The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła:
wzmocni się 44 26,19%
osłabi 97 57,74%
zmiany kadrowe nie będą odczuwalne 27 16,07%
Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
WislakP
Senior Member

Od: 03.2009

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 15.07.2009, 10:15
Ja tylko licze na to że ten bramkarz z tym prawym obrońcą nie wylądują nagle w Gdyni.
Odpowiedz cytując
Gucio25
Forumowy Di Caprio

Od: 07.2005

Stary 15.07.2009, 11:04
http://sport.onet.pl/1,16,11,5867728...?TEMAT=1248675
Cytat:
albo Wisła Kraków która po testach podziękowała Milanowi Barosowi
wiem, że to tylko komentarz na onecie, ale tak z ciekawości - prawda to?
bo szczerze mówiąc, to nie kojarze nic takiego i wątpie.

edyta: dzięki emjot.
Ostatnio edytowane przez Gucio25 : 15.07.2009 o godz. 11:12.
Odpowiedz cytując
emjot
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 15.07.2009, 11:09
Gucio25 napisał(a):Wyświetl post
http://sport.onet.pl/1,16,11,5867728...?TEMAT=1248675

wiem, że to tylko komentarz na onecie, ale tak z ciekawości - prawda to?
bo szczerze mówiąc, to nie kojarze nic takiego i wątpie.
to wg. klasyfikacji Tischnera tzw. Gówno prowda
bo wg. tego co mówił swego czasu Liczka Wisła może i się interesowała Barosem, ale... on już był skierowany mocno na zachód
Jurowicz-Talik-Lechowicz-Szumilas-Kaczor-J.Krupa-Brzycki-Legutko-J.Wapiennik-W. Stopa-Michel-Sawicki-S.Wójcik-Świder-Snopkowski-Adamek
Odpowiedz cytując
HEDu
Senior Member

Od: 04.2008

Stary 15.07.2009, 11:19
interia pisze iż testowalismy niejakiego Marinho ;D ?

Odpowiedz cytując
amauri1990
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 15.07.2009, 11:22
HEDu napisał(a):Wyświetl post
interia pisze iż testowalismy niejakiego Marinho ;D ?
coś mi mówi że to interiowa wersja Carlinhosa..
Odpowiedz cytując
nesta
Senior Member

Stary 15.07.2009, 11:54
Liczka powiedzial tylko, ze Brozek mial wiekszy talent od Barosa i gdyby urodzil sie w Czechach zrobilby wielka kariere... Nie bylo mowy o zainteresowaniu Barosem.
Odpowiedz cytując
AYALA
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 15.07.2009, 12:12
w 2000 roku asystent Lenczyka Waldemar Fornalik jeździł do Czech ogladac młodego 18 letniego wtedy Milana Barosa ale już wtedy cena była ponad milion Euro za niego.I niech nie pisza bzdur na onecie że Wisła przeoczyła taki talent bo ciekaw jestem jaki obecnie czy wtedy Polski klub byłby w stanie zapłacic milion euro za juniora.
Ostatnio edytowane przez AYALA : 15.07.2009 o godz. 12:18.
Odpowiedz cytując
GregorTS
Senior Member

Stary 15.07.2009, 18:51
Pieknie właśnie jadą po naszej polityce transferwej w bloku przedmeczowym na Polsacie. To jest taki burdel ze dramat. Dobrze ze kto to w koncu powiedzial w mediach. To jest wszystko tak powazne jak nie powie co... granie pomocnikami na obronie, bramkarza sciaganie na jeden mecz, napastnik jeden...noł koment.
"W Wiśle Kraków nikt i nic nie jest ważniejszy niż klub"
Odpowiedz cytując
brylant17
Senior Member

Stary 15.07.2009, 18:53
GregorTS napisał(a):Wyświetl post
Pieknie właśnie jadą po naszej polityce transferwej w bloku przedmeczowym na Polsacie. To jest taki burdel ze dramat. Dobrze ze kto to w koncu powiedzial w mediach. To jest wszystko tak powazne jak nie powie co... granie pomocnikami na obronie, bramkarza sciaganie na jeden mecz, napastnik jeden...noł koment.
smutne lecz prawdziwe....
Odpowiedz cytując
GregorTS
Senior Member

Stary 15.07.2009, 19:00
Ale wiesz, dla mnie pozytyw jest taki ze ktos z boku nie ma interesu zamylac prawdziwego obrazu tak jak to nasi prezesi nam robią i to przedstawia publicznie. Bo jak na forum komentujemy te jaja jakie maja miejsca to zawsze Ci wyskoczy jakis nawiedzony z przeslaniem " ej tyyyyyyyyyyyy ,co to jestes kibicem transferu,trzeba kochac Wisle nawet jakby grala junoramiiii" . Wszystko ok ale jak ma sie jedno do drugiego?
Ostatnio edytowane przez GregorTS : 15.07.2009 o godz. 19:04.
Odpowiedz cytując
Maciuś
bananowy chłopiec

Stary 15.07.2009, 19:00
Niech sie Bednarz czerwieni, prawde mowia.
Odpowiedz cytując
Tasio1906
Senior Member

Od: 11.2008

Stary 15.07.2009, 19:03
Maciuś napisał(a):Wyświetl post
Niech sie Bednarz czerwieni, prawde mowia.
a co Jacuś winny z pustego to i Salomon nie naleje, a fakt że prawde mówią :( niestety
Odpowiedz cytując
SĘDZIA ZGRED
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 15.07.2009, 19:07
Właśnie dokładnie tak jest jak powiedzieli, polityka zarządu jest conajmniej dramatem... bez prawego obrońcy, z Jopem przy całym szacunku do niego, ale kiedy on zagrał jakiś cały mecz o stawkę, z jednym bramkarzem, a nie mówiąc o ławce rezerwowych gdzie jest tylko Ćwielong i Cantoro, reszta to ME...gdzie zarząd ma oczy , to są kpiny . I znów Maciek Skorża musi robić cuda z niczego, jak Donald tyle że temu to nic kompletnie nie wychodzi....
WIERNY ZAWSZE WIŚLE
Odpowiedz cytując
GregorTS
Senior Member

Stary 15.07.2009, 19:17
Ja widzialem MAcka w wywiadzie to az mi chlopa zal, co on ma sie tlmaczyc? On jest od trenowania a go pytaja zeby bronil przesuniecia Łobo na prawa obrone. No a do cholery kim mial zagrac? Żal chlopa ,powiem Wam ze czuje ze Maciek doskonale wie ze z ta kadra nic nie ugra w Europie no chyba ze sie fartnie jak z mistrzem kraju < i nie mowie tego zlosliwie ,po po pierwsze mielismy zajebiscie dwoch tyrajacyh zawadnikow dodatkowych w megaformie a po drugie Lech i Legia tracily tyle punktow jak nigdy, a co by sie stalo jakby nic nie przegraly jak Legia na wiosne trzy czy cztery sezony temu?>
Odpowiedz cytując
tupet
Senior Member

Stary 15.07.2009, 20:15
Ja się zapytam gdzie ci optymiści
O co ja beczałem przecież zakontraktowaliśmy Gargułe Krima Jopa

i co i jajco . Szkoda że tak dwie strony zjechaliście gościa który pisał że bez napastnika ani rusz
Odpowiedz cytując
Maciuś
bananowy chłopiec

Stary 15.07.2009, 20:18
Za szybko chwalono Jopa, dalej drewno w obronie.
Odpowiedz cytując
brylant17
Senior Member

Stary 15.07.2009, 20:24
Prawy obrońca pomocnik i napadzior koniecznie!!!
Odpowiedz cytując
Mar85
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 15.07.2009, 20:25
No i gdzie ten pogrom?, brak transferów i gwóźdz do trumny. Gramy z ogórkami u siebie jednym napastnikiem, bo nie mam nikogo oprócz Pawała. Gdzie ten krzyk że z takim składem przejdziemy ich spokojnie? Kpina Łobodziński w obronie, może na bramce go postawimy. Nie wiem co sie dzieje z tym klubem ale brniemy do tego aby sie kompromitować i żeby wszyscy z nas sie smiali z nas. Vaalerenga już była Panie Bednarz!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Odpowiedz cytując
wojtole14
Senior Member

Od: 02.2006

Stary 15.07.2009, 20:29
Gdyby nie ten jeden błąd powiedziałbym, że obok Kirma jedyny sensownie biegający po boisku... Dramat, mam nadzieję, że to Radzie Nadzorczej się oberwie i to solidnie jeśli Maciek Skorża nie wygra nam tego meczu. Jego powinno się nosić na rękach tak jak i Jacka Bednarza.

Odpowiedz cytując
Markus
Senior Member

Stary 15.07.2009, 20:33
SĘDZIA ZGRED napisał(a):Wyświetl post
Właśnie dokładnie tak jest jak powiedzieli, polityka zarządu jest conajmniej dramatem... bez prawego obrońcy, z Jopem przy całym szacunku do niego, ale kiedy on zagrał jakiś cały mecz o stawkę, z jednym bramkarzem, a nie mówiąc o ławce rezerwowych gdzie jest tylko Ćwielong i Cantoro, reszta to ME...gdzie zarząd ma oczy , to są kpiny . I znów Maciek Skorża musi robić cuda z niczego, jak Donald tyle że temu to nic kompletnie nie wychodzi....
Uwaga, bo zaraz przyjdą dyżurni bojownicy politykii Rady Nadzorczej typu Konrada i dowiesz się, że mówienie, iż brak transferów, gra ze zdekompletowaną obroną etc. jest nieprofesjonalnym działaniem, które łatwo może się tragicznie skończyć to "kasandryczno-apokaliptyczna" wizja. A Wisła prowadzi adekwatną politykę transferową do swojej sytuacji. Że w ogóle ganienie RN to objaw choroby.

Oczywiście, nie odbieram naszym szans w drugiej połowie. Stać Wisłę na lepszą grę. Mam nadzieję, że ją zobaczymy i jeszcze wszystko się obróci. Ale RN i Cupiał znów mają srogą lekcję.

W tej chwili w Europie nie ma już tzw. "ogórkow". Nie ma ich zwłaszcza dla polskich klubów. Możemy wiec bardzo drogo zapłacić za przekonanie niektórych, że Lewadię da sie spokojnie pyknąc nawet bez obrony i kolejny raz bez niezbędnych wzmocnień o które proszą od dawna trenerzy.
Jaroo1: "okazało się, że gracze co się sprawdzają w Polsce są z 2 ligi hiszpańskiej. Nic w tym odkrywczego nie ma, byłoby dziwne gdyby się nie sprawdzali."
(...)
"Polaków na rynku to mamy do wyboru praktycznie zero w porównaniu do chociażby rynku europejskiego. Ogólnie poziom Polakow jest słabszy niż graczy z zachodu, dlatego logiczne jest że łatwiej znaleźć kogoś na zachodzie, nawet z II-V ligi - zależy od kraju, bo np w Hiszpanii można znaleźć dobrego gracza w niższej lidze
"
Odpowiedz cytując
Blade'S
Member

Od: 01.2008

Stary 15.07.2009, 20:34
Za przeproszeniem ****a, czy niektórzy nie rozumieją, że Bednarz bez pieniędzy nic nie zrobi? Że nie nakupi wam Messich, Ronaldów i Kak na każdą pozycję? Sprowadził dobrze zapowiadającego się Kirma, Jopa na uzupełnienie... Kto by przewidział, że Singlar wyleci, że Głowa złapie kontuzję? Jak Salomon z pustego nie nalał to i Bednarz nie naleje:]

I zrozumcie, to 1 mecz o punkty po przerwie:] Gdzie wasza wiara?
Odpowiedz cytując
wislak68
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 15.07.2009, 23:47
Nie wnikając w merytoryczną ocenę polityki transferowej analizując wypowiedzi zaprezentowane w Polsacie zważ prosze uwagę na dwie sprawy:

1. Właściciel Polsatu (Solorz) jest jednocześnie właścicielem Śląska a więc konkurenta (oprócz tego że kibice mają sztamę) Wisły. To w jaki sposób potrafi wykorzystać swoje media aby "kruszyć" niepasujących mu ludzi Polsat pokazałchoćby na przykładzie Benhakera i myślę że nie będzie miał najmniejszych skrupółów żeby dalej działać w ten sposób.
I przy okazji: ciekaw jestem jak komentatorzy Polsatu ocenią politykę transferową Śląska bo wygląda na to że w porównaniu z nimi Wisła zrobiła transfery znacznie bardziej wartościowe.
2. Zważ że gościem programu był Franz który jak wieść gminna niesie kopie ile może pod Skorżą bo pasowałoby mu trenować Wisełkę.

Dlatego sugerowałbym pewną ostrożność w wyciąganiu wniosków na podstawie opinii wyrażonych przez strony które mogą być zainteresowane mąceniem.
Odpowiedz cytując
brylant17
Senior Member

Stary 15.07.2009, 23:51
wislak68 Też tak sobię myślę, że smuda czeka na posadę trenera Wisły
Odpowiedz cytując
AgresywnyChomik
Senior Member

Od: 01.2004

Stary 15.07.2009, 23:55
wislak68 napisał(a):Wyświetl post
Nie wnikając w merytoryczną ocenę polityki transferowej analizując wypowiedzi zaprezentowane w Polsacie zważ prosze uwagę na dwie sprawy:

1. Właściciel Polsatu (Solorz) jest jednocześnie właścicielem Śląska a więc konkurenta (oprócz tego że kibice mają sztamę) Wisły. To w jaki sposób potrafi wykorzystać swoje media aby "kruszyć" niepasujących mu ludzi Polsat pokazałchoćby na przykładzie Benhakera i myślę że nie będzie miał najmniejszych skrupółów żeby dalej działać w ten sposób.
Mimo wszystko redakcje sportowa Polsatu stawiam zdecydowanie wyzej od Se, Faktu czy Onetu.

I przy okazji: ciekaw jestem jak komentatorzy Polsatu ocenią politykę transferową Śląska bo wygląda na to że w porównaniu z nimi Wisła zrobiła transfery znacznie bardziej wartościowe.
.
ale to Wisla nie Slask jest mistrzem Polski, to Wisla nie Slaska gra w Europie co ty chcesz porownywac?

2. Zważ że gościem programu był Franz który jak wieść gminna niesie kopie ile może pod Skorżą bo pasowałoby mu trenować Wisełkę.
Kopie czy nie, zaprosili go powiedzial co chcial i fajne studio sie zrobilo - inne punkty widzenia. Moim zdaniem n.p.: Wilczek badz Bednarz w studio to flaki z olejem by nam TV zaserwowala - glupio byloby skrytykowac samych siebie albo swoich mocodawcow.

Dlatego sugerowałbym pewną ostrożność w wyciąganiu wniosków na podstawie opinii wyrażonych przez strony które mogą być zainteresowane mąceniem.
Rozsadny i w miare inteligentny czlowiek zawsze potrafi ocenic wartosc medialnej papki ktora sie mu serwuje kazdego dnia.
Malinowy król malowanych róż
Odpowiedz cytując
xiondz77
Socios Wisła Kraków

Stary 16.07.2009, 00:12
Powiem tylko króciutko.....macie swojego Jopa:((
Odpowiedz cytując
wislak68
Senior Member

Stary 16.07.2009, 00:13
Mimo wszystko redakcje sportowa Polsatu stawiam zdecydowanie wyzej od Se, Faktu czy Onetu.

Pewnie tak co nie zmienia faktu że jest to taplanie się cały czas w tym samym błotku.

ale to Wisla nie Slask jest mistrzem Polski, to Wisla nie Slaska gra w Europie co ty chcesz porownywac?

No tutaj to wracamy do starego argumentu: właściciel może wydać na transfery tylko tyle na ile go stać. I to czy jest to mistrz Polski czy nie nie ma znaczenia: więcej nie wyda bo nie ma. A jeśli ktoś coś bełkocze o "dobrze narodowym" (spotkałem się z taką argumentacją) to niech zaproponuje żeby budżet państwa subsydiował takie "narodowe kluby". Ja jestem za pod warunkiem że na liście będzie Wisła

Kopie czy nie, zaprosili go powiedzial co chcial i fajne studio sie zrobilo - inne punkty widzenia. Moim zdaniem n.p.: Wilczek badz Bednarz w studio to flaki z olejem by nam TV zaserwowala - glupio byloby skrytykowac samych siebie albo swoich mocodawcow.

Pewnie i ciekawiej ale to kwestia gustu. Mnie osobiście strasznie brzydzą takie żałosne gierki. A Franek "pracuje" nad tym już od jakiegoś czasu np: jego wypowiedzi po meczu z Totenhamem (jak by to on ich nie rozjechał gdyby był trenerem) albo ostatnio jak to on o mało nie wyeliminował Barcelony gdy był trenerem Wisły (okazuje się że w Krakowie przegraliśmy dlatego że nas oszukał sędzia: gdybym nie widział pewnie bym mu uwierzył).

Rozsadny i w miare inteligentny czlowiek zawsze potrafi ocenic wartosc medialnej papki ktora sie mu serwuje kazdego dnia.

No cóż: powiedzmy ze ten post jest skierowany do tych mniej inteligentnych. Wszystkich w miarę inteligentnych przepraszam że przynudzam
Ostatnio edytowane przez wislak68 : 16.07.2009 o godz. 00:16.
Odpowiedz cytując
GregorTS
Senior Member

Stary 16.07.2009, 00:39
Panowie litości,

nie doszukujmy sie drugiego dna tam gdzie go nie ma. Jak nie dzierże Kołtonia tak przedstawił dzisiaj wszystko jak na dłoni i ja się podpisuje pod jego słowa w 100%. A co niby Bogu ducha winny Szymek miałby w interesie jakoś "kruszyć" rywala skoro on wlasciwie zawsze idetyfikowals ie z Wisła nie mowie ze z Widzewem nie ale naprawde nei dorabiajmy jakis historyjek tam gdzie ich nie ma. Polityka transferowa u nas jest na poziomie rynsztoka,żal Skorży bo niedlugo mu karzą awansować o LM z zespołem ME a do osób ktore mowia ze z pustego nie naleja. Ja powiem ze dlugo myslalem podobnie ale do jasnej cholery za co Pan Bednarz pobiera z klubowej kasy comiesieczne uposażenie? Przeciez ktoś biere odpowiedzialność za to jaki material ludzki ma Skorża.
Odpowiedz cytując
wislak68
Senior Member

Stary 16.07.2009, 01:31
Panowie litości,

nie doszukujmy sie drugiego dna tam gdzie go nie ma. Jak nie dzierże Kołtonia tak przedstawił dzisiaj wszystko jak na dłoni i ja się podpisuje pod jego słowa w 100%. A co niby Bogu ducha winny Szymek miałby w interesie jakoś "kruszyć" rywala skoro on wlasciwie zawsze idetyfikowals ie z Wisła nie mowie ze z Widzewem nie ale naprawde nei dorabiajmy jakis historyjek tam gdzie ich nie ma. Polityka transferowa u nas jest na poziomie rynsztoka,żal Skorży bo niedlugo mu karzą awansować o LM z zespołem ME a do osób ktore mowia ze z pustego nie naleja. Ja powiem ze dlugo myslalem podobnie ale do jasnej cholery za co Pan Bednarz pobiera z klubowej kasy comiesieczne uposażenie? Przeciez ktoś biere odpowiedzialność za to jaki material ludzki ma Skorża.
Tak jak pisałem powyżej: w swoim poście nie odnosiłem się do polityki transferowej Wisły jako takiej a tylko starałem się wskazać na pewien kontekst krytyki która pojawiła się w Polsacie.

I naprawdę nie chciałbym być złośliwy ale kto przypomni sobie jak wyglądała polityka transferowa za "pierwszego Smudy" i w szczególności przyczyny jego ówczesnego odejścia to będzie chyba musiał zgodzić się ze stwierdzeniem że sytuacja obecna jest znacznie lepsza. Jak to mówią: przyganiał kocioł garnkowi.
Ostatnio edytowane przez wislak68 : 16.07.2009 o godz. 01:38.
Odpowiedz cytując
Pan Jotka
Senior Member

Od: 12.2004

Stary 16.07.2009, 05:00
Po 1.: Niestety wyszlo na moje. Brak prawego obroncy widoczny byl az nadto. Bo Łobodziński to typowy zawodnik ofensywy a nie defensywy.Wie to każdy z wyjatkiem bandy rozhisteryzowanych 15sto latków , ktorzy chca przekonać mnie swoimi wywodami z tego tematu do tego , ze niby jest w transferach dobrze.Jest zajebiscie chlopaki--brak kadry na ławke. Wie to Skorża, Szymkowiak, wszystkie dziennikarzyny. Dobrze, ze nie sa kibicami Wisly bo kazalibyscie im sie przerzucic na inny klub.
Po 2.: Jop był z łapanki i było to widać jak na dłoni, ze wziął sie z "łapanki"
Po 3.: Kirm był najlepszy bo był JEDYNYM GOTÓWKOWYM TRANSFEREM, a co za tm idzie wygląda ten transfer na przemyślany i sensowny od początku do końca. Jak wyglada i jak sie kończy transfer na tzw.afere(szukamy byle kogo byle był za darmo) patrz pkt 2.

PS.A teraz wróci kolejny megahicior transferowy --Garguła i zobaczycie jakim wzmocnieniem będzie pan Łukasz po półrocznym rozbracie z piłką.
Odpowiedz cytując
materna
Junior Member

Od: 12.2006

Stary 16.07.2009, 08:09
Dokładnie tak jak powiedział przedmówca, Łobodziński nie nadaje się na prawego obrońcę. Jadąc dalej od obrony to Jop...może to i solidny obrońca ale widać braki w przygotowaniu, no i ta zwrotność Panie Mariuszu!!! A Kirm...jak na politykę transferową Wisły ostatnich lat to strzał w dziesiątkę. Ciekawe tylko ile w tym było zamierzonego celu a ile przypadkowości
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów