The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła:
wzmocni się 44 26,19%
osłabi 97 57,74%
zmiany kadrowe nie będą odczuwalne 27 16,07%
Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
picasso
Senior Member

Od: 07.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 03.07.2009, 22:40
WislakP napisał(a):Wyświetl post
Tak sobie myślę że droga Fulham do pozyskania Brożka jest nieco dłuższa niż nam się wydaje. Dlaczego? Ano, dlatego że jeśli pan Paweł już zdecyduje się na wyjazd w takim momencie to będzie chciał przynajmniej dobrze zarobić. A w Anglii wchodzi teraz 50%-owy podatek.

Nie wiem czy się ze mną zgodzicie, ale wg mnie jest to jakiś plus dla nas. W końcu nawet ZUS tyle nie bierze.
bo zus bierze 48%.
dziękuję za uwagę
Odpowiedz cytując
rav
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2002

westersyl napisał(a):Wyświetl post
Dobra spoko, przecież chodzi tylko o Jopa...
Zasadniczo chciałem podkreślić to, że klub o nazwie Lech wtyka się do wszystkiego co nasze, Dolha, Cleber. Jestem wstanie uwierzyć w to, że oni mogą kupić coś tylko po to abyśmy my tego nie mieli.
Jeśli z takim skutkiem jak Dolha, to chętnie opublikujemy jutro listę 30 nazwisk różnych grajków, za których Lech niech przepłaca...

No ale chyba się nie dadzą złapać....

Generalnie - nie dajmy się zwariować. I trzymajmy kciuki by pion sportowy ściągnął każdego, kogo naprawdę chce. Na przykład wreszcie jakiegoś napadziora...
Odpowiedz cytując
canarinhos
Senior Member

Od: 06.2009

Jip napisał(a):Wyświetl post
Na tym 50% opodatkowaniu nie tracą zawodnicy tylko klub.
nie masz racji, na dowod tego link z przypomnieniem:
http://www.tvn24.pl/-1,1605018,0,1,u...wiadomosc.html

" Według nowych regulacji, musiałby oddawać połowę z zarabianych dotychczas tygodniowo pieniedzy ".

A to taka uwaga dla naszych pilkarzy jak beda podpisywali kontrakty w Anglii

"Jako pierwszy na wzrost podatków zaczął narzekać Andrej Arszawin. Rosjanin z Arsenalu podpisując kontrakt trzy miesiące temu nie wiedział, że będzie zarabiać de facto 10 procent mniej"
Ostatnio edytowane przez canarinhos : 03.07.2009 o godz. 22:45.
" W sercu moim WISŁA i na dobre i na złe"
Odpowiedz cytując
MCX
Senior Member

Od: 06.2003

Stary 03.07.2009, 22:42
WislakP napisał(a):Wyświetl post
Tak sobie myślę że droga Fulham do pozyskania Brożka jest nieco dłuższa niż nam się wydaje. Dlaczego? Ano, dlatego że jeśli pan Paweł już zdecyduje się na wyjazd w takim momencie to będzie chciał przynajmniej dobrze zarobić. A w Anglii wchodzi teraz 50%-owy podatek.

Nie wiem czy się ze mną zgodzicie, ale wg mnie jest to jakiś plus dla nas. W końcu nawet ZUS tyle nie bierze.
Ciekawe spostrzeżenie Ostatnio Arshavin się na tym złapał, Brożek to rozgarnięty człowiek i zapewne przy negocjowaniu kontraktu również i to będzie miał na względzie.
Jutro przyjeżdżają Anglicy na negocjacje. Ciekawe czy już jutro będziemy mieli oficjalną informację o tym, czy jest porozumienie w sprawie transferu.
Może ktoś z redakcji ma oficjalne informacje o tym o której mają się rozpocząć rozmowy pomiędzy Wisłą, a Fulham?
Odpowiedz cytując
PhantomRanger
Senior Member

Od: 09.2007

Stary 03.07.2009, 22:47
westersyl napisał(a):Wyświetl post
Dobra spoko, przecież chodzi tylko o Jopa...
Zasadniczo chciałem podkreślić to, że klub o nazwie Lech wtyka się do wszystkiego co nasze, Dolha, Cleber. Jestem wstanie uwierzyć w to, że oni mogą kupić coś tylko po to abyśmy my tego nie mieli.
To niech sobie kupują rany boskie. Nie rozpłacz nam się tutaj. Skoro tak bardzo Ci się tutaj nie podoba przestań tu wchodzić. Powiem Ci to jeszcze raz najważniejsze info jest tylko z oficjalnej. Gdyby tu napisali, że interesujemy się Morientesem też napisałbyś aby redakcja od razu do Lecha czy Legii pisała? Widać wakacje tobie nie najlepiej służą.
"W meczach powinni dawać z siebie wszystko! Ze zmęczenia powinni rzygać, mdleć, z wysiłku narobić w spodnie, cokolwiek!"- ANDRZEJ IWAN
Odpowiedz cytując
canarinhos
Senior Member

Stary 03.07.2009, 22:49
MCX napisał(a):Wyświetl post
Może ktoś z redakcji ma oficjalne informacje o tym o której mają się rozpocząć rozmowy pomiędzy Wisłą, a Fulham?
pewnie takich rzeczy sie nikt nie dowie i wszystko jest trzymane w tajemnicy.
" W sercu moim WISŁA i na dobre i na złe"
Odpowiedz cytując
westersyl
Guest

Stary 03.07.2009, 22:50
PhantomRanger napisał(a):Wyświetl post
To niech sobie kupują rany boskie. Nie rozpłacz nam się tutaj. Skoro tak bardzo Ci się tutaj nie podoba przestań tu wchodzić. Powiem Ci to jeszcze raz najważniejsze info jest tylko z oficjalnej. Gdyby tu napisali, że interesujemy się Morientesem też napisałbyś aby redakcja od razu do Lecha czy Legii pisała? Widać wakacje tobie nie najlepiej służą.
Człowieku ogarnij system bo nie jesteś w temacie, ten post jest tylko kontynuacją dyskusji zapoczątkowanej w komentarzach i bynajmniej nie kierowałem go do Ciebie.
Sorry ale widzisz tyko wycinek całej dyskusji ale mimo wszystko można było zaczaić o co mi chodzi ale Tobie to nie wyszło.
Idź pospinaj się kometach na onecie albo na n-k.

Cytat:
Powiem Ci to jeszcze raz najważniejsze info jest tylko z oficjalnej.
Ten tekst wymiata, odkryłeś Amerykę. Zapiszę go sobie w notesie.
Ostatnio edytowane przez westersyl : 03.07.2009 o godz. 23:18.
Odpowiedz cytując
WislakP
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 03.07.2009, 22:52
Nie ważne kiedy negocjacje się zaczną, ważne kiedy się skończą (oby niepowodzeniem anglików). A kiedy się skończą? Tego nie wie nikt. Nawet Ci którzy będą negocjować.
Odpowiedz cytując
royalmichael
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 03.07.2009, 23:16
Nie wiem ile w Wiśle zarabia Brożek, myślę, że ok ~200tys euro w takim razie biorąc pod uwagę ten ogromny podatek Fullham musi wyłożyć sporo kasy na roczny kontrakt żeby na prawde Paweł to odczuł
Chociaż z drugiej strony dla nich to może być normalna kwota, nie wiem ile tam zarabiają
Odpowiedz cytując
Bekas
Senior Member

Od: 05.2005

Stary 03.07.2009, 23:43
fialo napisał(a):Wyświetl post
Nie powiesz mi że na MŚ, czy EURO był cienki... Chyba że Ci chodzi o Jopa, a nie o Boruca. Tu się prędzej zgodzę
Mowilem o Jopie. To kolejny obronca kryjacy na radar, nie cierpie takiej gry. Wy chcecie go na lawke rezerwowych. Juz wole jak w kryzysowej sytuacji wejdzie na boisko ktos z ME. Jak zawali - trudno, ale jak mu wyjdzie to zysk bezcenny. Pamietacie jakie Paweł Brozek, za chyba Nawalki mial poczatki w Wisle ?, Kokoszka, Kowalski tez wchodzili i grali dobrze, Patryk ostatnio. A pamietacie ere przed Cupialem?, nie bylo kasy, wchodzili goscie z juniorow i roznie bywalo, ale raz na jakis czas wylawiano perelke. Tak Marcin Jalocha zaczynal, tak Grzesiu Pater, Marcin Pasionek.
Odpowiedz cytując
nesta
Senior Member

Stary 03.07.2009, 23:51
A ja uwazam, ze Jop sie przyda. Jakby nie bylo pogral troche w bardzo silnej lidze rosyjskiej, byl okres, ze byl bardzo chwalony. Jego obycie i doswiadczenie na pewno zaprocentuje. Wiec nie rozumiem, dlaczego nie moglby byc tutaj pierwszym zmiennikiem Marcelo i Glowy.
Odpowiedz cytując
For_FuN_
Senior Member

Od: 08.2004

Stary 04.07.2009, 00:55
To jasne, ze ewentualne przyjscie Jopa trzeba rozpatrywac jako wzmocnienie. Ilu stoperow z naszej "ekstraklasy" mogloby sie zalapac w takiej lidze i w takim klubie? Pokusze sie o stwierdzenie, ze mozna ich policzyc na palcach jednej reki, a inni moga jedynie pomarzyc o takim transferze.
Odpowiedz cytując
BiałaGwiazda
Senior Member

Od: 11.2005

Stary 04.07.2009, 01:14
For_FuN_ napisał(a):Wyświetl post
To jasne, ze ewentualne przyjscie Jopa trzeba rozpatrywac jako wzmocnienie. Ilu stoperow z naszej "ekstraklasy" mogloby sie zalapac w takiej lidze i w takim klubie? Pokusze sie o stwierdzenie, ze mozna ich policzyc na palcach jednej reki, a inni moga jedynie pomarzyc o takim transferze.
No sory,ale Jop jest beznadziejny.Powiedz mi,kiedy ostatnio rozegrał dobry meczOn juz nic nie wniesie do Wisły.Nie potrzeba nam wypalonych,bezproduktywnych emerytów,tylko młodych,głodnych sukcesu zawodników,którzy wprowadzą nową jakość do zespołu jak Marcelo.Nie dziwię się,że z FK Moskwa chcą się go pozbyć za darmo.Gdyby prezentował jakiś przyzwoity poziom to na bank by go nie oddali za free.To jest taki ichniejszy Niedzielan,a z takimi zawodnikami,nawet na ławce nie ma co sobie zawracać głowy LM.No bo jak taki Jop przy swojej kondycji i szybkości poradzi sobie z zawodnikiem prezentującym chociaż średni europejski poziomiA i pewnie nie mały kontrakt sobie zażyczy.Równie dobrze można sprowadzić Nawotczyńskiego albo Kuzerę,przynajmniej są młodsi i rokują na przyszłość
Odpowiedz cytując
xiondz77
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2007

Stary 04.07.2009, 01:41
Dla mnie Jop moglby być tylko z jednego względu: potrafi celnie potraktować z główki własnego bramkarza(może Pawełek by sie opamiętał i nie robił takich baboli jak np w meczu z Lechią), a tak na serio nie mam o nim dobego zdania i uważam, że był jednym ze słabszych punktów naszej drużyny.
Odpowiedz cytując
WHITE*STAR
Senior Member

Od: 07.2007

Stary 04.07.2009, 01:48
For_FuN_ napisał(a):Wyświetl post
Głowacki i Maecelo by się załapali spokojnie do takiego FK Moskwa. Jop się przestał załapywać. Więc teraz trzeba założyć tak:
-Jop jest gorszy od naszych obrońców
-Jop ma już 31 lat i będzie coraz gorszy
Tak więc po co on nam? Po co osłabiać się Jopem? Ani się nie przyda teraz, ani w przyszłości. Jeżeli Marcelo odejdzie, a my ze spokojem go puścimy wiedząc, że mamy w zastępstwie Jopa to się zdecydowanie osłabimy, a z czasem jak będzie się starzał będziemy jeszcze słabsi! Finansowo też będziemy stratni, bo na nim nie zarobimy, a kontrakt trzeba płacić. Może więc napiszesz mi jakie będziemy mieli korzyści z tego, że Mariusz do nas przyjdzie?
Odpowiedz cytując
ziooom
Member

Od: 07.2007

Stary 04.07.2009, 06:43
Moim zdaniem trzeba było zostawić w klubie Mateusza Kowalskiego jako 3 stopera, miałby szanse pograć trochę gdyby Głowa/Marcelo pauzowali a jestem pewny, że za 2-3 lata będzie on lepszy od Jopa. A poza tym ciągle nie mogę zapomnieć zagubionego Jopa w meczu z Austrią na Euro.
Odpowiedz cytując
duch1989
Member

Od: 05.2009

Stary 04.07.2009, 07:39
http://ekstraklasa.wp.pl/kat,32282,t...wiadomosc.html

Jak dobrze że to Fakt...
Odpowiedz cytując
wolek1986
Member

Od: 02.2008

Stary 04.07.2009, 07:41
Zmiennikami Marcelo i Głowy będą Rajfur i Czekaj Zobaczycie
Odpowiedz cytując
Nehiar
Senior Member

Od: 01.2008

Stary 04.07.2009, 08:31
Ja tylko mam nadzieje, że prowadzone są rozmowy z jakimiś napastnikami, bo sprzedawanie Brożka w sytuacji kiedy nie mamy konkretnych napastników to naprawdę idiotyzm... Może za kasę z Brożka coś się ruszy, ale jeśli teraz jeszcze nie są prowadzone rozmowy to może być ciężko ... Czyli potrzebni 2 napastnicy - Wysoki, silny, czyli taki jak chce Skorża i drugi już nie musi odpowiadać tym wymaganiom, ale musi być typowym snajperem, który wykorzystuje większość sytuacji(w porównaniu do Ćwielonga).
Co do Obrońców, to dalej nie wiadomo ... z 4(no 5 jak zaliczyć Diaza) to my dużo nie zawojujemy, Jopa można brać w ostateczności na poziomie ekstraklasy spokojnie sobie poradzi, chyba jest trochę lepszy niż wtedy kiedy odchodził od nas, zobaczymy chociaż ja osobiście jestem sceptyczny. Braz to też nie wiadomo, nawet pod względem pozycji. W każdym razie stoper + prawy obrońca i linia obrony skompletowana. Pomoc mamy silną na szczęście, zwłaszcza środek (Jirsak, Garguła, Sobol, Diaz, Boguski, Kirm) jak tylko piłkarze wrócą po kontuzjach. Jestem ciekawy jak Skroża rozwiąże te kwestie. No i oczywiście bramkarz - sprawa wygląda prosto, trzeba zatrudnić kogoś lepszego niż Cebanu i kropka. W sumie ciekaw jestem czy Cebanu zostaje wypożyczony z opcją pierwokupu czy nie ... W sumie jakby grał i się rozwinął to możemy mieć z niego pocieche, bo jest trochę związany z naszym klubem.
Czyli wychodzi na to, że 5 transferów potrzeba zrobić w razie odejście Brożka, trzeba czekać co zrobi Bednarz i spółka, a mecz z Levadią się zbliża ...
Odpowiedz cytując
skeba
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 04.07.2009, 08:41
Gdyby sprzedali Brożka za 3 mln to bym wyśmiał, co to są za pieniądze za jednego z najlepszych piłkarzy w Polsce, tak słąbo się cenimy.
Murawski za 3 mln?
Minimum 5 milionów
Odpowiedz cytując
marine88
Junior Member

Od: 08.2008

Stary 04.07.2009, 08:53
Murawskiego kupili Rosjanie, a oni przepłacaja
Odpowiedz cytując
damian755
Senior Member

Od: 03.2008

Stary 04.07.2009, 08:55
Nie wiem dlaczego większość z waz ustawia Diaza w śirodku pola przecierz w reprezentacji gra na lewej obronie i w tym sezonie też będzie grał albo na stoperze albo na innych pozycjach obronych. A co do Brożka za 3 mil go nie sprzedadza anglicy maja kase jak już będą go chcieli to pójdzie za 4mil ale jestem pewien że Paweł zgodzi się na trasfer bo to bardzo dobry kierunek może Pan Cupiał zablokuje trasfer?
Odpowiedz cytując
Zieniu17
Senior Member

Od: 12.2007

Stary 04.07.2009, 09:03
Pomysł z Jopem jak dla mnie poroniony, dla mnie to tylko uzupełnienie składu. Ale jeśli zarząd woli wydawać 100-200 tys euro plus kontrakt na poziomie 150 tys euro zamiast postawić na młodzież...
Już za chwile, za chwileczke Broziu strzeli pod poprzeczke!

Fundacja #1 - Wiezi Muzyki
Fundacja #1 - Nie mysl sobie ze
Firma krk - Zamiast szukac podzialow
Fundacja #1 - Uwazaj dzieciak
Peja - (Z)robie szmal
Odpowiedz cytując
JrQ-
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 04.07.2009, 09:09
Mam tylko nadzieję, że jeśli sprzedamy Pawła, to kupimy jakiegoś napastnika.
Mam też nadzieję, że nie będzie to Nowak...
Odpowiedz cytując
damian755
Senior Member

Od: 03.2008

Stary 04.07.2009, 09:11
Jop na lige w sam raz ale pamiętajmy że grał za granicą i tam pewnie czegoś się nauczył na euro wypadł słaba ale każdy polak wypał tam Bardzo słabo
Odpowiedz cytując
Piter222
Junior Member

Stary 04.07.2009, 09:19
po co nam Jop? Nam potrzebny jest napastnik rangi Brożka
Odpowiedz cytując
matizaq
Senior Member

Od: 07.2008

Stary 04.07.2009, 09:25
BiałaGwiazda napisał(a):Wyświetl post
No sory,ale Jop jest beznadziejny.Powiedz mi,kiedy ostatnio rozegrał dobry meczOn juz nic nie wniesie do Wisły.Nie potrzeba nam wypalonych,bezproduktywnych emerytów,
Na jakiej podstawie stwierdzasz ,że jest beznadziejny ? Rozumiem ,że wirtuozem nie jest i nigdy nie będzie ,ale to jest solidny obrońca . Mało gra w tym sezonie ponieważ są lepsi,ale pełni w Rosjii role solidnego zmiennika... Jeżeli jest zmiennnikiem w lidze rosyjskiej w zespole aktualnego lidera (sezon w Rosjii trwa) to czemu nie może być zmiennikiem w naszej słabiutkiej lidze ?

BiałaGwiazda napisał(a):Wyświetl post
tylko młodych,głodnych sukcesu zawodników,którzy wprowadzą nową jakość do zespołu jak Marcelo.
Tak ,fajnie się mówi ,ale znajdz takich zawodników,którzy bedą chcieli grać u nas.Jak już ich znajdziesz to zostaw tych na których nas stać.Wniosek nasuwa sie sam.....Taka prawda,że Marcelo nam sie trafił jak ślepej kurze ziarno.

Reszty twoich miernej jakości wypocin nie będę komentował.Mówiąc jaki to Jop jest słaby itp,itd. ośmieszasz sam siebie ponieważ podejrzewam ,że ostatni jego występ widziałeś na EURO ,gdzie cały zespół zaprezentował sie słabo. Przypomnij sobie co odwalał Żurawski ? A jakby przyszedł do Wisły to byście go wszyscy po d.pie całowali. Smutne ,ale prawdziwe.....
Cytat:
"If you are first you are first. If you are second you are nothing."- Bill Shankly
Odpowiedz cytując
63.5 Kg
Senior Member

Od: 06.2003

Stary 04.07.2009, 09:28
Piter222 napisał(a):Wyświetl post
po co nam Jop? Nam potrzebny jest napastnik rangi Brożka
Po to nam Jop ze bedzie dla nas uzupelnieniem dla naszych az 4 obroncow...
Odpowiedz cytując
www.rallyonline.prv.pl
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 04.07.2009, 09:28
Generalnie Jop sie przyda napewno zwiększy konkurencje na srodku obrony a i gdy którys z podstawowych stoperów np bedzie musial pauzowac to Jop będzie dobrym zmiennikiem.

Problemem jest możliwe odejscie Pawła :/ Zauważcie że w Polsce nie ma na chwilę obecną takiego piłkarza jak Brozio w ataku... szukano by pewnie za granicą następcy a przecież taki pilkarz musi sie aklimatyzowac wprowadzic, poznac drużynę i jej styl... Dodatkow wątpie ze z Pieniędzy za pawła dokonano by jakiegos wielkiego drogiego transferu piłkarza który moglby go zastąpic... Przed tak waznymi meczami i gdy jest tak duża szansa awansu do LM nie powinnismy oddawac najlepszego pilkarza za zadne pieniądze...
Powód: ...
Ostatnio edytowane przez wolfy : 04.07.2009 o godz. 15:47.
Odpowiedz cytując
kristos
Senior Member

Stary 04.07.2009, 09:35
3 mln € za Pawła Brożka to głupi pomysł .
Angole chcą płacić 10 mln funtów za drewnianego Croucha a nam rzucają jakieś ochłapy.
Mam dla nich propozycję ; za 3 mln € niech sobie kupią Rasiaka będą mieć "dwie wieże".
"Ścieżka sprawiedliwości wiedzie przez nieprawości
samolubnych i tyranię złych ludzi"......
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów