The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła:
wzmocni się 44 26,19%
osłabi 97 57,74%
zmiany kadrowe nie będą odczuwalne 27 16,07%
Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
jova
Senior Member

Od: 07.2003

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 04.07.2009, 21:00
Selene napisał(a):Wyświetl post
Widziałeś skrót? Ciężko to nazwać karygodnymi błędami.
Widziałem i nie nazwałbym tych zagrań poprawnymi interwencjami.
Han_solo, w pierwszej sytuacji powinien zwyczajnie wybić byle dalej zamiast ryzykować i próbować dokładnego zagrania.
KuLwIk, nie błaznuj.
Ostatnio edytowane przez jova : 04.07.2009 o godz. 21:11.
Odpowiedz cytując
KuLwIk
Senior Member

Od: 07.2008

Stary 04.07.2009, 21:03
jova napisał(a):Wyświetl post
Skoro jesteś taki pewny, że ty lepiej zagrałbyś na takim boisku, w takich warunkach, to może zgłoś się z jakąś płytą do Jacka Bednarza i Cię zaproszą na testy..
Odpowiedz cytując
canarinhos
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 04.07.2009, 21:07
Przeciez to bylo bajoro a nie boisko. Ale niektorzy tego nie rozumieja z Ruzomberokiem i dzis z Rijeka byl test jego mozliwosci. Z Ruzomberokiem bylem i widzialem i wypadl naprawde dobrze ,a dzis bronil podobno jeszcze lepiej. poczekamy na video i zobaczymy. A decyzji i tak my nie podejmiemy. Mysle ze jak na sparingach oceniajac Nurkovicia to lepiej chyba nie mogl sie zaprezentowac.
Ostatnio edytowane przez canarinhos : 04.07.2009 o godz. 21:09.
" W sercu moim WISŁA i na dobre i na złe"
Odpowiedz cytując
Grisza1
Moderator

Od: 05.2005

Stary 04.07.2009, 21:08
Drugi sparing Młodej Ekstraklasy, drugi gol Niedzielana. Może jednak za wczesnie spisano Andrzeja na straty?
Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków

Stary 04.07.2009, 21:11
canarinhos napisał(a):Wyświetl post
Selene racja, ja do porownania mam graczy ktorzy graja na innych pozycjach:
Banaś - bez wystepow w reprezentacji, 27 lat,wyrozniajacy sie zawodnik ostatniego sezonu, zawodnik, ktory prawdopodobnie bedzie gral w I lidze - 1 mln euro (!)
Kirm - 17- krotny reprezentant Slowenii, 24 lata, jeden z najlepszych zawodnikow ligi, wszechstronny - 400 tys euro.
Wniosek nasuwa sie sam...
A pozniej placz, ze obcokrajowcy graja w naszych klubach i blokuja miejsce naszym.
To Górnik Zabrze zapłacił Piastowi Gliwice za Banasia 1 mln Euro? Pierwsze słyszę? Coś ci się nie pomyliło? Może najpierw sprawdź i potem porównuj... bo przykład dałeś jak GW za przeproszeniem.

PS
W młodości Banaś kiedy był jeszcze piłkarzem Ruchu Radzionków (18 lat) był podobno na testach w Wiśle. Nie wiem czy to prawda, ale jak sie nie wyławia takich piłkarzy.....
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
Odpowiedz cytując
WhiteStarDvisionTheBest
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 04.07.2009, 21:12
Ogryzek za banasia Górnik tyle chce od Lecha..ogarnij troche
Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Stary 04.07.2009, 21:14
WhiteStarDvisionTheBest napisał(a):Wyświetl post
Ogryzek za banasia Górnik tyle chce od Lecha..ogarnij troche
Ty się ogarnij - co to znaczy chce - przecież to ewidentnie cena zaporowa bo nie mają żadnej motywacji do sprzedaży - a takich piłkarzy jak Banaś to kupuje się nie wtedy jak zabłysną ale chwile przed... Tak jak Lewandowskiego zanim błyśnie w Lechu ze Znicza..
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
Odpowiedz cytując
canarinhos
Senior Member

Stary 04.07.2009, 21:14
Ogryzek napisał(a):Wyświetl post
To Górnik Zabrze zapłacił Piastowi Gliwice za Banasia 1 mln Euro? Pierwsze słyszę? Coś ci się nie pomyliło? Może najpierw sprawdź i potem porównuj... bo przykład dałeś jak GW za przeproszeniem.

PS
W młodości Banaś kiedy był jeszcze piłkarzem Ruchu Radzionków (18 lat) był podobno na testach w Wiśle. Nie wiem czy to prawda, ale jak sie nie wyławia takich piłkarzy.....
Nie o to mi chodzi. Gornik chce od Lecha 1 mln euro. Za Banasia Gornik zaplacil Piastowi ponad 100 tys. euro - dokladnie 450 tys zl.
Odpowiedz cytując
dawidex44
Banita

Od: 03.2009

Stary 04.07.2009, 21:17
Czy ja wiem czy Banaś jest tyle wart? Nic specjalnego nie pokazał. Tyle tylko, że jako jedyny(chyba) piłkarz Żaboli starał się.
Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Stary 04.07.2009, 21:18
Nie o to mi chodzi. Gornik chce od Lecha 1 mln euro. Za Banasia Gornik zaplacil Piastowi ponad 100 tys. euro - dokladnie 450 tys zl.
Świetnie i MY mogliśmy kupić Banasia za 100 tysięcy EURO pół roku temu...

I teraz masz porównanie - 27 letni polski obrońca Banaś za 100 tysiecy EUR albo 24 letni pomocnik słoweński za 400 tysięcy.
Odpowiedz cytując
Selene
Senior Member

Od: 12.2007

Grisza1 napisał(a):Wyświetl post
Drugi sparing Młodej Ekstraklasy, drugi gol Niedzielana. Może jednak za wczesnie spisano Andrzeja na straty?
On nie pasuje do tej drużyny. Tu trzeba grać kombinacyjnie, a nie do najbliższego zawodnika. Niedzielan musi odejść
Odpowiedz cytując
WhiteStarDvisionTheBest
Senior Member

Ty się ogarnij - co to znaczy chce - przecież to ewidentnie cena zaporowa bo nie mają żadnej motywacji do sprzedaży - a takich piłkarzy jak Banaś to kupuje się nie wtedy jak zabłysną ale chwile przed... Tak jak Lewandowskiego zanim błyśnie w Lechu ze Znicza..
Co za gość..jak nie ma wpisanej kwoty odstępnego to własnie może sobie tyle chcieć..nie bede się z Tobą spierał na argumenty bo mi się nie chce kolega wyżej napisał ze w Polsce są mocno zawyżane ceny co do umiejętności zawodnika i podał to na przykładzie BANASIA I Kirma ale ok znawco,niech bedzie po Twojemu,tylko sie nie napinaj już.
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Ty się ogarnij - co to znaczy chce - przecież to ewidentnie cena zaporowa bo nie mają żadnej motywacji do sprzedaży - a takich piłkarzy jak Banaś to kupuje się nie wtedy jak zabłysną ale chwile przed...
Jakich piłkarzy?
Banaś jest lepszy od Clebera, Marcelo, Głowackiego?
Ligowa gwiazdka jednego sezonu. Nikt by sobie nim głowy nie zawracał, gdyby nie strzelił kilku goli. Milion euro za gościa, który w wieku 27 lat nic nie osiągnął, o reprezentację nawet się nie otarł i spuścił swój klub klasę niżej.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 04.07.2009 o godz. 21:21.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
canarinhos
Senior Member

Stary 04.07.2009, 21:20
Tyle napewno nie jest wart tylko podalem po prostu kwote jaka oczekuje klub w zamian za zmiane barw.
A w poscie wyzej za ile mozna kupic przykladowo gracza , ktorego my mamy , czyli Kirma - liga slowenska
Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Stary 04.07.2009, 21:22
wolfy napisał(a):Wyświetl post
Jakich piłkarzy?
Banaś jest lepszy od Clebera, Marcelo, Głowackiego?
Ligowa gwiazdka jednego sezonu. Nikt by sobie nim głowy nie zawracał, gdyby nie strzelił kilku goli.
Nie jest lepszy - NIGDZIE TAK NIE NAPISAŁEM (Ty też mógłbyś czytać ze zrozumieniem) ale można było go mieć za 100 tysięcy Euro gdybysmy go chcieli a nie żaden 1 mln euro. (oczywiście pół roku temu)

WhiteStarDvisionTheBest napisał(a):Wyświetl post
Co za gość..jak nie ma wpisanej kwoty odstępnego to własnie może sobie tyle chcieć..nie bede się z Tobą spierał na argumenty bo mi się nie chce kolega wyżej napisał ze w Polsce są mocno zawyżane ceny co do umiejętności zawodnika i podał to na przykładzie BANASIA I Kirma ale ok znawco,niech bedzie po Twojemu,tylko sie nie napinaj już.
Nie napinam się - a Ty wypuść powietrze...
Ostatnio edytowane przez wolfy : 04.07.2009 o godz. 21:25.
Odpowiedz cytując
canarinhos
Senior Member

Stary 04.07.2009, 21:23
Ale o to chyba nam wszystkim chodzi ze wtedy mielismy 3 klasowych obroncow, a Banas pewnie by grzal lawe, gdyby do nas przyszedl za te 100 tys euro. A czy by sie rozwinal tak ja w Gorniku, gdyby nie gral w pierwszym skladzie tylko w ME Watpie.
Odpowiedz cytując
WhiteStarDvisionTheBest
Senior Member

Stary 04.07.2009, 21:23
Ogryzek napisałeś jeszcze,że takich piłkarzy jak Banaś kupuje się przez tym jak zabłysną,i podałeś przykład Lewandowskiego..tylko wydaje mi się,ze Lewandowski na przestrzeni całego sezonu został królem strzelców 1 ligi i biło się o niego kilka klubów..a więc Lech chyba go kupił jak ten już ''zabłysnoł'' no chyba,że co innego miałeś na myśli.?
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 04.07.2009, 21:24
Nie jest lepszy - NIGDZIE TAK NIE NAPISAŁEM (Ty też mógłbyś czytać ze zrozumieniem) ale można było go mieć za 100 tysięcy Euro gdybysmy go chcieli a nie żaden 1 mln euro.
Gość nie jest wart tych stu tysięcy, skoro za darmo można zza granicy sprowadzić znacznie lepszych.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
ktulu
Member

Od: 07.2005

Stary 04.07.2009, 21:24
Skorża nt transferu Brożka i Viciniusa

Cytat:
Szkoleniowiec Białej Gwiazdy odniósł się do zamieszania związanego z transferem Pawła Brożka. „W szatni żartujemy, że specjalnie daliśmy dziś Pawłowi do południa ciężki, mocny trening, żeby nie wyglądał zbyt dobrze” – żartował trener. „Tak naprawdę wierzę w to, że Paweł zostanie z nami. Życzę mu, żeby kiedyś grał w Premiership, ale może w zimie” – z nadzieją mówił Skorża. „Pracujemy nad tym, żeby być przygotowanym na jego stratę. W grę wchodzą nazwiska z zagranicy” – dodał trener.
W tym momencie na testach w Wiśle przebywa brazylijski napastnik, Vinicius. „Miał dosłownie 25 minut na to, żeby coś zaprezentować. Jest to typ zawodnika, który potrzebuje więcej miejsca. Dziś tego miejsca nie było. Nie było to najlepszy mecz w jego wykonaniu” – podsumował Skorża.
Czyli raczej tak jak przepuszczano, będziemy starać się utrzymać Brożka do zimy. Vicinius odpada
Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Stary 04.07.2009, 21:28
Gość nie jest wart tych stu tysięcy, skoro za darmo można zza granicy sprowadzić znacznie lepszych.
Nie mówię że nie masz racji (nie jestem fanem Banasia) chodziło mi o to że przykład podany był wg mnie tendencyjny, i tyle - 100 tysięcy a 1 mln to różnica.
Odpowiedz cytując
canarinhos
Senior Member

Stary 04.07.2009, 21:32
Nie mówię że nie masz racji (nie jestem fanem Banasia) chodziło mi o to że przykład podany był wg mnie tendencyjny, i tyle - 100 tysięcy a 1 mln to różnica.
Nie rozumiemy sie

Mamy dwoch zawodnikow ktorzy wyrozniaja sie w lidze:
Za Banasia, ktory zagral dobry sezon Gornik chce 1 mln euro
Za Kirma, ktory rozegral rowniez dobry , jak nie nie bardzo dobry sezon Domzale chce 400 tys euro.
Polskie kluby dyktuja za pilkarzy ceny, ktore znacznie odbiegaja od ich rzeczywistych wartosci.
Odpowiedz cytując
IncognitoTSW
Socios Wisła Kraków

Od: 08.2008

Stary 04.07.2009, 21:33
. Milion euro za gościa, który w wieku 27 lat nic nie osiągnął, o reprezentację nawet się nie otarł i spuścił swój klub klasę niżej.
Słusznie. A swoją drogą Wisła Kraków niegdyś się nim zainteresowała, lata temu ;]
Odpowiedz cytując
canarinhos
Senior Member

Stary 04.07.2009, 21:37
http://wislasoccer.com/news_item_10851.htm

A tymczasem bedziemy miec nowego bramkarza na obozie.

Wazny cytat z wypowiedzi Zubanovicia, managera Nurkovicia:

"Problem w tym, że menedżer Nurkovicia twierdzi, że jeśli Wisła już teraz nie podejmie ostatecznej decyzji w sprawie jego zawodnika, Adis opuści zgrupowanie Wisły"
Ostatnio edytowane przez canarinhos : 04.07.2009 o godz. 21:42.
Odpowiedz cytując
Przemoo
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 04.07.2009, 21:43
jova napisał(a):Wyświetl post
Han_solo, w pierwszej sytuacji powinien zwyczajnie wybić byle dalej zamiast ryzykować i próbować dokładnego zagrania.
KuLwIk, nie błaznuj.
w dwoch zachował się poprawnie. Jedną zkaszanił ale to wina warunków, w których oficjalny mecz nie miałby szans się odbyć
Odpowiedz cytując
Tomgoo
Senior Member

Od: 09.2004

Stary 04.07.2009, 21:45
http://wislasoccer.com/news_item_10851.htm

A tymczasem bedziemy miec nowego bramkarza na obozie.

Wazny cytat z wypowiedzi Zubanovicia, managera Nurkovicia:
"Problem w tym, że menedżer Nurkovicia twierdzi, że jeśli Wisła już teraz nie podejmie ostatecznej decyzji w sprawie jego zawodnika, Adis opuści zgrupowanie Wisły"
I bardzo słusznie, trzeba się szanować. Adis wnioskując z relacji godnie się prezentował w sparingach i na treningach. Nie można testować gościa w nieskończoność. To chyba jeden z najlepszych bramkarzy którzy przewineli sie na osławionych juz testach. Nie zdziwię sie jak się zaraz zwiną, niech Wisła nie robi jajec i go podpisze bo skończymy z niczym.
Odpowiedz cytując
Svartis
Senior Member

Od: 12.2006

Stary 04.07.2009, 21:49
Na miejscu Nurkovica wyjechałbym z tych testów, zaprezentowal się bardzo dobrze w dwóch sparingach, a my bedziemy u jego boku testować kolejnego bramkarza? Panowie bądźmy poważni.
Jeśli wyjedzie w pełni go rozumiem i popieram, należy szanować samego siebie.
Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 04.07.2009, 21:55
Przykład Banasia pokazuje jak zawyzane sa ceny polskich zawodnikow. Co do Kirma to kupilismy go za około 400 tys E ale jemu sie koncyzł kontrakt za rok i musieli z ceny zejsc zbey w ogole cos na nim zarobic, gdzies czytałem ze rok temu (czy poł roku) kosztował około 800 tys E. Ale i tak 800 tys E za reprezentanta kraju, 24 letniego (wtedy) zawodnika, utalentowanego, a za takiego Banasia wołaja 1 mln E to az se zal robi.

Po dzisiejszym sparingu mysle ze bylibysmy glupcami jesli nie zatrudnilibsmy Nurkovicia. Chłop pokazal ze w normalych warunkach grac potrafi. No nie wiem, jak go nie wezmiemy to albo jak mowie jestesmy glupi albo naprawde "komus" zalezy na tym zeby nie sprowadzac konkurencji dla Mario. No bo co jest nie tak, obserwowano go poł roku, zdecydowano sie na testy bo stwierdzono ze po tym poł roku obserrwacji warto sie mu przyjrzec jeszcze blizej. W treningach mysle ze sie spisuje normalnie, chyba nie odstaje od Pawełka? W meczach pokazuje ze warto na niego postawic. Zagrał 2 dobre spary, jeden mu nie wyszedł ale gac w bagnie to nie kazdy potrafi. Naprawde jesli go nie zatrudnimy to sie zdziwie mocno - w ogole moim zdaniem to nie ma na co czekac tylko juz podpisywac...

Znowu sie przekonalismy ze nie warto brac jakichs no name - Vinicius bo nic nie potrafia.Juz pewnie lepszy byłby Drozdowicz, młodszy, ograłby sie na tym obozie, zapoznałby druzyne lepiej i by napewno lepiej mu szło niz takiemu przecietnemu (hmm raczej słabemu) Brazylijczykowi ktory nie dosc ze gra cienko to ma problemy z porozumiewaniem sie z Polakami.
Co do Kirma, juz chyba jestem spokojny o Jego gre w Wisle. Chyba ma takie pojecie o piłce i tak sie chce mu sie grac ze szybko zgra sie z druzyna i bedzie wieeelkim wzmocnieniem. Wiem ze na razie nie ma sie co podniecac za bardzo ale z relacji tekstowej widac było ze był aktywny, kreatywny i tak był chwalony ze naprawde na zywo jego gra musiała wygladac efektownie ) Balem sie ze moze nie uda mu sie predko "wejsc" w druzyne ale chyba bedzie ok.

Jopa brac ak najbardziej, na rezerwe super zawodnik. Doswiadczony. W sam raz na kilka meczow w sezonie. Oby tylko Brozio zostal bo jednak to jedyny lasowy napastnik w Naszym zespole, jakby Jego sprzedali to watpie zebysmy sie wysilili i kupili godnego zastepce ;/
Odpowiedz cytując
canarinhos
Senior Member

Stary 04.07.2009, 21:57
Ja tez popieram to co napisaliscie. Ja juz nie wiem, jakiego my potrzebujemy bramkarza, ktory prawdopodbnie bedzie nr 2 w nastepnym sezonie. Wydaje mi sie, z tej rozmowy ze Skorza, ze po prostu im jest glupio odmowic, jesli chodzi o drugiego testowanego bramkarza, z ktorym byli juz umowieni ze sie pojawi w Austrii.
Ciekawe tylko o jakiego bramkarza chodzi, i czy moze to on nie jest najwyzej na liscie zyczen M. Skorzy. Bo w wywiadach mowil, ze z bodajze 6 wybierze jednego i go przetestuja.
A tu szykuje sie juz drugi bramkarz na obozie.

Mnie dziwi jedna wypowiedz M. Skorży:

Trener na sugestię, że chyba takiej postawy oczekiwano od testowanego Bośniaka, chwilę się zastanowił i odpowiedział: - Można tak powiedzieć. ciekawe o co chodzi?
Ostatnio edytowane przez canarinhos : 04.07.2009 o godz. 22:03.
Odpowiedz cytując
tragez88
Senior Member

Od: 08.2008

Stary 04.07.2009, 21:59
No nie róbmy sobie jaj z tego bramkarza!! Chłop się wykazał w 2 sparingach a tu przyjedzie przypadkowy koles na trening i ewentualnie jakis jeden sparing i podziekujemy Nurkovicowi bo trzy razy sie gorzej rzuci na treningu w kałuże?!? Rozumiem, że bramka jest specyficzna pozycja i trzeba tam pewnego człowieka ale jesli po tylu treningach i sparingach wciaż naprawde nie umie sie okreslic czy dana osoba jest ta ktora sie szuka to problem nie lezy w samym zawodniku... To sie robi juz żenujące
Odpowiedz cytując
klusek106
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 04.07.2009, 22:05
tragez88 napisał(a):Wyświetl post
No nie róbmy sobie jaj z tego bramkarza!! Chłop się wykazał w 2 sparingach a tu przyjedzie przypadkowy koles na trening i ewentualnie jakis jeden sparing i podziekujemy Nurkovicowi bo trzy razy sie gorzej rzuci na treningu w kałuże?!? Rozumiem, że bramka jest specyficzna pozycja i trzeba tam pewnego człowieka ale jesli po tylu treningach i sparingach wciaż naprawde nie umie sie okreslic czy dana osoba jest ta ktora sie szuka to problem nie lezy w samym zawodniku... To sie robi juz żenujące
najgorsze jest to ze ten bramkarz byl juz podobno od dawna obserwowany...
"Mnie na razie czekać będzie siedzenie na ławce. Ale oczywiście nie będę chciał długo na niej siedzieć, zamierzam powalczyć o miejsce na boisku." - Tomáš Jirsák (1906 % szacunku)

"Gwiazdkom" bez ambicji - STOP !

Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów