The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj.

Wyświetl wyniki ankiety: Dziś zagłosowałbym na:
Platforma Obywatelska 68 10,66%
Prawo i Sprawiedliwość 159 24,92%
Twój Ruch 9 1,41%
Polskie Stronnictwo Ludowe 6 0,94%
Sojusz Lewicy Demokratycznej 17 2,66%
Solidarna Polska 4 0,63%
Polska Razem 37 5,80%
Kongres Nowej Prawicy 165 25,86%
Ruch Narodowy 97 15,20%
Dziękuje nie głosuje! 76 11,91%
Głosujących: 638. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Zamknięty temat

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Martinus
Senior Member

Od: 07.2008

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 02.07.2009, 16:51
Pracowałeś swego czasu w "Nie do wiary" ?
Eppur si muove!
Boomcha
Senior Member

Od: 07.2003

Stary 02.07.2009, 16:54
Martinus napisał(a):Wyświetl post
Pracowałeś swego czasu w "Nie do wiary" ?
Nie, w "faktach i mitach" i "naszej legii", a co?
--------------------------------------------------------------

"(...)30 czerwca niemiecki Trybunał Konstytucyjny wydał orzeczenie dotyczące traktatu z Lizbony. Uznał, że traktat będzie mógł być ratyfikowany przez prezydenta Horsta Köhlera po tym, jak parlament poprawi niemieckie prawo. Niemieccy politycy, w tym Angela Merkel, tryskali optymizmem. Również w polskich mediach można usłyszeć komentarze, że po tej drobnej zmianie w prawie, traktat będzie mógł być bez przeszkód ratyfikowany. Mało kto zauważył, że zmiana wcale nie jest „drobna”, a orzeczenie trybunału oznacza w zasadzie „nacjonalizację” Unii Europejskiej przez Niemcy.(...)"

"Niemcy „nacjonalizują” Unię Europejską", Stefan Hambura
Ostatnio edytowane przez Boomcha : 02.07.2009 o godz. 18:12.
Martinus
Senior Member

Stary 02.07.2009, 19:18
Nic każdy ma swoją pasję.
Czy dla ciebie naprawdę po 20 latch od upadku komunizmu ma znaczenie czy ktoś był TW czy nie?
Dla mnie nie ma to już w tej chwili żadnego znaczenia.Czas na rozliczenia już przeminął.Teraz pozostają jedynie spekulacje.
Polska w tej chwili boryka się ze znacznie ważniejszymi problemami.
Eppur si muove!
P.e.c.h
Senior Member

Od: 07.2004

Stary 02.07.2009, 19:38
Jestem tylko 2 lata od Ciebie starszy, ale przeraża mnie, z jak wielka skutecznością zdołano wyprać mózg naszemu nieświadomemu pokoleniu.
Szkoda, że tak łatwo udało się im wmówić (nie jeden Martinus ma takie zdanie, wśród moich znajomych z roczników 86-90), że współpraca z tajnymi słuzbami nie ma znaczenia.

Pozdrawiam.
Martinus
Senior Member

Stary 02.07.2009, 19:47
A gdzie ja napisałem że nie ma to dla mnie żadnego znaczenia?
Napisałem jedynie że czas na rozliczenia z tym faktem już przeminął.
Dlaczego Niemcy potrafili rozliczyc się z kwestią współpracy ze Stasi tuż po 89 roku a my do dzisiaj tego nie potrafimy?
Jak długo kwestia agentury pozostawac będzie zastępczym tematem dla bieżącej polityki?
I dlaczego wreszcie akta IPN-u nie są powszechnie otwarte? Mój znajomy - historyk ze stopniem doktora dostał dwukrotnie odmowę wglądu w akta.
Eppur si muove!
wislak68
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 02.07.2009, 20:41
Rzuciłem okiem na list Olechowskiego do Tuska: strasznie łzawy ale dobrze napisany. Z wizją. Ciekawe czy "elity" to kupią (wygląda na to że PD juz to wzięła: Widacki, Lis i ten trzeci już tworzą w sejmie nowe koło ). Jeśli tak to Donek będzie miał ciepło. Jest pewna szansa że chryja o której pisałem wcześniej właśnie nam się trafiła (bez popadania w przesadny optymizm). Oligarchowie napewno lepiej dogadają się z Piskorskim niż ze Schetyną.

W którym momencie przeminął?

Dlaczego Niemcy potrafili rozliczyc się z kwestią współpracy ze Stasi tuż po 89 roku a my do dzisiaj tego nie potrafimy?

Dobre pytanie. Moja prywatna odpowiedx jest taka że oni mieli RFN a my tylko PRL.

Jak długo kwestia agentury pozostawac będzie zastępczym tematem dla bieżącej polityki?

Nigdy nie była tematem zastepczym. To zawsze był jeden z największych problemów. A na politykę będzie miał wplyw tak długo aż się agentury PRL nie ujawni.

I dlaczego wreszcie akta IPN-u nie są powszechnie otwarte? Mój znajomy - historyk ze stopniem doktora dostał dwukrotnie odmowę wglądu w akta.

Dobre pytanie. Dlaczego PO nie realizuje swojego programu?
Boomcha
Senior Member

Stary 02.07.2009, 21:46
wislak68 napisał(a):Wyświetl post
(...)Donek będzie miał ciepło.(...)
Donalda utrzymuje już tylko rozkaz, żeby kontynuować linię propagandową w mediach. Wystarczy słuchać żydowskiego radia TOK FM, żeby zauważyć, że już sobie pozwalają po nim jeździć dość śmiało.

Każdy rząd z tyloma klopsami na koncie można łatwo i szybko uwalić i jak jesienią będzie druga nowelizacja budżetu to wykształciuchy będą szukały nowego podwieszenia organizacyjno-intelektualnego. TW Must świetnie sie nadaje. Ma odpowiedni imaż (taki miś z reklam funduszy emerytalnych czy niemieckich lekarstw na serce) itd. Polsko brzmiące nazwisko i imię i jest dużo inteligentniejszy niż Donald. No i chyba lepiej u niego z angielskim a jak wiadomo ostatnimi czasy to najważniejszy wymóg dla tutejszego męża stanu.

Chcą mieć alternatywę dla PO - dywersyfikacja. Mniej trzeba płacić.
(...)Dlaczego PO nie realizuje swojego programu?
Program PO to robić tak, żeby po tych czterech latach żyło się lepiej. Wszystkim...z PO. Reszta ich wali.
Ostatnio edytowane przez Boomcha : 02.07.2009 o godz. 21:57.
orzeu
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 02.07.2009, 23:30
A gdzie ja napisałem że nie ma to dla mnie żadnego znaczenia?
.
Jak to dlaczego? Sam sobie odpowiedziales. Bo skoro twierdzisz ze kto byl "nie ma znaczenia" to myslisz ze dlaczego tak twierdzisz? Bo ci to wmowiono. A kto mial w tym interes? Oczywiscie byli ubecy. A dlaczego im sie to udalo? Bo nie oddali oni wladzy tak jak myslisz w 89 roku. Zostai tam gdzie najlepiej moga wlywac na rzeczywistosc czyli przede wszystkim w tv i gazetach. Myslisz ze to zbieg okolicznosci ze wlasciciele dzisiejszych stacji tv byli czlonkami partii? I to nie byle przydupasami. Myslisz ze to zbieg okolicznosci ze z setki Forbesa jakies 80% to byli partyjniacy? Myslisz ze to przypadek ze pierwszym polskim filmem sensacyjnym wolnej Polski byly "Psy" o 'dobrych' i honorowych ubekach?
Nie pamietam kto to powiedzal ale to jest kwintesencja dzisiejszych czasow:
"Nie potrzebna mi armia zeby podbic kraj, Wystarczy mi telewizor w kazdym domu". W polaczeniu z coraz wiekszym obnizaniem poziomu edukacji w Polsce i na swiecie i poglebianiem sie procesu bezmyslenia wsrod ludzi ktorzy "mysla" nie swoimi myslami tylko zaslyszanymi w mediach ich rola i znczenie bedzie coraz silniejsze. Dzisiaj juz moim zdaniem to nie politycy maja najwieksza wladze lecz wlasnie media.
WISŁA PANY !!
LuKaS TSW
Senior Member

Od: 12.2005

Stary 03.07.2009, 00:06
Zgadzam się z Orłem,bo prawda jest taka że większość ludzi wyraża swoje opinie po usłyszeniu,przeczytaniu,obejrzeniu czegoś w mediach.Media mówią że kibice są be to ludzie tak uważają,poźniej mówią że kibice w sumie są dobrzy tylko pzpn jest be to zmiana poglądu,oczywiście dałem takie przykłady nam bliskie,a i to samo jest w "prawdziwej" polityce.i pamiętajcie to że jest upał a był deszcz to wina polityków i lzwykłych ludzi nigdy nie dziennikarzy.Jak dla mnie media to teraz największe gówno Polski
Bo takich stworzył nas świat, pełnych pogardy, zła i grzechu. Więc zawsze dumnie będziemy trwać, teraz i zawsze i na wieki wieków.
Martinus
Senior Member

Stary 03.07.2009, 09:33
Boomcha jedni wierzą w Św.Mikołaja drudzy w dziadka Mroza a trzeci i w "żydowski spisek" Każdy ma do tego prawo.Tylko że wiara w ten ostatni jest przejawem skrajnej ksenofobii którą można dosc łatwo wytłumaczyc:
Rzeczopospolita od czasów Kazimierza Wielkiego była miejscem osiedlania się sporej rzeszy Żydów.Dopóki odgrywała ona bardzo dużą rolę na arenie międzynarodowej nikomu specjalnie to nie przeszkadzało.Jednak z czasem szlachecka anarchia "złota wolnosc" doprowadzała do stopniowego słabnięcia państwa.Ktoś napewno musiał byc za to odpowiedzialny! Kogoś trzeba ukarac!
Na kogo najłatwiej zrzucic winę?
Na Żydów! Mówią jakimś dziwnym , niezrozumiałym językiem,noszą dziwne stroje,są "niewierzący" Na pewno szpiegują! Może dla prawosławnej Rosji? Może dla krajów Rzeszy w których szerzy się protestancka zaraza?
Co więc należy z nimi zrobic? Wygnac,pozbawic wszelkich praw,oskarżyc o wszystkie zła tego świata..
Ten tok myslenia trwał również po odzyskaniu przez Polskę niepodległosci i doprowadził do najbardziej odrażającej zbrodni dokonanej przez polską demokrację - zabójstwa głowy państwa prezydenta Gabriela Narutowicza.
Ale o ile jestem wstanie jakoś zrozumiec tamtych narodowców - państwom świeżo powstającym na mapie politycznej często towarzyszą takie skrajnie narodowe hasła niektórych obywateli (można to np zobaczyc dzisiaj na Litwie) o tyle w wolnej III Rzeczpospolitej takie hasła mnie poprostu śmieszą.

Wiślak68:Oczywiscie wskazanie jednego,konkretnego "deadlinu" jest niemożliwe ale musisz się zgodzic z faktem że 20 lat na załatwienie kwestii współpracy ze służbami to trochę długo.Ile jeszcze Polska ma życ kolejnymi sensacyjnymi doniesieniami z IPN-u.Należy to zrobic jeden raz ale pożądnie albo wcale.

Orzeu oczywiscie że tak masz rację co do niesamowitego wpływu mediów na opinię publiczną.Jest tylko jeden problem który nie każdy zauważa.Mianowicie różnica pomiędzy Tajnym Współpracownikiem czy Kontaktem Operacyjnym a pracownikiem SB czy UB.
Ja uważam że pozycja jaką zajmują ubecy jest jedną z największych hańb dla naszego kraju.Zwłaszcza ludzie zajmujący się gnębieniem opozycji,często torturujący bądź zlecający tortury.Tacy ludzie powinni miec najniższe z możliwych emerytur oraz zakaz pełnienia jakichkolwiek funkcji publicznych.
Co do współpracowników to trzeba pamiętac że w gruncie rzeczy to również ofiary tego systemu.95% współpracowników nie współpracowała przecież dobrowolnie.I tutaj sprawa wymaga większej ostrożnosci.
Eppur si muove!
Hamas_kr
Senior Member

Od: 02.2005

Stary 03.07.2009, 10:29
Rzeczopospolita od czasów Kazimierza Wielkiego była miejscem osiedlania się sporej rzeszy Żydów..
Wygnanych z "tolerancyjnego" zachodu... ciekawe dlaczego?

• 1290 – Wygnanie Żydów z Anglii.

• 1394 – Wygnanie Żydów z Francji.

• 1421 – Wygnanie Żydów z Austrii.

• 1492 – Ostateczne wypędzenie Żydów z Hiszpanii; opuściło ten kraj ok. 300 tys. ludności marrańskiej i żydowskiej.

• 1496-97 – wygnanie Żydów z Portugalii; ogromna rzesza Żydów ucieka na teren imperium osmańskiego.

Tworzenie państwa w państwie przez Żydów było szkodliwe dla Rzeczpospolitej. Oczywiście znane Ci są zapewne alternatywy dla utworzenia państwa żydowskiego w Palestynie... Argentyna, Madagaskar czy o zgrozo na terenach na wschód od dzisiejszej lubelszczycny...

W Polsce było wielu wybitnych lekarzy, prawników czy prezydentów miast ( kilku u nas ) pochodzenia żydowskiego, jednak nie powinno to zacierać obrazu pospolitego żyda. Jak słucham opowieście mojej babci czy dziadka o żydach okresu międzywojennego to nóż sam się w kieszeni otwiera.
Niestety i na szczęście prawdziwych żydowskich ortodoksów w Polsce nie ma, a przykład pedała-rabina z Warszawy dobitnie pokazuje, że ich problem wypaczenie wiary tez nie omija.
Martinus
Senior Member

Stary 03.07.2009, 11:08
Hamasie w tym samym "tolerancyjnym zachodzie" zaczynała w tym okresie działac Inkwizycja."Marranos" zostali wygnani a pozostała czesc w kraju sądzona przez Inkwizycje Tomasa Tourqemada gdyż zaczeli zajmowac zbyt wysokie pozycje w państwie.Na rekę było to Izabeli i Ferdynandowi budujących wówczas państwo narodowe.Ci którzy uciekli znalezli często schronienie w Watykanie gdzie papieżem był jeden z najbardziej tolerancyjnych następców Św.Piotra - o zgrozo Aleksander VI
I dlatego na tak wyglądającej mapie Europy Polska ówczesnie malowała się jako kraj wyjątkowo tolerancyjny co moim zdaniem może byc dla nas powodem do dumy.
Co do Żydów w 20-leciu międzywojennym sprawa jest bardziej skomplikowana.Są takie osoby jak Tuwje Bielski który po wkroczeniu Armii Czerwonej na tereny II RP witał ją z otwartymi rękami.Ale takich przypadków moim zdaniem jest mniej w porówaniu z Żydami którzy ulegli już całkowitej asymilacji i wtedy mówili o sobie że są polakami pochodzenia żydowskiego będącymi w równym stopniu patriotami jak osoby bez pochodzenia żydowskiego.
Eppur si muove!
cpc
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 03.07.2009, 11:31
Co do współpracowników to trzeba pamiętac że w gruncie rzeczy to również ofiary tego systemu.95% współpracowników nie współpracowała przecież dobrowolnie.I tutaj sprawa wymaga większej ostrożnosci.
Ale ameryki nie odkryles, zawsze bylo tak ze przyszli TW dostawali propozycje nie do odrzucenia, ale jednak mnostwo ludzi wtedy olalo SB, jak rowniez olalo swoje mozliwosci zrobienia kriery na zachodzie(paszporty) nie wspominajac o wolnosci osobistej - siedzenie w pierdlu.
W sumie mozna by co poniektorym wybaczyc tyle, ze nikt z nich do tej pory sie nie przyznal... dobrowolnie.
Pamietaj jeszcze jedna rzecz, agent nie ujawniony to agent caly czas aktywny, tzn zawsze ktos moze mu przypomniec kim byl w przeszlosci i to wykorzystac. Jesli taki dajmy na to agent jest wysoko w administracji publicznej to sam sobie dopowiedz reszte historii.

pzdr
wislak68
Senior Member

Stary 03.07.2009, 17:54

Wiślak68:Oczywiscie wskazanie jednego,konkretnego "deadlinu" jest niemożliwe ale musisz się zgodzic z faktem że 20 lat na załatwienie kwestii współpracy ze służbami to trochę długo.Ile jeszcze Polska ma życ kolejnymi sensacyjnymi doniesieniami z IPN-u.Należy to zrobic jeden raz ale pożądnie albo wcale.
Oczywiście że za długo. Ale konkluzja że w związku z tym należy lustracji zaniechać (a tak zrozumiałem Twoje wczesniejsze wypowiedzi) wydaje mi się być.... mocno nielogiczna. Moim zdaniem fakt że lustracji tak dlugo nie przeprowadzono (ale ten problem jest wspólny dla wszystkich byłych demoludów z wyjatkiem byłego NRD) dowodzi właśnie siły lobby antylustracyjnego i skali problemu. Dlatego rękami i nogami podpisuje się pod zdaniem: "Należy to zrobic jeden raz ale pożądnie" z tym że bez tego wcale. A dla swojej własnej informacji spróbuj przeanalizować kto jest zwolennikiem tego "wcale". Może coś Ci się wtedy rozjaśni.

Co do Żydów w 20-leciu międzywojennym sprawa jest bardziej skomplikowana.Są takie osoby jak Tuwje Bielski który po wkroczeniu Armii Czerwonej na tereny II RP witał ją z otwartymi rękami.Ale takich przypadków moim zdaniem jest mniej w porówaniu z Żydami którzy ulegli już całkowitej asymilacji i wtedy mówili o sobie że są polakami pochodzenia żydowskiego będącymi w równym stopniu patriotami jak osoby bez pochodzenia żydowskiego

Temat sam w sobie ciekawy i kontrowersyjny. Swego czasu (w swoich zeszytach) próbowała to ustalić Rzepa i wyszło jej że około 5% populacji polskich Żydów można było uznać za komunistycznych zdrajców i podoby procent populacji polskich Żydów można było określić jako Polaków pochodzenia żydowskiego (czytaj polskich patriotów). Zdecydowana większość populacji ówczesnych Żydów miała to wszystko w d... (zresztą jak zaklasyfikować np: syjonistów?). Trudno mi się odnieść do poprawności tych szacunków.
Ostatnio edytowane przez wislak68 : 03.07.2009 o godz. 21:50.
wyar
Senior Member

Od: 02.2006

Stary 03.07.2009, 19:34
cpc napisał(a):Wyświetl post
Ale ameryki nie odkryles, zawsze bylo tak ze przyszli TW dostawali propozycje nie do odrzucenia, ale jednak mnostwo ludzi wtedy olalo SB, jak rowniez olalo swoje mozliwosci zrobienia kriery na zachodzie(paszporty) nie wspominajac o wolnosci osobistej - siedzenie w pierdlu.
W sumie mozna by co poniektorym wybaczyc tyle, ze nikt z nich do tej pory sie nie przyznal... dobrowolnie.
Pamietaj jeszcze jedna rzecz, agent nie ujawniony to agent caly czas aktywny, tzn zawsze ktos moze mu przypomniec kim byl w przeszlosci i to wykorzystac. Jesli taki dajmy na to agent jest wysoko w administracji publicznej to sam sobie dopowiedz reszte historii.

pzdr
Cpc,
Uczciwie jednak trzeba powiedziec,ze Ci,co dobrowolnie wybrali "donosicielska kariere" wcale,ale to wcale nie byli w mniejszosci. Chcielibysmy ,jako normalni ludzie, (odwrotnie niz lewacy) zalozyc,ze ludzie sa z gruntu uczciwi - tymczasem jednak ustalenia historykow nie sa budujace. NAPRAWDE WIELU LUDZI WYBIERALO WSPOLPRACE DOBROWOLNIE - oczywiscie teraz panuje pewien niepisany uklad - byli wspolpracownicy i donosiciele mowia,ze zawsze byli zmuszani do kooperacji ze sluzbami - byli ubecy i sbcy zas oczywiscie milcza (poza obiektywami i mikrofonem bywaja rozmowni),bo... wiekszosc ich dzialan nie byla zgodna z prawem (nawet PRL-owskim !)! Ani jednym ani drugim nie przerwalo to karier w 3 RP,co wiemy juz sami. Natomiast najciekawsze jest to, ze to,ze nie rozliczono ubekow, jest argumentem przeciw dzialaniom tym, ktorzy ubekow...chcieli rozliczac !
Jak nie moze byc normalnie,niech bedzie przynajmniej smiesznie...
Pozdrawiam
You'll never know...
wislak68
Senior Member

Stary 08.07.2009, 12:47
Bardzo interesującą informację podaje dzisiejsza RZ. Otóż na łamach jednej z telewizji były szef UOP Gromosław Czempiński przyznał się do "ojcostwa" PO. Miał ujawnić że to on stworzył "koncepcję" partii a do realizacji "przekonał" Olechowskiego i Piskorskiego. W Niezależnej.pl wymienił też Tuska i Płażyńskiego. Niestety nie odniósł się do tego czy robił to służbowo czy społecznie (po godzinach pracy).

I przy okazji okazuje się że nie taki Farfał straszny jak go malują (oczywiscie jeśli idzie ręka w rękę z PO). Okazuje się że jeśli trzeba to można nawet w trybie nagłym odwołać RN TV aby ratować mu tyłek. Oj pogubił się Romek strasznie.
Ostatnio edytowane przez wislak68 : 08.07.2009 o godz. 12:50.
1q2
Socios Wisła Kraków

Stary 08.07.2009, 23:36
http://wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomos...a_zarzuty.html

Ciekawy kolejny epizod w sprawie...Jak na początku dla mnie był to mały szok(brutalne pobicie), potem mętlik we łbie a następnie może ocenianie spray z góry ale miałem ku temu powody.Dziś jeśli miałbym obstawiać(a tylko w to możemy się bawić bo na 100% jak było nigdy się tego nie dowiemy), to obstawiał bym wersję najbardziej hardkorową , czyli całe zdarzenie pamiętnej soboty nie miało miejsca.Pani poszła po bandzie...i ta banda w końcu oddała z wynikiem półtora promila, co jak na kobietę jest wynikiem całkiem niezłym.

wyar - odniosę się do Twojej riposty bo uważam ją za kompletnie niecelną, ale po weekendzie.
94 - Allah Akbar!!
orzeu
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 08.07.2009, 23:43
cpc a co powiesz na argumentacje Michnika w obronie ktorego kolegi tw ze "on nie mial wyjscia bo gdyby nie to to nie moglby zostac w miescie i po studiach wrocilby na wies".
To jest brak wyjscia? Co to za argument jest w ogole? Nad tym sie zastanow na dzien dobry.
WISŁA PANY !!
wislak68
Senior Member

Stary 09.07.2009, 15:05
Myślałem że spadnę z krzesła gdy dowiedziałem się że wniosek o ustanowienie kuratora w TVP minister Grad przesłał do.... sądu rodzinnego . Żeby było jeszcze śmieszniej to argumentuje go faktem braku RN którą sam odwołał kilka dni wcześniej. Jak nie moze być dobrze to niech przynajmniej będzie wesoło.
Mareq
Senior Member

Od: 04.2007

Stary 14.07.2009, 19:44
Buzek ,,zaklepany'' jak się można było spodziewać .
Zdecydowanie ciekawiej było przy wybrze vc przewodniczących , gdzie potrzebne był 3 rundy głosowań a Kamiński odpadł , bo jego kolega (torys) z partii konserwatywnej postanowił wystartować na własną rękę .
sambo
dziarski chłop

Od: 04.2005

Stary 16.07.2009, 19:15
Buzek staje sie ciekawym zjawiskiem politologicznym.

Buzek moim zdaniem był najbardziej przegranym politykiem XX lecia postpeerelowskiego zaraz po Wałęsie - a tu taki klops.

O ile obecny fenomen Wałęsy, który jeszcze w roku 2000 dostał poparcie w wyborach na poziomie 1% a obecnie jego popularność kształtuje sie na kilkanaście do kilkudziesieciu ze względu na sympatię wykształciuchów dla jego "dokonań", o tyle fenomen poparcia Buzka i obecnego entuzjazmu wynikać musi tylko i wyłącznie z wykształciuchowskiej hipokryzji i zwiotczenia pnia mózgowego.

Jerzy Buzek - to gość przeciwko któremu w 2001r. - dosłownie cała elita obecnych wyksztaciuchów 26 - 30 letnich odrzuciła głosując specjalnie i z premedytacją na SLD i dajac poparcie na poziomie obecnego PO.

Jerzy Buzek autor najbardziej zwalonych reform, niereformujacych Polskę - za co dostał czerwona kartkę - i ten nieudacznik dostaje obecnie od tychze wspomnianych wykształciuchów taką falę pozytywnych emocji, że ja już zaczynam zupełnie tracić wiarę.

Ja szczerze mówiąc się cieszę - bo jeśli Buzek wystartuje jako reformator UE w takim stylu w jakim zreformował Polskę - to daj mu Boziu zdrowie
JEDREK76
konserwa

Od: 06.2004

Stary 16.07.2009, 23:43
... I dlaczego wreszcie akta IPN-u nie są powszechnie otwarte? Mój znajomy - historyk ze stopniem doktora dostał dwukrotnie odmowę wglądu w akta.
Najwidoczniej temat jaki określił w swoim piśmie, w którym zwracał się o udostępnienie akt, nie wiązał się z zawartością teczek o które się zwracał.
Też uważam, że akta powinny być dostępne bez żadnych barier dla historyków, ale obecny stan rzeczy nie jest winą IPN-u, a ustawodawców i TK, który poszatkował obecnie obowiązującą ustawę.
wislak68
Senior Member

Stary 17.07.2009, 09:18
Rzuciłem okiem na list Olechowskiego do Tuska: strasznie łzawy ale dobrze napisany. Z wizją. Ciekawe czy "elity" to kupią (wygląda na to że PD juz to wzięła: Widacki, Lis i ten trzeci już tworzą w sejmie nowe koło ). Jeśli tak to Donek będzie miał ciepło. Jest pewna szansa że chryja o której pisałem wcześniej właśnie nam się trafiła (bez popadania w przesadny optymizm). Oligarchowie napewno lepiej dogadają się z Piskorskim niż ze Schetyną.
No i proszę bardzo! Taka potęga pióra jak Rafał Ziemkiewicz kombinuje tak samo jak ja! Dla zinteresowanych polecam jego felieton na dzisiejszej interii. Niestety nie potafię zamieszczać linków, stąd prośba aby ktoś kto jest bardziej gramotny w chwili wolnego czasu zamieścił link. Felieton jest dość ciekawy.
mathouse
Senior Member

Od: 09.2008

Stary 17.07.2009, 10:08
sambo napisał(a):Wyświetl post
O ile obecny fenomen Wałęsy, który jeszcze w roku 2000 dostał poparcie w wyborach na poziomie 1% a obecnie jego popularność kształtuje sie na kilkanaście do kilkudziesieciu ze względu na sympatię wykształciuchów dla jego "dokonań", o tyle fenomen poparcia Buzka i obecnego entuzjazmu wynikać musi tylko i wyłącznie z wykształciuchowskiej hipokryzji i zwiotczenia pnia mózgowego.
Kompetencji Buzka i zaslug Walesy nie podwazam ale ich
obecna "popularnosc" i to ze sa "trendy" [z ang. "trędi"] to
tylko zasługa mediów bo o Wałęsie przez ostatnie 2 lata
codziennie slychac. "Lech Walesa twierdzi" " Lech Walesa
odwiedzi" "Lech Walesa mowi".

A Buzek tez nagle z pod ziemi wyrozl przed wyborami do PE
ot , zdobycz Platformy co by sie mozna pochwalic
ze "przewadniczacego zalatwilismy".
Mapa sklepów z Białą Gwiazdą
http://tnij.com/mapa_sklepow_z_biala_gwiazda
1q2
Socios Wisła Kraków

Stary 17.07.2009, 10:44
Wałęsa się wybił na anty Kaczyźmie oraz na bolkowej nagonce na niego, do tego ludzie mają bardzo słabą pamięć(jego koszmarna prezydentura) i to chyba cały powód że jest tak popularny a Buzek źle się nigdy nie kojarzył , takim Marcinkiewiczem był.Z Krzakiem który na szczęście jest jeszcze pamiętany już tak nie poszło.
94 - Allah Akbar!!
Wilku
lupus albus

Od: 09.2003

Stary 18.07.2009, 19:53
1q2 napisał(a):Wyświetl post
Bolek(jego koszmarna prezydentura)
!q2 zapytaj sie Bolka i ubecji dlaczego była taka.

Cytat:
i to chyba cały powód że jest tak popularny a Buzek źle się nigdy nie kojarzył

Jaja sobie robisz? Polska w życiu nie widziła takiej *ipy na stołku pierwszego sługi.

Tristan, Scytowie, Niniwa 2, Prawicowe czytanki, St. Michalkiewicz, NSZ, Keine Grenzen
Lew Dawidowicz Bronstein vel Trocki: ''Należy wysunąć hasło rewolucyjnego unicestwienia państwa narodowego. Domowi wariatów kapitalistycznej Europy, trzeba przeciwstawić program Socjalistycznych Stanów Zjednoczonych Europy, jako etap na drodze do Zjednoczonych Stanów całego świata''.
1q2
Socios Wisła Kraków

Stary 18.07.2009, 20:24
Nie robie sobie jaj tylko piszę jak jest a Ty się nie wiadomo po co czepiasz(chyba z zasady).
Jasne że to pipa była i pewnie jest ale właśnie to go 'uratowało', tak jak m.in sprawa z bolkiem pozwoliła Wałęsie wrócić.
Marionetkiewicz to też pipa do kwadratu a gdyby nie jego podboje, to też rządził by w sondażach.W takim kraju żyjemy.
94 - Allah Akbar!!
Boomcha
Senior Member

Stary 18.07.2009, 21:58
Boomcha jedni wierzą w Św.Mikołaja drudzy w dziadka Mroza a trzeci i w "żydowski spisek" Każdy ma do tego prawo(...)
Jeszcze inni - do których zaliczam też (mam nadzieje, że nie na wyrost) siebie - wierzą, że logika wystarczy. Tyle, że żeby mogła prawidłowo działać potrzebuje wiedzy, podstawowej ale rzetelnej i minimum IQ.
szczebrzeszcz
Senior Member

Od: 05.2003

Stary 18.07.2009, 22:51
HA, ale żeś inteligencko pojechał
a i tak nic nie rozumiem

ps. tym podpisem robisz z siebie męczennika ( nie bierz tego jako ataku, z ciekawości pytam )
Ostatnio edytowane przez szczebrzeszcz : 18.07.2009 o godz. 22:53.
Boomcha
Senior Member

Stary 18.07.2009, 23:14
szczebrzeszcz napisał(a):Wyświetl post
HA, ale żeś inteligencko pojechał
a i tak nic nie rozumiem

ps. tym podpisem robisz z siebie męczennika ( nie bierz tego jako ataku, z ciekawości pytam )
Mohairowy Jihad to dla mnie, niewykształconego mieszkańca małych miast i wsi całe życie. Dwa - takich jak ja nikt nie bierze przecież na poważnie bo my na to nie zasługujemy.

Fotka była/jest wypowiedzą polityczną w politycznym temacie - jeśli do tego pijesz. Przenieść tam gdzie jest "kazali" rządzący tu nieznani sprawcy (bo do dzisiaj nie wiem kto mnie "zabanował") także nie do mnie pretensja. A podpis fajny, nie?
Ostatnio edytowane przez Boomcha : 18.07.2009 o godz. 23:18.

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)

Zamknięty temat

Zasady wysyłania postów