The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
qchar90
Senior Member

Od: 10.2006

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 27.06.2009, 11:12
Według mnie Jirsak to inna historia. Gdyby dostał prawdziwa szanse wykorzystał by. Potrafi świetna piłkę posłać. Dobrze bije wolne i rożne. Tylko brak mu zadziorności. Ale póki co nigdy jej nie dostał. Napewno nie dostał tylu szans ile Diaz. Diaz podobnie nie ma super statystyk. Tak naprawdę to ja nie wiem gdzie Diaz gra najlepiej, na jakiej pozycji jako lewy pomocnik i obronca nie przekonuje mnie. Tak samo sie tyczy defensywnego pomocnika.

Odpowiedz cytując
Wasiu
Senior Member

Od: 04.2003

Stary 27.06.2009, 12:41
Marcinnno - ale ja nie napisalem, ze Jirsak jest super. Az tak zlego zdania jak Ty o nim nie mam, aczkolwiek tez uwazam, ze chybiony trasfer. Napisalem tylko, ze to nie jest defensywny pomocnik. brakuje mu zadziornosci i odwagi, srodkowi pomocnicy przeciwnika by go zmiazdzyli.

qchar - z tym Diazem tez nie przesadzaj. Jesien mial kapitalna, jeden z najlepszycvh w zespole. Co do jego grania - Junior jest podpora swojej reprezenetacji, jestem pewny, ze jacys przedstawiciele z Kostaryki rozmawial ze Skorza nt. Diaza. Nie mieli prawa oczywiscie rzadzac od naszego trenera zeby go w kazdym meczu wystawial, ale golym okiem widac, ze nasza wspolpraca z ich zwiazkiem pilki noznej uklada sie dobrze i nie ma sensu jej psuc przez jakies zonglowanie pozycjami Juniora.
Odpowiedz cytując
leyzer87
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2007

Stary 27.06.2009, 12:55
qchar90 napisał(a):Wyświetl post
Według mnie Jirsak to inna historia. Gdyby dostał prawdziwa szanse wykorzystał by. Potrafi świetna piłkę posłać. Dobrze bije wolne i rożne. Tylko brak mu zadziorności. Ale póki co nigdy jej nie dostał. Napewno nie dostał tylu szans ile Diaz. Diaz podobnie nie ma super statystyk. Tak naprawdę to ja nie wiem gdzie Diaz gra najlepiej, na jakiej pozycji jako lewy pomocnik i obronca nie przekonuje mnie. Tak samo sie tyczy defensywnego pomocnika.
To nie do końca prawda. Tyle, że u niego zadziorność kończy się zwykle faulem.
Wszelkie błędy ortograficzne, gramatyczne, fleksyjne i inne są zamierzonymi działaniami autora tego posta i są objęte prawami autorskimi. Kopiowanie, powtarzanie i dyskutowanie o nich surowo zabronione.
Odpowiedz cytując
Eustachy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 27.06.2009, 14:27
eye63 napisał(a):
A choćby stąd, że chcą go gdzieś opchnąć. Nie oddać, opchnąć. I tutaj im się akurat nie dziwię, dziwię się że już zaprzestali starań i wolą bulić 100 tys. za ME. Głupota pierwszego sortu. Co do rozwiązania kontraktu, to myślisz, że zawahaliby się o tym wspomnieć? Pierwsze co by poszło, to że oni chcą rozwiązać, Niedzielan nie chce, choć deklarował, że nie będzie chciał na siłę zostać itd.
Z jednej strony mozna sie zgodzic, ze odeslanie do ME jest pozbawione wiekszego sensu, tym bardziej ze w klubie jednoznacznie wykluczono mozliwosc powrotu zawodnika w szeregi pierwszej druzyny. Szkoda wiec, aby 30-letni pilkarz zabieral miejsce w skladzie jakiemus mlodemu chlopakowi, z ktorego Wisla moglaby miec w przyszlosci pocieche.
Z drugiej strony taki krok moze sie nam jednak oplacic. Skoro Nijmegen identycznym posunieciem osiagnelo zamierzony cel, to moze nam tez sie uda i Andrzej po chwili refleksji postanowi skorzystac z jednej z ofert jakie maja dla niego jego menago badz Bednarz.
Rozwiazanie umowy to ostatecznosc, ktora mozna wcielic w zycie juz po zamknieciu okienka. Jesli rzeczywiscie nie rozwazano dotychczas takiej mozliwosci, to moze to swiadczyc o tym, ze klub czeka do konca okienka z nadzieja na sprzedaz.

eye63 napisał(a):
A u nas, nie licząc Dawidowskiego, czegoś takiego nie było. Czyli zamiast wyznaczać standardy, równamy do dołu.
O jakich standardach tu mowimy. Kluby z calego swiata przesuwaja zawodnikow do rezerw. Widocznie wszedzie jest pelno komuchow
Standardem jest to, ze kazdy klub robi to co uwaza dla siebie za najkorzystniejsze. Patrzac na przyklad plynacy z Nijmegen, wydaje sie, ze postapilismy slusznie.

eye63 napisał(a):
A ja podejrzewam, że naszukał mu te dwie o których mowa w art.: z I-ligowego Górnika i pewnie jakiejś cienizny greckiej. Twoje podejrzenia uważam za wielkie nadużycie - chciałbym naprawdę, żeby się po niego zgłosił Śląsk - wtedy byśmy mieli wszystko na tacy. Nie zapominaj, że w zimie to Prezesinki spławiły Górnika.
Mozna jedynie spekulowac jakie oferty zaoferowal Bednarz, ale z cala pewnoscia wszystkie byly sportowo bardziej atrakcyjne od gry w ME. Skoro sam Niedzielan wybral ME, to klub nie majac wyjscia, musi taka decyzje uszanowac.

Z tego co wczoraj zakomunikowal Ochalik, za seryjne odrzucanie ofert odpowiedzialny jest Niedzielan i to ze jedna z gazet napisala o odrzuceniu oferty Gornika przez Wisle, niekoniecznie musi byc prawda.

Nawiasem mowiac o ile nazwanie zarzadu komuchami mozna odbierac jako malo zabawna ironie, o tyle okreslenie Wilczka czy tym bardziej Cupiala "prezesinkami" uwazam za lekkie przegiecie, jako ze osobiscie cenie sobie ich wyzej od Andrzeja.
Odpowiedz cytując
eye63
Senior Member

Stary 27.06.2009, 14:44
Eustachy napisał(a):Wyświetl post
Rozwiazanie umowy to ostatecznosc, ktora mozna wcielic w zycie juz po zamknieciu okienka. Jesli rzeczywiscie nie rozwazano dotychczas takiej mozliwosci, to moze to swiadczyc o tym, ze klub czeka do konca okienka z nadzieja na sprzedaz.
Nijmegen rozwiązało kontrakt.

O jakich standardach tu mowimy. Kluby z calego swiata przesuwaja zawodnikow do rezerw. Widocznie wszedzie jest pelno komuchow
Standardem jest to, ze kazdy klub robi to co uwaza dla siebie za najkorzystniejsze. Patrzac na przyklad plynacy z Nijmegen, wydaje sie, ze postapilismy slusznie.
Można albo wywiązywać się z umowy, albo nie - ot możliwości piłki. Można być klubowym Sobolem lub można być Kokoszką. Pytam, co takiego zrobił Niedzielan, że przesuwa się go do rezerw? Nie trenował, olewał obowiązki, co takiego zrobił?

Mozna jedynie spekulowac jakie oferty zaoferowal Bednarz, ale z cala pewnoscia wszystkie byly sportowo bardziej atrakcyjne od gry w ME. Skoro sam Niedzielan wybral ME, to klub nie majac wyjscia, musi taka decyzje uszanowac.
Niedzielan wybrał grę w Wiśle. Z Wisłą podpisywał kontrakt, Wisła podpisała kontrakt to powinna go wypełnić. Spuszczanie zawodnika do rezerw za to, że chce wypełnić swój kontrakt to wielkie śmierdzące g... z Dawidowskim się podobnie obchodzono... A to, że pod nos mu się podsuwa oferty, którymi nie jest on zainteresowany to jego prawo.

Z tego co wczoraj zakomunikowal Ochalik, za seryjne odrzucanie ofert odpowiedzialny jest Niedzielan i to ze jedna z gazet napisala o odrzuceniu oferty Gornika przez Wisle, niekoniecznie musi byc prawda.
O odrzuceniu oferty przez Wisłę mówił Kasperczak, a nie gazeta.

Nawiasem mowiac o ile nazwanie zarzadu komuchami mozna odbierac jako malo zabawna ironie, o tyle okreslenie Wilczka czy tym bardziej Cupiala "prezesinkami" uwazam za lekkie przegiecie, jako ze osobiscie cenie sobie ich wyzej od Andrzeja.
"Prezesinkę" mamy w klubie jedną i ja nie widzę powodów, dla których miałbym go cenić wyżej. Wciąż pośmiewisko na gruncie transferowym, wciąż gierki z zawodnikami (szpitale, wyniki badań, pierdoły), wciąż kłamstwa w mediach, a największy sukces jakim się chwali wszem i wobec jest taki, że miasto zbudowało Wiśle stadion. Gdzie baza? Z głupią szkółką Frankowskiego nie potrafili się dogadać.
Odpowiedz cytując
picasso
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 27.06.2009, 14:51
eye63;752250[QUOTE napisał(a):
]Nijmegen rozwiązało kontrakt.

Można albo wywiązywać się z umowy, albo nie - ot możliwości piłki. Można być klubowym Sobolem lub można być Kokoszką. Pytam, co takiego zrobił Niedzielan, że przesuwa się go do rezerw? Nie trenował, olewał obowiązki, co takiego zrobił?
jest za słaby na pierwszą drużynę.
Cytat:
Niedzielan wybrał grę w Wiśle. Z Wisłą podpisywał kontrakt, Wisła podpisała kontrakt to powinna go wypełnić. Spuszczanie zawodnika do rezerw za to, że chce wypełnić swój kontrakt to wielkie śmierdzące g... z Dawidowskim się podobnie obchodzono... A to, że pod nos mu się podsuwa oferty, którymi nie jest on zainteresowany to jego prawo.
wypełni go w rezerwach.Wisła podpisała kontrakt i Niedzielan podpisał.sądzisz,że klub robi coś wbrew kontraktowi narażając sie na ewentualny proces?

Cytat:
"Prezesinkę" mamy w klubie jedną i ja nie widzę powodów, dla których miałbym go cenić wyżej. Wciąż pośmiewisko na gruncie transferowym, wciąż gierki z zawodnikami (szpitale, wyniki badań, pierdoły), wciąż kłamstwa w mediach, a największy sukces jakim się chwali wszem i wobec jest taki, że miasto zbudowało Wiśle stadion. Gdzie baza? Z głupią szkółką Frankowskiego nie potrafili się dogadać.
[/quote]
odszczekasz jak podpiszą jakieś kontrakty?
dziękuję za uwagę
Odpowiedz cytując
royalmichael
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 27.06.2009, 15:02
Heh ledwo Jirsak wszedł i już strzela. Oby chłopak się odbudował i doszedł do formy bo w piłkę grać potrafi...
Odpowiedz cytując
Grisza1
Moderator

Od: 05.2005

Stary 27.06.2009, 15:03
Brawo Tomek, w formie to on jest cały czas, na pewno nie odstaje formą od innych zawodników, ale szans na grę dostaje o wiele mniej.
Odpowiedz cytując
janko04
Senior Member

Stary 27.06.2009, 15:04
Za Diaza w 11 powinien grać, bo Diaz ostatnio kaszane gra
Odpowiedz cytując
leyzer87
Socios Wisła Kraków

Stary 27.06.2009, 15:06
leyzer87 napisał(a):Wyświetl post
To nie do końca prawda. Tyle, że u niego zadziorność kończy się zwykle faulem.
Znając życie, Tomas kartkę w sparingu dostał właśnie za takie zagranie.

EDIT: A z formą Diaza, to pocekajmy może do pierwszych poważnych meczy. Może i pod koniec ligi grał gorzej, ale pamiętajmy, że jeszcze się nowy sezon nie zaczął!
Wszelkie błędy ortograficzne, gramatyczne, fleksyjne i inne są zamierzonymi działaniami autora tego posta i są objęte prawami autorskimi. Kopiowanie, powtarzanie i dyskutowanie o nich surowo zabronione.
Odpowiedz cytując
royalmichael
Senior Member

Stary 27.06.2009, 15:09
Nie wiemy za co dostał kartkę ale przecież to nic złego, przynajmniej walczy i wykazuje zaangażowanie w gre
Odpowiedz cytując
janko04
Senior Member

Stary 27.06.2009, 15:09
leyzer87 napisał(a):Wyświetl post
Znając życie, Tomas kartkę w sparingu dostał właśnie za takie zagranie.

EDIT: A z formą Diaza, to pocekajmy może do pierwszych poważnych meczy. Może i pod koniec ligi grał gorzej, ale pamiętajmy, że jeszcze się nowy sezon nie zaczął!

no mi chodzi o formę z końcówki sezonu. Niech gra kto chce tylko aby bramki strzelali
Odpowiedz cytując
royalmichael
Senior Member

Stary 27.06.2009, 15:12
A Drozdowicz dalej nie gra ehh to mi się nie podoba. Wpuszczą go na 20min a potem powiedzą że nie wykorzystał swojej szansy i zostanie odesłany do domu ...
Odpowiedz cytując
janko04
Senior Member

Stary 27.06.2009, 15:15
Juz gra ma 30 min
Odpowiedz cytując
PotiWisla
Senior Member

Od: 12.2008

Stary 27.06.2009, 15:15
Jest Drozdowicz wszedł za Ćwielonga
"Chyba serce by mi pękło, gdyby człowiek któremu tak wiele zawdzięczam występował w ekipie największego rywala mojej ukochanej Wisły" - Kuba Błaszczykowski
Odpowiedz cytując
Eustachy
Senior Member

Stary 27.06.2009, 15:31
eye63 napisał(a):
Nijmegen rozwiązało kontrakt.
Tym niemniej posluzyli sie w tym celu identyczna metoda. Nasz cel (poki co) nieco sie rozni, ale miejmy nadzieje, ze zastosowane srodki rowniez przyniosa porzadany efekt.

eye63 napisał(a):
Przepraszam, ale czy Niedzielan ma zapis w kontrakcie, ktory zmusza Wisle do trzymania go sila w szerokiej kadrze pierwszego zespolu ? Do tego by lapac sie w szeregi takiej druzyny jak Wisla, nalezy prezentowac soba odpowiedni poziom. Na pytanie czy olewal swoje obowiazki nie jestem w stanie udzielic odpowiedzi, poniewaz to wie tylko sam zaineresowany oraz sztab szkoleniowy. Ja wiem tylko tyle, ze na boisku prezentowal sie marnie.

eye63 napisał(a):
Niedzielan ma prawo odrzucac wszystkie oferty, a klub ma prawo do tego co zrobil. Tekstow o smierdzacym gownie w kontekscie Wisly, nie zamierzam nawet komentowac.

eye63 napisał(a):
O odrzuceniu oferty przez Wisłę mówił Kasperczak, a nie gazeta.
Ja jestem wysoce sceptyczny wobec tego co pisza w prasie, chocby ustami Kasperczaka.
Gdyby wierzyc wszystkiemu co jest w prasie, to Andrzej Niedzielan od roku pali sie do odejscia z Wisly i na ma zamiaru robic przy tym zadnych problemow (zaznaczam, ze wierze klubowi, a nie jemu)
Istnieje tez ewentualnosc, ze to klub wzial na siebie decyzje o odmowie Gornikowi, mimo ze to pilkarz odrzucil oferte. Do wczoraj uznawalbym to jako malo prawdopodobne, ale po slowach Ochalika nie mam juz takiej pewnosci.

eye63 napisał(a):
Jak najbardziej masz prawo do krytycznego zdania nt.prezesow Wisly, ale od osoby, ktora od wczoraj rozdaje wirtualne bany za proby okreslania Niedzielana darmozjadem (czyli nazwanie rzeczy po imieniu - niestety), powinno sie chyba wymagac nieco wiekszej kultury.
Ostatnio edytowane przez Eustachy : 27.06.2009 o godz. 16:03.
Odpowiedz cytując
Marcinnno
Senior Member

Od: 10.2007

Stary 27.06.2009, 18:21
Był ktoś na sparingu? Widział tego testowanego bramkarza, jak się spisał ?

P.S: Na oficjalnej jest skrót meczu sparingowego jak ktoś ma ochotę
Odpowiedz cytując
mic
Tylko Wisła

Od: 11.2002

Stary 27.06.2009, 18:23
Marcinnno napisał(a):Wyświetl post
Był ktoś na sparingu? Widział tego testowanego bramkarza, jak się spisał ?
Bardzo poprawnie, co mial wybronic to wybronil, dobre wyjscia do pilki, pare razy ladnie "sciagnal". Jak ktos juz kiedys pisal, gra nogami to nie mocna strona, ale jezeli podpisze, to mysle ze bedzie tak jak z Mariuszem - w meczu z 10 pilek do niego, zawal na trybunach, ale sie nauczy
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 27.06.2009, 18:27
Nie wiecie przypadkiem czemu dzisiaj nie zagrał Peter Singlar ? Kontuzja ?

Co do meczu to szkoda że nie dano szansy Drozdowiczowi od pierwszych minut , tak to najpewniej Wisła nie podpisze z nim kontraktu .
Odpowiedz cytując
Marcinnno
Senior Member

Stary 27.06.2009, 18:29
Karherop napisał(a):Wyświetl post
Nie wiecie przypadkiem czemu dzisiaj nie zagrał Peter Singlar ? Kontuzja ?

Co do meczu to szkoda że nie dano szansy Drozdowiczowi od pierwszych minut , tak to najpewniej Wisła nie podpisze z nim kontraktu .

Na potwierdzenie słów:

- Na dzień dzisiejszy Emil Drozdowicz nie jedzie z nami na zgrupowanie - poinformował dzisiaj Rafał Janas, asystent Macieja Skorży.
Testowany w ostatnich dniach młody napastnik zagrał niespełna pół godziny w meczu z Rużomberokiem, to jednak zbyt krótki okres czasu, by rzetelnie ocenić jego umiejętności.

- Być może Emil dołączy do nas już w trakcie obozu, ale na tę chwilę pozostaje on w kraju - powiedział Rafał Janas.

wislasoccer.com
Odpowiedz cytując
matizaq
Senior Member

Od: 07.2008

Stary 27.06.2009, 18:32
Marcinnno napisał(a):Wyświetl post
P.S: Na oficjalnej jest skrót meczu sparingowego jak ktoś ma ochotę
Właśnie obejrzałem. Powiem szczerze ,ze jestem pod wrażeniem jego 2 parad po strzałach z dystansu. Szczególnie przy jednej się ładnie wyciągnął. Warunki fizyczne ma bardzo dobre jak na bramkarza- wręcz idealne.Z opinii osób, które były wiem ,że posiada niezły refleks i skocznosć.Podobno troche słabiej gra nogami ,ale ma dopiero 23 lata chłopak.Nad wszystkim można popracować... Jestem pewien ,że jakby trafił na warsztat do pana Dowhania to w przyszłym sezonie grałby na poziomie Muchy , a może i lepiej. Zobaczymy czy będzie miał tą wątpliwą przyjemność popracować z Panem Kazimierski....
Cytat:
"If you are first you are first. If you are second you are nothing."- Bill Shankly
Odpowiedz cytując
PotiWisla
Senior Member

Od: 12.2008

Stary 27.06.2009, 18:33
Co do Drozdowicza to szkoda że nie grał od początku i nie mógł zaprezentować swoich umiejętności przy zawodnikach pierwszej drużyny.Tak to wszedł razem z graczami młodej ekstraklasy i nie miał okazji żeby się pokazać,bo Rużemberok częściej był w natarciu.
Ostatnio edytowane przez PotiWisla : 27.06.2009 o godz. 18:39.
"Chyba serce by mi pękło, gdyby człowiek któremu tak wiele zawdzięczam występował w ekipie największego rywala mojej ukochanej Wisły" - Kuba Błaszczykowski
Odpowiedz cytując
Marcinnno
Senior Member

Stary 27.06.2009, 18:34
Podpisać na rok z nim kontrakt,zawsze jakieś rozwiązanie. Widać chłopak fajnie parę razy obronił,to tylko jeden mecz albo ,aż jeden.
Powód: błąd:)
Ostatnio edytowane przez Marcinnno : 27.06.2009 o godz. 18:35.
Odpowiedz cytując
eye63
Senior Member

Stary 27.06.2009, 21:11
picasso napisał(a):Wyświetl post
jest za słaby na pierwszą drużynę.
Ok, a na jakiej podstawie tak uważasz? Dlaczego nie mógł dostać szansy choćby w sparingach pierwszego zespołu? Dlaczego na siłę robiono z niego lewego pomocnika? Jak dla mnie gość szansy nie dostał. Ale to już sprawa klubu.

wypełni go w rezerwach.Wisła podpisała kontrakt i Niedzielan podpisał.sądzisz,że klub robi coś wbrew kontraktowi narażając sie na ewentualny proces?
To samo z drugiej strony było z Kałużnym, trochę z Dudką, też mieli podpisane kontrakty, a grali tak, jakby byli w ME. Według prawa wszystko gra, w świat jednak idzie smród, tak się marki klubu nie wyrabia. Nie miałbym żadnych obiekcji, gdyby zaproponowano mu rozwiązanie kontraktu, a on na nie nie przystał.

Nasz prezes rozwiązał kontrakt bez żalu z zawodnikiem, który stanowił oblicze zespołu, natomiast zawodnika, który jak twierdzisz jest za słaby na pierwszy skład, lepiej trzymać za 100 tys. euro w rezerwach.

odszczekasz jak podpiszą jakieś kontrakty?
Co mam odszczekać? To, że zrobiono z poszukiwań bramkarza cyrk? Czy może cyrk z badań? Co mam odszczekać, słowa o tym, że klub zachowuje się tak profesjonalnie, że jeśli tego kontraktu z Bożokiem nie podpiszą, to Ci w Rużomberoku będą sikali na każdy faks z herbem Wisły i każdą ofertą transferową?
Oczekuję profesjonalizmu od tych panów. Świetnie się dzisiaj zachował Bożok, bo znając życie po jednym sparingu nasi gotowi byli z niego zrezygnować, nie mówiąc już o tym, co by było gdyby doznał jakiejś kontuzji.

Eustachy - Kasperczak mówił to dla nSportu, to jego słowa. Po drugie ileś Ty razy widział tego Niedzielana na boisku? Brożek też potrafił prezentować się marnie, tzn. że jest słabym napastnikiem? Nie byłoby tej rozmowy, gdyby Niedzielanowi dano jakąkolwiek szansę, była ku temu okazja.

Co do śm.. g... to nie jest pod adresem Wisły, bo tę rozumiem szerzej niż samych działaczy, natomiast nie da się ukryć, że "u góry" to śmierdzi jak cholera i z tego powodu, że wymieniono fasadę, na ciut bardziej znającą się na rzeczy i lepiej się prezentującą, nie znaczy, że będę całował kogoś w pupę, bo jest lepiej niż było, a inni to w ogóle mają gorzej. Ten klub ma potencjał, by być profesjonalną marką i niestety z niego nie korzysta należycie
Odpowiedz cytując
Marcinnno
Senior Member

Stary 27.06.2009, 21:20
eye63 napisał(a):Wyświetl post
Ok, a na jakiej podstawie tak uważasz? Dlaczego nie mógł dostać szansy choćby w sparingach pierwszego zespołu? Dlaczego na siłę robiono z niego lewego pomocnika? Jak dla mnie gość szansy nie dostał. Ale to już sprawa klubu.

To samo z drugiej strony było z Kałużnym, trochę z Dudką, też mieli podpisane kontrakty, a grali tak, jakby byli w ME. Według prawa wszystko gra, w świat jednak idzie smród, tak się marki klubu nie wyrabia. Nie miałbym żadnych obiekcji, gdyby zaproponowano mu rozwiązanie kontraktu, a on na nie nie przystał.

Nasz prezes rozwiązał kontrakt bez żalu z zawodnikiem, który stanowił oblicze zespołu, natomiast zawodnika, który jak twierdzisz jest za słaby na pierwszy skład, lepiej trzymać za 100 tys. euro w rezerwach.

Co mam odszczekać? To, że zrobiono z poszukiwań bramkarza cyrk? Czy może cyrk z badań? Co mam odszczekać, słowa o tym, że klub zachowuje się tak profesjonalnie, że jeśli tego kontraktu z Bożokiem nie podpiszą, to Ci w Rużomberoku będą sikali na każdy faks z herbem Wisły i każdą ofertą transferową?
Oczekuję profesjonalizmu od tych panów. Świetnie się dzisiaj zachował Bożok, bo znając życie po jednym sparingu nasi gotowi byli z niego zrezygnować, nie mówiąc już o tym, co by było gdyby doznał jakiejś kontuzji.

Eustachy - Kasperczak mówił to dla nSportu, to jego słowa. Po drugie ileś Ty razy widział tego Niedzielana na boisku? Brożek też potrafił prezentować się marnie, tzn. że jest słabym napastnikiem? Nie byłoby tej rozmowy, gdyby Niedzielanowi dano jakąkolwiek szansę, była ku temu okazja.

Co do śm.. g... to nie jest pod adresem Wisły, bo tę rozumiem szerzej niż samych działaczy, natomiast nie da się ukryć, że "u góry" to śmierdzi jak cholera i z tego powodu, że wymieniono fasadę, na ciut bardziej znającą się na rzeczy i lepiej się prezentującą, nie znaczy, że będę całował kogoś w pupę, bo jest lepiej niż było, a inni to w ogóle mają gorzej. Ten klub ma potencjał, by być profesjonalną marką i niestety z niego nie korzysta należycie
Widzę ,że to jest jeden facet,który myśli,tak jak ja -też jestem zdania,że nie dostał szansy co pisałem wyżej.
Odpowiedz cytując
Grzadq
Senior Member

Od: 09.2006

Stary 27.06.2009, 21:26
Też mi go szkoda. Niby w tych meczach co dostawał szanse to wypadał marnie, ale uważam że powinien pojechać na obóz, przepracować cały okres przygotowawczy i powinni mu dać szansę, nic więcej. A jakby jej nie wykorzystał to dopiero coś kombinować. A tak szkoda, on jest niewątpliwie dobrym napastnikiem, szkoda że nie dostał szansy.
Odpowiedz cytując
HEDu
Senior Member

Od: 04.2008

Stary 27.06.2009, 21:53
Ile razy Niedzielan zagrał w ataku z Brożkiem ? 45 minut na cały sezon ? No to wiecie.

Odpowiedz cytując
mic
Tylko Wisła

Od: 11.2002

Stary 27.06.2009, 21:55
HEDu napisał(a):Wyświetl post
Ile razy Niedzielan zagrał w ataku z Brożkiem ? 45 minut na cały sezon ? No to wiecie.
Wiemy, ze zeby grac to trzeba jakis poziom prezentowac. Jak lubie Wtorka, to niestety ale nie zaslugiwal na granie w "11"

Szkoda faceta, glupia kontuzja go dobila :(
Ostatnio edytowane przez mic : 27.06.2009 o godz. 22:00.
Odpowiedz cytując
Eustachy
Senior Member

Stary 27.06.2009, 22:06
eye63 napisał(a):
Kasperczak mówił to dla nSportu, to jego słowa. Po drugie ileś Ty razy widział tego Niedzielana na boisku? Brożek też potrafił prezentować się marnie, tzn. że jest słabym napastnikiem? Nie byłoby tej rozmowy, gdyby Niedzielanowi dano jakąkolwiek szansę, była ku temu okazja.
Powiedz dlaczego ty nie dopuszczasz mysli, ze Niedzielan moze byc slabszy niz jestes to sobie w stanie wyobrazic ?
Moze po prostu zakodowales/zaszufladkowales sobie pewnien obraz pilkarza, ktory ma sie nijak do rzeczywistosci ?
Jasne, ze w ostatniej rundzie nie dostawal szans, ale Skorza mial go caly czas na treningach, ktore to w duzej mierze decyduja o tym, czy ktos sie lapie do skladu. Nie sadze, aby nasz trener, o ktorym chlopaki z zespolu mowili, ze jego pilkarskim synem jest...Niedzielan, nie potrafil trafnie zanalizowac jego przydatnosci. A wybacz, ja barziej ufam jego ocenie niz twojej.
Juz kiedys ci wyliczylem, ze Niedzielan po powrocie z kontuzji, we wszystkich rozgrywkach dostal ponad 1000 minut grania, co uwazam za calkiem spory kawalek czasu, do tego by wywrzec na kims odpowiednio dobre wrazenie. Zamiast tego mielismy wrazenia negatywne, a przynajmniej ja to tak oceniam i jak widac Skorza rowniez.

Nalezy zalowac, ze tak to sie zakonczylo, bo przeciez wszyscy sporo sobie obiecywalismy po tym transferze.
Odpowiedz cytując
grzesiek632
Senior Member

Od: 06.2008

Stary 27.06.2009, 22:14
Z oficjalnej strony Poloni Bytom po ich sparingowym meczu w ktorym bronił Cebanu:

"Warto odnotować dwie pewne interwencje Cebanu, który pod koniec meczu obronił remis dla Poloni"

Trzymam kciuki zeby powiodlo się Ilie w Polonii.. a jestem pewny ze chłopak się rozwinie i bedzie dobrym mocnym bramkarzem.
Ostatnio edytowane przez grzesiek632 : 27.06.2009 o godz. 22:19.
"Wisła to nasz nałóg, to nasza heroina
i gdyby nie ONA - świat mógłby się zatrzymać.."

Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów