|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła: | |||
| wzmocni się |
|
44 | 26,19% |
| osłabi |
|
97 | 57,74% |
| zmiany kadrowe nie będą odczuwalne |
|
27 | 16,07% |
| Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 05.2009
Offline |
|
|
Głowa wraca
Zieniu - Kirm Baszczu - Jop Singlar - nigdy mi nie imponował, choć mu źle nie życzę Boguskiego i Garguły mi owszem brakuje Przechodzimy Levadie i tym samym prawy obrońca przychodzi A na IV runde przychodzi bramkarz i napastnik Wierzę w to. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Powątpiewam w to i to bardzo... Z tym co pokazaliśmy w Sosnowcu to tylko modły wznosić, żeby w Tallinie nie polec, bo każdy wie jak Wiśle się gra z takimi ekipami słabymi... |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2005
Offline |
|
|
czekają nas bynajmniej trzy transfery, tyle że pewnie z Wisły:
1) Niedzielan - Ruch jest zdecydowany, na stronce oficjalnej Ruchu przeczytać można że czekają na decyzję Andrzeja, 2) Varga - ale tutaj poza info na wislaportal i nie było go w składzie ale poza tymnic więcej nie wiadomo, 3) Burliga - "30 piłek" - czekamy na jakieś info, wiadomo że będzie albo wóz albo przewóz... |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2008
Offline |
|
|
zawsze nasz zarząd popełnia błędy, od dawien dawna (puszczenie Kosowskiego, Szymka, Franka, Zurawia, Gory, Mijailovica, Pauliste, Dudu i wymieniac mozna) a w zamian dawanie nam gorszych odpowiedników. Chociaz tym razem wydaje mi sie że mamy lepszego piłkarza - Kirma, od Zienia ale to tylko 1 piłkarz na calą polityke transferową.
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2004
Offline |
|
|
A juz widze, ze sprawa w zeszlym roku sie wyjasnila
.Wlasnie cos cicho bylo na ten temat przez ostatni rok i jakos umknela mi ta informacja.
Ostatnio edytowane przez For_FuN_ : 17.07.2009 o godz. 18:04.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Jeszcze Varga odejdzie, Niedzielan na wylocie i powiedźcie mi, ilu zawodników będzie w naszej kadrze przynajmniej na ekstraklase bez ME
Mamy tych z Młodej mnóstwo, a i tak Skorża ich nie wpuszcza. Wtedy kiedy powinien Mączyński wejść z Levadią wszedł niesamowity Mauro. |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
jest super czyżbyś był kolejnym zwolennikiem gry bez prawego obrońcy i w 13 ludzi pogratulować humoru ![]() ps. Jakbyś nie zauważył odszedł Baszczyński, Singlar się połamał i nie mamy prawego obrońcy odszedł Zieńczuk, z zespołu usunięto Niedzielana i słusznie nie przedłużono kontraktu z Beto. Tyle tylko że zapomniano kupić jakiegoś napastnika, w związku z czym obecnie dysponujemy parą Ćwielong - Pa. Brożek. Bo Boguski też jest połamany. Jakbyś nie wiedział..... ![]()
Jurowicz-Talik-Lechowicz-Szumilas-Kaczor-J.Krupa-Brzycki-Legutko-J.Wapiennik-W. Stopa-Michel-Sawicki-S.Wójcik-Świder-Snopkowski-Adamek
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
|
Ale tak naprawde piłkarze i zarzad wszystko robia zeby nie awansowac do ligi mistrzów potem gdyby była lipa (nie daj boże) z Levadia to wszystko pojdzie na trenera ktory niema ławki rezerwowych ......
A jeszcze po sezonie w magazynie ligowym wypowiadał sie prezes i mówił że musza pozyskać min. 2 zawodników ![]()
Ostatnio edytowane przez wolfy : 17.07.2009 o godz. 20:55.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
wszystko fajnie się dzieje.. kolejne kontuzje Łobo i Jopa tylko na ile poważne...
http://sport.interia.pl/pilka-nozna/...sle,1340488,19 Jak się wali to wszystko... |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Przez przypadek wcisnołem wyslij chciałem jeszcze tam napisac ze Kirma traktuje jako wzmosnienie Jopa jako uzupełnienie a Garguła wiadomo co z nim jest...
No no no teraz nasz sztab medyczny czeka cieżka praca oby nie missiom impossible...
