|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
podpisal nowy kontrakt z Korona do 30 czerwca 2012 roku. ![]()
" W sercu moim WISŁA i na dobre i na złe"
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
|
szkoda, pewnie zarzadalby mniejszego kontraktu niz Jop a do tego jest młodszy i np za rok, dwa jakby odszedł Marcelo mogłby pewnie go zastapic w pierwszej 11
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Tez mi sie podobal pomysl, zeby go sprowadzic. Bodajże podpisali z nim 1 lipca nowy kontrakt , takze gdyby chcieli go miec u nas to raczej bylby nasz
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2008
Offline |
|
Synu , zmień dilera albo bierz połowę. ![]()
Eppur si muove!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2005
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2007
Offline |
|
|
Moja Babcia wygrała w FM Polską Mistrzostwo Świata i Europy. Moim zdaniem idealny kandydat na następce Benhałera, nie będziemy się musieli martwić, że nam PZPN Maćka podp...
![]() Środkowych pomocników mamy dużo i to wystarczy na razie. Trzeba wzmocnić obronę. Ja strasznie chciałbym Glika. ![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
http://www.sport.pl/pilka/1,65029,67...iu_Lubin_.html
szkoda, ze nie negocjowalismy z tym zawodnikiem. Ograny w Europie, wysoki napastnik, a w dodatku z karta w reku. Zaglebie prawdopodobnie da rade zaproponowac mu odpowiedni kontrakt to i mysle, ze i Wisla bylaby w stanie. ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków
Offline |
|
|
Kolega flamengista napisał na wątku poświęconym ekstraklasie że nie kojarzy tego legendarnego Arthura z gry w Flamengo - więc może nie ma się co tak podniecać kolejnym obieżyswiatem co ma więcej klubów w CV niż lat profesjonalnej kariery
Czas pokaże - bo mimo wszystko liga polska to nie hiszpańska i Brazylijczyk może tu spokojnie zabłysnąć. Ja w każdym razie wolałbym tego Urugwajczyka z Włoch w Wiśle ![]()
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
|
|
|
|
Member
Od: 08.2006
Offline |
|
Przepraszam, że zadaję takie głupie pytanie - ale czy Wisła powinna negocjować z każdym zawodnikiem, z którym negocjują inne kluby? |
|
|
|
Member
Od: 11.2007
Offline |
|
|||
|
||||
|
|
Senior Member
Od: 07.2007
Offline |
|
Przez transfermarkt wyceniany na 500 tyś €. |
|
|
|
Member
Od: 08.2008
Offline |
|
|
http://www.poranny.pl/apps/pbcs.dll/...OZNA/782999535
jeszcze sprowadzmy Mijailovica. Darmowy jest ;] |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
Przepraszam za OT ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2006
Offline |
|
|
na razie według nieoficjalnych informacji jakie do mnie dotarły, nowym bramkarzem na testach będzie Rorys Aragon ze Standardu Liege
http://transfermarkt.de/de/spieler/3...on/profil.html W Wiśle już jest David Braz http://transfermarkt.de/de/spieler/5...id/profil.html A już niedługo na testy przyjdzie nowy napastnik o którym jednak nic mi nie wiadomo |
|
|
|
Armia Białej Gwiazdy
Od: 11.2002
Offline |
|
|||
|
Odnośnie bramkarza ze Standardu Liege. Od momentu pojawia się informacji z PS o tym bramkarzu prześledziłem kilka belgijskich portali i niestety nie natrafiłem na żadne wiadomości odnośnie testów w Wiśle.
Jedyne co znalazłem to notkę z 15 maja gdzie wspomina się o zainteresowaniu Aragonem przez Benficę Lizbona. Oraz z 25 czerwca, że w Belgii już nie zagra i raczej w grę wchodzi zagranica ale nic o Wiśle. Zresztą na SKWK pisało Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
||||
|
|
Senior Member
Od: 01.2004
Offline |
|
|
Może dlatego tak zwodzą Nurkovicia? Analogiczna sytuacja jak z Bożokiem.
![]() Po burzy słońce wychodzi zza chmur, i nad Krakowem zaświeci znów. O jednym marzę, o jednym wciąż śnię, Mistrzem będzie Wisełka, na pewno to wiem. Życie bym dał, za krakowską Wisłę O jakże bym chciał, by znów była mistrzem O jakże bym chciał ![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Ale teraz to juz po sprawie. ![]()
|
|
|
|
Banita
Od: 07.2009
Offline |
|
|
jak nazywa sie ten zapowiadany na dzis bramkarz?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2009
Offline |
|
|
chyba jeszcze nie ma wieści o tym kto to jest
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2008
Offline |
|
|
Z plotek wychodziłoby na Rorysa Aragona, niedawno grającego w Standardzie Liege. Ale zobaczymy i przekonamy się niedługo kim jest tajemniczy bramkarz..
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2009
Offline |
|
|
Raczej to nie Aragon,to za dobry bramkarz żeby na testy przychodził.
|
|
|
|
Member
Offline |
|
|
Hmm wlasnie, takie Zagłębie Lubin (beniaminek) potrafi znalezc goscia którzy strzela regularnie gole (11 goli w Segunda Division), zagrał w Lidze Mistrzów i strzelił gola Lyonowi, chyba we Flamengo też strzelił kilkanaście goli, w Rumunskiej 9 goli, mierzy 190cm wzrostu i jego wartosc rynkowa to tylko 500 tyś euro (oczywiscie wg transfermarktu) wiec powinien byc tanszy
a my ? Szukac w Segunda Division... |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
Nie możemy przeszukiwać Słowacji, Czech, Bałkanów, Ameryki Płd, 2 ligi Hiszpańskie i Włoskiej oraz Afryki, gdyż nie jesteśmy Realem Madryt |
|
|
|
Member
Offline |
|
|
Trzeciak ? Sprowadził "Aru" który miał tylko 3 gole strzelone w karierze i to 2 z karnego. Arthur to zupełnie inny zawodnik, lepszy, bo tych goli strzelił ponad 20 w ciągu 3 ostatnich lat.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Ten Arthur to mysle ze sie do d... nadaje. Moze i w Polsce sobie poradzi ale we wczesniejszych klubach, czyli w ereku Grozny i we Flamengo grzał ławe. Do Flamengo przygarneli go w maju tego roku i chca sie go pozbyc teraz - i to ma byc dobry zawodnik? Jakis frajer z niego ktory keidys cos tam grał ale to było wieki temu a teraz sie tula po wszystkich klubach swiata
|
|
|
|
Member
Offline |
|
|
No ok, rok 2009 był dla niego słaby (a ktory to piłkarz nie miał słabego choć pół sezonu?), ale w 2008 strzelił 11 goli w Segunda, 3 w rumunskiej, 1 w LM.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
ale jakby był taki dobry w tym 2008 roku to po przejsciu do Tereka by grał w 1 składzie, albo chociaz by zgarał pare meczow. W lidze rumunskiej to mu sie fartneły pewnie te bramki, z Lyonem strzelił gdzie byl wynik 3:5 wiec jakis dizwny dzien to musiał byc bo 8 bramek w 1 meczu sie czesto nie zdrza
Dla mnie to taki sma grajek jak wiele innych Brazylijczykow. A w 2 lidze hiszpanskiej chyba az tak ciezko nie jest jak nam sie wydaje Ja nie mowie ze mu w Polsce nie wyjdzie, anoz mu sie uda bo poziom naszje ligi jest jaki jest ale tez moze yc z tym roznie. Moze sie nie zaaklimatyzuje, ale tak cyz siak gwiazda to to nie jest a te głupie portale internetowe rozdmuchuja byle jaki transfer do niewyobrazalnych rozmiarow. Hitem to bylo sprowadzenie Kirma do Wisły. Jednego z lepszych pilkarzy ligi słowenskiej, goscia z bardzo dobrymi statystykami, wielokrotnego reprezentanta kraju, uznawanego w Słowenii za talent/gwiazde, tylko ze po jego transferze gazety wiele nie pisały jakos ;/ a to dlatego ze gowno sie znaja te wszytskie pseudo pismaki na swoim fachu. Cos im sie nasunie pod nos to o tym napisza ale zeby sie samemu zainteresowac co sie dzieje w polityce transferowej klubow to sie nie chce |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
na to żeby szukac wzmocnien w takiej 2 lidze Hiszpańskiej czy Portugalskiej to trzeba miec porzadnego (dobrze opłacanego) skauta.Zawsze sie moze trafic taki Descarga lub Aruabarena.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
|
Grosicki jest do wzięcia
|
|