|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 04.2009
Offline |
|
|
Właśnie dlatego Wisła powinna mieć jakieś powiązania z tą szkółką, żeby w wieku kilkunastu paru lat podsyłali nam talenty i żeby mogli już się rozwijać w profesjonalnym klubie. albo żeby chociaż żeby jakiś scout na tych zajęciach był i wyłapywał talenty. Jeżeli tacy młodzi w wieku kilku lat już są rozwijani przez profesjonalistów a nie klepią piłką na ulicy to naprawde coś może z nich być. Oby to Wisła umiała wykorzystać.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Bo wszędzie lepiej niż w TSie ... :( A wychowanków to już od dawno nie mamy - ostatni wychowanek grający w Wiśle to rocznik 72 (o ile dobrze pamiętam)
![]()
Kibic z sektora A wizytówką klubu
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2008
Offline |
|
|
HEHE no tak ale mam nadzieje że oni będą nam podsyłać te "perełki" i będą w przyszłości dla nas grać...
![]() ![]() ![]() JEDNO SERCE JEDNO BICIE WISŁA KRAKÓW PONAD ZYCIE!!! |
|
|
|
Forumowiczka z jadem. Nietrującym.
Od: 10.2003
Offline |
|
|
Juszczyk, Mączyński, Kowalski - nie wiem czy mamy inną Wisłę Kraków, bo jak nie to są naszymi wychowankami ... więc ten rocznik 72 to lekka przesada. Nie są (byli) może gwiazdami, ale bezprzesady że ich nie ma w ogólę.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Juszczyk na pewno nie jest wychowankiem Wisły tylko Górnika Wieliczka
|
|
|
Offline |
|
|
Oooo to ciekawe ...
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Co do 2 pozostałych sprawdziłem faktycznie to są prawdziwi wychowankowie Wisły ale chyba gwiazd światowego formatu z nich nie będzie..
![]() ![]() ![]() ![]() JEDNO SERCE JEDNO BICIE WISŁA KRAKÓW PONAD ZYCIE!!! |
|
|
|
Offline |
|
|
Ty mi lepiej powiedz skąd wytrzasnołeś ten Górnik Wieliczka ?!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Na 90minut.pl jest ze 00/01 gra w juniorach Wisły ale z tego co mi się wydaje to on jeszcze wcześniej zaczynał w Wieliczce...
(mogę się mylić ale nie sądzę )![]() ![]() ![]() JEDNO SERCE JEDNO BICIE WISŁA KRAKÓW PONAD ZYCIE!!! |
|
|
|
Offline |
|
|
Mylisz się.
No chyba, że nawet sam Marcin nie wie, że nie jest wychowankiem Wisły ... Cytat:
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Prawdę mówiąc bracia Brożkowie to może nie tacy w całości wychowankowie Wisły, ale trzeba przyznać, iż zarówno Paweł jak i Piotr spędzili trochę czasu w zespole młodzieżowym. (Paweł przyszedł do Wisły chyba na początku 99 roku a pierwsze ligowy mecz rozegrał dopiero 8 kwietnia 2001 roku)
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2004
Offline |
|
Do dzisiaj nie mam ANI JEDNEGO boiska treningowego dla Wiślaków.Tych młodych i tych starszych. Zatem idea założenia szkółki dla chłopaków przez byłych piłkarzy Wisły to super pomysł. Powód: zgubilem zdanie ;-)
Ostatnio edytowane przez Pan Jotka : 26.06.2009 o godz. 07:24.
![]()
http://www.youtube.com/watch?v=vbTMz...layer_embedded Zaczyna się od piknika....
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2007
Offline |
|
|
Rodzice płacą ok. 120-130zł miesiecznie
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2005
Offline |
|
|
W ogóle coś z tym szkoleniem u nas jest totalnie spierdzielone.Ja bym rozumiał gdybyśmy byli takim ManU, Barcą, czy Realem które ściągają najlepszych z całego świata ale u nas...Żeby w takim klubie, w tak dużym mieście nie dorobić się sporej grupy solidnych grajków, grających z powodzeniem w ekstraklasie.Dziwne to
![]()
94 - Allah Akbar!!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Jeśli to jest prawda to jedyne do czego będzie nadawała się ta szkółka to do zarabiania pieniędzy, a nie do wyłowienie jakichkolwiek talentów. Bo powiedzmy sobie szczerze, że przeciętnego rodzica nie stać na taki wydatek, a więc pójdą tam dzieci bogatszych i będzie lans, że grają w szkółce blisko związanej z Wisła..
|
|
|
|
bananowy chłopiec
Od: 07.2006
Offline |
|
|
Dzieci bogatych rodzicow nie wywalą
![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
![]()
"Ścieżka sprawiedliwości wiedzie przez nieprawości
samolubnych i tyranię złych ludzi"...... |
|
|
|
Banita
Od: 07.2005
Offline |
|
Chyba że piszemy już o skrajnej biedzie i ubóstwie to rozumiem. |
|
|
|
Militaris
Od: 01.2006
Offline |
|
|
FC Barcelona
![]()
Pro Fide, Rege, Lege et WISŁA.
|
|
|
|
Member
Offline |
|
|
Dokładnie. W finale LM grało 6 wychowanków jak dobrze pamiętam. W reprezentacji Hiszpanii gra na Pucharze Konfederacji również 6 wychowanków i to w pierwszym składzie
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Zgadza się ,tylko to chyba wyjątek na skalę światową i w pierwszej jedynastce wychowanków jest może czterech.Messi,Iniesta,Xavi,Puyol.
![]()
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2008
Offline |
|
|
Valdes, Pique, Busquets...
![]()
WISŁA ZŁOTY WIEK
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Taa, a Messi to wychowanek Barcelony.
![]() ![]() |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2005
Offline |
|
|
kristos - jasne, dlatego pisałem że jeśli chodzi o konkretne drużyny to mnie to nie dziwi bo oni wybierają sobie najzdolniejszych grajków z całego świata.My jesteśmy właśnie takim ogórkiem jeśli chodzi o europejską piłkę - wymagania co do graczy są o wiele niższe więc teoretycznie powinno nam być łatwiej , gdyby system szkolenia od lat najmłodszych był w pełni profesjonalny.
A boli mnie to bo taki czasy nadeszły ze na cudzych rokujących nas nie stać a swoich nie mamy. ![]()
94 - Allah Akbar!!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Chcecie porównywać drużynę z 10 mln budżetem i drużynę z pewnie 25 krotnie większym ?€
Klub w którym pierwsza drużyna ma jedno boisko treningowe z klubem który pewnie ma cały ośrodek treningowy ? Jeśli tak ,to OK.... ![]()
|
|
|
Militaris
Offline |
|
![]() (tak tak - wiem, że to ewenement )A nie? Dołączył do młodzieżowej drużyny w 2000 roku.A już kompletnie nie rozumiem czemu się czepiasz Valdesa i Pique. Ale to nie temat o tych, którzy Wisły nie pokonają. Sorry za off top.
Ostatnio edytowane przez Krissu : 26.06.2009 o godz. 13:28.
![]()
Pro Fide, Rege, Lege et WISŁA.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2007
Offline |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
siuśmajtek napisał(a):
|
||
|
|
Senior Member
Od: 11.2006
Offline |
|
|
Małecki jest wychowankiem Wigier Suwałki, czego sam nigdy się nie wypierał. Nie szukajmy na siłę tych wychowanków. Zresztą podajcie mi klub teraz w ekstraklasie, który jedzie na swoich wychowankach, z wyboru tzn. nie z przyczyn finansowych. W Polsce nie ma ośrodków szkolenia, nawet wojewódzkich centr, które skupiają najlepszych piłkarzy, dlatego dużo ważniejszy jest dobry skauting w niższych ligach, aby zanim potencjalne talenty się zestarzeją czy też ich trenerzy, poziom ligi inni kopacze ich zniszczą, trafiali do lepszych zespołów. Na razie fajnie to funkcjonuje na przykładzie Legii (Borysiuk, Rybus, Majkowski, Paluchowski), gdzie ściąga się młodych chłopaków i powoli wprowadza do zespołu.
![]() ![]() Fanatykiem już nie będziesz jak na halę nie przybędziesz! Tylko Wisła! |
|
|
|
Member
Od: 01.2008
Offline |
|
|
Hej MatMario. Mam do ciebie zapytanko: w swoim wpisie napisałeś jakoby Marek Konieczny bronił Kokoszki po jego wyjeździe do Włoch. Skąd posiadasz taką wiedzę? Czytałeś jakieś wywiady, filmy, artykuły? Pamiętam, że w dniu ukazania sie artukułu na Interii o skorzystaniu przez Kokoszkę z prawa Webstera oskarzyłem Koniecznego o wyprowadzenie Kokosa z Wisły. Wiele przesłanek wskazywało bowiem na to. Inna sprawa, że w pierwszym, "przeciekowym" artukule Miśka Białońskiego było sporo niedorzeczności. Po moich wpisach Marek Konieczny zalogował się w komentarzach i wyjaśnił większość moich zarzutów (nie wszystkie bynajmniej). Ponieważ sprawa ta mnie bardzo interesowała zagadnąłem dwa razy Marka, ale nie był specjalnie skory do komentowania wydarzeń dot opuszczenia klubu przez Kokosa. Sledzę dość dokładnie wydarzenia związane z klubem ale bynajmniej nie dostrzegłem żadnych publicznych wypowiedzi Koniecznego w Których broni Kokoszkę, jak to napisałeś.
Może jeszcze słówko o komentarzach Marka Koniecznego dotyczących innej osoby, która pracowała w Wiśle. Chodzi o Dana Petrescu, któremu niektórzy piłkarze poprzez zaprzyjaźnionych dziennikarzy obrabiali dupę za plecami, szkalując jego dobre imie i nieposzlakowaną reputację. Pamiętam wypowiedź Konia, dot. dywersyfikacji metod treningowych dla poszczególnych grup zawodników. Marek wziął Dana w obronę, czym mógł narazić się niektórym piłkarzom. Sam uważam Petrescu za najbardziej profesjonalnego trenera w historii klubu i wyjaśnienia Marka przyjąłem z dużą satysfakcją.
Ostatnio edytowane przez Romy S. : 28.06.2009 o godz. 03:06.
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|