Ostatnio edytowane przez wolfy : 17.07.2009 o godz. 20:56.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2004
Offline |
|
Jest źle, ale to nie rada, Bednarz i Skorża wykładają pieniądze, tylko tele fonika. ![]()
.
. |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
szrotu, przeciętniaków, dobrych lub b. dobrych (poza Kirmem) ale w 13 ludzi nie da się awansować do Lm wszak tego zażądał Cupiał... w 13 ludzi nie da się grać w lidze i PP
Ostatnio edytowane przez emjot : 17.07.2009 o godz. 18:50.
![]()
Jurowicz-Talik-Lechowicz-Szumilas-Kaczor-J.Krupa-Brzycki-Legutko-J.Wapiennik-W. Stopa-Michel-Sawicki-S.Wójcik-Świder-Snopkowski-Adamek
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Ale fakt że zawsze nam musi coś przeszkodzić w awansie to tej LM albo wyprzedaż , albo przeciwnik swiatowej klasy , brak szczescia , teraz może sytuacja kadrowa zespołu .....
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2004
Offline |
|
Wypada kibicować tym, którzy są ![]() ![]()
.
. |
|
|
|
WISŁA KRAKÓW
Od: 06.2008
Offline |
|
|
Może w końcu do kogoś u góry dotrze to że długo nie można pociągnąć 13-14 zawodnikami i samymi juniorami którzy zaliczali epizody w I zespole lub w ogóle nie grali.
Jeżeli chcemy walczyć na 3 frontach to trzeba wzmacniać skład a nie doprowadzać do jego osłabienia i konsekwentnego nie wzmacniania składu, wiem doszedł Garguła ( który jednak teraz kiedy jest potrzebny ma kontuzję) , zaraz powiecie że wróci Głowacki, Boguski, Singlar i ławka będzie mocna, ale to jest tylko 4 zawodników, a ja się pytam gdzie jest wartościowy zmiennik dla Pawła Brożka gdzie jest bramkarz który zacznie rywalizować skutecznie z Mariuszem Pawełkiem a testowanie kolejnych brazyliczyków i któregoś tam z kolei bramkarza doprowadza ludzi do szału. Czy ktoś w końcu zrozumie że warto wydać te 400- 800 tys. euro i mieć dobrego zawodnika a nie gościa typu Beto itp. Przykład Kirma jest tu właściwy sprowadzili go za pieniądze i na pewno sprzedadzą go z zyskiem , a po za tym widać że wart był tych pieniędzy. Więc czas najwyższy zmienić politykę transferową i wydać pieniądze na lepszych zawodników niż testowany Viniucius i inni. ![]() W samym sercu trybun, w jego centrum, pojawiło się w piątkowy wieczór słowo pasja. Określenie, które najdobitniej tłumaczy to dlaczego większość z nas pojawia się na Reymonta, choć nie ma wyników, działań marketingowych, czy drużyny, z którą chcielibyśmy w pełni się utożsamiać.
Kraków, 9 marca 2012. ![]() |
|
|
|
Junior Member
Od: 07.2009
Offline |
|
|
W Wiśle musi coś ruszyć "tam u góry". Zlikwidować tą całą radę nadzorczą, bo biorą pieniądze ZA NIC. I tu pan Bogusław Cupiał powinien szukać kasy na transfery, a nie w sprzedawaniu wartościowych piłkarzy. Zwolnić Kazimierskiego jako trenera bramkarzy, bo żaden kandydat mu nie pasi i próbować zatrudnić Dowhania. Przypadek, że Legia wychowała takich bramkarzy jak Boruc, Fabiański? Janek Mucha (Wg mnie najlepszy bramkarz w lidze) też jest cały czas w wysokiej formie. Klub, który ma MP musi mieć również odpowiedni sztab trenerski. Ciekawy też jestem, dlaczego zaraz po przejściu Terziottiego (nowego fizjologa) nagle zaczęła się plaga kontuzji. Polityka transferowa Wisły jest na (nie ukrywajmy) żenującym poziomie. Chociaż są też plusy. Wywalenie Beto(na), Dawidowskiego (kontrakt życia), wreszcie podpisanie kontraktów z Jopem(którego uważam za WZMOCNIENIE) i Kirmem(ktoś jeszcze płacze po Zieniu?). Dobrych zawodników z kartą na ręku też można znaleźć, tylko trzeba CHCIEĆ!
Sorki, że tak długo, ale muszę wyżalić. Po prostu to, co dzieje się w Wiśle jeśli chodzi o transfery to "ŻENADA"! ![]() Czy wygrywasz, czy nie... ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2007
Offline |
|
|
Daleki jestem od pesymiozmu i wierze w faze grpową w tym roku (ale Ligi Europejskiej). Ale jak od 2002 roku zapamiętale śledzę wszystko co dotyczy Wisły Kraków, to jeszcze nigdy nie mieliśmy tak słabej ilościowo i chyba też jakościowo kadry.
Zawsze po sezonie odchodziło od nas kilku kluczowych piłkarzy którzy byli uzupełniani zazwyczaj znacznie gorszymi. Na szczęście straty te wyrównywao podnoszenie sie umiejętności zawodników młodszych, a i niektórzy ze słabych zaczeli sie rozwijać. Jednak od roku oddajemy coraz to nowych piłkarzy, nie sprowadzając w zamian nikogo. Z poczatku po pierwszej czystce piłkarzy oddanych za darmo (w większosci słabych) myślałem że jest to oczyszczanie kadry. Jednak trwa one do tej pory tak że zostało nam 16-17 zawodników nie-amatorów (licząc kontuzje przewlekłe, Gołosia Vargę itd.), Gołoś, Cantoro, Niedzielan, Varga, Burliga, Mączyński są na wylocie. Do tego dochodzi nieuchronne odejście Brożka, potem za jakiś czas Marcelo. Jop i Singlar sa na rok, i też nie wiadomo co później. Rozumiem odchudzanie składu, rozumiem pozbywanie się zbędnych piłkarzy, ale za pól roku zostanie nam 10 piłkarzy do gry całkowicie !! Transfery trzeba robić z głową, i nie przepłacać, ale nie można oddawać wszystkich jak leci, nawet nie chcianych jak Niedzielan czy Varga, jesli nie ma sie nikogo na ich miejsce. Jeszcze, żżebyśmy mieli zdolnych juniorów, ale wiekszośc z nich zakkotwiczy po 3 ligach najwyżej. Transfer Prawego Obrońcy jest po prostu absolutna koniecznością, choćby miał być klasy Wodzisławskeij Odry, ale musi być żeby ugasić pożar na najbliższą rundę. Jednak jak pisałem za 0,5 roku zostaniemy z 10 piłkarzami, i dalsze kupowanie 1,5 piłkarza narundę skończy się po prostu smutno. I nie żebym nei wierzył że będą jakieś transfery jeszcze w tym okinku - będą - tyle że może nie starczyć czasy na pozyskanie kogoś wartościowego, i skończymy z Vinicjusami i innymi wynalazkami. |
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2006
Offline |
|
|
nasz kochany Norbercik zaś wraca do Rumuni...smutno mu tutaj...
kolejne wypozyczenie...nie lepiej go sprzedac albo rozwiazac umowe?jak nie chce grac tutaj... http://www.futbol.pl/artykul/58372.html ![]() |
|
|
|
Banita
Od: 07.2006
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
|
WISLAZWE,nie sądzę by ktoś "na górze"Cie posłuchał i uznał przykład Kirma za właściwy kierunek.Zaraz jakiś potakiwacz władz klubu z tego forum skontruje Cie Jirsakiem i po Tobie.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Przyznaję że z zewnątrz to może wygladać na świetne szkolenie, ale w tym wypadku wierzcie mi nie jestem daleko od prawdy. |
|
|
|
Junior Member
Offline |
|
|
Angmir szczerze? Nie chcę, by na wylocie byli Cantoro i Niedzielan. W tym momencie Wiśle brakuje DOKŁADNYCH PODAŃ, a mimo kółeczek i zwalniania gry Cantoro jest w tym elemencie jak za starych dobrych lat. Btw, "Wtorek" też może się odblokować, nie trzeba go od razu sprzedawać. Gdyby nie kontuzja zaraz po przejściu do Wisły, pewnie rządziłby i dzielił razem z Brozinhiem i nie musielibyśmy się martwić o atak Wisełki.
Z tymi juniorami to też nie do końca prawda. Sam pochodzę z Myślenic, i widzę, że wiele z chłopaków ma talent, by stać się wartościowymi graczami, tylko wystarczy ich dostrzec w dobrym momencie i odpowiednio rozwijać talent. I w tym momencie wchodzi "never ending story" o szkółkach piłkarskich w naszym kraju, ale to opowieść z innej beczki. Majewski, Korzym, Szałachowski, Grosicki i wiele wiele innych miało szansę stania się bardzo dobrymi piłkarzami i nici z tego. ![]() Czy wygrywasz, czy nie... ![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Ostatnio edytowane przez Angmir : 17.07.2009 o godz. 20:16.
|
|
|
|
Junior Member
Offline |
|
|
Napisałem "mieli szansę", a że z niej nie skorzystali czy to moja wina? Majewski mógł zostać bardzo dobrym rozgrywającym(alkohol uderzył do łba), Korzym był swego czasu na testach w Chelsea, czyli talent pewnie miał że go dostrzegli. Szałachowski gdyby nie kontuzje też miał szansę być niezłym pomocnikiem. Grosicki alkoholizm, hazard, panienki czyli standard nieprofesjonalizmu.
![]() Czy wygrywasz, czy nie... ![]() |
|
|
|
Junior Member
Od: 07.2008
Offline |
|
|
Niestety Wisła jak każda inna spółka akcyjna radę nadzorczą mieć musi, można jedynie zmienić statut i pozbawić RN prawa udziału w procesie transferowym. Wogóle dziwi mnie to uprawnienie RN w statucie Wisły, skoro akcjonariusz jest jeden a zarząd zawsze uzależniony od właściciela. Zbędne wydłużenie procesu transferowania nie raz już powodowało bez senność u wielu z nas
![]() |
|
|
|
Junior Member
Offline |
|
|
b3art, nie tylko wydłużenie procesu ale też niestety ogólne jego przerywanie. Szczególnie jeśli chodzi o bramkarza, bo niestety ślepo wierzą w zapewnienia Kazimierskiego, że nic z tych grajków nie będzie. Nie byłem zbyt wielkim entuzjastą Nurkovicia, ale widząc co wyprawia Pawełek w bramce, to przepraszam, ale ja nawet obroniłbym ten strzał który on "raczył wpuścić".
![]() Czy wygrywasz, czy nie... ![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Ktoś transfery zatwierdzać musi, a sam Cupiał nie bardzo chce bo wie że sam się nie zna. Od tego jest RN, z tym że oni też się średnio znają, ale dac wolną reke Dyr Sportowemu to kiepskie rozwiązanie. Co do RN jej udział powinien sie ograniczyć do funkcji doradczej w sprawie transferów, a decyzje powinii podejmować wspólnie - Dyr. Sportowy, trenerowie pomocniczy, trener głowny, i zaufany człowiek BC (np Prezes Wilczek) , w proporcjach
30-10-30-30 Ale to tylko pomysł. Z pewnością przyspieszyło by to proces decyzyjny. |
|
|
|
WISŁA KRAKÓW
Od: 06.2008
Offline |
|
|
Trudno jak tacy są na forum to ich problem , ja wyraża tylko swoje zdanie i będę się niego trzymał
Wiadomo że nikt z RN tego forum nie czyta ale może komuś wreszcie zaiskrzy taki pomysł w głowie aby WZMOCNIĆ kadrę a nie uzupełnić juniorami i darmowymi zawodnikami, którzy przychodzą do Wisły aby odbudować swoją formę, lub spróbować swoich sił na europejskim kontynencie. Mamy stworzyć zespół z młodymi ale doświadczonymi zawodnikami którzy są głodni zwycięstw i walki, więc najwyższy czas wydać pieniądze na zawodników a one zapewne się zwrócą, nie mówię że wszystkie bo np Dawidowski, to katastrofa. Pozytywów jest jednak znacznie więcej: Błaszczykowski, Dudka, Gorawski, Żurawski, Szymkowiak, na tych transferach Wiła zarobiła. ![]()
Ostatnio edytowane przez WISŁAZWE : 17.07.2009 o godz. 20:58.
![]() W samym sercu trybun, w jego centrum, pojawiło się w piątkowy wieczór słowo pasja. Określenie, które najdobitniej tłumaczy to dlaczego większość z nas pojawia się na Reymonta, choć nie ma wyników, działań marketingowych, czy drużyny, z którą chcielibyśmy w pełni się utożsamiać.
Kraków, 9 marca 2012. ![]() |
|
|

|
||||||
![]() |
|
|