|
|||||||
| Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 05.2009
Offline |
|
Ceny abonamentów Premium w sezonie 2009/10 dla dotychczasowych karneciarzy: Przed kryta A,F: 315 Przed kryta B,E: 450 Przed kryta C,D: 540 Kryta A,F: 635 Kryta B,E: 810 Kryta C,D: 990 Ceny abonamentów Premium w sezonie 2009/10 dla nowych kibiców: Przed kryta A,F: 350 Przed kryta B,E: 500 Przed kryta C,D: 600 Kryta A,F: 705 Kryta B,E: 900 Kryta C,D: 1100 |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2006
Offline |
|
|
kur*** 1100 zł za karnet
![]() ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2003
Offline |
|
|
Tak, tylko, ze to jest karnet na caly rok, na wszystkie mecze Ekstraklasy, Pucharu Polski, Pucharu Ekstraklasy i MESY. Przy pomyslnych wiatrach 40 spotkan. Wiadomo, ze na wszystkie sie raczej nie pojdzie, ale i tak Legia nie ma najgorszych propozycji karnetowych. Nie mowie tu akurat o tym karnecie za 1100 zeta, bo to pewnie na jakas trybune honorowa, ale sa tez karnety w granicach 300.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
W karnet nie wchodzą mecze w Europie, nie wiadomo czy PE bedzie grany, na młodą ekstraklase w niektórych klubach wchodzi sie chyba za darmo (u nas nawet na sparingi 10 zl i 15zl). A, no i jest wylacznie opcja premium. Nie ma np jedna runda, tylko liga etc.
Podstawowe ceny biletów na mecz: Przed kryta A,F: 40 złotych Przed kryta B,E: 55 Przed kryta C,D: 65 Kryta A,F: 70 Kryta B,E: 90 Kryta C,D: 110 A teraz wezcie pod uwage, ze przedkryta A i F schodzi w karnetach, w netowej sprzedarzy i po jakiejs godzinie sprzedawania. Czyli zeby isc na Odre Wodzisław, Jagę albo Arkę (zeby chociaz kibice gosci byli), dajesz minimum 55 zł, bez dachu, prawie na płaskim. A zeby byc w miare na srodku trybuny 65 zł. Mistrzowie ![]() Sorry za rozmycie, ale mysle ze to jest znakomita pointa dla tych, którzy w tym temacie pisali, ze Legia spokojnie bedzie miala na nowym obiekcie komplety ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2005
Offline |
|
|
Kryta C,D to nie honorowa, tylko obok honorowej z obu stron.
Parę zdjęć coby nie rozmywać: jakieś studio telewizyjne tu ma być. Bardziej mi się podobają pojedyncze trybuny, jak u Was, ale jak miałbym wybierać to wolę żeby odrazu zabudowali narożniki. Jak skończą te trybuny to mogliby to zostawić i już byłby spoko stadion A Kryta C,D to te dwa sektory naokoło tych czerwonych miejsc na środku. Widok jest super nawet z rogu, nie to co na starym
Ostatnio edytowane przez GemHZR : 26.06.2009 o godz. 23:54.
![]()
Daj se spokój lepiej, weź po jednym nalej...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Około 4,5 tys. Tak na jedną. Widzisz chodzi o to, ze tych za 40 zl nie ma. Sa wirtualne. Sa te za 55. Najtanszy bilet na PE i PP 55 zl (i to po bokach płaskiej trybuny bez dachu), na mecz z Odra Wodzislaw 2 lub Stala Sanok.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2009
Offline |
|
|
I tak napis Dialog zagłebie wymiata^^
|
|
|
|
Banita
Od: 07.2006
Offline |
|
|
Stadion Legii będzie na prawdę bardzo dobry. To świetny przykład sprawnie, szybko i profesjonalnie budowanego trzydziestotysięcznika. Tempo w którym powstaje robi spore wrażenie, wszystko powstaje zgodnie z planem, a nawet z tego co słyszałem z wyprzedzeniem. Klasą będzie porównywalny z nowym stadionem Wisły, ale na pewno powstanie sprawniej i przede wszystkim Legia podczas jego budowy nie będzie się musiała nigdzie przenosić jak my... Możemy Warszawy i warszawiaków nie cierpieć, ale jedno musimy im przyznać - budują stadion na prawdę perfekcyjnie, widać że wzięli się za to solidnie, w przeciwieństwie do budowy obiektu Wisły (wystarczy tylko przypomnieć, że u nas budowa wlecze się już od 2004 r., prawie żaden etap modernizacji jak dotąd nie zakończył się w terminie, a sam stadion będzie miał liczne błędy - choćby słynna już ogromna jak na stricte piłkarski stadion odległość trybun od boiska itd.).
A tutaj link do świetnej strony, zrobionej przez oficjalny portal klubu, na której jest wszystko o stadionie, jego budowie (multimedia, bardzo częste fotogalerie, panoramy, filmy, wywiady np. z projektantami, kierownikiem budowy, oprócz tego szczegółowe informacje na temat nowo powstającego obiektu): http://stadion.legia.com/ Pewnie większość osób śledzących budowy polskich obiektów sportowych zna już tą stronkę, ale celowo zamieściłem jeszcze raz tego linka żeby pokazać, że w Warszawie budowę stadionu Legii traktuje się poważnie i profesjonalnie w każdym calu. Stadion ma być dla kibiców i mieszkańców miasta, więc powstała stronka gdzie przez oficjalne źródła są oni o wszystkim od początku na bieżąco informowani. A w Krakowie? U nas nic takiego nie ma niestety miejsca... Powstały oczywiście bardzo fajne portale - www.reymonta22.pl, www.stadionwisly.info, itd. jednak miasto (inwestor w tym wypadku i właściciel stadionu), czy klub niczego podobnego na taką skalę jak w Warszawie nie zrobiły. Mieszkańcom Krakowa jest więc ciężko szukać jakichś bardziej szczegółowych i sprawdzonych informacji na temat budowanego stadionu, który przecież mieszkańcom miasta ma służyć i dla nich jest budowany... |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2009
Offline |
|
|
Brono nie jest tak zle. Ta odległosc nie jest taka znowu wielka. A poza tym moim zdaniem wazne jest to ze na nasz stadion bedzie przychodzio 30 tys ludzi, bedziemy robic najlepsze oprawy w Polsce, lech znowu bedzie sie rzucal i porównywal jaki to oni stadion maja (odwracajac uwage od rzenującego miejsca w tabeli) a na legie przyjdzie gora 3000. Moim zdanie to dobry porządek rzeczy^^
|
|
|
|
Banita
Offline |
|
Teraz do budowy naszego nowego stadionu (pominę jego wady i przede wszystkim zbyt małą pojemność) możemy mieć na prawdę sporo zastrzeżeń. No od czasu kiedy prace prowadzi Polimex-Mostostal na pewno jest lepiej i budowa idzie wreszcie ku końcowi, ale popatrz co było wcześniej... Spójrz na to ile lat nasz obiekt już jest rozkopany, a w dodatku jeszcze mimo tego wszystkiego ta roczna banicja... W porównaniu z Legią która będzie mieć podobny stadion jak Wisła, to my mamy trudniejszą drogę do "stadionowej przyzwoitości"... |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2006
Offline |
|
Co do tych stadionów najlepszych drużyn, to takowe są leciwe, ale OK - tak bywa. A to, o czym mówisz na końcu, to nie błędy tylko buble. |
|
|
|
Banita
Od: 07.2005
Offline |
|
Z takim podejściem władz miasta cieszmy się że mamy w ogóle dostęp do kamer i to aż 3(!) i z tego że nie musimy grać w Bułgarii czy też Macedonii "u Siebie"...
Ostatnio edytowane przez WILU TS : 03.07.2009 o godz. 23:16.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2003
Offline |
|
|
http://reymonta22.pl/
Nie wiem, czy uznasz ją za "profesjonalną" ale strona jest. Czasem na nią zaglądam, polecam też http://kamera.orge.pl/krakow1/ Poza tym prawie codziennie na wislakrakow.com są fotki z budowy stadionu więc myślę, że nie ma na co narzekać |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2008
Offline |
|
|
No i doczekalismy sie pierwszej czesci "Wirtualnego Spaceru" po nowym stadionie Legii.
http://legia.com/www/index.php?akt=8322 Swoja droga mam nadzieje ze jednak nie przejdzie ten pomysl z ta sraczkowata górną trybuną, bo IMO wyglada to fatalnie. ![]() ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
|
http://www.legia.com/www/galerie/wyd...5/big/1022.JPG
jaka jest odległość od trybuny po lewej do lini bocznej? bo nie wydaje mi się, żęby było wiele bliżej niż u nas ![]() ![]() .
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Nie jestem pewny, ale ponoc murawa ma być powiekszona.
![]() ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2003
Offline |
|
|
http://www.gazetasosnowiec.pl/gazeta...05082.html?i=0
ciekawe co z tego wyjdzie. ale projekt calkiem przyjemny. |
|
|
|
bananowy chłopiec
Offline |
|
|
Za ladnie to wyglada zeby mialo powstac
![]() |
|
|
|
Warszawiak
Od: 11.2003
Offline |
|
|
Zgoda sobie chce zbudowac ladne cacko
Bardzo fajnie. Nie wazne czy zgoda, czy rywal, wazne ze coraz wiecej miast bedzie mialo prawdziwe stadiony a nie klepiska.![]() ![]() Jeśli zapomnę o nich, Ty, Boże na niebie, zapomnij o mnie |
|
|
|
Militaris
Od: 01.2006
Offline |
|
|
Na mecze z Kotwicą i Unią Janikowo będzie jak znalazł.
|
|
|
|
Warszawiak
Od: 11.2003
Offline |
|
|
Bedze jak znalazl i przynajmniej twory typu Odra beda mialy do czego dazyc. Wole super stadiony w kazdym klubie 1 ligi, niz totalny burdel w ekstaklasie, gdzie klubu super duper musza po wioskach jezdzic bo remontuja stadiony albo nawet swoich nie maja na odpowiednim poziomie
Liga to nie tylko Wisla, Legia i Lech.![]() ![]() Jeśli zapomnę o nich, Ty, Boże na niebie, zapomnij o mnie |
|
|
|
Militaris
Offline |
|
18 tysięczny, odpicowany, super duper stadion dla Zagłębia? Przerost formy nad treścią. To tak jak kupować Rolls Royca Phantoma, gdy Audi A4 wystarczy
Ostatnio edytowane przez Krissu : 10.07.2009 o godz. 15:14.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
|
Taki stadion dla Zagłębia nie miałby sensu gdyby założyć, że ten klub zawsze będzie grał w niższych klasach rozgrywkowych.
Pamiętajmy, że Sosnowiec to ponad 200-tys. miasto więc z wypełnieniem stadionu w Ekstraklasie czy być może nawet w I lidze nie powinno być problemu. Będzie stadion, znajdzie się sponsor i będzie awans. Wypada się tylko cieszyć, że cała Polska nadrabia zaległości i buduje infrastrukturę sportową na jaką zasługuje. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Krissu, ja wiem, nie trzeba lubić Sosnowca. Ale nie popadajmy w jakas paranoje. 18 tysiecy to idealne rozwiazanie jak dla Zaglebia, zreszta nim on stanie(a to dopiero poczatek) to mam nadzieje ze ZS, wroci przynajmenij na 1. ligi a najlepiej do Ekstraklasy.
![]() ![]() |
|
|
|
Militaris
Offline |
|
|
Po czym wnosisz, że nie lubię Sosnowca?
Kielce mają na 15 tys, Lubin na 16, mośki będą miały na 15. A Zagłębie, któremu bliżej do spadku do 3. ligi niż do awansu do 1. funduje sobie stadion na 18 tys z piętrowymi trybunami i cholera wie czym jeszcze. Bardzo mnie ciekawi, na którym etapie inwestycji miasto stwierdzi, że jednak im taki stadion nie jest potrzebny. |
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2007
Offline |
|
|
Z ostatnim zdaniem sie zgodze. ![]() Bogusław Cupiał napisał(a):
|
||
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Straszna roznica miedzy 15, 16 tysiacami, a 18 które beda w Sosnowcu
![]() Ja wychodze z takiego zalozenia, ze lepiej miec troche wiekszy stadion, niż po 2-3 latach od oddania powiekszac pojemnosc z powodu wiekszego zainteresowania meczami. Pozatym stadion nie bedzie stal za 2 miesiace, a za 2-3 lata minimum, a do tego czasu moze sie bardzo duzo pozmieniac(watpie ze do tego czasu Zaglebie bedzie dalej w 2 lidze). a 18 tysiecy bedzie idealnym rozwiazaniem. ![]() ![]() |
|
|
|
Militaris
Offline |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
No tak, ale Zaglebie to nie tylko Sosnowiec, a cale Zaglebie Dabrowskie ktore liczy okolo 450 tys ludzi.
Pozatym, dziwne gdyby wybudowali stadion na 8 tysiecy a pozniej musieli go powiekszać. ![]() ![]() |
|
|

|
||||||
![]() |
|
|