zarząd popełnia błędy, od dawien dawna (puszczenie Kosowskiego, Szymka, Franka, Zurawia, Gory, Mijailovica, Pauliste, Dudu i wymieniac mozna) a w zamian dawanie nam gorszych odpowiedników. Chociaz tym razem wydaje mi sie że mamy lepszego piłkarza - Kirma, od Zienia ale to tylko 1 piłkarz na calą polityke transferową.

Odpowiedz cytując
For_FuN_
Senior Member

Od: 08.2004

Stary 17.07.2009, 18:02
A juz widze, ze sprawa w zeszlym roku sie wyjasnila .

Wlasnie cos cicho bylo na ten temat przez ostatni rok i jakos umknela mi ta informacja.
Ostatnio edytowane przez For_FuN_ : 17.07.2009 o godz. 18:04.
Odpowiedz cytując
yogul
Senior Member

Stary 17.07.2009, 18:21
Jeszcze Varga odejdzie, Niedzielan na wylocie i powiedźcie mi, ilu zawodników będzie w naszej kadrze przynajmniej na ekstraklase bez ME ?
Mamy tych z Młodej mnóstwo, a i tak Skorża ich nie wpuszcza. Wtedy kiedy powinien Mączyński wejść z Levadią wszedł niesamowity Mauro.
Odpowiedz cytując
emjot
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 17.07.2009, 18:23
lodecki napisał(a):Wyświetl post
a czymze rózni sieobecny skład od tego ktorym zdobylismy mistzostwo ? dla mnie bilans na zero ? stracilismy baszcza ale zyskalismy Kirma ktory nie wydaje sie byc gorszym zawodnikiem od zienia, jesli nie lepszym ale tego dowiemy sie z biegiem czasu.

Pewnie, za rok 2 liga.
Dalej spedzajcie cale dni na forum i snujcie wizje upadku.
Tak jest, juz za rok bedziemy walczyc o awans o ekstraklasy
niczym się nie różni
jest super

czyżbyś był kolejnym zwolennikiem gry bez prawego obrońcy i w 13 ludzi
pogratulować humoru

ps. Jakbyś nie zauważył odszedł Baszczyński, Singlar się połamał i nie mamy prawego obrońcy
odszedł Zieńczuk, z zespołu usunięto Niedzielana i słusznie nie przedłużono kontraktu z Beto. Tyle tylko że zapomniano kupić jakiegoś napastnika, w związku z czym obecnie dysponujemy parą Ćwielong - Pa. Brożek. Bo Boguski też jest połamany. Jakbyś nie wiedział.....
Jurowicz-Talik-Lechowicz-Szumilas-Kaczor-J.Krupa-Brzycki-Legutko-J.Wapiennik-W. Stopa-Michel-Sawicki-S.Wójcik-Świder-Snopkowski-Adamek
Odpowiedz cytując
fcb4
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 17.07.2009, 18:23
Ale tak naprawde piłkarze i zarzad wszystko robia zeby nie awansowac do ligi mistrzów potem gdyby była lipa (nie daj boże) z Levadia to wszystko pojdzie na trenera ktory niema ławki rezerwowych ......

A jeszcze po sezonie w magazynie ligowym wypowiadał sie prezes i mówił że musza pozyskać min. 2 zawodników ? jest jeden
Ostatnio edytowane przez wolfy : 17.07.2009 o godz. 20:55.
Odpowiedz cytując
yogul
Senior Member

Stary 17.07.2009, 18:28
fcb4 napisał(a):Wyświetl post
A jeszcze po sezonie w magazynie ligowym wypowiadał sie prezes i mówił że musza pozyskać min. 2 zawodników ? jest jeden
Mówisz o transferach Wisły? Jak to jeden? Może Garguły nie zaliczajmy, ale przecież Kirm i Jop.
Odpowiedz cytując
Luk4s
Senior Member

Stary 17.07.2009, 18:31
wszystko fajnie się dzieje.. kolejne kontuzje Łobo i Jopa tylko na ile poważne...
http://sport.interia.pl/pilka-nozna/...sle,1340488,19
Jak się wali to wszystko...
Odpowiedz cytując
fcb4
Senior Member

Stary 17.07.2009, 18:32
Przez przypadek wcisnołem wyslij chciałem jeszcze tam napisac ze Kirma traktuje jako wzmosnienie Jopa jako uzupełnienie a Garguła wiadomo co z nim jest...

No no no teraz nasz sztab medyczny czeka cieżka praca oby nie missiom impossible...
Ostatnio edytowane przez wolfy : 17.07.2009 o godz. 20:56.
Odpowiedz cytując
tofik
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 17.07.2009, 18:37
emjot napisał(a):Wyświetl post
niczym się nie różni
jest super

czyżbyś był kolejnym zwolennikiem gry bez prawego obrońcy i w 13 ludzi
pogratulować humoru

ps. Jakbyś nie zauważył odszedł Baszczyński, Singlar się połamał i nie mamy prawego obrońcy
odszedł Zieńczuk, z zespołu usunięto Niedzielana i słusznie nie przedłużono kontraktu z Beto. Tyle tylko że zapomniano kupić jakiegoś napastnika, w związku z czym obecnie dysponujemy parą Ćwielong - Pa. Brożek. Bo Boguski też jest połamany. Jakbyś nie wiedział.....
Może nie mają pieniędzy. Wyłóż na same kontrakty dla napastnika, obrońcy i bramkarza. To już jest spora dziura w budżecie. A nie chcemy brać szrotu tylko solidnych grajków.
Jest źle, ale to nie rada, Bednarz i Skorża wykładają pieniądze, tylko tele fonika.
..
Odpowiedz cytując
emjot
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 17.07.2009, 18:46
tofik napisał(a):Wyświetl post
Może nie mają pieniędzy. Wyłóż na same kontrakty dla napastnika, obrońcy i bramkarza. To już jest spora dziura w budżecie. A nie chcemy brać szrotu tylko solidnych grajków.
Jest źle, ale to nie rada, Bednarz i Skorża wykładają pieniądze, tylko tele fonika.
problem w tym że my nie bierzemy nikogo!
szrotu, przeciętniaków, dobrych lub b. dobrych (poza Kirmem)

ale w 13 ludzi nie da się awansować do Lm wszak tego zażądał Cupiał...

w 13 ludzi nie da się grać w lidze i PP
Ostatnio edytowane przez emjot : 17.07.2009 o godz. 18:50.
Jurowicz-Talik-Lechowicz-Szumilas-Kaczor-J.Krupa-Brzycki-Legutko-J.Wapiennik-W. Stopa-Michel-Sawicki-S.Wójcik-Świder-Snopkowski-Adamek
Odpowiedz cytując
fcb4
Senior Member

Stary 17.07.2009, 18:52
Ale fakt że zawsze nam musi coś przeszkodzić w awansie to tej LM albo wyprzedaż , albo przeciwnik swiatowej klasy , brak szczescia , teraz może sytuacja kadrowa zespołu .....
Odpowiedz cytując
tofik
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 17.07.2009, 18:55
emjot napisał(a):Wyświetl post
problem w tym że my nie bierzemy nikogo!
szrotu, przeciętniaków, dobrych lub b. dobrych (poza Kirmem)

ale w 13 ludzi nie da się awansować do Lm wszak tego zażądał Cupiał...

w 13 ludzi nie da się grać w lidze i PP
Jest to zastanawiające i niepokojące. Ale co może szary kibic zrobić ? Nic.

Wypada kibicować tym, którzy są
..
Odpowiedz cytując
WISŁAZWE
WISŁA KRAKÓW

Od: 06.2008

Stary 17.07.2009, 19:33
Może w końcu do kogoś u góry dotrze to że długo nie można pociągnąć 13-14 zawodnikami i samymi juniorami którzy zaliczali epizody w I zespole lub w ogóle nie grali.

Jeżeli chcemy walczyć na 3 frontach to trzeba wzmacniać skład a nie doprowadzać do jego osłabienia i konsekwentnego nie wzmacniania składu, wiem doszedł Garguła ( który jednak teraz kiedy jest potrzebny ma kontuzję) , zaraz powiecie że wróci Głowacki, Boguski, Singlar i ławka będzie mocna, ale to jest tylko 4 zawodników, a ja się pytam gdzie jest wartościowy zmiennik dla Pawła Brożka gdzie jest bramkarz który zacznie rywalizować skutecznie z Mariuszem Pawełkiem a testowanie kolejnych brazyliczyków i któregoś tam z kolei bramkarza doprowadza ludzi do szału.
Czy ktoś w końcu zrozumie że warto wydać te 400- 800 tys. euro i mieć dobrego zawodnika a nie gościa typu Beto itp.

Przykład Kirma jest tu właściwy sprowadzili go za pieniądze i na pewno sprzedadzą go z zyskiem , a po za tym widać że wart był tych pieniędzy. Więc czas najwyższy zmienić politykę transferową i wydać pieniądze na lepszych zawodników niż testowany Viniucius i inni.
W samym sercu trybun, w jego centrum, pojawiło się w piątkowy wieczór słowo pasja. Określenie, które najdobitniej tłumaczy to dlaczego większość z nas pojawia się na Reymonta, choć nie ma wyników, działań marketingowych, czy drużyny, z którą chcielibyśmy w pełni się utożsamiać.

Kraków, 9 marca 2012.

Odpowiedz cytując
WiernyWislak
Junior Member

Od: 07.2009

Stary 17.07.2009, 19:47
W Wiśle musi coś ruszyć "tam u góry". Zlikwidować tą całą radę nadzorczą, bo biorą pieniądze ZA NIC. I tu pan Bogusław Cupiał powinien szukać kasy na transfery, a nie w sprzedawaniu wartościowych piłkarzy. Zwolnić Kazimierskiego jako trenera bramkarzy, bo żaden kandydat mu nie pasi i próbować zatrudnić Dowhania. Przypadek, że Legia wychowała takich bramkarzy jak Boruc, Fabiański? Janek Mucha (Wg mnie najlepszy bramkarz w lidze) też jest cały czas w wysokiej formie. Klub, który ma MP musi mieć również odpowiedni sztab trenerski. Ciekawy też jestem, dlaczego zaraz po przejściu Terziottiego (nowego fizjologa) nagle zaczęła się plaga kontuzji. Polityka transferowa Wisły jest na (nie ukrywajmy) żenującym poziomie. Chociaż są też plusy. Wywalenie Beto(na), Dawidowskiego (kontrakt życia), wreszcie podpisanie kontraktów z Jopem(którego uważam za WZMOCNIENIE) i Kirmem(ktoś jeszcze płacze po Zieniu?). Dobrych zawodników z kartą na ręku też można znaleźć, tylko trzeba CHCIEĆ!

Sorki, że tak długo, ale muszę wyżalić. Po prostu to, co dzieje się w Wiśle jeśli chodzi o transfery to "ŻENADA"!
Czy wygrywasz, czy nie...

Odpowiedz cytując
Angmir
Senior Member

Od: 07.2007

Stary 17.07.2009, 19:51
Daleki jestem od pesymiozmu i wierze w faze grpową w tym roku (ale Ligi Europejskiej). Ale jak od 2002 roku zapamiętale śledzę wszystko co dotyczy Wisły Kraków, to jeszcze nigdy nie mieliśmy tak słabej ilościowo i chyba też jakościowo kadry.
Zawsze po sezonie odchodziło od nas kilku kluczowych piłkarzy którzy byli uzupełniani zazwyczaj znacznie gorszymi. Na szczęście straty te wyrównywao podnoszenie sie umiejętności zawodników młodszych, a i niektórzy ze słabych zaczeli sie rozwijać. Jednak od roku oddajemy coraz to nowych piłkarzy, nie sprowadzając w zamian nikogo. Z poczatku po pierwszej czystce piłkarzy oddanych za darmo (w większosci słabych) myślałem że jest to oczyszczanie kadry. Jednak trwa one do tej pory tak że zostało nam 16-17 zawodników nie-amatorów (licząc kontuzje przewlekłe, Gołosia Vargę itd.), Gołoś, Cantoro, Niedzielan, Varga, Burliga, Mączyński są na wylocie. Do tego dochodzi nieuchronne odejście Brożka, potem za jakiś czas Marcelo. Jop i Singlar sa na rok, i też nie wiadomo co później.
Rozumiem odchudzanie składu, rozumiem pozbywanie się zbędnych piłkarzy, ale za pól roku zostanie nam 10 piłkarzy do gry całkowicie !! Transfery trzeba robić z głową, i nie przepłacać, ale nie można oddawać wszystkich jak leci, nawet nie chcianych jak Niedzielan czy Varga, jesli nie ma sie nikogo na ich miejsce.
Jeszcze, żżebyśmy mieli zdolnych juniorów, ale wiekszośc z nich zakkotwiczy po 3 ligach najwyżej.

Transfer Prawego Obrońcy jest po prostu absolutna koniecznością, choćby miał być klasy Wodzisławskeij Odry, ale musi być żeby ugasić pożar na najbliższą rundę. Jednak jak pisałem za 0,5 roku zostaniemy z 10 piłkarzami, i dalsze kupowanie 1,5 piłkarza narundę skończy się po prostu smutno.

I nie żebym nei wierzył że będą jakieś transfery jeszcze w tym okinku - będą - tyle że może nie starczyć czasy na pozyskanie kogoś wartościowego, i skończymy z Vinicjusami i innymi wynalazkami.
Odpowiedz cytując
qchar90
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 17.07.2009, 19:56
nasz kochany Norbercik zaś wraca do Rumuni...smutno mu tutaj...
kolejne wypozyczenie...nie lepiej go sprzedac albo rozwiazac umowe?jak nie chce grac tutaj...
http://www.futbol.pl/artykul/58372.html

Odpowiedz cytując
Kordel_Walker
Banita

Od: 07.2006

Stary 17.07.2009, 19:56
WiernyWislak napisał(a):Wyświetl post
Zwolnić Kazimierskiego jako trenera bramkarzy, bo żaden kandydat mu nie pasi i próbować zatrudnić Dowhania. Przypadek, że Legia wychowała takich bramkarzy jak Boruc, Fabiański? Janek Mucha (Wg mnie najlepszy bramkarz w lidze) też jest cały czas w wysokiej formie. Klub, który ma MP musi mieć również odpowiedni sztab trenerski.
Co wy wszyscy się podniecacie tymi bramkarzami Legii. Wg mnie mają poprostu szczęście do golkiperow i tyle. My mamy szczęście do prawych pomocników: Pater, Uche, Gorawski, Błaszczykowski, Małecki, mam nadzieje, że Łobodziński. Jak się nie ma talentu to żaden Dowhań nie pomoże. "Z gówna bata nie ukręcisz". Pawełek jest cienki i nic i nikt tego nie zmieni.
Odpowiedz cytując
rozarian
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 17.07.2009, 19:58
WISLAZWE,nie sądzę by ktoś "na górze"Cie posłuchał i uznał przykład Kirma za właściwy kierunek.Zaraz jakiś potakiwacz władz klubu z tego forum skontruje Cie Jirsakiem i po Tobie.
Odpowiedz cytując
Angmir
Senior Member

Stary 17.07.2009, 20:03
Kordel_Walker napisał(a):Wyświetl post
Co wy wszyscy się podniecacie tymi bramkarzami Legii. Wg mnie mają poprostu szczęście do golkiperow i tyle. My mamy szczęście do prawych pomocników: Pater, Uche, Gorawski, Błaszczykowski, Małecki, mam nadzieje, że Łobodziński. Jak się nie ma talentu to żaden Dowhań nie pomoże. "Z gówna bata nie ukręcisz". Pawełek jest cienki i nic i nikt tego nie zmieni.
Też tak uważam, dodam tez że wysokie ocenianie bramkarzy Legii to jest też sprawa czysto sportowa, bo po prostu w legi mocno promują swoich bramkarzy. Nie oszukujmy się wystarczy że jakiś względnie młody bramkarz pogra w naszej lidze nawet w Wodzisławiu i już jest uważany za talent.A jeszcze jak gra w Legi w młodym wieku, badź co bądź czołowym zespole, to wtedy już wszyscy myslą sobie : to musi być wielki talent. Bramkarz potrzebuje przede wszystkim ogrania, i prędzej czy puźniej grając ragularnie osiągnie odpowiedni poziiom. I to cała tajemnica Legijnej szkoły bramkarzy - reklama reklama reklama i stawianie na młdoych golkiperów (jak poprzedni odejdzie za odpowiendią sumkę).

Przyznaję że z zewnątrz to może wygladać na świetne szkolenie, ale w tym wypadku wierzcie mi nie jestem daleko od prawdy.
Odpowiedz cytując
WiernyWislak
Junior Member

Stary 17.07.2009, 20:04
Angmir szczerze? Nie chcę, by na wylocie byli Cantoro i Niedzielan. W tym momencie Wiśle brakuje DOKŁADNYCH PODAŃ, a mimo kółeczek i zwalniania gry Cantoro jest w tym elemencie jak za starych dobrych lat. Btw, "Wtorek" też może się odblokować, nie trzeba go od razu sprzedawać. Gdyby nie kontuzja zaraz po przejściu do Wisły, pewnie rządziłby i dzielił razem z Brozinhiem i nie musielibyśmy się martwić o atak Wisełki.

Z tymi juniorami to też nie do końca prawda. Sam pochodzę z Myślenic, i widzę, że wiele z chłopaków ma talent, by stać się wartościowymi graczami, tylko wystarczy ich dostrzec w dobrym momencie i odpowiednio rozwijać talent. I w tym momencie wchodzi "never ending story" o szkółkach piłkarskich w naszym kraju, ale to opowieść z innej beczki. Majewski, Korzym, Szałachowski, Grosicki i wiele wiele innych miało szansę stania się bardzo dobrymi piłkarzami i nici z tego.

Odpowiedz cytując
Angmir
Senior Member

Stary 17.07.2009, 20:08

Z tymi juniorami to też nie do końca prawda. Sam pochodzę z Myślenic, i widzę, że wiele z chłopaków ma talent, by stać się wartościowymi graczami, tylko wystarczy ich dostrzec w dobrym momencie i odpowiednio rozwijać talent. I w tym momencie wchodzi "never ending story" o szkółkach piłkarskich w naszym kraju, ale to opowieść z innej beczki. Majewski, Korzym, Szałachowski, Grosicki i wiele wiele innych miało szansę stania się bardzo dobrymi piłkarzami i nici z tego.
Wymienionym przez ciebie piłkarzom nic by już szkułki nie pomogły. W ich przypadku chodiz o odpowiednie prowadzenie się, przejśccie z mentalności piłkarza juniora-amatora do profesjonalisty. Wielu tego kroku nie robi wcale i zostają w tyle. Brozio sam przyznaje że powaznie podchodzić do swojej pracy zaczoł jakieś 2 lata temu - dojżał i z wiecznego talentu stał sie dobrym piłkarzem. Wszystko to sprowadza się do polskiej mentalności w szczegulności rodziców. Piłkarzy ma się za pól debili, którzy nie chcieli się uczyć w szkole, tylko biegali po podwórku. Mamusie obiecującym młodzikom nawet tym trenującym w juniorskich zespołach, kładą w głowach że "piłka ci jeść nie da" i wypychają pociechy na studia z "zarządzania" i "informatyki", mimo że nigdy i tak na nic im się one nie przydadzą. Dziesiątki moich znajomych którzy byli obiecującymi piłkarzami-juniorami, przez takie podejście nigdy nie weszło na wyższy poziom z tego powodu. I tak jest z 95 % młodych piłkarzy. Obowiązuje mentalnośc: Jak nie grasz w 1 lidze to nie ma sensu żeby grać, iidą na te studia, albo do pracy i w wieku 19 lat kończy się kariera polskich Messich, Torresów, Gerardów itd. Ci co się przebiją i zostają tak zwanymi "profesjonalnymi piłkarzami" to tylko ułamek całości wcale niekoniecznie najlepszy. A i tak 70% ligowców, nigdy nie zrobi tego przeskoku który zrobił Brożek, by przestać myśleć zaściankowo...
Ostatnio edytowane przez Angmir : 17.07.2009 o godz. 20:16.
Odpowiedz cytując
WiernyWislak
Junior Member

Stary 17.07.2009, 20:13
Napisałem "mieli szansę", a że z niej nie skorzystali czy to moja wina? Majewski mógł zostać bardzo dobrym rozgrywającym(alkohol uderzył do łba), Korzym był swego czasu na testach w Chelsea, czyli talent pewnie miał że go dostrzegli. Szałachowski gdyby nie kontuzje też miał szansę być niezłym pomocnikiem. Grosicki alkoholizm, hazard, panienki czyli standard nieprofesjonalizmu.

Odpowiedz cytując
b3art
Junior Member

Od: 07.2008

Stary 17.07.2009, 20:20
Zlikwidować tą całą radę nadzorczą, bo biorą pieniądze ZA NIC.
Niestety Wisła jak każda inna spółka akcyjna radę nadzorczą mieć musi, można jedynie zmienić statut i pozbawić RN prawa udziału w procesie transferowym. Wogóle dziwi mnie to uprawnienie RN w statucie Wisły, skoro akcjonariusz jest jeden a zarząd zawsze uzależniony od właściciela. Zbędne wydłużenie procesu transferowania nie raz już powodowało bez senność u wielu z nas
Odpowiedz cytując
WiernyWislak
Junior Member

Stary 17.07.2009, 20:24
b3art, nie tylko wydłużenie procesu ale też niestety ogólne jego przerywanie. Szczególnie jeśli chodzi o bramkarza, bo niestety ślepo wierzą w zapewnienia Kazimierskiego, że nic z tych grajków nie będzie. Nie byłem zbyt wielkim entuzjastą Nurkovicia, ale widząc co wyprawia Pawełek w bramce, to przepraszam, ale ja nawet obroniłbym ten strzał który on "raczył wpuścić".

Odpowiedz cytując
Angmir
Senior Member

Stary 17.07.2009, 20:34
Ktoś transfery zatwierdzać musi, a sam Cupiał nie bardzo chce bo wie że sam się nie zna. Od tego jest RN, z tym że oni też się średnio znają, ale dac wolną reke Dyr Sportowemu to kiepskie rozwiązanie. Co do RN jej udział powinien sie ograniczyć do funkcji doradczej w sprawie transferów, a decyzje powinii podejmować wspólnie - Dyr. Sportowy, trenerowie pomocniczy, trener głowny, i zaufany człowiek BC (np Prezes Wilczek) , w proporcjach

30-10-30-30

Ale to tylko pomysł. Z pewnością przyspieszyło by to proces decyzyjny.
Odpowiedz cytując
WISŁAZWE
WISŁA KRAKÓW

Od: 06.2008

Stary 17.07.2009, 20:50
Trudno jak tacy są na forum to ich problem , ja wyraża tylko swoje zdanie i będę się niego trzymał
Wiadomo że nikt z RN tego forum nie czyta ale może komuś wreszcie zaiskrzy taki pomysł w głowie aby WZMOCNIĆ kadrę a nie uzupełnić juniorami i darmowymi zawodnikami, którzy przychodzą do Wisły aby odbudować swoją formę, lub spróbować swoich sił na europejskim kontynencie.

Mamy stworzyć zespół z młodymi ale doświadczonymi zawodnikami którzy są głodni zwycięstw i walki, więc najwyższy czas wydać pieniądze na zawodników a one zapewne się zwrócą, nie mówię że wszystkie bo np Dawidowski, to katastrofa.

Pozytywów jest jednak znacznie więcej: Błaszczykowski, Dudka, Gorawski, Żurawski, Szymkowiak, na tych transferach Wiła zarobiła.
Ostatnio edytowane przez WISŁAZWE : 17.07.2009 o godz. 20:58.
W samym sercu trybun, w jego centrum, pojawiło się w piątkowy wieczór słowo pasja. Określenie, które najdobitniej tłumaczy to dlaczego większość z nas pojawia się na Reymonta, choć nie ma wyników, działań marketingowych, czy drużyny, z którą chcielibyśmy w pełni się utożsamiać.

Kraków, 9 marca 2012.

Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów