|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Socios Wisła Kraków
Od: 07.2009
Offline |
|
|
mam tylko nadzieję że ten wynik wymusi jakieś 2-3 przemyślane transfery (obrońca, bramkarz i jak starczy czasu to napastnik)..bo bez tego to nawet jak przejdziemy Levadie to nie mamy co liczyć na LM..
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
"STARY WIŚLAK, 12.07.2009, 12:30
Chciałbym przestrzec przed jakimkolwiek hura optymizmem...środa będzie nasza jeśli będziemy gryźć trawę przez każdą minutę spotkania...co do dalszych spotkań, które mam nadzieję że będą, to też nie będzie łatwo...miały być Bóg wie jakie transfery a skończyło się jak zawsze... KOCHAM TEN KLUB, WISEŁKA TO MOJE CAŁE ŻYCIE I NIGDY NIE BYŁEM PO DRUGIEJ STRONIE BŁOŃ ale trzeba sobie powiedzieć jasno i dobitnie, że bez na prawdę dużych pieniędzy nie stworzy się drużyna na miarę Ligii Mistrzów... taka jest prawda, ale trzeba przełknąć tą gorzką pigułkę na dzień dzisiejszy." Tak pisałem nie dawno i spełniło się co do joty. Wczorajszy remis to jeszcze nie dramat ale jest nad czym pomyśleć w obliczu rewanżu. ![]()
WISŁA KRAKÓW – MISTRZ POLSKI…1927, 1928, 1949, 1950, 1978, 1999, 2001, 2003, 2004, 2005, 2008, 2009, 2011…cdn.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
a Kirma kupili w charakterze marchewki - jak się postaracie dorzucimy prawego obrońcędawno podobnej pierdoły nie czytałem choć wcale jakoś mnie to nie dziwi. Takich tekstów o tym że nie można nikogo kupić bo .... nie jest tu całe mnóstwo. Kiedy Niedzielan z Dawidowskim siedzieli na ławie weź człowieku zobacz jaką ławkę miała Wisła pod koniec sezonu ubiegłego sezonu, a potem wypisuj swoje prawdy objawione. ![]()
Jurowicz-Talik-Lechowicz-Szumilas-Kaczor-J.Krupa-Brzycki-Legutko-J.Wapiennik-W. Stopa-Michel-Sawicki-S.Wójcik-Świder-Snopkowski-Adamek
|
|
|
|
Member
Od: 03.2008
Offline |
|
|
Ktos troche wyzej napisal, ze zgubila nas zbytnia pewnosc siebie. Gruzinska hanba, Valerenga czy spadkowicz z ligi portugalskiej niczego nie nauczyly ani kibicow, ani pilkarzy, ani trenerow.
Wedlug mnie druzyna nie zostala odpowiednio zmotywowana. Janas wrocil z Estonii zadowolony, nie uzyl wprawdzie slowa "ogorki", ale wyplywalo ono z jego wypowiedzi, utrzymanych - wg mnie - w nieco ironicznym tonie. Zawodnicy zachowywali sie dosc beztrosko. Nawet Skorzy się to udzielilo. Szymkowiak przed wczorajszym meczem mial strach w oczach, mowil o pokorze... Ilu z obecnej kadry pamieta wstyd i bol po Tbilisi? Wczoraj zabraklo pokory i szacunku dla rywala przed meczem, w konsekwencji walki i zaangazowania w trakcie meczu. My naprawde jestesmy slabym mistrzem bardzo slabej, skorumpowanej, ubogiej ligi, a obsmiewamy wszystkie inne, nie majac ku temu zadnych podstaw. Mam nadzieje, ze za tydzien stanie sie cud i jednak awansujemy. Brak awansu bylby dla klubu katastrofa mentalna i ekonomiczna. Pomodlmy sie. Powaznie. |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2004
Offline |
|
Patrzyłem na ławkę z Beitarem jeśli chodzi i Niedzielana i Dawidowskiego. Pod koniec sezonu dodaj na ławkę(Beto, Jirsaka i Łobo). Dzisiaj Łobo grał za kontuzjowanego Singlara(tu minus na ławce) a Jirsak za Ćwielonga. Kontuzja Głowackiego nie jest groźna i już niedługo będziemy mieli dobrego zmiennika na ławkę(Jopa). Beto faktycznie również straszył na ławce :rotfl. Jaka szkoda, że nie przedłużyliśmy z nim kontraktu. |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
Oczywiście postawa piłkarzy we wczorajszym meczu to duży zawód, prawie kompromitacja, jednak takie "wpadki" zdarzają się najlepszym. Choćby w tej rundzie el. do LM: Salzburg 1 - 1 Bohemians Debrecen 2 - 0 Kalmar Zrinski 1 - 0 Slovan Bratislava Jeśli odpowiednie osoby wyciągną wnioski z tego spotkania to może ono się stać dobrą lekcją na przyszłość. Piłkarze powinni zrozumieć, że trzeba grać z pełnym zaangażowaniem i być maksymalnie skoncentrowanym w każdym meczu, a zwłaszcza w tak ważnym, nawet jeśli przeciwnik nie jest zbyt renomowany. Trener Skorża nie powinien był moim zdaniem ryzykować eksperymentu z Łobodzińskim tylko postawić na najbardziej pewne rozwiązanie z Pi. Brożkiem na prawej obronie. Włodarze Wisły powinni byli wiedzieć, że luki w składzie muszą być uzupełniane zdecydowanie wcześniej niż po pierwszych jakże istotnych meczach sezonu i sprowadzić prawego obrońcę oraz innych potrzebnych piłkarzy jeszcze przed pierwszym zgrupowaniem. Przecież od dawna było wiadomo, że z klubu odejdą Baszczyński i Beto. Z Nidzielanem nie wiązano już żadnych nadzieji od kilku miesięcy. Bramkarza, który zmusiłby Pawełka do podnoszenia swoich umiejętności szuka się już od niepamiętnych czasów... Przed rewanżem wciąż jesteśmy moim zdaniem faworytem i mamy większe szanse na awans niż Estończycy. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
no tak ale ja się nie znam to co obecnie mamy na ławie wynika proszę pana z tego że ktoś tam uznał, taki Łobo na prawej obronie sobie poradzi, bo skoro sobie Błaszczykowski poradził, Piotrek Brożek to... czemu nie Łobo to że nie mamy na ławce żadnego ŻADNEGO napastnika wynika dokładnie z takiego samego życzeniowego myślenia. A może się Ćwielong przełamie, a zresztą zaraz wraca Boguski i po co nam jakiś napastnik niektórzy piszą o tym że okienko jest otwarte dopiero dwa tygodnie i mamy czas wczorajszy mecz pokazał że nie mamy bo przede wszystkim w przypadku słabszej gry - jak wczoraj - nie ma kto wejść z ławki i pociągnąć grę. mam nadzieję że za tydzień nasi zagrają lepiej, a przede wszystkim będą szybsi. I unikniemy kompromitacji równej albo i większej od tej z Tbilisi czy Valarengii... ps. Istnieje też taka opcja o której pisał Adasss swego czasu, że klub czeka z transferami na tzw. wyprzedaże... Się przeliczyliśmy
Ostatnio edytowane przez emjot : 16.07.2009 o godz. 08:06.
![]()
Jurowicz-Talik-Lechowicz-Szumilas-Kaczor-J.Krupa-Brzycki-Legutko-J.Wapiennik-W. Stopa-Michel-Sawicki-S.Wójcik-Świder-Snopkowski-Adamek
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 08.2008
Offline |
|
|
Może by tak wysłać naszych piłkarzy do Estonii autobusem?
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2002
Offline |
|
Słowo tez do naszego ustawienia. Czemu Skorża tak trzęsie portkami i nie zagrał wczoraj na dwóch napastników? Goście zagrali dwójką z przodu, wysokim pressingiem, agresywnie. My mimo że faworyci okazaliśmy respekt. Co do Jirsaka. To nie jest piłkarz z dryblingiem, szybki, błyskotliwy żeby go wystawiać za napastnikiem. Powinien grać w drugiej linii i piłki rozdzielać. Choćby za Diaza. Gość zagrał wczoraj chyba gorzej niż na wiosnę. Chaotycznie, złe przyjęcia, wybicia na pałę. Liczę że chłopaki wezmą się w garść i nie będzie wstydu w rewnanżu. Co do Kirma, dobry jest. Piłkarsko niezły, charakterny, ambitny. Dobry zakup. Na dzień dzisiejszy, w rewanżu zagrał bym tak: Pawełek---Pi.Brożek-Jop-Marcelo-Diaz---Mały-Sobol-Jirsak-Kirm---Ćwielong-Brożek Powód: Korekta
Ostatnio edytowane przez iiYama : 16.07.2009 o godz. 08:08.
![]()
Ave
Wisła |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2006
Offline |
|
|
Co mnie Salzburg interesuje, mam patrzeć na wpadki innych drużyn i rekompensowac sobie porażkę z ogórkami. Zagrali dramatycznie. Widać teraz, że stadion w Krakowie jest naszym wielkim atutem, a gra na wyjazdach nie wychodzi nam dobrze.
Rewanż pod znakiem zapytania. Nie chce byś złym prorokiem, ale za tydzień będą się ważyć losy Skorży, a on w takich warunkach potrafi zmotywować zawodników |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
Ja nie wiem co bylo przyczyna tak slabej postawy wszystkich naszych graczy, ale cos jest nie halo Dwa nasze nowe nabytki sie sprawdzily Krim- klasa sama w sobie widac ze chlopakowi sie chce i bedziemy miec z niego wiele pozytku. Jop- czlowiek wchodzi na boisko prosto z samolotu i pokazuje ze grac umie- jak dla mnie to przez te 50 miinut zagral o wiele lepiej niz niejednokrotnie Cleber. Fakt faktem ze bramka byla po jego bledzie ale Pawelek tez mog doleciec do tej pilki bo poszla po krotkim rogu. Jedynie czym mozna wytlumaczyc postawe naszych to poczatek sezonu, bo fakt faktem Levadia byla w rytmie meczowym i to bylo widac. ![]() ,
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2004
Offline |
|
|
co do nie grania 2 napastnikami.. to tak po zastanowieniu, moze Skorza wiedzial, gdzie jestesmy kondycyjnie? Moze zdawal sobie sprawe, ze nasi beda sie ruszac jak muchy w smole? Hmm..
Zobaczymy co bedzie.. na pewno naszym juz nie zabraknie motywacji, i to jest ta dobra strona tego meczu. |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2004
Offline |
|
Dajmy spokój z tym gościem, tak samo albo i nawet lepiej mógłby zagrać kowalski i tyle w temacie |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 01.2007
Offline |
|
|
We wczorajszym meczy widać było jeszcze brak pełnego przygotowania do sezonu, a to piłka odskoczy, a to Estończyk szybszy, niedokładne podania. Przy wyeliminowaniu tych braków wynik mógł być z goła inny, wystarczy by w 11 piłka nie odskoczyła Brożkowi i Kirm strzelił ciut niżej. Pisanie o cudzie to już zdrowe przegięcie, takie pierwsze wczorajsze ślwiki robaczywki, z pewnością w Tallinie będzie lepiej i awansujemy.
|
|
|
|
Junior Member
Od: 12.2006
Offline |
|
|
Od razu trzeba było grać dwójką z przodu. Ja wiem i rozumiem że to pierwszy mecz o stawkę a takie są najgorsze bo nie wiadomo na co stać zespół, ale nie można tak asekuracyjnie. Poza tym graliśmy "u siebie" i jak to mówią nie ma ryzyka nie ma zabawy
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2006
Offline |
|
|
@emjot - czyli wg Ciebie nasz budżet nie odczuje faktu że nie dostaniemy od UEFA prawie nic zamiast np. 3 mln euro za 4 rundę eliminacji? Bardzo ciekawe i oryginalne podejście.
Graliśmy dramatycznie, nie wiem czym to było spowodowane. Oglądając mecz odnosiłem wrażenie że nasi grają po bardzo ciężkim treningu, ruszali się wolno, piłki nie potrafili przyjąć, masa niedokładności. Obawiam się że sztab szkoleniowy mógł uznać że Levadie pykniemy nawet w okresie budowania formy ale jak widać tak łatwo to nie jest. Pozytywne na pewno że pomimo tego że graliśmy bardzo słabo byliśmy zespołem lepszy i pare razy potrafiliśmy ograć obronę Levadii i zabrakło tylko wykończenia. W rewanżu będzie dobrze... Musi...
Ostatnio edytowane przez mr_kwolf : 16.07.2009 o godz. 08:22.
![]()
"Nieważne, czy Wisła bedzie wtedy mistrzem Polski, czy ekipą I, II czy III ligową. Swe ostatnie mecze w karierze chcę rozegrać z Białą Gwiazdą na piersi."
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2003
Offline |
|
|
flamengista meczów Wisły nie oglada, wczoraj wybrął pewnie Salzburg, wiec sie niedziw, że nie wie co się na boisku działo
![]() A Łobo, no cóż, myślałem ze troche dłuzej pociągnie ![]() ![]()
Ci kibice potrafią uczynić niesamowity kocioł rytmicznie uderzając nogami - informuje Wojciech Łobodziński, który grał na tym obiekcie z reprezentacją Polski.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 05.2005
Offline |
|
|
Panowie - Wisła po raz pierwszy zaczynała grę w pucharach w połowie lipca - czyli 2 tygodnie wcześniej niż zazwyczaj. Co oznacza te 2 tygodnie w okresie przygotowawczym każdy wie - biorąc pod uwagę, że okres ten trwał w tym sezonie raptem 3 tygodnie. Czy można było wcześniej rozpocząć - moim zdaniem nie, bo piłkarzom należała sie chwila odpoczynku po wiośnie pełnej walki.
Co zaś do meczu: Zauważmy, że 2 połowa to gra w strugach deszczu - nie trzeba transmisji, żeby wiedzieć, iż przy takiej aurze łatwo się bronić trudno atakować. Grząska murawa nie ułatwia gry piłką po ziemi, a gra na długie podania górą to akurat nie jest nasz najlepszy element. Przypomnę, że w meczu z Lechią też przegrywaliśmy do 70 min. - ale po regularnych atakach wygraliśmy. Aura w II połowie nam nie sprzyjała i cudem, jest to, że nie przegraliśmy...... Jednym słowem zgadzam się z przedmówcami, że zespół poza Kirmem zagrał totalny piach na czele z Brożkiem, Sobolem i Małym, ale moim zdaniem dobrze, że zimny prysznic przyszedł już na początku. Zazwyczaj zgadzam się z Tobą Flamenq, ale za tydzień w Tallinie nie trzeba cudu, trzeba zagrać z zębem, a wczorajsze upokorzenie może tylko wyjść na korzyść całemu zespołowi. Cud, którego oczekujesz miał miejsce w 93 min., po bramce Piotrka. W Tallinie nadal jesteśmy faworytami tak samo jak w Sosnowcu. Co do Tallinu - sytuacje, które mieli stworzył im nasz zespół, bo nawet niestety Sobol grał słabo.......... PS Po strzale Kirma już się darłem, że jest gol, a tutaj taka przykra niespodzianka. ![]()
JAZDA, JAZDA, JAZDA BIAŁA GWIAZDA !!!!!!!!!!!!!!!!!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
I gdyby ta bramka wpadla to mecz wygladal by zupelnie inaczej. Trzeba powiedziec ze w drugiej polowie Diaz tez trafil w poprzeczke ![]() ,
|
|
|
|
Member
Offline |
|
|
Proponuję więcej śmiałości na wyjeździe. Od początku meczu dwoma napastnikami i do przodu.Atak non stop! Musimy strzelic sztbko 2 bramki i powinno być dobrze.
![]()
Kibicuję Wiśle od kiedy pamiętam.A teraz jeszcze z moim synem oraz żonką i córką .
|
|
|
|
Banita
Od: 07.2008
Offline |
|
|
Trener Skorża po meczu z Levadią
Osobisice, jestem bardzo zawiedziony stylem gry Wiślaków. Grali ogólnie słabo, na tym tle Kirm mnie bardzo miło zaskoczył. Nie wiem czy to ustawienie, czy brak rytmu meczowego. A ja właśnie myślę, że w głowach piłkarzy siedziało "zlekceważenie przeciwnika". Szkoda tej szansy i tylko trzeba zagrać o niebo lepiej na wyjeździe za tydzień. Powiem tak: dalej sram w pory jak nie wiem (pozdrowienia dla tych co mnie skrytykowali za ten komentarz poprzednim razem) bo myślę, że teraz wszyscy sramy - będzie nam bardzo, bardzo ciężko przejść Levadię. A tak poza tym Nikita jest Rosjaninem. I zejdźcie z Mariusza - chłop gra swoje, czasem wina obrońców... Wstyd, że nie potrafilismy zyskać przewagi w meczu u siebie - przy tak fantastycznych 3 500 kibiców poswięcających swoje zdrowie dla tak słabo grającej Wisełki. I wstyd, że ten Polsat cały nie potrafi stanąć na wysokości zadania. |
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2006
Offline |
|
|
no mecz nie był najlepszy w naszym wykonaniu. Ale w Estonii damy radę. Mam nadzieje ze dla zawodnikow ten mecz byl nauczka.
Jedyny plus tego meczu Kirm. Widać waleczny. Wszedzie go pelno. Na lewym i na prawym skrzydle. Umi zejsc do srodka, potrafi grac kombinacyjnie, obydwie nogi bardzo dobre. Najwiekszy problem z obrona i atakiem. Jak dla mnie Junior Diaz mnie znów zawiodł w tym meczu. Nie pamietam jego dobrego meczu. Mam nadzieje ze zawdonicy inaczej podejda do meczu w Estoni. Levadia jest w naszym zasiegu. Tylko dobrze zagrac. Od poczatku narzucic im nasz styl. Mam nadzieje ze Glowacki zagra. ![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Budżet to pewnie odczuje ale nie teraz. I nigdzie tego nie napisałem że nie odczuje. Twierdzenie jednak że budżet jest tylko i wyłącznie zależny od wyników pucharów to lekkie nadużycie. Podobnie jak teksty że jak przejdziemy Levadię to będą transfery.... ![]()
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 08.2008
Offline |
|
|
Nie dziwię się, gość sam o sobie mówi, że jest obrońcą.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
nie popadajmy w paranoje.
Przejdziemy ich. Tylko nasi musza podejsc do tego meczu skoncentrowani. Od poczatku atakowac. I jak Skorza wystawi zas jednego napastnika a Jirsaka ustawi za Brozkiem to ciezko bedzie. 4-5-1 to mozna grac na Barce Tottenham itp. Ale nie na Levadie. Damy rade. Tylko zalezy od samych zawodnikow. Jak oni podejda. ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2006
Offline |
|
|
Niestety ale z Mariuszem "puszcze wszystko co leci w światło bramki, a jak mi się nudzi to sprowokuje groźną sytuacje, karnych nie bronie bo nie lubie" Pawełkiem może być ciężko o ugranie czegokolwiek w pucharach.
|
|
|
|
Lokalny Patriota
Od: 05.2005
Offline |
|
|
Po wczorajszym meczu to ja nie wiem w czym Wisła jest o kilka klas lepsza niż Estończycy. Chyba, że w wysokości kontraktów i dłuższej tradycji, bo piłkarsko przynajmniej w tym meczu Wisła nie była zespołem lepszym i to jest fakt. Mimo to uważam, że w rewanżu będzie zwycięstwo i wyeliminujemy Levadię, bo inaczej to będzie największa kompromitacja w ostatnich sezonach, gorsza od Tbilisi i Vaalerengi razem wziętych.
P.S. Kirm, fantastyczny gościu. Pokazał jak należy walczyć i grać, przynajmniej w pierwszej połowie, bo drugiej przez burzę nie obejrzałem. ![]() ![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Masz racje, ale on u nas na obronie też nie gra super. Chociaż gdyby dostal pare szans na obronie. To pewnie by pokazal. W Kostaryce ma pewne miejsce na lewej obronie. Ale Skorza lubi eksperymentowac. Jirsaka podwieszac pod napastnika...to nie jego miejsce na boisko. Przypomina mi to sytuacje z MS 2006 kiedy Szymkowiaka Janas podwiesl pod Zurawskiego...i wtedy Szymek byl nie widoczny.
Trzeba wydac troche kasy na wzmocnienia i poszukac kolejnych Kirmow, wiem ze latwo nie bedzie ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2004
Offline |
|
|
Nie krytykujcie za wszystko Pawełka. Moim zdaniem np bardzo słaby mecz zagrał Jop. Tyle, że jego może usprawiedliwiać to, że nie jest zgrany z resztą drużyny, a treningi zaczął stosunkowo późno...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2009
Offline |
|
Nawet Adam Kokoszka by się tak nie dał zrobić przy tej sytuacji bramkowej!!! |
|
|

|