The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
canarinhos
Senior Member

Od: 06.2009

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 05.07.2009, 10:28
Jaroo1 napisał(a):Wyświetl post
a wie ktos co z Hernanim z Korony? Konczył mu sie kontrakt, podpisal nowy czy gdzies sie przeniosl? Mysle ze jakbysmy wczesniej sie sprawa zajeli (bo moze juz nie jest wolny) to podpisanie z nim kontraktu byłoby lepsze niz z Jopem Chociaz wiadomo potrzeba nam tez Polakow do składu ;/
http://www.echodnia.eu/apps/pbcs.dll...KA13/206068422

podpisal nowy kontrakt z Korona do 30 czerwca 2012 roku.
" W sercu moim WISŁA i na dobre i na złe"
Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 05.07.2009, 10:37
szkoda, pewnie zarzadalby mniejszego kontraktu niz Jop a do tego jest młodszy i np za rok, dwa jakby odszedł Marcelo mogłby pewnie go zastapic w pierwszej 11
Odpowiedz cytując
canarinhos
Senior Member

Stary 05.07.2009, 10:43
Tez mi sie podobal pomysl, zeby go sprowadzic. Bodajże podpisali z nim 1 lipca nowy kontrakt , takze gdyby chcieli go miec u nas to raczej bylby nasz
Odpowiedz cytując
Martinus
Senior Member

Od: 07.2008

Stary 05.07.2009, 12:10
Skrzat napisał(a):Wyświetl post
Mamy nadmiar środkowych pomocników ale myślę że tego kolesia można brać:http://www.youtube.com/watch?v=0b1XYchxCSE, http://www.youtube.com/watch?v=v8byqUALvwQ koleś dobrze gra głową do tego ma dobrą technikę widziałem go już kilka razy a druga argumentacja sprawdza się w FM ale w Realu też.

Synu , zmień dilera albo bierz połowę.
Eppur si muove!
Odpowiedz cytując
Bekas
Senior Member

Od: 05.2005

Stary 05.07.2009, 15:49
KuLwIk napisał(a):Wyświetl post
Też bym z nim podpisał. Koleś wypadł w dwóch sparingach najlepiej jak mógł, a oni się zastanawiają czy go podpisać czy dalej testować. Jakaś kpina..
Poczekajmy, za to co Bednarz zrobil z Kirmem nalezy mu sie szacunek. Moze w tym nie podpisywaniu kontraktu jest jaka glebsza mysl.
Odpowiedz cytując
kubawislak
Senior Member

Od: 07.2007

Stary 05.07.2009, 16:14
druga argumentacja sprawdza się w FM ale w Realu też.
Moja Babcia wygrała w FM Polską Mistrzostwo Świata i Europy. Moim zdaniem idealny kandydat na następce Benhałera, nie będziemy się musieli martwić, że nam PZPN Maćka podp...
Środkowych pomocników mamy dużo i to wystarczy na razie. Trzeba wzmocnić obronę. Ja strasznie chciałbym Glika.
Odpowiedz cytując
canarinhos
Senior Member

Stary 05.07.2009, 16:16
http://www.sport.pl/pilka/1,65029,67...iu_Lubin_.html

szkoda, ze nie negocjowalismy z tym zawodnikiem. Ograny w Europie, wysoki napastnik, a w dodatku z karta w reku. Zaglebie prawdopodobnie da rade zaproponowac mu odpowiedni kontrakt to i mysle, ze i Wisla bylaby w stanie.
Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków

Stary 05.07.2009, 16:23
Kolega flamengista napisał na wątku poświęconym ekstraklasie że nie kojarzy tego legendarnego Arthura z gry w Flamengo - więc może nie ma się co tak podniecać kolejnym obieżyswiatem co ma więcej klubów w CV niż lat profesjonalnej kariery
Czas pokaże - bo mimo wszystko liga polska to nie hiszpańska i Brazylijczyk może tu spokojnie zabłysnąć. Ja w każdym razie wolałbym tego Urugwajczyka z Włoch w Wiśle
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
Odpowiedz cytując
Isfahan
Member

Od: 08.2006

Stary 05.07.2009, 16:25
canarinhos napisał(a):Wyświetl post
http://www.sport.pl/pilka/1,65029,67...iu_Lubin_.html

szkoda, ze nie negocjowalismy z tym zawodnikiem. Ograny w Europie, wysoki napastnik, a w dodatku z karta w reku. Zaglebie prawdopodobnie da rade zaproponowac mu odpowiedni kontrakt to i mysle, ze i Wisla bylaby w stanie.

Przepraszam, że zadaję takie głupie pytanie - ale czy Wisła powinna negocjować z każdym zawodnikiem, z którym negocjują inne kluby?
Odpowiedz cytując
kamylsky
Member

Od: 11.2007

Stary 05.07.2009, 16:40
Dokładnie szukanie w FM,Fifach,CM czy na ,,transfermarket'' to głupota a i głupotą jest mówienie że ni testujmy jakiś kolesi z 2 ligi indonezyjskiej bo dobry bramkarz może być z Polski albo Indonezji i może grać w Anglii albo w Polsce to nie ma różnicy.
Twój post który napisałeś jakiś czas temu...

W sparingu jestem pełen podziwu dla Kirma myślę że nazbiera asyst w Wisełce dobrze prezentował się także nasz Nurek a Vinicius powinien jeszcze zostać.Co do Nurka to chłopak ma talent widziałem go w dwóch meczach w Travniku bronił takie strzały że ho ho.
A co do ligi bośni ten chłopak to jest coś.Z tym że z ceną może być problem chłopa widziałem w akcji więc jestem pewien żeby se poradził.

Edit:
http://balkan-football.com/component...ctlink/id,263/ a tego kolesia bym sprawdził widziałem go raz w życiu plus kilka filmików koleś dobre ma wślizgi i grę głową oraz dobre długie podanie.
Mamy nadmiar środkowych pomocników ale myślę że tego kolesia można brać:http://www.youtube.com/watch?v=0b1XYchxCSE, http://www.youtube.com/watch?v=v8byqUALvwQ koleś dobrze gra głową do tego ma dobrą technikę widziałem go już kilka razy a druga argumentacja sprawdza się w FM ale w Realu też.
Widzę, że trochę się pogubiłeś w swoich wywodach przy czym podajesz jakieś propozycje z kosmosu. Pozatym, jeśli w wieku 10 lat jesteś takim znawcą rynku bałkańskiego i obserwujesz wiele meczy tamtejszych lig to myślę że w przyszłości jesteś idealnym kandydatem na scouta w Wiśle.
Odpowiedz cytując
Angmir
Senior Member

Od: 07.2007

Stary 05.07.2009, 17:08
Ogryzek napisał(a):Wyświetl post
Kolega flamengista napisał na wątku poświęconym ekstraklasie że nie kojarzy tego legendarnego Arthura z gry w Flamengo - więc może nie ma się co tak podniecać kolejnym obieżyswiatem co ma więcej klubów w CV niż lat profesjonalnej kariery
Czas pokaże - bo mimo wszystko liga polska to nie hiszpańska i Brazylijczyk może tu spokojnie zabłysnąć. Ja w każdym razie wolałbym tego Urugwajczyka z Włoch w Wiśle
Nie kojaży bo w Fluminese grał już bardzo dawno. Od 2000 roku gra w Europie. Od 2005 w Depotrivo Alaves (z wypożyczeniami) w ostatnim sezonie gry w Secunda Divizion z klubem FC Cordoba w 2007/08 rozegrał 34 mecze strzelając 10 goli. Rok temu poszedł do Steua'y za 1mln € gdzie w 14 meczach (9 w lidze 5 LM) strzelił 2 bramki w pół sezonu. Zimą rumuni oddali go za darmo do Tereka Grozny gdzie nei dostał szansy na gre (ani 1'' gry - może jakaś kontuzja) Po tym wszystkim wrócił do Fluminese, ale jak widać nie zagra tam choćby raz bo myśli z powrotem o podboju europy.

Przez transfermarkt wyceniany na 500 tyś €.
Odpowiedz cytując
chudy2001
Member

Od: 08.2008

Stary 05.07.2009, 19:24
http://www.poranny.pl/apps/pbcs.dll/...OZNA/782999535

jeszcze sprowadzmy Mijailovica. Darmowy jest ;]
Odpowiedz cytując
brylant17
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 05.07.2009, 19:37
chudy2001 napisał(a):Wyświetl post
http://www.poranny.pl/apps/pbcs.dll/...OZNA/782999535

jeszcze sprowadzmy Mijailovica. Darmowy jest ;]
Nikola Nikola Nikola

Przepraszam za OT
Odpowiedz cytując
TSW06
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 05.07.2009, 21:03
na razie według nieoficjalnych informacji jakie do mnie dotarły, nowym bramkarzem na testach będzie Rorys Aragon ze Standardu Liege
http://transfermarkt.de/de/spieler/3...on/profil.html
W Wiśle już jest David Braz
http://transfermarkt.de/de/spieler/5...id/profil.html
A już niedługo na testy przyjdzie nowy napastnik o którym jednak nic mi nie wiadomo
Pozdrowienia z Częstochowy!!
"Żyjesz w kraju w którym wszyscy chcą cię zrobić w chuja..
."
Odpowiedz cytując
PvD
Armia Białej Gwiazdy

Od: 11.2002

Stary 05.07.2009, 22:01
Odnośnie bramkarza ze Standardu Liege. Od momentu pojawia się informacji z PS o tym bramkarzu prześledziłem kilka belgijskich portali i niestety nie natrafiłem na żadne wiadomości odnośnie testów w Wiśle.

Jedyne co znalazłem to notkę z 15 maja gdzie wspomina się o zainteresowaniu Aragonem przez Benficę Lizbona.

Oraz z 25 czerwca, że w Belgii już nie zagra i raczej w grę wchodzi zagranica ale nic o Wiśle.

Zresztą na SKWK pisało

Cytat:
Ekwadorski bramkarz Andres Espinoza nadal pozostaje bez klubu. Nazwisko bramkarza, który w zakończonym sezonie wywalczył mistrzostwo Belgii ze Standardem Liege pojawiło się niedawno w kontekście przyjścia do Wisły Kraków.

Zawodnik wypełnił kontrakt, a władze beligijskiego klubu postanowiły nie podejmować rozmów w sprawie jego przedłużenia. Sam zawodnik przyznaje w wywiadzie dla belgijskiej prasy, że do tej pory nie udało mu się znaleźć nowego klubu.

"Czekam spokojnie na rozwój sytuacji. Mimo, że nadal jestem bez klubu nie jestem w jakiś sposób zdesperowany ponieważ jest jeszcze sporo czasu do rozpoczęcia nowego sezonu.

Sytuacja nie wygląda tak, że nie mam żadnych ofert. Oczekuję poprostu na odpowiedzi jakie mają napłynąć z kilku klubów. Czy są to kluby belgijskie? Nie! Zagraniczne. Nie chcę na chwilę obecną pozostawać w Belgii" -twierdzi zawodnik.

Czy więc jedną z ofert klubu zagranicznego ma być oferta Wisły i potwierdzą się doniesienia Przeglądu Sportowego?
Orginały (flamandzki) 25 czerwca

Cytat:
Rorys Aragon Espinoza vond nog steeds geen nieuwe ploeg. Nu zit hij in zijn eentje thuis terwijl alle andere voetballers de voorbije week herbegonnen zijn met de trainingen voor volgend seizoen.

"Ik wanhoop nog niet", aldus de 27-jarige sluitpost. "Het duurt nog even voor de competities beginnen. Het is niet dat er geen enkele interesse is. Ik moet gewoon wachten." De Ecuadoriaan zal sowieso niet meer in België spelen. De reden waarom hij uit ons land wil vertrekken, houdt hij voor zich. "In België heb ik geen zin meer",
oraz 15 maja i zainteresowanie Benfiki

Cytat:
Enkele maanden geleden verscheen in de pers het bericht dat de Portugese topclub Benfica Lissabon wel interesse zou hebben in de diensten van Rorys Aragon Espinoza (foto boven). Sommige kranten maakten zelfs gewag dat de deal zo goed als rond was. De Ecuadoriaan zegt vandaag in HNB dat Benfica niet meer dan een gerucht was.

"Ik heb al maanden niets meer van die club gehoord. Helaas was hun interesse maar een gerucht en niets concreets. Ik was er echt zeker van dat Benfica me wilde, maar nu is het zich aan het concentreren op het einde van het kampioenschap in Portugal. Hopelijk komt er daarna nog iets uit de bus voor mij", aldus de straks transfervrije Espinoza.
więc jeśli Benfica się nim interesowała/interesuje to gość powinien być dobry a jeśli okaze się ze o tego bramkarza Wisle chodzi to moze być ciekawie.
Cytat:
Decydując się na grę w Wiśle i podpisując z nią kontrakt piłkarz powinien automatycznie przyjąć świadomość panujących przy R22 zwyczajów. A jednym z kanonów który powinien przyświecać każdemu wiślakowi jest poszanowanie trójkolorowych barw. Szanować powinien je każdy z nas ( i umieć się z nimi obchodzić) bez względu na to czy w danym momencie owładnął nami strach, panika, euforia, złość czy cokolwiek innego.
Są bowiem pewne granice, których nigdy się nie przekracza.
Odpowiedz cytując
Awe
Senior Member

Od: 01.2004

Stary 05.07.2009, 22:08
Może dlatego tak zwodzą Nurkovicia? Analogiczna sytuacja jak z Bożokiem.
Po burzy słońce wychodzi zza chmur,
i nad Krakowem zaświeci znów.
O jednym marzę, o jednym wciąż śnię,
Mistrzem będzie Wisełka, na pewno to wiem.
Życie bym dał, za krakowską Wisłę
O jakże bym chciał, by znów była mistrzem
O jakże bym chciał

Odpowiedz cytując
canarinhos
Senior Member

Stary 06.07.2009, 00:45
Isfahan napisał(a):Wyświetl post
Przepraszam, że zadaję takie głupie pytanie - ale czy Wisła powinna negocjować z każdym zawodnikiem, z którym negocjują inne kluby?
Przeciez nie pisalem nic takiego, ale tylko tyle, ze Arthuro to zawodnik, ktoremu moznaby bylo sie przyjrzec. Trener Skorza mowil o wysokim zawodniku, ktorego potrzebuje, a nie ma w Wisle. Na dodatek gracz z karta w reku.
Ale teraz to juz po sprawie.
Odpowiedz cytując
waldemar
Banita

Od: 07.2009

Stary 06.07.2009, 09:24
jak nazywa sie ten zapowiadany na dzis bramkarz?
Odpowiedz cytując
Luk4s
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 06.07.2009, 09:42
chyba jeszcze nie ma wieści o tym kto to jest
Odpowiedz cytując
KuLwIk
Senior Member

Od: 07.2008

Stary 06.07.2009, 09:47
Z plotek wychodziłoby na Rorysa Aragona, niedawno grającego w Standardzie Liege. Ale zobaczymy i przekonamy się niedługo kim jest tajemniczy bramkarz..
Odpowiedz cytując
Wiślak-1990
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 06.07.2009, 09:52
Raczej to nie Aragon,to za dobry bramkarz żeby na testy przychodził.
Odpowiedz cytując
chudy2001
Member

Stary 06.07.2009, 11:00
Hmm wlasnie, takie Zagłębie Lubin (beniaminek) potrafi znalezc goscia którzy strzela regularnie gole (11 goli w Segunda Division), zagrał w Lidze Mistrzów i strzelił gola Lyonowi, chyba we Flamengo też strzelił kilkanaście goli, w Rumunskiej 9 goli, mierzy 190cm wzrostu i jego wartosc rynkowa to tylko 500 tyś euro (oczywiscie wg transfermarktu) wiec powinien byc tanszy a my ? Szukac w Segunda Division...
Odpowiedz cytując
grogoriogreg
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 06.07.2009, 11:09
chudy2001 napisał(a):Wyświetl post
Hmm wlasnie, takie Zagłębie Lubin (beniaminek) potrafi znalezc goscia którzy strzela regularnie gole (11 goli w Segunda Division), zagrał w Lidze Mistrzów i strzelił gola Lyonowi, chyba we Flamengo też strzelił kilkanaście goli, w Rumunskiej 9 goli, mierzy 190cm wzrostu i jego wartosc rynkowa to tylko 500 tyś euro (oczywiscie wg transfermarktu) wiec powinien byc tanszy a my ? Szukac w Segunda Division...
Może jeszcze zatrudnimy Trzeciaka? On świetnie zna tamtejszy rynek.

Nie możemy przeszukiwać Słowacji, Czech, Bałkanów, Ameryki Płd, 2 ligi Hiszpańskie i Włoskiej oraz Afryki, gdyż nie jesteśmy Realem Madryt
Odpowiedz cytując
chudy2001
Member

Stary 06.07.2009, 11:43
Trzeciak ? Sprowadził "Aru" który miał tylko 3 gole strzelone w karierze i to 2 z karnego. Arthur to zupełnie inny zawodnik, lepszy, bo tych goli strzelił ponad 20 w ciągu 3 ostatnich lat.
Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Stary 06.07.2009, 12:00
Ten Arthur to mysle ze sie do d... nadaje. Moze i w Polsce sobie poradzi ale we wczesniejszych klubach, czyli w ereku Grozny i we Flamengo grzał ławe. Do Flamengo przygarneli go w maju tego roku i chca sie go pozbyc teraz - i to ma byc dobry zawodnik? Jakis frajer z niego ktory keidys cos tam grał ale to było wieki temu a teraz sie tula po wszystkich klubach swiata
Odpowiedz cytując
chudy2001
Member

Stary 06.07.2009, 12:07
No ok, rok 2009 był dla niego słaby (a ktory to piłkarz nie miał słabego choć pół sezonu?), ale w 2008 strzelił 11 goli w Segunda, 3 w rumunskiej, 1 w LM.
Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Stary 06.07.2009, 12:53
ale jakby był taki dobry w tym 2008 roku to po przejsciu do Tereka by grał w 1 składzie, albo chociaz by zgarał pare meczow. W lidze rumunskiej to mu sie fartneły pewnie te bramki, z Lyonem strzelił gdzie byl wynik 3:5 wiec jakis dizwny dzien to musiał byc bo 8 bramek w 1 meczu sie czesto nie zdrza
Dla mnie to taki sma grajek jak wiele innych Brazylijczykow. A w 2 lidze hiszpanskiej chyba az tak ciezko nie jest jak nam sie wydaje
Ja nie mowie ze mu w Polsce nie wyjdzie, anoz mu sie uda bo poziom naszje ligi jest jaki jest ale tez moze yc z tym roznie. Moze sie nie zaaklimatyzuje, ale tak cyz siak gwiazda to to nie jest a te głupie portale internetowe rozdmuchuja byle jaki transfer do niewyobrazalnych rozmiarow. Hitem to bylo sprowadzenie Kirma do Wisły. Jednego z lepszych pilkarzy ligi słowenskiej, goscia z bardzo dobrymi statystykami, wielokrotnego reprezentanta kraju, uznawanego w Słowenii za talent/gwiazde, tylko ze po jego transferze gazety wiele nie pisały jakos ;/ a to dlatego ze gowno sie znaja te wszytskie pseudo pismaki na swoim fachu. Cos im sie nasunie pod nos to o tym napisza ale zeby sie samemu zainteresowac co sie dzieje w polityce transferowej klubow to sie nie chce
Odpowiedz cytując
AYALA
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 06.07.2009, 13:01
na to żeby szukac wzmocnien w takiej 2 lidze Hiszpańskiej czy Portugalskiej to trzeba miec porzadnego (dobrze opłacanego) skauta.Zawsze sie moze trafic taki Descarga lub Aruabarena.
Odpowiedz cytując
lukas63
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 06.07.2009, 14:09
Grosicki jest do wzięcia
Odpowiedz cytując
mic
Tylko Wisła

Od: 11.2002

Stary 06.07.2009, 14:12
lukas63 napisał(a):Wyświetl post
Grosicki jest do wzięcia
Ale w Wisle nie ma juz ani alkoholika Sypniewskiego, ani hazardzisty Dawidowskiego, wiec Grosicki pewnie by sie niezaaklimatyzowal
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów