The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Zamknięty temat

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
rozarian
Senior Member

Od: 03.2009

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 16.07.2009, 14:25
Pamiętacie,jak Skorża przepraszał po meczu z Polonią w Bytomiu w marcu? Wiślacy ruszali się wtedy jak muchy w smole,a on potrafił się przyznać,że obciążenia treningowe były za duże.Później było coraz lepiej,w przeciwieństwie do Lecha,gdzie Smuda przygotował zespół na Udinese,a potem było powolne konanie.Wisła nie ma świeżości,bo ta miała być na 3 i 4 rundę kw.
westersyl
Guest

Stary 16.07.2009, 14:28
Zatęskniłem za starym Mauro Cantoro w środku pola. Co z tego, że jest wolny, że kręci sobie kuleczka i wywraca się co chwile. Przynajmniej potrafi przyjąć piłkę, podać dokładnie co w naszej drużynie jest naprawdę rzadką spotykaną umiejętnością, wczoraj pokzał to tylko Kirm.

Wierzyłem w Tomka Jirsaka ale już nie potrafię patrzeć na zagubione chłopca biegającego po boisku. Sobol wczoraj tak przyjmował piłkę że odlatywała mu na 5 metrów. W tym środku pola brakowało przedewszystim spokoju wszystko na panice dlatego wierze że Mauro Cantoro którego umiejetnośći CZYSTO PIŁKARSKIE są na wyższym poziomie od Diaza Sobola czy Jirsaka bybły wstanie wprowadzić chociaż trochę normalnośći do gry. Do tego ten koleś cały czas chce piłkę do gry podczas gdy wiekszość naszych zawodników jest "osranych". Nie zawarzając na to że czasami za długą ja przytrzymuje i straci, ale przynajmniej CHCE GRAĆ. Tak jak sam mówił charakter to chcieć piłkę do gry a wczoraj to nikt jej nie chciał tylko wykopywali na lage bez celu.

Najbardziej wczoraj zawiodłem się na braciach Brożkach, Sobolu i Małeckim.
Za podawanie piłki przeciwniką wyróżniłbym Łobodzińskiego ale nie wymgajmy zbyt wiele.
Eustachy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 16.07.2009, 14:31
Wiekszosc komentarzy, wywoluje u mnie deja vu z Tibilisi. Wtedy tez "zabraklo koncentracji", "mecz nam po prostu nie wyszedl", ale za to w rewanzu mielismy pokazac "ogorkom" jak sie gra w pilke...
Wypowiedzi Skorzy, przypominaja mi za to sytuacje po pierwszym pucharowym meczu z Lechem. Podobna sentencja, ze "mamy dobra druzyne, wcale nie bylismy gorsi i na rewanz jedziemy po awans".

Moze dalbym sie poniesc temu dyzurnemu optymizmowi, gdyby rewanz mial byc grany w Krakowie.
Wszyscy w ciemno zakladaja, ze Wisla zagra o wiele lepiej, ale co jesli zagra podobnie jak w Sosnowcu, za to Levadia na swoim terenie pokaze lepszy futbol ?
Czy macie ich za jakis frajerow ? Przeciez oni doskonale wiedza o co graja i ze po wczorajszym wyniku otworzyla im sie realna szansa na awans. Zapewne wyjda ze skory, zeby tylko dopiac swego.

No i te powtarzajace sie teksty o niewystarczajacej ambicji. Ale czy aby na pewno ambicja byla akurat ta rzecza, ktorej rzeczywiscie brakowalo najbardziej ? Czy przypadkiem zespol, ktory przez caly mecz bije glowa w mur, przy zdwojonej ambicji nie bedzie zwyczajnie bil glowa w mur dwa razy mocniej ?
Wg mnie w wiekszym stopniu brakowalo wczoraj POMYSLU na gre oraz DOKLADNOSCI. Do tego docodzil brak jakiejkolwiek alternatywy w postaci zmian dla najslabiej prezentujacych sie zawodnikow. Zawodnicy bedacy na murawie, niestety doskonale o tym wiedza, co nie prowadzi do niczego dobrego.

Skorza ma tylko 6 dni, aby dokonac metamorfozy druzyny, bo topor zostal zawieszony wczoraj ok. 22:30.
A jest to topor wielkich rozmiarow, jako ze odpadniecie w pierwszej rundzie wstepnej z estonska Amica Wronki (podobna data powstania), byloby zdecydowanie najwieksza kompromitacja pucharowa w historii Wisly. To chyba wystarczajaca motywacja do ciezkiej pracy dla wszystkich, az do momentu wylotu w dniu meczu.
tofik
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 16.07.2009, 14:40
Eustachy napisał(a):Wyświetl post
Wiekszosc komentarzy, wywoluje u mnie deja vu z Tibilisi. Wtedy tez "zabraklo koncentracji", "mecz nam po prostu nie wyszedl", ale za to w rewanzu mielismy pokazac "ogorkom" jak sie gra w pilke...
Wypowiedzi Skorzy, przypominaja mi za to sytuacje po pierwszym pucharowym meczu z Lechem. Podobna sentencja, ze "mamy dobra druzyne, wcale nie bylismy gorsi i na rewanz jedziemy po awans".

Moze dalbym sie poniesc temu dyzurnemu optymizmowi, gdyby rewanz mial byc grany w Krakowie.
Wszyscy w ciemno zakladaja, ze Wisla zagra o wiele lepiej, ale co jesli zagra podobnie jak w Sosnowcu, za to Levadia na swoim terenie pokaze lepszy futbol ?
Czy macie ich za jakis frajerow ? Przeciez oni doskonale wiedza o co graja i ze po wczorajszym wyniku otworzyla im sie realna szansa na awans. Zapewne wyjda ze skory, zeby tylko dopiac swego.

No i te powtarzajace sie teksty o niewystarczajacej ambicji. Ale czy aby na pewno ambicja byla akurat ta rzecza, ktorej rzeczywiscie brakowalo najbardziej ? Czy przypadkiem zespol, ktory przez caly mecz bije glowa w mur, przy zdwojonej ambicji nie bedzie zwyczajnie bil glowa w mur dwa razy mocniej ?
Wg mnie w wiekszym stopniu brakowalo wczoraj POMYSLU na gre oraz DOKLADNOSCI. Do tego docodzil brak jakiejkolwiek alternatywy w postaci zmian dla najslabiej prezentujacych sie zawodnikow. Zawodnicy bedacy na murawie, niestety doskonale o tym wiedza, co nie prowadzi do niczego dobrego.

Skorza ma tylko 6 dni, aby dokonac metamorfozy druzyny, bo topor zostal zawieszony wczoraj ok. 22:30.
A jest to topor wielkich rozmiarow, jako ze odpadniecie w pierwszej rundzie wstepnej z estonska Amica Wronki (podobna data powstania), byloby zdecydowanie najwieksza kompromitacja pucharowa w historii Wisly. To chyba wystarczajaca motywacja do ciezkiej pracy dla wszystkich, az do momentu wylotu w dniu meczu.
Zgodzę się, że niektórym zawodnikom brakuje odrobinę stricte piłkarsko. Dlatego z nikim nie możemy sobie pozwolić na odpuszczanie.
Ale proszę Cię, bez czarnowidztwa i przywoływania Dinama. Psujesz ludziom humor. Na narzekanie będzie ewentualnie czas po dwumeczu.
..
tedi100
Senior Member

Od: 10.2008

Stary 16.07.2009, 14:47
piszcie sobie co chcecie mnie to pier**** za przeproszeniem ale dam wam przykład jak Wisła gra pod ścianą pamiętny mecz w Jerozolimie kiedy to Wisła objęła prowadzenie i przegrała 2:1 wszyscy żale co pan Maciek Śkorża zrobił... i Pamiętny mecz w Krakowie 5:0 wszyscy jara jestem za Wisła Maciek jesteś boski... żeby Wisła awansowała musi strzelić gola na wyjezdzie ... wystarczy 1:0... albo remis 2:2 w z wyż i witaj 3 rundo nie rozumiem was pytacie się czy Wisła ten mecz gra o awans do ligi mistrzów czy do 3 rundy... no proste żeby awansować najpierw do 3 rundy a póżniej do ligi mistrzów i Faza Grupowa w Sosnowcu trzeba być dobrej mysli "Miej ambicje miej swój cel swoim wrogom w twarz się śmiej!"
HEDu
Senior Member

Od: 04.2008

Stary 16.07.2009, 14:50
Zgadzam sie w 100% z westerstylem,Cantoro nawet w nie najwyzej formie domaga sie tej piłki, rozgrywa, wywalcza faule w srodku boiska albo i wyzej, moze nie był ostatnio w wysokiej formie (jesli chodzi o sprawnosc, szybkosc, odpuszczanie krycia) to i tak chyba trzeba by było go spróbować w rewanżu... no i zagrac 2 napastnikami.

ale Levadia to nie Beitar !!! nie czaisz ? Mistrz Izraela to bardzo porównywalny rywal do nas, tamten mecz w Krk im nie wyszedł a my mielismy mecz życia wiec tak to wyszło ze skonczyło sie na 5-0. a wczesniej wyrownany ale jednak przegrany mecz na wyjedzie 1 bramka.

ale teraz tak analizując postawe Cantoro i jego umiejetnosci, troche zatracone defensywne i małe ofensywne... to jest teraz typowy środkowy pomocnik, zauwazyliscie to ? Jirsak ofensywny zagubiony, Sobol defensywny bez formy, Diaz obronca zaden z niego pomocnik, a Cantoro myśle ŚP jak sie patrzy.
Ostatnio edytowane przez HEDu : 16.07.2009 o godz. 14:54.

kristos
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 16.07.2009, 14:57
Już sobie wyobrażam jak będzie wyglądał rewanż .Wszyscy zawodnicy na jednej połowie i "bicie głową o mur" w wykonaniu naszych.Chyba ,że na początku dostaną brameczkę i będą musieli się odkryć.
Na pewno nie można z nimi grać , stosując tylko dalekie wrzutki na pole karne. Potrzeba szybkiego ataku pozycyjnego z dużą rolą skrzydłowych zagrywających do środka.
"Ścieżka sprawiedliwości wiedzie przez nieprawości
samolubnych i tyranię złych ludzi"......
Michal1906
Member

Od: 12.2008

Stary 16.07.2009, 14:59
tedi100 napisał(a):Wyświetl post
no proste żeby awansować najpierw do 3 rundy a póżniej do ligi mistrzów i Faza Grupowa w Sosnowcu
Jest jeszcze 4 runda kolego która już nie zostanie rozegrana w Sosnowcu gdyż stadion ludowy nie spełnia wymogów Uefa podobnie jak faza grupowa! ;]
Eustachy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 16.07.2009, 15:02
tofik napisał(a):Wyświetl post
Zgodzę się, że niektórym zawodnikom brakuje odrobinę stricte piłkarsko. Dlatego z nikim nie możemy sobie pozwolić na odpuszczanie.
Ale proszę Cię, bez czarnowidztwa i przywoływania Dinama. Psujesz ludziom humor. Na narzekanie będzie ewentualnie czas po dwumeczu.
Nie myl przestrogi/ostrzezenia z czarnowidztwem. Dobry humor w tym momencie nie jest sprawa najistotniejsza. Ja mialem 100 % deja vu z Dinama oraz pomeczowych komentarzy (nie wiem jak ty ?), dlatego pozwolilem sobie na przywolanie pasujace tu jak ulal. Chociaz wynik jest nawet gorszy, dlatego tym wieksze powody do zmartwien juz teraz.
AYALA
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 16.07.2009, 15:07
w Tallinie trzeba wyjśc w dwóch napastników Brozio-Pepe od początku.

Wole zdecydowanie nieco wolnego już Mauro który jednak jest bardzo aktywny i nie odstawia nogi niż Jirsaka który przechodzi obok meczu.
W rewanżu Wisełka powinna zagrac z taka sama pasją jak w ostatnim sezonie na wyjazdach w Gdańsku czy w Łodzi.
Ostatnio edytowane przez AYALA : 16.07.2009 o godz. 15:09.
JEDREK76
konserwa

Od: 06.2004

Stary 16.07.2009, 15:10
tofik napisał(a):Wyświetl post
A według mnie Eustachy ma całkowitą rację. Jeżeli drużyna, która spędziła w podróży autokarem dwa dni, w pierwszych 45 minutach prezentuje się lepiej na boisku od grajków kreowanych na faworytów, którym piłka przy przyjęciu odskakuje na 5 metrów, to coś tu jest nie teges. A i "rozpoznanie" drugiego trenera jak widać zdało się psu na budę, skoro potencjalne "ogórki" jednak całkiem składnie się piłką wymieniali w przeciwieństwie do naszych rodzimych gwiazdek.
W środku pola (pomimo gry pięcioma pomocnikami) panował chaos, co wydaje mi się sugerować, iż primo kilku grajkom wydawało się, że mają jeszcze przedłużony odpoczynek, secundo zbyt mała była ilość gier sparingowych.
skeba
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 16.07.2009, 15:19
Cytat:
Panowie - Wisła po raz pierwszy zaczynała grę w pucharach w połowie lipca - czyli 2 tygodnie wcześniej niż zazwyczaj. Co oznacza te 2 tygodnie w okresie przygotowawczym każdy wie - biorąc pod uwagę, że okres ten trwał w tym sezonie raptem 3 tygodnie. Czy można było wcześniej rozpocząć - moim zdaniem nie, bo piłkarzom należała sie chwila odpoczynku po wiośnie pełnej walki.
Barcelonie nie przeszkadzało w pokonaniu nas 4-0, a byli w podobnej sytuacji co Wisla teraz. Po prostu zagraliśmy dramatycznie słabo. Mam nadzieję, że rewanz pokaze, ze ten wynik jest przypadkiem. Nie wiem dlaczego Skorza zagral 1 napastnikiem, co to k...a Real, Barca, Man Utd, tu trzeba bramki strzelać, w rewanżu trzeba zagrać ofensywnie i po prostu zdominować rywala. Miejmy nadzieję, że tak będzie.
Wiślak178
Senior Member

Od: 04.2007

Stary 16.07.2009, 15:29
W rewanżu musimy wyjść dwoma wyraźnymi napastnikami: Pawłem Brożkiem i Ćwielongiem. Na prawej obronie Piotr Brożek na lewej Diaz, bez żadnych eksperymentów. W środku jeśli wyzdrowieje to Głowa kosztem Marcelo lub Jopa, wbrew wielu opiniom według mnie Jop nie był wcale gorszy od Marcelo. W środku Jirsak i Sobol, apeluje do Skorży aby w końcu dal zagrać Jirsakowi na jego pozycji czyli na ŚRODKOWEJ POMOCY, nie na ofensywnym środkowym za napastnikiem bo to spora róznica, jak ktoś wczoraj przed meczem słuchał Szymka to wie o co chodzi. Na skrzydłach Małecki lub Łobodziński i Kirm. Żaden z prawoskrzydłowych nic nie pokazał więc decyzja należy do Skorży. Myslę że znów nie mamy świeżości tak jak to było po przerwie zimowej i mecz z Polonią Bytom, niedługo wszystko powinno wrócić do normy. Zachowajcie spokój i pamiętajcie że te gwiazdeczki chodzące po boisku jak teraz nazywacie piłkarzy Wisły mogły wygrać 3:1 gdyby tylko trochę sprzyjało szczeście o takiej poprzeczce jak ta Kirma decyduje nawet równość terenu czy rozmiar buta, może gdyby Kirm miał buty innej firmy to by to wpadło. Nawet gdyby Wisla w rewanżu zagrala jak wczoraj to i tak wypracuje sobie kilka stuprocentówek więc wszystko zależy od skuteczności.
StelmiOriginal
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 16.07.2009, 15:33
Mam pytanie, jezeli przejdziemy Levadie (oby...) to kiedy nastepne mecze będą?
WISŁA!!!
Markus
Senior Member

Stary 16.07.2009, 15:34
Udawanie, że nie mamy problemu po pierwszym meczu to jakieś nieporozumienie. W tej chwili bliżej do awansu ma Lewadia - korzystny wynik, mecz u siebie, rywal daleki od przyzwoitej dyspozycji, z ogromnymi problemami kadrowymi i brakiem pola manewru.

Oczywiście wierzę, że Wisła może zagrać w rewanżu lepiej. Niestety Lewadia też może zaprezentować się jeszcze korzystniej na własnym boisku. Wynik jest sprawą otwartą i niestety nie przesądzoną na rzecz Wisły, która znów będzie musiała grać bez prawego obrońcy, ważnego przy przełamywaniu skomasowanej obrony wysokiego silnego napastnika, porządnego ofensywnego pomocnika, alternatyw dla niepewnego bramkarza i niezgranych defensorów.

W tej chwili nie naprawimy już popełnionych przez zarząd i RN błędów z okresu poprzedzającego pierwsze spotkanie. Nie cofniemy czasu, nie zgłosimy nowych zawodników. Możemy jedynie wierzyć, że Skorża zdoła maksymalnie zmobilizować naszych piłkarzy, a Ci zdołają jakoś rozstrzygnąć na swoją korzyść ten bardzo trudny rewanż.

A w klubie, ktoś kto odpowiada za "cenzurowanie" potrzeb trenerów i kalkulowanie, co jest wystarczające do odnoszenia odpowiednich wyników, powinien już dawno wylecieć ze stanowiska.
Jaroo1: "okazało się, że gracze co się sprawdzają w Polsce są z 2 ligi hiszpańskiej. Nic w tym odkrywczego nie ma, byłoby dziwne gdyby się nie sprawdzali."
(...)
"Polaków na rynku to mamy do wyboru praktycznie zero w porównaniu do chociażby rynku europejskiego. Ogólnie poziom Polakow jest słabszy niż graczy z zachodu, dlatego logiczne jest że łatwiej znaleźć kogoś na zachodzie, nawet z II-V ligi - zależy od kraju, bo np w Hiszpanii można znaleźć dobrego gracza w niższej lidze
"
Paweł
Senior Member

Od: 10.2007

Stary 16.07.2009, 15:51
skeba napisał(a):Wyświetl post
Barcelonie nie przeszkadzało w pokonaniu nas 4-0, a byli w podobnej sytuacji co Wisla teraz. Po prostu zagraliśmy dramatycznie słabo. Mam nadzieję, że rewanz pokaze, ze ten wynik jest przypadkiem. Nie wiem dlaczego Skorza zagral 1 napastnikiem, co to k...a Real, Barca, Man Utd, tu trzeba bramki strzelać, w rewanżu trzeba zagrać ofensywnie i po prostu zdominować rywala. Miejmy nadzieję, że tak będzie.

Pewnie dlatego, że gdyby Ćwielong wyszedł w pierwszym składzie np. zamiast Diaza, to na ławce nie byłoby ANI JEDNEGO ofensywnego zawodnika.
Emilio
Senior Member

Od: 10.2006

StelmiOriginal napisał(a):Wyświetl post
Mam pytanie, jezeli przejdziemy Levadie (oby...) to kiedy nastepne mecze będą?
Pierwsze mecze III rundy zaplanowano na 28/29 lipca, rewanże na 4/5 sierpnia.
prober
Senior Member

Od: 08.2008

flamengista napisał(a):Wyświetl post
Może być gorzej, zapewniam Cię. I będzie, jak ten dwumecz przegramy. Zasadniczo - sprzedaż zawodników by łatać dziurę budżetową plus Franz Smuda jako nowy trener. Ale to temat do innego wątku.
I to jest klasyczny przykład mądrej skądinąd, lecz notorycznie na tym forum łamanej zasady, iż jeśli nie masz nic wartościowego do przekazania innym, to siedź cicho.

minigaleria forumowych wynalazków językowych (zbieram kolejne!): Balon, Balonik, Dzida, Dziwnie spokojny, I tyle w tym temacie, Kicha, Miałem przeczucie, Na pałę, Napinka, Nie mam pytań, Oddychać rękawami, Padaka, Pan Basałaj, Pan Cupiał, Parch, Piach, Przypał, Siara, Szrot, Wspomnicie moje słowa
kohprzem'68
Senior Member

Od: 12.2002

Stary 16.07.2009, 16:05
Po co krakac i wróżyc z fusów i biadolic że odpadniemy czy nie damy rady w Talinie , po za Kirimem całośc drużyny człapała bo obecnie sa na takim etapie przygotowan a nie innym do tego doszły wymuszone zmiany na pozycjach kontuzjowanych graczy i brak skutecznosci że już o pompie z nieba nie wspomne .
Za łatwo co poniektórzy odbierają szanse na dalszy awans naszej Wisełce ale podstaw do optymizmu po tym co pokazali wczoraj tez nie ma zbyt wiele .

Byliśmy , widzieliśmy już wiele ..."we all hope this is our moment."
StelmiOriginal
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 16.07.2009, 16:05
Emilio napisał(a):Wyświetl post
Pierwsze mecze III rundy zaplanowano na 28/29 lipca, rewanże na 4/5 sierpnia.
Dziękuje bardzo ;]
WISŁA!!!
emjot
Senior Member

Stary 16.07.2009, 16:18
Konrad. napisał(a):Wyświetl post
nie ja. Choć nadal wierzę iż przejdą, bo kadre mamy mocniejszą.

Rozumiem, że ty uważasz, że z tym składem nie mamy szans?

Ty naprawdę jesteś kibicem Wisły, bo jakoś czuje od ciebie dziwną satysfakcje z niekorzystnego wyniku?
nie no oczywiście że jestem kibicem Cracovii, Legii lub Lecha
wybierz ten klub który ci bardziej pasuje

co do mojej satysfakcji.
ty kilka dni temu miałeś potężną satysfakcję wyszukując posty ludzi którzy delikatnie mówiąc nieco się pomylili w ocenie naszych szans na obronę MP.
Twierdziłem i twierdzę, że niedocenienie Levadii zemściło się na nas bardzo - a ten tekst o tym że nasza MESA ich rozjedzie - to najbardziej lekceważący i oddający stan ducha forum, piłkarzy, kadry trenerskiej (niepotrzebne skreślić) tekst o Estończykach...
taka to moja satysfakcja...

co do naszej siły
ze zdrowym Boguskim, Głową i Singlarem ... jesteśmy mocniejsi
bez nich .... cóż... chyba jesteśmy silniejsi, chyba.. po wczorajszym meczu jednak to chyba nie znaczy nic
niemniej jednak nie mamy ławki rezerwowych
i wczorajszy mecz zdecydowanie o tym świadczy. Jak również o tym że polityka transferowa polegająca w 100% na ograniczeniu wszelkich wydatków w celu pozyskania koniecznych zastępców tych którzy odeszli - czyli prawy obrońca - przy odejściu Baszcza i kontuzji Singlara; napastnika - przy odejściu Beto i przesunięciu do MESY Niedzielana
skompromitowała się w takim samym stopniu jak ci którzy lekceważyli piłkarzy z Estonii i wieszczyli że rozjedziemy ich przy pomocy MESY
Ostatnio edytowane przez emjot : 16.07.2009 o godz. 16:37.
Jurowicz-Talik-Lechowicz-Szumilas-Kaczor-J.Krupa-Brzycki-Legutko-J.Wapiennik-W. Stopa-Michel-Sawicki-S.Wójcik-Świder-Snopkowski-Adamek
skeba
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 16.07.2009, 16:33
Cytat:
Pewnie dlatego, że gdyby Ćwielong wyszedł w pierwszym składzie np. zamiast Diaza, to na ławce nie byłoby ANI JEDNEGO ofensywnego zawodnika.
Zamiast Jirsaka mógłby zagrać Cwielong, lepsza decyzja, lecz nikt nie wiedział, że Tomek zagra słabo. Zresztą wszyscy dostosowali się do jego poziomu.
flamengista
Piknik

Od: 03.2004

Stary 16.07.2009, 16:34
prober napisał(a):Wyświetl post
I to jest klasyczny przykład mądrej skądinąd, lecz notorycznie na tym forum łamanej zasady, iż jeśli nie masz nic wartościowego do przekazania innym, to siedź cicho.
A to jest przykład na to, że niektórzy nie umieją korzystać z pw. Ja odniosłem się do postu z tego wątku, ty zaś próbujesz publicznie mi przywalić.

BTW: jestem zszokowany tym dyżurnym optymizmem na forum. Wszystko wygląda dokładnie jak w przypadku Dinamo Tibilisi. Z jednym wyjątkiem. Levadia jest od Dinama drużyną dużo lepszą, a Wisła obecna - bez Garguły, Boguskiego i prawego obrońcy - jest znacznie słabsza od kasperczakowej.
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
W.I.N.C.H.E.R
Junior Member

Od: 04.2003

Stary 16.07.2009, 16:39
Moje uwagi odnosnie ustawienia i zarazem rozpoznania przeciwnika przez Janasa:

Na pierwszy rzut oka widac bylo ze Levadia nie byla grozna na skrzydlach (to chyba mozna zaobserwowac ogladajac ja na zywo drogi Panie obserwatorze?). Wiadomo po jakim zagraniu padl gol i ze najgrozniejsza bronia naszych przeciwnikow byly pilki z glebi pola i wymiana miedzy najlepszymi w druzynie Levadii zawodnikami - napastnikami. Po co wiec w tej sytuacjio bylo to kombinowanie z bocznymi obroncami i ryzykowanie z niepewnym Jopem wlasnie na srodku. Nie dalo sie go wystawic na boku (nawet mimo braku doswiadczenia na tej pozycji)? A w srodku postawic znacznie pewniejszego i walecznego Diaza z Marcelo.

Inna moja uwaga: sa takie komentarze ze Jirsak nie czuje sie w takim ustawieniu jakgra obecnie. to ja sie pytam po co sa trningi taktyczne? no chyba po to zeby zawodnik w koncu "poczul sie" na danej pozycji.... pilkarz powinien byc uniwersalny (zwlaszcza pomocnik), powinien umiec zawalczyc, zagrac prostopadle, cofnac sie, wejsc z drugiej linii, a jesli potrafi grac z klepki tylko na treningu to ja przepraszam, ale zlej baletnicy...... (zeby nie bylo przez dlugi okres trzymalem kciuki za tego chlopaka, ale gdzies jest granica zaufania i jak dla mnie w jego przypadku miarka przebrala sie wczoraj).

Jeszcze co do zachowania Pawelka - kazda bramka puszczona w krotki rog obwinia po czesci bramkarza i tej podstawowej zasady nie da sie w zaden sposob obalic.

Tydzien to malo czasu na poprawe jakosci gry, ale mysle ze powinnismy przejsc Estonczykow. mysle ze w tygodniu przydalby sie jakis sparing by poprawic dokladnosc gry pilka i rozegranie ataku pozycyjnego. Przeciwnik takiego sparingu jest niespecjalnie istotny mote byc nawet Mloda Wisla.

Dumni po zwyciestwie, wierni po porazce....
WisłaToMy
Junior Member

Od: 07.2009

Stary 16.07.2009, 16:44
kohprzem'68 napisał(a):Wyświetl post
Po co krakac i wróżyc z fusów i biadolic że odpadniemy czy nie damy rady w Talinie , po za Kirimem całośc drużyny człapała bo obecnie sa na takim etapie przygotowan a nie innym do tego doszły wymuszone zmiany na pozycjach kontuzjowanych graczy i brak skutecznosci że już o pompie z nieba nie wspomne .
Za łatwo co poniektórzy odbierają szanse na dalszy awans naszej Wisełce ale podstaw do optymizmu po tym co pokazali wczoraj tez nie ma zbyt wiele .
Dokladnie, awans bedzie i wtedy zobaczymy na kogo trafimy w 3 rundzie. Boicie sie Salzburga a sam wczoraj niec nie pokazal.
A poza tym to wie ktos jak tam z Glowackim i kiedy wróci?
Selene
Senior Member

Od: 12.2007

Stary 16.07.2009, 17:30
Wystawienie Pi. Brożka na prawej obronie nie jest dobrym pomysłem, bo ten doskonale współpracował z Kirmem. To jest duża siła ofensywna, którą tracimy. W ataku musi grać Ćwielong, a na prawej pomocy Małecki.
Nie wiem co na prawą obronę. Mam nadzieję że się znajdzie rozwiązanie, choćby przesunięcie Jopa, a Diaz do środka. W obecnej sytuacji może będzie trzeba ryzykować powrót Głowackiego?

I tak jestem dużo większym optymistą niż przy 0:1. Wystarczy strzelić dwie bramki, nawet 2 tracąc i mamy awans. Przypomina się Tibilisi. Ale przypomina się z drugiej strony Iraklis, kiedy praktycznie byliśmy spisani na straty, a potem był awans do LE.
Ostatnio edytowane przez Selene : 16.07.2009 o godz. 17:32.
Ogryzek
Senior Member

Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków

Stary 16.07.2009, 18:11
Nasi piłkarze wyglądali marnie fizycznie, odstawali szybkościowo od Estończyków. I to wg mnie była główna przyczyna marnej gry. Teraz pojawia się pytanie:
Czy w ciągu tygodnia uda się chociaż trochę poprawić szybkość naszych piłkarzy?
A jeśli nawet się uda, to czy Levadia jest w stanie zagrać jeszcze lepiej u siebie? Przecież jechali ponad 1300 km autobusem a i tak byli lepsi szybkościowo od Wiślaków! Myślę że Levadia zagra lepiej u siebie a my będziemy trochę lepsi fizycznie - co da obraz meczu podobny jak w Sosnowcu. Nie jestem optymistą - dlatego jak Brożek i Małecki nie zaczną lepiej grać za tydzień to może się skończyć nasza przygoda z pucharami.... (Sam Kirm to za mało). Mam nadzieje że uda się wygrać 1-0 w Talinie
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
Wojtas
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 16.07.2009, 18:25
No to sie porobiło

Jak juz Eustachy napisal wczoraj od 22;30 wisi nad nami topór wiekszych rozmiarow niz ten sprzed Tbilisi i Valerengi.Odpadniecie w tym momencie z Pucharow to byla by kompromitacja i katastrofa ,i wstyd jak Polska dluga i szeroka.

Klopoty kadrowe,brak napastnika,obroncow ,zmiennikow ,niedotrzymie obietnic na temat skomletowanego skladu juz przed obozem w Austrii -jak widac problemow jest troche i napewno niewplywaja one mobilizujaco ,ale jednak trzeba jakos zacisnąć zęby.

Wierze ze to co wczoraj szwankowalo zostanie poprawione zwlaszcza DOKLADNOSC PODAN w grze kombinacyjnej.Bo my na Boga nie gramy rewanzu w Madrycie na Santiago Bernabeu tylko w Tallinie przeciwko Levadii.

WIem ze nalezy szanowac rywala itd,oczywisicie Estonczycy beda walczyc u siebie do upadlego ale to my pilkarsko musimy pokazac wyzszosc ,i skutecznosc a wtedy napewno ta gra bedzie wygladala inaczej niz wczoraj.

W moim odczuciu Levadia nie zostala wczoraj zlekcewazona na zasadzie "co za ogóry" ,tylko " i tak z nimi wygramy".To slynne motto doprowadzilo juz do klesk i wstydu z druzynami ktore przytoczylem na poczatku postu ,i o ktorych czlowiek wolaby zapomniec.

Recepta na awans jest Wisla z meczu w Gdańsku z Lechią.Z jajem ,zacietścia ,pewnoscia siebie grali tam jak w transie.Czlowiek byl pewny ze zaraz strzela gola,a potem nastepnego.
Jesli wczorajsza nauczka czegos ich nauczyla to dobrze,bo w rewanzu ten zespol to musi byc.......zupelnie inny zespoł.

P.S I dobrze ktos napisal ze osoba(ludzie?) majacy decydujacy glos i wchodzacy w kompetencje trenera dotyczace przydatnosci zaowdnikow,i tego co jest dla tej druzyny dobre juz dawno powinni wyleciec ze stanowiska.
Ostatnio edytowane przez Wojtas : 16.07.2009 o godz. 18:42.
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
HEDu
Senior Member

Od: 04.2008

Stary 16.07.2009, 18:51
Teraz tylko liczymy na 1-0, jakbysby grali z Barcą ba, jakbysmy teraz wygrali 2-1 po bramkach w 90+ to zawsze moglisbymy sie modlic o remis, ale niestety musimy wygrać, nie ważne ile.

Stavanger
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 16.07.2009, 19:11
HEDu napisał(a):Wyświetl post
Teraz tylko liczymy na 1-0, jakbysby grali z Barcą ba, jakbysmy teraz wygrali 2-1 po bramkach w 90+ to zawsze moglisbymy sie modlic o remis, ale niestety musimy wygrać, nie ważne ile.
Każdy remis powyżej 1:1 premiuje Wisłę dalej. Myślę, że Skorża poustawia zespół i zagramy o niebo lepiej. Bo nie mam wątpliwości żadnych, że na trybunach wygramy. Na boisku też.

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Zamknięty temat

Zasady wysyłania postów