The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła:
wzmocni się 44 26,19%
osłabi 97 57,74%
zmiany kadrowe nie będą odczuwalne 27 16,07%
Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Eustachy
Senior Member

Od: 01.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 07.07.2009, 22:10
Niestety kontuzje sa nieodlaczna czescia sportu, dlatego nalezy miec po dwoch zawodnikow na pozycje + najlepiej ze 2-3 uniwersalnych pilkarzy, zdolnych do gry na wielu pozycjach.
Mam ogromna nadzieje, ze Bednarz ma upatrzonych jakis napastnikow, bo w przypadku kontuzji Brozka, sytuacja w jednej chwili moze stac sie rownie dramatyczna, o ile nie bardziej. Trzeba pamietac, ze Pawel jest bodaj najbardziej eksploatowanym pilkarzem i do tego na krotko po ciezkiej kontuzji.

Lobodzinskiego na prawej obronie wole sobie nawet nie wyobrazac, zeby nie dostac gesiej skory. Z jego zwrotnoscia i dynamika, czekalyby Wisle same nieszczescia.
Ostatnio edytowane przez Eustachy : 07.07.2009 o godz. 22:22.
Odpowiedz cytując
skorzathebest
Junior Member

Od: 07.2009

Stary 07.07.2009, 22:11
1,5 mln ja myslalem o 500-800 tys a nie o taka cene mi chodzilo!! Jakby byl awans do LM i zawodnik by sie sprawdzil to moze Wisla by za niego wylozyla kase ale to dla nas raczej cena zaporowa
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 07.07.2009, 22:12
AYALA napisał(a):Wyświetl post
Varga kosztował kilkaset tysiecy Euro,przydałoby sie chociaż częsc tej sumy odzyskac z ewentualnego transferu.Te jego kontuzje to też takie troche dziwne, w Polsce zawsze coś go bolało a w Rumunii był zdrów jak ryba .
Kontuzja Singlara myśle że przyśpieszy podpisanie kontraktu z Brazem.
co najwyżej 350 tys euro, (info z Rumunii)
w Rumunii, na wypożyczeniu w Arad też nie był całkiem zdrowy, chyba, że przez 2-3 miesiące. Potem zmagal się z kontuzją.

Co do konieczności znalezienia zastępstwa dla Singlara, to oczywiste
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
lorddavy
Senior Member

Od: 08.2006

Stary 07.07.2009, 22:16
"Jeszcze jedno ... taka sytuacja kadrowa musi byc bardzo demoralizujaca dla calej kadry."

Nie no podobnych bzdur to ja dawno nie czytałem. Litości. Ja nie rozumiem po co niektórzy się wypowiadają na tym forum. Ciągła lista skarg na zarząd i Bednarza. Nie ma zawodników, odchodzą najlepsi, nie kupujemy nikogo... No sorry ale takie wnioski można wyciągnąć z tych niektórych bzdetów jakie tu piszecie. Proponuje wziąć się w garść i ogarnąć. To lato jest jednym z lepszych jeśli chodzi o transfery i ubytki z tych jakie pamiętam. Singlar zerwał wiązadła, przykra informacja ale może dzięki temu eksploduje talent Burligi? Albo Skorża wprowadzi kogoś z zespołu ME? Tym bardziej, że gramy z Levadia, a nie Barceloną.
Odpowiedz cytując
skorzathebest
Junior Member

Stary 07.07.2009, 22:20
wlasnie w ME tez sa dobrzy zawodnicy ale w takim meczu lepiej ich nie wystawiac bo przede wszystkim trema ich zezre!!! ponoc Braz ma byc wislakiem oby jutro na oficjalu to bylo i narazie wystarczy na Levadie a pozniej na 3 runde Bednarz zalatwi kolejnego grajka
Odpowiedz cytując
Konrad.
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2003

Stary 07.07.2009, 22:55
DarekW napisał(a):Wyświetl post
Bednarz balansuje na krawedzi katastrofy. Zaczynamy eliminacje LM bez prawego obroncy.
Jego wina, że kontuzji nabawił sie Singlar?

Teraz na pewno kogoś ściągną, trzymajmy kciuki, żeby transfer okazał się trafny...
Eustachy napisał(a):Wyświetl post
Niestety kontuzje sa nieodlaczna czescia sportu, dlatego nalezy miec po dwoch zawodnikow na pozycje + najlepiej ze 2-3 uniwersalnych pilkarzy, zdolnych do gry na wielu pozycjach.
Takie rzeczy to tylko w Erze...

Ludzie, ani Wisły ani żadnego innego polskiego klubu, nie stać na dwóch równorzędnych zawodników na każdą pozycję. Jeszcze parę lat poczekamy na taką drużynę...

I uprzedzając pytania: tak, kontuzje kilku kluczowych graczy eliminują nas z gry o LM. Nie stać nas na równorzędnych zastępców Brożka, Głowackiego czy Sobola, daltego trzymajcie kciuki, aby kontuzji nie złapał więcej niż jeden gracz...
Wojtas napisał(a):Wyświetl post
a w pilce trzeba umiec wykorzystac pojecie "asekuracja" i miec po 2 zawodnikow na kazda pozycje.
Dasz na to pieniądze?
Ostatnio edytowane przez Konrad. : 07.07.2009 o godz. 22:57.
Ddf
Odpowiedz cytując
Wojtas
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 07.07.2009, 22:56
To juz nie sa przelewki trzeba dzialac i to szybko i kontraktowac prawego obronce i brmkarza bo Kurto tez ma jakas kontuzje ehh

Kontuzje -rzecz niby wpisana w sport ,a jakos kazdy ucieka od tego tematu,a w pilce trzeba umiec wykorzystac pojecie "asekuracja" i miec po 2 zawodnikow na kazda pozycje.

Oby dzialacze do czwartku zdarzyli
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
Odpowiedz cytując
wiernyTS
Senior Member

Stary 07.07.2009, 23:00
Konrad. napisał(a):Wyświetl post
Ludzie, ani Wisły ani żadnego innego polskiego klubu, nie stać na dwóch równorzędnych zawodników na każdą pozycję. Jeszcze parę lat poczekamy na taką drużynę...
Ja tylko mam nadzieje ze tą druzyną bedzie nasza Wisełka!
Odpowiedz cytując
jazzior
Banita

Stary 07.07.2009, 23:04
Wojtas napisał(a):Wyświetl post
Oby dzialacze do czwartku zdarzyli
modlę się by doznali dziś w nocy oświecenia...
Odpowiedz cytując
Blade'S
Member

Od: 01.2008

Stary 07.07.2009, 23:21
skorzathebest napisał(a):Wyświetl post
wlasnie w ME tez sa dobrzy zawodnicy ale w takim meczu lepiej ich nie wystawiac bo przede wszystkim trema ich zezre!!! ponoc Braz ma byc wislakiem oby jutro na oficjalu to bylo i narazie wystarczy na Levadie a pozniej na 3 runde Bednarz zalatwi kolejnego grajka
Jestem za, Bednarz załatwi najpierw 'tylko' Braza, a na 3 rundę dasz pieniądze i załatwi 'kolejnego grajka'.
Mogliby co poniektórzy zrozumieć, że budżetu z gumy nie mamy, a Boguś to nie Perez. Jak przyjdzie Braz i Jop to nie będzie tak źle.
Odpowiedz cytując
PasiorWKS
Senior Member

Od: 01.2008

Stary 07.07.2009, 23:28
Pamiętajcie, że ciągle jest Burliga, na LM nie jest to świetny grajek ale jako zmiennik czemu nie?. Wyzdrowieje szybko Głowacki, przyjdzie Braz i nie ma tragedii. Na prawej David i Łukasz, środek Marcelo Głowa i Jop (tu by się przydał 4 zawodnik, np. Kowalski), a na lewej Pietia i Diaz.
Odpowiedz cytując
Eustachy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 07.07.2009, 23:34
Konrad napisał(a):
Takie rzeczy to tylko w Erze...

Na 24-25 rownorzednych pilkarzy na pewno nikogo nie stac. Ale kadra 18-19 spelniajacych wymogi pilkarzy jest niezbedna dla klubu, ktory ma zamiar rywalizowac na kilku frontach.
Nikt przeciez nie mowi o samych gwiazdach. Kluczem jest jak najlepsza selekcja. My akurat zwykle posiadalismy odpowiednia ilosc graczy. Klopot w tym, ze nie wszyscy potwierdzali przydatnosc.
Gdyby przykladowo Varga, Golos, Niedzielan, Lobo czy Cantoro, a wczesniej Dawidowski i paru innych spelniali pokladane w nich nadzieje, do idealu nie brakowaloby za wiele.

Zle sie wyrazilem poprzednim razem, piszac o 2 rownorzednych pilkarzach na jedna pozycje. Powineniem napisac o 2 rownorzednych pilkarzach na niemal kazda pozycje + kilku uniwersalnych, ktorzy beda w stanie latac dziury w zaleznosci od potrzeby. Ale sa takie pozycje, dla ktorych uniwersalnosc nie istnieje, bowiem bramkarza i skutecznego napastnika, nie da sie nikim zastapic.
Odpowiedz cytując
chudy2001
Member

Od: 08.2008

Stary 08.07.2009, 05:57
http://sport.onet.pl/74331,1248675,2...wiadomosc.html

ciesze sie.
Odpowiedz cytując
Snoop1906
Banita

Od: 06.2009

Stary 08.07.2009, 06:58
Bardzo fajnie. Mam nadzieje, że jednag Jop rozwiąże kontrakt i przyjdzie do Wisły. Bądź co bądź jest doświadczonym zaowdnikiem, rozegrał kilka meczów w karierze. Na wypadek kontuzji doskonałe uzupełnienie składu.
Odpowiedz cytując
jazzior
Banita

Stary 08.07.2009, 07:57
Wilczek, Bednarz - obudźcie się wreszcie do jasnej cholery !!!!!!!

Natomiast Ty już możesz iść spać - dobrych snów
Ostatnio edytowane przez KOMINEK : 08.07.2009 o godz. 08:02.
Odpowiedz cytując
LooNatyk
Senior Member

Od: 04.2004

Stary 08.07.2009, 08:08
no, moj stosunek do Jopa jest jaki jest, ale po tym wszystkim sadze, iz dobrze bylo by go sprowadzic. Podobnie sprowadzenie Braza wydaje sie teraz priorytetem.

Co do kadry, to zgadzam sie Konradem, wielu chyba na dal nie widzi, albo nei chce widziec gdzie my jestesmy. Na pewno na obecnym etapie bardzo trudno bylo by nam utrzymac powiedzmy 20 graczy o podobnym poziomie. Trzeba zauwazyc, ze i tak zaczynamy sie wyruzniac jak chodzi o nasze podworko. Popatrzcie do pomocy, gdzie mamy na prawde duzo bardzo dobrych graczy.

Faktycznie z ta prawa obrona wyszlo nieciekawie, ale na banka Bednarz ta dziure zalata, i sam jestem o to spokojny.
Odpowiedz cytując
chudy2001
Member

Od: 08.2008

Stary 08.07.2009, 08:12
A wg Faktu podpiszemy z Vinicjuszem
Odpowiedz cytując
FredzIo
Senior Member

Od: 10.2007

Stary 08.07.2009, 08:16
chudy2001 napisał(a):Wyświetl post
A wg Faktu podpiszemy z Vinicjuszem
Czyli nie podpiszemy .
http://www.wislakrakow.com/www/showarticle.php?articleid=21329
Ostatnio edytowane przez FredzIo : 08.07.2009 o godz. 08:18.
Bogusław Cupiał napisał(a):
Kochałem Wisłę, kiedy byłem jej kibicem i kocham dzisiaj, bo to jest mój klub..
Odpowiedz cytując
Stavanger
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 08.07.2009, 08:18
Nie można obwiniać Bednarza, że Singlar doznał kontuzji. Niestety, zdarzyło się. Szkoda, ale modlę się po cichu żeby było z nim tak jak z Pawłem Brożkiem. Niby też pół roku z głowy, lecz wrócił po kilku tygodniach do gry. Jeżeli zakontraktujemy Braza na rok to facet się ucieszy, bo będzie pewny, że od razu trener na niego postawi. Można także Burligę sprawdzić w meczu z Levadią, zobaczyć jak się zachowa w meczu o stawkę.

Kurcze, opłaca się wypożyczać Nurkovicia? Nie można go wykupić?
Ostatnio edytowane przez Stavanger : 08.07.2009 o godz. 08:21.

Odpowiedz cytując
4fan_player
Senior Member

Od: 04.2007

Stary 08.07.2009, 08:36
Chyba to żart z tym kontraktem dla Viniciusza. Mam nadzieję przynajmniej.
Odpowiedz cytując
zim zum
Senior Member

Od: 04.2004

Stary 08.07.2009, 08:38
Stavanger napisał(a):Wyświetl post
Nie można obwiniać Bednarza, że Singlar doznał kontuzji.
ale niestety za to, że od pół roku wiedział o odejściu Baszczyńskiego i nie załatwił żadnego następcy to już trzeba i to bardzo. To jest lekka kompromitacja z jego strony.
Odpowiedz cytując
FredzIo
Senior Member

Od: 10.2007

Stary 08.07.2009, 08:46
kacpergawlo napisał(a):Wyświetl post
Oczywiście, że żart, jego już dawno z nami nie ma .

Co do Nurkovicia to ja nie kumam dlaczego oni go nie chcą wykupić tylko wypożyczyć, chyba Travnik nie wymaga niebotycznych kwot, a Nurek też pensji nie będzie wielkiej kosił.
Może dlatego, że nie są pewni jego umiejętności. Chcą sprawdzić jak się będzie prezentował w meczach o stawkę.
Bogusław Cupiał napisał(a):
Kochałem Wisłę, kiedy byłem jej kibicem i kocham dzisiaj, bo to jest mój klub..
Odpowiedz cytując
emjot
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 08.07.2009, 08:53
prawy obrońca na gwałt potrzebny. Wyczyny Łobo czy raczej "wyczyny" w meczu z Mattersburgiem pokazują że z tej mąki chleba nie będzie. Do ustawionego z konieczności Błaszcza na prawej obronie w meczu z PAO dzielą go lata świetlne...
Jurowicz-Talik-Lechowicz-Szumilas-Kaczor-J.Krupa-Brzycki-Legutko-J.Wapiennik-W. Stopa-Michel-Sawicki-S.Wójcik-Świder-Snopkowski-Adamek
Odpowiedz cytując
Stavanger
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 08.07.2009, 09:14
Zasadnicze pytanie , czy do jutra zgłaszamy zawodników odnośnie tylko 2. rundy eliminacyjnej czy już całych eliminacji? Bo jeśli wariant pierwszy, to w przypadku ( oczywiście, jeśli do jutra załatwimy zakontraktowania ) to pozyskanie Braza załatwi dziurę w obronie i na mecz z Levadią będzie pełna linia obrony.

Odpowiedz cytując
tofik
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 08.07.2009, 09:15
Panowie i Panie jest cały czas szansa na Nurkovicia więc trzeba być dobrej myśli i czekać.
http://sport.wp.pl/kat,32282,title,N...l?ticaid=1858a

Trochę niepokojące jednak jest to, że nadal nie uzupełniliśmy podstawowych braków, nie mówiąc o wzmocnieniach składu. Może nie cenimy aż tak Levadii, by spieszyć się z podpisaniem wszystkich graczy ?
..
Odpowiedz cytując
Wichar87
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 08.07.2009, 09:16
Tak, tylko do drugiej.
Odpowiedz cytując
Simao1
Senior Member

Od: 07.2008

Stary 08.07.2009, 09:23
tofik napisał(a):Wyświetl post
Może nie cenimy aż tak Levadii, by spieszyć się z podpisaniem wszystkich graczy ?
Najgorsze jest właśnie lekceważenie przeciwnika, ale jestem pewny, że żadna osoba z klubu nie podchodzi do tego w ten sposób.
W sprawie Singlara są to tylko wstępne przypuszczenia. Być może będzie pauzował miesiąc, pół roku - kto wie? Nie mamy jeszcze oficjalnego komunikatu z klubu, co dokładnie mu się stało, dlatego zaczekajmy z rozmowami na ten temat. To fakt - potrzebny nam jest co najmniej jeden prawostronny obrońca, ale sądzę, że dzisiaj lub jutro będziemy mieli o minimum jednego defensora więcej.
Ostatnio edytowane przez Simao1 : 08.07.2009 o godz. 09:27.
Odpowiedz cytując
WislakP
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 08.07.2009, 09:39
Nikt przeciwnika nie lekceważy, ale zbyt wielki respekt też może zaszkodzić. Z Levadią poradzimy sobie nawet bez prawego obrońcy, jesteśmy przecież mistrzem Polski.
Odpowiedz cytując
ciacho
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 08.07.2009, 09:57
A Braz już trzeci dzień z rzędu ma przyjechać przejść testy medyczne, tylko jakoś dotrzeć nie może.
Odpowiedz cytując
Martinus
Senior Member

Od: 07.2008

Stary 08.07.2009, 09:58
Patetycznie jak hymn amerykański..
Jak ten pirunujący argument usłyszą w Estonii to myślę że nawet nie przyjadą do Sosnowca.
Eppur si muove!
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów