The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Zamknięty temat

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Dzimi
Senior Member

Od: 05.2004

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 09.07.2009, 11:40
Snow napisał(a):Wyświetl post
Nie wiem czy umiesz czytać, ze zrozumieniem, ale Janas "o poziomie II ligii polskiej" mówił w kontekście przeciwników Levadi z ostatniego meczu ligowego, których Levadia ograła 7-1.

Janas powiedział także, że liga estońska jest bardzo podzielona jeśli chodzi o poziom, jest więc dokładnie na odwrót niż to co piszesz. Jest szacunek do rywala, ale nieprzesadny. No chyba, że dla ciebie o olewczym podejściu świadczy stwierdzenie, że: "Rywal jest spokojnie w naszym zasięgu".
Dla mnie o "olewczym podejściu" do przeciwnika świadczy ton całej wypowiedzi Pana Janasa. I nie próbuj wyrywać zdań z kontekstu, bo to nic dobrego.

Spoko, wiem że ten tekst o II lidze polskiej był odnośnie rywala Leviadii. Weźmy sobie jakiś zespół z II ligi polskiej, taki skład jak z Mattersbugiem i jestem bardzo ciekawy czy też będzie 7-1 dla Wisły w chwili obecnej.

Chwilowo nasz zespół jest w fatalnej sytuacji kadrowej. Jedna kontuzja rozwaliła cały blok defensywny, do tego trzy inne kontuje i cały skład leży. Mecz z Mattersburgiem jest dobitnym potwierdzeniem tego, że za bardzo odchudziliśmy kadrę, i w momencie kontuzji 3-4 graczy "leżymy i kwiczymy". Nie pisałbym ostrzeżeń o Leviadi, gdyby sytuacja kadrowa była zdecydowanie lepsza.

I nie liczyłbym że Baraz z PAO coś w meczu z Leviadią pomoże - nawet jeżeli go dziś zatwierdzimy do rozgrywek, nie wiadomo czy dojdzie do środy jego certyfikat uprawniający do gry. A gdyby doszedł, to gość nie wyjdzie w pierwszym składzie. Potrzeba czasu aby wkomponować piłkarza w zespół.
Linia obrony to pozycje, na których ryzyko nie jest wskazane. Nowo pozyskanego piłkarza można puścić odrazu do ataku, jak sobie pobiega to może coś strzeli, ale wystawienie zupełnie nowego piłkarza odrazu do obrony może zakończyć się stratą bramki - w tej linii stawia się na rutynę, taktykę i zgranie całego bloku.

Wybacz Snow, mamy podobny staż na forum, ale ja preferuje bardziej zachowawczy stosunek do tego co będzie.

Poza tym od kilku lat gdy Wisła kończy sezon to słyszymy o tym, że przed pierwszym treningiem nowego sezonu kadra piłkarzy będzie dopięta na ostatni guzik (wraz ze wszystkimi wzmocnieniami). Szkoda, że z tych szumnych zapowiedzi jest jedno wielkie systematycznie powtarzające się g**wno.

Chętnie spotkałbym się z Bednarzem, chciałbym zapytać go "Co Pan robił przez ostanie pół roku w kwestii zabezpieczenia pozycji prawego obrońcy". Też g**wno? Na to wygląda. Powinien albo podjąć rozmowy z Baszczyńskim o przedłużeniu kontraktu albo zaklepać najpóźniej w maju transfer jakiegoś innego klasowego prawego obrońcy. Nie zrobił ani tego, ani tego. Na dodatek zachował się bardzo nieprofesjonalnie, puszczając w siną dal starego ale solidnego Clebera, w sytuacji kiedy nie było wiadomo co z linią obrony w przyszłym sezonie. Teraz Cleber ratowałby sytuację.

Przykład nieudacznictwa Pana Bednarza - Borussia rozmawia z Błaszczykowskim o przedłużeniu kontraktu na 2 lata przed końcem jego dotychczasowej umowy! A Benarz ? nawet rozmów nie podjął z Kosą czy Baszczyńskim, z Sobolewskim obudził się w ostatniej chwili, co nie ratuje go przed wystawieniem NEGATYWNEJ OCENY przez moją osobę.
Ostatnio edytowane przez Dzimi : 09.07.2009 o godz. 11:52.
ciacho
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 09.07.2009, 11:59
W obecnej sytuacji kadrowej najlepszy skład na jaki nas stać to:
Pawełek
Pi.Brożek, Marcelo, Głowacki, Diaz
Małecki, Sobol, Jirsak, Kirm
Ćwielong, Brożek.
I liczę, że tak wyjdziemy w pierwszym meczu. Jeśli pozyskamy tego Braza, to pewnie wskoczy do składu za Jirsaka i pójdzie na prawą obronę, Pi. Brożek na lewą, a Diaz do środka pomocy.
amauri1990
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 09.07.2009, 12:04
w sumie plusem kontuzji (jesli można mówić o plusach kontuzji) Singlara jest fakt, iż Diaz musi wskoczyc do obrony, a Jirsak wreszcie otrzyma swoją szansę w pomocy

i ja po cichu liczę że w ataku zagra Mały z Brożkiem, a na prawej Łobo
Jaroo1
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 09.07.2009, 12:08
amauri wcale tak nie musi byc, bo jak Braza wypozyczymy i zgłosimy do LM to wtedy obrona wyglada tak: Pietja, Marcelo, Głowa, Braz i znowu Diaz w pomocy Chociaz ja tez uwazam ze Jirsak jets bardziej wartosciowy od Diaza i by przydało sie dca mu szanse. Chociaz Diaz tez jest dobry ale w koncowce sezonu zawodził, dlatego chociaz wtedy Jirsak powinien dostac szanse na zaprezentowanie sie
LanceTS
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 09.07.2009, 15:41
Ja chciałbym taki sklad:
Pawełek - Braz, Głowa, Marcelo, Pietia - Łobo, Jirsak, Sobol, Kirm - Małecki (cofniety), Brozek

Jakos nigdy nie wierzyłem w Diaza... Licze jednak ze mnie w tym sezonie przekona do siebie
Domas
Banita

Od: 07.2008

Stary 09.07.2009, 17:30
Cytat:
Przed dwa dni wejściówki nabyło 1150 kibiców. W sprzedaży pozostało więc prawie 2400 biletów.
mało !!!!!!
Robert_wislak
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 09.07.2009, 17:55
Jaki dramat z tymi biletami! Skandal! No ale to przecież "wyjazd" to i tak dużo osób sie zapisało....

Wisła
Wojtas
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 09.07.2009, 17:57
Dzimi napisał(a):Wyświetl post

Poza tym od kilku lat gdy Wisła kończy sezon to słyszymy o tym, że przed pierwszym treningiem nowego sezonu kadra piłkarzy będzie dopięta na ostatni guzik (wraz ze wszystkimi wzmocnieniami). Szkoda, że z tych szumnych zapowiedzi jest jedno wielkie systematycznie powtarzające się g**wno.

heh ,lepiej nie mozna tej calej szopki zwanej u nas" polityka transfrowa " podsumowac .

I tez radzillbym maksymalne skoncentorowanie ,zeby ci z Levadii nas nie zaskoczylo jak kiedys Tbilisi ,bo bedzie jeszcze wieksza kompromitacja.

