The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła:
wzmocni się 44 26,19%
osłabi 97 57,74%
zmiany kadrowe nie będą odczuwalne 27 16,07%
Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
canarinhos
Senior Member

Od: 06.2009

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 02.07.2009, 21:48
eMTe napisał(a):Wyświetl post
Ale fakty są takie, że gdyby powiedział:

- Słuchaj Jacek, mam szybkiego napastnika, 19 lat, bardzo ciekawy okaz, za pół roku pewnie będą się o niego biły największe kluby, ale jest jeden problem - kosztuje 600 tysięcy Euro.

To Jacek by mu odpowiedział:

- Nie, nie. Stadion trzeba wydzierżawić, nie mamy wolnych środków, ale jak znajdziesz kogoś " z kartą w ręku" z kontraktem do 100 tysięcy euro to wal.

Bo tacy obiecujący zawodnicy z regułą kosztują, albo już są podpisani przez największych : )
Tylko to nie zalezy od Bednarza. Jakby mial 1mln euro na na napastnika to moglby go wydac, jak nie ma trzeba szukac darmowych. Juz dla samego Marcelo warto bylo testowac zawodnikow z karta w reku.
" W sercu moim WISŁA i na dobre i na złe"
Odpowiedz cytując
IncognitoTSW
Socios Wisła Kraków

Od: 08.2008

Stary 02.07.2009, 21:50
canarinhos napisał(a):Wyświetl post
Ciekawe jak bedzie wygladala wspolpraca Kazimierskiego z Nurkoviciem jakby Bosniak podpisal kontrakt
bo jest to mozliwe
Pewnie tak jak Franza Hoek'a z Borucem i Kuszczakiem ;]
Odpowiedz cytując
Szary007
Member

Od: 07.2008

Stary 02.07.2009, 21:57
U nas każdy ciągnie w swoją stronę, i dlatego tak to będzie jeszcze dłuuugo wyglądac z tymi transferami między polskimi klubami. ;/
Ostatnio edytowane przez Szary007 : 02.07.2009 o godz. 22:02.
Wielkie Derby Krakowa
- są częścią polskiej piłki, a w ich losach, niczym w lustrze, odbija się historia Polski. Przetrwały zabory i dwie wojny światowe. Nie udało się ich zniszczyć nawet Adolfowi Hitlerowi.
Odpowiedz cytując
canarinhos
Senior Member

Stary 02.07.2009, 22:13
Jeden obronca by byl. On tez na prawej moze grac bo nominalnie to on na srodku grywa bodajze.
Odpowiedz cytując
grzesiek632
Senior Member

Od: 06.2008

Stary 02.07.2009, 22:21
canarinhos napisał(a):Wyświetl post
Jeden obronca by byl. On tez na prawej moze grac bo nominalnie to on na srodku grywa bodajze.

na prawej stronie tez moze grac ( przynajmniej tak informuje pewna strona na litere t a konczaca sie z dopiskiem de)

Mnie cieszy fakt ze z Naszym klubem zaczał pracowac Peralta.. co jak co ale wydaje mi się ze On nam moze jeszcze duzo dobrego załatwic... owszem zdarzaja się takie ogoraski kiszone jak ten Vinicius Fernandes Mazzini ( choc do konca Go nie oceniam i mam do Niego szacunek jako jeden z niewielu na tym forum ) ale wydaje się ze ta wspolpraca moze fajnie wygladac w naszej strategii transferowej.
"Wisła to nasz nałóg, to nasza heroina
i gdyby nie ONA - świat mógłby się zatrzymać.."

Odpowiedz cytując
royalmichael
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 02.07.2009, 22:23
Cytat:
Krakowianie liczą, że w razie dobrej gry Brazylijczyka będą mogli go wykupić z Aten za stosunkowo nieduże pieniądze (około 400 tysięcy euro). Grecy są w tej kwestii ulegli i sprawa może się szybko wyjaśnić.
Bardzo dobra i rozsądna polityka transferowa. Wypożyczamy, jak się sprawdzi to kupujemy (akurat będzie kasa z pucharów)
Odpowiedz cytując
canarinhos
Senior Member

Stary 02.07.2009, 22:32
A wiekszosc tak narzeka na nasza polityke transferowa. A niech pokaze ktos klub z polskiej ligi ktory w ciagu dwoch dni sprowadzil takich 2 zawodnikow jak my : Gargula, Kirm. Obaj reprezentanci krajow. A w najblizszych dniach moze dojsc byly zawodnik mlodziezowej reprezentacji Brazylii. Gosc ktory grywal w Panathinaikosie. A to nie zapowiada sie na koniec wzmocnien. Zarzad stara sie aby zgodnie z zyczeniem M.Skorży zawodnicy byli/dolaczyli juz na I obozie w Austrii. Moze i to sie uda jeszcze spelnic.
Ostatnio edytowane przez canarinhos : 02.07.2009 o godz. 22:35.
Odpowiedz cytując
Proximus
Senior Member

Od: 12.2008

Stary 02.07.2009, 22:41
Apropo brazileiro na testach. Gdzie wyczytaliście że występował w niższych ligach? Napisane jest że grał w mniej znanych klubach, czyli równie dobrze mogły to być brazylijskie Odry czy Piasty. Tzn. nie żebym w to wierzył Ale można by jednak chociaz czytać ze zrozumieniem zamiast wypisywać pierdoły.
Odpowiedz cytując
Krystian168
Banita

Stary 02.07.2009, 22:47
Proximus napisał(a):Wyświetl post
Apropo brazileiro na testach. Gdzie wyczytaliście że występował w niższych ligach? Napisane jest że grał w mniej znanych klubach, czyli równie dobrze mogły to być brazylijskie Odry czy Piasty. Tzn. nie żebym w to wierzył Ale można by jednak chociaz czytać ze zrozumieniem zamiast wypisywać pierdoły.
http://www.wisla.krakow.pl/pl/aktual...us_na_testach/

"Do tej pory grał w brazylijskich klubach z niższych lig"...

jeszcze jakieś pytanie...

mam nadzieję że jutro David będzie piłkarzem wypożyczonym do Wisły z opcją pierwokupu... 400 tys. to rozsądna cena... jak się sprawdzi to można zapłacić...
Odpowiedz cytując
Marszałek
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 02.07.2009, 22:47
Skoro już takich gości jak Beto i Vinicus sprowadzamy i sprawdzamy to nie wiem czy nie lepiej byłoby podpisać jakiegoś gościa co utrzymuje się w ścisłej czołówce strzelców ichniejszej drugiej ligi. Przynajmniej kopnąć coś by potrafi i byłaby szansa,że u nas się rozegra. Bo w sumie tylko czas tracimy na tych Beto podobnych i żeby sprawdzać takich gości to nie trzeba menagerów. Choć złego słowa o tym Parlecie powiedzieć nie można,bo Marcelo sprowadził. Niemniej po tym jak pracuje Bednarz jestem spokojny o to,że co najwyżej podpisze na pól roku jak Beto. Póki co to Bednarz ma znakomite wyniki. NA przestrzeni lat wydaje się być mega dyrektorem sportowym. Sprowadził Marcelo plus Słoweńca. Niby proste ale czemu inni tego nie zrobili.
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
Odpowiedz cytując
Bekas
Senior Member

Od: 05.2005

Stary 02.07.2009, 22:52
Krystian168 napisał(a):Wyświetl post

mam nadzieję że jutro David będzie piłkarzem wypożyczonym do Wisły z opcją pierwokupu... 400 tys. to rozsądna cena... jak się sprawdzi to można zapłacić...
Wlasnie - jak to jest, wyobrazmy sobie, ze kwota odstepnego to 400 tys Euro, awansujemy do LM, David gra swietnie, chcemy go wykupic. Czy Panathinaikos moze nam odmowic? lub czy jezeli zglosi sie Juventus i bedzie chcial zaplacic 2 mln to co wtedy?
Odpowiedz cytując
1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Stary 02.07.2009, 22:54
Marszałek napisał(a):Wyświetl post
NA przestrzeni lat wydaje się być mega dyrektorem sportowym. Sprowadził Marcelo plus Słoweńca. Niby proste ale czemu inni tego nie zrobili.
Na pomnik jeszcze za wcześnie - Słoweńca nie znamy choć podobnie jak Ty - mam nadzieje że będzie to duże wzmocnienie ,choć talentu na miarę Błaszcza się nie spodziewam ,ale przecież w takiej sytuacji chodzi nam o graczy solidnych a nie wielkich wirtuozów.

Ale też Łysy trochę złomu nasprowadzał , choć fakt że jak sięgnę pamięcią wstecz, to jedynie Cleber był strzałem w 10 a wcześniej.....Uche

Teraz mamy Marcelo i być może Kirma
ps Błaszcza nie liczę bo to zasługa Brzęczka że gra u nas+ mała chyba to był Liczka jeszcze,albo już Engel że go nie odstrzelili.
94 - Allah Akbar!!
Odpowiedz cytując
Krystian168
Banita

Stary 02.07.2009, 22:57
Bekas napisał(a):Wyświetl post
Wlasnie - jak to jest, wyobrazmy sobie, ze kwota odstepnego to 400 tys Euro, awansujemy do LM, David gra swietnie, chcemy go wykupic. Czy Panathinaikos moze nam odmowic? lub czy jezeli zglosi sie Juventus i bedzie chcial zaplacic 2 mln to co wtedy?
z tego co wiem to nawet jak oni dadzą więcej to i tak my mamy pierwszeństwo bo mamy prawo pierwokupu za np. 400 tys. euro... jeżeli jest taka klauzula i damy tyle kasy ile wpisane to nie mogą odmówić.... ale chyba zawodnik jeszcze musi się zgodzić a raczej na pewno

ale poczekajmy aż oficjalna to potwierdzi...
Odpowiedz cytując
Angmir
Senior Member

Od: 07.2007

Stary 02.07.2009, 23:09
Krystian168 napisał(a):Wyświetl post
z tego co wiem to nawet jak oni dadzą więcej to i tak my mamy pierwszeństwo bo mamy prawo pierwokupu za np. 400 tys. euro... jeżeli jest taka klauzula i damy tyle kasy ile wpisane to nie mogą odmówić.... ale chyba zawodnik jeszcze musi się zgodzić a raczej na pewno

ale poczekajmy aż oficjalna to potwierdzi...

Jeśli awansujemy do grupy LM czy PUEFA to raczej odchodzić nie bedzie chciał, ale za dużo gdybania. Czy go wypożyczymy, czy rzeczywiście będzie miał tę klauzule, czy będzie grał w ogóle u nas, czy się sprawdzi, czy awansujemy do Grupy LM, czy wtedy będzie chciął zostać

JA zostawiam wszytko Bednarzowi i tak możemy tylko kibicować jemu i RN. Łysy wie co robi, szkoda że nie ma więcej swobody by może już teraz mielbyśmy paczkę na LM. Najbardziej mnie martwi że taki system zatwierdzania transferów przez RN obowiązywać będzie u nas napewno zawsze, nawet po wejści do LM, czy graniu tak rok w rok. A nie trzeba być Sherlockiem żeby stwierdzić że tak czy siak zawsze ędzie nas to stawiało w gorszej sytuacji an rynku transferowym, zwlaszcza, że po osiągnięciu takiego poziomu sportowego, już nie wystarczy kupowanie Betów, czy Jirsaków, a trzeba będzie sie rozglądać za naprawdę klasowymi piłkarzami, i drogimi....
Odpowiedz cytując
RAFi89
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 02.07.2009, 23:13
Dobrze że w końcu podpisano kontrakt z Kirmem i należy mieć nadzieje że będzie wzmocnieniem zespołu. Co ciekawe 7 bramek i 17 asyst daje bezpośredni udział przy 24 bramkach a cały zespół Domzale zdobył ich 44 czyli można powiedzieć że kupiliśmy 55% ich siły ofensywnej

Co do Brożka to narazie nie ma co duża pisać o jego ewentualnym transferze bo nie wiadomo ile w tym prawdy. Tottencham to wg. mnie wogule odpada bo jednak mimo wszystko Brożek to jednak nie na ich ambicje ( z całym szacunkiem dla Pawła) ale bądźmy realistami.

No i należy dalej spokojnie czekać na dalsze poczynania transferowe w Wiśle.
Odpowiedz cytując
Wojtas
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 02.07.2009, 23:27
"Lepiej byc kapitanem na malym statku ,niz marynarzem na dużym" ...-Pawel przemysl te slowa nim pojedziesz "wojowac" swiat.Dobrze ci zycze jak chyba kazdy ,ale decydujac sie na transfer wchodzisz do innej piaskownicy z innym zabawkami.

Co do dalszych trnasferow ,to mysl ze niedlugo gramy mecz z Levadia zdecydowanie przyspisza nasze poczynania na rynku,i stad pewnie chca szybko brac tego Braza.

No i ciekawe co ma do Nurkovica Kazimerski ,to moga byc wszystko zabobony ale w kazdej plotce jest ziarnko prawdy wiec ciekaw co ma do powiedzenia nasz bramkarski ekspert.
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
Odpowiedz cytując
sandbender
Graf Zero

Od: 08.2004

Stary 02.07.2009, 23:33
Wojtas napisał(a):Wyświetl post
"Lepiej byc kapitanem na malym statku ,niz marynarzem na dużym" ...-Pawel przemysl te slowa nim pojedziesz "wojowac" swiat.Dobrze ci zycze jak chyba kazdy ,ale decydujac sie na transfer wchodzisz do innej piaskownicy z innym zabawkami.
Ja natomiast słyszałem - "Lepiej być ostatnim wsród pierwszych niż pierwszym wśrod ostatnich".
Odpowiedz cytując
Przemoo
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 02.07.2009, 23:43
sandbender napisał(a):Wyświetl post
Ja natomiast słyszałem - "Lepiej być ostatnim wsród pierwszych niż pierwszym wśrod ostatnich".
to będzie jak zagramy w LM wiec nei ma co się martwić
jeśli wskoczy Braz to 2 zawodników będzie nas dzieliło od względnie kompletnego okna transferowego...
no dobra 3...
Odpowiedz cytując
piter116
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 03.07.2009, 00:08
http://krakow.naszemiasto.pl/sport/1019679.html
3 mln euro za Brożka to smieszne pieniądze....
Odpowiedz cytując
eMTe
Senior Member

Od: 02.2007

Stary 03.07.2009, 00:18
piter116 napisał(a):Wyświetl post
http://krakow.naszemiasto.pl/sport/1019679.html
3 mln euro za Brożka to smieszne pieniądze....
Już lepiej to wszystko w grudniu podpisać - wtedy cena wzrośnie, ustawi się większa kolejka chętnych : )
Odpowiedz cytując
WHITE*STAR
Senior Member

Stary 03.07.2009, 00:50
Już lepiej to wszystko w grudniu podpisać - wtedy cena wzrośnie, ustawi się większa kolejka chętnych : )
Cena wzrośnie z racji, że Brożek będzie miał już 26 i pół roku a nie 26? Może dlatego, że występował już w barwach jednej drużyny grającej w europejskich pucharach i zbytnio nie będzie mógł grać w drugiej? Może jednak dlatego, że nie przepracuje letniego okresu przygotowawczego ze swoją nową drużyną, a z dawną?
Natomiast 3 mln € to cena jak najbardziej uczciwa, Brożek nie jest wart ani więcej, ani mniej. Źle, jeżeli interesuje się nim Fulham bo te będzie grać w europejskich pucharach i z pewnością nie zgodzi się nawet na to aby został u nas do końca sierpnia.
Odpowiedz cytując
1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Stary 03.07.2009, 01:30
Paweł mógłby być więcej wart tyle że jego forma to wielka niewiadoma.Paweł z przed kontuzji a po to 2 inne osoby ,mimo iż bramki nadal strzelał.

Chujowe jest tylko to że taki Fulham spokojnie sobie może 'dziś' wchodzić do gry bo grę zaczyna za 1.5 miesiąca -my za nie całe 2 tygodnie i tu jest problem.

Paweł już od jakiegoś pół roku mówił o odejściu jednak nigdy nie stawiał sprawy na ostrzu noża - więc jeśli ma już odejść to niech to będzie najpóźniej w poniedziałek.Mam nadzieje że jeśli wiadomo było od pół roku że jeśli będzie dobra oferta, to klub ją przyjmie, to są też bardzo poważni kandydaci za konkretne pieniądze na jego miejsce.
94 - Allah Akbar!!
Odpowiedz cytując
eMTe
Senior Member

Od: 02.2007

Stary 03.07.2009, 02:12
WHITE*STAR napisał(a):Wyświetl post
Cena wzrośnie z racji, że Brożek będzie miał już 26 i pół roku a nie 26? Może dlatego, że występował już w barwach jednej drużyny grającej w europejskich pucharach i zbytnio nie będzie mógł grać w drugiej? Może jednak dlatego, że nie przepracuje letniego okresu przygotowawczego ze swoją nową drużyną, a z dawną?
Natomiast 3 mln € to cena jak najbardziej uczciwa, Brożek nie jest wart ani więcej, ani mniej. Źle, jeżeli interesuje się nim Fulham bo te będzie grać w europejskich pucharach i z pewnością nie zgodzi się nawet na to aby został u nas do końca sierpnia.
Ale na mecze eliminacyjne może wyrazić zgodę bo można zagrać w LM i LE w barwach dwóch klubów, ale można tylko jednego takiego zawodnika zgłosić. Real miał ten problem rok temu bo chciał dwóch : )

http://www.sport.pl/pilka/1,65057,61...dla_Realu.html
Odpowiedz cytując
WHITE*STAR
Senior Member

Stary 03.07.2009, 03:01
Ale na mecze eliminacyjne może wyrazić zgodę bo można zagrać w LM i LE w barwach dwóch klubów, ale można tylko jednego takiego zawodnika zgłosić. Real miał ten problem rok temu bo chciał dwóch : )

http://www.sport.pl/pilka/1,65057,61...dla_Realu.html
Wiem o tym i dlatego użyłem słowa "zbytnio". Tak czy owak jest to kolejne utrudnienie.
Odpowiedz cytując
prober
Senior Member

Od: 08.2008

Stary 03.07.2009, 07:13
RAFi89 napisał(a):Wyświetl post
Dobrze że w końcu podpisano kontrakt z Kirmem i należy mieć nadzieje że będzie wzmocnieniem zespołu. Co ciekawe 7 bramek i 17 asyst daje bezpośredni udział przy 24 bramkach a cały zespół Domzale zdobył ich 44 czyli można powiedzieć że kupiliśmy 55% ich siły ofensywnej
ROTFL, co za matematyka.
Więc kupmy jeszcze zawodnika, który strzelał bramki po podaniach Kirma oraz mu asystował i będziemy mieć 7+17+17+7=48, czyli 109% siły ofensywnej drużyny NK Domżale

minigaleria forumowych wynalazków językowych (zbieram kolejne!): Balon, Balonik, Dzida, Dziwnie spokojny, I tyle w tym temacie, Kicha, Miałem przeczucie, Na pałę, Napinka, Nie mam pytań, Oddychać rękawami, Padaka, Pan Basałaj, Pan Cupiał, Parch, Piach, Przypał, Siara, Szrot, Wspomnicie moje słowa
Odpowiedz cytując
Nehiar
Senior Member

Od: 01.2008

Stary 03.07.2009, 08:22
Cytat:
Klub ze Szczecina dogadał się już z "Białą Gwiazdą". Niedzielan musiałby jeszcze zaakceptować warunki indywidualnego kontraktu.
http://sport.onet.pl/74331,1248675,2...wiadomosc.html

Wygląda na to, że prawdopodobnie kolejny balast naszego budżetu zostanie odciążony ... Mam tylko nadzieje, że na jego miejsce przyjdzie napastnik z prawdziwego zdarzenia ...
Odpowiedz cytując
mr_kwolf
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 03.07.2009, 08:26
Nehiar napisał(a):Wyświetl post
http://sport.onet.pl/74331,1248675,2...wiadomosc.html

Wygląda na to, że prawdopodobnie kolejny balast naszego budżetu zostanie odciążony ... Mam tylko nadzieje, że na jego miejsce przyjdzie napastnik z prawdziwego zdarzenia ...
Wg mnie daleka droga bo wątpie czy Niedzielan zgodzi się grać za paczkę fajek w Szczecinie.
"Nieważne, czy Wisła bedzie wtedy mistrzem Polski, czy ekipą I, II czy III ligową. Swe ostatnie mecze w karierze chcę rozegrać z Białą Gwiazdą na piersi."
Odpowiedz cytując
iiYama
Senior Member

Od: 12.2002

Stary 03.07.2009, 08:31
mr_kwolf napisał(a):Wyświetl post
Wg mnie daleka droga bo wątpie czy Niedzielan zgodzi się grać za paczkę fajek w Szczecinie.
I dlatego został przesunięty do ME, żeby "łatwiej" mu było podjąć decyzję.
Ave
Wisła
Odpowiedz cytując
canarinhos
Senior Member

Stary 03.07.2009, 09:04
http://www.futbol.pl/artykul/56981.html
dobrze ze ten artykul pochodzi z Fucktu...
Odpowiedz cytując
7 kotów
P.N.R.I.

Od: 11.2002

Stary 03.07.2009, 09:12
Skorza to powazny czlowiek, a nie rozhisteryzowany szczeniak.
Boia chi molla !
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów