The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Zamknięty temat

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Bronowianin
Banita

Od: 07.2006

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 02.07.2009, 20:19
tofik napisał(a):Wyświetl post
Moim zdaniem najtrudniejszy będzie jednak Olimpiakos. Mają wielkie ciśnienie na LM po wpadce w poprzednim sezonie, gdy sensacyjnie odpadli już w eliminacjach.
Partizan osobiście uważam jednak za słabszy. No nie przesadzajmy, dziadek Kristaic za darmo to niby taki hit ? A reszta transferów ine przekracza granicy 500k euro.
Ej spokojnie człowieku... Nie myśl puki co Partizanie i Olympiakosie, tylko zwróć uwagę na to że władze klubu i miasto nas wykolegowały i zostaliśmy wypieprzeni z Krakowa na rok, a w związku z tym czekają nas same wyjazdy - w el. do LM również. Każde zwycięstwo to będzie wielki sukces, a jeśli przejdziemy przynajmniej tą całą Levadię to będzie bosko. Piłkarze męczą się i nie mogą wygrać w byle Bytomiu, Bełchatowie albo Chorzowie a Ty rozkminiasz czy łatwiej pykniemy Partizan czy Olympiakos... Nie ma się co oszukiwać - w przyszłym sezonie jesteśmy w dupie, a nawet jak jakiś sukces będzie to i tak trudno będzie się z czegokolwiek w pełni cieszyć z dala od miejsca w którym być powinniśmy - R 22...
droho
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 02.07.2009, 21:33
A ja myślę że władze TVP mają głęboko w dupie maile i inne łańcuszki, którymi tak chciałbyś je zasypać. Jeśli wierzysz że jest inaczej to gratuluję naiwności i wiary we wszechmoc internetu.
Bronowianin
Banita

Stary 02.07.2009, 21:50
To nie jest jakieś GG czy inne pierdoły żeby wysyłać jakieś łańcuszki i prosić o stacje TV o transmisje... Myślicie że oni to wezmą pod uwagę? Przecież to co pokazywane jest w w danej stacji zależy pewnie głównie od względów ekonomicznych, a już na pewno nie od tego że na ich pocztę nadeślą 50 maili... Lepiej się szykujcie na wyjazd do Sosnowca jak chcecie obejrzeć ten mecz, bo jakoś zbyt wiele lamentów i skarg w związku z tym że nas tam wywalili nie słyszałem, więc rozumiem że na Stadionie Ludowym co mecz będzie się nas zjawiać zaskakująco sporo w porównaniu z naszymi liczbami wyjazdowymi w minionym sezonie
leszekm
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 03.07.2009, 07:47
Gdzie zagra Wisła?

"Wisła Kraków może mieć poważny problem z organizacją pierwszego meczu w eliminacjach do Ligi Mistrzów z Levadią Tallin. Spotkanie ma się odbyć za niecałe dwa tygodnie na stadionie w Sosnowcu. Policja wydała jednak negatywną opinię w sprawie rozgrywania piłkarskich spotkań zespołu "Białej Gwiazdy".
- Stadion Zagłębia nie ma odpowiedniego monitoringu ani zabezpieczeń pozwalających na przyjęcie kilku tysięcy kibiców Wisły - mówi Hanna Michta, rzecznik prasowy Komendy Miejskiej Policji w Sosnowcu.
Działacze Wisły mają nadzieję, że nie będzie problemów. - Zagłębie ma w najbliższych dniach zlikwidować wszelkie niedociągnięcia - mówi Marek Wilczek, prezes Wisły Kraków SA. Problem nie dotyczy jednak tylko stadionu. - Nie dysponujemy odpowiednimi siłami, potrzebnymi do zabezpieczenia porządku w mieście w wypadku przyjazdu do niego kilku tysięcy kibiców Wisły, którzy są zantagonizowani z kibicami Zagłębia - zaznacza Hanna Michta.
W tej sytuacji mecz może się odbyć... ale bez kibiców. - Zawsze można zgłosić rozgrywanie meczów z ograniczoną widownią albo bez jej udziału i wtedy opinia policji może ..."

http://www.dziennikpolski24.pl/Artyk...c47a1ee.0.html
WISŁA 1906 NH
Senior Member

Od: 10.2004

Stary 03.07.2009, 09:20
To oni 2 tygodnie przed meczem obudzili się że nie będą wstanie nad wszystkim zapanować ? Od początku ten Sosnowiec mi się nie podoba, szkoda że we Wrocławiu nie będziemy rozgrywać meczy :/
Każdy to powie Wisełka rządzi w Krakowie...
Przemoo
Senior Member

Stary 03.07.2009, 13:30
mam zapytanie odnosnie biletów. Na oficjalnej stronie jest napisane, że bilety można kupić w Wiślackim Świecie oraz tylko z pakietem z podróżą: a jak jestem kibicem Wisly który ma blizej do Sosnowca od siebie z miasta niż z Krakowa można kupic te bilety w Sosnowcu oraz jesli nie czy mozna kupic bez pakietu z podróżą?
Jeśli nie byłoby to niesprawiedliwe ...
hunter
Senior Member

Stary 03.07.2009, 13:36
Kur*a ludzie, czy Wy się czasem nauczycie czytać ze ZROZUMIENIEM?!

Cytat:
Bilety sprzedawane będą w Krakowie wyłącznie w pakiecie z przejazdem pociągiem organizowanym przez Stowarzyszenie Kibiców Wisły Kraków. Ich cena wynosić będzie 40 zł (20 zł bilet + 20 zł transport).
Czy jest tutaj coś czego nie rozumiesz? I czy mam przytaczać definicję słowa "wyłącznie"?
Przemoo
Senior Member

Stary 03.07.2009, 13:40
tak czytasz ze zrozumieniem a ja tu nie widze, zeby bylo napisane że bilety w ogóle będą sprzedawane WYŁĄCZNIE w Krakowie( tylko WYŁĄCZNIE w pakiecie ), a nie np też w Sosnowcu bez pakietu... Proszę więc debila ze mnie nie robić...
Wasiu
Senior Member

Od: 04.2003

Stary 03.07.2009, 14:11
Ale na tej samej stronie jest napisane, ze mozna w Sosnowcu kupic godzine przed meczem.

Co do samej relacji w TV - jestem pewny, ze bedzie. Co roku sa takie jaja, ze nie wiadomo do konca kto pokaze, ale suma sumarum ktos ostatecznie sie decyduje. Jedyny wyjatek byl kiedy Wisla grala w Gruzji z WITem, ale jednak Gruzja a Estonia to spora roznica.
_gilardino_
Senior Member

Od: 04.2007

Stary 03.07.2009, 14:17
Bilety sprzedawane będą w sklepie Wiślacki Świat w tygodniu poprzedzającym mecz oraz na godzinę przed rozpoczęciem meczu w kasach stadionu w Sosnowcu.

Przemoo
Senior Member

Stary 03.07.2009, 14:23
dzieki chlopaki. Jak ukazał się post o Levadii nie było jeszcze tego newsu generalnie o meczach w Sosnowcu.
Pewnie i tak kupie w Kraku, bo wątpie, żeby były jeszcze wejściówki na godzine przed meczem. Jak sądzicie?
tofik
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 03.07.2009, 14:55
Bronowianin napisał(a):Wyświetl post
Ej spokojnie człowieku... Nie myśl puki co Partizanie i Olympiakosie, tylko zwróć uwagę na to że władze klubu i miasto nas wykolegowały i zostaliśmy wypieprzeni z Krakowa na rok, a w związku z tym czekają nas same wyjazdy - w el. do LM również. Każde zwycięstwo to będzie wielki sukces, a jeśli przejdziemy przynajmniej tą całą Levadię to będzie bosko. Piłkarze męczą się i nie mogą wygrać w byle Bytomiu, Bełchatowie albo Chorzowie a Ty rozkminiasz czy łatwiej pykniemy Partizan czy Olympiakos... Nie ma się co oszukiwać - w przyszłym sezonie jesteśmy w dupie, a nawet jak jakiś sukces będzie to i tak trudno będzie się z czegokolwiek w pełni cieszyć z dala od miejsca w którym być powinniśmy - R 22...
Trzeba jeszcze poczekać jacy piłkarze wzmocnią drużynę, ale że pokonamy Levadię to jestem pewny już dzisiaj. Nie wiem skąd ten pesymizm.
..
hunter
Senior Member

Stary 03.07.2009, 15:48
Wasiu napisał(a):Wyświetl post
Ale na tej samej stronie jest napisane, ze mozna w Sosnowcu kupic godzine przed meczem.
Na której stronie? Bo na oficjalnej widnieje obecnie czarno na białym:

Cytat:
Bilety te sprzedawane będą tylko w Krakowie wyłącznie w pakiecie z przejazdem pociągiem organizowanym przez Stowarzyszenie Kibiców Wisły Kraków.
marine88
Junior Member

Od: 08.2008

Stary 03.07.2009, 15:52
ja czegoś nie rozumiem, przygotowali 3500 biletów, a stadion w Sosnowcu może pomieścić aż 7500... powiedzmy, ze 500 dla kibiców Levadii (choć wątpie), 1000 to "strefa zaporowa", no ale dlaczego tak mało... ;/
South
Senior Member

Od: 03.2006

Stary 03.07.2009, 15:54
po co ci więcej ?
LeBlanc
Member

Od: 07.2007

Stary 03.07.2009, 16:01
tofik napisał(a):Wyświetl post
Trzeba jeszcze poczekać jacy piłkarze wzmocnią drużynę, ale że pokonamy Levadię to jestem pewny już dzisiaj. Nie wiem skąd ten pesymizm.
Przed Tbilisi też niektórzy byli super pewni...
Wojtas
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 03.07.2009, 16:05
marine88 napisał(a):Wyświetl post
ja czegoś nie rozumiem, przygotowali 3500 biletów, a stadion w Sosnowcu może pomieścić aż 7500... powiedzmy, ze 500 dla kibiców Levadii (choć wątpie), 1000 to "strefa zaporowa", no ale dlaczego tak mało... ;/

3,500 bo tyle jest miejsc na odkrytej tybunie.I ta dostajemy(Sosnowiec ma tam młyn)

Na kryta nie wiem co zrobia,jak chca zarobic to moga nawet miesjcowym sprzedazwac,ale to wyjscie jest chyba nierelane ,napiinka by królowała.

A co do Levadii ,to watpie zeby przyjechali.
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
zim zum
Senior Member

Od: 04.2004

Stary 03.07.2009, 18:09
nie no ja pierdziele....czy człowiek jadący autem nie może kupić biletu w Krakowie normalnie żeby mieć pewność, że mu biletów nie braknie?....to są jakieś jaja normalnie
Ala1955
Czarownica

Od: 04.2008

Stary 03.07.2009, 19:34
zim zum napisał(a):Wyświetl post
nie no ja pierdziele....czy człowiek jadący autem nie może kupić biletu w Krakowie normalnie żeby mieć pewność, że mu biletów nie braknie?....to są jakieś jaja normalnie
Ależ może, może .... w pakiecie z biletem na przejazd "specjałem" - bilet na pociąg specjalny z pewnością sie przyda, jak autko przed drogą powrotną okaże się niesprawne
"Jesteśmy dumą tego miasta..."
WISŁA 1906 NH
Senior Member

Od: 10.2004

Stary 03.07.2009, 20:51
Według oficjalnej strony stadion w Sosnowcu ma pojemność 4.800 zapewne 300 miejsc to loża dla vip-ów + miejsca dla dziennikarzy a pozostałe 1.000 biletów z krytej będą przeznaczone dla kibiców gdy wszystkie bilety sprzedadzą na trybune odkrytą ? Tak mi się wydaje. 4.800 troche mała pojemność myślałem że będziemy mieć do dyspozycji około 7.000. Już tęsknie za R22 :(
Każdy to powie Wisełka rządzi w Krakowie...
mlodshy
Senior Member

Od: 05.2004

Stary 04.07.2009, 01:52
zim zum napisał(a):Wyświetl post
Mało tego, człowiek mieszkający blisko Sosnowca, jeżdżący regularnie na mecze do Krakowa od lat, musi wykupić sobie dojazd pociągiem z Krakowa do Sosnowca? MUSI!?
Absurd.

Nie ma logicznego uzasadnienia dla przymusowego narzutu na dojazd do Sosnowca. Taka opcja powinna być fakultatywna, wiele osób by z niej korzystało.
Ale trzeba pamiętać, że są też kibice mieszkający poza Krakowem, którzy mają zamiar - jak do tej pory - być na meczach Wisełki. Jaki sens ma wykupywanie przez nich biletu PKP z Krakowa do Sosnowca?

P.s.

Na meczu pucharowym będę, mam nadzieję na wygraną i awans.

Pozdrowienia z Katowic
Ostatnio edytowane przez mlodshy : 04.07.2009 o godz. 01:54.
"Mądry człowiek nie opłakuje przegranej, lecz żywo szuka sposobu jak wyleczyć odniesione rany." W. Shakespeare
WRzŚ
Senior Member

Od: 11.2008

Stary 04.07.2009, 02:49
mrozonek napisał(a):Wyświetl post
Przekazujemy nasze zainteresowanie tym meczem !!
jestes zainteresowany meczem to rusz na niego łaskawie dupe.
UH f B
Senior Member

Od: 01.2004

Stary 04.07.2009, 05:08
mlodshy napisał(a):Wyświetl post
Mało tego, człowiek mieszkający blisko Sosnowca, jeżdżący regularnie na mecze do Krakowa od lat, musi wykupić sobie dojazd pociągiem z Krakowa do Sosnowca? MUSI!?
Absurd.

Nie ma logicznego uzasadnienia dla przymusowego narzutu na dojazd do Sosnowca. Taka opcja powinna być fakultatywna, wiele osób by z niej korzystało.
Ale trzeba pamiętać, że są też kibice mieszkający poza Krakowem, którzy mają zamiar - jak do tej pory - być na meczach Wisełki. Jaki sens ma wykupywanie przez nich biletu PKP z Krakowa do Sosnowca?

P.s.

Na meczu pucharowym będę, mam nadzieję na wygraną i awans.

Pozdrowienia z Katowic
Bilet na mecz z Levadią kosztuje 40zł, przejazd pociągiem do Sosnowca gratis, tak lepiej Na mecze ligowe bilety po 35 zł, tyle samo co u nas na D i E, taniej o 10 zł niż na A i B a do tego pociąg gratis

Nie spinajcie się tak o ten pociag, bo wcale nie jest drogo więc raczej w nikogo to nie uderza. Jakieś zasady muszą obowiązywać bo znając życie gdyby można było kupować bilety bez pociągu to w pakiecie kupiłoby bilety ok 500 osób a na zbiórke na pociąg przyszło 4-5 razy więcej.
mlodshy
Senior Member

Od: 05.2004

Stary 04.07.2009, 08:38
Oczywiście można sobie robić szopki i udawać, że bilet kosztuje więcej niż kosztuje. Ale chyba nie tędy droga. Póki realna cena wstępu na mecz to 20 zł. to cena z dojazdem rośnie do "tylko"40. Jeśli uda nam się awansować (a mam nadzieje, że Levadię przejdziemy), to cena będzie coraz wyższa - a kto wie, może bilety PKP podrożeją? Oczywiście to ironia. Nie mam nic przeciwko płaceniu pieniędzy klubowi i SKWK ale powinno się to odbywać na zdrowych zasadach.
Jesteśmy dorosłymi ludźmi i chyba nie jest potrzebne organizowanie nam wszystkiego przez kogoś i to za przymusową opłatą. Jeśli potrzebuję dojechać na mecz pociągiem, to płacę te 20 zł. i dojeżdżam. Jeśli nie, jadę własnym transportem. Nie jest to normalniejsze?
Moim zdaniem to duży błąd i to nie jest fair.

A tak wracając do tematu pucharów póki co informacje docierające z Austrii nastrajają pozytywnie. Mam nadzieję, że Singlar wróci na dobre do gry i że uda się podpisać jakiegoś prawego obrońcę. Nieco denerwujące są wiadomości o możliwym sprzedaniu Brożka. Jeśli tak, zostanie bardzo mało czasu na zakup klasowego zastępcy. Oby tutaj zarząd nie popełnił błędu, bo zamieszanie w zespole może odbić się na jego grze nawet z teoretycznie słabszym przeciwnikiem.
"Mądry człowiek nie opłakuje przegranej, lecz żywo szuka sposobu jak wyleczyć odniesione rany." W. Shakespeare
jaro1985r
Senior Member

Od: 05.2007

Stary 04.07.2009, 09:13
najlepiej chyba było podać informacje ze bilety sa po 40 zl a specjal jest darmowy ! Bo to przechodzi ludzkie pojęcie jakie ludzie w wakacje mają problemy
qwertyq
Junior Member

Od: 07.2009

Stary 05.07.2009, 13:04
Mam nadzieje, ze pokaza eliminacje w tv bo jak nie to nie wiem co zrobie... mieszkam obok Poznania i mam naprawde daleko do Sosnowca ok 400 km... tym bardziej, ze nie mam z kim jechac na mecz, bo raczej w moim regionie nie ma za duzo fanow Wisły ;/ co chyba nikogo nie powinno dziwic. Dlatego licze na to, ze ktos nabedzie prawa do eliminacji LM. nie wiem czy Polsat musi sie dogadac z Wisla, czy z Uefa. wiecie jak to dziala?!
www.qwertyq.digart.pl
WISŁA PANY!
ktulu
Member

Od: 07.2005

Stary 05.07.2009, 13:10
Polsat musi dogadać się z Wisłą, bo to klub posiada prawa do transmisji spotkań eliminacyjnych do 3 rundy włącznie.
qwertyq
Junior Member

Od: 07.2009

Stary 05.07.2009, 13:23
dzieki ktulu za odpowiedz. w takim razie mam nadzieje, że Wisła dogada się z kimś. choćby polsatem. wszystko jedno. Mam nadzieję, że zrobi to chociażby dla swoich fanów. Jak wiadomo, kiedy meczem interesuje się jedna stacja to wartość pakietu spada, ale cóż. Dziwie sie, że jakaś TV4 czy inna podrzędna, ale ogólnokrajowa stacja nie zainteresuje się takim spotkaniem...
www.qwertyq.digart.pl
WISŁA PANY!
schneider
Junior Member

Od: 12.2008

Stary 05.07.2009, 17:18
A jak jest z tzw. play-offami, czyli ostatnimi rundami przed fazami grupowymi? Bo obiło mi się o uszy, że one są w pakiecie razem z fazą grupową, ale pewności nie mam. Wkurza mnie to niesamowicie, że nie mogę obejrzeć meczów polskich drużyn w europejskich pucharach i zamiast tego czytać jakieś relacje tekstowe. Tym bardziej, że mieszkam we Wrocławiu, Sosnowiec planuje odwiedzic, ale na razie krucho z kasą, więc jeśli już to załapię się dopiero na 3 rundę eliminacji do LM.
martin_6
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 05.07.2009, 18:47
Play-offy są w pakiecie z fazą zasadniczą LM (stąd zresztą duża kasa, jaką można dostać za awans do tej fazy), więc będzie transmitowane zapewne przez Polsat.

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Zamknięty temat

Zasady wysyłania postów