The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Grzadq
Senior Member

Od: 09.2006

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 04.07.2009, 22:56
Cytat:
Dawidowski był chyba królem strzelców.
Nie wiem czemu ale paaaaaaadłem jak to przeczytałem Leże i turlam sie po ziemii Nie wiem czemu ale nazwisko "Dawidowski" w jakimkolwiek kontekście wywołuje u mnie śmiech
Odpowiedz cytując
w0lno.
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 05.07.2009, 14:52
Wywiad z Łukaszem Gargułą

Cytat:
Wygląda na to, że z Pawłem Brożkiem raczej nie stworzycie super duetu. Coraz głośniej o wyjeździe Pawła do Anglii.

- Więcej się pisze i nakręca temat niż jest w tym prawdy. Do podpisania kontraktu z Fulham droga jest długa, więc poczekajmy. Jest wielka szansa awansować do Ligi Mistrzów, więc nie sądzę, że Paweł chciałby z tej szansy zrezygnować. A jeżeli odejdzie to życzę mu powodzenia. Grał długo w Wiśle, był królem strzelców, zdobył mistrza. Zasłużył na transfer. Najwyżej będziemy grać razem w reprezentacji.
Odpowiedz cytując
WhiteStarDvisionTheBest
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 05.07.2009, 14:59
w0lno. napisał(a):Wyświetl post
Wywiad z Łukaszem Gargułą
Łukasz pisze,że jakby kiedyś dostał ciekawą oferte z zagranicy to by nie odmówił hm ciekawe ale pewnie nie odejdzie wczesniej niż za jakies 2 sezony
Odpowiedz cytując
Wojtas
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 05.07.2009, 22:58
Kirm sprawia wrazenie rozsadnego i rozgarnietego chłopa.Do tego raczej spokojny ale nie az tak jak Tomas
Wyglada na szczesliwego ze do nas trafil,no i slyszal duzo o nas kibicach

Taki Sobol,walczak ,nogi nie odstawi ,oby szybko wkomponowal sie w zespol i godnie zastapil nam Zienia
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
Odpowiedz cytując
el Nuero
Senior Member

Od: 02.2009

Stary 06.07.2009, 12:02. Skorża i kadra piłkarzy
Cytat:
Nie mamy nikogo na sprzedaż, za to możesz znaleźć nam bramkarza – rzucił [Skorża] do Osucha i schował się w szatni.
Jeśli tak było rzeczywiście, jak to napisał portal futbol, to tym większy "szacuneczek" dla pana Macieja. Drużynę przed pucharami należy WZMACNIAĆ dobrymi graczami, a nie rozsprzedawać ku uciesze managerów. W dodatku jeśli cena miałaby być poniżej 3 mln, to sprzedaż podwójnie mija się z celem: - za mało; - nie przed rozgrywkami LM/ LE.

Ciekaw jestem, jak do tego podchodzi sam Brożek. Z jednej strony możliwość gry w Anglii i większe zarobki, to bardzo kusząca sprawa. Z drugiej - on sam jeden wie, w jakim stanie jest jego (parę miesięcy temu) kontuzjowana noga. Jeśli jest tylko "zaleczona" to - w Anglii przy tej dynamice gry - szybko mogłoby mu się coś niedobrego stać.

Dla samej Wisły większą wartość ma H. Peralta niż R. Osuch. Pierwszy sprowadza nam do klubu fajnych graczy (oby z Brazem się udało), a drugi tylko liczy na sprzedaż. Jeśli rzeczywiście Osuch chce zarobić, to niech kogoś znajdzie DLA WISŁY. Sprzedawanie Brożka za niską cenę jest głupotą. Jeśli Paweł dobrze spisze się w pucharach, chętni na pewno się znajdą (tak jak kiedyś na Błaszczykowskiego).
Odpowiedz cytując
waldemar
Banita

Od: 07.2009

Stary 06.07.2009, 12:21
http://www.fulhamfc.com/Club/Message...&TopicID=78716 polecam

http://www.mirror.co.uk/sport/footba...5875-21497926/
Ostatnio edytowane przez waldemar : 06.07.2009 o godz. 12:31.
Odpowiedz cytując
FredzIo
Senior Member

Od: 10.2007

Stary 06.07.2009, 12:57
el Nuero napisał(a):Wyświetl post
.

Dla samej Wisły większą wartość ma H. Peralta niż R. Osuch. Pierwszy sprowadza nam do klubu fajnych graczy (oby z Brazem się udało), a drugi tylko liczy na sprzedaż. Jeśli rzeczywiście Osuch chce zarobić, to niech kogoś znajdzie DLA WISŁY..
Znalazł Gargułe.
Bogusław Cupiał napisał(a):
Kochałem Wisłę, kiedy byłem jej kibicem i kocham dzisiaj, bo to jest mój klub..
Odpowiedz cytując
w0lno.
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 06.07.2009, 13:07
FredzIo napisał(a):Wyświetl post
Znalazł Gargułe.
To my nie wiedzielibyśmy o istnieniu Garguły, gdyby nie Osuch!?

Tak nam pomógł, że wpuścił nas w maliny w związki z kontraktem Łukasz. Już nie pamiętasz tego całego zamieszania!?
Ostatnio edytowane przez w0lno. : 06.07.2009 o godz. 13:23.
Odpowiedz cytując
FredzIo
Senior Member

Stary 06.07.2009, 13:14
w0lno. napisał(a):Wyświetl post
To my nie widzielibyśmy o istnieniu Garguły, gdyby nie Osuch!?

Tak nam pomógł, że wpuścił nas w maliny w związki z kontraktem Łukasz. Już nie pamiętasz tego całego zamieszania!?
Znam tą sprawę bardzo dokładnie. Chodziło mi o to, że jak menedżer piłkarski miał jakiś udział przy sprowadzeniu Łukasza do Wisły.
Odpowiedz cytując
mic
Tylko Wisła

Od: 11.2002

Stary 06.07.2009, 13:14
Znam tą sprawę bardzo dokładnie. Chodziło mi o to, że jak menedżer piłkarski miał jakiś udział przy sprowadzeniu Łukasza do Wisły.
Udzial pieniezny
Odpowiedz cytując
FredzIo
Senior Member

Stary 06.07.2009, 13:17
mic napisał(a):Wyświetl post
Udzial pieniezny
No czyli taki sam jak Peralta.
Odpowiedz cytując
mic
Tylko Wisła

Stary 06.07.2009, 13:31
No czyli taki sam jak Peralta.
Gargula to zawodnik, ktory jak na polska lige nie potrzebuje miec zadnego managera, w sensie ze jest znany i kazdy wie jak gra. Porownanie Osucha do Parlety to jak porownywac dupe do trabki, bo o Marcelo i innych gdyby nie Parleta to bys w zyciu nie slyszal
Odpowiedz cytując
gdsmk
Senior Member

Od: 07.2003

Stary 06.07.2009, 16:06
Cytat:
Wisła? Zna pan przypadek Pawła Brożka, który sam podjął decyzję o rezygnacji z artroskopii i wybrał leczenie zachowawcze kolana? Czy takie decyzje powinien podejmować piłkarz?

- Teoretycznie każdy ma prawo decydować, jak chce się leczyć, ale w mocnych ligach gracz nie jest całkiem panem samego siebie. W kontrakcie zobowiązuje się do oddania pod medyczny nadzór klubu.

To wszystko jest krótkowzroczne, bo ukrywane problemy mogą wyjść na testach. Poza tym nie tylko my widzimy, że coś się piłkarzowi stało. To nie tak, że wszędzie są frajerzy i nie robią wywiadu na temat sportowca, za którego mają zapłacić miliony. Jacek Okieńczyc z Canal+ mówił mi, że Brożkowi na finiszu ligi po każdym meczu obkładali kolano lodem. Jestem pewien, że akurat on popełnił błąd.
http://www.sport.pl/sport/1,65025,67...as=3&startsz=x
Odpowiedz cytując
eloszyyy98
Banita

Od: 07.2009

Stary 06.07.2009, 16:18
jeśli to prawda to nie zbyt dobrze świadczy o Brożku i klubie. Pojedzie na testy zdrowotne zagranice i może sie okazać ze ich nie przejdzie
Odpowiedz cytując
gianbuffon
Senior Member

Od: 08.2006

Stary 06.07.2009, 23:18
na glownej jest... uzupelnianka Pawelka
http://www.wisla.krakow.pl/pl/aktual...ianka_pawelka/

''Idol z dzieciństwa… Oliver Kahn''. dla mnie to jeden z najbardziej nienawidzonych pilkarzy ever
''Moim marzeniem jest… grać w dobrym klubie.''- Mario, otrzasnij sie, gdzie teraz grasz?

dawac tego Nurkovica
Ostatnio edytowane przez gianbuffon : 06.07.2009 o godz. 23:20.
Odpowiedz cytując
Lysy
Senior Member

Stary 07.07.2009, 00:03
gianbuffon napisał(a):Wyświetl post
''Moim marzeniem jest… grać w dobrym klubie.''- Mario, otrzasnij sie, gdzie teraz grasz?
Przecież spełnił swoje marzenie i gra w Wiśle. Nie widziałem żeby kiedyś narzekał z tego powodu. Ja tam wierze, że Mariusz powróci w tym sezonie do wysokiej formy i stanie się naszym filarem. To świetny bramkarz a prywatnie dobry człowiek - oby został w naszym klubie jak najdłużej. Ludzie tu mają manie szukania sobie kozła ofiarnego...
Odpowiedz cytując
gdsmk
Senior Member

Od: 07.2003

Stary 07.07.2009, 00:14
eloszyyy98 napisał(a):Wyświetl post
jeśli to prawda to nie zbyt dobrze świadczy o Brożku i klubie. Pojedzie na testy zdrowotne zagranice i może sie okazać ze ich nie przejdzie
Weźmy pod uwagę, że gdyby nie jego decyzja, to pewnie jeszcze by się rehabilitował, a my za tydzień gralibyśmy z Torshavn.
Odpowiedz cytując
1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Stary 07.07.2009, 00:41
gdsmk napisał(a):Wyświetl post
Weźmy pod uwagę, że gdyby nie jego decyzja, to pewnie jeszcze by się rehabilitował, a my za tydzień gralibyśmy z Torshavn.
Sama artroskopia mająca tylko na celu sprawdzenie 'co w kolanie piszczy', to z tego co czytałem, jakieś 2 tyg więcej rehabilitacji - innego sposobu by dokładnie wiedzieć na czym się stoi, przy takich urazach jak miał Paweł, ponoć nie ma.Pisałem już dawno i nie raz że dla mnie to bardzo dziwna sprawa ale czy u nas od tych spraw jest banda kretynów, czy m.in ja jestem przewrażliwiony to czas pokaże.
94 - Allah Akbar!!
Odpowiedz cytując
pysio
Banita

Stary 07.07.2009, 00:56
co wy się tak przejmujecie. ważne, że Brożek gra i strzela bramki, a to że nie chciał operacji to już tylko i wyłącznie jego problem, który w przyszłości może mu zahamować karierę.. ale wtedy już raczej Wiślakiem nie będzie.. więc nasz klub na tym nie ucierpi..

oczywiście, życzę Brożkowi jak najlepiej, ale dla mnie najważniejsza jest Wisła! doceniam jego poświęcenie, że chciał pomóc w walce o mistrza, chwała mu za to!
Odpowiedz cytując
WhiteStarDvisionTheBest
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 07.07.2009, 00:59
a tak z innej beczki to dlaczego Łukasz Garguła nie miał oficjalnej prezentacji? Kiedy będziemy wiedzieć,że wybrał koszulke z nr 10 ;p? tak mnie naszło jak oglądałem prezentacje CR9 ;P
Odpowiedz cytując
brylant17
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 07.07.2009, 09:21
WhiteStarDvisionTheBest napisał(a):Wyświetl post
a tak z innej beczki to dlaczego Łukasz Garguła nie miał oficjalnej prezentacji? Kiedy będziemy wiedzieć,że wybrał koszulke z nr 10 ;p? tak mnie naszło jak oglądałem prezentacje CR9 ;P
bo Wisła to nie Real Madryt
Odpowiedz cytując
Dozamet1
Member

Od: 02.2009

Stary 07.07.2009, 09:40
u nas będzie prezentacja przed sezonem wszystkich nabytków
Odpowiedz cytując
<Crasch>
Senior Member

Od: 09.2006

Stary 07.07.2009, 23:25
Lol, to jest jakieś fatum w tym klubie, najpierw, Dawidowski, Niedzielan, potem Garguła po nim Baszczyński,teraz Singlar i niewiem czy po drodze jeszcze ktoś nie zerwał więzadeł w kolanach. ten klub ma cholernego pecha do tej jednej konkretnej kontuzji.
Paweł Brożek także był blisko...
Odpowiedz cytując
MCX
Senior Member

Od: 06.2003

Stary 08.07.2009, 17:21
Szczęście w nieszczęściu.
Jakby wypadł nam ze składu na 6-8 miesięcy to byłby problem przed wielkie P.
Co nie zmienia faktu, że prawego obrońce pozyskać musimy. Niezwłocznie.
Odpowiedz cytując
Wojtas
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 08.07.2009, 18:28
MCX napisał(a):Wyświetl post
Szczęście w nieszczęściu.
Jakby wypadł nam ze składu na 6-8 miesięcy to byłby problem przed wielkie P.
Co nie zmienia faktu, że prawego obrońce pozyskać musimy. Niezwłocznie.

Zaluje oczywsicie Petera ale kazdy przyzyna ze nawet jesli ten tej kontuzji by nie doznał,koniecznie potrzeba zawodnika na ta pozycje.

Sezon dlugi ,Liga Puchary w Polsce i Europie itd ,na tyle spotkan bez ławki ani rusz.Popytajcie Kuchenki
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
Odpowiedz cytując
IncognitoTSW
Socios Wisła Kraków

Od: 08.2008

Stary 08.07.2009, 19:25
W sumie to mam plan na skonstruowanie obrony na najbliższe mecze ;]
Piotrka Brożka na prawą stronę obrony (z konieczności), w środku Marcelo i Głowacki a z lewej nasz najbardziej doświadczony lewy obrońca, sam Jacek Bednarz ;]
Odpowiedz cytując
sharkey
Senior Member

Od: 03.2008

Stary 08.07.2009, 21:19
Ta pewnie całkiem ciekawy pomysł a na ławce usadzimy Kazka Moskala co ty na to

JEDNO SERCE JEDNO BICIE WISŁA KRAKÓW PONAD ZYCIE!!!
Odpowiedz cytując
IncognitoTSW
Socios Wisła Kraków

Od: 08.2008

Stary 08.07.2009, 21:21
I obrona gotowa, pokonamy ich doświadczeniem.
Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 08.07.2009, 22:12
nie no jak sie by uprzec to od lewej: Diaz, Marcelo, Głowa, Brozek
a wariant z łobo na prawej stronie moim zdaniem był testowany po to ze jakby ktorys z tej 4 wyzej wymienionej wypadł ze skladu to Łobo byłby dokoptowany na prawa obrone wtedy. Tak Pan Maciej musi kombinowac bo naprawde w tej chwili to stoimy nad przepascia, w kazdje minucie treningu trzeba dmuchac i chuchac na obrncow oby ani jeden juz kontuzji nie złapał ;/
Odpowiedz cytując
Tomgoo
Senior Member

Od: 09.2004

Stary 08.07.2009, 22:49
Ja sie tylko zastanawiam jak słaby musi być Varga , albo inaczej jak bardzo neichętny do jego wystawiania musi być Skorza, że zamaist niego na obronie gra Łobo czy młody Czekaj...
Swego czasu w derbach całkiem nieźle pomykał, i tak sobie myślę że chociaż wątpliwe jest to że odzyskamy chociaż część utopionych w niego pieniedzy , to niech przynajmniej w obliczu posuchy w obronie zapierdziela i zarabia chociaż w części na siebie.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów