The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Fuks
Senior Member

Od: 03.2004

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 06.07.2009, 13:47
blanco napisał(a):Wyświetl post
Też sie zawsze nad tym zastanwiałem bo jak się ogląda Lige Mistrzów to tam jest jasno na stadionie a jak włączysz polską ligę to jest ciemniutko,na Wiśle zresztą też choć na żywo wydaje sie,że jest biało
pewnie ma na to wpływ rowniez to, ze tam stadiony mają zamkniętą bryłe , wiec światło nie bardzo ma gdzie "uciec". A w polskiej lidzie mało gdzie masz trybuny z kazdej strony, o naroznikach nie wspominajac. A jak już są (gdziekolwiek są?) to trybuny są dośc niskie wiec i tak nic to nie daje, bo wszystko ucieka górą.
W Anglii jak sie odbija od jakiegokolwiek elementu to jakby zostaje " w srodku" a u nas leci na miasto...
Odpowiedz cytując
kristos
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 06.07.2009, 14:24
pysio napisał(a):Wyświetl post
mam takie pytanie...

wielu z Was nie chce ogrodzeń pomiędzy trybuną, a boiskiem...

w takim wypadku, gdzie chcecie zawieszać wszystkie flagi na płot?
No to jest rzeczywiście ogromny problem,ale myślę że i temu da się zaradzić.
Zauważyłem że dużo przychodzi takich ,których mecz w ogóle nie interesuje być może oni za drobną opłatą byliby skłonni trzymać flagi...
"Ścieżka sprawiedliwości wiedzie przez nieprawości
samolubnych i tyranię złych ludzi"......
Odpowiedz cytując
Bronowianin
Banita

Od: 07.2006

Stary 06.07.2009, 14:30
bravelukas napisał(a):Wyświetl post
dzieje sie tylko nie ma tego w kamerce, bo kadr tego nie obejmuje.....cały czas robią ścianke szczelinową od strony pawiolnu medialnego
Ścianka szczelinowa to akurat taki element którego zrobienie jest dosyć czasochłonne, a nic nie rośnie w górę, więc przez najbliższy czas wizualnie wiele się na trybunie zachodniej dziać nie będzie, podobnie jak to było z trybuną wschodnią. Zanim i zachodnia zacznie piąć się wyraźnie do góry jeszcze trochę czasu upłynie.
Odpowiedz cytując
pysio
Banita

Stary 06.07.2009, 14:36
Bronowianin napisał(a):Wyświetl post
Ścianka szczelinowa to akurat taki element którego zrobienie jest dosyć czasochłonne, a nic nie rośnie w górę, więc przez najbliższy czas wizualnie wiele się na trybunie zachodniej dziać nie będzie, podobnie jak to było z trybuną wschodnią. Zanim i zachodnia zacznie piąć się wyraźnie do góry jeszcze trochę czasu upłynie.
nie prędzej jak za dwa miesiące trybuna główna zacznie piąć się w górę!

pamiętajcie, że wykopy pod nią będą na 12 metrów! pod C.. były 3-4 metrowe..
Odpowiedz cytując
Pero
Senior Member

Od: 04.2007

Stary 06.07.2009, 14:44
nie prędzej jak za dwa miesiące trybuna główna zacznie piąć się w górę!
No myślę że do góry to pójdzie nie wczesniej niż za pół roku. Ściankę pod C robili 3 miesiące + ok. 2 miesiące wykopów. Mam nadzieję że jakoś połączą (na ile to oczywiście możliwe) wykopy z zalewaniem ścianki
Odpowiedz cytując
PhantomRanger
Senior Member

Od: 09.2007

Stary 06.07.2009, 16:40
Pero napisał(a):Wyświetl post
No myślę że do góry to pójdzie nie wczesniej niż za pół roku. Ściankę pod C robili 3 miesiące + ok. 2 miesiące wykopów. Mam nadzieję że jakoś połączą (na ile to oczywiście możliwe) wykopy z zalewaniem ścianki
Tyle, że teraz ten wykop ma być mniejszy. O ile tego nie wiem. Możliwe, że jak się sprężą to w kwietniu/maju stadion już bedzie stał ( oczywiście 2010 roku )
"W meczach powinni dawać z siebie wszystko! Ze zmęczenia powinni rzygać, mdleć, z wysiłku narobić w spodnie, cokolwiek!"- ANDRZEJ IWAN
Odpowiedz cytując
pysio
Banita

Stary 06.07.2009, 16:42
szkoda, że już nigdy nie zobaczymy Pawła Brożka na R22... ehh... będzie miał pożegnanie w Sosnowcu... ehh... na jego miejscu poczekałbym ten rok jeszcze, choćby dla pożegnania na nowym stadionie
Odpowiedz cytując
Pero
Senior Member

Od: 04.2007

Stary 06.07.2009, 16:50
PhantomRanger napisał(a):Wyświetl post
Tyle, że teraz ten wykop ma być mniejszy
Mnie się wydaje że 12 metrów to więcej niż 4 metry
Odpowiedz cytując
Dozamet1
Member

Od: 02.2009

Stary 06.07.2009, 16:53
czy oni już robią tą ścianę szczelinową?
Odpowiedz cytując
stawski
Senior Member

Od: 12.2007

Stary 06.07.2009, 18:46
Ja tam nie mogę się doczekać aż zobaczę projekt klubowego muzeum. Był ktoś na wystawie "Wisła - Cracovia 100 lat świętej wojny" ? Ekspozycja tam była super zrobiona. Można by się wzorować.
Odpowiedz cytując
Sinoos
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 07.07.2009, 10:03
Ja też bym się skłaniał ku temu, że do pół roku zacznie się piąć do góry, ponieważ wykopy będą nie dość, że głębsze, to będą tam jeszcze robić parkingi dla drużyn, działaczy i VIPów .
Życie bym dał za krakowską Wisłę....
Odpowiedz cytując
kuba7k
Member

Od: 06.2004

Stary 07.07.2009, 10:24
szkoda, że już nigdy nie zobaczymy Pawła Brożka na R22... ehh... będzie miał pożegnanie w Sosnowcu... ehh... na jego miejscu poczekałbym ten rok jeszcze, choćby dla pożegnania na nowym stadionie
Maciej Żurawski rozpoczynał budowe Brożek Paweł by ją zakończył. To tak jakby zamknięcie pewnego rozdziału w najnowszej historii Wisły
WISŁA KRAKOW........
Odpowiedz cytując
sayek89
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 07.07.2009, 12:07
Patrząc na kolejne słupy pojawiające się na górnej części trybuny, patrze i myślę... kurcze ale to będzie wielkie. Też macie takie wrażenie?
Bóg, Honor i Wisła!
Odpowiedz cytując
stawski
Senior Member

Od: 12.2007

Stary 07.07.2009, 19:11
Niestety nie. Ale mam wrażenie że niestety będzie w sam raz. Wczoraj oglądałem program o nowym stadionie Cardinals - no, to jest ogromne...
Odpowiedz cytując
Bronowianin
Banita

Od: 07.2006

Stary 07.07.2009, 19:22
stawski napisał(a):Wyświetl post
Ja tam nie mogę się doczekać aż zobaczę projekt klubowego muzeum. Był ktoś na wystawie "Wisła - Cracovia 100 lat świętej wojny" ? Ekspozycja tam była super zrobiona. Można by się wzorować.
Pamiętaj że żyjemy w Krakowie, mieście w którym już z pół wieku w samym centrum stoi "szkieletor", a władze tego miasta potrafiły ostatnio dopuścić do sytuacji, w której Wisła będzie musiała grać po jakichś Sosnowcach... Ja bym się martwił żeby stadion w momencie oddania go do użytku miał murawę, żeby nie było jakichś wielkich dziur w dachu (albo żeby w ogóle o tym dachu nie zapomniano...), żeby zamontowali nam parę krzesełek, żeby pleśń pojawiła się trochę później niż pod trybuną E, itp. Nie wymagaj za dużo bo pamiętaj że Kraków to Kraków - tu "nic się nie da", "nie można budować za wysoko", no i ogólnie przeciw wszystkiemu co pachnie cywilizacją są protesty... Dlatego to muzeum radzę sobie nie zaprzątać głowy, tylko martwić się czy nowe trybuny się nie rozdupcą za przeproszeniem No i czy dopuszczą go do licencji na grę w ekstraklasie... W końcu pamiętajmy że głosy o tym, że trzeba by się przenieść na rok z R 22 pojawiały się już z półtora roku temu (jak nie jeszcze wcześniej), a w tym czasie nie potrafiono zrobić nic żeby przystosować Suche Stawy (o tym żeby przykładem Warszawy, zostać tak jak Legia na własnym stadionie podczas przebudowy obiektu nie wspomnę...). A teraz gdzie jesteśmy? Jesteśmy w dupie... Przepraszam, w Sosnowcu znaczy się...
Odpowiedz cytując
Wicked
Senior Member

Stary 08.07.2009, 07:17
Bronowianin napisał(a):Wyświetl post
Pamiętaj że żyjemy w Krakowie, mieście w którym już z pół wieku w samym centrum stoi "szkieletor", a władze tego miasta potrafiły ostatnio dopuścić do sytuacji, w której Wisła będzie musiała grać po jakichś Sosnowcach... Ja bym się martwił żeby stadion w momencie oddania go do użytku miał murawę, żeby nie było jakichś wielkich dziur w dachu (albo żeby w ogóle o tym dachu nie zapomniano...), żeby zamontowali nam parę krzesełek, żeby pleśń pojawiła się trochę później niż pod trybuną E, itp. Nie wymagaj za dużo bo pamiętaj że Kraków to Kraków - tu "nic się nie da", "nie można budować za wysoko", no i ogólnie przeciw wszystkiemu co pachnie cywilizacją są protesty... Dlatego to muzeum radzę sobie nie zaprzątać głowy, tylko martwić się czy nowe trybuny się nie rozdupcą za przeproszeniem No i czy dopuszczą go do licencji na grę w ekstraklasie... W końcu pamiętajmy że głosy o tym, że trzeba by się przenieść na rok z R 22 pojawiały się już z półtora roku temu (jak nie jeszcze wcześniej), a w tym czasie nie potrafiono zrobić nic żeby przystosować Suche Stawy (o tym żeby przykładem Warszawy, zostać tak jak Legia na własnym stadionie podczas przebudowy obiektu nie wspomnę...). A teraz gdzie jesteśmy? Jesteśmy w dupie... Przepraszam, w Sosnowcu znaczy się...
Ty może się przenieś na jakieś forum wiecznych malkontentów
ULTRAS NOWA HUTA
Odpowiedz cytując
Arapaho
Senior Member

Stary 08.07.2009, 09:15
Bronowianin dobrze pisze więc nie wiem czemu Wicked się idiotycznie czepiasz. Nieudolność i błędy aż kłuja w oczy , kto ma zreszta wiedzieć jak powstawał projekt ten wie i tyle.O niektórych kwestiach juz nawet tu pisano i cieszenie się jak murzyn z bateryjki "że wogóle coś powstaje" dowodzi krótkowzroczności niektórych
...........................
– Panie marszałku, a jaki program tej partii?
– Najprostszy z możliwych. Bić ....y i złodziei, mości hrabio.
Opis: rozmowa hrabiego Skrzyńskiego z Piłsudskim na temat możliwości założenia przez Piłsudskiego partii politycznej
Odpowiedz cytując
Adasss
Senior Member

Stary 08.07.2009, 09:30
Arapaho napisał(a):Wyświetl post
Bronowianin dobrze pisze więc nie wiem czemu Wicked się idiotycznie czepiasz. Nieudolność i błędy aż kłuja w oczy , kto ma zreszta wiedzieć jak powstawał projekt ten wie i tyle.O niektórych kwestiach juz nawet tu pisano i cieszenie się jak murzyn z bateryjki "że wogóle coś powstaje" dowodzi krótkowzroczności niektórych
Gdzie Bronowianin dobrze pisze? Tam gdzie martwi się czy będą krzesełka? Czy żeby o dachu nie zapomniano?
Nie pier...cie jeden z drugim.
Odpowiedz cytując
WislaFan123
Senior Member

Od: 08.2003

Stary 08.07.2009, 10:58
Tak kiedys juz wspominano ze robia najpierw z lewej pozniej z prawej... a nie mozna by od strony E postawic kolejnego krana i robic rownoczesnie ? Zdecydowanie szybciej by byla trybuna... o ile to nie ma wielkiego znaczenia przy C tak przy AB bedzie mialo bardzo duze, jesli beda robic podobnie..
Odpowiedz cytując
Gucio25
Forumowy Di Caprio

Od: 07.2005

Stary 08.07.2009, 12:12
problem z linkami do kamerek rozwiązany.
http://www.wisla.krakow.pl/pl/stadion/kamery/
Odpowiedz cytując
ciacho
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 08.07.2009, 13:40
KaSzTaN napisał(a):Wyświetl post
Tak kiedys juz wspominano ze robia najpierw z lewej pozniej z prawej... a nie mozna by od strony E postawic kolejnego krana i robic rownoczesnie ? Zdecydowanie szybciej by byla trybuna... o ile to nie ma wielkiego znaczenia przy C tak przy AB bedzie mialo bardzo duze, jesli beda robic podobnie..
Zwróć tylko uwagę, że postawienie kolejnego "krana" chyba trochę kosztuje..
Odpowiedz cytując
WislaFan123
Senior Member

Od: 08.2003

Stary 08.07.2009, 14:23
ciacho napisał(a):Wyświetl post
Zwróć tylko uwagę, że postawienie kolejnego "krana" chyba trochę kosztuje..
ale wtedy szybciej skoncza ta robic... dodatkowo granie poza krakowem troche kosztuje, nie mowiac juz o wzgledzie sportowym, wiec zamiast skonczyc stadion na koniec czerwca to np bylby polowa-koniec kwietnia i 2-3 kolejki mozna by jeszcze rozegrać..

ogolnie tez chodzi mi bardziej czy jakies wzgledy techiczne temu przeszkadzaja, anizeli finansowe...
Odpowiedz cytując
Wicked
Senior Member

Stary 08.07.2009, 14:38
Tylko i wyłącznie kwestie finansowe mają znaczenie. Żadna firma nie będzie na siłę kończyć wcześniej budowy. Do przetargu wystartowała z ceną w której uwzględniono koszty prowadzenia budowy przez dany okres, a wcześniejsze zakończenie budowy (mowie o celowym skracaniu jej) wcale nie musi się jej opłacać.
ULTRAS NOWA HUTA
Odpowiedz cytując
Fafnucy
Junior Member

Stary 08.07.2009, 14:41
KaSzTaN napisał(a):Wyświetl post
ale wtedy szybciej skoncza ta robic... dodatkowo granie poza krakowem troche kosztuje, nie mowiac juz o wzgledzie sportowym, wiec zamiast skonczyc stadion na koniec czerwca to np bylby polowa-koniec kwietnia i 2-3 kolejki mozna by jeszcze rozegrać..

ogolnie tez chodzi mi bardziej czy jakies wzgledy techiczne temu przeszkadzaja, anizeli finansowe...
Czy w interesie wykonawcy leży wcześniejsze skończenie ? Nie
Czy dostanie z tego tytułu więcej pieniędzy ? Nie
Czy w związku z tym poniósłby większe koszty ? Tak
Czy jeśliby zaproponował pracę na dwa dźwigi i za większe pieniądze, wygrałby przetarg ? Nie
Czy firmy budowlane, to instytucje charytatywne ? Tu sam sobie odpowiedz...
Podpisó ni ma
Odpowiedz cytując
szejkspir
Member

Od: 10.2006

Stary 08.07.2009, 16:01
PhantomRanger napisał(a):Wyświetl post
Tyle, że teraz ten wykop ma być mniejszy. O ile tego nie wiem. Możliwe, że jak się sprężą to w kwietniu/maju stadion już bedzie stał ( oczywiście 2010 roku )
Jak koledzy powyżej wspomnieli wykop będzie głębszy, miejscami niemal dwukrotnie niż na trybunie wschodniej. Powierzchnią też bije na głowę obecnie powstającą konstrukcję - ponownie niemal dwa razy.... Już nawt nie będę wspominał o ściance szczelinowej - częste powtórzenia nie brzmią zbyt poprawnie w języku polskim
Odpowiedz cytując
WILU TS
Banita

Stary 08.07.2009, 16:15
Spokojnie,akurat będą kończyć trybunę wschodnią w listopadzie,poczekamy z miesiąc aż skończą się wykopy i zbrojenia i zachodnia pójdzie w górę
Aż się serce raduje jak spoglądam na kamerkę i praktycznie co godzinę nowe elementy przybywają

Nie orientuje się ktoś czy wybrano w końcu schemat krzesełek ? bo to juz w sumie najwyższa pora...
Odpowiedz cytując
Arapaho
Senior Member

Stary 08.07.2009, 19:42
Adasss napisał(a):Wyświetl post
Gdzie Bronowianin dobrze pisze? Tam gdzie martwi się czy będą krzesełka? Czy żeby o dachu nie zapomniano?
Nie pier...cie jeden z drugim.
Nie żartuj że nie wyczułeś ironii w tym poście .....nie chodzi dosłownie o krzesełka i dziurę w dachu.....ehhh ,
...........................
– Panie marszałku, a jaki program tej partii?
– Najprostszy z możliwych. Bić ....y i złodziei, mości hrabio.
Opis: rozmowa hrabiego Skrzyńskiego z Piłsudskim na temat możliwości założenia przez Piłsudskiego partii politycznej
Odpowiedz cytując
dannato
Senior Member

Od: 12.2004

Stary 08.07.2009, 20:06
WILU TS napisał(a):Wyświetl post

Nie orientuje się ktoś czy wybrano w końcu schemat krzesełek ? bo to juz w sumie najwyższa pora...
Nie wybrano.
WISŁA CHECKS
Odpowiedz cytując
wiślaQ
Member

Od: 04.2009

Stary 08.07.2009, 20:33
A to niebendzie taki schemat?
http://www.wisla.krakow.pl/pl/aktual...ozstrzygniety/
Odpowiedz cytując
wislak_92
Senior Member

Od: 03.2007

Stary 08.07.2009, 20:37
wiślaQ napisał(a):Wyświetl post
A to niebendzie taki schemat?
http://www.wisla.krakow.pl/pl/aktual...ozstrzygniety/
Nie bENdzie.
"Nikt nie wymaga od Was samych zwycięstw. Czasem i przegrać przychodzi. Ale każdy ma prawo żądać od Was ambitnej i nieustępliwej walki. Nie dopuście do tego, aby ludzie uznali was za niegodnych...podania ręki". - Henryk Reyman
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów