The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
mr_kwolf
Senior Member

Od: 04.2006

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 27.06.2009, 23:10
eye63 napisał(a):Wyświetl post
Ok, a na jakiej podstawie tak uważasz? Dlaczego nie mógł dostać szansy choćby w sparingach pierwszego zespołu? Dlaczego na siłę robiono z niego lewego pomocnika? Jak dla mnie gość szansy nie dostał. Ale to już sprawa klubu.

To samo z drugiej strony było z Kałużnym, trochę z Dudką, też mieli podpisane kontrakty, a grali tak, jakby byli w ME. Według prawa wszystko gra, w świat jednak idzie smród, tak się marki klubu nie wyrabia. Nie miałbym żadnych obiekcji, gdyby zaproponowano mu rozwiązanie kontraktu, a on na nie nie przystał.

Nasz prezes rozwiązał kontrakt bez żalu z zawodnikiem, który stanowił oblicze zespołu, natomiast zawodnika, który jak twierdzisz jest za słaby na pierwszy skład, lepiej trzymać za 100 tys. euro w rezerwach.

Co mam odszczekać? To, że zrobiono z poszukiwań bramkarza cyrk? Czy może cyrk z badań? Co mam odszczekać, słowa o tym, że klub zachowuje się tak profesjonalnie, że jeśli tego kontraktu z Bożokiem nie podpiszą, to Ci w Rużomberoku będą sikali na każdy faks z herbem Wisły i każdą ofertą transferową?
Oczekuję profesjonalizmu od tych panów. Świetnie się dzisiaj zachował Bożok, bo znając życie po jednym sparingu nasi gotowi byli z niego zrezygnować, nie mówiąc już o tym, co by było gdyby doznał jakiejś kontuzji.

Eustachy - Kasperczak mówił to dla nSportu, to jego słowa. Po drugie ileś Ty razy widział tego Niedzielana na boisku? Brożek też potrafił prezentować się marnie, tzn. że jest słabym napastnikiem? Nie byłoby tej rozmowy, gdyby Niedzielanowi dano jakąkolwiek szansę, była ku temu okazja.

Co do śm.. g... to nie jest pod adresem Wisły, bo tę rozumiem szerzej niż samych działaczy, natomiast nie da się ukryć, że "u góry" to śmierdzi jak cholera i z tego powodu, że wymieniono fasadę, na ciut bardziej znającą się na rzeczy i lepiej się prezentującą, nie znaczy, że będę całował kogoś w pupę, bo jest lepiej niż było, a inni to w ogóle mają gorzej. Ten klub ma potencjał, by być profesjonalną marką i niestety z niego nie korzysta należycie
Czytam to nie wierze że ktoś może mieć tak spaczony obraz tego co widzi i jest tak zaczytany w gazety.

Naprawde myślisz że Niedzielan nie dostał oferty rozwiązania kontraktu? Wg mnie właśnie Niedzielan dostał propozycje rozwiązania kontraktu a że nie przystał na to został wysłany do ME żeby jeszcze raz przemyślał swoją decyzje. Powiedz mi jaki sens ma wysłanie Niedzielana do ME skoro wg Ciebie Wisła chce na nim zarobić? No chyba że nasz zarząd masz za totalnych debili i idiotów.

A co do sprawy Bozoka i Ruzomberoku to widze że dobrze znasz sytuacje pomiędzy Wisła i Słowakami że twierdzisz że będą sikali na każdą oferte od nas. A skąd wiesz że to np. nagle nie Słowacy zwiększyli cene o 100 tys. euro i dlatego jeszcze nie podpisali? Albo może do podpisania umowy doszło np. dzisiaj ale ogłoszą to dopiero w poniedziałek na konferencji prasowej? Może też testy medyczne poszły nie pomyśli i dlatego do transferu nie dojdzie? Nie mówiąc już że sprawa dawno może być załatwiona ale nie ogłoszono tego bo mają gdzies czy pan eye63 będzie zadowolony z "profesjonalizmu" ich działania czy nie.

Dodam że wg Ciebie Dawidowskiemu też powinniśmy przedłużyć kontrakt bo przecież dostał jeszcze mniej szans niż Niedzielan, a w pojedynczych meczach to nawet Brożek słabo się prezentował.
"Nieważne, czy Wisła bedzie wtedy mistrzem Polski, czy ekipą I, II czy III ligową. Swe ostatnie mecze w karierze chcę rozegrać z Białą Gwiazdą na piersi."
Odpowiedz cytując
saklak1906
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 27.06.2009, 23:21
HEDu napisał(a):Wyświetl post
Ile razy Niedzielan zagrał w ataku z Brożkiem ? 45 minut na cały sezon ? No to wiecie.
Sugerujesz ze Skorza nie wie co robi? albo nie widzi talentu Niedzielana? to jakim cudem zdobyl z Wisla dwa mistrzostwa kraju?.

Prawda jest taka ze Niedzielan jest bez formy i jak napisal MR_KWOLF napewno dostal propozycje rozwiazania kontraktu a ze wie ze na dzien dzisiejszy nikt mu nie da wiekszej kasy niz Wisla to sie bedzie trzymal rekami i nogami.
,
Odpowiedz cytując
Grzadq
Senior Member

Od: 09.2006

Stary 27.06.2009, 23:58
Cytat:
Sugerujesz ze Skorza nie wie co robi? albo nie widzi talentu Niedzielana? to jakim cudem zdobyl z Wisla dwa mistrzostwa kraju?.
Sugeruje że Skorża jest człowiekiem, nie świętą krową ani żadnym bogiem i może się mylić, jak każdy człowiek. Co innego trening, ME a co innego danie mu szansy w kilku meczach, ot chociażby teraz w okresie przygotowawczym.
Odpowiedz cytując
eye63
Senior Member

Stary 28.06.2009, 00:40
Eustachy napisał(a):Wyświetl post
Powiedz dlaczego ty nie dopuszczasz mysli, ze Niedzielan moze byc slabszy niz jestes to sobie w stanie wyobrazic ?
Moze po prostu zakodowales/zaszufladkowales sobie pewnien obraz pilkarza, ktory ma sie nijak do rzeczywistosci ?
Jasne, ze w ostatniej rundzie nie dostawal szans, ale Skorza mial go caly czas na treningach, ktore to w duzej mierze decyduja o tym, czy ktos sie lapie do skladu. Nie sadze, aby nasz trener, o ktorym chlopaki z zespolu mowili, ze jego pilkarskim synem jest...Niedzielan, nie potrafil trafnie zanalizowac jego przydatnosci. A wybacz, ja barziej ufam jego ocenie niz twojej.
Juz kiedys ci wyliczylem, ze Niedzielan po powrocie z kontuzji, we wszystkich rozgrywkach dostal ponad 1000 minut grania, co uwazam za calkiem spory kawalek czasu, do tego by wywrzec na kims odpowiednio dobre wrazenie. Zamiast tego mielismy wrazenia negatywne, a przynajmniej ja to tak oceniam i jak widac Skorza rowniez.

Nalezy zalowac, ze tak to sie zakonczylo, bo przeciez wszyscy sporo sobie obiecywalismy po tym transferze.
Ale ja dopuszczam tę myśl, tylko rzeczywiście nie jestem w stanie sobie jej wyobrazić. Podliczałeś, a ja Ci odpowiadałem - ile z tych 1000 minut zagrał na swojej pozycji? Wystąpił Czyt. w napadzie z pierwszą "11" - wystąpił chociaż w kilku meczach pod rząd? Na podstawie treningów Diaz był lepszy od Jirsaka, a wszyscy widzieliśmy co dawał w środku Diaz, a co dawał Jirsak. Beto niby był lepszy od Niedzielana, a widzieliśmy co pokazywał Beto, nawet Niedzielanowi taką kaszanę trudno byłoby w ataku zagrać. Brożek, choć w kilku meczach grał jak Stanko Svitlica, siedział 90 minut na boisku. Zgadzam się, że Skorża to świetny profesjonalista, ale wyczucia do zmian to on nie ma, zresztą sam wielokrotnie na początku sezonu sam domagałeś się Małeckiego w miejsce Łobodzińskiego, a to ten drugi uparcie rozpoczynał spotkania.

mr_kwolf napisał(a):Wyświetl post
Czytam to nie wierze że ktoś może mieć tak spaczony obraz tego co widzi i jest tak zaczytany w gazety.

Naprawde myślisz że Niedzielan nie dostał oferty rozwiązania kontraktu? Wg mnie właśnie Niedzielan dostał propozycje rozwiązania kontraktu a że nie przystał na to został wysłany do ME żeby jeszcze raz przemyślał swoją decyzje. Powiedz mi jaki sens ma wysłanie Niedzielana do ME skoro wg Ciebie Wisła chce na nim zarobić? No chyba że nasz zarząd masz za totalnych debili i idiotów.
Oho, pracownik klubu się odezwał. Niedzielan dostał ofertę rozwiązania kontraktu? Już Ochalik by o tym trąbił wszem i wobec . Jakbyś trochę pomyślał, to wiedziałbyś jaki ma sens wysyłanie Niedzielana do ME, tak zobrzydzić gościowi życie, żeby wziął pierwszą lepszą ofertę, nawet z drugiej ligi cypryjskiej. Dla mnie to nie idiotyzm, dla mnie to wyrafinowane chamstwo, na które ten gość sobie nie zasłużył.

A co do sprawy Bozoka i Ruzomberoku to widze że dobrze znasz sytuacje pomiędzy Wisła i Słowakami że twierdzisz że będą sikali na każdą oferte od nas. A skąd wiesz że to np. nagle nie Słowacy zwiększyli cene o 100 tys. euro i dlatego jeszcze nie podpisali? Albo może do podpisania umowy doszło np. dzisiaj ale ogłoszą to dopiero w poniedziałek na konferencji prasowej? Może też testy medyczne poszły nie pomyśli i dlatego do transferu nie dojdzie? Nie mówiąc już że sprawa dawno może być załatwiona ale nie ogłoszono tego bo mają gdzies czy pan eye63 będzie zadowolony z "profesjonalizmu" ich działania czy nie.
I co tak nagminnie Słowacy zwiększają cenę? Najpierw bramkarz, teraz pomocnik? To po jaką cholerę my z oszustami robimy interesy? A jeśli działa to w drugą stronę, Wisła obiecuje, a później zwleka i transakcja nie dochodzi do skutku, to co myślisz, że zawsze tak chętnie będą się zgadzać wysyłać zawodników do nas? Niech sobie mają gdzieś czy pan eye będzie zadowolony, byleby ich postawa nie kompromitowała Wisły, bo za cyrk z bramkarzami już prawie każdy w Polsce się z nas śmieje.
Dodam że wg Ciebie Dawidowskiemu też powinniśmy przedłużyć kontrakt bo przecież dostał jeszcze mniej szans niż Niedzielan, a w pojedynczych meczach to nawet Brożek słabo się prezentował.
A tutaj zbastuj i albo naucz się czytać, albo zamilcz. Nie wkładaj żadnych słów, których nie wypowiedziałem w moje usta, nie oceniaj co wg mnie, bo mną nie jesteś. Nie będę się przebijał na zagrywki rodem z gimnazjum
Odpowiedz cytując
Eustachy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 28.06.2009, 01:40
eye63 napisał(a):
Ale ja dopuszczam tę myśl, tylko rzeczywiście nie jestem w stanie sobie jej wyobrazić. Podliczałeś, a ja Ci odpowiadałem - ile z tych 1000 minut zagrał na swojej pozycji? Wystąpił Czyt. w napadzie z pierwszą "11" - wystąpił chociaż w kilku meczach pod rząd? Na podstawie treningów Diaz był lepszy od Jirsaka, a wszyscy widzieliśmy co dawał w środku Diaz, a co dawał Jirsak. Beto niby był lepszy od Niedzielana, a widzieliśmy co pokazywał Beto, nawet Niedzielanowi taką kaszanę trudno byłoby w ataku zagrać. Brożek, choć w kilku meczach grał jak Stanko Svitlica, siedział 90 minut na boisku. Zgadzam się, że Skorża to świetny profesjonalista, ale wyczucia do zmian to on nie ma, zresztą sam wielokrotnie na początku sezonu sam domagałeś się Małeckiego w miejsce Łobodzińskiego, a to ten drugi uparcie rozpoczynał spotkania.
Az tak szczegolowych danych, zeby stwierdzic ile z tych 1000 minut Niedzielan spedzil na lewej pomocy nie posiadam. W kazdym razie w wiekszosci przypadkow wystepowal jednak w ataku. W dodatku on naprawde mial bardzo wiele bardzo nieudanych wystepow.

3 zmarnowane setki z rezerwami Lechii w PP, przestrzelenie z 5-ciu metrow na pusta bramke w PE ze Slaskiem - to tylko czubek gory lodowej. Jakby tego bylo malo, gosc wielokrotnie znikal i byl niewidoczny na boisku na bardzo dlugie minuty. Gral przy tym nad wyraz asekurancko. Po cwiercfinalowym meczu PP z Lechem w Poznaniu, w ktorych Niedzielan po wejsciu na 4 kontakty z pilka, 3 razy podal do przeciwnika i tyle go widziano (gral cala 2-ga polowe), Skorza publicznie zarzucil mu brak wychodzenia na pozycje. Szczerze mowiac, nie wiem co jeszcze mozna zrobic, zeby zniechecic do siebie trenera.

W oparciu o rywalizacje Maleckiego z Lobodzinskim, raczej ciezko zbudowac ogolny wniosek, dyskredytujacy fachowosci Skorzy, bo koniec koncow od przeszlo pol roku, to Malecki wychodzi w pierwszym skladzie. Dlugo trwalo, zanim Skorza postawil na Malego, na co pewnie wplyw mial jego wiek i brak doswiadczenia (nie mial jeszcze 20 lat) oraz kasa wpompowana w Lobo. W ostatecznym rozrachunku Skorza na szczescie dokonal wlasciwego wyboru.
Ostatnio edytowane przez Eustachy : 28.06.2009 o godz. 02:04.
Odpowiedz cytując
eye63
Senior Member

Stary 28.06.2009, 03:26
Az tak szczegolowych danych, zeby stwierdzic ile z tych 1000 minut Niedzielan spedzil na lewej pomocy nie posiadam. W kazdym razie w wiekszosci przypadkow wystepowal jednak w ataku. W dodatku on naprawde mial bardzo wiele bardzo nieudanych wystepow.

3 zmarnowane setki z rezerwami Lechii w PP, przestrzelenie z 5-ciu metrow na pusta bramke w PE ze Slaskiem - to tylko czubek gory lodowej. Jakby tego bylo malo, gosc wielokrotnie znikal i byl niewidoczny na boisku na bardzo dlugie minuty. Gral przy tym nad wyraz asekurancko. Po cwiercfinalowym meczu PP z Lechem w Poznaniu, w ktorych Niedzielan po wejsciu na 4 kontakty z pilka, 3 razy podal do przeciwnika i tyle go widziano (gral cala 2-ga polowe), Skorza publicznie zarzucil mu brak wychodzenia na pozycje. Szczerze mowiac, nie wiem co jeszcze mozna zrobic, zeby zniechecic do siebie trenera.

W oparciu o rywalizacje Maleckiego z Lobodzinskim, raczej ciezko zbudowac ogolny wniosek, dyskredytujacy fachowosci Skorzy, bo koniec koncow od przeszlo pol roku, to Malecki wychodzi w pierwszym skladzie. Dlugo trwalo, zanim Skorza postawil na Malego, na co pewnie wplyw mial jego wiek i brak doswiadczenia (nie mial jeszcze 20 lat) oraz kasa wpompowana w Lobo. W ostatecznym rozrachunku Skorza na szczescie dokonal wlasciwego wyboru.
Mnie asekurancka gra po takiej kontuzji jakoś nie dziwi, zresztą zobaczymy jak bezpardonowo będzie walczył Garguła... Ćwielong marnował gorsze sytuacje, a jakoś uznaniem cieszy się nadal. To, że Niedzielan znikał na boisku, to zasługa tego, że nie był kompletnie zgrany z drużyną, no bo i jak miał być. Trzy, cztery mecze pod rząd w podstawowym składzie jako napastnik i mielibyśmy dokładny obraz tego czy coś z niego będzie, czy nie. Zamiast niego szansę dostał Beto... I nie wiem jakim trzeba by było być optymistą na treningach, żeby go wystawiać do pierwszego składu. A co do grania w napadzie , jeśli chodzi o pierwszy skład i Ekstraklasę, to ja nie wiem czy on raz jako napastnik zagrał.
Odpowiedz cytując
sharkey
Senior Member

Od: 03.2008

Stary 28.06.2009, 09:06
Zmieniając temat artykuł o Kubie na wp.pl

Cytat:
Jakub Błaszczykowski - to nazwisko znają wszyscy kibice piłki nożnej w Polsce. Mało kto zna natomiast jego starszego brata, który także próbował swoich sił jako piłkarz. Ale nie był tak wytrwały jak "Kuba".

if (NJB('srodtekst') && typeof isSrd05=='undefined'){document.getElementById('rek Srd05').style.display='block';var isSrd05=true;}Trzy lata starszy od "Kuby" Dawid Błaszczykowski razem ze swoim bratem rozpoczynał karierę w Olimpii Truskolasy. Potem obaj trafili do Rakowa Częstochowa. Trenerzy klubu spod Jasnej Góry byli wówczas przekonani, że to Dawid zrobi większą karierę. Ale bardziej wytrwały okazał się ten młodszy.

- W Rakowie czułem się jak intruz. W drużynie był podział na tych z miasta i tych ze wsi. Nowym zawodnikom wymyślano głupie chrzty, musieli czołgać się na golasa. To mnie denerwowało, dlatego przerwałem treningi w tym klubie - tłumaczy Dawid.

Kuba był bardziej wytrwały i po pewnym czasie, jeszcze jako nastolatek, trafił do Górnika Zabrze. W internacie mieszkał razem z innymi piłkarzami ściągniętymi z całej Polski. A tam był świadkiem dantejskich scen - młodzi piłkarze, pozostawieni bez opieki, czasem po prostu wariowali. Pojawiły się narkotyki, ktoś wstrzykiwał sobie kompot.

Młodszy z braci Błaszczykowskich nie mógł tego wytrzymać. Szybko oznajmił swojej ukochanej babci Felicji Brzęczek, że wraca do Częstochowy.

Poukładany i wytrwale dążący do celu "Kuba" uciekł z miejsca, gdzie piłkarze poprzez narkotyki niszczyli samych siebie. Jego brat zdradza, że zawsze był bardzo poukładany i wytrwale dążył do celu. Dawid tylko raz musiał go uderzyć. - Zrobił coś bardzo głupiego. Oberwał za to ode mnie, ale nie z pięści, tylko z liścia. Nawet dziś Kuba przyznaje, że miałem wtedy rację - mówi Dawid.

Czemu starszy z braci Błaszczykowskich, podobno zdolniejszy, nie zrobił wielkiej kariery. Zabrakło nie tylko wytrwałości, ale też zdrowia. Jeszcze do niedawna był filarem IV-ligowej Olimpii Truskolasy, obecnie przechodzi rehabilitację po czwartej operacji kolana. - Nie wiem, czy będę chciał jeszcze kopać i ryzykować kolejną kontuzję - mówi.

JEDNO SERCE JEDNO BICIE WISŁA KRAKÓW PONAD ZYCIE!!!
Odpowiedz cytując
Kibicka
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 28.06.2009, 11:58
a co z Gołosiem? Wczoraj nie zagrał ani minuty..
'Ten tylko jest w stanie pojąć duszę kibica, kto nim sam został. Tak jak prawdę o życiu poznał lokator celi śmierci.'

Odpowiedz cytując
fanTS1906
Senior Member

Od: 11.2005

Stary 28.06.2009, 12:04
Niedawno czytalem, że leczy kolano i bedzie gotowy do gry dopiero na przyszly rok
Odpowiedz cytując
sayek89
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 28.06.2009, 13:06
Rozumiem wszystko, ale po tym wywiadzie z Panem Kazimierskim na miejscu P. Cupiała takiego delikwenta bym się pozbył za nim zostaniemy nawet bez 1 dobrego bramkarza. Przypomnijcie jak pod jego skrzydłami błaznował Przyrowski, teraz takie błędy zdarzają się Pawełkowi.
Ostatnio edytowane przez sayek89 : 28.06.2009 o godz. 13:29.
Bóg, Honor i Wisła!
Odpowiedz cytując
Eustachy
Senior Member

Stary 28.06.2009, 13:52
eye63

Rzecza ewidentna jest, ze nasze oceny pilkarza Niedzielana, roznia sie zasadniczo, wobec czego kolejna edycje wzajemnego przekomarzania sie w tym temacie, uwazam za zbyteczna. Szczegolnie, ze po drodze dostalo sie juz niemal kazdemu, poczawszy od prezesow i trenera, a skonczywszy na Beto, Diazie oraz Brozku

Na zakonczenie dodam, iz zycze Niedzielanowi aby kolejnego roku nie musial spedzac na lawce rezerwowych Mlodej Wisly. Fajnie by bylo, gdyby niebawem znalazl sobie nowego pracodawce, po to by mogl udzielic nam ostatecznej odpowiedzi, czy pilkarsko potrafi jeszcze cokolwiek udowodnic, czy tez final okaze sie taki, ze w trzecim klubie z rzedu zostanie skreslony przed uplywem kontraktu.
Ostatnio edytowane przez Eustachy : 28.06.2009 o godz. 13:57.
Odpowiedz cytując
eye63
Senior Member

Stary 28.06.2009, 14:30
eye63
Rzecza ewidentna jest, ze nasze oceny pilkarza Niedzielana, roznia sie zasadniczo, wobec czego kolejna edycje wzajemnego przekomarzania sie w tym temacie, uwazam za zbyteczna. Szczegolnie, ze po drodze dostalo sie juz niemal kazdemu, poczawszy od prezesow i trenera, a skonczywszy na Beto, Diazie oraz Brozku

Na zakonczenie dodam, iz zycze Niedzielanowi aby kolejnego roku nie musial spedzac na lawce rezerwowych Mlodej Wisly. Fajnie by bylo, gdyby niebawem znalazl sobie nowego pracodawce, po to by mogl udzielic nam ostatecznej odpowiedzi, czy pilkarsko potrafi jeszcze cokolwiek udowodnic, czy tez final okaze sie taki, ze w trzecim klubie z rzedu zostanie skreslony przed uplywem kontraktu.
Nic dodać, nic ująć. Ja mu natomiast życzę odejścia z dwóch powodów, po pierwsze, żeby sobie wreszcie pograł, po drugie, żeby nasz klub nie wywalał bezsensownie w błoto co najmniej 100 tys. euro miesięcznie.
Odpowiedz cytując
qchar90
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 28.06.2009, 23:30
http://www.weszlo.com/news/3224
Kazimierski.

Odpowiedz cytując
mic
Tylko Wisła

Od: 11.2002

Stary 28.06.2009, 23:32
qchar90 napisał(a):Wyświetl post
http://www.weszlo.com/news/3224
Kazimierski.
Raczej weszlo
Odpowiedz cytując
qchar90
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 29.06.2009, 09:16
http://sport.onet.pl/74331,1248675,1...wiadomosc.html
Garguła wznowił treningi.

Odpowiedz cytując
Borinho
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 29.06.2009, 10:37
eye63

Chciałbym się wypowiedzieć odnośnie Andrzeja Niedzielana . Niestety ten transfer to była totalna pomyłka i tu nie chodzi tylko o kontuzję . Piłkarz Andrzej Niedzielan opierał swoją grę przedewszystkim na szybkości .. w wieku 24-26 lat osiągnął swoje apogeum ale później niestety zatracił swoje atuty. Szkoda że 2 lata temu nie zauważono że bierzemy wypalonego piłkarza który chce dorobić do emerytury !!!... szkoda poprostu tej kasy która poszła na niego !!!. Jeśli w 2009 roku Trener nie widzi go w pierwszej drużynie bo na to wygląda , bo jeśli by był lepszy od choćby Ćwielonga to byłby w niej ....
Dokładnie mam nadzieje że Niedzielan nas opuści zachowa się fair a nie jak ten darmozjad Dawidowski który przez 3 lata kontraktu nie chciał rozwiązać !!!
Cóż z tym Niedzielanem po części jak z Matusiakiem były duże nadzieje także w reprezentacjiii a skończyło się tragicznie piłkarsko . Nastąpił kompletny upadek !!! i nigdy obaj już nie wrócą do czasów swojej śwetności .
Borinho
Odpowiedz cytując
IncognitoTSW
Socios Wisła Kraków

Od: 08.2008

Stary 29.06.2009, 10:48
Co do Kazimierskiego... skojarzyła mi się pewna wypowiedź użytkownika forum.
MCX napisał(a):Wyświetl post

Pewnie, w końcu jak można nie marzyć o Saganowskim przy Reymonta?
Proponuję jeszcze Vukovića i ponownie dać szansę Svitlicy.
Czy naprawdę to, gdzie grał poprzednio piłkarz nie ma dla Ciebie żadnego znaczenia?
Dla mnie ma.
To było w kontekście sprowadzenia Saganowskiego. Nie wiem ale ja jakoś sobie nie wyobrażam, żeby bramkarzy Legii mógł szkolić np. Artur Sarnat a napastników Maciek Żurawski.
Odpowiedz cytując
Rob_Zombie
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 29.06.2009, 10:52
Ja mam duże wątpliwości co do Garguły, bo Skorża będąc w Wiśle dostał już trzech piłkarzy z wielkimi możliwościami ale w słabej formie/po kontuzji (Niedzielan, Matusiak, Łobodziński) i żadnemu z nich nie pomógł w dojściu do formy. Nie wiem na ile to wina naszego sztabu a na ile samych zawodników, ale coś w tym chyba jest. Miejmy nadzieję że z Gargułą będzie inaczej.
"(...)Był oskarżony o organizowanie w sezonie 2003/2004 wśród piłkarzy zrzutki pieniędzy, z których później opłacali sędziów pomagających Kolporterowi Koronie w awansie do II ligi. W trakcie śledztwa prowadzonego w ubiegłym roku przez wrocławską prokuraturę obaj przyznali się do winy(...)"
"(...)wciągał w handel meczami i młodych, i starych, i Polaków, i obcokrajowców, i tych, którzy na kupowanie wyników mieli, i tych, którzy nie mieli (tym przecież pożyczał).(...)"
Odpowiedz cytując
pirat.z.karaibow
Senior Member

Od: 07.2008

Stary 29.06.2009, 10:53
Rob_Zombie napisał(a):Wyświetl post
Ja mam duże wątpliwości co do Garguły, bo Skorża będąc w Wiśle dostał już trzech piłkarzy z wielkimi możliwościami ale w słabej formie/po kontuzji (Niedzielan, Matusiak, Łobodziński) i żadnemu z nich nie pomógł w dojściu do formy. Nie wiem na ile to wina naszego sztabu a na ile samych zawodników, ale coś w tym chyba jest. Miejmy nadzieję że z Gargułą będzie inaczej.
Nie przesadzaj. Łobo się spłacił, tyle w temacie. Nie narzekajcie.

Odpowiedz cytując
sharkey
Senior Member

Stary 29.06.2009, 11:09
Ja w niego wierzę przecież w końcówce sezonu choćby w meczu z Lechią w Gdańsku pokazał, że nadal potrafi grać w piłkę. W moim odczuciu też nieźle zagrał w tym sparingu, ale wiem że to może być niemiarodajne bo to jest jedynie kilkuminutowy skrót, ale co by nie mówić kilka razy się tam pokazał z dobrej strony... Niestety nie to co Marcelo, ktory chyba bardzo się musiał starać żeby tak słabo wypaść (w sezonie nie miewał aż tylu wpadek :/)

Odpowiedz cytując
canarinhos
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 29.06.2009, 11:17
Kibicka napisał(a):Wyświetl post
a co z Gołosiem? Wczoraj nie zagrał ani minuty..
i ciekawe co z Varga? znowu kontuzja, czy nie wrocil z kraju?;/
Odpowiedz cytując
IncognitoTSW
Socios Wisła Kraków

Stary 29.06.2009, 11:29
W sumie z Gołosiem podobnie... To choroba, to kontuzja. Pieniądze w błoto.
Odpowiedz cytując
sharkey
Senior Member

Stary 29.06.2009, 11:41
Obaj obawiam się że Wiśle się już do niczego nie przydadzą Varga po prostu nie ma zamiaru u nas grać natomiast Goły ma kupę pecha i nie wiem czy się jeszcze załapie do składu, a w rezerwach to się będzie tylko marnował...:/

Odpowiedz cytując
vote-for-mikey
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 29.06.2009, 12:55
canarinhos napisał(a):Wyświetl post
i ciekawe co z Varga? znowu kontuzja, czy nie wrocil z kraju?;/
poczytaj forum
Norbert jest z żoną w Rumuni i oczekuje na poród.
.
Odpowiedz cytując
Baala
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 29.06.2009, 13:13
Cytat:
Konrad Gołoś w ubiegłym tygodniu przeszedł operację kolana - poinformowała oficjalna strona Wisła Kraków wisla.krakow.pl..
- Ze względu na nasilający się, pomimo prób leczenia zachowawczego, ból w prawym kolanie, podjęliśmy decyzję o zabiegu operacyjnym. Konrad kilka dni temu przeszedł rekonstrukcję chrząstki stawowej w klinice w Poznaniu - powiedział oficjalnemu serwisowi Wisły lekarz pierwszej drużyny Mariusz Urban.

26-letniego pomocnika czeka ok. 4-5 miesięcy przerwy w treningach. Zawodnik będzie przechodził rehabilitację w Krakowie pod okiem sztabu medycznego Wisły.
90minut.pl
Odpowiedz cytując
arti
Guest

Stary 29.06.2009, 13:42
Ech-trza Go było sprzedać do Zabrza po wypożyczeniu. Byłoby chociaż paręset tys. bo piłkarza i tak jakbyśmy nie mieli.
Odpowiedz cytując
IncognitoTSW
Socios Wisła Kraków

Stary 29.06.2009, 16:10
W sumie to chociaż jakby ktoś dał tysiąc złotych to i tak lepiej niż mamy mu płacić.
Odpowiedz cytując
mcovalski
miszcz ortografji

Od: 04.2004

Stary 29.06.2009, 18:27
Incognito2192 napisał(a):Wyświetl post
W sumie to chociaż jakby ktoś dał tysiąc złotych to i tak lepiej niż mamy mu płacić.
zus mu płaci
Odpowiedz cytując
IncognitoTSW
Socios Wisła Kraków

Stary 29.06.2009, 20:39
A Dawidowskiemu nie płacił? Też myślałem, że ZUS płaci kontuzjowanym - ale po narzekaniach na pobory Dawidowskiego stwierdziłem, że się na tym nie znam.
Odpowiedz cytując
banasik
Senior Member

Stary 29.06.2009, 20:56
pirat.z.karaibow napisał(a):Wyświetl post
Nie przesadzaj. Łobo się spłacił, tyle w temacie. Nie narzekajcie.
Dla mnie Łobo się nie spłacił - dwie bramki to za mało, jak na wydane prawie 700 tyś euro w dwa lata na kontrakt. Dwa lata mecz w mecz kopał się po czole, a po jednym z meczów już nie stawiamy go w rzędzie niewypałów? On był/jest niewypałem.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów