The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Zamknięty temat

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
nesta
Senior Member

Od: 11.2002

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 16.07.2009, 11:55
Wydaje mi sie, ze druzyna nie zlekcewazyla sobie przeciwnika. Co jednak nie znaczy, ze podeszla do niego skoncentrowana na 100%. Po prostu wyszli na luzie, na zasadzie jestesmy lepsi, damy rade. I tez uwazam, ze Skorza z Janasem nie powinni przed meczem podkreslac, jak to jestesmy lepsi itp., bo to sie wbija do glowy zawodnikow i pozniej ciezko o mobilizacje. A obecnie moze poza San Marino wszyscy na swiecie prezentuja "cos". Nie poloza sie.

Natomiast co do indywidualnych ocen... Kirma juz chwalilem.

Jesli chodzi o Pawelka to moje zdanie jest takie, ze duzego bledu nie popelnil, moze nawet zadnego, nie jestem ekspertem. Ale uwazam rowniez, ze lepszy bramkarz, ta pilke by wyciagnal. Trudno kogos winic za cos co nie lezy w zasiegu jego umiejetnosci.

Jop... Tu mam mieszane uczucia. Z jednej strony, do utraty bramki naprawde bylem zbudowany jego postawa. Gral pewnie, na duzym spokoju. Iwan mowil, ze nie wybijal na auty na Cleber. Tylko, ze z drugiej strony obronca to taka pozycja, troche podobna do bramkarza. Pomylic mozesz sie raz. Co z tego, ze zagrasz dobry mecz, jak masz wymierny wplyw na to czy druzyna traci bramki. Popelnisz jeden blad i niestety wina za bramke staje sie bezposrednio twoja. Napastnik sie pomyli bedzie dalej 0-0. Dlatego tu liczy sie glownie skutecznosc gry, co z tego, ze ktos wali po autach jak jest super pewny. Grasz efektownie i nic z tego nie masz, bo decydujaca bramka padla po twoim bledzie.. (zaznaczam, ze nie skreslam Jopa, wciaz uwazam, ze bedzie z niego pozytek)
Ostatnio edytowane przez nesta : 16.07.2009 o godz. 11:57.
For_FuN_
Senior Member

Od: 08.2004

Stary 16.07.2009, 11:56
Mistel napisał(a):Wyświetl post
Masz swojego Jopa wielki taktyku Nawet Adam Kokoszka by się tak nie dał zrobić przy tej sytuacji bramkowej!!!
Jop akurat wczoraj po Kirmie byl najlepszy na boisku(napewno w pierwszych 45 minutach, bo drugich niestety w tv nie bylo). Zdecydowany i konkretny w swoich decyzjach w odroznieniu od reszty obroncow. Gdzie asekuracja i gdzie bramkarz przy tej sytuacji bramkowej? Umowmy sie, ze zaden stoper nie ma 100% skutecznosci w odbiorze pilki(widocznie ty takich znasz) i nie tacy obroncy, jak Jop byli mijani...

Ten mecz pokazal tez, ze potrzebny jest bramkarz, ktory bedzie potrafil wybronic 2-3 arcytrudne sytuacja i uratowac wynik. Pawelek takim bramkarzem nie jest, ktos klasy Jerzego Dudka albo Fabianskiego, ale to jedynie marzenie.
!!IRIVER!!
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 16.07.2009, 12:00
Ja w zasadzie obejrzałem tylko 1.połowę... Druga - no właśnie. "Burza".
I po tej pierwszej połowie mogę powiedzieć, że jestem jak większość, oczarowany Kirmem i... to by było na tyle. Reszta nie zagrała nic. Jop w obronie umiarkowanie pewnie. Bramkę niestety zajebał, no ale cóż. Z Brożkiem to już chyba kiedyś pisałem, że mnie w****iał w zeszłej rundzie brakiem aktywności i teraz znów jest to samo. Sam wynik już nie martwi. Martwi ta gra, bo jej generalnie nie było. Przynajmniej w pierwszej połowie. Czy damy radę w rewanżu? Na pewno nas na to stać. Powinni się nasi kopacze wziąć w garść, przypomnieć jak walczyli z Barceloną w Krakowie, czy Beitarem i pokazać klasę. Rozpieprzyć to estońskie dziadostwo!
saklak1906
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 16.07.2009, 12:03
KOALIK napisał(a):Wyświetl post
Do tej pory jest wielu obrońców Łobodzińskiego. Mimo iż od półtora roku gra słabo, czasem miewa przebłyski, nadal kilku ludzi twierdzi, że jeszcze się nie zaaklimatyzował i że jest to wielki piłkarz na nasze rodzime warunki, itp. Z tego co mi wiadomo, w Lubinie i w Krakowie mówią po polsku. Przyszedł Kirm z obcego kraju, nauczył się tylko podstawowych zwrotów w naszym języku i w pierwszym oficjalnym meczu zagrał o klasę lepiej niż Łobodziński. Kirm zarabia 200 tysięcy euro, Łobodziński ponad 300. Później niektórzy się dziwią, że nie ma pieniędzy na transfery.
Ta aklimatyzacja to jest jedna wielka sciema i wymowka dla tych ktorzy grac nie potrafia.Po prostu trzeba to powiedziec Lobo sie w Wisla nie sprawdzil i juz nie sprawdzi to samo bedzie z Irsakiem.

Aklimatyzowac to sie moze Brazylijczyk ktory przyjedzie z innego kontynetu do Europy, gdzie zycie wyglada ineczej gdzie sniegu w zyciu na oczy nie widzieli, gdzie jest radykalnie inny klimat a nie grajek z polski czy srodkowej europy.
,
qchar90
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 16.07.2009, 12:07
Z ta aklimatyzacja zależy tylko do człowieka. Od jego charakteru. Jeden sie szybko zaaklimatyzuje, a drugi nie. Marcelo szybko sie zaaklimatyzował. Jest człowiek otwartym. A Jirsak jest czlowiekiem spokojnym, cichym, niestety nie zmienia sie na boisku w gracza, ktory walczy o kazda pilke. Brak mu pewnosci siebie. Lobodzinskiego stac na dobre mecze. Tylko cos u niego w glowie siedzi, tak samo jak u Jirsak. Umijetnosci maja. Ale nie potrafia ich pokazac na boisku.

AYALA
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 16.07.2009, 12:09
prawa obrona to nie jest miejsce dla Łobo, już prędzej bym go w ataku ustawił obok Brożka.W Gdańsku pokazał ze potrafi strzelac z trudnych sytuacji.
Liczyłem że troche więcej pokaże Jirsak ale sie zawiodłem, znowu przeszedł obok meczu.Gdzie były strzały z dystansu ? Piłki prostopadłe do Brożka ? Ciekawe czy doczekamy sie wreszcie klasowego rozgrywajacego bo od czasu Szymka takowego nie ma.
Ostatnio edytowane przez AYALA : 16.07.2009 o godz. 12:13.
tylko_na_kilka_dni
Senior Member

Od: 08.2008

Stary 16.07.2009, 12:26
Tak sie zastanawiam, czy Mączyński jest az tak slaby, ze w 75min. za Jirsaka wchodzi wolny i defensywny Mauro, a nie, wydaje mi się, że bardziej ofensywny Mąka?
tofik
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 16.07.2009, 12:44
AYALA napisał(a):Wyświetl post
prawa obrona to nie jest miejsce dla Łobo, już prędzej bym go w ataku ustawił obok Brożka.W Gdańsku pokazał ze potrafi strzelac z trudnych sytuacji.
Liczyłem że troche więcej pokaże Jirsak ale sie zawiodłem, znowu przeszedł obok meczu.Gdzie były strzały z dystansu ? Piłki prostopadłe do Brożka ? Ciekawe czy doczekamy sie wreszcie klasowego rozgrywajacego bo od czasu Szymka takowego nie ma.
Może Garguła ? Mam nadzieję, że po kontuzji nie będzie wrakiem jak Wtorek.
..
nesta
Senior Member

Stary 16.07.2009, 12:45
Oczywiscie, ze aklimatyzacja to bardzo indywidualna sprawa. Wyobrazcie sobie, ze taki Kirm ma slaba psychike, brak mu pewnosci siebie, ale umiejetnosci ma dalej te same. Myslicie, ze zagralby wtedy tak jak wczoraj ?
W obecnym sporcie niestety psycha jest tak samo wazna jak dyspozycja fizyczna i umiejetnosci. Lobodzinski jest pod presja, caly czas sie mu wypomina, ze nie gra na miare swoich umiejetnosci, kadra mu ucieka, pierwszy sklad. Ale poniewaz jest zawodnikiem, ktory musi miec kilka udanych meczy, kilka szans aby wejsc w druzynie, poczuc sie pewnie, to niestety po pierwszej nieudanej rundzie calkiem sie zatracil. I teraz jest bledne kolo... Nie gra, wiec nie ma pewnosci w grze, a nie majac pewnosci w grze nawet jak juz wejdzie na boisko to nic z tego nie wynika.

Taka sama sytuacja jest uwazam z Jirsakiem, bo dla mnie on ma bardzo wysokie umiejetnosci. I gdyby dostal z 5-6 90 minutowych wystepow pod rzad, niezaleznie od prezentowanej w nich gry, to jestem pewien, ze okazalby sie wielkim wzmocnieniem. Problem w tym, ze nie ma na to czasu...
Tutaj tez mamy odpowiedz dlaczego wielkie kluby przeswietlaja pilkarzy przed transferem rowniez pod katem ich psychiki i charakteru, a nie jedynie umiejetnosci.
twardybidon
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 16.07.2009, 12:52
nesta napisał(a):Wyświetl post
Wydaje mi sie, ze druzyna nie zlekcewazyla sobie przeciwnika. Co jednak nie znaczy, ze podeszla do niego skoncentrowana na 100%. Po prostu wyszli na luzie, na zasadzie jestesmy lepsi, damy rade. I tez uwazam, ze Skorza z Janasem nie powinni przed meczem podkreslac, jak to jestesmy lepsi itp., bo to sie wbija do glowy zawodnikow i pozniej ciezko o mobilizacje. A obecnie moze poza San Marino wszyscy na swiecie prezentuja "cos". Nie poloza sie.
Moim zdaniem nie wyszli na luzie tylko wyszli zmęczeni. Ewidentnie ten mecz wypadł w złym momencie przygotowań - drużyna grała apatycznie, bez przyspieszenia.

Mi ten mecz przypominał starcie Legii z Homel, gdzie w pierwszym meczu u siebie zmęczona Legia umordowała z trudem 0-0 ze słabym rywalem. Tydzień później na Białorusi pewnie wygrali 3-1.

Myślę, że podobnie będzie w Tallinie. Paradoksalnie lepiej, że mecz zakończył się bramkowym remisem a nie np. wygraną Wisły 1-0 - przed rewanżem będzie pełna mobilizacja, a nie branie rywala z marszu.
ciacho
Senior Member

Stary 16.07.2009, 12:56
saklak1906 napisał(a):Wyświetl post
Ta aklimatyzacja to jest jedna wielka sciema i wymowka dla tych ktorzy grac nie potrafia.Po prostu trzeba to powiedziec Lobo sie w Wisla nie sprawdzil i juz nie sprawdzi to samo bedzie z Irsakiem.
.
Ty nauczył byś się chociaż nazwisk piłkarzy klubu, któremu kibicujesz.
zidanemarcin
Senior Member

Od: 11.2008

Stary 16.07.2009, 13:01
Do rewanzu trzeba podejsc zupelnie z innym nastawieniem. U nas liczylismy na spokojne zwyciestwo i rozwianie watpliwosci kto awansuje do kolejnej rundy.Miała byc lekka przebieżka i przygotowywania do III rundy. Wyszło jak wszyscy dobrze wiemy. Graliśmy wczoraj padake i cieżko sie na to patrzyło. Niestety obecna sytuacja kadrowa nie ułatwi nam drugiego spotkania. NIe ma kim kogo zastapić. Wedlug mnie trzeba wyjść ustawieniem mocno ofensywnym: z przodu ze zmobilicowanym i skoncentrowanym Brożkiem, a także podiweszonym "Pepe". Na skrzydłach Kosowski, ach to Kirm i Małecki, ew. Łobo. Dylemat rozpoczyna się w środku pola. Kto ma pelnic role rozgrywajacego ? Jirsak sie kompletnie nie spisal, lecz kto w jego miejsce ? Diaz ? Sobol nie bedzie zapierdalal w te i we wte bo nam pierdyknie na boisku. To wielki problem dla Maćka ! W obbronie od lewej Piotrek, na środku oczywiscie Marcelo i Jop (?). Licze iz Głowa sie wykuruje na rewanż, bo jest nam bardzo potrzebny, by nie było zaś to słynne Jop twoja mać . . . Na prawej stronie postawiłbym na Burlige. Chłopak ma teraz wielka szanse by sie pokazac i mysle, iz ta szanse wykorzsta ! Na bramce powinien stanąć Adis Nur . . . hmm tylko czy on u nas gra ? Niestety nie, wiec Pawełeka po prostu chocby nie wiem co nie idze kim zastapic, chyba ze w ogole nieogranym Ilie !
Trzeba im niezłej o.......ki i uswiadomic im o co graja ! To by bylo chyba na tyle. Pozdrawiam

P.S. W rewanzu musi byc przeciez lepiej, bo gorzej to byc nie moze !

Mistel
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 16.07.2009, 13:04
For_FuN_ napisał(a):Wyświetl post
Jop akurat wczoraj po Kirmie byl najlepszy na boisku(napewno w pierwszych 45 minutach, bo drugich niestety w tv nie bylo). Zdecydowany i konkretny w swoich decyzjach w odroznieniu od reszty obroncow. Gdzie asekuracja i gdzie bramkarz przy tej sytuacji bramkowej? Umowmy sie, ze zaden stoper nie ma 100% skutecznosci w odbiorze pilki(widocznie ty takich znasz) i nie tacy obroncy, jak Jop byli mijani....
Tyle że Jop popełnił szkolny błąd!! Dał się ograć jak junior, a nie tego się oczekuje od doświadczonego (tym bardziej na arenie międzynarodowej) gracza.
nicolas
Senior Member

Od: 05.2008

Stary 16.07.2009, 13:09
Jaka psychika, błagam Was wraca pierdzenie o mentalności i labilności emocjonalnej.

Czego oni się przestraszyli? Levadia ich sparaliżowała?

Oni są profesjonalistami. To powinna być maszyna do wygrywania jak Manchester United. Czy w którymś znaczącym klubie europejskim tłumaczą porażki stanem psychicznym?! Piłkarz to profesjonalista, ma doświadczenie, ma kopać piłkę i zdobywać gole. Jeśli kogoś taki zawód "paraliżuje" to nie powinien go wykonywać.

Czy ja lub Ty idąc do pracy przestanę pracować na dwa dni i swoją nieefektywność wytłumaczę szefowi mentalnością, stanem psychicznym lub czymś podobnym? To jest śmieszne. Jest praca wykonywana profesjonalnie i jest reszta życia.
emjot
Senior Member

Stary 16.07.2009, 13:12
a ktoś pisał że na Levadię wystarczy nasza MESA...
nie chce mi się tego szukać... może Konrad pomoże
Jurowicz-Talik-Lechowicz-Szumilas-Kaczor-J.Krupa-Brzycki-Legutko-J.Wapiennik-W. Stopa-Michel-Sawicki-S.Wójcik-Świder-Snopkowski-Adamek
kamylsky
Member

Od: 11.2007

Stary 16.07.2009, 13:22
Nie ma co się na razie martwić. Widać że zawodnicy byli jacyś ociężali, nie zdązyli jeszcze złapać tej świeżości po przygotowaniach do sezonu. Być może sztab szkoleniowy przesadził troche z intensywnościa i po prostu piłkarze nie mieli tego "powera" ( moim zdaniem potwierdza to, że przynajmniej w pierwszej połowie najlepsi na boisku Kirm i mimo wszystko Jop którzy dołaczyli do drużyny pózniej i tylko częsciowo lub wcale nie brali udziału w przedsezonowych przygotowaniach). Myśle, że Skorża wie co zrobić, tydzień lżejszych treningów i powinno być dużo lepiej.
hase73
Junior Member

Od: 06.2009

Stary 16.07.2009, 13:33
A może by tak wejśc na trening i jakieś koszulki naszym grajkom kazac założyc
Romy S.
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 16.07.2009, 13:38
hase73 napisał(a):Wyświetl post
Po co przecież jest upał ...
... a swoją drogą wrzuciłbyś zdjęcie jak biegają bez koszulek.
...nieczytelny...
PasiorWKS
Senior Member

Od: 01.2008

Stary 16.07.2009, 13:41
Tak świetny pomysł dorównać wieśniakom z Zabrza, tylko u nas może być problem, bo w Wiśle wszyscy się szanują i nie założą takiego czegoś. Jak już manifestować w tej formie to co najwyżej wywiesić transparent. Choć i tak g*wno by to dało. Górniki i tak spadły A poza tym to dopiero pierwszy mecz. Ogarnij się chłopie ! Pogadamy za parę tygodni.
hase73
Junior Member

Od: 06.2009

Stary 16.07.2009, 13:43
Chodzi mi o coś takiego jak zrobili w Zabrzu żeby pokazac że mam im zależec chyba wiesz co się stanie jak odpadniemy już teraz
1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Stary 16.07.2009, 13:44
No i niestety kamyczek dorzucił Janas - jego rozpracowanie rywali okazało się być śmiechu warte i w zasadzie było dokładnie odwrotnie niż twierdził - W ofensywie Levadia dużo nie pograła , kilka akcji to wiadomo że każda drużyna sobie stworzy , natomiast w defesywie która miała być ich najgorszą stroną , radzili sobie nad wyraz dobrze.Brożka i środek całkowicie odcięli i jedynie skrzydłami dało się coś pograć.

Chodzi mi o coś takiego jak zrobili w Zabrzu żeby pokazac że mam im zależec chyba wiesz co się stanie jak odpadniemy już teraz
A co Ty myślisz że im nie zależy? - daruj sobie.
94 - Allah Akbar!!
Kondipr
Senior Member

Od: 10.2005

Stary 16.07.2009, 13:45
hase73 - rzadko tutaj piszę ale powiedz mi ... Ty jesteś głupi czy tylko udajesz mądrego?
"Od zawsze na zawsze w pamięci niepokonani" ; "Wiara czyni cuda" ; "Nikt nie wymaga od Was......." ; " Na Reymonta wychowani......."
qwertyq
Junior Member

Od: 07.2009

Stary 16.07.2009, 13:49
Ja ze swojej strony dodam tyle, że całym sercem wierze w awans. Wczoraj zagraliśmy słabo i mieliśmy pecha np przy poprzeczkach. Do tego ten deszcz w drugiej połowie. Nie chcę tutaj usprawiedliwiać naszych chłopaków bo to co grał wczoraj Sobol, Mały czy Łobo to pożal się Boże. Mówię o 1szej połowie, bo tę oglądałem. Z chłopaków, którzy wczoraj 'najbardziej chcieli' to zdecydowanie Kirm i Marcelo. Oni chyba jako jedyni zagrali dobre zawody. Jop też nie grał źle, do czasu bramki którą zawalił... Pawełek raczej nie miał szans tego wyciągnąć, mocno, zaraz przy słupku.

JEDNAK jeżeli zagramy lepiej, dwoma napastnikami, większym pressingiem (musimy strzelić bramkę) to myślę, że będzie dobrze;-) Warto dodać, że nie tylko my zaliczyliśmy wczoraj wpadke, Salzburg również się nie popisał. Może to Wam drodzy Wiślacy trochę poprawi humor

ps. Nie wieszajcie na nikim psów. Za tydzień wszystko się rozstrzygnie ;] pozdro!
www.qwertyq.digart.pl
WISŁA PANY!
Konrad.
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2003

Stary 16.07.2009, 13:50
emjot napisał(a):Wyświetl post
nie ja. Choć nadal wierzę iż przejdą, bo kadre mamy mocniejszą.

Rozumiem, że ty uważasz, że z tym składem nie mamy szans?

Ty naprawdę jesteś kibicem Wisły, bo jakoś czuje od ciebie dziwną satysfakcje z niekorzystnego wyniku?
nicolas napisał(a):Wyświetl post
To powinna być maszyna do wygrywania jak Manchester United.
Ostatnio edytowane przez Konrad. : 16.07.2009 o godz. 13:52.
Ddf
saklak1906
Senior Member

Stary 16.07.2009, 13:52
Ja p....le jeden mecz nie wyszedl a tu juz jakies debilne pomysly z motywowaniem naszych pilarzy. Jeszcze z trybun zacznijcie ich obrazac albo ich moze pobijcie dla lepszego efektu.

Co ma byc to bedzie.
Ostatnio edytowane przez saklak1906 : 16.07.2009 o godz. 13:55.
,
koyoot
Senior Member

Od: 02.2006

Stary 16.07.2009, 13:52
emjot napisał(a):Wyświetl post
Ja to pisalem i nadal podtrzymuje swoje slowa, bo Mlodym chociarz chcialoby sie biegac po boisku a nie tylko stac. Wczoraj widzialem ze gralo tylko 2 zawodnikow. Kirm(jest to naprawde swietny pilkarz) oraz Jop, ktory nie popelnial bledow poza tym jednym jedynym ktory zakonczyl sie strata bramki.
Romy S.
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 16.07.2009, 13:53
chyba wiesz co się stanie jak odpadniemy już teraz
Wiem !

Będzie mniej takich ewenementów na forum jak Ty i R22 pełne tylko tych co są z Wisłą od lat i na lata, na dobre i na złe czy z Barceloną czy z Górnikiem Knurów lub innym Jeziorakiem Iława...

... ale co Ty możesz wiedzieć o zabijaniu.
...nieczytelny...
Davidian
Junior Member

Od: 07.2009

Stary 16.07.2009, 14:00
qwertyq - paradoksalnie dzięki opadom deszczu Wisła zodbyła bramkę po prezencie od graczy Levadii.
W Talinie trzeba będzie uważać na kontry bo wystarczy im remis bezbramkowy.
HEDu
Senior Member

Od: 04.2008

Stary 16.07.2009, 14:07
obronce jak i bramkarza rozlicza się 1 błędowo.
dla mnie może popełniać 1000 błędów na mecz, ale zeby nie padały z tego bramki, błąd zakonczony stratą gola jest to cos poważnego.

saklak1906
Senior Member

Stary 16.07.2009, 14:14
HEDu napisał(a):Wyświetl post
obronce jak i bramkarza rozlicza się 1 błędowo.
dla mnie może popełniać 1000 błędów na mecz, ale zeby nie padały z tego bramki, błąd zakonczony stratą gola jest to cos poważnego.
Bo widzisz jak napastnik z metra nie trafi do bramki to jest ale szkoda, ale to pudlo moze kosztowac 3 pkt czy awans.

Jak bramkarz czy obronca zrobi blad i padnie bramka to sie po nich jezdzi jak po najgorszych.

Wczorajszy mecz trzeba zaliczyc na konto wszystkich na boisku nawet i Krima bo jak by nie poprzeczka to dzisiesza dyskusja toczyla by sie w innej atmosferze- choc On jest pomocnikiem i mozna mu to wybaczyc.

Wystarczylo zeby Brozek przystwil noge po akcji Krima i zmienil kierunek lotu pilki i gol a tak wiezo go na przyjmowanie, niech przyjmuje nic mi do tego ale niech pilka nie odskakuje na metr.Ale jakos wiekszych pretesji do Pawla nie ma.
,

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Zamknięty temat

Zasady wysyłania postów