|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Armia Białej Gwiazdy
Od: 11.2002
Offline |
|
||
przeciez dano do podpisania kontrakt więc o co chodzi? Cytat:
![]() Cytat:
|
|||
|
|
Senior Member
Od: 01.2004
Offline |
|
|
To bym szpetnie zaklął odliczając kasę na prawego obronce zamiast na napastnika.
![]()
Malinowy król malowanych róż
|
|
|
|
Banita
Od: 06.2009
Offline |
|
|
Oglądał z was ktoś sparingowy mecz Bayeru Leverkusen z W.Casablanca ? Bardzo fajnie zagrał tam napastnik z Casablanci bramka na 2:3 . - Link: http://www.ebramki.pl/view,sparingi-...a-33,5753.html Można by sieo niego pokusić
![]() |
|
|
|
Junior Member
Offline |
|
|
Chodzi Ci o tego napastnika Wydad z 7 bodajże co strzelił 2 bramki - nazywa się Abdelghani Faouzi (http://www.transfermarkt.de/de/spiel...zi/profil.html) rzeczywiście w tym meczu imponował techniką i przyspieszeniem. http://www.wydad.com/joueur.php?id=82. Podobał mi się też ten zawodnik z numer 27 Pascal Angan
|
|
|
|
Banita
Offline |
|
|
tak o tego
Myślę zebyłby ciekawą alternatywą dla Brożka |
|
|
|
Member
Od: 12.2007
Offline |
|
|
sparing rozegrał genialnie, warto by było go przetestować
jak ktoś ma kontakt do kogoś odpowiedzialnego w klubie za transfery niech wyśle mu link z tego sparingu! Mam nadzieję że p. Bednarz odwiedza regularnie ten wątek, a dla Snoop1906 należy się jakaś prowizja |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
Ile on kosztuje? wie ktoś?
|
|
|
|
Banita
Offline |
|
|
Przez transfermarkt.de nie jest wyceniony ; )
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2008
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2008
Offline |
|
|
No faktycznie w tym meczu sparingowym ten "marokański Maradona" jak to określił komentator bardzo dobrze sie zaprezentował. Nie był bym jednak ,aż tak zachwycony bo być może wyszedł mu mecz życia.
Nie mogę znalezc nic o jego osiągnieciach ,bramkach itd. a nawet podstawowych danych.W reprezentacjii też chyba nie zagrał więc gwiazdą w swoim kraju nie jest jak narazie... ![]() Cytat:
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2009
Offline |
|
|
A może by tak poszukać jakiś bramkarzy z rep u21?
http://www.transfermarkt.de/de/spiel...la/profil.html albo wypożyczyć na rok jakiegoś rezerwowego z większych klubów co mają po 5ciu bramkarzy. W takich klubach nikt za twarzowe kontraktu nie dostaje.. http://www.transfermarkt.de/de/spiel...lo/profil.html i gość ze szkoły Bayernu, Stefan Wessels bardzo dobrze kiedys bronił w 1. FC Koln, obecnie bez kontraktu http://www.transfermarkt.de/de/spiel...an/profil.html |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2004
Offline |
|
|
Od kilku lat gdy Wisła kończy sezon to słyszymy o tym, że przed pierwszym treningiem nowego sezonu kadra piłkarzy będzie dopięta na ostatni guzik (wraz ze wszystkimi wzmocnieniami). Szkoda, że z tych szumnych zapowiedzi jest jedno wielkie systematycznie powtarzające się g**wno.
Chętnie spotkałbym się z Panem Bednarzem, chciałbym zapytać go "Co Pan robił przez ostanie pół roku w kwestii zabezpieczenia pozycji prawego obrońcy". Też g**wno? Na to wygląda. Powinien albo podjąć rozmowy z Baszczyńskim o przedłużeniu kontraktu albo zaklepać najpóźniej w maju transfer jakiegoś innego klasowego prawego obrońcy. Nie zrobił ani tego, ani tego. Na dodatek zachował się bardzo nieprofesjonalnie, puszczając w siną dal starego ale solidnego Clebera, w sytuacji kiedy nie było wiadomo co z linią obrony w przyszłym sezonie. Teraz Cleber ratowałby sytuację. Przykład nieudacznictwa Pana Bednarza - Borussia rozmawia z Błaszczykowskim o przedłużeniu kontraktu na 2 lata przed końcem jego dotychczasowej umowy! A Benarz ? nawet rozmów nie podjął z Kosą czy Baszczyńskim, z Sobolewskim obudził się w ostatniej chwili, co nie ratuje go przed wystawieniem NEGATYWNEJ OCENY przez moją osobę. |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Online |
|
|
Gdybym był Bednarzem to bym na dizesiejsza konferencje postawił sobie włosy na zel
Dzimi ale skad mozesz wiedziec czy nie suzkał zastepst na prawa obrone i lewa pomoc juz poł roku temu? ![]() Skoro Braza chcielismy juz poł roku temu to moze własnie to było to planowane zastepstwo za Baszcza ale nie pykło? W sprawie Clebera wiadomo było ze sie chłop starzeje wiec sciagnieto Marcelo ktory miał czas zaaklimatyzowac sie w klubie a kiedy juz odszedł Cleber regularnie grac w pierwsze 11. Własnie moim zdaniem Bednarz robi co moze ale wlasnie na niewiele moze sobie pozwolic z racji naszych mozliwosci finansowych. Co do Borussi to to tez sa inne realia. Chyba nie wypada Niemcow i Polakow pod zadnym wzgledem porownywac bo prawda jest taka ze bija nas na głowe we wszystkim ;/ A z Sobolem tez z tego co czytałem to gadali o nowym kontrakcie z poł roku ale do porozumienia doszli pozno bo były rozbierznosci co do wysokosci kontraktu - tak to ejst jak kasy nie ma a chciałoby sie bardzo dobry klub zbudowac |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2003
Offline |
|
|
z Kosowskim to nie tak jak myślisz tam chodziło o względy pozasportowe
poza tym wymienieni przez ciebie zawodnicy nie są perspektywicznie stąd dziwne by było rozmowa na dwa lata przez zakonczeniem kontraktu skoro i tak byloby przedlużenie o 2 lata, poza tym Sobol przedłużyłl więc o co się plujesz... i rzecz najważniejsza "kasa misiu kasa", nas nie stać na taką esktrawagancję i tak trzeba się cieszyć bo w ostatnich latach wszyrtko bylo załatwiane na ostanią chiwle tj przed koncem okienka (poza tym na zachodzie teaz tak robią ;P) poza tym nie wiem co ma Bednarz do kontuzji Singlara, nie byloby kontuzji nie narzekalibyście (jakby nie bylo mam 2 na jedną pozycję, S. kontuzjowan bedzie przez 1,5 miesiąca) PS. czarnowidzom i malkontentom na tym forum mówimy stanowcze NIE jak dojdzie dzisja tych dwóch to będziemy na 0 jeszcze stoper i napastnik a będzie mały plus dla Bednarza... pamietajcie z pustego i salomon nie naleje... ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
||
Cytat:
A Clebera to rozumiem Jacuś jednoosobowo puścił, może jeszcze wbrew wszelkim innym osobom w klubie? Albo może miał zrobić gest Rejtana i odejść wraz z Cleberem? Cytat:
Skończ Waść , wstydu oszczędź, jak masz takie bzdury wypisywać. Bednarz porusza się w takiej a nie innej rzeczywistości i tak kategoryczne wystawianie mu oceny na takich podstawach jakie raczyłeś opisać zakrawa na kpinę godną pokolenia FM-a. |
|||
|
|
Senior Member
Od: 04.2008
Offline |
|
|
Przecież to nie jest winna Bednarza, że nie ma środków na transfery !
![]() ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2004
Offline |
|
|
Adasss, Ty stary wyjadaczu...
Mi absolutnie nie chodzi o podane fakty, tylko o wymowę tych faktów. Czujesz zasadniczą różnicę, czy mam to łopatologicznie wyłożyć ? Nie wymagałem zatrzymania Baszcza w Wiśle, a tylko tego, żeby klasowy prawy obrońca był w kadrze zespołu od 1 treningu nowego sezonu. Jaki, skąd i za ile to już mnie nie obchodzi. Przecież Pan Bendarz jest w Wiśle specjalistą od transferów, zajmuje się nimi 5 dni w tygodniu 8 godzin dziennie i jeszcze mu za to płacą. Więc wymaga się, żeby efekty tej pracy były. Tymczasem w pół roku nie zrobiono nic - byłoby inaczej, gdyby pan Bendarz zrobił cokolwiek żeby zabezpieczyć pozycję prawej obrony - to świadczyło by o tym, że się przynajmniej stara. A tymczasem wygląda to mniej więcej tak, jak napisał ktoś na 90minut.pl (http://www.90minut.pl/news/96/news96...h-w-Wisle.html) Cytat:
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
I skąd wiesz, że nie zrobiono nic? Masz jakieś wtyki w klubie? Kupno klasowego obrońcy, który będzie dla nas rzeczywistym wzmocnieniem to dla Wisły nie takie hop siup. I pisanie "nic mnie nie obchodzi, miał być i już" przypomina mi co najwyżej skargi rozkapryszonego bachora, a nie realną ocenę pracy "Łysego". To, że zrobiło się nagle gorąco wynika tylko z kontuzji Singlara, który zapewniał niezbędne minimum, pozwalające na to by nie kupować zawodnika "z łapanki", a móc poczekać i sięgnąć po zawodnika na którym nam by zależało. No ale Pan Dzimi ściągnąłby przecież takiego w try miga, to tylko ten Jacuś taki nieudolny ... Ręce opadają jak się czyta takie analizy pracy Bednarza jak Twoje. Ja mu nie zazdroszczę, ma ograniczone możliwości (kasa misiu kasa), do tego każdy zakup musi uzgodnić z wieloma osobami w klubie, przekonać zawodnika, że do nas warto przyjść, przeprowadzić (nieraz niełatwe) negocjacje. A na koniec jeszcze taki Dzimi nawrzuca mu w internecie, że jest be, bo przecież zawodnik (zdaniem Dzimiego) miał być i już. P.S. od kiedy to obowiązek posiadania na pierwszym treningu rzeczonego obrońcy jest FAKTEM? Naprawdę żyjesz w jakiejś własnej rzeczywistości. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2007
Offline |
|
|
Cebanu wraca do Krakowa, więc Nurkovicia, ani żadnego innego bramkarza raczej dziś nie będzie.
![]()
Wszelkie błędy ortograficzne, gramatyczne, fleksyjne i inne są zamierzonymi działaniami autora tego posta i są objęte prawami autorskimi. Kopiowanie, powtarzanie i dyskutowanie o nich surowo zabronione.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2008
Offline |
|
|
Jak to wraca? Na stronie Polonii nic o tym nie piszą...
edit: a, przepraszam zwracam honor... na ofic. stronie Wisły pisze. Ale skąd takie info, że Adisa nie będzie?
Ostatnio edytowane przez KacpiTSW : 09.07.2009 o godz. 15:23.
![]() |
|
|
|
Banita
Offline |
|
|
Królem strzelców został Paweł Czoska (19 lat) z Arki Gdynia, który zdobył pięć bramek.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
![]()
Wszelkie błędy ortograficzne, gramatyczne, fleksyjne i inne są zamierzonymi działaniami autora tego posta i są objęte prawami autorskimi. Kopiowanie, powtarzanie i dyskutowanie o nich surowo zabronione.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2006
Offline |
|
|
niekoniecznie =] może teraz jeszcze go nie ma ale jak znam życie i dzięki bogu niezwykłą a wręcz zastanawiającą konsekwencję transferów w tym okienku to Nurek podpisze kontrakt za jakieś dwa/trzy dni xD
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2009
Offline |
|
|
http://ekstraklasa.wp.pl/kat,32298,t...wiadomosc.html
w Zagłębiu nie wyszło... może by się pokusić o tego gościa? |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2009
Offline |
|
|
|
Banita
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2009
Offline |
|
|
O Boże, A klasa... Przecież tam jest bardzo niski poziom(może poza pierwszymi drużynami które "coś" tam prezentują) a jak widzę Szaflary są na 4 miejscu... Sorry, wiem coś o szkoleniu w takich klubach, wygląda Ono no...ubogo.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
w A-klasie często sie grywa mecze bez treningów i ciężko tam o wysoki poziom co nie znaczy że jakiejś perełki nie można stamtąd przetestowac.Kilka meczów zagrałem w tych rozgrywkach, czesto graja tam panowie koło 50-tki, mocno nadgryzieni przez ząb czasu.
Ostatnio edytowane przez AYALA : 11.07.2009 o godz. 10:34.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
![]() ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2007
Offline |
|
|
Z tym Szetelą mołoby wyjść jeżeli to prawda, że jest wolny. W sumie opłacałoby mu się trafić do nas po nieudanej hiszpańskiej przygodzie. A że ma 22 lata? Wręcz idealnie. Podpisać z nim minimum 3-letni kontrakt. Może Ćwielong się obudzi? Nie zapominajmy o bramkarzu i prawym obrońcy bo może być słabo. Możemy zaufać Burlidze i może to się opłacić, a może nas pogrążyć.
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|