|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła: | |||
| wzmocni się |
|
44 | 26,19% |
| osłabi |
|
97 | 57,74% |
| zmiany kadrowe nie będą odczuwalne |
|
27 | 16,07% |
| Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
|
Cytat:
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2003
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2009
Offline |
|
|
No to dobrze że trafimy na austriaków
Drużyna która przechodzi silnego rywala jest dużo lepiej podbudowana psychicznie i ma większe szanse bo wie że jest dobra, a nie przechodzi tylko dzięki szczęściu w losowaniu. |
|
|
|
Junior Member
Od: 07.2009
Offline |
|
Jesli bylo by to mozliwe to rzeczywiscie dobre rozwiazanie. Choc nie wiem czy poszliby na to. Wkoncu on nie jest taki zly i gdyby mieli wybierac miedzy placeniem 60% jego kontraktu a samym zatrzymaniem go jako rezerwowy to napewno wybiora to drugie... |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2008
Offline |
|
|
Temat Smolarka w Wiśle nadaje się bardziej bo "Gdybym był Bednarzem..." bo to jest tylko wymysł dziennikarza, nawet nie ma żadnych informacji/sygnałów, że się nim interesujemy. Chociaż kto wie, może zapytanie wystosowaliśmy, ale wątpię żeby to się jakoś rozwinęło.
|
|
|
|
Junior Member
Od: 07.2009
Offline |
|
|
Przeciez w serwisach wislackich pracuja ludzie, ktorzy sa z nia zwiazani i chca dobrze dla klubu. Przeciez nie biora informacji wyssanych z palca i uwazam, ze kazdy ma prawo do pomylek, choc skad mogli przewidziec, ze np. Jop po takich perypetiach do nas trafi i skad mogli wiedziec ile tam byle prawdy w tym medialnym szumie. To wie tylko zarzad via zawodnik.
Smolarek, temat Gdybym byl Bednarzem, przeciez to tylko wymysl Wolowskiego. Ja moge napisac, ze fajnie by bylo jakby trafil do nas Seitaridis, bo jest wolny i na prawa strone bylby jak znalazl. I co z tego jak wiemy, ze ile by mu nie proponowala Wisla to i tak by bylo za malo i nas po prostu na takich graczy nie stac. Tyle. |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2008
Offline |
|
Atmosfera w drużynie powinna być poprawna niezależnie od rywala w III rundzie eliminacji. Priorytetowym celem Wisły jest awans do fazy grupowej LM, więc w III rundzie lepiej uniknąć FC Salzburg(mamy na to 90% szans). W IV rundzie trafienie na Olympiakos Pireus byłoby pechowe (ale jest 80% szans na innego rywala). |
|
|
|
Junior Member
Od: 12.2008
Offline |
|
|
Ja tam kibicuję rywalowi BATE Borysów, bo uwazam, ze limit ich szczescia wyczerpal sie na nastepne 20 lat i wroca do normalnosci, czyli mogą odpasć z mistrzem Macedonii, a to nam daje rozstawienie dla Salzburga i w ogole nie trzeba będzie sięich obawiać;p.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2006
Offline |
|
|
Problem w tym że losowanie jest bodajże 17 lipca czyli nic z tego.
![]()
"Nieważne, czy Wisła bedzie wtedy mistrzem Polski, czy ekipą I, II czy III ligową. Swe ostatnie mecze w karierze chcę rozegrać z Białą Gwiazdą na piersi."
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2009
Offline |
|
I weź tu bądź mądry kto ma rację. Niby portale związane z Wisłą a każdy gdzieś usłyszał inne info i zaraz publikuje. Dla mnie to jest tylko i wyłącznie mydlenie oczu. I każdy dziennikarz, redaktor jest taki sam i szukał będzie taniej sensacji nie patrząc na dobro w tym przypadku klubu i kibiców, ale tylko i wyłącznie swoje... |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2007
Offline |
|
|
Zastanawia mnie jedno. Owszem transfer Kirma to wygląda na to duży sukces za tę cenę i wogóle.
Ale penetracja niższych lig polskich jest u nas kiepska, chyba że piłkarze z tamtąd najpierw trafiają do drużyny ME i tacy jak ja po prostu o tych transferach nie słyszą. Przydałby się Bednarzowi Czyżniewski do pomocy. Wie ktoś co z nim? Był łączony z Wisłą. |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
|
Po ostatnich doniesieniach portali/gazet o cyrku choćby z Jopem (w Wśile, nie w Wiśle, zakończył karierę, ale jednak w Wiśle), ale i innymi informacjami z d**y wziętymi, nauczeni rzetelnością tych "źródeł", powinno się na forum za wklejanie takiego linka BANOWAĆ, tak jak za Transfermarkt.
|
|
|
|
Banita
Od: 07.2006
Offline |
|
..ale nie! musi być smycz na szyji i kaganiec na ryju. To wolno, tamtego nie, z transfermarkt wklejać linków nie mozna, odwołać się/w kontekście porównując zawodnika testowanego przez Wisłę z innym też ban na 10 dni... Marzy mi się , proponuję założyć osobny temat: "Spekulacje transferowe Wisły", temat powinien być zupełnie niemoderowany, mozna by wklejać linki z transfermarkt, można by zaproponować zawodnika...taka luźna wersja "polityki transferowej Wisły", gdzie tutaj można by tylko komentować np. piłkarzy których www.wislakrakow.com opisze na stronie głównej, że się nimi interesujemy. I będzie po problemie, żadnych płaczów tylko luźna wymiana myśli, zamiast dziesięciokrotnego zastanawianie się nad pisaniem tekstu, czy ten pasuje do tematu...w którym defacto nie ma zasad i nikt tak naprawdę nie wie, czy nie zostanie wyjebany na banicje.W dwóch zdaniach: "Polityka transferowa Wisły" - tylko rzeczowe info z konkretnego źródła - z oficjalnej lub wislakrakow.com "Spekulacje transferowe Wisły" - luźna dyskusja o transferach, mozna wklejać różne linki - transfermarkt też , w kontekście wypowiedzi można zaproponować innego zawodnika jakiego widzieli byśmy na daną pozycję ( np zdanie: "za testowanego Drozdowicza wolał bym, żebyśmy sprowadzili Smektałe") - normalnie za to w tym temacie jest ban ...taka propozycja. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
@Kordel_Walker
jest taki temat, nazywa się "Gdybym był Bednarzem". ![]()
"Nieważne, czy Wisła bedzie wtedy mistrzem Polski, czy ekipą I, II czy III ligową. Swe ostatnie mecze w karierze chcę rozegrać z Białą Gwiazdą na piersi."
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
|
I tam zapraszamy z pomysłami własnymi lub też doniesieniami nie mającymi umocowania w realiach.
http://wislakrakow.com/forum/showthread.php?t=4404 ![]()
...nieczytelny...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2007
Offline |
|
![]()
"W meczach powinni dawać z siebie wszystko! Ze zmęczenia powinni rzygać, mdleć, z wysiłku narobić w spodnie, cokolwiek!"- ANDRZEJ IWAN
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2008
Offline |
|
|
A ja znalazłem pewne informacje na temat naszej prawej obrony:
Aithon ( 21 lat ) ktory mial/ma się zjawic na treningu Wisły NIE podpisze kontraktu z Arka Gdynia.. info z ich strony: "Wolne od zajęć mieli bramkarze. W treningu nie uczestniczył już Brazylijczyk Aithon, ponieważ Arka nie zdecydowała się na podpisanie z nim kontraktu." http://www.arkagdynia.info/news.php?..._from=&ucat=4& Znalazłem tez zdjevie tego Aithona: ( ten w żółtym - dla niezorientowanych ) ![]() Mysle ze zwlekanie z podpisaniem kontraktu z Brazem jest w jakis sposob uwarunkowane tem piłkarzem ( Aithon )... bo waidomo ze lepiej miec goscia za darmo i z niziutka pensja niz Braza za ktorego byc moze trzeba zaplacic i kontrakt placic tez niemały i tylko wypozyczonego.
Ostatnio edytowane przez grzesiek632 : 11.07.2009 o godz. 22:21.
![]()
"Wisła to nasz nałóg, to nasza heroina
i gdyby nie ONA - świat mógłby się zatrzymać.." |
|
|
|
Banita
Offline |
|
Wg mnie, żeby nie było burdelu i nie chcecie zakładać nowego luźnego tematu o transferach musicie sprecyzować jakie linki można tu wklejać. Zeby był porządek proponuję tylko linki z oficjalnej lub nagrane wypowiedzi pracowników klubu. Całą reszte rewelacji dziennikarskich komentować w "Gdybym był Bednarzem"... te bany są naprawdę irytujące. Sprecyzujcie co, jak, gdzie. |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
||
"Polityka transferowa Wisły" - temat chyba o precyzyjnym tytule; Wisły a nie wokół Wisły. Wbrew temu co sądzicie, nas będących tu stróżami ładu i porządku też one irytują. Na sprecyzowanie może jednak poczekaj, nie wszyscy są dziś obecni i pewnie robią inne fajne rzeczy zamiast tutaj klepać po próżnicy w klawiaturę. PS. 15-30 lat temu też te fajne rzeczy robiłem teraz juniorzy odrabiają te lekcje. ![]()
...nieczytelny...
|
||
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Online |
|
|
na kilku innych klubowych forach gdzie się udzielam (inne kraje) jest wyraźny podział:
-info o rzeczywistych transferach -wszystkie pogłoski (nie zyczenia forumowiczów ale pogloski przeróżne na podstawie jakichkolwiek doniesień z jakiejkolwiek prasy) tematu życzeń (czyli Bednarz - nie spotkałem) |
|
|
|
Banita
Offline |
|
Albo inaczej: Powinny tu być dwa główne tematy dot. transferów: -Polityka transferowa Wisły - wiadomo konkrety z oficjalnej i wywiady telewizyjne z Bednarzem, Wilczkiem... -Spekulacje transferowe Wisły - komentarze z wp, onetów, faktów, przeglądów sportowych, można by wklejać linki z transfermarkt, własne wizje (jak w "Gdybym był Bednarzem"), czyli luźne gadki o transferach... Spójrzcie, że teraz na niemal każdej stronie w temacie "polityka trans. Wisły" jest narzekanie na bany, straszenie nimi, chwalenie się ile to osób już je dziś dostało, w połowie tematu i dyskusji ludzie się dowiadują, że nie można dawać linków z transfermarkt, chociaż przez kilka lat można było...Nie mówie, że to źle, bo wiadomo, że musi być temat o konkretnych, realnych, prowadzonych przez klub transferach, ale musi być także temat o spekulacjach wokół Wisły, spekulacje te mogą okazać się faktami - nie plotkami i jeśli się tak dzieje, mamy wówczas info o tym na głównej lub oficjalnej i przenosimy dyskusje z "spekulacji transferowych Wisły" do " Polityki transferowej Wisły" ..i jest porządek. |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2006
Offline |
|
|
Odnosnie jeszcze naszego poszukiwania bramkarzy
Jesli my sami wiemy mniej wiecejile kasy zyczyl by sobie ten Nurkovic to po co dwa razy chcemy zejsc jak wiadomo ze bramkarz ktory ocieral sie o reprezentacje nie bedzie gral za czapke gruszek. Albo robimy poszukiwania i brniemy dalej albo mowimy stop,stracilismy tylko czas i teraz musimy ratowac sie zawodnkiem ktory teoretycznie powinien ogrywac sie na wypozyczeniu. Niech to zostanie ustalone za jaka kwote,i kogo ma szukac Bednarz bo mam wrazenie ze klub by chcial kogos dobrego(nie anonima,i tu juz duzy plus) ale tanio a tak sie dzis nie da. ![]()
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2003
Offline |
|
|
Ja uwazam, ze jezeli klub wydal 400tys euro na kirma to pieniadze na transfery sa, a Bednarz sprowadzeniem kirma udowodnil, ze wie jak je wydawac. Skoro mialby bardzo ograniczone srodki to napewno wolal by sciagnac Bozoka za 200 tysiecy i wiedzac, ze musi sciagnac jeszcze kilku zawodnikow na inne pozycje zaoszczedzic troche grosza zeby bylo na reszte transferow. Uwazam, ze Bogus umie liczyc, i dobrze wie, ze te kilka set tys euro szalu nie robi a, moze sie zwrocic kilkunastokrotnie. Poczekajmy spokojnie, wedlug mnie transfery beda i to calkiem trafione tak jak mialo to z miejsce z Kirmem.
![]()
Czy wygrywasz czy nie.... <3
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2006
Offline |
|
nikomu sie tego sprawdzic nie chce, bo i po co? wyjasnienie i tak nic nie da. beda dalej bzdury pisac. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Offline |
|
|
Na dzień dzisiejszy :
odszedł Cleber ( co prawda pół roku temnu , ale dopiero teraz doczekaliśmy się na jego miejsce gracza ) - przyszedł Jop odszedł Zieńczuk - przyszedł Kirm odszedł Baszczyński - nikogo nie zatrudniono Boguski poważna kontuzja - nikogo nie zatrudniono Singlar poważna kontuzja - nikogo nie zatrudniono odszedł Beto - nikogo nie zatrudniono odszedł Niedzielan - nikogo nie zatrudniono odejdzie (?) Cebanu - nikogo nie zatrudniono ( bo po co nam dwaj dobrzy Bramkarze , jak mawia Kazimierski ) + doszedl Garguła który będzie sprawny za 2 miechy Podsumowując: Niestety jak by nie patrzeć okienko wypada na duży minus W zeszłym sezonie szeroka ławka dała nam MP , w tym sezonie wąska ławka może przyczynić się do paru porażek Niestety jak narazie , kierownictwo Wisły , które zoobowiązało się do uzupełnień braków w kadrze ( słowa wzmocnień już nawet nie chce używać ) wypełnia swoje obietnice w jakiś 20 % . Najpierw przed pierwszym treningiem mieliśmy mieć pełną kadre na nowy sezon ( standardowy text , jaki pada przed startem każdego sezonu ) - nie było żadnego nowego gracza . Przed rozpoczęciem zgrupowania w Austrii mieli dotrzeć do nas 2-3 nowi gracze - dotarł w połowie zgrupowania jedynie Kirm . Przed meczem z Levadią kontuzji doznaje Głowacki - awaryjnie zatrudniamy Jopa na rok . "3 transfery to minimum" - narazie doczekaliśmy się zaledwie dwóch Teraz Liga Mistrzów - jak powiedział prezes Cupiał A gdzie te wzmocnienia - powinni powiedzieć kibice Niestety sytuacja podobna jak co roku |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Katherop: naprawdę uważasz, że na miejsce każdego kontuzjowanego gracza, który powinien wrócić do gry w ciągu 1-2 miesięcy należy ściągać kolejnego zawodnika? Czyli ściągać zawodnika, który może okazać się potrzebny (i to tylko na ławce rezerwowych) w kilku spotkaniach, a płacić przez cały kontrakt? Stać nas na to?
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Offline |
|
Boguski - pół roku przerwy Singlar - 2 miechy w porywach do pół roku czy stać nas na zatrudnienie dwóch graczy na ich miejsce ? myśle że stać , skoko rok temu byli w stanie dać ogromny kontrakt Matusiakowi by zagrał u nas pare spotkań
Ostatnio edytowane przez Karherop : 12.07.2009 o godz. 09:12.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
To okienko wypada na duży plus, Zieńczuk miał 1 wspaniały sezon, ale tak na prawdę w tym sezonie dobrą miał tylko końcówkę, czyli ten okres, że wiedział, gdzie będzie grał następny rok. Dla mnie to był zawsze piłkarz bez szybkości i dryblingu, ale za to z kapitalną wrzutka i niezłą grą głową. Kirm wydaje się być o klasę lepszy, napisałem wydaje, a nie jest bo go nigdy nie widziałem na oczy, chyba nikt z nas na bieżąco nie jest z ligą Słoweńską, by móc teraz mówić jaki to on jest świetny. Jednak jest bardzo szybki dobry w kombinacyjnej grze, inne atuty poznamy juz w najbliższych meczach. A Baszczu? Jak dla mnie sprawa identyczna jak z Zieniem, zaczął grać w momencie, gdy wiedział, że musi znaleźć/znalazł nowy klub. Pierwszą rundę miał słabą, a gwoździem do trumny chyba był mecz ze Śląskiem. Ja osobiście widziałbym go w składzie, bo jest to piłkarz z charakterem, jednak lata lecą i już na boku obrony grał gorzej niż na jej środku. A co do porównania Clebera i Jopa to powiem tak: za Clebera przyszedł Marcelo, od momentu odejścia Kokoszki nie mieliśmy dobrego zmiennika na tej pozycji, a Jop jest po prostu bardzo dobrym piłkarzem jak na nasze realia. Co do Beto i Niedzielana, jeśli nie uda się znaleźć porządnego piłkarza, niech nie kupują jakiś odpadów, trudno, będziemy się modlić o zdrowie naszych piłkarzy. Obecnie w ataku moga grać Brożek, Pepe i Mały, później Boguski. Wszyscy widzimy, że nasza siła rażenia jest duża, ale niestety jeszcze nie jest stabilna. Dodatkowo jakiś uraz powoduje ogromne straty. Napastnik jest konieczny, ale to musi być ktoś klasy Kirma jeśli tak bardzo chce się wejść do Ligi Mistrzów, bo tym składem będziemy walczyć o Mistrza Polski, ale do LM może zabraknąć. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
SProwadziliśmy jedynie 2 zawodników. W tym 1 za free, o czym my panowie mówimy, do ligi mistrzów z pewnością z tym nie wejdziemy, chyba, ze ultra szczesliwe losowanie, co pokazalo zycie, nigdy nam nie przypadlo
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|