The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła:
wzmocni się 44 26,19%
osłabi 97 57,74%
zmiany kadrowe nie będą odczuwalne 27 16,07%
Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
skeba
Senior Member

Od: 04.2006

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 07.07.2009, 16:51
Cytat:
obejrzyj filmiki na youtubie i sam ocenisz czy coś z niego jest, a nie sugeruj się opinią kolegi. z filmu ewidentnie widać, że koleś w piłkę grać potrafi, jest przebojowy, dynamiczny i ma ciąg na bramkę jak kiedyś Kuba.
Mogę Ci pokazać film z akcjami Łobodzinskiego, powiesz o nim to samo, a co jest w rzeczywistosci?
Odpowiedz cytując
wygladajacyzzachmury
Senior Member

Od: 01.2007

Stary 07.07.2009, 16:52
jakbyś chciał sprowadzać piłkarzy po filmikach z youtuba to Wisła może być ewentualnie mistrzem ale małopolski. Na filmiku to i ja umiem być dynamiczny , przebojowy itd.
Odpowiedz cytując
_gilardino_
Senior Member

Od: 04.2007

Stary 07.07.2009, 16:52
Nawet Beto był świetny na filmikach

Odpowiedz cytując
westersyl
Guest

Stary 07.07.2009, 16:54
Cytat:
obejrzyj filmiki na youtubie i sam ocenisz czy coś z niego jest, a nie sugeruj się opinią kolegi. z filmu ewidentnie widać, że koleś w piłkę grać potrafi, jest przebojowy, dynamiczny i ma ciąg na bramkę jak kiedyś Kuba.
Wystarczy spojrzeć na statsy żeby stwierdzić, że coś z nim nie tak. Pewnie wszędzie pokazywał tą przebojowość dynamikę tylko pożytku z tego mało a kluby dawały się na to nabierać. Przechodząc do lokalnego rywala pokazał że ma wszystko wdupie ważne aby była kasa.

To dziwne że mój ziomek powiedział mi praktycznie to samo co usłyszał Krissu od swojego.
Odpowiedz cytując
Selene
Senior Member

Od: 12.2007

Stary 07.07.2009, 16:55
Przecież Skorża powiedział wyraźnie, że nie chce dwóch piłkarzy na tą samą pozycję. Prawdopodobnie menago robi szum, albo np. to inny klub się nim interesuje.
Odpowiedz cytując
koyoot
Senior Member

Od: 02.2006

Stary 07.07.2009, 16:57
hmmm wcale mnie nie dziwi ze Wisla spraowadza nastepnego lewego pomocnika. Konkurencja panstwo konkurencja. Juz jakis czas temu o tym pisalem ze nasza druga linia bedzie cholernie mocna.
Odpowiedz cytując
MCX
Senior Member

Od: 06.2003

Stary 07.07.2009, 16:57
pysio napisał(a):Wyświetl post
Po jedynym filmiku nie powinno się oceniać gracza, jednak jedyne co na jego temat mi się nasuwa po jego obejrzeniu to zdecydowanie przerost "formy nad treścią" w jego grze. Wolę zawodników, którzy za wszelką cenę nie szukają dryblingu i nie bawią się w Ronaldo tylko grają zespołowo i dobro drużyny przedkładają nad własne.
Poza tym jeśli facet od 2001 roku zwiedził już 9 (!) klubów to... coś tu jest nie tak. Warto nadmienić, że zawsze były to transfery bezgotówkowe.
Nie wydaje mi się żeby informacja o naszym zainteresowaniu tym graczem była prawdą.
Odpowiedz cytując
Przemoo
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 07.07.2009, 17:08
koyoot napisał(a):Wyświetl post
hmmm wcale mnie nie dziwi ze Wisla spraowadza nastepnego lewego pomocnika. Konkurencja panstwo konkurencja. Juz jakis czas temu o tym pisalem ze nasza druga linia bedzie cholernie mocna.
z chęcią zgodziłbym się z Tobą. Jednak jak sobie wyobrażasz wzmocnienie konkurencji na lewym skrzydle nie pozyskując wcześniej nawet zawodników na pozycje na których nie mamy zmienników
w naszym klubie na razie to nierealne...
Odpowiedz cytując
<Crasch>
Senior Member

Od: 09.2006

Stary 07.07.2009, 17:23
Może szukają kogoś w stylu Jasia Paulisty?
w sumie jak by koleś zgdził się że wchodzi głównie na końcówki i robi szum, to czemu nie.
Odpowiedz cytując
Snoop1906
Banita

Od: 06.2009

Stary 07.07.2009, 17:33
nie wiem czy ktos juz umiescil link z umiejetnosciami Da Costy, jezeli nie prosze: http://www.ebramki.pl/view,filipe-da...akow,5763.html
Odpowiedz cytując
Wojtas
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 07.07.2009, 17:36
koyoot napisał(a):Wyświetl post

No tak ale,3 dni temu przyszedl Kirm a tu juz nastepca/konkurent na to miejsce

Niewydaje mi sie zebysmy akurat to nim sie interesowali

No chyba ze zeczywiscie szukamy kogos na koncowki ,typu "jezdziec bez glowy"

ale watpie w taki scenariusz
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 07.07.2009, 17:39
Panowie tak jak wspominałem kiedys juz, moze byc tak ze znajdziemy np nastepnego lewo lub prawoskrzydłowego a w zamian za to Cwielong lub Mały na stałe graliby w ataku. Wtedy nie musimy szukac napadziora bo mamy w ataku Brozia, Małego/Cwielonga, Bogusia. Wiec scenariuszow moze byc wiele, a chyba jednak latwiej byłoby sprowadzic jakiegos solidnego skrzydlowego niz napastnika
Odpowiedz cytując
-Goral-
Senior Member

Od: 01.2004

Stary 07.07.2009, 17:45
Jego cv nie wygląda źle czytając: http://en.wikipedia.org/wiki/Filipe_da_Costa

Może grać na każdej pozycji w pomocy.

Tu grał w środku: http://www.youtube.com/watch?v=BcsVe4AhSDA

Tu na lewym skrzydle: http://www.youtube.com/watch?v=u1FEXAVScUQ

Często zmieniał kluby ale dwa razy Regina, CSKA z powodów finansowych.
Z Grecji do Anglii to była zmiana na plus.
Jedyna zmiana klubu na gorszy to było Leeds do CSKA ale z powodu kontuzji którą leczył w Leeds.

Cóż nie da się ukryć, że jego gra wygląda efektownie. W pierwszym filmiku to gra jak Cristiano Ronaldo.
Odpowiedz cytując
Snoop1906
Banita

Stary 07.07.2009, 17:51
Krystian168, narazie dwa transfery zapowiadane przez tamten serwis doszły do szkutku bądź dochodzą. Jako pierwsi pisali o zainteresowaniu i pozyskaniu Kirma oraz o Davidzie, że ejst bliski przyjścia. Mniejmy nadzieje, że to prawda i jakikolwiek dołączy do Wisły
Odpowiedz cytując
royalmichael
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 07.07.2009, 18:01
Nie no koniecznie potrzeba napastnika bo z Ćwielongiem to my wiele nie zrobimy :/
Znów udowadnia, że ma niezwykle precyzyjny strzał [relacja live]
Odpowiedz cytując
koyoot
Senior Member

Stary 07.07.2009, 18:02
Przemoo to fakt tlyko ze patrzac na to ilu mamy uniwersalnych pilkarzy to mamy praktycznie na kazdej pozycji dwoch pilkarzy ktorzy moga na nich z powodzeniem grac. Poza oczywiscie bramka..

Apropos, to ze Nurkovic wyjechal ze zgrupowania wcale nie znaczy ze go nie podpiszemy...
Odpowiedz cytując
Przemoo
Senior Member

Stary 07.07.2009, 18:06
tak ale bramki potrafi strzelać tylko jeden piłkarz...Leszek bierze kolejnych młokosów a my "straciliśmy" trzech ( choc i tak nikt z nich nie umiał strzelać bramek na dzień dzisiejszy). Ileż można grać tak, że drugi napastnik jest odgrywającym do Brożka i piłki na dobieg do Brożka, wrzutki na głowe do Brożka. Skoszą go nam albo to kolano da o sobie znać i nawet jeden nowy może nam nic nie dać...
Odpowiedz cytując
Snoop1906
Banita

Stary 07.07.2009, 18:09
Też sądzę, że transfer napastnika to sprawa priorytetowa. W Polsce nie znajdziemy naprawde dobrego napastnika który będzie w stanie zastąpić Pawła, pozostaje szukać jakiś perełek w Słowacji, Czechach czy na Bałkanach. Mniejmy nadzieje, że ktoś przyjdzie.
Odpowiedz cytując
Przemoo
Senior Member

Stary 07.07.2009, 18:12
Snoop1906 napisał(a):Wyświetl post
Też sądzę, że transfer napastnika to sprawa priorytetowa. W Polsce nie znajdziemy naprawde dobrego napastnika który będzie w stanie zastąpić Pawła, pozostaje szukać jakiś perełek w Słowacji, Czechach czy na Bałkanach. Mniejmy nadzieje, że ktoś przyjdzie.
Generalnei jestem dobrej myśli i optymistycznie patrze na ten sezon, ale wydaje mi się, że nasz stan napadu jest taki, że nawet Chrapek (ten z Podbeskidzia- Lecha) czy Micanski wywalczyli by pierwszy skład ( do czasu Boguskiego powrotu do formy)
Odpowiedz cytując
koyoot
Senior Member

Stary 07.07.2009, 18:14
Owszem i jesli hcodzi o napastnika sie zgadzam z tym kwestia jest tutaj inna. Naprawde chyba niewielu jest pilkarzy na ziemi ktorzy mogliby z miejsca zastapic Pawla czy byc nawet rownorzednym dla niego partnerem w dodatku najlpiej zeby byli w dobrej formie fizycznej i zeby nie mial kontraktu.

P.S. Gowno mnie obchodzi co bierze Lech bo i tak beda ogladac nasze plecy.
Odpowiedz cytując
FredzIo
Senior Member

Od: 10.2007

Stary 07.07.2009, 18:15
Przemoo napisał(a):Wyświetl post
tak ale bramki potrafi strzelać tylko jeden piłkarz...Leszek bierze kolejnych młokosów a my "straciliśmy" trzech ( choc i tak nikt z nich nie umiał strzelać bramek na dzień dzisiejszy). Ileż można grać tak, że drugi napastnik jest odgrywającym do Brożka i piłki na dobieg do Brożka, wrzutki na głowe do Brożka. Skoszą go nam albo to kolano da o sobie znać i nawet jeden nowy może nam nic nie dać...
Te 9 goli Boguskiego, 5 Małeckiego, 2 Cwielonga to te piłki na dobieg co Brożek nie przejął?
Bogusław Cupiał napisał(a):
Kochałem Wisłę, kiedy byłem jej kibicem i kocham dzisiaj, bo to jest mój klub..
Odpowiedz cytując
tommiyacht
Senior Member

Od: 09.2004

Stary 07.07.2009, 18:15
z tym Portugalczykiem to chyba jakas sciema. Przecież potrzebujemy zawodników priorytetowo na inne pozycje, a nie na tą na którą 5 minut temu dokonalismy transferu. Akurat pomoc mamy całkiem OK.
Odpowiedz cytując
Przemoo
Senior Member

Stary 07.07.2009, 18:29
FredzIo napisał(a):Wyświetl post
Te 9 goli Boguskiego, 5 Małeckiego, 2 Cwielonga to te piłki na dobieg co Brożek nie przejął?
Hmmm jakbyś obserwował dokładnie co piszę to byś wiedział, co podkreśliłem wcześniej, że:
- nie brałem pod uwagę Boguskiego bo się leczy
- Małeckiego uznałem za skrzydłowego bo tam gra najlepiej

Tak Ćwielong zdobył te 2 bramki ( oby dwie wsadzając z 2 metrów do bramki ), pokazując zarazem, że nie potrafi na daną chwile strzelać bramek, a raczej wykorzystywać sytuacji wypracowanych przez zespół
Odpowiedz cytując
Angmir
Senior Member

Od: 07.2007

Stary 07.07.2009, 18:33
Przemoo napisał(a):Wyświetl post
Hmmm jakbyś obserwował dokładnie co piszę to byś wiedział, co podkreśliłem wcześniej, że:
- nie brałem pod uwagę Boguskiego bo się leczy
- Małeckiego uznałem za skrzydłowego bo tam gra najlepiej

Tak Ćwielong zdobył te 2 bramki ( oby dwie wsadzając z 2 metrów do bramki ), pokazując zarazem, że nie potrafi na daną chwile strzelać bramek, a raczej wykorzystywać sytuacji wypracowanych przez zespół
Żeby tylko potrafił ale nawet w ostatnich 3 sparingach piusali w relacjach jak to ćwielong marnował setki z 4-5 metrów. Oby było na odwót co w poprzednim roku - strzelił sporo bramek w sparingach, a w lidze dupa i to blada.
Odpowiedz cytując
chudy2001
Member

Od: 08.2008

Stary 07.07.2009, 19:30
zostalismy bez prawego obroncy, teraz to nawet Braz bedzie za mało. Burligi nie widze w LM/LE.
Odpowiedz cytując
Ricon
Member

Od: 11.2003

Filipe.... hmm.... napewno jest potrzebny dubler dla Kirma, aby i on mógł się rozwijać. Inaczej się gra i trenuje mając na "plecach" konkurenta, a inaczej będąc pewnym, że nie ważnie jak teraz zagrasz - czy źle czy dobrze i tak wybiegniesz w następnym meczu. Analizując jego cv (http://en.wikipedia.org/wiki/Filipe_da_Costa) można stwierdzić, że napewno nie jest to zły piłkarz. jego kariera harmonijnie rozwijała się do 2007 r. Później niestey bylo już gorzej (problemy finansowe Leeds, skandale w Bułgarii, odniesione kontuzje). Trzeba wziąć pod uwagę to, że piłkarz poznał metody treningów a także gry w takich ligach jak techniczna Portugalia i Grecja, siłowa Anglia i zdyscyplinowane Włochy, a także nijaka Bułgaria. Pomimo młdego wieku posiada już pewien bagaż doświadczenia, który pozytywnie wpłynąłby na rywalizację jego z Kirmem i co w związku z tym idzie lepsza grę Wisły.

Stoper - Braz - młody Brazylijczyk, wychowanek Palmairesa, ktory kompletnie nie sprawdzi lsie w Panathinaikosie. klub z Aten najchętniej wypożyczyłby go Wiśle, co byłoby niezłym posunieciem. Jeżeli by się sprawdził, to z wykupieniem nie byłoby problemu. A jeżeli nie .... to za rok może przecież wrócić ograny w ekstraklasie Kowalski.

Prawy obrońca - Burliga - chlopak o wysokich umiejetnościach ofensywnych, gorszych defensywnych. Na dublera Singlara idealnie się nadaje. Dlaczego Bo cały czas sie rozwija. Kts powiedzial, że jak się nie sprawdził we F;locie to czego on szuka w Wiśle. Tylko ze Łukasz nie mial szans potrenowac razem kolegami ze Swinoujscia podczas obozu przygotwawczego. Cały czas przygotowywał sie z Wisłą. Poza tym tam też rzucany był po różnych pozycjach. Uważam, ze jak dostałby prawdziwą szansę to wykorzystałby ją. (Nie potrzebny nam jest Jop czy też Carlinhos)

Lewa Pomoc Kirm - bez komentarza - chyba już wszystko zostało powiedziane

Bramkarz - Nurkovic - po tym co zobaczylem ze sparingu z Rijeką to śmiało mozna stwierdzić, że jest to brakarz obdarzony dużym refleksem i bardzo dobrą gibkością. Czy inne aspekty bramkarskiego rzemiosła, też ma tak rozwinięte to tego nie jestem stwierdzić. Ale na pierwszy rzut ka prezentuje się ok.

Napastnicy - nie będe wymyśał bo mnie jeszcze zbanują, więc powstrzymam się od komentarza

Reasumując - po transferach Kirma, powrocie Burligi i ewentualnych Filipe, Braza, Nurkovica czy też nowego, dobrego!!! napastnika, a także po dojściu do siebie Boguskiego, Gołosia i Garguły to Wisła naprawdę mogłaby się stać klasową drużyną.
Odpowiedz cytując
kamylsky
Member

Od: 11.2007

Singlar zerwał więzadła w kolanie. ;/ Mam nadzieje ze Braz(o ile przyjdzie) bedzie prezentował takie umiejętności, że wskoczy do składu od razu... A mecz za tydzień.
Odpowiedz cytując
dzamp
Member

Od: 08.2006

Stary 07.07.2009, 19:31
Prawy obrońca Wisły Peter Singlar doznał poważnej kontuzji kolana, która może go wyeliminować z gry na pół roku! Po kilku dniach pauzy w treningach Słowak miał wystąpić w dzisiejszym sparingu z SV Mattersburg.

Na rozgrzewce przed meczem Singlar doznał kontuzji kolana. Według wstępnych diagnoz doszło do zerwania więzadeł krzyżowych stawu kolanowego.

W tej sytuacji musimy jak najszybciej podpisać Braza i najlepiej Carlinhosa jeśli jest jeszcze taka możliwość.

Odpowiedz cytując
fialo
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 07.07.2009, 19:44
Mam nadzieję, że teraz nikt nie ma wątpilwości co do zatrudniena Jopa i Braza. Jak ich zatrudnimy obrona, nawet pomimo okropnej kontuzji Singlara będzie wyglądała całkiem przyzwoicie: Braz, Marcelo, Głowa, Piotrek + w odwodzie : Jop, Burliga, Diaz, Czekaj.
Some people think football is a matter of life and death. I assure you, it s much more serious than that. Bill Shankly

Listen fucking stars - you're breaking our hearts!!
Odpowiedz cytując
Po prostu Wiślak
Senior Member

Od: 02.2008

Stary 07.07.2009, 19:45
Jeśli potwierdzi się, że Singlar doznał poważnej kontuzji, będzie to wymagało szybkiej reakcji Wisły.

W tej sytuacji nawet sprowadzenie Braza i Jopa może być daleko niewystarczające. Znamy przecież kontuzjogenność Głowackiego, nie wiemy, jak szybko Braz się zaaklimatyzuje. Moim zdaniem sprawia to, że "gora" powinna pilnie wrócić do tematu Carlintosa. Nie ma wyjścia. Zbyt dużym ryzykiem jest posiadanie tylko samego Braza na prawą stronę. Oczywiście, tym bardziej powinien też przyjść Jop.

Bednarz absolutnie musi sprowadzić awaryjnei jeszcze jednego prawego obrońcę.
Ostatnio edytowane przez Po prostu Wiślak : 07.07.2009 o godz. 19:48.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów