The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła:
wzmocni się 44 26,19%
osłabi 97 57,74%
zmiany kadrowe nie będą odczuwalne 27 16,07%
Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
MaG*
Senior Member

Od: 07.2003

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 09.07.2009, 16:27
Nie chodzi już o plotki tylko samą politykę transferową , niecały tydzień do pierwszego meczu o LM a sytuacja kadrowa wygląda fatalnie.
Odpowiedz cytując
Faithful_Fan
Member

Od: 10.2006

Stary 09.07.2009, 16:27
Moim zdaniem nie powinniśmy uważać Łobodzińskiego oraz Burligę jako pełnowartościowych prawych obrońców. Co Wojtek potrafi na tej pozycji widac było podczas meczu z Matersburgiem... Jedno jest pewne, z Levadią zagramy takim składem jaki jest na chwilę obecną. Co znalazłem na stronie UEFY: do 23 lipca można zgłaszać zawodników do trzeciej rundy, do 10 sierpnia mamy czas na zawodników na czwartą runde, więc liczmy, że przez te dwa tygodnie przynajmniej dwóch obrońców zakontraktują... O ile przejdziemy Levadię ;P

Każdy to powie, Wisełka rządzi w Krakowie !!
Odpowiedz cytując
wojtole14
Senior Member

Od: 02.2006

Stary 09.07.2009, 16:28
SKOŃCZCIE JUŻ Z TYM DZIAMOLENIEM ŻE MAMY 3 OBROŃCÓW!!! Diaz zapchajdziura jak wiadomo przychodził do Wisły na pozycję lewego obrońcy. A Piotrkowi Brożkowi nogi nie urwie jak zagra parę razy na prawej. Burliga grał poprawnie w sparingach, a na środku obrony równie dobrze może zagrać Varga. Niestety musimy pogodzić się, że w tym klubie nie wszystko funkcjonuje jak w profesjonalnym zespole i transfer płatny raz na okienko to maximum możliwości.

Odpowiedz cytując
Po prostu Wiślak
Senior Member

Od: 02.2008

Stary 09.07.2009, 16:29
lodecki napisał(a):Wyświetl post
ale czego sie spinacie nie rozumiem ? czy ktos awizowal jakis pilkarzy oprocz Garguly i Kirma ? nie. Dziekuje.
Dlatego, że za parę dni zaczynają sie eliminacje do LM, a drużyna dzięki naszym działaczom i zarządowi nadal nie jest do tego należycie przygotowana kadrowo. Dlatego, że trwa cyrk z pozycją bramkarza, zarząd zachowuje się całkowicie nieprofesjonalnie, każąc trenerom walczyć o LM z trójką obrońców, bez wzmocnień w ataku. Dlatego, że Wisła prowadzi politykę zaprzeczającą zdrowemu rozsądkowi.I dlatego, że są do zdobycia ogromne pieniądze, bardzo realnie, ale nikt w klubie nie robi nic ku temu, aby udało sie po nie sięgnąć.
Ostatnio edytowane przez Po prostu Wiślak : 09.07.2009 o godz. 16:32.
Odpowiedz cytując
emailowiec
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2005

Stary 09.07.2009, 16:31
http://www.wislaportal.pl/news.php?id=15650

Potwierdzenie z innego źródła.
Odpowiedz cytując
janko04
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 09.07.2009, 16:31
LUDZIE jaka 3 obronców

DIAZ do jasnej ciasnej jest obrońcą, przychodził do nas jako lewy obrońca a w REPREZENTACJI chyba też tam gra? Wiec po co sie tak nerwujecie.......
Odpowiedz cytując
Luk4s
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 09.07.2009, 16:34
Konferencja tylko z Gargułą i Kirmem spoko.
Co do powrotu Cebanu z PB do Krakowa, to wydaje mi się, że tylko na 2 tygodnie, żeby był w obwodzie 2 bramkarz w związku z urazem Filipa Kutro. A to dla tego, że nawet jak podpiszemy Nurka i Braza to nie zagrają z Levadią bo są obywatelami z po za Unii Europejskiej, a procedura z ich zgłoszeniem może się przeciągnąć i na pewno nie będzie załatwiona do meczu z Levadią. Wydaje mi sie, ze Cabanu tylko dlatego wrócił do Krakowa. PO 2-meczu w CL wróci do Bytomia...
Odpowiedz cytując
chojrak
Member

Od: 12.2006

Stary 09.07.2009, 16:38
Luk4s napisał(a):Wyświetl post
Konferencja tylko z Gargułą i Kirmem spoko.
Co do powrotu Cebanu z PB do Krakowa, to wydaje mi się, że tylko na 2 tygodnie, żeby był w obwodzie 2 bramkarz w związku z urazem Filipa Kutro. A to dla tego, że nawet jak podpiszemy Nurka i Braza to nie zagrają z Levadią bo są obywatelami z po za Unii Europejskiej, a procedura z ich zgłoszeniem może się przeciągnąć i na pewno nie będzie załatwiona do meczu z Levadią. Wydaje mi sie, ze Cabanu tylko dlatego wrócił do Krakowa. PO 2-meczu w CL wróci do Bytomia...

Jeju, było już pisane, że jeśli podpiszą kontrakt można Ich zgłośić, fakt nie mogą grać bez pozwoleń itp. itd. ale Wisła ma czas, żeby załatwić te sprawy przed meczem, jeśli załatwią, to wtedy mogą wystąpić... trzeba pierw tych zawodników pozyskać...
Odpowiedz cytując
airborne4009
Senior Member

Od: 07.2008

Stary 09.07.2009, 16:40
Poczekajcie z tymi zalami,bo cos mi sie zdaje ze jeszcze bedziecie Pana Bednarza po lysinie calowac
Semper Fidelis

,, Spadochroniarze nie umierają, tylko idą do piekła aby się przegrupować''
Odpowiedz cytując
emjot
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 09.07.2009, 16:42
janko04 napisał(a):Wyświetl post
LUDZIE jaka 3 obronców

DIAZ do jasnej ciasnej jest obrońcą, przychodził do nas jako lewy obrońca a w REPREZENTACJI chyba też tam gra? Wiec po co sie tak nerwujecie.......
delikatny problem polega na tym że Diaz NAJSŁABIEJ prezentuje się jako lewy obrońca
lepiej jako lewy pomocnik i stoper
a już najlepiej jako defensywny pomocnik
stąd te nerwy
Jurowicz-Talik-Lechowicz-Szumilas-Kaczor-J.Krupa-Brzycki-Legutko-J.Wapiennik-W. Stopa-Michel-Sawicki-S.Wójcik-Świder-Snopkowski-Adamek
Odpowiedz cytując
Lukasz15wisla
Member

Od: 05.2007

Stary 09.07.2009, 16:42
http://wislakrakow.com/www/showartic...rticleid=21345 - to rozwiewa wątpliwości transferowe przed Levadią
Odpowiedz cytując
HEDu
Senior Member

Od: 04.2008

Stary 09.07.2009, 16:44
no dokładnie, Diaz jest obrońcą i tam ma być wystawiany, nie wiem po co w ogóle Skorża wstawił go na środek jak mamy tam tylu piłkarzy a Jirsak sie marnuje. Nie ma obaw, kadre na Levadie mamy dobrą.

o kurde. Gargula zgłoszony na 2 runde, po co ? jak i tak pewnie nie zagra, to juz lepeij Niedzielana było wrzucic.

edit: no w sumie Diaz ogolnie jest słabym piłkarzem, na obronie jak mowicie do niczego, na lewej pomocy za wolny, bez dryblingu, jeszcze gorszy niz Zienczuk a na defensywnym pomocniku gra gorzej niz gorzej, zero kreatywnosci i gry do przodu, co dobry odbiór ma strate. a do przodu nic. 0 asyst i 2 gole strzelone w całej przygodzie z Wisłą daja duzo do powiedzenia o jego grze w pomocy.
Ostatnio edytowane przez HEDu : 09.07.2009 o godz. 16:49.

Odpowiedz cytując
cinekw
Senior Member

Od: 08.2006

Stary 09.07.2009, 16:45
http://ekstraklasa.wp.pl/kat,32282,t...wiadomosc.html

Niby obserwuja roznych ludzi, ale potrzeba tranferow bo z tak mala kadra to nie pociagniemy dluga bo jednymi zawodnikami nie da sie grac przez caly sezon

e; a co do Diaza. Runde wiosenna mial kiepska, ale gdy gral na lewej obronie to juz byla katastrofa , wiec nie wiem czy to dobry pomysl ;z
Odpowiedz cytując
For_FuN_
Senior Member

Od: 08.2004

Stary 09.07.2009, 16:47
Hmm, czyli zostalo zgloszonych kilku pilkarzy, ktorzy sa kontuzjowani i napewno nie wystapia w dwumeczu ...

P.S - widze, ze nikt nie bierze ewentualnosci, ze do meczu z Levadia czy w czasie pierwszego meczu, ktos moze doznac kontuzji. Ciekawie bedzie wygladala gra 3-4 obroncami przez cala runde .
Odpowiedz cytując
chojrak
Member

Stary 09.07.2009, 16:47
Czyli czekamy na rozwój sytuacji, jestem pewien, że z takim składem spokojnie przejdziemy przez II runde, zarząd ma teraz czas by spokojnie przygotować kolejne transfery, o które się nie boję, bez problemu powinniśmy podpisać jeszcze dwóch zawodników, nie dramatyzujmy...
Odpowiedz cytując
Po prostu Wiślak
Senior Member

Stary 09.07.2009, 16:48
janko04 napisał(a):Wyświetl post
LUDZIE jaka 3 obronców

No to dobrze, niech będzie 4 - i co, to Twoim zdaniem normalna sytuacja przed całym nowym sezonem i w przededniu super ważnych kwalifikacji do LM? O czym my tu w ogóle mówimy?! To stan patologiczny, a nie normalny, szczególnie jeśli wiadomo, że jeden ze stoperów to zawodnik wybitnie kontuzjogenny
Odpowiedz cytując
pysio
Banita

Stary 09.07.2009, 16:52
to są kpiny, zapowiadali 4 a nawet 5 piłkarzy.. a przedstawiają zaledwie dwóch :/

i nie mam pretensji do oficjalnej stronki, tylko do tych wszystkich PSEUDO stron o Wiśle.. kuźwa dziennikarze od siedmiu boleści się znaleźli, pozakładali sobie denne portale i piszą pierdoły, żeby tylko więcej czytelników mieć..

od dziś nie czytam, żadnej innej strony oprócz oficjalnej!

a niech wszyscy Ci pseudo "dziennikarze".. z wszystkich tych portali wiedzą, że są zwykłymi patałachami jak Ci z karierowicze z Faktu lub SE

pozdro, to tyle...

oszuści oszuści i jeszcze raz oszuści!
Odpowiedz cytując
chojrak
Member

Stary 09.07.2009, 16:52
Grze Gie napisał(a):Wyświetl post
Ale do cholery co jest z Brazem ?
A co ma być? Pisały o Nim tylko gazety (można brać to poważnie?), oczywiście nic przeciwko nie mam żeby podpisał kontrakt, trener może chce go jeszcze dokładniej przetestować, jutro gramy przecież mecz z Zagłebiem, więc kto wie, może sie pojawi.

pysio napisał(a):Wyświetl post
to są kpiny, zapowiadali 4 a nawet 5 piłkarzy.. a przedstawiają zaledwie dwóch :/

i nie mam pretensji do oficjalnej stronki, tylko do tych wszystkich PSEUDO stron o Wiśle.. kuźwa dziennikarze od siedmiu boleści się znaleźli, pozakładali sobie denne portale i piszą pierdoły, żeby tylko więcej czytelników mieć..

od dziś nie czytam, żadnej innej strony oprócz oficjalnej!

a niech wszyscy Ci pseudo "dziennikarze".. z wszystkich tych portali wiedzą, że są zwykłymi patałachami jak Ci z karierowicze z Faktu lub SE

pozdro, to tyle...

oszuści oszuści i jeszcze raz oszuści!
Może właśnie taka rola tych stron, przecież nikt na oficjalnej stronie klubu nie będzie umieszczał plotek z gazet...
Ostatnio edytowane przez chojrak : 09.07.2009 o godz. 16:56.
Odpowiedz cytując
bódyń
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 09.07.2009, 16:53
MessiWisła4ever_tsw napisał(a):Wyświetl post
Brawo i co z tym zaprezentowaniem Braza i Nurkowicia i jeszcze 1 napastnik mila byc
A skad taki pomysl, ze ktos inny mial byc Ze ktos napisal na forum a inny ktos napisal an portalu i znowu wrocilo na forum? Nikt nie powiedzial, ze bedzie ktos wiecej. najwyzej ludzie chcieli ze mial byc.
Odpowiedz cytując
1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Stary 09.07.2009, 16:55
No i stało się.Po 3 tygodniach ostrych negocjacji, przed pierwszym pucharowym meczem....1 nowy zawodnik.
Przy odejściu 3 i 2 kontuzjowanych(pisze tylko o tych z 1 składu).

Oby na Levadie to wystarczyło.
94 - Allah Akbar!!
Odpowiedz cytując
jova
Senior Member

Od: 07.2003

Stary 09.07.2009, 16:59
HEDu napisał(a):Wyświetl post
no dokładnie, Diaz jest obrońcą i tam ma być wystawiany, nie wiem po co w ogóle Skorża wstawił go na środek jak mamy tam tylu piłkarzy a Jirsak sie marnuje. Nie ma obaw, kadre na Levadie mamy dobrą.
Ta, w środku mamy tyyyylu piłkarzy. Sobol, Diaz, a potem Jirsak, który umiera jeśli pobiega 60 minut, Cantoro, który juz dawno nie zagrał naprawdę dobrze i Varga, który przez 3 lata nie zdążył zaliczyć 10 meczów w Wiśle. Toż to istny problem bogactwa!
Odpowiedz cytując
fialo
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 09.07.2009, 17:00
Dobra, spokojnie, ochłońmy trochę. Jest takie przysłowie - co nagle to po diable. Po co robić coś pod presją czasu? Nie oszukujmy się - Levadia Tallinn wielką potegą nie jest. Powinniśmy sobie dać z nią spokojnie radę z takim składem, jaki mamy. Szukamy bramkarza - ok, ale Mario jest przecież więcej niż przyzwoity. Oprócz meczu w Gdańsku, gdzie niebiosa zesłały nam mistrza, żadnych błędów na wiosnę nie robił, więc spokojnie. Nie ma co się napalać - tsw.com.pl pisze jakieś brednie, niczym Fakt, a połowa osób na forum, wypowiada się w takim tonie jakby zdegradowali nas trzy klasy w dół. Nie trzeba wierzyć we wszystko co napiszą. Transfery pewnie będą, tylko że w innym terminie. Jest Kirm, źle nie jest. Mówienie, że mamy trzech obrońców jest głupotą.

Na dzisiejszą konferencję awizowani byli Garguła i Kirm, czego się spodziewaliście? Tajemniczego Ribery'ego? Mikołaj w lipcu nie kursuje..
Powód: styl :)
Ostatnio edytowane przez fialo : 09.07.2009 o godz. 17:01.
Some people think football is a matter of life and death. I assure you, it s much more serious than that. Bill Shankly

Listen fucking stars - you're breaking our hearts!!
Odpowiedz cytując
arturtsw
Member

Od: 07.2007

Stary 09.07.2009, 17:05
Czyli wygląda na to że na dzisiaj nie udało się Bednarzowi wszystiego dopiąć na godzinę 17... miejmy nadzięję że byc może jutro również odbędzie się konferencja i przedstawią 2 graczy pozdro
Odpowiedz cytując
koyoot
Senior Member

Od: 02.2006

Stary 09.07.2009, 17:08
Ja .......e, gramy zaraz z Barcelona w drugiej rundzie el. LM... No kurna nie damy rady a wyjedziemy stamtad z bagazem 7 goli w plecy...

Czasami sie zastanawiam komu kibicujecie? Transferom czy Wisle?
Odpowiedz cytując
Po prostu Wiślak
Senior Member

Stary 09.07.2009, 17:11
fialo napisał(a):Wyświetl post
Dobra, spokojnie, ochłońmy trochę. Jest takie przysłowie - co nagle to po diable. Po co robić coś pod presją czasu?
Człowieku, ale o jakiej presji czasu Ty piszesz? Co to w ogóle za tłumaczenie ma być? Od wielu miesięcy przecież wiadomo, że Wisła zagra w pucharach, od pół roku wiadomo, że odchodzi prawy obrońca i lewy pomocnik, od przynajmniej roku, że potrzebujemy nowego, wartościowego zmiennika dla Pawełka, od równie dawna, że w ataku cieżar gry spoczywa tylko na Brożku, od wielu tygodni wiadomo, że Garguła i Boguski nie wrócą predko - więc o czym my tu w ogóle mówimy? Jaka presja czasu? Nie było żadnej presji czasu, nikt się nie dowiedział nagle wczoraj, że w lipcu zaczynamy nowy, ważny sezon i trzeba mysleć o zawodnikach do gry!

Niesamowite, co się wypraiwa w tym klubie...Kto jest odpowiedzialny za ten kompletny brak profesjonalizmu?
Odpowiedz cytując
marcin19876
Senior Member

Od: 06.2008

Stary 09.07.2009, 17:18
No to koniec... wlasnie wladze naszej Wiselki sie osmieszyly totalnie,jestesmy przecierz Mistrzem Kraju,a przez tyle czasu udalo nam sie sprowadzic ZALEDWIE jednego zawodnika, gdzie mowilo sie ze Skorza czeka na min. 3!!!po cholere na liscie jest Garguła?!?!?!?! Boguski moze sie wyleczy ale chyba tylko na rewanz,niestety.GDZIE TE ZIELONE SWIATLO NA TRANSFERY?!moze Cupial czeka az dojdziemy do 4 rundy zeby w razie czego miec pewne miejsce w Lidze Europejskiej, ale przecierz nie tak mialo byc... jak slysze ze przyjezdza kolejny golkiper to nie wiem czy mam sie smiac czy plakac, przecierz to juz jest zalosne...DLa mnie zielone stwiatlo na stansfery to- sciagniecie bramkarza, 2 obronców,jednego pomocnika i dobrego napastnika to byly by transfery...
Odpowiedz cytując
GregorTS
Senior Member

Stary 09.07.2009, 17:21
Do wszystkich którzy piszą ze 3 obrońców w kadrze to luz czy nawet 4 to niech sie k...a pukną mocno w czolo - cegłą najlepiej bo chyba potracili resztki rozumu. To ze zostaliśmy na ta chwile z trzema obroncami o wcale nie jest kwestia kontuzji Singlara i odejscia Baszcza <swoja droga nie jestem w stanie ogarnac dramatu Baszcza> ale prowadzonej w sposób extremalnie nieodpowiedzialny polityki transferowej. Klub bijacy sie o mistrza i potem o lige mistrzow z 4-5 obrońcami? A gdzie zmiennicy ja sie pytam. Co w sytuacji gdzie trzeba zagrac mecz z 5cioma obroncami i jeden dostaje kontuzji albo oddycha rękawami? Motyw z podziurawioną kadrą juz w jednych eliminacjach przerobiliśm -jak sie wydawalo ze trafilismy najlepiej jak możnato nas Anderlecht rozjechał jak drugoligową ekipe. Niemowie o Lawedzie z którą gramy we wtorek ale o 4 rundzie. Nasi szanowni prezesi nie potrafia tego ogarnąć ze stajemy przed historyczna szansa i to wcale nei dlatego ze potem będziemy mieli trudniej z eliminacjami...tylko mistrza bedzie coraz trudniej zdobyć.

P.S Ogarnijcie sobie skroty z ostatniego meczu jak wygladala nasza obrona...No..a potem cegła w dłoń i aż sobie uświadomicie w jakiej d..ie jestesmy z obroną.
"W Wiśle Kraków nikt i nic nie jest ważniejszy niż klub"
Odpowiedz cytując
Gin
Socios Wisła Kraków

Stary 09.07.2009, 17:24
my musimy miec prynajmniej 6 obronców w kadrze bo tak to nawet o MP mozemy pomazyc
Ostatnio edytowane przez Gin : 09.07.2009 o godz. 17:31.
Odpowiedz cytując
matizaq
Senior Member

Od: 07.2008

Stary 09.07.2009, 17:24
marcin19876 napisał(a):Wyświetl post
No to koniec... wlasnie wladze naszej Wiselki sie osmieszyly totalnie,jestesmy przecierz Mistrzem Kraju,a przez tyle czasu udalo nam sie sprowadzic ZALEDWIE jednego zawodnika, gdzie mowilo sie ze Skorza czeka na min. 3!!!po cholere na liscie jest Garguła?!?!?!?! Boguski moze sie wyleczy ale chyba tylko na rewanz,niestety.GDZIE TE ZIELONE SWIATLO NA TRANSFERY?!moze Cupial czeka az dojdziemy do 4 rundy zeby w razie czego miec pewne miejsce w Lidze Europejskiej, ale przecierz nie tak mialo byc... jak slysze ze przyjezdza kolejny golkiper to nie wiem czy mam sie smiac czy plakac, przecierz to juz jest zalosne...DLa mnie zielone stwiatlo na stansfery to- sciagniecie bramkarza, 2 obronców,jednego pomocnika i dobrego napastnika to byly by transfery...
Przeżuć sie na Real Madryt.......
Ja sam jestem nieco zażenowany zaistnialą sytuacją ,ale spodziewałem się tego i starałem nie podniecać.
Będą transfery - super, nie będzie -będziemy grali tym co mamy....
Fakt ,że taki klub jak Wisła ma tylko 3-4 obrońców ( nie liczę Vargi bo to jest pomocnik) jest naprawdę niedorzecznością ,ale to co ty i paru innych osobników wypisujecie to już przesada. Radzę wam ochłonąć. Idzcie sie przewietrzyć ,albo napić a nie wylewajcie żale na forum....
Cytat:
"If you are first you are first. If you are second you are nothing."- Bill Shankly
Odpowiedz cytując
pysio
Banita

Stary 09.07.2009, 17:27
tak naprawdę to mamy tylko dwóch obrońców: Marcelo i Głowacki..

Piotrek Brożek jest przecież pomocnikiem, a nawet napastnikiem.. dopiero w poprzednim sezonie cofnięty do obrony, to samo Diaz, tylko że w drugą stronę..!

ale ogórasów z Estonii pojedziemy nawet z jednym obrońcą! zagramy futbol na TAK do przodu!

i wygramy z 7:2.. mówię Wam
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów