|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 10.2006
Offline |
|
|
Według mnie Jirsak to inna historia. Gdyby dostał prawdziwa szanse wykorzystał by. Potrafi świetna piłkę posłać. Dobrze bije wolne i rożne. Tylko brak mu zadziorności. Ale póki co nigdy jej nie dostał. Napewno nie dostał tylu szans ile Diaz. Diaz podobnie nie ma super statystyk. Tak naprawdę to ja nie wiem gdzie Diaz gra najlepiej, na jakiej pozycji jako lewy pomocnik i obronca nie przekonuje mnie. Tak samo sie tyczy defensywnego pomocnika.
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2003
Offline |
|
|
Marcinnno - ale ja nie napisalem, ze Jirsak jest super. Az tak zlego zdania jak Ty o nim nie mam, aczkolwiek tez uwazam, ze chybiony trasfer. Napisalem tylko, ze to nie jest defensywny pomocnik. brakuje mu zadziornosci i odwagi, srodkowi pomocnicy przeciwnika by go zmiazdzyli.
qchar - z tym Diazem tez nie przesadzaj. Jesien mial kapitalna, jeden z najlepszycvh w zespole. Co do jego grania - Junior jest podpora swojej reprezenetacji, jestem pewny, ze jacys przedstawiciele z Kostaryki rozmawial ze Skorza nt. Diaza. Nie mieli prawa oczywiscie rzadzac od naszego trenera zeby go w kazdym meczu wystawial, ale golym okiem widac, ze nasza wspolpraca z ich zwiazkiem pilki noznej uklada sie dobrze i nie ma sensu jej psuc przez jakies zonglowanie pozycjami Juniora. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2007
Offline |
|
![]()
Wszelkie błędy ortograficzne, gramatyczne, fleksyjne i inne są zamierzonymi działaniami autora tego posta i są objęte prawami autorskimi. Kopiowanie, powtarzanie i dyskutowanie o nich surowo zabronione.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
||
|
eye63 napisał(a):
Z drugiej strony taki krok moze sie nam jednak oplacic. Skoro Nijmegen identycznym posunieciem osiagnelo zamierzony cel, to moze nam tez sie uda i Andrzej po chwili refleksji postanowi skorzystac z jednej z ofert jakie maja dla niego jego menago badz Bednarz. Rozwiazanie umowy to ostatecznosc, ktora mozna wcielic w zycie juz po zamknieciu okienka. Jesli rzeczywiscie nie rozwazano dotychczas takiej mozliwosci, to moze to swiadczyc o tym, ze klub czeka do konca okienka z nadzieja na sprzedaz. eye63 napisał(a):
Standardem jest to, ze kazdy klub robi to co uwaza dla siebie za najkorzystniejsze. Patrzac na przyklad plynacy z Nijmegen, wydaje sie, ze postapilismy slusznie. eye63 napisał(a):
Z tego co wczoraj zakomunikowal Ochalik, za seryjne odrzucanie ofert odpowiedzialny jest Niedzielan i to ze jedna z gazet napisala o odrzuceniu oferty Gornika przez Wisle, niekoniecznie musi byc prawda. Nawiasem mowiac o ile nazwanie zarzadu komuchami mozna odbierac jako malo zabawna ironie, o tyle okreslenie Wilczka czy tym bardziej Cupiala "prezesinkami" uwazam za lekkie przegiecie, jako ze osobiscie cenie sobie ich wyzej od Andrzeja. |
|||
|
|
Senior Member
Offline |
|
|||
"Prezesinkę" mamy w klubie jedną i ja nie widzę powodów, dla których miałbym go cenić wyżej. Wciąż pośmiewisko na gruncie transferowym, wciąż gierki z zawodnikami (szpitale, wyniki badań, pierdoły), wciąż kłamstwa w mediach, a największy sukces jakim się chwali wszem i wobec jest taki, że miasto zbudowało Wiśle stadion. Gdzie baza? Z głupią szkółką Frankowskiego nie potrafili się dogadać. |
||||
|
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
||
|
eye63;752250[QUOTE napisał(a):
Cytat:
Cytat:
odszczekasz jak podpiszą jakieś kontrakty? ![]()
dziękuję za uwagę
|
|||
|
|
Senior Member
Od: 04.2009
Offline |
|
|
Heh ledwo Jirsak wszedł i już strzela. Oby chłopak się odbudował i doszedł do formy bo w piłkę grać potrafi...
|
|
|
|
Moderator
Od: 05.2005
Offline |
|
|
Brawo Tomek, w formie to on jest cały czas, na pewno nie odstaje formą od innych zawodników, ale szans na grę dostaje o wiele mniej.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Za Diaza w 11 powinien grać, bo Diaz ostatnio kaszane gra
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Znając życie, Tomas kartkę w sparingu dostał właśnie za takie zagranie.
![]() EDIT: A z formą Diaza, to pocekajmy może do pierwszych poważnych meczy. Może i pod koniec ligi grał gorzej, ale pamiętajmy, że jeszcze się nowy sezon nie zaczął! ![]()
Wszelkie błędy ortograficzne, gramatyczne, fleksyjne i inne są zamierzonymi działaniami autora tego posta i są objęte prawami autorskimi. Kopiowanie, powtarzanie i dyskutowanie o nich surowo zabronione.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Nie wiemy za co dostał kartkę ale przecież to nic złego, przynajmniej walczy i wykazuje zaangażowanie w gre
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
no mi chodzi o formę z końcówki sezonu. Niech gra kto chce tylko aby bramki strzelali ![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
A Drozdowicz dalej nie gra ehh to mi się nie podoba. Wpuszczą go na 20min a potem powiedzą że nie wykorzystał swojej szansy i zostanie odesłany do domu ...
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Juz gra
ma 30 min![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2008
Offline |
|
|
Jest Drozdowicz wszedł za Ćwielonga
![]()
"Chyba serce by mi pękło, gdyby człowiek któremu tak wiele zawdzięczam występował w ekipie największego rywala mojej ukochanej Wisły" - Kuba Błaszczykowski
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
||||
|
eye63 napisał(a):
eye63 napisał(a):
eye63 napisał(a):
eye63 napisał(a):
Gdyby wierzyc wszystkiemu co jest w prasie, to Andrzej Niedzielan od roku pali sie do odejscia z Wisly i na ma zamiaru robic przy tym zadnych problemow (zaznaczam, ze wierze klubowi, a nie jemu) Istnieje tez ewentualnosc, ze to klub wzial na siebie decyzje o odmowie Gornikowi, mimo ze to pilkarz odrzucil oferte. Do wczoraj uznawalbym to jako malo prawdopodobne, ale po slowach Ochalika nie mam juz takiej pewnosci. eye63 napisał(a):
Ostatnio edytowane przez Eustachy : 27.06.2009 o godz. 16:03.
|
|||||
|
|
Senior Member
Od: 10.2007
Offline |
|
|
Był ktoś na sparingu? Widział tego testowanego bramkarza, jak się spisał
P.S: Na oficjalnej jest skrót meczu sparingowego jak ktoś ma ochotę ![]() |
|
|
|
Tylko Wisła
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Bardzo poprawnie, co mial wybronic to wybronil, dobre wyjscia do pilki, pare razy ladnie "sciagnal". Jak ktos juz kiedys pisal, gra nogami to nie mocna strona, ale jezeli podpisze, to mysle ze bedzie tak jak z Mariuszem - w meczu z 10 pilek do niego, zawal na trybunach, ale sie nauczy
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Offline |
|
|
Nie wiecie przypadkiem czemu dzisiaj nie zagrał Peter Singlar ? Kontuzja ?
Co do meczu to szkoda że nie dano szansy Drozdowiczowi od pierwszych minut , tak to najpewniej Wisła nie podpisze z nim kontraktu . |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Na potwierdzenie słów: - Na dzień dzisiejszy Emil Drozdowicz nie jedzie z nami na zgrupowanie - poinformował dzisiaj Rafał Janas, asystent Macieja Skorży. Testowany w ostatnich dniach młody napastnik zagrał niespełna pół godziny w meczu z Rużomberokiem, to jednak zbyt krótki okres czasu, by rzetelnie ocenić jego umiejętności. - Być może Emil dołączy do nas już w trakcie obozu, ale na tę chwilę pozostaje on w kraju - powiedział Rafał Janas. wislasoccer.com |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2008
Offline |
|
|
Właśnie obejrzałem. Powiem szczerze ,ze jestem pod wrażeniem jego 2 parad po strzałach z dystansu. Szczególnie przy jednej się ładnie wyciągnął. Warunki fizyczne ma bardzo dobre jak na bramkarza- wręcz idealne.Z opinii osób, które były wiem ,że posiada niezły refleks i skocznosć.Podobno troche słabiej gra nogami ,ale ma dopiero 23 lata chłopak.Nad wszystkim można popracować... Jestem pewien ,że jakby trafił na warsztat do pana Dowhania to w przyszłym sezonie grałby na poziomie Muchy , a może i lepiej. Zobaczymy czy będzie miał tą wątpliwą przyjemność popracować z Panem Kazimierski....
![]() Cytat:
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2008
Offline |
|
|
Co do Drozdowicza to szkoda że nie grał od początku i nie mógł zaprezentować swoich umiejętności przy zawodnikach pierwszej drużyny.Tak to wszedł razem z graczami młodej ekstraklasy i nie miał okazji żeby się pokazać,bo Rużemberok częściej był w natarciu.
Ostatnio edytowane przez PotiWisla : 27.06.2009 o godz. 18:39.
![]()
"Chyba serce by mi pękło, gdyby człowiek któremu tak wiele zawdzięczam występował w ekipie największego rywala mojej ukochanej Wisły" - Kuba Błaszczykowski
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Podpisać na rok z nim kontrakt,zawsze jakieś rozwiązanie. Widać chłopak fajnie parę razy obronił,to tylko jeden mecz albo ,aż jeden.
Powód: błąd:)
Ostatnio edytowane przez Marcinnno : 27.06.2009 o godz. 18:35.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Ok, a na jakiej podstawie tak uważasz? Dlaczego nie mógł dostać szansy choćby w sparingach pierwszego zespołu? Dlaczego na siłę robiono z niego lewego pomocnika? Jak dla mnie gość szansy nie dostał. Ale to już sprawa klubu.
Nasz prezes rozwiązał kontrakt bez żalu z zawodnikiem, który stanowił oblicze zespołu, natomiast zawodnika, który jak twierdzisz jest za słaby na pierwszy skład, lepiej trzymać za 100 tys. euro w rezerwach. Co mam odszczekać? To, że zrobiono z poszukiwań bramkarza cyrk? Czy może cyrk z badań? Co mam odszczekać, słowa o tym, że klub zachowuje się tak profesjonalnie, że jeśli tego kontraktu z Bożokiem nie podpiszą, to Ci w Rużomberoku będą sikali na każdy faks z herbem Wisły i każdą ofertą transferową? Oczekuję profesjonalizmu od tych panów. Świetnie się dzisiaj zachował Bożok, bo znając życie po jednym sparingu nasi gotowi byli z niego zrezygnować, nie mówiąc już o tym, co by było gdyby doznał jakiejś kontuzji. Eustachy - Kasperczak mówił to dla nSportu, to jego słowa. Po drugie ileś Ty razy widział tego Niedzielana na boisku? Brożek też potrafił prezentować się marnie, tzn. że jest słabym napastnikiem? Nie byłoby tej rozmowy, gdyby Niedzielanowi dano jakąkolwiek szansę, była ku temu okazja. Co do śm.. g... to nie jest pod adresem Wisły, bo tę rozumiem szerzej niż samych działaczy, natomiast nie da się ukryć, że "u góry" to śmierdzi jak cholera i z tego powodu, że wymieniono fasadę, na ciut bardziej znającą się na rzeczy i lepiej się prezentującą, nie znaczy, że będę całował kogoś w pupę, bo jest lepiej niż było, a inni to w ogóle mają gorzej. Ten klub ma potencjał, by być profesjonalną marką i niestety z niego nie korzysta należycie |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2006
Offline |
|
|
Też mi go szkoda. Niby w tych meczach co dostawał szanse to wypadał marnie, ale uważam że powinien pojechać na obóz, przepracować cały okres przygotowawczy i powinni mu dać szansę, nic więcej. A jakby jej nie wykorzystał to dopiero coś kombinować. A tak szkoda, on jest niewątpliwie dobrym napastnikiem, szkoda że nie dostał szansy.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2008
Offline |
|
|
Ile razy Niedzielan zagrał w ataku z Brożkiem ? 45 minut na cały sezon ? No to wiecie.
![]() |
|
|
|
Tylko Wisła
Od: 11.2002
Offline |
|
Szkoda faceta, glupia kontuzja go dobila :(
Ostatnio edytowane przez mic : 27.06.2009 o godz. 22:00.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
eye63 napisał(a):
Moze po prostu zakodowales/zaszufladkowales sobie pewnien obraz pilkarza, ktory ma sie nijak do rzeczywistosci ? Jasne, ze w ostatniej rundzie nie dostawal szans, ale Skorza mial go caly czas na treningach, ktore to w duzej mierze decyduja o tym, czy ktos sie lapie do skladu. Nie sadze, aby nasz trener, o ktorym chlopaki z zespolu mowili, ze jego pilkarskim synem jest...Niedzielan, nie potrafil trafnie zanalizowac jego przydatnosci. A wybacz, ja barziej ufam jego ocenie niz twojej. Juz kiedys ci wyliczylem, ze Niedzielan po powrocie z kontuzji, we wszystkich rozgrywkach dostal ponad 1000 minut grania, co uwazam za calkiem spory kawalek czasu, do tego by wywrzec na kims odpowiednio dobre wrazenie. Zamiast tego mielismy wrazenia negatywne, a przynajmniej ja to tak oceniam i jak widac Skorza rowniez. Nalezy zalowac, ze tak to sie zakonczylo, bo przeciez wszyscy sporo sobie obiecywalismy po tym transferze. |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2008
Offline |
|
|
Z oficjalnej strony Poloni Bytom po ich sparingowym meczu w ktorym bronił Cebanu:
"Warto odnotować dwie pewne interwencje Cebanu, który pod koniec meczu obronił remis dla Poloni" Trzymam kciuki zeby powiodlo się Ilie w Polonii.. a jestem pewny ze chłopak się rozwinie i bedzie dobrym mocnym bramkarzem.
Ostatnio edytowane przez grzesiek632 : 27.06.2009 o godz. 22:19.
![]()
"Wisła to nasz nałóg, to nasza heroina
i gdyby nie ONA - świat mógłby się zatrzymać.." |
|
|

|
||||||
![]() |
|
|