Podejscie do rywala nawet jesli przez wielu uznawany jest za slabszego,musi byc na 100% .Akurat nas historia nauczyła tego bardzo dobitnie.
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
ZNAMEK
Member

Od: 09.2004

Stary 09.07.2009, 19:28
własnie oglądam mecz na stronie Polonii warszawa. Pomimo że mam łącze tylko 1 megabit/s jakość jest bardzo dobra, a oglądających ponad 7,5 tys. Jeśli podobnie będzie wygladac relacja z meczu Wisły to będzie ok
Domas
Banita

Od: 07.2008

Stary 09.07.2009, 19:39
ZNAMEK napisał(a):Wyświetl post
własnie oglądam mecz na stronie Polonii warszawa. Pomimo że mam łącze tylko 1 megabit/s jakość jest bardzo dobra, a oglądających ponad 7,5 tys. Jeśli podobnie będzie wygladac relacja z meczu Wisły to będzie ok
wg mnie jakość słaba i się tnie, ale lepszy rydz niż nic
jeśli żadna TV się nie zainteresuje, wolałbym, żeby Wisła na swojej stronie zrobiła transmisję, i wynajęła kogoś do wyprodukowania relacji na przykład zespół WISŁA TV
pysio
Banita

Od: 11.2002

Stary 09.07.2009, 19:42
do tej pory sprzedano tylko:

1150 biletów

co jest z Wami?
royalmichael
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 09.07.2009, 19:43
To jest dobra jakość?! Przecież tam nic nie widać, jak jest jakiś strzał/akcja to tylko dzięki komentarzowi wiem czy to była jakaś groźna akcja bądź czy zakończyła się strzałem

Jakość gorsza niż na youtube
westersyl
Guest

Stary 09.07.2009, 19:59
royalmichael napisał(a):Wyświetl post
To jest dobra jakość?! Przecież tam nic nie widać, jak jest jakiś strzał/akcja to tylko dzięki komentarzowi wiem czy to była jakaś groźna akcja bądź czy zakończyła się strzałem

Jakość gorsza niż na youtube
A co ty chciałeś HD jakość ?
Co do tego pomysłu to jestem przekonany, że u nas to nie wypali. Dlaczego sprawa jest prosta jak tam ogląda te 13 tys i zaczyna się ciąć to u nas ta liczba będzie 10 razy większa.
Ten cały śmieszny serwer na którym nadają nie utrzyma tylu wejść to oczywiste. Zresztą wcześniej padłaby oficjalna jeśli na niej byłby link do meczu.

Proponowałbym wykombinować coś lepszego, Co ? tego jeszcze nie wiem .
Ostatnio edytowane przez westersyl : 09.07.2009 o godz. 20:01.
royalmichael
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 09.07.2009, 20:07
Pff to jakiś kit z tym, że tnie bo ja mam neta 1Mb/s i wszystko chodzi bardzo płynnie ale jakość jest fatalna, o wiele gorsza od filmów z yt i to bez włączonej funkcji HQ oczywiście.
Nie spodziewałem się HD ale przez internet można przesłać materiał w bardzo przyzwoitej jakości - http://atdhe.net/index.html np jak był finał Wimbledonu to piłka przy serwisie osiągała ponad 150km/h i jakoś nie było żadnego problemu z oglądaniem, piłke było widać bardzo wyraźnie i w ogóle przy full screenie wszystko było ok.
pysio
Banita

Stary 09.07.2009, 20:09
to nie jest wina przekazu.. tylko sprzętu jakim jest nagrywany mecz..
fialo
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 09.07.2009, 20:11
Myślę, że mecze z Levadią będą idealną szansą dla Tomka Jirsaka. Prawdopodobnie będzie miał okazję pograć w pierwszym składzie. Na filmikach ze sparingów był zdecydowanie wyróżniającym się graczem. Mam nadzieję, że udowodni niektórym niedowiarkom, że potrfi kierować grą Wisły. Może mieć ostatnią szansę na udowodnienie tego, bo już niedługo pewnie będzie grał Łukasz.
Some people think football is a matter of life and death. I assure you, it s much more serious than that. Bill Shankly

Listen fucking stars - you're breaking our hearts!!
Dubi
Senior Member

Od: 09.2004

Stary 09.07.2009, 20:31
przed chwilą ( w trakcie przerwy spotkania Polonii ) chłopaki z kusztotv1 nie wyłączyli mikrofonu i bylismy swiadkami rozmowy prowadzących miedzy sobą, twierdzili ze dzis dzwonila Wisła Kraków - temat transmisji spotkania el. do LM , jak sie moglismy dowiedziec : pracujemy nad tym ,pracujemy.
fleker
Junior Member

Od: 09.2006

Stary 09.07.2009, 20:46
hmm mowili ze Wisła dzwoniła w sprawie transmisji sparingów na obozach. A co do LM to powiedział, ze raczej tym nie jesteśmy zainteresowani. Z Polonią są dogadani, z Lechem rozmawiają.

edit: na kuszo 18 000 ludzi ogląda spotkanie i jest plynny przekaz
2edit: ale komentarz jest powalający xD "Jodłowiec przerzut na drugom stronem", "Nieporozumienie w szykach yy... nieporozumienie było kosztem straty piłki"
Ostatnio edytowane przez fleker : 09.07.2009 o godz. 20:52.
[SIGPIC][/SIGPIC]
Kondipr
Senior Member

Od: 10.2005

Stary 09.07.2009, 20:54
http://www.pilka.sport24.pl/news/sho...kow-w-kuszotv/
Tutaj piszą o transmisji meczu Wisły
"Od zawsze na zawsze w pamięci niepokonani" ; "Wiara czyni cuda" ; "Nikt nie wymaga od Was......." ; " Na Reymonta wychowani......."
dj_ibutti
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 09.07.2009, 21:00
Kondipr napisał(a):Wyświetl post
http://www.pilka.sport24.pl/news/sho...kow-w-kuszotv/
Tutaj piszą o transmisji meczu Wisły
Cytat:
Trzy polska piłka naprawdę sięgneła już takiego dna, że żadna telewizja nie chce transmitować nawet Ligi Mistrzów i Ligi Europejskiej? A może to właśnie początek nowego rozdziału w transmisjach, spóźnione wejście w słynny XXI wiek?
Profesjonalna ta strona
KLUB FUTBOLU AMERYKAŃSKIEGO: KRAKÓW TIGERS
emsi
Senior Member

Od: 05.2004

Stary 09.07.2009, 21:01
Domas napisał(a):Wyświetl post
mało !!!!!!

Zakupiłeś
--Dezaktywacja-- Borys trzymaj się!
ciacho
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 09.07.2009, 21:03
A skończy się i tak na tym, że transmisji nie będzie bo się nie dogadają w sprawie ceny.
wiernyTS
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 09.07.2009, 21:24
Po co dali do skladu na Levadie Rafala Boguskiego jak wiadomo ze nie zagra..
PvD
Armia Białej Gwiazdy

Stary 09.07.2009, 21:36
wiernyTS napisał(a):Wyświetl post
po to by ewentualnie dokonać podmiany zawodnika na 24 godziny przed spotkaniem
Cytat:
Decydując się na grę w Wiśle i podpisując z nią kontrakt piłkarz powinien automatycznie przyjąć świadomość panujących przy R22 zwyczajów. A jednym z kanonów który powinien przyświecać każdemu wiślakowi jest poszanowanie trójkolorowych barw. Szanować powinien je każdy z nas ( i umieć się z nimi obchodzić) bez względu na to czy w danym momencie owładnął nami strach, panika, euforia, złość czy cokolwiek innego.
Są bowiem pewne granice, których nigdy się nie przekracza.
Rob_Zombie
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 09.07.2009, 23:24
wiernyTS napisał(a):Wyświetl post
Bo to nie jest skład na Levadie, tylko ogólnie na LM, później można przeprowadzić tylko kilka zmian na tej liście. Jeżeli nie zgłosiliby Rafała w tym terminie to i tak zrobiliby to później, niepotrzebnie wykorzystując jedną z tych dostępnych zmian.
"(...)Był oskarżony o organizowanie w sezonie 2003/2004 wśród piłkarzy zrzutki pieniędzy, z których później opłacali sędziów pomagających Kolporterowi Koronie w awansie do II ligi. W trakcie śledztwa prowadzonego w ubiegłym roku przez wrocławską prokuraturę obaj przyznali się do winy(...)"
"(...)wciągał w handel meczami i młodych, i starych, i Polaków, i obcokrajowców, i tych, którzy na kupowanie wyników mieli, i tych, którzy nie mieli (tym przecież pożyczał).(...)"
1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Stary 09.07.2009, 23:32
PvD napisał(a):Wyświetl post
po to by ewentualnie dokonać podmiany zawodnika na 24 godziny przed spotkaniem
A Singlara i Gargułę?, bo rozumiem że to zgłoszenie na 2 rundę a nie całe eliminacje

ps. dla mnie to co się stało to prowizorka najwyższych lotów, a wcale nie liczyłem na wiele - liczyłem tylko na niezbędne minimum.Jak przejdziemy tych naszych 'potentatów' i to bez jakiś wielkich hardcorów, typu bronienie wyniku do ost. minuty, to przyznam się bez bicia że panikowałem, ale i tak takie podejście do tematu, czyli 11 zdrowych graczy którzy cokolwiek grali w ostatnich sezonach+kontuzjowani+reszta odbiegająca grubo od pierwszej 11 - to dla mnie jak lot Bangladesz Airlines.
Ostatnio edytowane przez 1q2 : 09.07.2009 o godz. 23:38.
94 - Allah Akbar!!
hunter
Senior Member

Stary 09.07.2009, 23:36
1q2 napisał(a):Wyświetl post
A Singlara i Gargułę?, bo rozumiem że to zgłoszenie na 2 rundę a nie całe eliminacje

ps. dla mnie to co się stało to prowizorka najwyższych lotów, a wcale nie liczyłem na wiele - liczyłem tylko na niezbędne minimum.Jak przejdziemy tych naszych 'potentatów' i to bez jakiś wielkich hardcorów, typu bronienie wyniku do ost. minuty, to przyznam się bez bicia że panikowałem
To jest lista na całe eliminacje. Stąd aż sześć wolnych miejsc na wypadek, gdyby sprowadzono nowych graczy.
PvD
Armia Białej Gwiazdy

Stary 09.07.2009, 23:36
1q2 napisał(a):Wyświetl post

dokładnie tak samo.

Przykład: Na liście nie ma Singlara ktory jest kontuzjowany a za dwa dni ściagamy Braza. Więc za kogo go wstawiamy na listę? za innego zdrowego zawodnika? (te 24H przed meczem)

Dlatego zglaszają Singlara i gdy np sciagamy Braza to zmieniamy go za Singlara.

Lista A może zawierać max 25 nazwisk i jest to lista niemożliwa do zmian. Stad na liście 19 nazwisk i 6 wolnych.
Ostatnio edytowane przez PvD : 09.07.2009 o godz. 23:40.
Cytat:
Decydując się na grę w Wiśle i podpisując z nią kontrakt piłkarz powinien automatycznie przyjąć świadomość panujących przy R22 zwyczajów. A jednym z kanonów który powinien przyświecać każdemu wiślakowi jest poszanowanie trójkolorowych barw. Szanować powinien je każdy z nas ( i umieć się z nimi obchodzić) bez względu na to czy w danym momencie owładnął nami strach, panika, euforia, złość czy cokolwiek innego.
Są bowiem pewne granice, których nigdy się nie przekracza.
7 kotów
P.N.R.I.

Stary 09.07.2009, 23:39
Tak, tyle ze chyba wymienionych zawodnikow nie mozna "wstawic" z powrotem. TZn nie mozna 2x zglaszac tych samych.
Boia chi molla !
1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Stary 09.07.2009, 23:41
ok =czyli jakaś koncepcja w tym jest.
94 - Allah Akbar!!

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Zamknięty temat

Zasady wysyłania postów