The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
picasso
Senior Member

Od: 07.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 29.06.2009, 20:59
zus płaci tylko 6 miesięcy i to chyba tylko z umów o pracę.przy kontraktach chyba nie.
dziękuję za uwagę
Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 29.06.2009, 21:02
Cytat:
Dla mnie Łobo się nie spłacił - dwie bramki to za mało, jak na wydane prawie 700 tyś euro w dwa lata na kontrakt. Dwa lata mecz w mecz kopał się po czole, a po jednym z meczów już nie stawiamy go w rzędzie niewypałów? On był/jest niewypałem.
zalezy z jakiej strony na to patrzec. Wiesz gdyby nie strzelił tych 2 bramek w Gdansku to moze by nie było majstra? A jakby majstra nie było to sobie omysl ile kasy by Wisła straciła (a raczej nie zyskała), jak sie tak na to spojrzy to moze i sie spłacił?
Ale na razie nie ma co o tym dyskutowac, ma nadal kontrakt do wypełniania i jeszcze sie moze spłaci wielokrotnie i jestem przkeonany z etak bedzie bo chłopak ma potencjał, oby sie go kontuzje nie imały a wtedy spokojnie sobie przepracuje jakis czas i wroci do rownej formy
Odpowiedz cytując
banasik
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 29.06.2009, 21:10
Ja stawiam go w tym samym rzędzie co Matusiaka, Dawidowskiego, Niedzielana, Svitlicy i innych tego typu tragicznych wyborów naszego zarządu.

Dwie bramki nie sprawiły, że nagle nauczył się grać
Odpowiedz cytując
Eustachy
Senior Member

Stary 29.06.2009, 21:26
Jaroo1 napisał(a):
zalezy z jakiej strony na to patrzec. Wiesz gdyby nie strzelił tych 2 bramek w Gdansku to moze by nie było majstra? A jakby majstra nie było to sobie omysl ile kasy by Wisła straciła (a raczej nie zyskała), jak sie tak na to spojrzy to moze i sie spłacił?
Mozna na to spojrzec jeszcze z innej strony. Gdyby Lobodzinski w przekroju calego sezonu zamiast dawac popis nieudolnosci, gral tak jak przystalo na kogos z jego zarobkami, czyli przykladowo strzelil 7 bramek i zaliczyl 9 asyst, to losy mistrzostwa roztrzygnelyby sie jeszcze przed meczem w Gdansku i nie byloby absurdalnego gadania, ze ktos nam zalatwil "majstra" jednym udanym wystepem.
Odpowiedz cytując
F-A->
Member

Od: 06.2009

Stary 30.06.2009, 21:14
canarinhos napisał(a):Wyświetl post
i ciekawe co z Varga? znowu kontuzja, czy nie wrocil z kraju?;/
vote-for-mikey napisał(a):Wyświetl post
poczytaj forum
Norbert jest z żoną w Rumuni i oczekuje na poród.
Odnośnie Vargi - wczorajszy njus z oficjalnej (http://www.wisla.krakow.pl/pl/aktual...z_24_a_nie_23/)
Odnośnie Łobodzińskiego - długo nie zapomnę asysty przy czwartym golu z Beitarem (dla odświeżenia -> http://www.youtube.com/watch?v=82NUd...eature=related). Ja bym go jeszcze nie skreślał - liczę, że jeszcze pokaże na co go stać.
"A to nie moje są słowa / To legenda ludowa"
Odpowiedz cytując
MCX
Senior Member

Od: 06.2003

Stary 30.06.2009, 23:59
Asysta jak asysta... ale bramki z Lechią zostaną w pamięci każdego Wiślaka
Jasne, że nie jest tak przebojowy jak Błaszczykowski, tak efektowny jak Uche... ale moim zdaniem jest ważnym ogniwem naszej drużyny. Przykłady? Zeszłoroczne derby z Cracovią. Tegoroczny mecz w Gdańsku, czy w Łodzi. Albo asysta z Lechią przy Reymonta... Nie wiem czemu tyle osób się go uczepiło. Nie jest dryblerem na miarę Ronaldo, ale "swoje" wnosi do gry Mamy jego i Małeckiego - przy takiej obsadzie jestem spokojny o prawą flankę,
Odpowiedz cytując
Eustachy
Senior Member

Stary 01.07.2009, 00:35
MCX napisał(a):Wyświetl post
Asysta jak asysta... ale bramki z Lechią zostaną w pamięci każdego Wiślaka
Jasne, że nie jest tak przebojowy jak Błaszczykowski, tak efektowny jak Uche... ale moim zdaniem jest ważnym ogniwem naszej drużyny. Przykłady? Zeszłoroczne derby z Cracovią. Tegoroczny mecz w Gdańsku, czy w Łodzi. Albo asysta z Lechią przy Reymonta... Nie wiem czemu tyle osób się go uczepiło. Nie jest dryblerem na miarę Ronaldo, ale "swoje" wnosi do gry Mamy jego i Małeckiego - przy takiej obsadzie jestem spokojny o prawą flankę,
Gdyby wszystkich oceniac w taki sposob, czyli wylacznie poprzez pryzmat nielicznych udanych zagran, najczesciej w starciach z ligowym dolem tabeli, to wyjdzie na to, ze slabi pilkarze praktycznie nie istnieja

Wezmy takiego Pawla Kryszalowicza z okresu gry w Wisle. Nie byl moze tak przebokowy jak Zuraw, tak sprytny jak Frankowski, ale swoje do druzyny wnosil. Przyklady ? Dwa gole z Wisla Plock, asysta z Lechem, a jego lob z polowy boiska na krotko przed rozwiazaniem kontraktu, to po prostu mistrzostwo swiata
Odpowiedz cytując
martin_6
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 01.07.2009, 09:12
Kto wie - może jak Varga przepracuje porządnie okres przygotowawczy to jeszcze jakiś pożytek z niego będzie? Taka rezerwowa zapchajdziura by się przydała
Odpowiedz cytując
IncognitoTSW
Socios Wisła Kraków

Od: 08.2008

Stary 01.07.2009, 09:23
No ja myślę, że w końcu zacznie się pojawiać w składzie meczowym...
Odpowiedz cytując
kinoautorskie
Banita

Stary 01.07.2009, 09:26
Dla mnie nawet w obecnym składzie (wliczając Kirma i zdrowych Boguskiego i Gargułe) mamy duży potencjał.

-----------------Pawełek(Nurkovic)-----------------------
Małecki(Singar)-Marcelo-Głowacki-Diaz(Pi.Brożek)
----------------------Sobolewski--------------------
Łobo(Małecki)--Garguła-Boguski-Kirm
-------------------------Brożek----------------------

Mówicie o braku prawego obrońcy. A jak zapatrujecie się na pomysł (wspomniany swego czasu przed samego Skorże) gry Małeckiego na prawej obronie. Jak to nasz trener powiedział "ultraofensywny obrońca, ktoś taki jak Lahm". Fantastycznie by wspomagał Łobodzińskiego. Taki dynamiczny, bardzo ofensywnie nastawiony skrydłowy obrońca. Problem prawego obrońcy byłby wówczas załatwiony. Brakłoby jedynie następcy Brożka.

Środek pomocy przy zdrowych Boguskim i Garguła mamy bez wątpienia najbardziek kreatywny w całej lidze, wręcz reprezentacyjny, bo to na daną chwilę najlepsi polscy rozrywający.
Ostatnio edytowane przez kinoautorskie : 01.07.2009 o godz. 09:39.
Odpowiedz cytując
matizaq
Senior Member

Od: 07.2008

Stary 01.07.2009, 09:26
przemek_wisla napisał(a):Wyświetl post
nie zgadzam się z toba. Jeśli Jirsak i łobo bedą w formię no jak to brzmi. hmmm.. kiedy oni byli w formię ...pomocnik jest ważniejszy od stopera. gdzie jest marcelo diaz głowa singlar moze grać.
Tak Singlar będzie grał na stoperze a kto na prawej ? Burliga ? Taka jest prawda ,że gdy Marcelo lub Głowa doznają kontuzjii to nie ma kto grać na stoperze. A pomocnicy ? Do pierwszej jedenastki :Sobol,Kirm,Małecki,Garguła. Garguła nie może grać to gra Jirsak lub nawet Diaz ( 2 defensywni). Sobol nie może zagrac to wchodzi Cantoro lub Varga .Małecki nie gra to jest Łobo..... Pomoc to jest nasza najsilniejsza formacja . jeżeli Paweł i Rafał są zdrowi to porównywalnie silny jest atak......Jednak rezerwowy napastnik sie przyda ponieważ :
- Boguski jest kontuzjowany (może grać Ćwielong narazie ,ale jak będą silniejsi rywale?)
- Ubyło nam z kadry 3 napastników ( Beto,Niedzielan ,Dawidowski)Kimś trzeba ich zastąpić . Inne rozwiązanie to dawanie szans Leszczakowi czy Batko...

P.S Nie wiem dlaczego większość umieszcza Boguskiego w pomocy ? Przecież Rafał jest napastnikiem. Do tej pory Pan Skorża łatał nim poprostu dziury jak nie miał kim grać...Teraz na pewno będzie grał w ataku !
Ostatnio edytowane przez matizaq : 01.07.2009 o godz. 09:28.
Cytat:
"If you are first you are first. If you are second you are nothing."- Bill Shankly
Odpowiedz cytując
HEDu
Senior Member

Od: 04.2008

Stary 01.07.2009, 09:35
Boguskim to my załatalismy dziure w napadzie (przekwalifikowanie) bo jest jak to po niemiecku mowia allrounderem, czyli wszędzie w pomocy może grać (noo moze bez defensywnego ). Napastnikiem jest słabym, jako tym wysuniętym bynajmniej.

Odpowiedz cytując
kinoautorskie
Banita

Stary 01.07.2009, 09:55
Jeszcze raz napiszę, żeby Małeckiego wystawiać na prawej obronie, a będziemy mieć ofensywnego bocznego obrońce jakiego jeszcze nie wiedzieliśmy. To:
1. dobrze dla Wisły - gra i Łobodziński i młody Małecki
2. dobrze dla Małeckiego w kontekście gry w kadrze - ani na gre w ataku ani na grę na prawym skrzydle w kadrze nie ma w najbliższych latach najmniejszych szans (czytaj Błaszczykowski, Jeleń). A bocznych obrońców nam brak.
Odpowiedz cytując
tofik
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 01.07.2009, 10:07
czemu nie, pamiętamy wszyscy jak Kuba błaszczykowski wymiatal z pao na prawej obronie, Może Małecki spełni te sama funkcje w tych eliminacjach?
..
Odpowiedz cytując
banasik
Senior Member

Stary 01.07.2009, 10:16
Co z ttego, że będzi grał ofensywnie, jak skrzydłowi innych klubów wyczują słaby punkt obrony właśnie na naszej prawej stronie i będziemy tracić mnóstwo bramek tą stroną?

Małecki to nominalny NAPASTNIK, a nie obrońca.

Odnośnie bocznych obrońców w kadrze - akurat Mały nie będzie miał tam szans grac za sprawą Wasilewskiego
Odpowiedz cytując
unpredictable_wislaczka
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 01.07.2009, 11:57
Dla mnie to on jest urodzonym graczem ofensywnym. Będzie się włączał w akcje ofensywne, ale tak jak banasik napisał,że może się to odbić na traconych bramkach, bo będzie go ciągnęło do przodu. Ale z drugiej strony rzeczywiście po Kubie też mało kto się spodziewał takie meczu jak z PAO,ale sam Błaszczykowski przyznawał,że jak musiał grać w Borussii na obronie,to nie było dla niego spełnienie marzeń.

A Patryk grał w jakimś meczu na lewej pomocy zamiast Zieńczuka? Może tam by się sprawdził, jeżeli mieliby grać z Łobodzińskim razem w 11 ?
M. Skorża:"Głowackiego,Sobolewskiego,czy odchodzących z klubu Baszczyńskiego oraz Zieńczuka,ale i braci Brożków zazdrościć mi mogą nie tylko inni trenerzy.Sam jestem wdzięczny losowi, że mogłem z nimi pracować."

M. Szymkowiak:"Radek Sobolewski,Marcin Baszczyński, Paweł Brożek,Marek Zieńczuk czy Patryk Małecki.Oni daliby się za Wisłę pokroić."

Niektórym wydaje się,że stadiony piłkarskie to wyspy.Nie wiedzą,że są one raczej lustrami,w których odbija się obraz świata,do którego wszyscy należymy
Odpowiedz cytując
HEDu
Senior Member

Od: 04.2008

Stary 01.07.2009, 11:59
Na lewej pomocy grał często, ale bardziej przesuwany w trakcie spotkania. Na obrone chyba sie nie nadaje, jest "za mały", słaby odbiór. To gracz bardzo ofensywny, nawet nie pomocnik tylko skrzydłowy.

Odpowiedz cytując
MCX
Senior Member

Stary 01.07.2009, 12:27
Eustachy napisał(a):Wyświetl post
Gdyby wszystkich oceniac w taki sposob, czyli wylacznie poprzez pryzmat nielicznych udanych zagran, najczesciej w starciach z ligowym dolem tabeli, to wyjdzie na to, ze slabi pilkarze praktycznie nie istnieja

Wezmy takiego Pawla Kryszalowicza z okresu gry w Wisle. Nie byl moze tak przebokowy jak Zuraw, tak sprytny jak Frankowski, ale swoje do druzyny wnosil. Przyklady ? Dwa gole z Wisla Plock, asysta z Lechem, a jego lob z polowy boiska na krotko przed rozwiazaniem kontraktu, to po prostu mistrzostwo swiata
Meczu wyjazdowego z Lechią (2 gole) czy zeszłorocznych derbów(2 asysty) albo zeszłorocznego meczu z Lechem na wyjeździe (1 asysta) nie klasyfikowałbym jako meczów ze słabeuszami. Owszem, Lechia do ostatniej kolejki walczyła o utrzymanie ale każdy chyba pamięta z jaką determinacją z nami walczyli. Tak samo Cracovia, derby to derby. Łobodziński nie jest słabym piłkarzem, jest nam przydatny, chociażby jako zmiennik dla Małeckiego - w tym sezonie świetnie się sprawdzał właśnie grając w końcówkach. Dośrodkowanie ma bardzo dobre i jego asysty to nie są przypadki. Ja będę go bronił i uważam, że jest ważnym piłkarzem w naszej kadrze.
Odpowiedz cytując
Lysy
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 01.07.2009, 12:42
kinoautorskie napisał(a):Wyświetl post
1. dobrze dla Wisły - gra i Łobodziński i młody Małecki
Tylko , że jak Łobodziński grał od pierwszej minuty to zawsze graliśmy w dziesiątkę. Łobo jedyne co robił dobrze to dawał zmiany w końcówkach meczów, gdy wchodził na pomęczonych rywali.
Odpowiedz cytując
Eustachy
Senior Member

Stary 01.07.2009, 13:08
MCX napisał(a):Wyświetl post
Meczu wyjazdowego z Lechią (2 gole) czy zeszłorocznych derbów(2 asysty) albo zeszłorocznego meczu z Lechem na wyjeździe (1 asysta) nie klasyfikowałbym jako meczów ze słabeuszami. Owszem, Lechia do ostatniej kolejki walczyła o utrzymanie ale każdy chyba pamięta z jaką determinacją z nami walczyli. Tak samo Cracovia, derby to derby. Łobodziński nie jest słabym piłkarzem, jest nam przydatny, chociażby jako zmiennik dla Małeckiego - w tym sezonie świetnie się sprawdzał właśnie grając w końcówkach. Dośrodkowanie ma bardzo dobre i jego asysty to nie są przypadki. Ja będę go bronił i uważam, że jest ważnym piłkarzem w naszej kadrze.
Nie kwestionuje zaslug Lobodzinskiego w meczach z wymienionych przeciwnikami, obojetnie jakby nie ocenic ich potencjalu. Z calym szacunkiem, ale Lechia to jednak slaby zespol i determinacja tego nie zmienia. Na dowod tego, ze Lobo najlepiej czuje sie w takich starciach, niech swiadczy fakt, ze w kolejnym meczu ze znacznie lepszym Slaskiem, byl juz najslabszy na murawie.
Pragnalem tez nadmienic, ze prawdziwy obraz pilkarza uzyskuje sie, gdy wezmiemy pod uwage wszystkie jego wystepy. Ty uwazasz, ze Lobo nie jest slabym zawodnikiem, bo dobrze kopnal w trzech meczach, a ja bede sie upieral, ze pilkarzem jest slabym, poniewaz w pozostalych kilkudziesieciu wystepach, zwykle wyraznie odstawal in minus na tle calej druzyny bedac zupelnie nieprzydatnym.
Nie ma przeciez pilkarzy, ktorym nigdy nic nie wychodzi.
Normalna rzecza jest jednak, kiedy to slabe wystepy stanowia dla kazdego futbolisty znikomy odsetek, a nie te dobre.

kristos napisał(a):
Porównywałbym go z Markiem Zieńczukiem.Jak tylko przepracuje cały cykl treningowy ,to jestem niemal pewny ,ze będziemy mieli z niego pożytek.
Od dwoch lat co pol roku czytam ten sam tekst i juz nie moge sie doczekac, a w miedzyczasie Sobol, ktory w calosci nie przepracowal okresu przygotowawczego, zostaje najlepszym pomocnikiem ligi. Ciekawe przez ile lat jeszcze ten tekst nie bedzie wychodzil z mody ?
Ostatnio edytowane przez Eustachy : 01.07.2009 o godz. 13:31.
Odpowiedz cytując
kristos
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 01.07.2009, 13:24
Dla mnie Łobo jest dobrym zawodnikiem.
Moze nie jest to zawodnik błyskotliwy posiadający,jakiś wyśmienity drybling ,ale potrafi dobrze zacentrować ,nie żle uderzyć na bramkę ,posiada dobre warunki fizyczne.
Porównywałbym go z Markiem Zieńczukiem.Jak tylko przepracuje cały cykl treningowy ,to jestem niemal pewny ,ze będziemy mieli z niego pożytek.
"Ścieżka sprawiedliwości wiedzie przez nieprawości
samolubnych i tyranię złych ludzi"......
Odpowiedz cytując
tofik
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 01.07.2009, 14:24
Wg mnie to on jest jednak słabym zawodnikiem. Koordynacja żyrafy, słaba wrzutka, mało dynamiczny i przewidywalny (uniemożliwić mu robienie swojego zwodu do linii i nie ma argumentów).
Kurde wcale nie chciałem mu tak pojechać :(
Jak widać każdy ma swój punkt widzenia, któego się trzyma. I teraz mecze zweryfikują wszystko.
..
Odpowiedz cytując
IncognitoTSW
Socios Wisła Kraków

Od: 08.2008

Stary 01.07.2009, 14:33
A nie sądzisz, że Małecki jest zbyt filigranowy jak na obrońcę?
Odpowiedz cytując
canarinhos
Senior Member

Stary 01.07.2009, 14:39
Ciekawy pomysl, ale Skorza wie co robi
" W sercu moim WISŁA i na dobre i na złe"
Odpowiedz cytując
Coach
Senior Member

Od: 07.2007

Stary 01.07.2009, 14:44
Incognito2192 napisał(a):Wyświetl post
A nie sądzisz, że Małecki jest zbyt filigranowy jak na obrońcę?
O Błaszczu też tak wszyscy myśleli, a jak się z PAO pokazał też pamiętamy
eśli ktoś publicznie mówi, że kocha Wisłę, to musi ją szanować od początku do końca, a nie tylko całować koszulkę po strzeleniu bramki
Odpowiedz cytując
1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Stary 01.07.2009, 14:48
kristos napisał(a):Wyświetl post
Dla mnie Łobo jest dobrym zawodnikiem.
Moze nie jest to zawodnik błyskotliwy posiadający,jakiś wyśmienity drybling ,ale potrafi dobrze zacentrować ,nie żle uderzyć na bramkę ,posiada dobre warunki fizyczne.
A jest jakiś w ogóle zawodnik w historii Wisły który grał w 1 składzie a którego uważasz za słabego?
Przykro mi ale jedno dośrodkowanie na 10 meczy, jeden strzał na 20 i 1 dobre przyjęcie na 5 , to jak dla mnie za mało.Co będzie w przyszłości tego nie wiem ale wole skupić się na teraźniejszości.
94 - Allah Akbar!!
Odpowiedz cytując
fialo
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 01.07.2009, 16:44
Haha - słyszeliście, że nasza wielka nadzieja, niejaki pan Leszczak nie stawił się na zbiórce na obóz w poniedziałek bo ... "zaspał" Ten cudzysłów jest tu jak najbardziej wskazany, bo Ci co od czasu do czasu przejdą się do jednego lub drugiego klubu, zapewne wiedzą dlaczego Pan Leszczak "zaspał". Szkoda, bo ma taletnt, ale we łbie takie siano, że to przechodzi ludzlkie pojęcie...
Some people think football is a matter of life and death. I assure you, it s much more serious than that. Bill Shankly

Listen fucking stars - you're breaking our hearts!!
Odpowiedz cytując
pirat.z.karaibow
Senior Member

Od: 07.2008

Stary 01.07.2009, 16:55
element napisał(a):Wyświetl post
Tak, budzik, który słyszeli także redaktorzy z faktu którzy przypadkiem byli u niego w domu z samego ranka.
On ma siano w głowie, to jest fakt.

Odpowiedz cytując
royalmichael
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 01.07.2009, 16:57
Powtarzasz głupoty, które napisał Fakt. Nawet nie wiadomo czy w ogóle był powołany na to zgrupowanie... A nawet jeśli to pewnie Fakt sobie wymyślił powód bo niby skąd mogliby to wiedzieć...
Odpowiedz cytując
MCX
Senior Member

Stary 01.07.2009, 17:15
http://www.sport.pl/sport/1,67926,3888702.html

Mateusz Rajfur, chłopak spędził kilka lat w szkółce Bordeaux.
Mamy go w składzie na Młodą Ekstraklasę.
Dlaczego w ogóle trafił do nas skoro był taki "rozchwytywany" przez zachodnie kluby?
I w ogóle mógłby ktoś, kto widział go w akcji napisać o nim parę słów, jak się prezentuje na boisku?
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów