The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła:
wzmocni się 44 26,19%
osłabi 97 57,74%
zmiany kadrowe nie będą odczuwalne 27 16,07%
Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
gooro33
Senior Member

Od: 07.2006

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 02.07.2009, 14:08
KOMINEK napisał(a):Wyświetl post
Jeśli by się faktycznie te kluby interesowały Brożkiem to najlepiej by było żeby to był West Ham który nie gra w żadnych pucharach europejskich wtedy istniałaby szansa że Brozio mógłby podpisać teraz a pójść zimą.
Do Rosji Paweł nie pójdzie myślę, że ma na tyle rozumu i dokładnie wie, co się stało z Gorawskim, by odrzucić nawet duże pieniądze.

Jesteśmy klubem, który zarabia głównie na transferach tak, że niestety, gdy będzie dobra oferta Paweł pójdzie a będzie to ogromna strata, bo najtrudniej jest znaleźć klasowego napastnika do grania od zaraz.
A co to ma do rzeczy czy WHU gra w pucharach czy nie Ogladasz Premiership w ogole?
Raczej watpie zeby oplacalo im sie wykladac powiedzmy 4 mln za Brozia tylko po to zeby zacza grac u nich dopiero w styczniu czy lutym. Zanim uda mu sie odnalezc w druzynie to bedzie po sezonie.
POLSKIE KORZENIE - POLSKI KLUB
...Z tysięcy klubów, ja wybrałem ten,

Ten boski Krakowski nasz TS
I w każdej chwili czy dobrej czy złej,
Będę kochał Wisełkę, na pewno to wiem!!!

Odpowiedz cytując
misiek_86
Senior Member

Od: 05.2005

Stary 02.07.2009, 14:09
canarinhos napisał(a):Wyświetl post
Dac Brozkowi kontrakt Dawidowskiego
Oby nie w pakiecie z jego zdrowiem...

A on-topic:
Teraz formacja pomocy Wisły jest już na 100% najsilniejsza w Lidze (zakładam, że facet z takim CV jak Kirm nie może grać gorzej od Zienia, no i że Garguła po kontuzji będzie wciąż dobrym rozgrywającym). Gorzej, że czasu do kwalifikacji LM już niewiele, a trzeba jeszcze załatać 3 (bramkarz, prawy obrońca, rez. napastnik), a może nawet 4 (rezerwowy środ. obrońca) załatać...
Studiuję w Warszawie... ale w sercu wciąż WISEŁKA!!!!
Odpowiedz cytując
MCX
Senior Member

Od: 06.2003

Stary 02.07.2009, 14:09
Brożek do Anglii?

Pojawiło się realne zainteresowanie Pawłem Brożkiem. Wyceniany przez Wisłę na 3-4 mln euro napastnik może wkrótce trafić na Wyspy Brytyjskie. Do decydujących rozmów ma dojść w Austrii, przy okazji sobotniego sparingu z Rijeką.

Zainteresowane Brożkiem jest ponoć londyńskie Fulham. Wymienia się też West Ham United, chodzi jednak raczej o ten drugi klub.

źródło: www.wislakrakow.com

Nie tylko Weszło podało więc tą informację. Nie wydaje mi się, żeby była to pomyłka. Ktoś wie o której gramy sparing z Rijeką? Jeśli Paweł Brożek w nim nie wystąpi to niestety, ale będzie to znaczyło, że praktycznie straciliśmy jedynego klasowego napastnika. O jego odejściu mówi się co pół roku, dlatego też wierzę, że Bednarz ma listę 2-3 kandydatów, którzy mogą od zaraz do nas dołączyć i godnie zastąpić Brożka. W tej sytuacji szkoda, że Omonia sprzątnęła nam z przed nosa Żurawskiego. Nie byłby rozwiązaniem perspektywicznym ale dobrą jakość by zagwarantował. Jedno jest pewne - w lidze polskiej nie ma zawodnika, który dałby radę zastąpić Brożka. Będziemy musieli szukać za granicą. Pewnie kwestią czasu jest pojawienie się w mediach absurdalnych informacji o Wichniarku
Na szczęście nic nie jest na chwilę obecną przesądzone, oby Paweł został.
Odpowiedz cytując
krkgiba
Socios Wisła Kraków

Od: 03.2008

Stary 02.07.2009, 14:12
Cytat:
Brożek do Anglii?

Pojawiło się realne zainteresowanie Pawłem Brożkiem. Wyceniany przez Wisłę na 3-4 mln euro napastnik może wkrótce trafić na Wyspy Brytyjskie. Do decydujących rozmów ma dojść w Austrii, przy okazji sobotniego sparingu z Rijeką.

Zainteresowane Brożkiem jest ponoć londyńskie Fulham. Wymienia się też West Ham United, chodzi jednak raczej o ten drugi klub.

źródło: www.wislakrakow.com
Dopóki nie będzie potwierdzenia z oficjalnego źródła - nie ma tematu dla mnie.
Odpowiedz cytując
Proud
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2007

Stary 02.07.2009, 14:13
Pan Jotka napisał(a):Wyświetl post
Brożek do Anglii? Wolne żarty..Klub londyński? Chyba Millwall albo...Barnet . Nie ta klasa,żeby grał choćby w Fulham.
Poza tym nie ogarniam---jezeli mogą zarobić ok,2-3mln euro za wystepy w pucharach to po co sie rzucać na sprzedaż najelpszego za 3mln? Bo przypominam , że za rok BĘDZIEMY MIELI STADION,zaplecze do gry w europejskich pucharach , ale żeby grać choćby w Lidze Europekjskiej to należałoby do niej awansować. Co bez choćby jednego napastnika wyższych lotów będzie ciężkie.Sumując: 2 razy wystep w Pucharach i conajmniej awans do Ligii Europejskiej to 4 mln+prawa do tarnsmisji+sprzedaż biletów. A także ewentualna sprzedażza niezła kase Brozka jezeli zagraja w tych pucharach. Zatem sprzedanie Pawła nie wnosi NIC w rozwoj finasowy klubu z R22.
a co to za potęga ten Fulham? kto tam gra? Ronaldinho czy Kaka?

solidna, fizyczna drużyna...technicznie na pewno by nie odstawał, szybkościowo raczej też nie ;p troche słaba skutecznośc, ale jak oglądam skroty kolejki Premiership to skutecznością nie zachwycają te slabsze kluby. Dla mnie to włąsnie wymarzona liga dla Pawła. Hiszpańska czy Włoska zbyt techniczna.

ale mam nadzieję że jednak tam nie zakotwiczy
Zlekceważą twój głos
Którym wróżysz im los
Od jakiego ich nic nie wyzwoli
Bo zabije ich las
Rąk co klaszczą na czas
W marsza rytm co śmierć niosąc nie boli

Patrz jak piją i żrą
Twoją żywią się krwią
I żonglują słowami twych pieśni
Lecz nic nie śni im się
A najlepiej wiesz że
Nie istnieje wszak to co się nie śni.

Jacek Kaczmarski
Odpowiedz cytując
sebaTSW
Junior Member

Od: 07.2009

Stary 02.07.2009, 14:16
Dopóki nie ma nic na oficjalnej stronie o Brożku nie warto się denerwować, bo to moga być tylko plotki I tego sie trzymam
KAŻDY TO POWIE WISEŁKA RZADZI W KRAKOWIE !!!

Pozdro dla Śląska, Lechii i Unii !!
Odpowiedz cytując
canarinhos
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 02.07.2009, 14:16
misiek_86 napisał(a):Wyświetl post
Teraz formacja pomocy Wisły jest już na 100% najsilniejsza w Lidze (zakładam, że facet z takim CV jak Kirm nie może grać gorzej od Zienia, no i że Garguła po kontuzji będzie wciąż dobrym rozgrywającym). Gorzej, że czasu do kwalifikacji LM już niewiele, a trzeba jeszcze załatać 3 (bramkarz, prawy obrońca, rez. napastnik), a może nawet 4 (rezerwowy środ. obrońca) załatać...
moze jednak zle ze Wisla dala na kolejny sezon na wypozyczenie Kowalskiego? Mysle, ze gdyby zostal to napewno pogralby troche, przy takiej liczbie meczy jaka nas czeka w tej rundzie. Mam nadzieje, ze jesli zgodzili sie na wypozyczenie to przyjdzie do nas jednak srodkowy obronca. Moze wlasnie ten Braz A jak to z nim bylo czy on u nas troche pogral w sparingu i mu podziekowano czy od razu Panathinaikos Nas wyprzedzil
" W sercu moim WISŁA i na dobre i na złe"
Odpowiedz cytując
Snow
Ave Wisła!

Od: 09.2003

Stary 02.07.2009, 14:22
moze jednak zle ze Wisla dala na kolejny sezon na wypozyczenie Kowalskiego? Mysle, ze gdyby zostal to napewno pogralby troche, przy takiej liczbie meczy jaka nas czeka w tej rundzie. Mam nadzieje, ze jesli zgodzili sie na wypozyczenie to przyjdzie do nas jednak srodkowy obronca. Moze wlasnie ten Braz A jak to z nim bylo czy on u nas troche pogral w sparingu i mu podziekowano czy od razu Panathinaikos Nas wyprzedzil
Nic z nami nie grał. Przyjechał na kilka dni z Beto do Krakowa. Od początku mówiono, że tylko w celach turystycznych, bo ma grać w przyszłym sezonie w PAO. A co działo się za kulisami tego nie wiemy.
Odpowiedz cytując
kubawislak
Senior Member

Stary 02.07.2009, 14:23
Z tego co pamiętam to nie było go u nas, a mówione było, ze ma on do nas przyjść, a że Marcelo ma iść do PAO.
Odpowiedz cytując
brylant17
Senior Member

Stary 02.07.2009, 14:30
oficjalne strony West Ham i Fulham milczą...
Odpowiedz cytując
DeadOrAlive
Senior Member

Od: 03.2007

Stary 02.07.2009, 14:34
WislakP napisał(a):Wyświetl post
Kiedy odeszli stracilismy tytuł MP. A to ósme miejsce w lidze... nie chce straszyć, ale dobry napastnik jest potrzebny nawet na polską ligę.

Poczekajmy spokojnie (łatwo powiedzieć, prawda?).
Popatrzyłeś na to " osiągnięcie " czysto od strony piłkarskiej. Popatrz na to z tej strony, że w ówczesnym sezonie mieliśmy bodaj 3 lub 4 trenerów.

Jakoś tak teraz wszyscy nagle zadowoleni z transferu. A gdzie są teraz Ci, co wielkie żale wylewali, że Bednarz w hu** Wisłe robi.
Nie ma co popadać w hura optymizm. Jeśli zakontraktują Braza, możemy powiedzieć o sukcesie polityki transferowej naszego Klubu. Póki co, ochłońcie, bo to, że mamy jednego nowego zawodnika, nie oznacza, że podbijemy europę...
Odpowiedz cytując
matizaq
Senior Member

Od: 07.2008

Stary 02.07.2009, 14:40
DeadOrAlive napisał(a):Wyświetl post
że mamy jednego nowego zawodnika, nie oznacza, że podbijemy europę...
2 zawodnikow- Garguła jest naszym pilkarzem dopiero od wczoraj. pozyskanie tych dwóch piłkarzy to niewątpliwie jest zalążek sukcesu. Jeżeli dołączymy do tego jeszcze Jopa,Braza,Nurkovica i napadziora to będzie naprawdę sukces !
Cytat:
"If you are first you are first. If you are second you are nothing."- Bill Shankly
Odpowiedz cytując
Adrian_Suvalkai
Senior Member

Od: 10.2008

Stary 02.07.2009, 14:41
Info od kumpla, zagorzałego kibica West Hamu, który jest na wszystkich domowych meczach WHU. Klub się Brożkiem najprawdopodobniej nie interesuje, jakiś czas temu była mowa o Małeckim ale też szybko się rozmyła... Jego zdaniem WHU ma inne zdanie w tym czasie i ściąga piłkarzy na innym poziomie: Jimenez z Interu i negocjują o wypożyczenie Manciniego z Interu (tak tego co kiedyś wymiatał w Romie).
Odpowiedz cytując
KuLwIk
Senior Member

Od: 07.2008

Stary 02.07.2009, 14:45
element napisał(a):Wyświetl post
Vinicius na testach w Wiśle
http://www.youtube.com/watch?v=Q9ouuT16HOQ
Coś mi się wydaje, że za chwilę odeślą go do domu.

Celownik ma świetnie wyregulowany

Już lepszym pomysłem byłoby wziąść tego Drozdowicza do Austrii.
Odpowiedz cytując
Adrian_Suvalkai
Senior Member

Od: 10.2008

Stary 02.07.2009, 14:50
Aha i jeszcze co powiedział. U niego w West Hamie pojawił się temat sprzedaży ich najlepszego napastnika Ashtona, jednak żądają większej sumy od Sunderlandu. Kumpel mówi że jeśli tamten by odszedł to szukaliby jego następcy i może stąd ta plotka w Polsce o Brożku... Jednak kumpel mówi że West Ham szukałby jakiegoś klasowego napastnika znanego w Europie, który odrazu mógłby strzelać im gole. Jak na razie tematu Brożka w West Hamie nie ma.
Odpowiedz cytując
Eustachy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 02.07.2009, 14:50
Normalnie gdyby jakis angielski klub wykladal za Brozka powiedzmy 4 mln euro, to nad sprzedaza nikt dlugoby sie nie zastanawial. Mozna gdybac, czy najbardziej realna od lat szansa na awans do LM jest w stanie to zmienic. Nie sadze, chociaz patrzac od strony finansow, klub musi sobie zadawac pytanie, czy bardziej mu sie oplaca dac sobie wyrwac Brozka za te przykladowe 4 mln, czy zaryzykowac i sprobowac zgarnac o 3 mln wiecej za awans do LM, a potem...i tak ewentualnie sprzedac Brozka.

Na ta chwile, atak Wisly przy zalozeniu odejscia Brozka, to sprawa niewyobrazalna. Bednarz nie zdolal zalatwic Brozkowi sensownego partnera (a szukal odkad sie tu pojawil), wiec tym bardziej ciezko sobie wyobrazic, ze nagle bedzie w stanie sciagnac dwoch klasowych snajperow jednoczesnie.
Ostatnio edytowane przez Eustachy : 02.07.2009 o godz. 15:03.
Odpowiedz cytując
emailowiec
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2005

Stary 02.07.2009, 14:58
Ten cały Vinicius jakiś taki nieporadny na tym filmiku. Nawet nasi chłopcy z ME go ogrywają jak chcą
Odpowiedz cytując
martin_6
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 02.07.2009, 15:02
Co wy się tak na tego Braza napaliliście? Gość może nawet trochę u nas pogra, nawet może nieźle a i tak wróci do Panathinaikosu, a my nie zarobimy na nim ani grosza. Żeby chociaż była szansa że będzie wielkim wzmocnieniem, ale biorąc pod uwagę, że nawet Wawrzyniak grał więcej od niego, nie mam złudzeń...
Odpowiedz cytując
MCX
Senior Member

Od: 06.2003

Stary 02.07.2009, 15:03
25 lat i nie grał w żadnym konkretnym klubie.
Czego więc się po nim można spodziewać?
Szkoda czasu na zawodników z takim CV.
Pewnie zagra 20 minut w sparingu i wyjedzie do domu.
Odpowiedz cytując
Arek10
Member

Od: 05.2009

Stary 02.07.2009, 15:03
Tak, ale Wawrzyniak był na koksie ;D
Odpowiedz cytując
Angmir
Senior Member

Stary 02.07.2009, 15:06
Co do transferu Andraża bardzo sie cieszę, wygląda na piłkarza który gra nieco innaczej od Zienia (bliżej środka boiska) ale który może go zastąpić.

Co do pogłosek o odejściu Brozka, to jest to wiadomośc tragiczna !!

Jest to jedyny typowy napastnik w naszej kadrze, jeśli odejdzie nie będziemy mieli choćby jednego nawet jak an poziom ligowy (Boguski kontuzjowany, zresztą tpo jest "wolny elektron" (Kyut, Arshawin, Messi) a nie napastnik.)

Jestem zdania ze w tej chwili N I E M A po prostu zawodnika na świecie który mógłby zastapić w Wiśle Brożka przez te krytyczne 0,5 roku zanim nowy napastnik sie ogra, a od tego 0,5 roku może zależeć 8 mln € i krzełamanie pewnej granicy do tej pory dla nas nieprzekraczalnej.Brożek po prostu musi zostać dać mu podwyżkę na 350 tyś € i tyle.

Tylko nie ma się co czarować 4-5 mln € i nie ma bata żebyśmy odmówili, zwłaszcza że WEST HAm to nienajgorszy dla Brozia kierunek transferu, i pewnie chciałby wyjechać.
Odpowiedz cytując
eMTe
Senior Member

Od: 02.2007

Stary 02.07.2009, 15:08
emailowiec napisał(a):Wyświetl post
Ten cały Vinicius jakiś taki nieporadny na tym filmiku. Nawet nasi chłopcy z ME go ogrywają jak chcą
Na filmiku pokazali tylko jedną jego "bramkę", pewnie drugą strzelił jak chłopcy zeszli odpocząć, a on nie zrozumiał o co im chodzi ; D

http://wisla.krakow.pl/pl/aktualnosc...mki_viniciusa/
Odpowiedz cytując
Arek10
Member

Od: 05.2009

Stary 02.07.2009, 15:12
Ja nie wiem co Wy chcecie od tego Viniciusa jak dla mnie jest dosyć szybki i ma dobre uderzenie (silne).Jakby był waleczny to na zmiennika jak znalazł.
Odpowiedz cytując
Pan Jotka
Senior Member

Od: 12.2004

Stary 02.07.2009, 15:13
Proud napisał(a):Wyświetl post
a co to za potęga ten Fulham? kto tam gra? Ronaldinho czy Kaka?

solidna, fizyczna drużyna...technicznie na pewno by nie odstawał, szybkościowo raczej też nie ;p troche słaba skutecznośc, ale jak oglądam skroty kolejki Premiership to skutecznością nie zachwycają te slabsze kluby. Dla mnie to włąsnie wymarzona liga dla Pawła. Hiszpańska czy Włoska zbyt techniczna.

ale mam nadzieję że jednak tam nie zakotwiczy
Jakie to potegi grają w Premiership to pokazał choćby nasz mecz w pucharach z Tottenhamem. O ile mnie pamieć nie myli to byli na 16 miejscu w tabeli, a my im rady nie daliśmy...A Fulham to jest po prostu solidny średniak Barclays Premierleague w którym zwyciestwo nalezy wybiegac. Jak Paweł by przebiegl sie 2 razy conajkmniej w tygodniu po 80 minut po boisku to zobaczyłsbyś różnice między nim , a resztą "średniaków" z Fulham
Zycze chloapkowi jak najlepiej , ale nie widze zadnego pilkarza od nas ktory bylby w stanie sobie pograć (nnie posiedzieć na ławie) w Premier League. Może jedynie Błaszczykowski by sie mogl zalapac.
Odpowiedz cytując
mhl_pl
Senior Member

Od: 06.2008

Stary 02.07.2009, 15:15
Na oficjalnej zobaczyłem, uwierzyłem i sie bardzo ucieszyłem W końcu Kirm w Wiśle. Wierze że bedzie to wartościwy i pożyteczny zawodnik dla Wisły. Teraz najwazniejsze to sprowadzenie bramkarza.
Piotrze R. Legendo Kuchenkorza - Pozdrowienia do Więzienia...
Odpowiedz cytując
Marszałek
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 02.07.2009, 15:18
Po ruchach widać,że facet grac to uczył się chyba na ulicy, a piłkę odbijał od bramy garażowej. Szukać niemniej trzeba. Nic z niego nie będzie w zawodowej piłce, raczej to pewne. Ale pytanie nasuwa się jedno oglądając takiego gościa, kto go tutaj podesłał?
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
Odpowiedz cytując
AYALA
Senior Member

Stary 02.07.2009, 15:20
taki drugi Beto w najlepszym wypadku.Ciężko wyłowic perełki w ligach stanowych, wydaje mi sie że ten poziom rozgrywek jest już przefiltrowany przez bogatsze kluby
Odpowiedz cytując
wislak68
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 02.07.2009, 15:21
Po pierwsze: dobra wiadomość z Kirmem. Nigdy nie widziałem go w akcji ale patrząc na jego CV wygląda że klient jest dość konkretny a przy tym jeszcze młody i rozwojowy. Odnoszę wrażenie że w prywatnym rankingu Skorży na pozycję lewego pomocnika był przed Bożokiem a chyba i też przed Vladavićiem. Czyli chyba po raz pierwszy od dawna większe znaczenie miała jakość piłkarza a nie cena za niego. 400k euro to konkretna kasa i wskazuje chyba na to że oberprezes postanowił zagrać va banq jeśli chodzi o LM. Znaczyłoby to też że można się spodziewać że (ewentualne) następne transfery będą na podobnym poziomie. 200k euro rocznego kontraktu (taką informację znalazłem w prasie chyba PS) nie wydaje się być jakimś specjalnie przesadzonym wydatkiem.
Z opinii bośniackich kibiców przytoczonych na tym forum wynika że ostatnimi czasy AK grywał nie tyle jako lewy pomocnik co raczej jako środkowy (stąd chyba ta zdumiewająca jak na bocznego pomocnika liczba asyst). Czyżby był zatem kimś w stylu Garguły? Dwie Garguły w jednej drużynie, nie wiem czy nie o jednego za dużo, ale jeśli jakoś sie dogadają i jeden będzie grał trochę bardziej z lewej strony to kto wie... . Zobaczymy.

Po drugie: w potoku informacji o Brasie uciekła jedna bardzo ważna informacja którą podał PS. Wiemy że managerem Brasa jest Peralta. Podobno to równiez on sprowadzał do Wisły Carlinosa (tak sie go chyba pisze). Trzecim potencjalnym kandydatem jest wg PS Jop (ale ponieważ ma jeszcze pół roku kontraktu z FK dlatego jego sprawa jest ponoć delikatna i zajmuje się nią on sam bez pomocy managera nawet). Na pewno Wisła nie weźmie całej trójki a co najwyżej dwóch. Zastanawiam sie czy w tej sytuacji Peralta nie jest skłonny poświęcić Carlinosa na rzecz Brasa.
Nie wyobrażam sobie żeby ewentualne wypożyczenie Brasa nie miało opcji odkupu za rozsądną (czytaj akceptowalną przez nas) cenę. W końcu Panata wzięła go za darmo a my nie jesteśmy jakimś Piastem żeby ogrywać komuś piłkarzy za friko.

Po trzecie: odejście Brozia teraz to byłby (z punktu widzenia planu awansu do LM) bardzo duży problem. Aczkolwiek gdyby pojawiła się dobra oferta z Anglii to trzeba chłopa zrozumieć. Mnie osobiście ten WHU wydaje się realny (chcieli Małego a nie chcą Brozia?).

Po czwarte: czy pojawiający się w tym temacie malkontenci (a w szczególności dobrze poinformowany senior member ciacho) nie mieli by ochoty coś nam wyjaśnić?
Ostatnio edytowane przez wislak68 : 02.07.2009 o godz. 15:30.
Odpowiedz cytując
Proud
Socios Wisła Kraków

Stary 02.07.2009, 15:25
Pan Jotka napisał(a):Wyświetl post
Jakie to potegi grają w Premiership to pokazał choćby nasz mecz w pucharach z Tottenhamem. O ile mnie pamieć nie myli to byli na 16 miejscu w tabeli, a my im rady nie daliśmy...A Fulham to jest po prostu solidny średniak Barclays Premierleague w którym zwyciestwo nalezy wybiegac. Jak Paweł by przebiegl sie 2 razy conajkmniej w tygodniu po 80 minut po boisku to zobaczyłsbyś różnice między nim , a resztą "średniaków" z Fulham
Zycze chloapkowi jak najlepiej , ale nie widze zadnego pilkarza od nas ktory bylby w stanie sobie pograć (nnie posiedzieć na ławie) w Premier League. Może jedynie Błaszczykowski by sie mogl zalapac.
ja rozumiem...tylko że TT ma zdecydowanie lepszych piłkarzy niż Fulham(może zespoły jako całość są porównywalne, ale personalnie rozpatrujemy ) a i tak różnicy między Brożkiem czy takim Bentem nie było widać dużej, o ile w ogóle takową dało się zauważyć a i wynik nie był przekonujący, 3:2 w dwumeczu. A pamiętajmy że mówimy o najlepszyz zawodniku Wisły, który wystarczy by był zwykłym uzupełnieniem składu takiego średniaka angielskiego i już będzie dobrze.
dlatego np wydawać by się mogło że taki Modrić nie byłby wzmocnieniem TT bo jego Dynamo Zagrzeb przegrałoby zapewne z Kogutami...ale najlepszy zawodnik drużyny słabszej może być również średniakiem w zespole o wiele lepszym.

a co do kondycji to się zgodze, niewątpliwie Brożek musiałby mocno popracować przez pierwsze 2 sezony aby wytrzymac tempo Premiership.
Zlekceważą twój głos
Którym wróżysz im los
Od jakiego ich nic nie wyzwoli
Bo zabije ich las
Rąk co klaszczą na czas
W marsza rytm co śmierć niosąc nie boli

Patrz jak piją i żrą
Twoją żywią się krwią
I żonglują słowami twych pieśni
Lecz nic nie śni im się
A najlepiej wiesz że
Nie istnieje wszak to co się nie śni.

Jacek Kaczmarski
Odpowiedz cytując
Manieczkin335
Junior Member

Od: 01.2009

Stary 02.07.2009, 15:29
Ostatnio czytałem wywiad z Pawłem Brożkiem , mówił , że jak do 1lipca nie pojawi się oferta to nigdzie nie odchodzi a dzisja jest już 2 lipca
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów