The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła:
wzmocni się 44 26,19%
osłabi 97 57,74%
zmiany kadrowe nie będą odczuwalne 27 16,07%
Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Zimon
Junior Member

Od: 02.2009

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 01.07.2009, 16:03
http://www.sportowefakty.pl/pilka/20...erwsze-slysze/

Pan Ochalik zaprzecza w tym wywiadzie zarowno jesli chodzi o Jopa jak i Braza
Odpowiedz cytując
tragez88
Senior Member

Od: 08.2008

Stary 01.07.2009, 16:05
Mając tylko Varge na ławie taki Jop by się sprzydał! Mówcie co chcecie- może niektorzy tylko pamietajac mecz z Austria czy samoboja z Lazio, ale czy naprawde uważacie, że np. Kowalski byłby lepszym gwarantem przyzwoitego poziomu naszej defensywy gdyby ktoś doznał kontuzji? A meczy jest sporo do rozegrania...
Odpowiedz cytując
mic
Tylko Wisła

Od: 11.2002

Stary 01.07.2009, 16:16
Snoop1906 napisał(a):Wyświetl post
znalazlem rakie info wraz z video o Jopie i dw óch zawodnikach regginy którzy maja przyjsc do wisly : http://je.pl/2k8j
Kolego moglbys przestac reklamowac swoj nedzny portalik ? Bo gowno a nie fakty, lub chociaz domysly. Uslyszales ze cos dzwoni, ale gdzie i jak to nie masz pojecia

tommiyacht: Nurkovic byl podobno obserwowany od pol roku, przynajmniej wg TWSD, troche dziwne ze o jego przyszlosci decydowac bedzie tylko jeden-dwa mecze
Ostatnio edytowane przez mic : 01.07.2009 o godz. 16:18.
Odpowiedz cytując
tommiyacht
Senior Member

Od: 09.2004

Stary 01.07.2009, 16:16
w.g. tego artykulu, decyzja w sprawie Nurkovica ma byc podjeta bo dzisiejszym sparingu. Niech mi ktos powie, na jakiej podstawie ocenia sie pilkarza po jednym, dwoch meczach. A jak dzis nasza obrona bedzie nie do przejscia i gosc sobie najzwyklej nie pobroni to ciekawe jaka bedzie decyzja
Odpowiedz cytując
Nostradamus26
Banita

Od: 07.2009

Stary 01.07.2009, 16:17
Nie wiem czy kupno Słoweńskiego skrzydłowego wyjdzie Wiśle na zdrowie - porównując go jedynie z Bożokiem, ten ostatni gra w lepszej lidze, ma drybling i szybkość, dysponuje również niezłym dośrodkowaniem, a więc posiada cechy rasowego skrzydłowego. Kirm gra w lidze słoweńskiej (jedna z najgorszych lig w Europie - najsłabsza jeśli chodzi o kraje bałkańskie), nie jest zawodnikiem szybki, ostatnio występował tak w ogóle w środkowej linii - oby to po Jirsaku nie był kolejny chybiony transfer Bednarza - jesli dojdzie on do skutku (w nie wierzę).

Skorża chciał bardzo skrzydłowego Żliny - niestety ale znajomość rynku słowackiego pana B ograniczyła się do sprowadzenia Jirsaka - zajebisty ofensywny pomocnik i darmowego Singlara właśnie Słowaka...

Teraz Jacek B zacząl bawić się na rynku słoweńskim - bardzo bogatym w talenty piłkarskie nie ma co...

A gdzie Bułgaria, Portugalia, Rumunia etc.. czy mu musimy sprowadzać zawodników z lig gorszych od naszej...

Dlaczego takie Teplice były w stanie sprowadzić do siebie Dzeko trzy lata temu 9dzisiejszy mistrz niemiec) za 1/3 kwoty którą musielibyśmy zapłacić za Nowaka - paranoja...
Odpowiedz cytując
JrQ-
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 01.07.2009, 16:28
Cytat:
Skorża chciał bardzo skrzydłowego Żliny - niestety ale znajomość rynku słowackiego pana B ograniczyła się do sprowadzenia Jirsaka - zajebisty ofensywny pomocnik i darmowego Singlara właśnie Słowaka...
Panie zajebisty...Jirsak jest Czechem i trafił do nas z czeskich Teplic...
Odpowiedz cytując
PotiWisla
Senior Member

Od: 12.2008

Stary 01.07.2009, 16:32
Nostradamus26 napisał(a):Wyświetl post
Dlaczego takie Teplice były w stanie sprowadzić do siebie Dzeko trzy lata temu 9dzisiejszy mistrz niemiec) za 1/3 kwoty którą musielibyśmy zapłacić za Nowaka - paranoja...
Bo sprowadzili go z klubu Zeljeznicar Sarajevoi kosztował około 50 tys euro.A my kupujemy ze słabszych lig bo nas nie stać na piłkarzy z Portugalii czy nawet Rumunii.
"Chyba serce by mi pękło, gdyby człowiek któremu tak wiele zawdzięczam występował w ekipie największego rywala mojej ukochanej Wisły" - Kuba Błaszczykowski
Odpowiedz cytując
leyzer87
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2007

Stary 01.07.2009, 16:33
Nostradamus26 napisał(a):Wyświetl post
Nie wiem czy kupno Słoweńskiego skrzydłowego wyjdzie Wiśle na zdrowie - porównując go jedynie z Bożokiem, ten ostatni gra w lepszej lidze, ma drybling i szybkość, dysponuje również niezłym dośrodkowaniem, a więc posiada cechy rasowego skrzydłowego. Kirm gra w lidze słoweńskiej (jedna z najgorszych lig w Europie - najsłabsza jeśli chodzi o kraje bałkańskie), nie jest zawodnikiem szybki, ostatnio występował tak w ogóle w środkowej linii - oby to po Jirsaku nie był kolejny chybiony transfer Bednarza - jesli dojdzie on do skutku (w nie wierzę).

(...)
Que? Najsłabsza? Jaaaasne, Czarnogórcy mają zajebistą ligę, Albańczycy również. Poza tym, nie wydaje mi się, aby ligi: bośniacka i macedońska były jakoś wyraźnie silniejsze.

Poza tym, to Kirm jest podstawowym REPREZENTANTEM kraju, a Bożok? Wydaje mi się, że jednak pan Jacek lepiej potrafi ocenić jakość piłkarza, niż Ty.

Pozdrawiam wszystkich smartass'ów.
Ostatnio edytowane przez leyzer87 : 01.07.2009 o godz. 16:38.
Wszelkie błędy ortograficzne, gramatyczne, fleksyjne i inne są zamierzonymi działaniami autora tego posta i są objęte prawami autorskimi. Kopiowanie, powtarzanie i dyskutowanie o nich surowo zabronione.
Odpowiedz cytując
s1mone
Senior Member

Od: 03.2007

Stary 01.07.2009, 17:00
W sumie to ucieszył mnie ten news dementujący Jopa. Jakoś nie sądzę, aby wracający do Polski Jop zgodził się na bycie rezerwowym w Wiśle i na bank chciałby też odpowiednio zarabiać.

Jeżeli byśmy go podpisali to by oznaczało ni mniej ni więcej, że Jop jest sprowadzony celem załatania dziury po ewentualnej sprzedaży Marcelo. Poza tym Jop nigdy nie wydawał mi się solidny, ani grając w Wiśle ani Polsce. Jest wystarczający na oranżadę ale na Europę jest po prostu zdecydowanie za wolny. W dodatku często przytrafiają mu się proste błędy.
Odpowiedz cytując
biała gwiazda
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 01.07.2009, 18:09
Mnie ciekawi jedno, tyle było trąbienia że dzisiaj decydujący mecz Nurkovića i ma zadecydować o tym czy u nas zostanie czy nie, a tu Pawełek w pierwszym składzie. Oby mu dali szansę w II połowie, mam nadzieje że będzie miał szanse pokazać na co go stać.
Odpowiedz cytując
Styk83
Senior Member

Od: 06.2008

Stary 01.07.2009, 18:16
biała gwiazda napisał(a):Wyświetl post
Mnie ciekawi jedno, tyle było trąbienia że dzisiaj decydujący mecz Nurkovića i ma zadecydować o tym czy u nas zostanie czy nie, a tu Pawełek w pierwszym składzie. Oby mu dali szansę w II połowie, mam nadzieje że będzie miał szanse pokazać na co go stać.
warunki pogodowy wysmienite do pokazania swoich umiejetnosci,ciekawe jak po tym meczu trener bramkarzy oceni jego przydatnosc do druzyny
"Nikt nie wymaga od Was samych zwycięstw. Czasem i przegrać przychodzi. Ale każdy ma prawo żądać od Was ambitnej i nieustępliwej walki. Nie dopuście do tego, aby ludzie uznali was za niegodnych...podania ręki".
Henryk Reyman
Odpowiedz cytując
matizaq
Senior Member

Od: 07.2008

Stary 01.07.2009, 18:33
Jak dla mnie to nie ma sensu ściągać tego bramkarza jeżeli ma iść na ławę. A skoro sztab zdecydował,że wejdzie dopiero po przerwie to widocznie stwierdzono ,że jest słabszy od Pawełka. Wiadomą rolę odegrał pewnie Pan Kazimierski.....l
Cytat:
"If you are first you are first. If you are second you are nothing."- Bill Shankly
Odpowiedz cytując
kuba126
Member

Od: 09.2005

Stary 01.07.2009, 18:40
matizaq napisał(a):Wyświetl post
Jak dla mnie to nie ma sensu ściągać tego bramkarza jeżeli ma iść na ławę. A skoro sztab zdecydował,że wejdzie dopiero po przerwie to widocznie stwierdzono ,że jest słabszy od Pawełka. Wiadomą rolę odegrał pewnie Pan Kazimierski.....l
a nie pomyślałes ze Pawełek też musi grać? Żeby nie narzekał potem że nie grał bo grali testowani piłkarze i ogolnie dla podtrzymania formy
Odpowiedz cytując
canarinhos
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 01.07.2009, 18:41
matizaq napisał(a):Wyświetl post
niekoniecznie, bo pewnie po I polowie zagra gorszy sklad i Nurkovic bedzie mial szanse sie pokazac, bo pewnie sie troche cofniemy.
" W sercu moim WISŁA i na dobre i na złe"
Odpowiedz cytując
piotek
Senior Member

Stary 01.07.2009, 18:44
Jop? Chyba tylko na ławkę pójdzie bo nie wierzę żeby był lepszy od Marcelo lub Arka, więc chyba tylko na wypadek kontuzji by przyszedł.
Odpowiedz cytując
canarinhos
Senior Member

Stary 01.07.2009, 18:44
piotek napisał(a):Wyświetl post
Jop? Chyba tylko na ławkę pójdzie bo nie wierzę żeby był lepszy od Marcelo lub Arka, więc chyba tylko na wypadek kontuzji by przyszedł.
temat Jopa jest juz chyba zamkniety po tym co powiedzial Ochalik
" W sercu moim WISŁA i na dobre i na złe"
Odpowiedz cytując
mic
Tylko Wisła

Od: 11.2002

Stary 01.07.2009, 18:46
biała gwiazda napisał(a):Wyświetl post
No i dostal szanse, zagra w II polowie, mam nadzieje ze przekona do siebie i kontrakt bedzie podpisany
Odpowiedz cytując
piotek
Senior Member

Stary 01.07.2009, 18:49
canarinhos napisał(a):Wyświetl post
temat Jopa jest juz chyba zamkniety po tym co powiedzial Ochalik
tylko że jak pisałem to jakieś 10 postów mniej było ,
ale Nurković jest chyba dobrym bramkarzem bo widziałem skrót meczu z Rużemberokiem to ładnie bronił, więc nawet jeśli ma grzać ławę to lepiej żeby on niż Cebanu. Potwierdzeniem tego ,że Nurković ma prawie pewny angaż jest próba wypożyczenia Cebanu do jakieś śląskiego klubu.
Odpowiedz cytując
Przemoo
Senior Member

Stary 01.07.2009, 18:51
Tak czy siak dzisiaj chyba nie zaznamy żadnych efektów transferowych... Martwi sprawa z "tajemnicą poliszynela" dnia dzisiejszego...
Może da rade Nurkovic...
Odpowiedz cytując
matizaq
Senior Member

Od: 07.2008

Stary 01.07.2009, 18:59
"Kuriozalna sytuacja .Piłka kierowana do Nurkovicia nagle zatrzymała sie w kałuży, golkiper próbował wybić ją wślizgiem, ale piłka po raz drugi ugrzęzła w wodzie. W efekcie dopadł do niej jeden z napastników, ale nie trafił do pustej bramki"

I jak w takiej sytuacjii ten chłopak ma pokazać pełnie umiejętności?
Nie chcę zapeszać ,ale znowu sie jakiś indonezyjski zaciąg szykuje.....
Cytat:
"If you are first you are first. If you are second you are nothing."- Bill Shankly
Odpowiedz cytując
Luk4s
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 01.07.2009, 19:11
Mecz chyba przerwany przez grad... i się zaprezentował Nurkovic przez niecałe 20 minut :/
I weź tu oceń obiektywnie jego postawę...
Odpowiedz cytując
royalmichael
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 01.07.2009, 19:27
No i już jest powód, żeby go wysłać do domu.
Czy ja kiedyś wejdę na oficjalną stronę i przeczytam, że ktoś podpisał kontrakt?
Odpowiedz cytując
Przemoo
Senior Member

Stary 01.07.2009, 19:31
napewno nie dzisiaj... biorąc pod uwagę niechęć do tego bramkarza dwa poważne kiksy niezależnie od warunków skreślają go niemal w 100%. Chociaż nie padła bramka z żadnego z nich ale drugiego "Szczęściarza" na bramce nie potrzebujemy...
Odpowiedz cytując
grzesiek632
Senior Member

Od: 06.2008

Stary 01.07.2009, 19:33
royalmichael napisał(a):Wyświetl post
No i już jest powód, żeby go wysłać do domu.
Czy ja kiedyś wejdę na oficjalną stronę i przeczytam, że ktoś podpisał kontrakt?
powodem moze byc jego ponoc słabiutka postawa na traningach... moim zdaniem to nie jest napewno bramkarz lepszy od Mariusza Pawełka.. wiec się nie zdziwie jak go dzis posla do Bośni.
"Wisła to nasz nałóg, to nasza heroina
i gdyby nie ONA - świat mógłby się zatrzymać.."

Odpowiedz cytując
Luk4s
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 01.07.2009, 19:34
mecz się skończył poczekamy jeszcze trochę czasu i się dowiemy jakie decyzje podjęte zostały...
Odpowiedz cytując
fialo
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 01.07.2009, 19:36
Chyba nie ma opcji, żeby go zatrzymali. Historia podobna do Saalinpyy - jeden zły mecz i narazie. Nie jestem przekonany co do słuszności tej strategii...
Some people think football is a matter of life and death. I assure you, it s much more serious than that. Bill Shankly

Listen fucking stars - you're breaking our hearts!!
Odpowiedz cytując
iiYama
Senior Member

Od: 12.2002

Stary 01.07.2009, 19:38
Jest też kwestia przecież na ile można podciągnąć jeszcze jego umiejętności. Tu kłania się trener i czy będzie mu się chciało :/

Opis z wypluciem piłki rzeczywiści nie napawa optymizmem, ale też nie wiemy dokładnie jak to wyglądało. Były przecież trudne warunki na boisku.

Zarząd moim zdaniem powinien się zastanowić czy gość jest lepszy od Cebanu jako drugi bramkarz, i czy kwota transferu odpowiada jego umiejętnościom czy też przepłacamy.

Boję się cholernie że Pawełek złapie kontuzję i zostaniemy z sitem między słupkami.
Ave
Wisła
Odpowiedz cytując
xdarek
Senior Member

Od: 07.2007

Stary 01.07.2009, 19:44
to już sie staje flustrujące podpisze dziś o nie podpisze wogóle i tak w kolo
Odpowiedz cytując
Santosinho
Junior Member

Od: 11.2007

Stary 01.07.2009, 19:46
No i szkoda... nie żebym krakał, ale chyba będziesz dalej testować "nowego" bramkarza. Tylko ile można?
Szukam kibiców Wisełki Kraków z województwa zachodniopomorskiego, ewentualnie wielkopolskiego. Proszę pisać na priv
Odpowiedz cytując
Przemoo
Senior Member

Stary 01.07.2009, 19:47
xdarek napisał(a):Wyświetl post
to już sie staje flustrujące podpisze dziś o nie podpisze wogóle i tak w kolo
nono właśnie niektórych przez to grypa zatruwa nawet
trzeba czekać... jak jutro Pan z Domżale nie pojawi sie na zgrupowaniu to po ptokach... i Bednarz będzie musiał dzwonić do Rużomberoka i mówić : żartowałem !!
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów