The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła:
wzmocni się 44 26,19%
osłabi 97 57,74%
zmiany kadrowe nie będą odczuwalne 27 16,07%
Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
WislakP
Senior Member

Od: 03.2009

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 10.07.2009, 21:30
Jakiś czas temu pisaliście że martwi Was iż Skorża w żadnym z wywiadów nie wspomina o konieczności pozyskania stopera.

Martwiło Was też że nie sprowadzamy Polaków.

A jednak niektórym Jop nie pasuje. Bez komentarza,

Ja jestem zadowolony. W sumie kogoś takiego szukaliśmy.

Myślę że akurat w PE to on za wiele nie zagra, tam grają młodzi. On będzie grał w przypadku kartek i drobnych kontuzji (poważnych nawet nie dopuszczam do myśli).

Nie widziałem go jeszcze na prawej stronie. Szkoda że nie ma więcej sparingów bo Skorża mógłby go tam sprawdzić. Trudno.

PS: Aha, w sumie to nadal nie mamy obrońcy, bo Jop zaczynał karierę na ataku
Odpowiedz cytując
gigant
Joker the Great

Od: 06.2003

Stary 10.07.2009, 21:31
Bardzo dobra wiadomość. Jop będzie gwarantem, solidnego poziomu w obronie. Jeszcze tylko lub aż, bramkarz, prawy obrońca i wysoki napastnik. Moim marzeniem jest Rasiak, ale dla nas niestety chyba nieosiągalny.
90minut.pl o tabeli 2005/2006 napisał(a):
"Lech Poznań nie wystąpił o licencję na przyszły sezon i został przesunięty na ostatnie miejsce w tabeli. W przyszłym sezonie pod nazwą Lech Poznań występować będzie Amica Wronki."
Odpowiedz cytując
Joaquin
Senior Member

Od: 12.2003

Stary 10.07.2009, 21:33
felipe napisał(a):Wyświetl post

A i nie zapomnijmy, że na środku mamy szrota Głowę...
Za takie stwierdzenie należy sie odpoczynek od tego forum. Nie dajmy się ponosić emocjom. Arkowi sie należy szacunek, dużo większy niz powyżej zaprezentowany.

Żeby nie odbiegać od tematu. Dobrze sie stało. Jeszcze będziemy mieli dużo pożytku z Jopa, a i w Rosji mniej wulgarne będą transmisje.
Jest jeden klub dla którego warto żyć...
..:::WISŁA:::..
... i nie zmienia sie nic!!
Odpowiedz cytując
emjot
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 10.07.2009, 21:36
Dobry ruch.

31 lat - jak na obrońcę wiek idealny.
Spore doświadczenie.
Za darmo.

to jest tekst na ban
żenuła
Jurowicz-Talik-Lechowicz-Szumilas-Kaczor-J.Krupa-Brzycki-Legutko-J.Wapiennik-W. Stopa-Michel-Sawicki-S.Wójcik-Świder-Snopkowski-Adamek
Odpowiedz cytując
wojownik87
Junior Member

Od: 07.2009

Stary 10.07.2009, 21:38
westersyl napisał(a):Wyświetl post
Mam nadzieję tylko, że Głowa się nie wysypał na dłuższy czas...
Glowackiego wczoraj widzialem po treningu i troche na noge kulał.

A druga sprawa , nie zauwazyliscie ze Maczynskiego nie ma Nie wiem, czy to prawda bo nikt jej nie potwierdzil, ale podobno dostal wolna reke w poszukiwaniu klubu...
Odpowiedz cytując
rozan
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 10.07.2009, 21:40
Cieszy przyjście tak doświadczonego obrońcy! Cieszy mnie też mała ilość psioczenia na wiek Jopa (nadal mam w pamięci co się działo jak przyszedł Cleber).

Ciekawe co dalej
Odpowiedz cytując
Ejdzbiol
Senior Member

Od: 07.2007

Stary 10.07.2009, 21:41
A tak narzekaliście! Naprawdę zachowujecie się jak praczki. Głowa złapał lekką kontuzję i od razu: A jednak Jop się przyda. xD Ja od początku wiedziałem, że prędzej czy później posypie nam się obrona i potrzebny nam jest jakiś doświadczony defensor. Mój skład defensywy na Levadię jeśli nie wyleczy się Głowacki: Jop, Marcelo, Diaz, Brożek. Źle? A wolicie Łobodzińskiego? xD
Odpowiedz cytując
brylant17
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 10.07.2009, 21:41
Ja bym proponował jedno od kilku userów przeprosić p.Bednarza bo kilku dzisiaj oraz wczoraj najeżdżało na niego....
Odpowiedz cytując
Snow
Ave Wisła!

Od: 09.2003

Stary 10.07.2009, 21:42
Hehe, nasi działacze przyjęli chyba za taktykę podpisywanie kontraktów w momencie gdy wszyscy w okół (media, kibice itd.) myślą, że jest już "po ptokach" i do danego transferu napewno nie dojdzie

Ja się cieszę, Jop okrzepł w Rosji i jest w tej chwili dużo lepszym zawodnikiem niż był gdy z Wisły odchodził.
Będzie dobrze!

A wszystkim narzekającym i mającym obawy pragnę przypomnieć, że pozyskaliśmy Jopa za darmo w dodatku podpisał kontrakt roczny, a więc nawet w przypadku słabej formy powyższego nie tracimy praktycznie nic.
Ostatnio edytowane przez Snow : 10.07.2009 o godz. 21:45.
Odpowiedz cytując
Ajax
Socios Wisła Kraków

Od: 05.2003

Stary 10.07.2009, 21:43
Doświadczony obrońca a nie eksperyment z młodziakiem. Bardzo dobry ruch
Odpowiedz cytując
nicolas
Senior Member

Od: 05.2008

Stary 10.07.2009, 21:48
czy transfer Jopa oznacza że do Wisły nie przyjdzie Braz i Carlinhos?
Odpowiedz cytując
Przemoo
Senior Member

Stary 10.07.2009, 21:51
nicolas napisał(a):Wyświetl post
czy transfer Jopa oznacza że do Wisły nie przyjdzie Braz i Carlinhos?
Ze Carlinhos nie przejdzie oznacza milczenie o nim od dwoch tygodnii... Wierzę jednak, że Braz przyjdzie. Naprawde jeszcze Nurkovic i jakis napastnik i optymalne okienko . postarajcie sie Panowie
Odpowiedz cytując
henrry_6996
Junior Member

Od: 07.2009

Stary 10.07.2009, 21:56
Tutaj co nie którzy nie potrafią zrozumieć ze nie wszystko od Bednarza zależy. Transfery zależą od tzw. góry (Cupiał, RN). Bednarz szuka zawodników, negocjuje z nimi, ale potem RN musi zatwierdzić kontrakt. Bednarz nie decyduje o tym ze pan X nie przychodzi a pan Y przychodzi.
Odpowiedz cytując
Ejdzbiol
Senior Member

Stary 10.07.2009, 21:57
Przydałby się i Carlinhos i Braz. Zrezygnować z jednego z tej nowej trójki za rok i wydaje mi się, że obrona na LM by była
Odpowiedz cytując
maRgrabkarz
Senior Member

Od: 03.2006

Stary 10.07.2009, 22:02
bardzo dobry transfer. W Rosji tylko nabral wiekszego doswiadczenia co na penwo sie przyda.
Wersja dla jeczacych: bardzo dobry zmiennik, doswiadczony, nic nie kosztowal. Na polska lige wystarczy w zupelnosci. Lech czy Legia na pewno by nim nie pogardzily.
Brawo za transfer!
Odpowiedz cytując
Ejdzbiol
Senior Member

Stary 10.07.2009, 22:08
Aithon jest na testach w Arce i naprawdę nie wiem co mu się z mózgiem zrobiło, że tam jest xD może jeszcze do nas przyjdzie
Odpowiedz cytując
iiYama
Senior Member

Od: 12.2002

Stary 10.07.2009, 22:09
Dobry ruch.
Gościu stuknij się w głowę

Zawodnika który będzie u nas grał 11!!! sezon, który ponad 270 razy ubierał Wisły koszulkę tak nazywasz?

A co do Mariusza, witamy ponownie, bardzo się cieszę, solidny zawodnik. Trzymam kciuki, powodzenia
Powód: bo był mały nerw
Ostatnio edytowane przez Romy S. : 11.07.2009 o godz. 06:29.
Ave
Wisła
Odpowiedz cytując
WislakP
Senior Member

Stary 10.07.2009, 22:12
delukaTS napisał(a):Wyświetl post
A wracając do tematu Carlinhosa to sprawa zamknięta raczej jest. Nie róbmy sobie nadziei.
No raczej nie jest. Carlinhos jest po prostu dośc nisko na liście życzeń Skorży. Najprawdopodobniej przyjdzie on, albo ktoś lepszy.

Wybacz słowa typu "raczej" ale tak to już jest, że nie możemy być niczego pewni.
Odpowiedz cytując
marine88
Junior Member

Od: 08.2008

Stary 10.07.2009, 22:14
Wisla aktualnie miała 3 obronców, a wy narzekacie, ze zakontraktowano własnie ponad 20krotnego reprezentanta Polski, zawodnika który rozegrał prawie 90!! spotkań w lidze rosyjskiej, która bije nasza na głowe nikt nie gwarantuje ze bedzie grał dobrze, każdy kibic w Polsce pamięta jego drewniany występ przeciwko Austrii, ale nie możecie zaprzeczać, ze to jest realne wzmocnienie Wisły i tyle...
Odpowiedz cytując
Wojtas
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 10.07.2009, 22:17
westersyl napisał(a):Wyświetl post
Mam nadzieję tylko, że Głowa się nie wysypał na dłuższy czas...
Na początku byłem przeciwny temu transferowi ale Jop naprawdę może okazać się przydatny.

.

W sumie tez sie ciesze

Obroncow w naszym wypadku nigdy za mało wiec ,doswiadczony,miejmy nadzieje zdrowy Jop wzmocni nasza defensywe
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
Odpowiedz cytując
prober
Senior Member

Stary 10.07.2009, 22:34
KOMINEK napisał(a):Wyświetl post
Może być tak że z Głową jest coś nie dobrze i dlatego tak długo przekonywali Jopa aż się zgodził obym się mylił
Oj tak, przeglądając ten wątek w ciągu kilkunastu ostatnich dni można dojść do wniosku, że kilku forumowiczów ma coś nie tak z głową...

brylant17 napisał(a):Wyświetl post
Ja bym proponował jedno od kilku userów przeprosić p.Bednarza bo kilku dzisiaj oraz wczoraj najeżdżało na niego....
Piszesz to tak, jakby cała paplanina i próba pozbycia nadmiaru testosteronu tych internetowych mądrali miała jakiekolwiek NIEZEROWE znaczenie dla dyrektora sportowego mistrza Polski, który po prostu wykonuje swoją pracę.

minigaleria forumowych wynalazków językowych (zbieram kolejne!): Balon, Balonik, Dzida, Dziwnie spokojny, I tyle w tym temacie, Kicha, Miałem przeczucie, Na pałę, Napinka, Nie mam pytań, Oddychać rękawami, Padaka, Pan Basałaj, Pan Cupiał, Parch, Piach, Przypał, Siara, Szrot, Wspomnicie moje słowa
Odpowiedz cytując
leszekpw
Senior Member

Od: 05.2007

Stary 10.07.2009, 22:35
Tak ja też się cieszę z zakontraktowania Jopa. To już nie jest ten piłkarz który popełniał kiks za kiksem, zobaczycie będzie z niego solidny obrońca.

A tych którzy narzekają nierozumiem...to lepiej wogóle mieć 3 zdrowych obrońców tak?

P.S. Niestety powrót Cebanu oznacza chyba już definitywnie kres rozmów z Nurkovicem...szkoda wielka szkoda, gdyż jest to wielki talent, na tą chwilę z pewnością bardziej doświadczony od mołdawianina
Odpowiedz cytując
!!IRIVER!!
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 10.07.2009, 22:36
Najśmieszniejsze, że Onet i inne 'wiarygodne' źródła wieszczyły, iż Jop sobie jakąś przerwę robi. A tu proszę - fajnie, że wraca, mam nadzieję, iż będzie dobrym zmiennikiem dla Głowy lub Marcelo.

Ps. Oby to nie był zwiastun odejścia Marcelo..... tfu tfu! odpukać!
Odpowiedz cytując
Przemoo
Senior Member

Stary 10.07.2009, 22:37
http://wislakrakow.com/www/showartic...rticleid=21350
kolejny sukces transferowy Wisły!
nie spełniły się wasze czarne prognozy na szczęście...
Odpowiedz cytując
TSW06
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 10.07.2009, 22:53
wszystko ładnie pięknie i mimo wszystko cieszę się że Jop przyszedł chodź parę stron temu uważałem że jest niegodny. Zmieniłem zdanie bo Mariusz wzmocni rywalizację na środku, ale faktem pozostaje że mamy praktycznie 3 obrońców, bo którego z trójki Marcelo-Głowacki-Jop wystawimy na prawej obronie?
Mam nadzieję że jak najszybciej dojdzie Braz to wstawi się go zamiast np Garguły na listę i obronę będziemy mieli pierwszorzędną. Jeszcze Nurković i jakiś napastnik i będzie gicik
Pozdrowienia z Częstochowy!!
"Żyjesz w kraju w którym wszyscy chcą cię zrobić w chuja..
."
Odpowiedz cytując
el Nuero
Senior Member

Od: 02.2009

Stary 10.07.2009, 22:55. Kto jeszcze przyjść może, panie dyrektorze?
Chyba jako kibice powinniśmy pogodzić się z tym, że polityka transferowa Wisełki przypomina akcje a'la Hitchcock. Gwałtowne zwroty akcji, trzęsienie ziemi a potem wzrost napięcia... to bardzo denerwuje ale takie są nasze realia.

1) Jop - można go trochę pokrytykować, ale uważam jego sprowadzenie za dobry ruch. Jest doświadczonym stoperem i przyszedł za darmo, co przy skromnych funduszach naszego klubu nie jest bez znaczenia. W dodatku roczny kontrakt eliminuje możliwość wystąpienia sytuacji typu "Dawidowski-2".

2) Kirm - konkretne pieniądze za skrzydłowego i jak na razie bardzo dobry efekt. W pierwszym jego meczu - asysta, dziś bramka. Oby tak z Levadią! Panie Jacku, czy w klubie nie ma jeszcze ze 400 tys. na napastnika podobnej klasy? Wiem, wiem, Kirm przyszedł do nas jako "okazja", bo z zachodu nikt się po niego nie zgłosił.

3) Nurković i Braz - wprawdzie (jeszcze) nie są naszymi zawodnikami, ale dużo się o nich pisze. Na pewno obaj by się przydali, bo trudno, by drugim bramkarzem był 18-latek Kurto (Cebanu niech idzie się ogrywać do Bytomia), natomiast w obronie nie jest za wesoło (nie wiem, czemu w sparingu z Sosnowcem ani minuty nie zagrał Głowacki). Nie sądzę by obaj "zgnili" na ławce rezerwowych - przed Wisełką długi sezon.

Tak na marginesie - zastanawiam się, czy nieoficjalne portale wiślackie celowo nie puszczają czasami niesprawdzonych bądź chybionych wiadomości (jak ta o "niespodziance" na prezentacji nowych zawodników), by zmylić dziennikarzy innych gazet. Ochalik ostrzegał kiedyś, że ujawnienie negocjacji z niektórymi zawodnikami "podbija" cenę i utrudnia dalsze rozmowy. Jak dla mnie, SE, Fakt i inne ScienceFiction mogą pisać co chcą, byle tylko Skorża miał kompletną kadrę na ligę i puchary - a obrońca, napastnik i bramkarz jeszcze by się przydali.
Odpowiedz cytując
FredzIo
Senior Member

Od: 10.2007

Stary 10.07.2009, 22:57
TSW06 napisał(a):Wyświetl post
wszystko ładnie pięknie i mimo wszystko cieszę się że Jop przyszedł chodź parę stron temu uważałem że jest niegodny. Zmieniłem zdanie bo Mariusz wzmocni rywalizację na środku, ale faktem pozostaje że mamy praktycznie 3 obrońców, bo którego z trójki Marcelo-Głowacki-Jop wystawimy na prawej obronie?
Mam nadzieję że jak najszybciej dojdzie Braz to wstawi się go zamiast np Garguły na listę i obronę będziemy mieli pierwszorzędną. Jeszcze Nurković i jakiś napastnik i będzie gicik
Można dokonać tylko jednej wymiany zawodnika. I ją wykorzysta Jop.
Bogusław Cupiał napisał(a):
Kochałem Wisłę, kiedy byłem jej kibicem i kocham dzisiaj, bo to jest mój klub..
Odpowiedz cytując
WislakP
Senior Member

Stary 10.07.2009, 22:58
Ciekawe kogo znowu pan Peralta podeśle, może on powinien skupić się na obrońcach. Marcelo znakomity, Braz wydaje się niezły, a napastnicy:Beto i ten Vinicius... szkoda gadać.
Odpowiedz cytując
koyoot
Senior Member

Od: 02.2006

Stary 10.07.2009, 23:01
leszekpw napisał(a):Wyświetl post
(...)
P.S. Niestety powrót Cebanu oznacza chyba już definitywnie kres rozmów z Nurkovicem...szkoda wielka szkoda, gdyż jest to wielki talent, na tą chwilę z pewnością bardziej doświadczony od mołdawianina
Cebanu wraca ale tylko na dwa tygodnie. Wisla zyskala tym troche czasu na negocjacje albo na podpisanie innego bramkarza.
Odpowiedz cytując
prober
Senior Member

Stary 10.07.2009, 23:04
WislakP napisał(a):Wyświetl post
Ciekawe kogo znowu pan Peralta podeśle, może on powinien skupić się na obrońcach. Marcelo znakomity, Braz wydaje się niezły, a napastnicy:Beto i ten Vinicius... szkoda gadać.
Może on jest medium i w tajemniczy sposób trafnie rozpoznaje potencjał obrońców, a gracze ofensywni już zakłócają jego aurę? Odsyłać wszystkich napastników od Peralty, chcemy więcej jego defensorów!

minigaleria forumowych wynalazków językowych (zbieram kolejne!): Balon, Balonik, Dzida, Dziwnie spokojny, I tyle w tym temacie, Kicha, Miałem przeczucie, Na pałę, Napinka, Nie mam pytań, Oddychać rękawami, Padaka, Pan Basałaj, Pan Cupiał, Parch, Piach, Przypał, Siara, Szrot, Wspomnicie moje słowa
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów