The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła:
wzmocni się 44 26,19%
osłabi 97 57,74%
zmiany kadrowe nie będą odczuwalne 27 16,07%
Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
grzesiek632
Senior Member

Od: 06.2008

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 13.07.2009, 09:02
Dziś ma się odbyc prezentacja Jopa wiec moze wtedy cos się wyjasni, moze w koncu Jacek Bednarz cos przemowi

moooże

Prawym obronca byc może jest ten zawodnik z Regginy. . bo w sumie to byle jakiego grajka Bednarz nie zaprasza odrazu na testy medyczne.. wiec klub musi byc przekonany ze to bedzie dobry piłkarz.
"Wisła to nasz nałóg, to nasza heroina
i gdyby nie ONA - świat mógłby się zatrzymać.."

Odpowiedz cytując
KOMINEK
ANAJNARAB

Od: 05.2004

Stary 13.07.2009, 09:06
Prośba – wyczytałeś gdzieś, że Wisła ma kogoś kupić to przejrzyj forum przynajmniej jedną stronę wstecz zanim wkleisz linka, bo najprawdopodobniej już z trzy osoby o tym informowały.
Odpowiedz cytując
saklak1906
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 13.07.2009, 09:09
grzesiek632 napisał(a):Wyświetl post
Dziś ma się odbyc prezentacja Jopa wiec moze wtedy cos się wyjasni, moze w koncu Jacek Bednarz cos przemowi

moooże

Prawym obronca byc może jest ten zawodnik z Regginy. . bo w sumie to byle jakiego grajka Bednarz nie zaprasza odrazu na testy medyczne.. wiec klub musi byc przekonany ze to bedzie dobry piłkarz.
Bednarz nigdy nie byl wylewny to i dzisiaj tez nic nie powie, albo powie ze sa planowane wzomocnienia i negocjacje trwaja a zdrazdic nic nie moze ze wzgledu do bobro toczonych rozmow.
,
Odpowiedz cytując
skeba
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 13.07.2009, 09:16
Od wyników badań - Ile ja to razy słyszałem, bramkarz okaże się za słąby i 87 przyjdzie na testy i będziem testować, a jak się okaze dobry, to nie wezmiemy, bo za duzo siana chce. Brawo
Odpowiedz cytując
grzesiek632
Senior Member

Stary 13.07.2009, 09:17
saklak1906 napisał(a):Wyświetl post
Bednarz nigdy nie byl wylewny to i dzisiaj tez nic nie powie, albo powie ze sa planowane wzomocnienia i negocjacje trwaja a zdrazdic nic nie moze ze wzgledu do bobro toczonych rozmow.
A niech powie i tyle przynajmniej temat "Polityka Transferowa" bedzie w skowronkach.
Bo jeśli nic się nie dzieje, zaden SE czy Fakt nie wymyśla kolejnych kandydatur to niektorzy na forum albo placza jak jest źle albo wałkuja po raz setny jakis oklepany juz temat.

Wiec z dwojga złego wole czytac orgazmy

skeba napisał(a):Wyświetl post
Od wyników badań - Ile ja to razy słyszałem, bramkarz okaże się za słąby i 87 przyjdzie na testy i będziem testować, a jak się okaze dobry, to nie wezmiemy, bo za duzo siana chce. Brawo
Czyli z Twoich "wypocin" wynika ze lepiej nie szukac, nie testowac, a najlepiej nic nie robic

Rada dla Ciebie: nie właz na ten temat to nie bedziez "slyszal"
Ostatnio edytowane przez grzesiek632 : 13.07.2009 o godz. 09:20.

Odpowiedz cytując
skeba
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 13.07.2009, 09:28
yli z Twoich "wypocin" wynika ze lepiej nie szukac, nie testowac, a najlepiej nic nie robic
Wole nic nie robić, niż szukać i nic nie robić, bo na to samo wychodzi, bo troszkę pieniędzy i renoma klubu leci w dół.
Odpowiedz cytując
szczebrzeszcz
Senior Member

Od: 05.2003

Stary 13.07.2009, 09:28
matizaq napisał(a):Wyświetl post
Nie popadajmy w sarkazm. Choćby dołożyć tych piłkarz do zespołu jaki podał kolega to i tak uważam ,że Pan Bednarz wypada o wiele lepiej.....

P.S Zapomnieliście jeszcze o Kubie.....
racja, dlatego obecna polityka mimo iż nie idealna, to i tak lepiej wygląda niż wcześniejsze podejście do transferów.
teraz jest bardziej wyważona, przemyślana nie ma sprowadzania zawodników tylko po to żeby kogoś sprowadzić, poza takimi co kosztują grosze... do tego w ostatnich latach mamy co roku 1 zawodnika z b. dobrym CV(Jirsak, Marcelo, Kirm, + jakiś reprezentant Polski (Łobo, Guła) ilościowo mniej ale jakościowo na plus

fajnie by było mieć jeszcze ze 2 młodych tak jak Małeckiego (Czekaj, Janik, Burliga może któremuś się uda w tym sezonie )

BTW. moim zdaniem, żeby ta cała liga poszła znacząco do przodu, to co roku czołowe kluby powinny mieć 1-1,5 mln Euro na transfery na 2-3 zawodników, gdyby odpowiednio sterować polityką myślę, że ten 1 mln byłby realny
Odpowiedz cytując
brylant17
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 13.07.2009, 09:30
Było zarazykować i wyłożyć kase na Kasprzika zwróciło by się dwukrotnie a nie bawić się nadal w testowanie bramkarzy, to nie jest śmiesze lecz tragiczne.Ja jednego nie rozumiem czego RN i p.Cupiał boją się ryzykować? gdyby Wisła wzieła Lewandowskiego teraz chcą za niego 3-4 mliony więc w czym problem? Bano się, że nie wypali? po to jest ryzyko....
Odpowiedz cytując
szczebrzeszcz
Senior Member

Od: 05.2003

Stary 13.07.2009, 09:33
brylant17 napisał(a):Wyświetl post
Było zarazykować i wyłożyć kase na Kasprzika zwróciło by się dwukrotnie
czyli jednak ryzyko jest
jak nie to daj nr w totka, dom zastawie ;-)
Odpowiedz cytując
Zwierze
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 13.07.2009, 09:36
Brylant za Bednarza, Brylant do RN. A teraz proszę idź włacz CM i nie zaśmiecaj tematu swoimi złotymi myślami bo nie do tego jest on.
A tak na marginesie kto to jest ten Kasprzik że ma się "dwukrotnie" spłacać? W czasie sezonu coś słyszałem o takim grajku ale od kiedy AmicoLech się nim zainteresował został gwiazdą ligi. Ciekawe
P.S. A ja chcę za Lewandowskiego 10milonów, Brylant dajesz czy się może jeszcze potargujemy?
Ostatnio edytowane przez Zwierze : 13.07.2009 o godz. 09:39.
MISTRZ, MISTRZ, WISŁA MISTRZ!!!!!!!
Odpowiedz cytując
saklak1906
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 13.07.2009, 09:38
Było zarazykować i wyłożyć kase na Kasprzika zwróciło by się dwukrotnie a nie bawić się nadal w testowanie bramkarzy, to nie jest śmiesze lecz tragiczne.Ja jednego nie rozumiem czego RN i p.Cupiał boją się ryzykować? gdyby Wisła wzieła Lewandowskiego teraz chcą za niego 3-4 mliony więc w czym problem? Bano się, że nie wypali? po to jest ryzyko....
Moze dla tego ze zbyt wielu sie juz takich( mogacych wystrzelic) przewinelo przez klub i za duzo pieniedzy Wisla stracila zeby ryzykowac.
Po porostu zycie nauczylo zeby rozsadniej podchodzic to trasferow i nie napalac sie bo potem sie placi i placze.

Lech w obecnej sytuacji liczy na szczesie ze znowu sie im trafi Lewandowski czy Stilic ale rownie dobrze moze sie przeliczyc co jest wielce prawdopodobne.
,
Odpowiedz cytując
grzesiek632
Senior Member

Stary 13.07.2009, 09:40
skeba napisał(a):Wyświetl post
Wole nic nie robić, niż szukać i nic nie robić, bo na to samo wychodzi, bo troszkę pieniędzy i renoma klubu leci w dół.
A własnie sztuka jest w tym żeby się nie narobic a zrobic - czyli wziąsc za darmo dobrego bramkarza

Ty myślisz ze Bednarz dla przyjemnosci jezdzi po Bosniach i innych? I dla frajdy sa prowadzone te wszystkie szopki? Bednarz dostał zadanie ściagniecia bramkarza za darmo lub bardzo taniego i to konsekwentnie realizuje. Widocznie klub się godzi na takie rozwiazanie w ktorym testujemy już -X- bramkarza.

Jak dla mnie to lepiej szukac i znalezc i byc przekonanym ze podpisany zawodnik jest kims kto na 100% pomoze Wiśle niż podpisac byle kogo "by tylko kupic" lub z chorendalnymi ządaniami finansowymi.

Odpowiedz cytując
AYALA
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 13.07.2009, 09:40
nikt nie jest Nostradamusem żeby przewidziec czy dany zawodnik sie sprawdzi albo czy nie złapie kontuzji (Dawidowski) a przecież już od kilku lat Wisła bazuje głównie na zawodnikach za free.Za niewielkie pieniądze kuipiono takich zawodników jak np. Boguski,Małecki,Marcelo czy Pepe których wielu nam zazdrości.
Odpowiedz cytując
WislakP
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 13.07.2009, 09:45
Przestańcie ludzie już z tym Lewandowskim, Amica miała rok temu z 5 milionów na transfery i je wykorzystała.

Natomiast ja wole Małeckiego. Weźcie chociażby pod uwagę to kto jest swojemu klubowi wierniejszy.
Lewandowski już chce uciekać, Amica dyktuje zaporową cenę i... zapewne po raz kolejny okaże się że z niewolnika nie ma robotnika.

Zamiast lamentować kogo nie mamy, popatrzcie kogo mamy. To takie trudne?
Odpowiedz cytując
4fan_player
Senior Member

Od: 04.2007

Stary 13.07.2009, 10:18
W dzisiejszym SE jest artykuł "Kibice drwią z Jopa" są cytowane wypowiedzi z tego tematu np. Cerbera.
Odpowiedz cytując
matizaq
Senior Member

Od: 07.2008

Stary 13.07.2009, 10:23
4fan_player napisał(a):Wyświetl post
W dzisiejszym SE jest artykuł "Kibice drwią z Jopa" są cytowane wypowiedzi z tego tematu np. Cerbera.
http://www.se.pl/sport/pilka-nozna/e...ia_101978.html

Gratuluje kolegom Kibic_1906 i Zod popularności

P.S Kolejny dowód na to,że pismaki czytają to forum. Pozdrawiam "redaktorków" SE !
Cytat:
"If you are first you are first. If you are second you are nothing."- Bill Shankly
Odpowiedz cytując
Ejdzbiol
Senior Member

Od: 07.2007

Stary 13.07.2009, 10:25
4fan_player: a po co to kupujesz? O.o co to za news? Wszędzie są zwolennicy transferu i przeciwnicy ;p
Odpowiedz cytując
4fan_player
Senior Member

Stary 13.07.2009, 10:32
A kto Ci powiedział że to kupiłem? Można być przeciwnikiem transferu ale nie wypisywać takich głupot na pewno zawodnikowi to nie pomaga.
Odpowiedz cytując
Maćko
Urodzony optymista

Od: 07.2005

Stary 13.07.2009, 10:32
4fan_player napisał(a):Wyświetl post
Przyjąłem zasadę, by nie wypowiadać się na tym forum - większość użytkowników nie ma pojęcia o tym, co oznacza słowo kibic, a forum uważa za narzędzie do wyładowywania swoich frustracji z życia codziennego.
Teraz jednak nie mogę pozostać bierny.
Co jakiś czas widzę na WSZYSTKICH portalach nick Cebrer.
Mam pytanie: Dziecko drogie, co Ty chcesz osiągnąć poprzez ciągłe obrażanie piłkarzy/decydentów/rady nadzorczej naszego klubu? Jeśli myślisz, że to robi z Ciebie super kibica, mylisz się - nie robi. Penisa również nie przedłuża.
Czujesz się teraz dumny? Jesteś jak Doda, stałeś się częścią Super Expresu - jednego z największych polskich szmatławców. Możesz z pełną radości gębą iść na podwórko by pochwalić się kolegom, że Twoją wypowiedź przeczytają setki tysięcy ludzi! Tylko przy tym wszystkim pomyśl sobie, czy aby nie ośmieszyłeś tym naszego klubu i nie siebie lecz nas - prawdziwych kibiców(nie-sympatyków) Białej Gwiazdy.
Z chęcią strzeliłbym Ci liścia.

Czasem warto pomyśleć, o ile się potrafi.
Chcesz mieć prawo do komentowania? Rusz dupsko na wyjazd!
Odpowiedz cytując
Pablo84
Senior Member

Od: 03.2004

Stary 13.07.2009, 10:37
Jest się kur*** faktycznie z czego cieszyć.

Następnym razem pomyślcie kur** 2 razy zanim coś napiszecie, bo dajecie świadectwo o kibicach Wisły Kraków w internecie.
Staram się nie emocjonować tym co tu się wypisuje, bo poziom tutaj jest rodem z onetu, jednak ****ica mnie strzela jak szarga się dobre imię kibiców Wisły, które zostało wypracowane dzięki ludziom, którzy dla Wisły i ruchu kibicowskiego poświęcili życie.Brawo internetowi kibice.

Inna sprawa, że "brukowce" ze wszystkich sił próbują zwiększyć nakład mącąc wodę w Wiśle.
Ostatnio edytowane przez Pablo84 : 13.07.2009 o godz. 10:41.
Odpowiedz cytując
henrry_6996
Junior Member

Od: 07.2009

Stary 13.07.2009, 10:39
masz racje brukowce ciągle piszą o Wiśle niestworzone rzeczy...
jakoś o innych klubach ciszej np. o Legi Warszawa i Lechu Poznań
nie pojawia sie codziennie news kto przyjdzie do nich
a o Wiśle codziennie rano można przeczytać wypociny pismaków....
Odpowiedz cytując
_ukoL
Lokalny Patriota

Od: 05.2005

Stary 13.07.2009, 10:44
henrry_6996 napisał(a):Wyświetl post
masz racje brukowce ciągle piszą o Wiśle niestworzone rzeczy...
jakoś o innych klubach ciszej np. o Legi Warszawa i Lechu Poznań
nie pojawia sie codziennie news kto przyjdzie do nich
a o Wiśle codziennie rano można przeczytać wypociny pismaków....
Bo w końcu to Wisła jest Mistrzem Polski i najbardziej medialnym klubem w Polsce więc i dużo się o Niej pisze.

Większość narzeka na okienko transferowe ale jak spojrzeć kto wzmocnił Wisłę to wychodzi, że kupiliśmy trzech reprezentantów swoich krajów i to nie byle jakich, bo na polskie realia to nazwiska Garguła, Jop czy Kirm robią wrażenie. Co innego zdrowie Garguły ale tego już osoby odpowiedzialne za transfery nie mogły przewidzieć, podobnie kontuzji Petera.

Najważniejszym sukcesem tego okienka niewątpliwie jest pozostanie Pawła Brożka w klubie.
Liga niezwykłych dżentelmenów: Retro Liga

Odpowiedz cytując
Martinus
Senior Member

Stary 13.07.2009, 10:46
Forum służy do wyrażania opinii -tych pochlebnych ale niestety i tych złych.
To że wypowiedzi członków tego forum zostały zacytowane w "SE" świadczy tylko o żenującym poziomie dziennikarstwa a zwłaszcza tabloidów w naszym kraju.
Jest to zresztą kolejny dowód na to że ci "redaktorzy" czytają to forum a nawet niektóre "złote myśli" z tematu "gdybym był Bednarzem" przekuwają na rzekome zainteresowanie Wisły tymi zawodnikami.

PS:Nie wiem czy słyszeliscie ale Wisła włącza się do wyscigu o Ribery'ego - ch** z taką polityką -to już wolę Łobodzińskiego.Pozostaje miec nadzieję że będzie mało grał
Eppur si muove!
Odpowiedz cytując
matizaq
Senior Member

Stary 13.07.2009, 10:51
Panowie nie denerwujcie się tak ! Niech sobie piszą co chcą żałosne redaktorki...... Nie pierwszy raz Wisła została "obsmarowana" przez tą mierną gazetkę . Boli ich nasz sukces, boli do dziś ......

Każdy ma prawo na tym forum wyrażać swoje opinie : pochlebne czy nie pochlebne. Na temat każdego transferu pojawiały się różne wypociny... Ale dlaczego "redaktorki " nie zacytowały żadnej opinii entuzjastów tego transferu ? Bo to zepsuło by koncepcje : Należy Wisłe "obsmować" gó.nem i tyle.

Ja osobiście przestałem się tym wszystkim przejmować. Szkoda nerwów.....
Co do takich dzieciaków jak Cerber się nawet nie wypowiadam bo kolega Maćko już chyba wszystko napisał....

Mam nadzieję ,że przynajmniej jeden z tych żałosnych ludzików przeczyta to co teraz napisałem i przemyśli....
Cytat:
"If you are first you are first. If you are second you are nothing."- Bill Shankly
Odpowiedz cytując
Ejdzbiol
Senior Member

Od: 07.2007

Stary 13.07.2009, 10:51
http://www.wislasoccer.com/news_item_10877.htm

Niby wszystko to samo jak w poprzednich news'ach ale (!) ważny jest ten tekst:
Cytat:
Na dzisiejsze popołudnie klub zaplanował dwie konferencje prasowe - na jednej zostanie zaprezentowany Mariusz Jop, a w drugiej weźmie udział trener Maciej Skorża. Niewykluczone, że wtedy będziemy wiedzieć już nieco więcej na temat tajemniczego obrońcy i bramkarza.
Odpowiedz cytując
Simao1
Senior Member

Stary 13.07.2009, 10:58
Mogę się dowiedzieć dlaczego moje posty są notorycznie usuwane, mimo że mają pełną zgodność z tematem? Czyżby któryś z moderatorów nadużywał swoich uprawnień?

Ejdzbiol napisał(a):Wyświetl post
http://www.wislasoccer.com/news_item_10877.htm

Niby wszystko to samo jak w poprzednich news'ach ale (!) ważny jest ten tekst:
Nie róbcie sobie znów nadziei, że na którejś z konferencji zobaczycie nowych zawodników (po za podpisanym już Jopem, oczywiście), bo wiecie co z tego ostatnio wyszło. Lament i zgrzytanie zębów, jaki to klub jest zły, a pan Bednarz jeszcze gorszy. Ja czekam cierpliwie, bo jeśli zapowiadali wzmocnienia, to będą one na 100% i sądzę, że na sprowadzeniu Jopa, Kirma i Garguły się nie skończy. Media tylko podgrzewają atmosferę, robiąc szum wokół polityki transferowej naszego klubu, a w szczególności testowanych bramkarzy. Jak dla mnie mogą sprawdzić jeszcze 30, byleby znaleźli golkipera z prawdziwego zdarzenia, o umiejętnościach adekwatnych do poziomu drużyny.
Ostatnio edytowane przez Simao1 : 13.07.2009 o godz. 11:07.
Odpowiedz cytując
maaarcin
Moderator

Od: 11.2002

Stary 13.07.2009, 11:09
Konferencja z trenerem Maciejem Skorżą jest tradycyjną przedmeczową konferencją, ale z pewnością padną na niej pytania o nowych zawodników.
Odpowiedz cytując
TSW06
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 13.07.2009, 11:23
ogarnijcie... równie dobrze SE mógł napisać na zupełnie inny temat i wtedy nie Zod czy Kibic_1906 byliby pod ostrzałem a ktoś zupełnie inny. warto sobie znaleźć kozła ofiarnego ale wielu pisało że Jop jest do ch** nie podobny a dwóch wyżej wymienionych po prostu się nabiło na widelec.
Pozdrowienia z Częstochowy!!
"Żyjesz w kraju w którym wszyscy chcą cię zrobić w chuja..
."
Odpowiedz cytując
4fan_player
Senior Member

Stary 13.07.2009, 12:24
Na stronie S K W K jest news nt. transferu Braza do Wisły.
Odpowiedz cytując
HEDu
Senior Member

Od: 04.2008

Stary 13.07.2009, 12:30
No to wszystko dziwne ... niby ma przyjsc pewny prawy obronca a tu Braz wyskakuje. Może jednak ktoś nowy przyjdzie, złudzenia...

Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów