|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła: | |||
| wzmocni się |
|
44 | 26,19% |
| osłabi |
|
97 | 57,74% |
| zmiany kadrowe nie będą odczuwalne |
|
27 | 16,07% |
| Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 11.2006
Offline |
|
|
Cytat:
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2004
Offline |
|
|
fialo, ja nie dyskredytuje gościa tylko dlatego, że jestem serbem i gra w nk travnik. po prostu irytuje mnie pisanie (i to nie tyczy się tylko jego sytuacji) o jaki to wielki talent, albo jaki to drewniak i z pewnością się nie sprawdzi. o piłkarzach, którzy aktualnie mają do nas przyjść (bożok, nurković, carlithos) wiemy tylko tyle, że są....piłkarzami. Bo nie mogę zrozumieć na jakiej podstawie ktoś wydaje opinie, że ten jest taki a tamten taki. Czy ktokolwiek śledzi ligi, w których grają? To na jakiej podstawie niektórzy eksperci wydaja sądy ? Talentem bramkarskim jest np. Glikiewicz, a drewnianym zawodnikiem Szeliga z Cracovii, bo można to naocznie stwierdzić, włączając sobie Orange czy C+ co tydzień i oglądając ich w akcji. Natomiast Nurković jest dla nas zupełnym anonimem i dopóki nie poaże się pare razy w barwach Wisły to nie ma co go oceniać na wyrost, bo może skończyć jak Trabalik, albo może okazać się Dolhą z czasów Wisły.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2005
Offline |
|
|
Ja tam o tym bramkarzu się nie wypowiadam bo tak jak każdy, na oczy go w akcji nie widziałem, natomiast niejaki 'Sztilicz' tez przyszedł z ligi bośniackiej i z klubu trochę lepszego niż ten cały Travnik ale tez od kilku lat nie grającego niczego szczególnego w lidze.Co by o nim złego nie mówić to jest to technik jakiego w naszej lidze nie ma więc na pewno nie można skreślać chłopaka już teraz.
O reprezentacji już pisałem - rośnie 3 siła na Bałkanach a grajków indywidualnie to już mają o wiele lepszych niż my niestety. ![]()
94 - Allah Akbar!!
|
|
|
|
Banita
Od: 06.2009
Offline |
|
|
http://www.sportowefakty.pl/pilka/20...eckiego-klubu/, http://www.sportowefakty.pl/pilka/20...konca-kariery/
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- P.S. Kierunek grecki ze wszystkich, które do tej pory były na tapecie jest najbardziej realny – poziom tej ligi odpowiada bowiem możliwością Pawła – żaden mocny klub z najmocniejszych lig nie złoży oferty zadawalającej samego piłkarza i klub, co najwyżej Broziem mogłyby zainteresować się beniaminki ligi francuskiej, włoskiej etc ale chyba nie są to ambicje Pawła nie mówiąc już czy takie kluby stać będzie na taki wydatek tj. ok. 4 mln euro – zwłaszcza, że za takie pieniądze można by mieć lepszego napastnika, choćby w ubiegłym roku Dzeko, przechodzący z Teplice do Wolfsburga (dwa lata temu) kosztował coś koło 3 mln euro… Co do wypowiedzi Głowy, sami piłkarze zdają sobie sprawę, że bez kilku konkretnych wzmocnień będzie w nadchodzącym sezonie bardzo ciężko o zadawalające wyniki zarówno w Europie jak i lidze |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2008
Offline |
|
|
Nie wiem jak wy , ale ja widzę w końcu jakiś postęp w polityce transferowej ( o ile można to tak nazwać) naszego klubu. W końcu testujemy gościa ,który był już w kilku meczach obserwowany a nie kolejnego -no name. Co prawda klub ,w którym występuje nie robi wrażenia ,ale jeżeli ociera się o reprezentacje w wieku 23 lata to myślę ,że coś potrafi. Wiecej nie mogę powiedzieć ,bo go w życiu na oczy nie widziałem...Mam nadzieję ,że wkrótce nasza redakcja przygotuje jakiś filmik z testów ,gdzie można będzie mu sie przyjrzeć , chetnie obejrzałbym go również jutro z Rużomberokiem.
![]() Cytat:
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2006
Offline |
|
|
A ten Drozdowicz jest jeszcze na testach czy już go odesłano?
![]()
Nie! Jeszcze trochę! Mamy czas! Bo widzicie
Do stracenia nikt z nas nie ma nic - i tyle! A więc krzyczmy! Krótką chwilę - całe życie! Nim znikniemy - głośno krzyczmy krótką chwilę! Kasperczak trzymaj się!!! |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2008
Offline |
|
|
Nie jestem pewien ,ale chyba jest. Ma zaprezentować sie w sparingu i wtedy klub ma podjąć decyzje co do jego przyszłości.
![]() Cytat:
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2008
Offline |
|
![]() |
|
|
|
ANAJNARAB
Od: 05.2004
Offline |
|
|
Dyskusje o naszych bramkarzach trenerach bramkarzy została przenisiona na Nasi piłkarze
|
|
|
|
Banita
Od: 05.2009
Offline |
|
|
na jednym z portali pisza ze Gol prawdopodbnie skorzysta z oferty Zaglebia, ktore zlozylo mu oferte. ale pewnie nie tylko Zaglebie bedzie jeszcze skladalo oferty temu zawodnikowi , jesli faktycznie jest do wziecia za darmo. zgadzam sie z Uranem ze Wisla moglaby o niego powalczyc, chcoc ze chlopak dopiero zagral jeden dobry sezon w lidze
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2007
Offline |
|
|
Myślę, że priorytetem jest bramkarz(miałem zawsze bardzo dobre zdanie co do umiejętności czysto bramkarskich Pawełka, ale to co ten chłop wyprawia czasem przyprawia mnie o palpitacje serca) jeśli chcemy coś pokazać w Europie.Zobaczymy co z tym Bozokiem i obrońca brazylijskim a podpisać kontakt z Drozdowiczem powinni chociażby z powodów stricte finansowych(chlopak z miejsca bedzie wiecej wart po roku grania(oby) w Wisełce)
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2008
Offline |
|
|
Nie uważacie że 600tys Euro(klauzula odejścia) to nie jest za dużo za gościa co strzela tyle bramek w 2 lidze co Micański? Ciężko będzie za takie pieniądze sprowadzić kogoś równie bramkostrzelnego. Przy tym koleś jest młody i co najważniejsze odpada konkurencja Ziemniaków bo napewno tam nie wróci.
Ostatnio edytowane przez Raporter : 26.06.2009 o godz. 20:30.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2003
Offline |
|
Zgadzam sie natomiast z Uranem - o Gola warto powalczyc. Niezly defensywny pomocnik za darmo. |
|
|
|
Banita
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2006
Offline |
|
|
tak naprawdę nie wiemy co maja w głowach Bednarz Wilczek Cupial
oni tylko wiedza. Mogą kogos kupic za gotowke, ale moga takze tylko bazowac na free transfer. ![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Cytat:
|
|
|
|
Banita
Offline |
|
|
po prostu potrzeba porzadnego rywala, zeby wchodzil na plecy Pawelkowi, a bedzie to korzyscia dla ich obu, a tym samym i dla NAS wszystkich. Nie moze byc tak ze jest jeden bramkarz powiedzmy sredniej klasy i z tylu dlugo dlugo nic... choc przeciez, kazdy wie o co chodzi. zdrowa i porzadna rywalizacja na pozycji bramkarza MUSI byc i tyle. 3 bramkarz moze byc mlodym, zdolnym, perpektywicznym graczem, ktory rozwija sie poczatkowo w ME. powiedzmy sobie szczerze, ze jesli Wisla potwierdzi nowego bramkarza, a w tym okienku jestem przekonany ze tak bedzie, oznacza to raczej koniec przygody z Wisla Cebanu...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2008
Offline |
|
|
*JarTSW*- nie koniecznie w ten sposób, ale jak zdobywaliśmy mistrzostwo w sezonie07/08 to mógł dac więcej grać rezerwowym. Albo w np. PP zdecydowanie na Cebanu postawić.
Ale wiadomo, że my szukamy kogoś takiego jak kiedys był Dolha... Szczerze mówiąc to krytycznym okiem patrzę na tego testowanego br- Nurkovica. Chyba nie o kogoś takiego nam wszystkich [zw. z Wisłą] chodzi. :/Co do Gola- fajnie byłoby go zobaczyć na R22, ale... Nie róbmy sobie nadziei. Zagłębie ma kasę- więc tam może iśc [a oni go tam z chęcią zobaczą i bd się starać o Janusza]. Lech- jeśli będą go na prawdę chcieć, to go ściągną. My? Skorża by chyba z nożem do p. Jacka musiał przyjść <rotfl> Chociaż gdyby Mauro odszedł.... no to może wtedy.... {o ile nie będzie za późno }![]() Krakowska Wiślaczka!
|
|
|
|
Banita
Od: 02.2004
Offline |
|
|
Według 90minut.pl Ilie Cebanu jest przymierzany do Polonii Bytom.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Mnie zastanawia dlaczego nie podpisują tych kontraktów z Bozokiem i Carliniosiem,z tym drugim to jeszcze rozumiem bo muszą sprawdzić czy faktycznie jest za darmo i to pewnie troche trwa..ale Bozok?! jak ten chłopak się czuje w takiej sytuacji?..Przeszedł testy,podobno wydolnosciowo wyniki znakomite,nie ma wygurowanych rządań finansowych i co? Wilczek:transfery w lipcu;]..nie zdziwie sie jak Bozok zrezygnuje z podpisania kontraktu i bedzie po ptokach.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2008
Offline |
|
|
Jak dla mnie jest żenadą, iż nawet nie powalczyliśmy o Kasprzika, a na testy ściągamy już nastego bramkarza, który obawiam się, że podzieli los swoich poprzedników czyli po prostu zostanie wyśmiany!
To samo się tyczy kontraktów z Bozokiem i Carliniosem...po co ta zwłoka?!? Czy szanowny Pan Bednarz wyczekuje momentu aż znudzi im się oczekiwanie na umowy sami poinformują klub że nie są już zainteresowani grą dla nas! P.S. Czemu Glik nie jest nawet w kręgu zainteresowań naszego pożal się boże dyrektora sportowego!?!?!?!?!?!? ŻENADA!!!!!!!!!!!!!!! ![]() ![]() ![]() JEDNO SERCE JEDNO BICIE WISŁA KRAKÓW PONAD ZYCIE!!! |
|
|
|
Guest
|
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
|
Zadna zenada!
Kasprzik nie był nam wcale potrzebny. Tylko specjalnie walneli fame ze go chca zeby Lech wiecej kasy rzucił i tyle. Mysle ze Nurkovic jest porownywalny z Kasprzikiem. Skoro jest nr 2 w Bosni to chyba cos znaczy? I gorszy od Kasprzika byc nie moze co nie? Do tego skoro Kasprzik w swoich wypowiedziach tak chwalił Lecha to po co nam taki ktos? Myslisz ze on by wybrał Wisle czy Lecha jakby dostał 2 porownywalne kontrakty? Z Bozokiem i Carlinhosem roznie moze byc. My nie znamy wszystkich kulisow i dlatego niepiszcie ze zenada itp bo wlasnie takie wypowiedzi sa zenada. Najpierw media dmuchaja balonik a Wy to łykacie i pozniej ze Wisła jest ble, bo nie sciaga Kirma, Vladavicia, tego brmkarza ze Standartu? Przeciez z Vladaviciem juz był wywiad juz tak blisko był Wisły. Moze teraz z Bozokiem jest podobnie i media same wymyslaja wywiady albo cała sprawe rozdmuchuja zeby miec poczytnosc? Ja jestem zdania ze jak trenerzy stwierdza ze Bozok jest nam potrzebny to kontrakt podpisza. Moze juz jest wszystko dogadane wiec sie tak nie grzej i nie mow ze to zenada. Z Carlinhosem jest sprawa ze trzeba w papieach poszukac ze jest wolnym zawodnikiem dlatego sie moze przedłuzac. Okienko sie jeszcze nie zaczeło a tu juz niemal Wisła zwyzywana za swoja polityke transferowa w tym okienku ;/ |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2006
Offline |
|
|
Napastnicy pare razy kopneło prosto w Kasprzika i już wielki bramkarz, Glik pare przyzwoitych meczów i już płacz że go nie ściągneliśmy. Ja pamietam już takie gwiazdy tego forum jak Jarka, Komorowski, Zahorski, Grzelak, Zieliński, Majewski, Bonin i wielu innych. Dzięki Bogu że ich nie ściągneliśmy bo teraz byłby pewnie płacz i zgrzytanie zębów, ale jak widać każdy powód jest dobry żeby dowalić Bednarzowi
![]()
"Nieważne, czy Wisła bedzie wtedy mistrzem Polski, czy ekipą I, II czy III ligową. Swe ostatnie mecze w karierze chcę rozegrać z Białą Gwiazdą na piersi."
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
|
Uczepiliście się naszego testowanego... Byłem dziś na treningu i spisywal sie conajmniej poprawnie, rzekłbym iż lepiej niż Ilie (niestety opinia subiektywna, nie wg jakichs kosmicznych wzorów a la 90minut.pl i szanse na MP Wisły).
Podobnie sprawa ma się z Emilem Drozdowiczem (nie pomyliłem się?). Sprawia wrażenie człowieka z charakterem i determinacją, nie boi się, nie spalił się pomimo treningów z gwiazdami polskiej OE, zaś wg opowieści panów obecnych na treningu wczoraj, na gierce pokazał się z bdb strony. Nie można również p.Bednarzowi zarzucić, że NIC nie robi. Dziś co kilka chwil ktoś do niego dzwonił (zakładam ze to nie koledzy z Legii). Spokój by się wszystkim przydał. I zaufanie do sztabu. Bo mimo medialnie najsłabszych transferów, 2 raz z rzedu Mistrzem Polski jest Wisła, Wisła najlepsza jest... ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2008
Offline |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
racja masz mr_kwolf
to sa gwiazdki jednego sezonu, jeden mecz sie takiemu uda i mysli ze jest gwiazda. Potem odchodzi zagranice przyklad Matusiak i okazuje sie jaka z niego gwiazda. Nie sztuka kupic zawodnika,ale sztuka jest kupic dobrego. Pamietam u nas takich zawodnikow jak Jacek Kowalczyl Olek Kwiek wielkie gwiazdy jednej czy dwoch rund a w Wisle sobie nie poradzili i gdzie teraz oni sa?graja w Odrze. Pamietam jak dlugo o Kowalczyka walczyli a potem siedzial na lawce albo kontuzje leczyl. Zawodnik jedna runde zagra obojetnie czy ekstraklasa czy 1 liga i wolaja juz za niego milion albo wiecej Brawo dla Bednarza i zarzadu ze pozbywaja sie niepotrzebnych graczy. Niedzielan mialby honor i dogadal sie by z Wisla i rozwiazal kontrakt. Jeszcze tak Cantoro sie pozbyc i ile kasy zostanie w klubie. Cantor ma jeden z najwiekszych kontraktow. Bo on jesli dobrze pamietam nie jest uzalezniony od meczow. Brawo. Mam nadzieje ze za ta kase co zyskaja z kontraktow zatrudnia kogos , trzeba im zaufac. Chociaz ciezko bedzie. Najlepiej musze nie czytac gazet portali interenetowych i bede mial spokoj. Nie bede sie denerwowal.
Ostatnio edytowane przez qchar90 : 26.06.2009 o godz. 22:31.
![]() |
|
|
|
Banita
Od: 06.2009
Offline |
|
|
A tak poważnie to dlaczego w sparnigu nie zagra Carlinhos - skoro nikt z Wisły go nie miał wcześniej możliwości zobaczyć w spotkaniu o punkty- przyjechał, zrobili mu testy i co uciekł do Brazyli
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- Jeżeli klub nawet nie wie czy zawodnik ten jest związany umową z kimś innym - to tym bardziej nie rozumiem tego postępowania, kontrakt dostanie za piękne oczy czy co.... Moim skromnym zdaniem zarówno Wilczek jak i Bednarz nie są osobami na tyle kreatywnymi by w najbliższym czasie coś ruszyło do przodu z transferami na miarę pucharów- obaj panowie zabierają się do tego jak muchy w smole - tym bardziej że już w styczniu było wiadomo że Zieniu i Baszczu odchodzą- sam Jacuś mówił o tym na zgrupowaniu w Hiszpanii.... I jakie mamy efekty jego pracy od tamtej pory - żadne, nawet już go w mediach nie słychać zaszył się gdzieś na bezludnej wyspie czy co.... Nie wiem za co te brawa niektórych dla zarządu... |
|
|

|
||||||
![]() |
|
|