The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Zamknięty temat

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 16.07.2009, 19:31
kristos napisał(a):Wyświetl post
Już sobie wyobrażam jak będzie wyglądał rewanż .Wszyscy zawodnicy na jednej połowie i "bicie głową o mur" w wykonaniu naszych.Chyba ,że na początku dostaną brameczkę i będą musieli się odkryć.
Na pewno nie można z nimi grać , stosując tylko dalekie wrzutki na pole karne. Potrzeba szybkiego ataku pozycyjnego z dużą rolą skrzydłowych zagrywających do środka.
Tak to pewnie będzie wyglądało dlatego szkoda że zmarnowaliśmy 90 minut bo zostało już tylko drugie 90 a im mniej czasu, tym większa szansa na jakiś przypadek(jak w Tbilisi - gol i zarazem czerwień).

Ja poniekąd cieszę się z takiej sytuacji bo drużyna już w drugim meczu w sezonie musi pokazać że ma konkretne jaja - jeśli pokaże i przejdziemy Levadie to na następne mecze może to lepiej rokować niż mielibyśmy teraz grac z jakimis amatorami z San Marino czy Andory, ograli ich po ,3,4 do zera a w następnej rundzie spotkał by nas zimny prysznic, bo powiedzmy sobie szczerze - gdyby to nie była Levadia a ktoś konkretniejszy to być może już by było posprzątane.

A jak się nie uda, to oznacza to że w żaden sposób drużyna nie zasłużyła na to by grac w pucharach minimum do zimy.
Jedno jest pewne, emocji będzie w cholerę
94 - Allah Akbar!!
Svartis
Senior Member

Od: 12.2006

Stary 16.07.2009, 20:18
Właśnie śledzę wyniki na żywo z eliminacji LE i jako ciekawostkę można odnotować że estońska Flora Tallin w 60 minucie prowadzi na wyjeździe z Brondby. Może zbyt pochopnie oceniliśmy poziom ligi estońskiej?
Kurs na Brondby przed spotkaniem wynosił 1.10 do 16,00 na Flore.
Zaza
Member

Od: 11.2006

Stary 16.07.2009, 20:32
Właśnie to samo miałem pisać...
A przecież to Levadia wiedzie prym w lidze....
Eleusis
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 16.07.2009, 20:42
Trzeba zapomnieć o tym meczu i w rewanżu zagrać zmobilizowani, skoncentrowani, narzucić własny styl, co ważne-strzelać bramkim i po prostu wygrać!
Locdog
Junior Member

Od: 09.2007

Stary 16.07.2009, 21:04
Cześć wszystkim. Chciałbym tylko przypomnieć, że te ogórki prowadziły wyrównany bój z newcastle, crvena zvezda i odprawiły twente. Także nie można ich pochopnie oceniać. Myśle, że w rewanżu będze lepiej i Wisła zagra tak jak powinna zagrać w Sosnowcu.
Kibic okazjonalny
Member

Od: 10.2004

Stary 16.07.2009, 21:07
skeba:

niestety, poza Kirmem i Jopem, to cała nasza ekipa zagrała w ogórkowym klimacie... plasterkowane ogórki, czyli mizeria.

i mimo wszystko, druzynie ktora remisuje z Wisla na wyjezdzie, po przejechaniu 1300 km, nalezy sie szacunek.
Eustachy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 16.07.2009, 21:09
Moze znowu podlacze sie do dyskusji, bo taki off-top jest juz chyba w granicach dopuszczalnosci

Widzialem kawalek meczu Brondy i pilkarz Flory zaladowal im taka petarde w samo okienko z ponad trzydziestu metrow, ze pala mala. Ogolnie z tego co widzialem, Flora prezentowala sie niezle, przede wszystkim pod katem fizycznym. Mecz prowadzony w znacznie szybszym tempie niz chociazby piknik przy Lazienkowskiej.

Pod koniec caly stadion gwizdal na swoich idoli, a na twarzach pilkarzy i trenerow miejscowych, bylo widac szok i bezradnosc.

Tak sie zastanawiam, czy Janas to w ogole byl w Estoni ogladac te mecze <zart>
W koncu wszystkie kraje nadbaltyckie sa podobnej wielkosci i mogl sie chlop pomylic
-Goral-
Senior Member

Od: 01.2004

Stary 16.07.2009, 21:28
Eustachy napisał(a):Wyświetl post
Moze znowu podlacze sie do dyskusji, bo taki off-top jest juz chyba w granicach dopuszczalnosci

Widzialem kawalek meczu Brondy i pilkarz Flory zaladowal im taka petarde w samo okienko z ponad trzydziestu metrow, ze pala mala. Ogolnie z tego co widzialem, Flora prezentowala sie niezle, przede wszystkim pod katem fizycznym. Mecz prowadzony w znacznie szybszym tempie niz chociazby piknik przy Lazienkowskiej.

Pod koniec caly stadion gwizdal na swoich idoli, a na twarzach pilkarzy i trenerow miejscowych, bylo widac szok i bezradnosc.

Tak sie zastanawiam, czy Janas to w ogole byl w Estoni ogladac te mecze <zart>
W koncu wszystkie kraje nadbaltyckie sa podobnej wielkosci i mogl sie chlop pomylic
Przypomniał mi się pojedynek z przed 4 lat pomiędzy duńskim Ejsborgiem a Florą Tallin.

Pierwszy mecz: Ejsborg:Flora 1:2
Rewanż w Estonii: Flora:Ejsborg 0:6
Ostatnio edytowane przez -Goral- : 16.07.2009 o godz. 21:30.
WISŁAZWE
WISŁA KRAKÓW

Od: 06.2008

Stary 16.07.2009, 21:29
Taka ich rola nie warto się przejmować choć jednak w nie których punktach trzeba się z tym zgodzić m.in ławka rezerwowych jest jak na drużynę Mistrza Polski zaskakująco krótka wiadomo że dojdzie jeszcze Garguła Boguski i na ławkę powędruje jeden z obrońców ale kiedy to będzie Na dzień dzisiejszy ciężko będzie zaistnieć w Europie. Ale trzeba wierzyć w to że awansujemy dalej, to pierwszy mecz a jest jeszcze rewanż i 90 minut, więcej zaangażowania i składniejszych akcji i powinno być lepiej.
Zobaczymy co z tego wyjdzie. Ufam Skorży i wierzę że zmobilizuje chłopaków do gry na lepszym poziomie...
W samym sercu trybun, w jego centrum, pojawiło się w piątkowy wieczór słowo pasja. Określenie, które najdobitniej tłumaczy to dlaczego większość z nas pojawia się na Reymonta, choć nie ma wyników, działań marketingowych, czy drużyny, z którą chcielibyśmy w pełni się utożsamiać.

Kraków, 9 marca 2012.

duch1989
Member

Od: 05.2009

Stary 16.07.2009, 21:50
Czytając ostatnie 10 stron tego tematu jestem zażenowany. Zażenowany tym że macie czelność nazywać się kibicami. Jeśli mamy płakać to płaczmy za tydzień, ale póki co zostało 90 minut meczu rewanżowego. Jak ktoś ubolewa nad błędem Jopa to niech kibicuje MU. Tam sa Ferdinand i Vidić. Jak ktoś ma pretensje do Pawełka niech kibicuje Juve. Tam jest Buffon. Cała reszta pajacyków nazywajacych się kibicami Wisły niech wraca do pyrków i ległej.

A ja tylko przypomne mecze z Iraklisem. Na wyjeździe jeśli strzelimy bramkę to estończycy będa mieli problem.A jedna jesteśmy w stanie strzelić nawet w tragicznej formie
szczebrzeszcz
Senior Member

Od: 05.2003

Stary 16.07.2009, 21:51
a były klub Żurawskiego Larissa przegrywa z Reykiawikiem, Flora z Broendby wygrała 1:0 ... to tak żeby pokazać ze n ie tylko Wisełce słabo poszło ;-)
Eustachy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 16.07.2009, 21:53
-Goral- napisał(a):Wyświetl post
Przypomniał mi się pojedynek z przed 4 lat pomiędzy duńskim Ejsborgiem a Florą Tallin.

Pierwszy mecz: Ejsborg:Flora 1:2
Rewanż w Estonii: Flora:Ejsborg 0:6
Chcesz powiedziec, ze dopatrujesz sie szans na powtorke wynikow sprzed lat, czy tak tylko w ramach statystycznej historii zapodales ?

Bo ja zdecydowanie nie nastawiam sie na latwy rewanz, tak w przypadku Broendby jak i Wisly, choc oczywiscie nie mialbym nic przeciwko, gdyby sie pozniej okazalo, ze bylem w bledzie
-Goral-
Senior Member

Od: 01.2004

Stary 16.07.2009, 21:58
Eustachy napisał(a):Wyświetl post
Chcesz powiedziec, ze dopatrujesz sie szans na powtorke wynikow sprzed lat, czy tak tylko w ramach statystycznej historii zapodales ?

Bo ja zdecydowanie nie nastawiam sie na latwy rewanz, tak w przypadku Broendby jak i Wisly, choc oczywiscie nie mialbym nic przeciwko, gdyby sie pozniej okazalo, ze bylem w bledzie
Tak tylko mi się przypomniało.
Co do rewanżu to byłbym bardziej spokojny gdyby odbył się za 2 tygodnie, a tak wierzę głównie w zdolności mobilizacyjne Skorzy.
Nehiar
Senior Member

Od: 01.2008

Stary 16.07.2009, 22:29
Jeśli mam być szczery to się martwię tym meczem za tydzień, chłopaki muszą się wziąść w garść i zagrać najlepiej jak umieją i tyle ... Jeśli przegramy to spowoduje prawdopodobnie duże konsekwencje i to nie miłe ... W końcu kilku lat temu to my byliśmy taką "Levadią" bo kto by się spodziewał, że takie "ogórki" z cieniutkiej polskiej ligi pokonają Parmę i Schalke. Może trochę przesadzam, że uważano nas za ogórki, no ale wiadomo o co chodzi ...
Ostatnio edytowane przez Nehiar : 16.07.2009 o godz. 22:34.
dymek_nhs
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 16.07.2009, 22:46
NK Dinamo i RB Salzburg jak na razie też nie bez problemów. Także spokojna głowa a niespodzianki zawsze są może ktoś odpadnie z tych statystycznie lepszych drużyn (nie mówie tu o Wiśle bo ta awansować musi )
Ja myślę że pójdzie gładko tak jak w tamtym roku z Beitarem (z tym że tam rewanż był u nas)
westersyl
Guest

Stary 16.07.2009, 22:51
Osobiście nigdy nie widziałem Skorży tak zdenerwowanego jak w tym okresie, przed meczem kompletnie nie słuchał zadawanych pytania przez dziennikarza.

Na konferencji pomeczowej też zachowywał się jakoś dziwnie, podobno na dzisiejszym treningu też nie był sobą. Kto jak kto ale on nie może stracić teraz głowy... zawodnicy to widzą i jeśli trener nie wygląda "pewnie" to podcina im to skrzydła.
Czeka go już nie wiem, który mecz o swoją posadę, dotychczas udawało mu się wychodzić obronną ręką, ale tak ciężko jest teraz to chyba jeszcze nie było...
Tyle co on musi się najeść nerwów to nie wiem czy jakikolwiek trener na świecie doświadczył tego co on. A przecież można było tego uniknąć, kupić prawego obrońce, napastnika, zakończyć cyrk z bramkarzami.

Patrząc na sytuacje Andriejeva kiedy wystarczyło dobrze dostawić nogę i byłoby 2:0 to chyba trzeba dziękować temu z góry, że ktoś dał nam jeszcze szanse i dodam, że obrońca estoński zaliczył pół asystę przy golu Ćwielonga. Naprawdę nie możemy mówić o braku szczęścia.

Nie wiem jak wy ale już 6 raz patrząc na to wszystko tracę powoli wiarę... Zawsze to samo, mobilizacja, nadzieje, podjaranie, a kończy się jak zawsze. Ja już wysiadam przy tym psychicznie.

Szacunek dla tych, którzy nie stracili wiary dla mnie to okazało się zbyt trudne.
sandbender
Graf Zero

Od: 08.2004

Stary 17.07.2009, 00:50
No to po środowym "pokazie" wszyscy prezesi nierozstawionych klubów modlą sie chyba o wylosowanie dzisiaj Wisły.
Po ogladnięciu części drugiej połówki stwierdzam, ze nie było az tak źle, ale dobrze też nie.
yoda79
Senior Member

Od: 12.2003

Stary 17.07.2009, 07:18
Ludzie a teraz mały offtopic.
Wczoraj po powtórce meczu Wisły w tv ległem na wyro i rozmyslałem o naszym klubie. Myślę - kur... co to miało być (gdyby tak Andrejev w 66 min walnął z 3 metrów bramę to po ptakach) 1:1 z takimi ogórkami? A potem myślę - z kim ostatnio w pucharach u siebie mielismy 1:1 i wyjazd przed sobą? I szybko wymyśliłem,że to chyba w 2002 roku było i pięknie było
Oby powtórka z rozrywki była
Tylko Wisła!
element
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 17.07.2009, 07:21
http://www.youtube.com/watch?v=FbHEfl2baxo
"Chuligani Wisły rzucili serpentyny..."
"Kibole Wisły odpalili race. Właśnie dlatego w Polsce nie będzie wielkiej piłki"
"Będziemy zamykać stadiony, żeby ludzie mogli przychodzić na mecze"
"Posunięcia kibiców Wisły przypomniały mi o zamachach na World Trade Center"
cdn..
pawlos33
Member

Od: 01.2009

Stary 17.07.2009, 07:26
Wystarczy tego .......enia. Nikt z Nas nie wyobraża sobie chyba, że moglibyśmy nie awansować dalej.
"Po burzy słońce wychodzi za chmur..." - pamiętacie?
djpavelas
Junior Member

Od: 09.2008

Stary 17.07.2009, 07:46
yoda79 napisał(a):Wyświetl post
Ludzie a teraz mały offtopic.
Wczoraj po powtórce meczu Wisły w tv ległem na wyro i rozmyslałem o naszym klubie. Myślę - kur... co to miało być (gdyby tak Andrejev w 66 min walnął z 3 metrów bramę to po ptakach) 1:1 z takimi ogórkami? A potem myślę - z kim ostatnio w pucharach u siebie mielismy 1:1 i wyjazd przed sobą? I szybko wymyśliłem,że to chyba w 2002 roku było i pięknie było
Oby powtórka z rozrywki była
dokładnie chodzi Ci o mecz z Schalke wtedy nam się udało to i teraz się uda Panowie więcej optymizmu a będzie naprawdę dobrze ja myślę, ze nie ma co się martwić przed rewanżem. Wisełka strzeli pierwsza bramke i to będzie klucz do sukcesu Ten remis z środy doda nam tylko pokory przed następnymi rundami, by nie lekceważyć żadnego przeciwnika, czy to on jest z Luksemurga, czy Estonii czy Kazachstanu czego przykładem są nawet wczorajsze wyniki LE ( np. Differdange 1-0 Rijeka, Brondby 0-1 Flora, Rosenborg 0-0 Karabakh) Nie róbmy tragedii. Za tydzien urządzimy sobie "KANONADE POD TALLINEM"!
KOMINEK
ANAJNARAB

Od: 05.2004

Stary 17.07.2009, 07:48
westersyl napisał(a):Wyświetl post
Osobiście nigdy nie widziałem Skorży tak zdenerwowanego jak w tym okresie, przed meczem kompletnie nie słuchał zadawanych pytania przez dziennikarza.

Na konferencji pomeczowej też zachowywał się jakoś dziwnie, podobno na dzisiejszym treningu też nie był sobą. Kto jak kto ale on nie może stracić teraz głowy... zawodnicy to widzą i jeśli trener nie wygląda "pewnie" to podcina im to skrzydła.
Czeka go już nie wiem, który mecz o swoją posadę, dotychczas udawało mu się wychodzić obronną ręką, ale tak ciężko jest teraz to chyba jeszcze nie było...
Tyle co on musi się najeść nerwów to nie wiem czy jakikolwiek trener na świecie doświadczył tego co on. A przecież można było tego uniknąć, kupić prawego obrońce, napastnika, zakończyć cyrk z bramkarzami.

Patrząc na sytuacje Andriejeva kiedy wystarczyło dobrze dostawić nogę i byłoby 2:0 to chyba trzeba dziękować temu z góry, że ktoś dał nam jeszcze szanse i dodam, że obrońca estoński zaliczył pół asystę przy golu Ćwielonga. Naprawdę nie możemy mówić o braku szczęścia.

Nie wiem jak wy ale już 6 raz patrząc na to wszystko tracę powoli wiarę... Zawsze to samo, mobilizacja, nadzieje, podjaranie, a kończy się jak zawsze. Ja już wysiadam przy tym psychicznie.

Szacunek dla tych, którzy nie stracili wiary dla mnie to okazało się zbyt trudne.
Tak było - może to znaczyć że Skorża ma juz dośc prowizorki i jest nieludzko wk...ny.
pawlos33
Member

Od: 01.2009

Stary 17.07.2009, 07:49
Dokładnie tak. Piłkarze Levadii byli zajechani już po 75 minutach meczu. Troche ich przycisnąć w rewanżu i dawaj....
grogoriogreg
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 17.07.2009, 08:00
Jak dla mnie to możemy nawet nie awansować do dalszej rundy, ale ja chce widzieć jak nasi chłopcy będą przez cały mecz zapier***** za piłka, niech grają z takim zaangażowaniem jak Słoweniec. Chce widzieć u nich sportową złość, brak odpuszczania, nonszalancji (do pana pije panie Brożek i w sumie Sobol spieprzył podobnie jak z Bełchatowem, czemu nie zaczęła się na niego nagonka, chyba wiemy jaki był efekt w lidze )

Ten mecz przypomniał mi spotkanie z Polonią Bytom, tylko, że teraz mamy mniej czasu na pozbieranie się .
Nie dziwię się Skorży, bo teraz to my jesteśmy w sytuacji Lecha z poprzedniego sezonu- krótka ławka rezerwowych. Ciekawi mnie tylko kiedy młodzi dostaną szansę. W sumie kiedyś ją dostać muszą.
Paweł
Senior Member

Od: 10.2007

Stary 17.07.2009, 08:12
Wiadomo może o której godzinie jest rewanż?
LooNatyk
Senior Member

Od: 04.2004

Stary 17.07.2009, 08:29
co do Skorzy, to moze cos byc na rzeczy. kto by dlugo wytrzymal taki stan? Tzn. mega wymagania, i caly czas rzucanie klod pod nogi?
I tak dlugo to wytrzymal. U nas wszystko robi sie z przesada. Mielismy kadre zbyt obszerna, zaczeto odchudzac, to tak ja odchudzili, ze zostala praktycznie podstawowa 11 i tyle..

Jezeli znowu przed Skorza postawili zadanie MP, do tego sukces w pucharach, to jak ma sie nie denrwowa. Na bank beda przeciez kolejne kontuzje, a zawodnikow, mu ciagle ubywa, a nie przybywa(jeden Kirm wiosny nie czyni..)
skeba
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 17.07.2009, 08:32
Cytat:
Jak dla mnie to możemy nawet nie awansować do dalszej rundy
Jeśli nie awansujemy to:
po 1 - Skorża leci
po 2 - Brożek odchodzi
Po 3- Brak motywacji u zawodników
Po 4 - Do tego dodaj obiekt w Sosnowcu = słaba pozycja w lidze, nie gwarantująca grę w Pucharach
po 5 - Stagnacja i brak rozwoju,czyli szara rzeczywistosc
Dozamet1
Member

Od: 02.2009

Stary 17.07.2009, 08:32
Paweł napisał(a):Wyświetl post
Wiadomo może o której godzinie jest rewanż?
O 18 jest rewanż
GJ1906
Socios Wisła Kraków

Od: 01.2007

Stary 17.07.2009, 08:41
LooNatyk napisał(a):Wyświetl post
Mielismy kadre zbyt obszerna, zaczeto odchudzac, to tak ja odchudzili, ze zostala praktycznie podstawowa 11 i tyle..
Weźmy poprawkę na to że gdy wrócą: Boguski, Garguła, Głowacki, Singlar, ławka będzie wyglądać o niebo lepiej, choć oczywiście na tę chwilę przydało by się jeszcze z 2 "gotowych" zawodników.
ziooom
Member

Od: 07.2007

Stary 17.07.2009, 08:47
skeba napisał(a):Wyświetl post
Jeśli nie awansujemy to:
po 1 - Skorża leci
po 2 - Brożek odchodzi
Po 3- Brak motywacji u zawodników
Po 4 - Do tego dodaj obiekt w Sosnowcu = słaba pozycja w lidze, nie gwarantująca grę w Pucharach
po 5 - Stagnacja i brak rozwoju,czyli szara rzeczywistosc
O ile pamiętam taki sezon już był a po nim 2 MP

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Zamknięty temat

Zasady wysyłania postów