The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła:
wzmocni się 44 26,19%
osłabi 97 57,74%
zmiany kadrowe nie będą odczuwalne 27 16,07%
Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Dzimi
Senior Member

Od: 05.2004

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 09.07.2009, 17:28
Jak już pisałem chwilowo nasz zespół jest w fatalnej sytuacji kadrowej. Jedna kontuzja rozwaliła cały blok defensywny, do tego trzy inne kontuje i cały skład leży. Mecz z Mattersburgiem jest dobitnym potwierdzeniem tego, że za bardzo odchudziliśmy kadrę.

Zobaczmy jeszcze na piłkarzy zgłoszonych do II rundy kwalifikacji LM.

Cytat:
Mauro Cantoro, Ilie Cebanu, Junior Diaz, Marcelo, Tomas Jirsak, Andraż Kirm, Peter Singlar, Norbert Varga, Filip Kurto, Wojciech Łobodziński, Arkadiusz Głowacki, Radosław Sobolewski, Łukasz Garguła, Piotr Ćwielong, Rafał Boguski, Mariusz Pawełek, Krzysztof Mączyński, Piotr Brożek, Paweł Brożek
Razem 19 piłkarzy. Pomijając bramkarzy, oraz Vargę i młodych Filipa Kurto oraz Krzysztofa Mączyńskiego, z tej listy zostaje tylko 14 piłkarzy z pola

Cytat:
Mauro Cantoro, Junior Diaz, Marcelo, Tomas Jirsak, Andraż Kirm, Peter Singlar, Wojciech Łobodziński, Arkadiusz Głowacki, Radosław Sobolewski, Łukasz Garguła, Piotr Ćwielong, Rafał Boguski, Piotr Brożek, Paweł Brożek
Zróbmy jeszcze jedna sztuczkę. Zaznaczmy pogrubionym kolorem tych którzy są kontuzjowani i nie mogą zagrać.

Cytat:
Mauro Cantoro, Junior Diaz, Marcelo, Tomas Jirsak, Andraż Kirm, Peter Singlar, Wojciech Łobodziński, Arkadiusz Głowacki, Radosław Sobolewski, Łukasz Garguła, Piotr Ćwielong, Rafał Boguski, Piotr Brożek, Paweł Brożek
Zostaje 11 sprawnych piłkarzy na 10 pozycji w polu. Tragedia i dramat.
Ostatnio edytowane przez Dzimi : 09.07.2009 o godz. 17:32.
Odpowiedz cytując
matti123
Senior Member

Od: 01.2006

Stary 09.07.2009, 17:28
Ci którzy sami nakręcili, że podpiszemy nowych zawodników niech mają pretensje do siebie a nie do władz Wisły.

Na razie mamy rozgrywającego reprezentacji Polski (niech tylko dojdzie do zdrowia) i super zapowiadającego się skrzydłowego. Rachunek osobowy jest na minus ale liczy się jakość a nie ilość. Ja się cieszę że tym napastnikiem nie jest Vinicius po opiniach Skorży, bo nie potrzebny nam on żeby zgadzała się ilość.

Musimy mieć szacunek sami do siebie i musimy wiedzieć że przejdziemy drużynę z Tallina w obecnym składzie.
Odpowiedz cytując
Arapaho
Senior Member

Od: 06.2004

Stary 09.07.2009, 17:30
Skandal , brak profesjonalizmu.....etc., etc. No faktycznie Garguła i Kirm to malutko?.DAwno nie było tak dobrych transferów ( znaczy nazwisk ) Jak jest ktoś kto potrzebuje pokibicować włąsnie transferom to jest taki klub i do niego droga wolna - Real Madryt.Tam nie będzie takiego problemu. Albo zgłosić się do Bednarza i iść za skauta.A jeszcze lepiej za sponsora.Parę banieczek wyłożycie i będzie git.Co wy biedni zrobicie jak Cupiał odejdzie i będziemy na poziomie Piasta G.,
...........................
– Panie marszałku, a jaki program tej partii?
– Najprostszy z możliwych. Bić ....y i złodziei, mości hrabio.
Opis: rozmowa hrabiego Skrzyńskiego z Piłsudskim na temat możliwości założenia przez Piłsudskiego partii politycznej
Odpowiedz cytując
GregorTS
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 09.07.2009, 17:31
koyoot napisał(a):Wyświetl post
Ja .......e, gramy zaraz z Barcelona w drugiej rundzie el. LM... No kurna nie damy rady a wyjedziemy stamtad z bagazem 7 goli w plecy...

Czasami sie zastanawiam komu kibicujecie? Transferom czy Wisle?
CZasami to nie wiem co mam odpowiedzieć ludziom z takim podejsciem jak Ty. Czy z tego ze domagamy sie od prezesów transferów w miejsca zawodnikow ktorzy odeszliśmy jestesmy kibicami innego klubu? Cz jesli klub wygrywa mistrzostwo ,placisz za bilety,klub otrzymuje kase od sponsorów,C+,sprzedazy zawodnikow,ma szanse zarobic mase kasy w lidze mistrzow a nie robi nic od wlasciwie kilku okienek transferowych to mamy temu bić brawo bo potem nie uslysze zarzutu od goscia Twojego pokroju ze jestem kibicem transferu? Przeciez to jest do cholery jasnej dla dobra klubu. Ja wim ze jestesmy w specyficznm modelu wlasciciel/sponsor ale kazdego kumatego prosze o zestawienie przychodów i koszto w z transferów z Wisly: Kosa,Żuraw,Szmek,Gorawski,Błaszczykowski i do Wisly : Jirsak, i ciezko mi dalej mowic za kogo jeszcze cos zaplacilismy!!

Dodam tylko ze jak napisal matizaq przez nieudolna plityke transferowa rowniez przyzwyczailem sie do faktu ze z wielkiech chmury obietnic nic nie wchodzi i to jest norma. Ale przychodzi taki moment ze z pustego i Skorża nie naleje.

Do Arapaho - Cupiał nie jest naszym mesjaszem. Dzieki Bogu i dzieki jego zaangazowaniu po wybudowaniu stadionu bedzie na tyle silna marką<w mojej przekonaniu jest nia od mocnych kilku lat> ze zawsze znajdzie sie chetny inwestor. Jesli nieod razu to za jakis czas. Kraków to duże miasto duzo ludzi tu robi interesy kogoś z hajsem zawsze sie znajdzie. Druga opcja to kwestia uswiadomienia sobie jakich my kwotach rozmawiamy. Czy nawet 15mln <przypadek extremalnej chojności> to duzo dla spelnieniawlasnej zachcinki dla osob ktora dysponuje miliardami ,biorąc dodatkowo poprawke na to zekasa moze-ale nie musi sie zwrocic. Przeciez to czysta bajka- tylko trzeba miec jaja i farta.
Ostatnio edytowane przez GregorTS : 09.07.2009 o godz. 17:40.
"W Wiśle Kraków nikt i nic nie jest ważniejszy niż klub"
Odpowiedz cytując
Kamson
Senior Member

Od: 04.2008

pysio napisał(a):Wyświetl post
tak naprawdę to mamy tylko dwóch obrońców: Marcelo i Głowacki..

Piotrek Brożek jest przecież pomocnikiem, a nawet napastnikiem.. dopiero w poprzednim sezonie cofnięty do obrony, to samo Diaz, tylko że w drugą stronę..!
A Głowacki w juniorach grał w ataku więc tak naprawde to mamy 1 obrońce!
Ogólnie tego tematu nie da sie czytać ale ten post powalił mnie z nóg.

Niepotrzebnie czytacie pseudoportaliki, napalacie sie na nie wiadomo co a potem wielkie rozczarowanie i jeżdżenie po łysym i RN.
WISEŁKA NIGDY NIE ZGINIE
Odpowiedz cytując
henrry_6996
Junior Member

Od: 07.2009

Według mnie najpilniejsza sprawa na dziś to zabezpieczenie tyłów. 3 obrońców by się przydało: 2 środkowych i jeden prawy plus do tego bramkarz. Tyły są najważniejsze. Nie mówcie że mamy dobrych paru obrońców na dzień dzisiejszy w kadrze widzę tylko Głowackiego Marcelo Pietia Singlar i nie przekonuje mnie Burliga Czekaj itp Może oni dadza sobię radę z Levadia ale z mocniejszą drużyna ich nie widzę. Priorytetem powinno być wzmocnienie obrony. Pomoc jest dobra. I chociaż jeden napastnik by się przydał bo w razie nie daj boże kontuzji Brozia bedzie nie ciekawie. Obrona to podstawa!
Odpowiedz cytując
Krzyma
Member

Od: 11.2007

Stary 09.07.2009, 17:32
Ronaldinho w Wiśle ?!?!?!

http://ekstraklasa.wp.pl/kat,32282,t...wiadomosc.html

Panowie przecież my gramy z drużyną z Estonii, rozjedziemy ich i jestem tego pewien ! Obrona nam w tym meczu nie potrzebna, a sam Brozio huknie z 4 bramki !
JESTEŚMY DUMĄ TEGO MIASTA !!
A W NASZYCH SERCACH BIAŁA GWIAZDA !!

Odpowiedz cytując
ciacho
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 09.07.2009, 17:34
Różne rzeczy w tym klubie się działy, ale takich jaj to jeszcze nie było. Niech to się tylko nie skończy jak z Valerengą lub Tibilisi. Widać, że niektórzy o tym już zapomnieli.
Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków

Stary 09.07.2009, 17:35
Dzimi napisał(a):Wyświetl post
Jak już pisałem chwilowo nasz zespół jest w fatalnej sytuacji kadrowej. Jedna kontuzja rozwaliła cały blok defensywny, do tego trzy inne kontuje i cały skład leży. Mecz z Mattersburgiem jest dobitnym potwierdzeniem tego, że za bardzo odchudziliśmy kadrę.

Zobaczmy jeszcze na piłkarzy zgłoszonych do II rundy kwalifikacji LM.

Razem 19 piłkarzy. Pomijając bramkarzy, oraz Vargę i młodych Filipa Kurto oraz Krzysztofa Mączyńskiego, z tej listy zostaje tylko 14 piłkarzy z pola

Zróbmy jeszcze jedna sztuczkę. Zaznaczmy pogrubionym kolorem tych którzy są kontuzjowani i nie mogą zagrać.

Zostaje 11 sprawnych piłkarzy na 10 pozycji w polu. Tragedia i dramat.
Zapomniałeś jeszcze o Patryku Małeckim i mimo wszystko Łukaszu Burlidze - którzy też zostali zgłoszeni
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
Odpowiedz cytując
fialo
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 09.07.2009, 17:35
Po prostu Wiślak napisał(a):Wyświetl post

Niesamowite, co się wypraiwa w tym klubie...Kto jest odpowiedzialny za ten kompletny brak profesjonalizmu?

Taa niesamowite... Straszne wręcz. Nie ma transferów, proponuje Ci ukrzyżuj się w geście protestu. Albo zacznij kibicować Kuchenkom oni tam mają fajniutkie transfery. Oooo a jaką mają siatkę skautnigu! Stary w porównaniu z nimi to my wyglądamy jak dzieci z zachodniej Rwandy(nie obrażając ich oczywiście). Szkoda tylko, że to my mamy 12 MP, a oni raptem dwa chyba... Myślisz pewnie, że kiedy zrobimy pięć transferów, to awansujemy do Ligii Mistrzów z urzędu. Otóż nie. Wszystko musi być przemyślane. Wiesz czym jest budżet? Wiesz? To dobrze. Nie jest on wykonany z tworzywa sztucznego, zwanego gumą. Ma on wręcz żelbetonowe ramy. Możemy porobić wielkie transfery, wydawać miliony euro, szkoda tylko, że w przypadku niepowodzenia, ścigać nas będzie skarbówka wraz z ZUS-em. W konsekwencji wylądujemy w trzeciej lidze. Tego chcesz? Więc zanim coś napiszesz zastanów się osiem razy. Ja szanuję Wilczka i Bednarza za to, że trzymają kasę w ryzach i mamy płynność finansową. Kirm przyszedł za prawie 2 mln zł. Wiesz ile to jest kasy? Jak jesteś taki mądry to wyłóż swoje prywatne pieniąddze na transfery - będziesz miał "pełen profesjonalizm". Pozdrawiam.
Some people think football is a matter of life and death. I assure you, it s much more serious than that. Bill Shankly

Listen fucking stars - you're breaking our hearts!!
Odpowiedz cytując
rozarian
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 09.07.2009, 17:48
Rzeczywiście,Levadia jest b.słaba i nie mam jakichś obaw przed tymi meczami.Większość chyba zapomina,że po II rundzie kw.LM będzie można znowu zgłaszać nowych zawodników.Jest dwa tygodnie czasu,aby skompletować zespół.Później co prawda przed IV rundą też będzie można to zrobić,ale już na trzecią musimy mieć jakieś porządne wzmocnienia,bo tam już żartów nie będzie.
Odpowiedz cytując
prober
Senior Member

Od: 08.2008

Stary 09.07.2009, 17:52
Junior Diaz
Marcelo
Peter Singlar
Arkadiusz Głowacki
Piotr Brożek

odliczając Singlara jest 4 obrońców...

Jakaś paranoja wśród niektórych się ujawnia: "Nie ma wzmocnień... Przegramy z Levadią..."

A guzik. Wystarczy nie zlekceważyć przeciwnika i mistrz Estonii nie ma większych szans. Odejmijcie ze składu po dowolnym zawodniku z każdej formacji - i tak mamy skład, który przejdzie Levadię bez porażki.
Co dałby teraz nowy zawodnik nie wdrożony jeszcze w kadrę zespołu? Taki Braz, Jop, Carlinhos czy inny? Chyba tylko komfort psychiczny i lepsze samopoczucie zastępów forumowych menedżerów, którzy wiedzą lepiej który zawodnik ile jest wart niż trener i dyrektor sportowy.
Na obecnym etapie rozgrywek już pewniejszym punktem w drużynie jest drugoplanowy piłkarz (Diaz, Jirsak, Cantoro), którego wahania formy są mniejszym ryzykiem.

minigaleria forumowych wynalazków językowych (zbieram kolejne!): Balon, Balonik, Dzida, Dziwnie spokojny, I tyle w tym temacie, Kicha, Miałem przeczucie, Na pałę, Napinka, Nie mam pytań, Oddychać rękawami, Padaka, Pan Basałaj, Pan Cupiał, Parch, Piach, Przypał, Siara, Szrot, Wspomnicie moje słowa
Odpowiedz cytując
hunter
Senior Member

Stary 09.07.2009, 17:55
to są kpiny, zapowiadali 4 a nawet 5 piłkarzy.. a przedstawiają zaledwie dwóch :/

i nie mam pretensji do oficjalnej stronki, tylko do tych wszystkich PSEUDO stron o Wiśle.. kuźwa dziennikarze od siedmiu boleści się znaleźli, pozakładali sobie denne portale i piszą pierdoły, żeby tylko więcej czytelników mieć..

od dziś nie czytam, żadnej innej strony oprócz oficjalnej!

a niech wszyscy Ci pseudo "dziennikarze".. z wszystkich tych portali wiedzą, że są zwykłymi patałachami jak Ci z karierowicze z Faktu lub SE

pozdro, to tyle...

oszuści oszuści i jeszcze raz oszuści!
Dla mnie bomba! Tylko dorzuć jeszcze w pakiecie wycofanie się z forum i wszyscy będą zdrowsi.

Jak uwierzyłeś w brednie jakiegoś pseudobloga Wisły postawionego na futbolowo.pl to gratuluję.

P.S. I sam jesteś patałach. Ludzie z niektórych wiślackich portali mają na swoim koncie więcej wyjazdów niż Ty meczów na Wiśle, więc trochę szacunku dla ich (naszej) pracy.

Bez odbioru.
Ostatnio edytowane przez hunter : 09.07.2009 o godz. 17:59.
Odpowiedz cytując
Po prostu Wiślak
Senior Member

Od: 02.2008

Stary 09.07.2009, 17:56
fialo napisał(a):Wyświetl post
Taa niesamowite... Straszne wręcz. Nie ma transferów, proponuje Ci ukrzyżuj się w geście protestu. Albo zacznij kibicować Kuchenkom oni tam mają fajniutkie transfery. Oooo a jaką mają siatkę skautnigu! Stary w porównaniu z nimi to my wyglądamy jak dzieci z zachodniej Rwandy(nie obrażając ich oczywiście). Szkoda tylko, że to my mamy 12 MP, a oni raptem dwa chyba... Myślisz pewnie, że kiedy zrobimy pięć transferów, to awansujemy do Ligii Mistrzów z urzędu. Otóż nie. Wszystko musi być przemyślane. Wiesz czym jest budżet? Wiesz? To dobrze. Nie jest on wykonany z tworzywa sztucznego, zwanego gumą. Ma on wręcz żelbetonowe ramy. Możemy porobić wielkie transfery, wydawać miliony euro, szkoda tylko, że w przypadku niepowodzenia, ścigać nas będzie skarbówka wraz z ZUS-em. W konsekwencji wylądujemy w trzeciej lidze. Tego chcesz? Więc zanim coś napiszesz zastanów się osiem razy. Ja szanuję Wilczka i Bednarza za to, że trzymają kasę w ryzach i mamy płynność finansową. Kirm przyszedł za prawie 2 mln zł. Wiesz ile to jest kasy? Jak jesteś taki mądry to wyłóż swoje prywatne pieniąddze na transfery - będziesz miał "pełen profesjonalizm". Pozdrawiam.
Tak, no przecież to nie niesamowite i straszne, co się wyprawia u nas z bramkarzami, z linią obrony itd - to normalny standard w każdym klubie! Czterech sprawnych obrońców przed sezonem i LM, brak wymaganych przez trenerów wzmocnień, ciągłę osłabianie drużyny - tak mają i robią wszyscy, brawa dla Rady Nadzorczej!

Dlatego mam prośbę: przestań już za przeproszeniem pieprzyć o ukrzyżowaniach, odnosić i wzorować się na Lechu, czy innej Cracovii, porównywać Wisłe do nich, szastać liczbami MP (Gornik ma ich jeszcze więcej - i to co zmienia, czego dowodzi? ), rzucać wyświechtanymi sloganami o budżetach nie z gumy, jakby jakikolwiek budżet" nie z gumy" automatycznie zabraniał prowadzenia zdrowej polityki kadrowej itd.

Budżet Wisły potrzebuje dochodów, a nie ograniczania ich własną głupotą. Wisła nie potrzebuej rezygnacji z walki i starań o LM, bo tacy jak Ty trzęsą portakami ze strachu przed wydaniem każdej złotówki. Dobrze przeprowadzone transfery nawet w przypadku odpadnięcia z pucharów mogą dać zysk. To co się dzieje w naszej polityce kadrowej, z bramkarzami, nie jest powodem do dumy, tylko do narzekania i żalu. Więc wsadź sobie te swoje mądrości za przeproszeniem wiadomo gdzie...

Tyle, bo zdenerwowany jestem problemami klubu w tak ważnym momencie, których przy odrobinę lepszym zarądzaniu można było uniknąć.
Odpowiedz cytując
pysio
Banita

Stary 09.07.2009, 17:58
hunter napisał(a):Wyświetl post
Dla mnie bomba! Tylko dorzuć jeszcze w pakiecie wycofanie się z forum i wszyscy będą zdrowsi.

Jak uwierzyłeś w brednie jakieś pseudobloga Wisły postawionego na futbolowo.pl to gratuluję.

P.S. I sam jesteś patałach. Ludzie z niektórych wiślackich portali mają na swoim koncie więcej wyjazdów niż Ty meczów na Wiśle, więc trochę szacunku dla ich (naszej) pracy.

Bez odbioru.
jak ktoś zmyśla informacje to jest dobrym dziennikarzem?

dzięki, dobrze wiedzieć!

Odpowiedz cytując
emjot
Senior Member

Stary 09.07.2009, 18:00
prober napisał(a):Wyświetl post
Junior Diaz
Marcelo
Peter Singlar
Arkadiusz Głowacki
Piotr Brożek

odliczając Singlara jest 4 obrońców...

Jakaś paranoja wśród niektórych się ujawnia: "Nie ma wzmocnień... Przegramy z Levadią..."

A guzik. Wystarczy nie zlekceważyć przeciwnika i mistrz Estonii nie ma większych szans. Odejmijcie ze składu po dowolnym zawodniku z każdej formacji - i tak mamy skład, który przejdzie Levadię bez porażki.
Co dałby teraz nowy zawodnik nie wdrożony jeszcze w kadrę zespołu? Taki Braz, Jop, Carlinhos czy inny? Chyba tylko komfort psychiczny i lepsze samopoczucie zastępów forumowych menedżerów, którzy wiedzą lepiej który zawodnik ile jest wart niż trener i dyrektor sportowy.
Na obecnym etapie rozgrywek już pewniejszym punktem w drużynie jest drugoplanowy piłkarz (Diaz, Jirsak, Cantoro), którego wahania formy są mniejszym ryzykiem.
wystarczy że jeden się połamie a drugi złapie czerwień
i ...
Jurowicz-Talik-Lechowicz-Szumilas-Kaczor-J.Krupa-Brzycki-Legutko-J.Wapiennik-W. Stopa-Michel-Sawicki-S.Wójcik-Świder-Snopkowski-Adamek
Odpowiedz cytując
HEDu
Senior Member

Od: 04.2008

Stary 09.07.2009, 18:00
czemu Małecki jest w kadrze B ? chce sie upewnic czy to tylko taki wymog (z powodu tych 2 lat kontraktu) - młodzików czy tez nie jest zgłoszony do meczowej "25"

Odpowiedz cytując
hunter
Senior Member

Stary 09.07.2009, 18:04
jak ktoś zmyśla informacje to jest dobrym dziennikarzem?

dzięki, dobrze wiedzieć!

Czy do chu*a umiesz przeczytać ze zrozumieniem chociaż jedno zdanie, które napisałem?

Informacje o jakiś niespodziankach napisano w dwóch miejscach (adresów podawał nie będę, bo po konferencji informację z nich i tak zniknęły) a potem na forum zapanowała euforia - nie wiedzieć w ogóle czemu - i nastrój wielkiego wyczekiwania. Ani my (wislasoccer), ani TWSD ani WislaPortal, czyli nieoficjalne strony, nie umieszczaliśmy żadnych informacji o tym, że będzie zaprezentowanych pięciu zawodników i jeden z nich będzie niespodzianką.

Jeśli już na którymś z powyższych trzech portali pojawiała się dzisiaj jakaś informacja związana z transferami to zwracam Ci uwagę na to, że pod tekstem zawsze jest podane źródło informacji - wszystkie pochodziły z prasy lub innych mediów.

HEDu napisał(a):Wyświetl post
czemu Małecki jest w kadrze B ? chce sie upewnic czy to tylko taki wymog (z powodu tych 2 lat kontraktu) - młodzików czy tez nie jest zgłoszony do meczowej "25"
Między innymi dlatego, że "Mały" się urodził po 1 stycznia 1988 roku. Może normalnie grać w meczach z Levadią, podobnie jak pozostali zawodnicy z tzw. listy B.
Odpowiedz cytując
Svartis
Senior Member

Od: 12.2006

Stary 09.07.2009, 18:05
to są kpiny, zapowiadali 4 a nawet 5 piłkarzy.. a przedstawiają zaledwie dwóch :/

i nie mam pretensji do oficjalnej stronki, tylko do tych wszystkich PSEUDO stron o Wiśle.. kuźwa dziennikarze od siedmiu boleści się znaleźli, pozakładali sobie denne portale i piszą pierdoły, żeby tylko więcej czytelników mieć..

od dziś nie czytam, żadnej innej strony oprócz oficjalnej!

a niech wszyscy Ci pseudo "dziennikarze".. z wszystkich tych portali wiedzą, że są zwykłymi patałachami jak Ci z karierowicze z Faktu lub SE

pozdro, to tyle...

Ojjj żeby Ci żyłka stary nie pękła.
Jeśli nie czytasz nic poza oficjalną to proszę Cie... nie wchodź też na forum które również jest postawione na komercyjnej stronie Wisły.
Aha od patałachów to sobie kolegów z podwórka wyzywaj a nie osoby które po pierwsze są kibicami Wisły i zapieprzają na każdy obóz, wyjazd sparing a po drugie... hmmm może to Ty jesteś takim patałachem i niezdarą skoro nie potrafiłeś założyć żadnego serwisu Wiślackiego?

Aha jeszcze jedno... Człowiek myślący potrafi rozróżnić plotkę, spekulacje od faktów, tylko kompletny idiota wierzy we wszystko co pojawia się w sieci.
Bez odbioru.
Oszukali mnie! banda złodziei Polskich, decydentów
Odpowiedz cytując
Faithful_Fan
Member

Od: 10.2006

Stary 09.07.2009, 18:07
Należy zrozumieć, że potęgą finansową w porównaniu nawet z drużynami naszego poziomu nie jesteśmy. Piłkarze, którzy byliby dla nas wzmocnieniami od zaraz albo są kupowani przez lepsze zespoły albo mają taki kontrakt, że nawet jak zaproponujemy krocie takiemu piłkarzowi, to dla niego sa to grosze. Dlatego jesteśmy zmuszeni ściągać piłkarzy z kartą na ręku, których trzeba jeszcze przetestować, bo wiadomo, że tacy w swoich drużynach zbyt wiele okazji do pokazania się nie mieli. Jeden transfer gotówkowy w trakcie okienka to maks, reszta to wolni zawodnicy i zapomnijcie, że ściągniemy 4-5 zawodników, którzy w momencie przyjścia będą pewni gry w pierwszej 11ce. Jak widać w tym okienku trudno jest dorwać dobrego obrońcę nie wydając przy tym wielu pieniędzy, a jeszcze raz przypomnę, że budżet jest mocno ograniczony. Po prostu niefortunnie się złożyło z tą kontuzją Singlara. Gdyby nie to, okienko zaliczyłbym do w miarę dobrych (Guła i Kirm). A jeśli śmiecie twierdzić, że nasze szanse w tym sezonie na MP są mniejsze z powodu transferów to zobaczcie sobie kogo do tej pory kupiły Legła i Lech...

Każdy to powie, Wisełka rządzi w Krakowie !!
Odpowiedz cytując
MCX
Senior Member

Od: 06.2003

Stary 09.07.2009, 18:08
Tzw kadra B to zawodnicy od co najmniej dwóch lat na kontrakcie w Wiśle i urodzili się wcześniej niż 1 stycznia 1988 - nie ma tu limitu, w przeciwieństwie do kadry A. Dlatego też Małecki jest w "B" żeby nie zajmował miejsca w kadrze "A" zawodnikom, którzy nie spełniają takich wymogów. Jest on pełnoprawnym członkiem drużyny i może grać bez problemu w pucharach.
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 09.07.2009, 18:08
w dupach wam sie poprzewracało a nie w głowach!

przecież naszą milośćia i oddaniem do ukochanego klubu, awans do LM zrobim
tylko trzeba sie skupić i o tym myśleć, taki o to "sekret"
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
Wasiu
Senior Member

Od: 04.2003

Stary 09.07.2009, 18:09
hunter napisał(a):Wyświetl post

Jeśli już na którymś z powyższych trzech portali pojawiała się dzisiaj jakaś informacja związana z transferami to zwracam Ci uwagę na to, że pod tekstem zawsze jest podane źródło informacji - wszystkie pochodziły z prasy lub innych mediów.

.
Zeby daleko nie szukac.

http://www.wislakrakow.com/www/showa...rticleid=21321
Odpowiedz cytując
pysio
Banita

Stary 09.07.2009, 18:12
Wasiu napisał(a):Wyświetl post
Zeby daleko nie szukac.

http://www.wislakrakow.com/www/showa...rticleid=21321
i co chwilę: "podobno" "z nieoficjalnych informacji"

normalnie... ręce opadają!

poziomem wszyscy dorównują zwykłym szmatławcom...

a szkoda...
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Stary 09.07.2009, 18:14
nie wiem czy pamiętacie
ale niejaki Piotr Rj`ss już jadł u nas obiad nawet w klubie!

więc czekajcie na info, takie jak dzisiaj odnośnie Guły I Kiro
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
Dozamet1
Member

Od: 02.2009

Stary 09.07.2009, 18:17
wypluj te słowa
Odpowiedz cytując
KOMINEK
ANAJNARAB

Od: 05.2004

Stary 09.07.2009, 18:20
Co innego pisać że kontrakty czekają (to wcale nie znaczy że te kontrakty zostały podpisane) a co innego przekazywać informację że się pojawi na konferencji 5 nowych piłkarzy.
Może co poniektórych to nauczy i przestaną wierzyć i podniecać się informacjami różnych stron którym zależy tylko na tym by ktoś je otwierał.
Odpowiedz cytując
fialo
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 09.07.2009, 18:24
KOMINEK napisał(a):Wyświetl post
Co innego pisać że kontrakty czekają (to wcale nie znaczy że te kontrakty zostały podpisane) a co innego przekazywać informację że się pojawi na konferencji 5 nowych piłkarzy.
Może co poniektórych to nauczy i przestaną wierzyć i podniecać się informacjami różnych stron którym zależy tylko na tym by ktoś je otwierał.
No dokładnie, tsw.com.pl zrobiło prawie wszystkich na forum w przysłowiowego ch**a. Dziwnym trafem kilka tych rewelacji już zniknęło z ich strony. Nauczka na przyszłość jest taka, żeby ufać tylko TWSD, wislasoccer i wislaportal z wiślackich stron - inne są niewiarygodne.

Z innej beczki - Felipe da Costa podpisał kontrakt z Nacionalem Maideira. Ale podobno i tak odkąd kupiliśmy Kirma, jego temat był nieaktualny.
Some people think football is a matter of life and death. I assure you, it s much more serious than that. Bill Shankly

Listen fucking stars - you're breaking our hearts!!
Odpowiedz cytując
koyoot
Senior Member

Od: 02.2006

Stary 09.07.2009, 18:26
GregorTS napisał(a):Wyświetl post
CZasami to nie wiem co mam odpowiedzieć ludziom z takim podejsciem jak Ty. Czy z tego ze domagamy sie od prezesów transferów w miejsca zawodnikow ktorzy odeszliśmy jestesmy kibicami innego klubu? Cz jesli klub wygrywa mistrzostwo ,placisz za bilety,klub otrzymuje kase od sponsorów,C+,sprzedazy zawodnikow,ma szanse zarobic mase kasy w lidze mistrzow a nie robi nic od wlasciwie kilku okienek transferowych to mamy temu bić brawo bo potem nie uslysze zarzutu od goscia Twojego pokroju ze jestem kibicem transferu? Przeciez to jest do cholery jasnej dla dobra klubu. Ja wim ze jestesmy w specyficznm modelu wlasciciel/sponsor ale kazdego kumatego prosze o zestawienie przychodów i koszto w z transferów z Wisly: Kosa,Żuraw,Szmek,Gorawski,Błaszczykowski i do Wisly : Jirsak, i ciezko mi dalej mowic za kogo jeszcze cos zaplacilismy!!

Dodam tylko ze jak napisal matizaq przez nieudolna plityke transferowa rowniez przyzwyczailem sie do faktu ze z wielkiech chmury obietnic nic nie wchodzi i to jest norma. Ale przychodzi taki moment ze z pustego i Skorża nie naleje.

Do Arapaho - Cupiał nie jest naszym mesjaszem. Dzieki Bogu i dzieki jego zaangazowaniu po wybudowaniu stadionu bedzie na tyle silna marką<w mojej przekonaniu jest nia od mocnych kilku lat> ze zawsze znajdzie sie chetny inwestor. Jesli nieod razu to za jakis czas. Kraków to duże miasto duzo ludzi tu robi interesy kogoś z hajsem zawsze sie znajdzie. Druga opcja to kwestia uswiadomienia sobie jakich my kwotach rozmawiamy. Czy nawet 15mln <przypadek extremalnej chojności> to duzo dla spelnieniawlasnej zachcinki dla osob ktora dysponuje miliardami ,biorąc dodatkowo poprawke na to zekasa moze-ale nie musi sie zwrocic. Przeciez to czysta bajka- tylko trzeba miec jaja i farta.
Tak, a czy to ze placisz za bilety i sponsorujesz poniekad swoj klub(aaa juz kapuje pilace za bilety wymagam transferow w koncu to tez moje siano...) upowaznia cie do tego bys nazywal polityke transferowa klubu jakiemu kibicujesz nieudolna? Nieudolna w jakim sensie? Maja przystawic potencjalnemu zawodnikowi pistolet do skroni i wrzeszczac" Podpisz kontrakt chuju albo inaczej bedziemy gadac" wymusic transfer do Wisly? Wtedy dla ciebie taka polityka bylaby skuteczna(w takim wypadku bylaby niesamowicie skuteczna )? Albo z roznych losowych przyczyn nie mozna kogos podpisac(za duzo chce i to ewidentnie)?

Aha. Odnosnie transferow. Kiedys Wojcik przed jakims tam meczem repry Polski napisal na tablicy: "Macie wygrac i gowno mnie obchodzi jak to zrobicie". Czasem niestety mam wrazenie ze identycznie podchodza kibice na tym forum do transferow. Nie wazne jak byleby kogos sciagnac. Niewazne za jaka cene.
Ale to ma tez druga strone medalu. Nie wazne czy przyjdzie ktos za darmo czy za pieniadze. Ba moim zdaniem lepiej ze przychodza gracze za darmo. Byleby dobrze gral w pilke. O to w tym wszystkim chodzi.
Odpowiedz cytując
Griszka30KR
Senior Member

Stary 09.07.2009, 18:38
i co chwilę: "podobno" "z nieoficjalnych informacji"

normalnie... ręce opadają!

poziomem wszyscy dorównują zwykłym szmatławcom...

a szkoda...
Nie wiem dlaczego poprzedni mój post usunęli...
Strona tsw przyjęła jako pewnik ,ze dzis zostana przedstawieni 4 zawodnicy,a piaty moze jako niespodzianka....
Teraz "wydarzenie dnia" cały czas ie ładuje.
Bednarz=Landryna=......
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów