The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
sharkey
Senior Member

Od: 03.2008

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 08.07.2009, 21:13
Może by tak w ogóle nie robić żadnego wzoru na trybunie tylko niebieskie krzesełka i żółte schody?

JEDNO SERCE JEDNO BICIE WISŁA KRAKÓW PONAD ZYCIE!!!
Odpowiedz cytując
StelmiOriginal
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 08.07.2009, 21:16
Dokładnie! Tak zeby wyrozniala sie tylko trybuna D z młynem...
WISŁA!!!
Odpowiedz cytując
Kuba
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 08.07.2009, 21:16
to juz lepiej wogole szare i bez oparc

Dobry wzor na krzeselka to podstawa - moze nie dla wszystkich, ale bez watpienia chocby do zobaczenia stadionu przyciaga:
- wszelkiich pasjonatow stadionow
- dzieciaki i mlodziez
i przede wszystkim charakterystyczna trybuna staje sie swego rodzajem symbolem stadionu, motywem charakterystycznym

Poza tym najwiekszym bledem na poczatku bylo wybranie niebiskiego koloru jako dominujacego.
Niebieski razi w oczy w wypadku niewielkiej frekwencji. Gdyby byl czerwony wszelkie puste miejsca wygladalyby inaczej.
Odpowiedz cytując
blanco
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 08.07.2009, 21:20
Oczywiście,że jakiś wzór powinien być.
Mnie sie np podoba ten co wygrał na konkursie
Należę do Socios Wisła Kraków od 11/2018
Odpowiedz cytując
Proud
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2007

Stary 08.07.2009, 21:23
sharkey napisał(a):Wyświetl post
Może by tak w ogóle nie robić żadnego wzoru na trybunie tylko niebieskie krzesełka i żółte schody?
StelmiOriginal napisał(a):Wyświetl post
Dokładnie! Tak zeby wyrozniala sie tylko trybuna D z młynem...
Tak jest! Popieram w 100%!

Kuba napisał(a):Wyświetl post
i przede wszystkim charakterystyczna trybuna staje sie swego rodzajem symbolem stadionu, motywem charakterystycznym
otóż to!...symbolem naszego Stadionu będzie Biała Gwiazda w jego sercu czyli młynie. Dla mnie to super będzie wyglądać...estetycznie przede wszystkim. Nigdz nie podobaz mi się stadiony w wieloma napisami na krzesełkach...bo co za dużo to...
Zlekceważą twój głos
Którym wróżysz im los
Od jakiego ich nic nie wyzwoli
Bo zabije ich las
Rąk co klaszczą na czas
W marsza rytm co śmierć niosąc nie boli

Patrz jak piją i żrą
Twoją żywią się krwią
I żonglują słowami twych pieśni
Lecz nic nie śni im się
A najlepiej wiesz że
Nie istnieje wszak to co się nie śni.

Jacek Kaczmarski
Odpowiedz cytując
Adasss
Senior Member

Stary 08.07.2009, 21:38
Arapaho napisał(a):Wyświetl post
Nie żartuj że nie wyczułeś ironii w tym poście .....nie chodzi dosłownie o krzesełka i dziurę w dachu.....ehhh ,
To może przetłumacz to na polski co to miało oznaczać? Bo jak dla mnie "na pewno coś kompletnie przy tej budowie sp...lą, coś co nam jeszcze do głowy nie wpadło, ale jak to zobaczymy to się za nią złapiemy". Albo znajdź jakieś lepsze wytłumaczenie, albo jest to ironia wiecznego malkontenta.
Odpowiedz cytując
Arapaho
Senior Member

Od: 06.2004

Stary 08.07.2009, 22:28
Adasss napisał(a):Wyświetl post
To może przetłumacz to na polski co to miało oznaczać? Bo jak dla mnie "na pewno coś kompletnie przy tej budowie sp...lą, coś co nam jeszcze do głowy nie wpadło, ale jak to zobaczymy to się za nią złapiemy". Albo znajdź jakieś lepsze wytłumaczenie, albo jest to ironia wiecznego malkontenta.
Już tłumaczę szefie: pierwsza trybuna- przeciekający basen po paru miesiącach, grzyb na ścianach, brak jednej szatni, zbyt duża szerokość trybun D i E- co za tym idzie problemy jakie były z projektem narożników, nieprzewidziane w projektach i zleceniach drogi dojścia do trybun .To błędy. Niezabudowane centrale wentylacyjne na elawacjach - ewenement na skalę międzynarodową- to do estetyki.
Druga trybuna - trudno powiedzieć bo zaplecze będzie ....kiedyś...

To jest wg Ciebie malkontenctwo ?Czy może obawa że na większych trybunach może być więcej " niespodzianek"
...........................
– Panie marszałku, a jaki program tej partii?
– Najprostszy z możliwych. Bić ....y i złodziei, mości hrabio.
Opis: rozmowa hrabiego Skrzyńskiego z Piłsudskim na temat możliwości założenia przez Piłsudskiego partii politycznej
Odpowiedz cytując
ciastek11
Member

Od: 05.2009

Stary 08.07.2009, 23:01
Już tłumaczę szefie: pierwsza trybuna- przeciekający basen po paru miesiącach, grzyb na ścianach, brak jednej szatni, zbyt duża szerokość trybun D i E- co za tym idzie problemy jakie były z projektem narożników, nieprzewidziane w projektach i zleceniach drogi dojścia do trybun .To błędy. Niezabudowane centrale wentylacyjne na elawacjach - ewenement na skalę międzynarodową- to do estetyki.

To jest wg Ciebie malkontenctwo ?Czy może obawa że na większych trybunach może być więcej " niespodzianek"
drogi kolego nie mam zamiaru bronić pana O. ale gdy projektował stadion nie było mowy o narożnikach , wtedy wszyscy piali z zachwytu jak Maciek Żurawski wbijał pierwsza łopatę pod budowę trybuny E , podczas gdy Kraków zaczynał budowę stadionu dla Wisły Wrocław , Gdańsk , Warszawa był głęboko w d... ze swoimi projektami , ba gdyby nie EURO może w Warszawie coś ruszyłoby z projektem stadionu miejskiego w pozostałych miastach przez parę długich lat zachwycano by się nowoczesnym stadionem Wisły

co do niezabudowanych elewacji to takie mają na Stamford Bridge i nikt nie podcina sobie żył z tego powodu , ba stadion jest piękny z duszą , typowo angielski , zresztą nasz zachowując proporcje będzie takim Polskim Stamford Bridge , nie wiem jak ty ale ja i zapewne większość forumowicz co miałem już okazję zauważyć preferuje angielski styl , wole starodawny kanciasty styl niż nowoczesną oponkę której trudno o bycie charakterystyczną w tej chwili. zdecydowana większość stadionów w lidze angielskiej tak została właśnie wybudowana , czyli poprzez ciągłe przeróbki itp oczywiście łatwiej jest budować od podstaw ale stadion po "przejściach " nabiera charakteru , unikalnego wyglądu , kibice się z nim identyfikują , poczytaj co myślą o nowym stadionie kibice Arsenalu , z architektonicznego punktu widzenia jest piękny , genialny zostawiający daleko w tyle poprzedni stadion ale kibice inaczej na to patrzą , większość uważa że nowy nie posiada tej niezwykłej atmosfery
Ostatnio edytowane przez ciastek11 : 08.07.2009 o godz. 23:16.
Odpowiedz cytując
Kuba
Senior Member

Stary 08.07.2009, 23:08
Ok Cistek rozumiem twoja argumentacje, ale przeciez ocena powinna byc prowadzona wzgledem lepszych a nie gorszych

porównywanie naszej sytuacji do Gdanska , Wroclawia i innych sprzed Euro i zakladanie, ze podziwianoby nas to swego rodzaju minimalizm

bierzmy przyklad z lepszych i probojmy caly czas sie udoskonalac, dazyc do idealu a nie cieszmy się z pozycji lidera i spoczywajmy na laurach.
Dotyczy sie to kazdej dziedziny.
Odpowiedz cytując
Adasss
Senior Member

Stary 08.07.2009, 23:13

Jasne, to wszystko to jest normalnie koszmar, który powoduje, że oglądanie meczu jest katastrofą. Po prostu tragedia na miarę tej hecy z Edypem.
Tak, pisanie w takim tonie to jest malkontenctwo.
Odpowiedz cytując
dannato
Senior Member

Od: 12.2004

Stary 09.07.2009, 07:21

Było to już milion razy...(i absolutnie nie bronię architekta...ale trzeba być czasem obiektywnym):
- trybuny są takie szerokie bo pierwotnie miało nie być narożników
- basen przeciekał - a może to wina słabego wykonawstwa a nie projektanta?
- i sztania - wg. pierwotnego projektu wyjście piłkarzy miało się znajdować w narożniku - pawilonie medialnym, druga szatnia (gości) miała znajdować się w trybunie głównej (symetrycznie oddalona od wejścia) - zgodzę się jednak, że błędem jest (było) umieszczenie basenu i szatni na pierwszym piętrze...

...i naprawdę, proponuję dajcie już spokój...przy tym projekcie bierze udział dużo więcej ludzi związanych ze stadionami, sytuacja jest zupełnie inna, wiele rozwiązań zostało zmienionych w trakcie tworzenia dokumentacji...
...skupcie się na tym co się dzieje, macie pomysły rozwiązań, coś wg was nie pasuje już teraz...piszcie, a nie krytykujcie bezsensownie, bo niczego to nie wnosi.

P.S. i ostatnia sprawa...naprawdę, co do rozwiązań projektowych, etapu budowy, itp...niech może zabierają głos Ci, którzy coś na ten temat wiedzą bądź mając doświadczenie widzą co i jak...wypisywanie rzeczy jak np., że wykop pod AB będzie miał 12 metrów...po co? Jak ktoś nie ma informacji, to niech nie wprowadza w błąd innych. Pozdrawiam,
Ostatnio edytowane przez dannato : 09.07.2009 o godz. 07:26.
WISŁA CHECKS
Odpowiedz cytując
FajQ
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 09.07.2009, 08:07
Mnie zawsze zastanawiało czy jest możliwość dogadania się z klubem/miastem(?) i zlikwidować Pleksi na D.Czy w ogóle da się ściągnąć nie uszkadzając trybuny.
Odpowiedz cytując
airborne4009
Senior Member

Od: 07.2008

Stary 09.07.2009, 08:08
Praca wre przy budowie C, cieszy mnie to ogromnie...
Semper Fidelis

,, Spadochroniarze nie umierają, tylko idą do piekła aby się przegrupować''
Odpowiedz cytując
dannato
Senior Member

Stary 09.07.2009, 08:16
FajQ napisał(a):Wyświetl post
Mnie zawsze zastanawiało czy jest możliwość dogadania się z klubem/miastem(?) i zlikwidować Pleksi na D.Czy w ogóle da się ściągnąć nie uszkadzając trybuny.
Było już mówione - zarówno z D jak i E zniknie szkło klejone i pojawią się barierki o wys. około metra
WISŁA CHECKS
Odpowiedz cytując
Gucio25
Forumowy Di Caprio

Od: 07.2005

Stary 09.07.2009, 09:40
po co te jakieś metrowe barierki, skoro schody mogą być tym niby koniecznym "przerywnikiem" pomiędzy sektorami w przypadku dużej ilości ludzi na imprezie masowej - o czym też była mowa..
Odpowiedz cytując
Pero
Senior Member

Od: 04.2007

Stary 09.07.2009, 09:41
dannato napisał(a):Wyświetl post
niech może zabierają głos Ci, którzy coś na ten temat wiedzą bądź mając doświadczenie widzą co i jak...wypisywanie rzeczy jak np., że wykop pod AB będzie miał 12 metrów...po co? Jak ktoś nie ma informacji, to niech nie wprowadza w błąd innych. Pozdrawiam,
W takim razie to wislakrakow.com wprowadza nas w błąd http://wislakrakow.com/www/showartic...rticleid=21256
Odpowiedz cytując
Emilio
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 09.07.2009, 14:21
A czy prawdą jest, że wszystkie krzesełka na stadionie będą wymieniane na składane? Jeśli tak, to byłaby możliwość zmienienia koloru dominującego na czerwony.
Odpowiedz cytując
WILU TS
Banita

Od: 07.2005

Stary 09.07.2009, 14:26
Dannato wielki znawca budowy stadionu a nawet podstaw nie wie O parkingach na autobusy to słyszałeś ?
Z resztą sorry przecież Ty wiesz lepiej Nie chce Cie obrażać ale to zawsze Ty uznajesz się tutaj za wyrocznie co do budowy stadionu więc wreszcie pasuje Ci uświadomić że nic nie wiesz
Ostatnio edytowane przez WILU TS : 09.07.2009 o godz. 14:28.
Odpowiedz cytując
dannato
Senior Member

Stary 09.07.2009, 14:38
WILU TS napisał(a):Wyświetl post
Dannato wielki znawca budowy stadionu a nawet podstaw nie wie O parkingach na autobusy to słyszałeś ?
Z resztą sorry przecież Ty wiesz lepiej Nie chce Cie obrażać ale to zawsze Ty uznajesz się tutaj za wyrocznie co do budowy stadionu więc wreszcie pasuje Ci uświadomić że nic nie wiesz
Chciałem przenieść tą rozmowę na priva - ale właściwie dlaczego - proszę oświeć więc mnie jak wg. Ciebie będzie wyglądał poziom -1 trybuny zachodniej, na jakiej głębokości będzie posadowiony oraz z czego wywnioskowałeś, że nic nie wiem
WISŁA CHECKS
Odpowiedz cytując
Zwierze
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 09.07.2009, 14:41
Poza tym chciałbym co poniektórym "Bobom budowniczym" przypowmnieć że nie tylko z takich świat się składa i każdy wie wszytko na temat budowlanki. A że potem wychodzą takie klopsy jak kolegi Donnato to inna sprawa.
Żeby nie rozmywać na jakim etapie jest budowa narożników bo coś słabo widać?
MISTRZ, MISTRZ, WISŁA MISTRZ!!!!!!!
Odpowiedz cytując
Snow
Ave Wisła!

Od: 09.2003

Stary 09.07.2009, 14:47
Nie rozśmieszajcie mnie ludzie.
Jedyna możliwość, że macie większe pojęcie o budowie naszego stadionu od forumowicza dannato jest taka, że jesteście forumowymi wcieleniami pana Obtłuowicza. Innej nie widzę.

Cieszy mnie plan likwidacji pleksi między sektorami. Szczególnie na sektorze D jest to spore utrudnienie dla chociażby niektórych opraw meczowych. Nie rozumiem, natomiast co macie przeciw metrowym barierkom, które powstaną w ich miejsce.
Odpowiedz cytując
dannato
Senior Member

Stary 09.07.2009, 14:51
nie znam się na budowlance i nigdy nigdzie nie napisałem, że się znam...nie taka moja rola - ale gdzie ten wykop na parkingi dla autobusów na 12m? Jeśli się mylę, poprawcie mnie.
Ostatnio edytowane przez dannato : 09.07.2009 o godz. 14:57.
WISŁA CHECKS
Odpowiedz cytując
Kamson
Senior Member

Od: 04.2008

Stary 09.07.2009, 14:58
Snow napisał(a):Wyświetl post
Cieszy mnie plan likwidacji pleksi między sektorami. Szczególnie na sektorze D jest to spore utrudnienie dla chociażby niektórych opraw meczowych. Nie rozumiem, natomiast co macie przeciw metrowym barierkom, które powstaną w ich miejsce.
Cała trybuna razem za bary nie poskacze
Wielu ludziom sie wydaje, że jak są za taką barierką to już w młynie nie są i śpiewać nie muszą. Błąd. Bez barierek cały sektor będzie tworzył jedność. Najlepszym rozwiązaniem była by zamiana pleks na schody, które i tak były by w czasie meczu zajęte przez ludzi. Rozwijaniu sektorówek, transparentów również barierki nie sprzyjają aczkolwiek jeśli miały by tylko metr wysokości to myśle, że problemu by nie stanowiły.
WISEŁKA NIGDY NIE ZGINIE
Odpowiedz cytując
Coach
Senior Member

Od: 07.2007

Stary 09.07.2009, 15:02
Poskacze bo chyba są "troche" wyżsi niż metrowe barierki
eśli ktoś publicznie mówi, że kocha Wisłę, to musi ją szanować od początku do końca, a nie tylko całować koszulkę po strzeleniu bramki
Odpowiedz cytując
Wicked
Senior Member

Stary 09.07.2009, 15:02
Oczywiście nie chodziło o wykop o głębokości 12 metrów. Autor zapewne miał na myśli ścianke szczelinową, której spód znajdować się będzie na poziomie - 15 metrów ( o ile pamiętam przy trybunie wschodniej też mówiono o głębokości dochodzącej do 12 metrów) Na taką głębokość kopane będą tylko cienkie rowy, w której owa ścianka będzie się znajdować. Z pierwszego lepszego przekroju można odczytać wszystkie dane dotyczące części podziemnej:
Dla przykładu przekrój przez oś E:
Dolny poziom ścianki szczelinowej -15m
Dolny poziom płyty dennej w zależności od miejsca -7,14; 6,64; 4,67; 4,27
Wewnętrzne wysokości w zależności od miejsca: 4,55, 2,98
ULTRAS NOWA HUTA
Odpowiedz cytując
dannato
Senior Member

Stary 09.07.2009, 15:06
Ściana szczelinowa w zależności od miejsca będzie nawet głębiej sięgać niż 15m - ale nie o niej była mowa, a o wykopie pod podziemny parking - nie mówię o artykule na twsd a o postach w tym temacie.
WISŁA CHECKS
Odpowiedz cytując
Zwierze
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 09.07.2009, 15:09
Nie wiem jak inni ale jak dla mnie jak coś ma mieć 15m to będą kopać 15m a za przeproszeniem ch... mnie obochodzi że to będzie pod ściankę czy kibel

P.S. A żeby jeszcze tylko dodać do tego że niby jestem fanem Pana O czy innego Z.
jako gówniarz siedziałem na stadionie pól dnia i cieszyłem się jak likwidowali bieżnię od strony A i B, kładli kostkę, instalowali krzesełka na C, potem likwidowali łuki z których długo jeszcze nic nie powstało. To dlaczego do jasnej cholery mam teraz płakać jak powstaje stadion z prawdziewgo zdarzenia... A że będzie wyglądał troszkę inaczej niż się komuś marzy to mnie mało interesuje. Cieszyłem się kiedy pierwszy raz za "ery Cupiała" przyszło 16tys ludzi na mecz z Legią potem już przy nowych trybunach udało się dobić do 20tys teraz jest szansa na ponad 30tys a tu płącze że coś tam. Opanujcie się ludzie i przypomijcie sobie jak to było jeżeli ktoś to wogule pamięta
Ostatnio edytowane przez Zwierze : 09.07.2009 o godz. 15:25.
MISTRZ, MISTRZ, WISŁA MISTRZ!!!!!!!
Odpowiedz cytując
rafkur
Socios Wisła Kraków

Od: 10.2007

Stary 09.07.2009, 15:47
Ja pamiętam jak było kiedyś i cieszę się że będzie lepiej. Natomiast martwi mnie to że za te pieniądze mogło być jeszcze lepiej i tyle. ( chociaż nie uważam że jest tragicznie )))
Odpowiedz cytując
Pero
Senior Member

Od: 04.2007

Stary 09.07.2009, 17:22
dannato napisał(a):Wyświetl post
nie mówię o artykule na twsd a o postach w tym temacie.
no właśnie nie wiem o co za bardzo Ci chodzi... sam przeczytałem ten artykuł i kiedy ktoś zapytał jaki będzie wykop to napisałem że 12 metrów, więc pisząc o tym że się nie znam obrażasz mnie i źródło z którego korzystałem. Może faktycznie autor miał na myśli zatapianie ścianki ale napisał wyraźnie WYKOP. Projektów niestety nie przeglądałem, więc faktycznie nie orientuję się we wszystkim, ale to nie znaczy że Ty największy omnibus na temat budowy stadionu możesz mnie i innych obrażać. Po prostu jeśli masz jakieś ciekawe info to je przekaż a nie napinaj się na wszystkich
Odpowiedz cytując
dannato
Senior Member

Stary 09.07.2009, 17:38
Hmm...to ja się napinam?
Chyba czytam jakieś inne forum...napisałem tylko żeby nie pisać bzdur, że wykop pod trybunę będzie miał 12m (nie o ścianie tu mowa...bo chyba wszyscy widzieli jak to wyglądało na C...ściana i tak i tu niżej będzie schodzić jeszcze...i jak powstaje też wszyscy widzieli...). A zarzucono mi brak wiedzy na temat parkingów na autobusy...()
Ciebie absolutnie obrażać nie miałem zamiaru...jeśli jednak tak to odczułeś to przepraszam.
WISŁA CHECKS
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów