|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
|
Wydaje Ci się w tle się świeci AGH
![]()
MISTRZ, MISTRZ, WISŁA MISTRZ!!!!!!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2008
Offline |
|
|
albo wiatr tak rusza kamerka lub koparka pracuje
|
|
|
|
Junior Member
Od: 05.2009
Offline |
|
|
zaznaczylem na focie cos , i prosiłbym aby ktos mi powiedzial do czego to bedzie...
![]() ![]()
Ślask Lechia Unia
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2007
Offline |
|
|
Wiadomo coś o ofertach na parkingi podziemne
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2008
Offline |
|
|
Cytat:
![]()
"Nikt nie wymaga od Was samych zwycięstw. Czasem i przegrać przychodzi.
Ale każdy ma prawo żądać od Was ambitnej i nieustępliwej walki. Nie dopuście do tego, aby ludzie uznali was za niegodnych...podania ręki" |
||
|
|
Senior Member
Od: 06.2008
Offline |
|
|
To ja dla odmiany pozwolę sobie na posta na temat...
Wiadomo kiedy będzie ponowiony przetarg skoro nikt się nie zgłosił do tych parkingów? I czy miasto podejmie jakieś super-duper środki żeby ktoś jednak tym razem był chętny? ![]()
Tylko jeden klub kocham aż po grób!
__________________________________________________ Lubisz dobrą fantastykę? Jeśli tak, to zapraszam na moją stronę: https://www.patreon.com/ArturPlatek |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2007
Offline |
|
|
Czyli co teraz ogłoszą następny przetarg na parkingi czy dalej będziemy parkować na chodniku na Reymonta
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2007
Offline |
|
|
Parkingów na proponowanych przez miasto zasadach nie będzie. Takie coś inwestującej firmie zysków na pewno nie przyniesie. Dokładnie widać to po braku jakiejkolwiek oferty.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2007
Offline |
|
|
A przepraszam, jakie to zasady? Aż siębojępomyśleć
Ale na serio to poważna sprawa. Wiadomo jak okolice stadionu wyglądały przy 10, a przez chwilę20 tysiącach miejsc. To teraz, przy ponad 30k, nie wiem gdzie ludzie zaparkują. Chyba na błoniach![]() Oczywiście, najlepiej by było, żeby gros ludzi przeyjeżdżało tramwajem. Ale po meczu, to 3 tramwaje po 3 wagony już powinny czekać na 3 maja. a nie tak jak teraz, 10, 15 minut czekania i jazda w tłoku. Wtedy ludzie z chęciązrezygnowali by z przebijania się przez korki samochodem. Nie wszyscy oczywiście, ale Ci , którzy by mogli. |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2008
Offline |
|
|
Zasady to takie, że firma która parking zbuduje przez kilkadziesiąt lat będzie z niego czerpać zyski
Tramwaje, tramwajami - wiadomo, ale parking przynajmniej na te 1000 miejsc przy samym stadionie być musi, bo inaczej dupa zbita... ![]()
Tylko jeden klub kocham aż po grób!
__________________________________________________ Lubisz dobrą fantastykę? Jeśli tak, to zapraszam na moją stronę: https://www.patreon.com/ArturPlatek |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2006
Offline |
|
|
Brak chętnych na wykonanie parkingów był do przewidzenia. Żeby ktoś się zgodził na warunki postawione w tym przetargu, musiałby mieć chyba z pół mózgu. Koszty takich parkingów są olbrzymie (150 mln ?), natomiast firma, która je miała wybudować mogła czerpać zyski z nich jedynie przez 39 lat. W żadnym wypadku zainwestowane pieniądze nie zwróciłyby się. Nie dziwi więc brak chętnych do budowy.
![]() ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2008
Offline |
|
|
Czy ja wiem parking na Groblach powstaje z tego co mi się wydaję na takich samych warunkach i jakoś znaleźli się chętni na tą budowę. Gdzieś czytałem, że cena wybudowanie takiego parkingu oscyluje pomiędzy 70 a 90 min więc ciut mniej niż ty napisałeś
(choć ręki sobie nie dam uciąć, że tak jest na sto procent)![]() ![]() ![]() JEDNO SERCE JEDNO BICIE WISŁA KRAKÓW PONAD ZYCIE!!! |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
|
Ale... ile aut będzie parkowało na Groblach codziennie a jakie natężenie będzie na Reymonta i z drugiej strony na alei 3 Maja codziennie? Przy stadionie wykorzystanie powyżej 30% będzie jedynie podczas meczu ew. jakiejs imprezy.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Wszystko też może zależeć od ceny za postój bo tej nie znam, ale myślę, że i tak im by się to opłacało, a w szczególności nam kibicom
![]() ![]() ![]() ![]() JEDNO SERCE JEDNO BICIE WISŁA KRAKÓW PONAD ZYCIE!!! |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2008
Offline |
|
|
tak tylko planowana jest budowa trzech hoteli w okolicy i hali, więc popyt się napewno znajdzie... nawet studenciory mogą korzystać w tygodniu jak sie boją ze im ukradną... przeciez AGH jest naprzeciwko... poza tym nawet jak ten parking raz w tyg. moze nawet dwa razy bedzie wypełniony na maxa a w pozostałych dniach stale ok 30% to zysk bedzie większy niz np na takich grobach gdzie srednio np 50-60 % parkingu bedzie stale zapełnione przez cały czas a wypełniając się podczas wianków czy czegoś tam raz na rok...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2007
Offline |
|
|
fuks - dokładnie. R22 jest jednak dalej od centrum niż groble, odrobinkę
Mam nadzieję że parking porządny powstanie, bo ja akurat na mecze muszę dojeżdżać autem... Właśnie dlatego bardzo liczyłem na euro w Krakowie. Teraz nic nie zmusi włodaży do zrobienia parkingu... Oczywiście będą powtarzać że plany będą realizowane niezmiennie, ale za dobrze chyba znamy Majchrowskiego... |
|
|
|
Member
Od: 12.2004
Offline |
|
|
Nie tak dawno ktos robil przeliczenia i wyszlo, ze marnie sie to bedzie oplacalo... Teraz liczac tak na szybko, ze nawet jesli parking na 1000 miejsc bedzie przez 10 godzin w ciagu doby oblozony w 50% to zysk na dobe wyniesie 15 tys zl (zakladajac 3 zl za godzine). Rocznie daje to 5,5 mln zl. Przez 39 lat daje to kwote ponad 213 mln zl. Jak dla mnie jest to wariant bardzo bardzo optymistyczny...
![]()
Jazda jazda jazda! BIALA GWIAZDA!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Za dużo w okolicy jest miejsc parkingowych (Cały kampus AGH, ulice przylegające do stadionu) aby ktoś za własne pieniądze chciał budować tam parkingi. A na postawienie w okolicy na większości ulic zakazu parkowania nie ma co liczyć, a tylko to zagwarantowało by właścicielowi parkingu, że na nim zarobi.
![]()
ULTRAS NOWA HUTA
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
|
Miejsc parkingowych jest bardzo ale to bardzo mało. Wystarczy popatrzeć co się dzieje w czasie trwania semestrów na ulicach Reymonta i na miasteczku. Do tego co roku posiadających samochody(studentów) jest co raz więcej. Ale... Coś mi się wydaje że studenci będą parkować nawet na drzewach byle nie zapłacić ani zł. no chyba żeby ktoś wymyślił ciekawą promocję!
![]()
MISTRZ, MISTRZ, WISŁA MISTRZ!!!!!!!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
![]()
Nie spaceruj tędy
Nie wyciągaj ręki To się może skończyć źle [*] |
|
|
|
Member
Od: 09.2006
Offline |
|
|
ja mam z kolei inne pytanie bo nie umiem na nie sam znaleźć odpowiedzi
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2007
Offline |
|
|
MarciN90 szyby oddzielające przecież nie muszą być dokładnie w tych miejscach gdzie są elementy podtrzymujące belki pod krzesełka.
|
|
|
|
Banita
Od: 05.2009
Offline |
|
|
A ja mam jeszcze inne pytanie nie wie ktoś z was ile osób pracuje obecnie na budowie
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Ja bym obstawiał że sektory nie będą oddzielone szybami i będziemy mieli "stadiony świata"
![]() ![]() ![]() JEDNO SERCE JEDNO BICIE WISŁA KRAKÓW PONAD ZYCIE!!! |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
i tak by było najlepiej, ale znając życie pleksa pojawi się pośrodku odcinków które wyznaczają belki podporowe...
![]()
ULTRAS NOWA HUTA
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
|
Wydaję mi się że z szyb/pleks na nowej trybunie zrezygnowano jak jest inaczej poprawcie.
|
|
|
|
Junior Member
Od: 01.2003
Offline |
|
|
Prosilbym o jakies aktualne zdjecia z budowy. Kamerka nie w moim guscie.
![]()
DON'T HUNT WHAT YOU CAN'T KILL
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2004
Offline |
|
|
Twoje życzenie jest dla nas rozkazem ....ehhhh, hrabio
![]()
...........................
– Panie marszałku, a jaki program tej partii? – Najprostszy z możliwych. Bić ....y i złodziei, mości hrabio. Opis: rozmowa hrabiego Skrzyńskiego z Piłsudskim na temat możliwości założenia przez Piłsudskiego partii politycznej |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2006
Offline |
|
|
To pójdź na stadion i sobie zrób...
![]()
"Kiedyś to się na takiego Lecha śpiewało, Kolejorz, Kolejorz, wpier(...) dzisioj mosz"
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|