The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Zamknięty temat

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
brylant17
Senior Member

Od: 07.2006

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 06.07.2009, 11:04
Ja mam takie pytanie może wydać się głupie ale zapytam z ciekawości.Awansujemy do grupy LM teraz to w przyszlym sezonie jeżeli zdobywamy mistrza odrazu mamy zapewniony udział w grupie? Czy znowu gramy eliminacje.
grogoriogreg
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 06.07.2009, 11:07
brylant17 napisał(a):Wyświetl post
Ja mam takie pytanie może wydać się głupie ale zapytam z ciekawości.Awansujemy do grupy LM teraz to w przyszlym sezonie jeżeli zdobywamy mistrza odrazu mamy zapewniony udział w grupie? Czy znowu gramy eliminacje.
Znowu eliminacje

gdyby tak było jak napisałes eliminacje bylyby bez sensu, bo co roku te same zespoly gralyby w grupach
waldemar
Banita

Od: 07.2009

Stary 06.07.2009, 11:19
ktulu napisał(a):Wyświetl post
Polsat musi dogadać się z Wisłą, bo to klub posiada prawa do transmisji spotkań eliminacyjnych do 3 rundy włącznie.
no to oby sie dogadail - nawet za darmo dla kibicow !! za te wałki co juz nam wykrecili z tym sosnowcem...
Proud
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2007

Stary 06.07.2009, 11:25
grogoriogreg napisał(a):Wyświetl post
Znowu eliminacje

gdyby tak było jak napisałes eliminacje bylyby bez sensu, bo co roku te same zespoly gralyby w grupach
z tym że bardzo możliwy były wtedy scenariusz naszego rozstawienia w IV rundzie eliminacji. Co znacznie ulatwiłoby nam awans do fazy grupowej.
Zlekceważą twój głos
Którym wróżysz im los
Od jakiego ich nic nie wyzwoli
Bo zabije ich las
Rąk co klaszczą na czas
W marsza rytm co śmierć niosąc nie boli

Patrz jak piją i żrą
Twoją żywią się krwią
I żonglują słowami twych pieśni
Lecz nic nie śni im się
A najlepiej wiesz że
Nie istnieje wszak to co się nie śni.

Jacek Kaczmarski
jaitylkoja
Senior Member

Od: 01.2008

Stary 06.07.2009, 11:27
Proud napisał(a):Wyświetl post
z tym że bardzo możliwy były wtedy scenariusz naszego rozstawienia w IV rundzie eliminacji. Co znacznie ulatwiłoby nam awans do fazy grupowej.
Jak by było jak mówisz to ZAWSZE byłyby te same zespoły w grupach, a żadne inne nie mogły by wejść do LM...
ćwicz to co chcesz, nawet gdy kumple nie ćwiczą..

ciacho
Senior Member

Stary 06.07.2009, 11:37
jaitylkoja napisał(a):Wyświetl post
Jak by było jak mówisz to ZAWSZE byłyby te same zespoły w grupach, a żadne inne nie mogły by wejść do LM...
Że co? A niby dlaczego? Jemu chodzi raczej o to, że jakby nam dobrze poszło w tej Lidze Mistrzów to nazbieralibyśmy tyle punktów, żeby być rozstawionym i grać z teoretycznie słabszym przeciwnikiem.
waldemar
Banita

Stary 06.07.2009, 13:34
http://urodzeni.........../show.php?id=113
brylant17
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 06.07.2009, 14:00
Jak napisałem to byśmy grali od III rudny? czy od II
KacpiTSW
Senior Member

Od: 05.2008

Stary 06.07.2009, 14:44
brylant, wydaje mi się, że od II rundy z tym, że nasi rywale byli by słabsi niż dotychczas. Od III rudny byśmy zaczynali gdybyśmy do MP dołożyli PP, przynajmniej tak mi się wydaje.
WISŁA KRAKÓW - fuTSal

"...każdy żyd to wie, kto rządzi w mieście, TYLKO ABG!"
element
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 06.07.2009, 17:48
Cytat:
Wyjazd do Estonii - ZAPISY

W czwartek 9.07.09 odbęda się zapisy na wyjazd do Tallina.''

Wszystkich chętnych na wyjazd do Tallina zapraszamy w czwartek 09.07.09 w godz. 17 -19 do restuaracji "U Wiślaków".

Prowadzone będa zapisy na bilety oraz transport ne mecz z Levadią.

Przejazd transportem organizowanym przez SKWK koszt: 270 zł (płatne w złotówkach, prosimy o odliczoną kwotę)

+ cena za bilet (płatne w euro).

Liczba miejsc ograniczona! Wszystkich chętnych na przejazd tym transportem zapraszmy w czwartek!

Dokładne terminy wyjazdu podamy niebawem, powrót po meczu.

Cena biletu na mecz 10 euro (płatne w euro!)

Przy zapisach należy podać : imię, nazwisko, pesel , nr.dowodu lub paszportu, osiedle lub miejscowość.

Bardzo prosimy o przybycie na zapisy w czwartek, jeśli okaże się, że zainteresowanie jest duże będziemy mogli z odpowiednim wyprzedzeniem zamówić dodatkowe bilety.

Bilety można nabywać w 2 opcjach:

1. bilet + przejazd

2. bilet
źródło: SKWK
Ostatnio edytowane przez element : 06.07.2009 o godz. 20:57.
"Chuligani Wisły rzucili serpentyny..."
"Kibole Wisły odpalili race. Właśnie dlatego w Polsce nie będzie wielkiej piłki"
"Będziemy zamykać stadiony, żeby ludzie mogli przychodzić na mecze"
"Posunięcia kibiców Wisły przypomniały mi o zamachach na World Trade Center"
cdn..
gukfva
Member

Od: 09.2006

Stary 06.07.2009, 19:00
Levski Sofia - potencjalny rywal Wisły w IV rundzie kwalifikacji LM - znacząco się wzmacnia. Do zespołu wróciło dwóch graczy z czasów, gdy Levski grał w Lidze Mistrzów: Elin Topuzakov i Cedric Bardon oraz reprezentant Kamerunu Joseph Desire Job.
PasiorWKS
Senior Member

Od: 01.2008

Stary 06.07.2009, 19:55
Mam złe przeczucie, że w III rundzie el. dojdzie do weryfikacji, kto jest lepszy - Vladavić czy Kirm
Ładnie się Levski wzmacnia. Ale Wisełka wcale nie odstaje i to cieszy ;]
waldemar
Banita

Stary 06.07.2009, 19:57
moze jednak ktos pokaze Levaide http://www.sport.pl/sport/1,65025,67...__Polonia.html
KacpiTSW
Senior Member

Stary 06.07.2009, 20:29
Mi się wydaje, że jednak pokażą mecz z Levadią... pamiętacie co było w meczu z Iraklisem? Też nikt nie chciał go transmitować, a mimo wszystko można było obejrzeć ten mecz na chociażby Polsacie Sport
WISŁA KRAKÓW - fuTSal

Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 06.07.2009, 21:40
KacpiTSW napisał(a):Wyświetl post
Mi się wydaje, że jednak pokażą mecz z Levadią... pamiętacie co było w meczu z Iraklisem? Też nikt nie chciał go transmitować, a mimo wszystko można było obejrzeć ten mecz na chociażby Polsacie Sport
dla przypomnienia :

WIT Georgia Tbilisi 2-8 Wisła Kraków w el. LM w 2004 roku i tylko szkoda że tego nie widzieliśmy ..
Wojtas
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 06.07.2009, 21:41
waldemar napisał(a):Wyświetl post
moze jednak ktos pokaze Levaide http://www.sport.pl/sport/1,65025,67...__Polonia.html

A potem jak sa jakies sukcesy to pierwsi raklamuja ze " sa z nami ":,"wspieraja Polski futbol" itd

Pic na wode fotomontaz
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
Jaroo1
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 06.07.2009, 21:46
to jest po prostu patologia. Mi juz rece opadaja na ta cala sytuacje. :(
Dubi
Senior Member

Od: 09.2004

Stary 06.07.2009, 21:52
proponuje napisac jakis list otwarty kibiców Wisły Kraków do stacji Polsat odnosnie pokazania spotkan Wisełki w el. Ligi Mistrzów (!)
fialo
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 06.07.2009, 21:56
Napisałem do nich z pytaniem w tej sprawie; odpisała mi pani w taki sposób, że z jej długiego, grzecznościowego listu bije takie jedno słowo - sp******aj. Mają fazę grupową i zaczynają transmisję od fazy grupowej. Z listu wynikało, że Polsat nie planuje transmisji z żadnego ze spotkań eliminacyjnych...
Some people think football is a matter of life and death. I assure you, it s much more serious than that. Bill Shankly

Listen fucking stars - you're breaking our hearts!!
sqallpl
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 06.07.2009, 22:32
Jeżeli Wisła awansowałaby do IV rundy i nikt nie pokazałby dwumeczu to by była prawdziwa masakra. Ktoś coś wspominał, że w pakiecie z grupową jest ostatnia faza ale po tym co Koledze wyżej napisała babka z Polsatu, chyba nie warto mieć złudzeń...

Można liczyć jedynie na to, że spotkania wyjazdowe zobaczymy na satelicie bądź w internecie, tak jak to było z meczem Polonii.
Ostatnio edytowane przez sqallpl : 06.07.2009 o godz. 22:34.
royalmichael
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 07.07.2009, 00:15
Zaraz zaraz, oni [Polsat, N] w pakiecie kupili faze grupową razem z IV rudną el. LM, to nie dodatek tylko jeden pakiet
waldemar
Banita

Stary 07.07.2009, 09:36
WSZYSCY JEDZIEMY !!!

skwk napisał(a):
Wyjazd do Sosnowca - WAŻNE!
Już w przyszłą środę Wisła zmierzy się w Sosnowcu z Levadią Tallin.
Wyjazd na mecz z Levadią będzie dla nas próbą generalną przed rozpoczęciem rozgrywek Ekstraklasy. Każdy musi sobie uświadomić, że mimo iż w Sosnowcu będziemy gospodarzami każda wizyta na obiekcie Zagłębia będzie dla nas jak wyjazd.

A co się z tym wiąże? Min. wcześniejszy wyjazd na mecz, przemarsz z pociągu na stadion, oczekiwanie po meczu na wyjście ze stadionu.
Na dzień dzisiejszy wiemy, że w środę musimy być w Sosnowcu ok. godz. 18.00 czyli 2,5 h przed mecze, do Sosnowca jedzie się ok. 2 godziny.

Dokładną godzinę zbiórki na dworcu, podamy jak tylko PKP nam ją przekaże. Wszyscy zdajemy sobie sprawę, że wczesny wyjazd z Krakowa, szczególnie w środku tygodnia będzie dla wielu z nas niezwykle kłopotliwy, jednakże takie warunki zostały narzucone przez policje i na razie są nie do przejścia.
Pociąg na trasie zatrzyma się w kilku miejscowościach - dokładna lista zostanie podana kilak dni przed wyjazdem.

Po przyjeździe na miejsce czeka nas przemarsz na stadion z Dworca Głównego w Sosnowcu ( ok. 2 km) . Na stadion wchodzić będziemy przez 6 kołowrotków.
Prosimy wszystkich kibiców by nie zwlekali z zakupem biletu do ostatniej chwili, gdyż musimy jak najszybciej oszacować ile osób uda się na mecz!
Bilety od jutra ! http://wisla.krakow.pl/pl/aktualnosc...ecz_z_levadia/
dynek.pl
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 07.07.2009, 11:49
smieszny jest ten Polsat - pokazuja jakis smieszny puchar ekstraklasy, a nie chca pokazac
polskich druzyn w pucharach
C+ wydaje majatek zeby pokazac lige, a przeciez po to sie gra w lidze zeby potem wystapic w pucharach
i dziwne, ze nagle takie mecze sa nieatrakcyjne
smieszny jest to, ze mamy chyba najwiecej kanalow sportowych na swiecie, a meczow pucharowych w najpopularniejszej dyscyplinie nie ma gdzie zobaczyc - na zachodzie to sa nawet sparingi pokazywane
Puchar jest na5z!
For_FuN_
Senior Member

Od: 08.2004

Stary 07.07.2009, 12:14
Jesli nie bedzie transmisji w przyszlym tygodniu, to bedzie to kompromitacja, wielka kompromitacja komercyjnych stacji tv w Polsce. Od 20 lat byly w TVP transmisje z wszystkich(!; nawet intertoto) spotkan polskich ekip w europejskich pucharach(wyjatkiem byl sezon, gdzie ITI wygralo prawa do LM i nie pokazalo meczow Wisly z Gruzinami z Wit'a). Nie wiem, jaka logika kieruje sie Polsat czy TVN, przeciez wiadomo, ze kibice w Polsce ogladaja puchary glownie dla spotkan polskich druzyn i to tez przyciagnie najwieksza widownie. TVP sie nie dziwie, bo przegrali wszystkie przetargi, a poza tym sciagalnosc abonamentu na poziomie 20% tez sie odbija na finansach publicznej.

"Podziekujmy" komercyjnym stacjom tv (a niektorzy sie tak prosili, zeby puchary byly w tych tv, a teraz co sie okazuje...mozemy nie obejrzec zadnego meczu z udzialem naszych druzyn...).
KacpiTSW
Senior Member

Stary 07.07.2009, 12:26
Jeśli na prawdę nie będzie żadnej transmisji z meczu Wisły to mam nadzieję, że na jakimś KuszoTV będzie można obejrzeć nawet w tej Estońskiej telewizji...
WISŁA KRAKÓW - fuTSal

ciacho
Senior Member

Stary 07.07.2009, 12:28
For_FuN_ napisał(a):Wyświetl post
Jesli nie bedzie transmisji w przyszlym tygodniu, to bedzie to kompromitacja, wielka kompromitacja komercyjnych stacji tv w Polsce. Od 20 lat byly w TVP transmisje z wszystkich(!; nawet intertoto) spotkan polskich ekip w europejskich pucharach(wyjatkiem byl sezon, gdzie ITI wygralo prawa do LM i nie pokazalo meczow Wisly z Gruzinami z Wit'a). Nie wiem, jaka logika kieruje sie Polsat czy TVN, przeciez wiadomo, ze kibice w Polsce ogladaja puchary glownie dla spotkan polskich druzyn i to tez przyciagnie najwieksza widownie. TVP sie nie dziwie, bo przegrali wszystkie przetargi, a poza tym sciagalnosc abonamentu na poziomie 20% tez sie odbija na finansach publicznej.

"Podziekujmy" komercyjnym stacjom tv (a niektorzy sie tak prosili, zeby puchary byly w tych tv, a teraz co sie okazuje...mozemy nie obejrzec zadnego meczu z udzialem naszych druzyn...).
I co z tego, że kompromitacja? Kibice pogadają sobie tydzień między sobą o tej kompromitacji, a kasa na koncie Polsatu czy innej N-ki będzie się zgadzać. A potem ci sami kibice usiądą przed TV we wtorek i środę i będą oglądać LM w tej skompromitowanej telewizji, a kasa będzie do niej płynąć strumieniami. Zrozumcie, że to jest biznes i zarząd takich stacji g***o obchodzi, że kibic sobie meczu nie obejrzy.
sqallpl
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 07.07.2009, 12:35
Troche nieduolny ten biznes, skoro wola pokazac cos, co ogladnie mniejsza publika i stracic dobre pieniadze z emisji reklam. Nie wiem czy komus tam po prostu nie chce sie z tym bawic i woli zostawic tak jak jest, czy jest on na tyle glupi ze nie dostrzega tak oczywistej sprawy.

Zapomniano juz ze mecze polskich druzyn w europucharach oglada sporo osob nie zwiazanych z dana druzyna? Ciezko sprawdzic dane zwiazane z ogladalnoscia chocby z ostatniego roku w TVP?

Na Polsacie w godzinie meczu bedzie lecial jakis stary film, na Polsacie 2 powtorka Samego Zycia zas na sportowych powtorki boksu (zapewne mniejsze gale BKP z Polski) i powtorki ligi swiatowej w siatkowce.

GENIUSZ!
Stavanger
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 07.07.2009, 12:40
Dlatego jedyne opcje żeby przeżywać mecze Wisły to albo wyjazd do Sosnowca i Tallina, albo relacja live na stronie oficjalnej.

KOALIK
Banita

Od: 02.2004

Stary 07.07.2009, 12:58
W przyszłą środę o 20:00 jest mecz Polska - Finlandia na Polsacie i Polsacie Sport. Jedyną szansa byłoby pokazanie meczu na TV4, bo Polsat Sport Extra nie jest ogólnodostępnym kanałem.
Rob_Zombie
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 07.07.2009, 13:55
Ja myślę że nie ma co do Polsatu mieć pretensje, bo oni akurat nadają zdecydowanie najwięcej różnego rodzaju sportu (na otwartym kanale), czy to siatkówka, piłka ręczna, f1, boks czy teraz europejskie puchary. A że jest to prywatna stacja to nadaje to na czym może zarobić, i nie można mieć o to do nich żadnych pretensji. Wszystkiego przecież nie pokażą, za to od TVP jak najbardziej można by takich transmisji wymagać. Tyle się przecież mówi o 'misji' telewizji publicznej, a pokazanie reprezentantów najpopularniejszego w Polsce sportu na arenie europejskiej jak najbardziej za 'misję' uważam, nawet w mało atrakcyjnych terminach i z mało atrakcyjnymi rywalami. Bo skoro misją jest coroczna transmisja z "Na rynek marsz" to oczywistym dla mnie jest że i z wojaży polskich klubów w pucharach również.

Nie rozumiem natomiast zachowania tvnu który nie chce pokazać meczów swojego własnego klubu To jest dopiero żenada.
"(...)Był oskarżony o organizowanie w sezonie 2003/2004 wśród piłkarzy zrzutki pieniędzy, z których później opłacali sędziów pomagających Kolporterowi Koronie w awansie do II ligi. W trakcie śledztwa prowadzonego w ubiegłym roku przez wrocławską prokuraturę obaj przyznali się do winy(...)"
"(...)wciągał w handel meczami i młodych, i starych, i Polaków, i obcokrajowców, i tych, którzy na kupowanie wyników mieli, i tych, którzy nie mieli (tym przecież pożyczał).(...)"

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Zamknięty temat

Zasady wysyłania postów