The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Zamknięty temat

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
eye63
Senior Member

Od: 06.2007

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 23.06.2009, 09:30
maciejkus napisał(a):Wyświetl post
trochę newsow z Estonii:

http://www.newsclock.com/visit.php?linkid=3480

http://www.sportnet.ee/artikkel/85635

http://www.sportnet.ee/artikkel/85637

jak ktos rozumie po estonsku to prosze o streszczenie co o nas piszą?
Z pierwszego artykułu:

Levadia wpadła na tytana europejskiej piłki

Trener Levadii: mam gdzieś takie losowania, idę chlać przez 3 tygodnie, wyciągnijcie mnie na mecz z rynsztoka

Piłkarze Levadii: O k..., to już wolelibyśmy Real Madryt

Nikita Andrejew: ja się nie załapałem do Legii, a Legia to małe g... przy Wiśle

Bramkarz Levadii: Pawełek to mój idol, jest lepszy od Buffona

Premier Estonii: wylosowanie Wisły to jak wybuch elektrowni w Czarnobylu, a my nie mamy szans na ucieczkę

Skauci Levadii: w Wiśle jest Brazylijski mistrz świata U-17 i nie łapie się na razie na testach!

Dyrektor sportowy Levadii: golę się na łyso (wszędzie)

Wieści z Wimbledonu: Levadia wpadła na Wisłę

Prezes Levadii: o k^*#^@#, ja ^&^@^&*$@, ch&*#&@ by to trafił, ja chcę do mamy

Członek zarządu: zmoczyłem się ze strachu, gdy usłyszałem, że trafimy na Wisłę

Kibic Levadii: Sobol to kozak, kibicuję mu od dziecka
Pan Jotka
Senior Member

Od: 12.2004

Stary 23.06.2009, 10:06
eye63 napisał(a):Wyświetl post
Z pierwszego artykułu:

Levadia wpadła na tytana europejskiej piłki

Trener Levadii: mam gdzieś takie losowania, idę chlać przez 3 tygodnie, wyciągnijcie mnie na mecz z rynsztoka

Piłkarze Levadii: O k..., to już wolelibyśmy Real Madryt

Nikita Andrejew: ja się nie załapałem do Legii, a Legia to małe g... przy Wiśle

Bramkarz Levadii: Pawełek to mój idol, jest lepszy od Buffona

Premier Estonii: wylosowanie Wisły to jak wybuch elektrowni w Czarnobylu, a my nie mamy szans na ucieczkę

Skauci Levadii: w Wiśle jest Brazylijski mistrz świata U-17 i nie łapie się na razie na testach!

Dyrektor sportowy Levadii: golę się na łyso (wszędzie)

Wieści z Wimbledonu: Levadia wpadła na Wisłę

Prezes Levadii: o k^*#^@#, ja ^&^@^&*$@, ch&*#&@ by to trafił, ja chcę do mamy

Członek zarządu: zmoczyłem się ze strachu, gdy usłyszałem, że trafimy na Wisłę

Kibic Levadii: Sobol to kozak, kibicuję mu od dziecka

Pisze takze ze jest do kupienia nalepszy snajper Wisly--Beto.Rozwazaja korekte planow budzetowych Estonii i przeznaczenie na ten transfer 30%PKB Estonii. W razie ewentualnego powodzenia transferu uzyskaliby przewage psychologiczna nad Wislakami juz przed meczem. Bednarz skomentowal te spelkulacje krotko: Spie%$lac....Kawowy odchodzi do Realu.Mam juz obietnice Pereza w smsie, ze Beto zalapie sie wtych 300mln ojro wydanych na wzmocnienie Realu przed Champions League
Ostatnio edytowane przez Pan Jotka : 23.06.2009 o godz. 10:08.
xdarek
Senior Member

Od: 07.2007

Stary 23.06.2009, 10:11
Czy wiadomo już jaka telewizja bedzie pokazywała mecze Wisły w pucharach?
banasik
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 23.06.2009, 10:17
Polsat wykupił prawa do transmisji LM i Pucharu Europa na swojej antenie
StelmiOriginal
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 23.06.2009, 10:21
A eliminacje tez?
WISŁA!!!
killzone
Senior Member

Od: 07.2008

Stary 23.06.2009, 10:30
StelmiOriginal napisał(a):Wyświetl post
A eliminacje tez?
Jesli chodzi o Was, to do trzeciej rundy eliminacji Wisla moze odsprzedac komu jej sie podoba prawa do transmisji, a od 4 rundy juz Wisle moze pokazywac albo eNka albo Polsat.
zim zum
Senior Member

Od: 04.2004

Stary 23.06.2009, 10:33
a nie ma takiego przepisu, że mecze polskich drużyn w pucharach są pokazywane w ogólnodostępnej TV. Kiedyś był taki rok, że te mecze były pokazywane w kodowanych i potem coś tam pozmieniali i jest jakiś taki wymóg.
xdarek
Senior Member

Od: 07.2007

Stary 23.06.2009, 10:48
własnie bo tvp miało wykupione prawo do transmitowania polskich druzyn w pucharach
Marszałek
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 23.06.2009, 11:09

[/QUOTE]

Jedyne co istotne z tych newsów to to,że pierwszy mecz zostanie rozegrany w Sosnowcu. Poza tym same formułki,że było losowanie itd. A w stopce nas info o meczu jest cytat z Głowackiego, Arkadiusza, że "nie wiem nic o zespole ale czuje,że są dobrzy"

Natomiast dziś trafiłem na artykuł, w którym przypominają,że Wisła swego czasu odpadła z Dynamem Tibilisi,a to wszytko w kontekscie wypowiedzi Pawełka, który przestrzega przed zbyt dużą pewnością siebie, bo jak przypomina, "przed Tibilisii też wszyscy byli pewni swego,a jak sie stało wszyscy wiemy". Tyle nasz wybitny bramkarz.
Ostatnio edytowane przez Marszałek : 23.06.2009 o godz. 11:16.
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
devios
Senior Member

Stary 23.06.2009, 14:23
To, że są najlepsi w swoim kraju o niczym nie świadczy. Bardziej to, że do rankingu klubowego nie zgromadzili ani pół punkta.

PhantomRanger
Senior Member

Od: 09.2007

Stary 23.06.2009, 21:23
magister napisał(a):Wyświetl post
Sprawa jest taka ze są najlepsi w całym ich estońskim kraju, mają najlepszego strzecla (20latka)
NIe wolno ich zlekcwewazyć.
No I? My mamy Brożka, który jest 5x lepszy od niego. My też najlepsi w kraju a później ogórki z Dinamo nas oskubały. Prawda jest taka, że nawet gdybyśmy ich zlekceważyli, powinni 8 w dwumeczu dostać, bo to powinno być małe piwo przed śniadaniem.
"W meczach powinni dawać z siebie wszystko! Ze zmęczenia powinni rzygać, mdleć, z wysiłku narobić w spodnie, cokolwiek!"- ANDRZEJ IWAN
Wojtas
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 23.06.2009, 22:51
Marszałek napisał(a):Wyświetl post

Natomiast dziś trafiłem na artykuł, w którym przypominają,że Wisła swego czasu odpadła z Dynamem Tibilisi,a to wszytko w kontekscie wypowiedzi Pawełka, który przestrzega przed zbyt dużą pewnością siebie, bo jak przypomina, "przed Tibilisii też wszyscy byli pewni swego,a jak sie stało wszyscy wiemy". Tyle nasz wybitny bramkarz.

Jesli maja w głowie Tbilisi to juz jest plus.

Pozatym,tego nie da sie zapomiec.
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
Bronowianin
Banita

Od: 07.2006

Stary 23.06.2009, 23:20
A ja bym proponował przed nowym sezonem trochę wyluzować... Mam na myśli nie tylko europejskie puchary, ale i krajowe rozgrywki. Wszędzie słyszę takie "napinanie" się na ten nowy sezon, tymczasem Wisła będzie grała wszystkie swoje mecze na wyjazdach i najbliższe miesiące to będzie okres przejściowy, w którym według mnie największym sukcesem byłoby przetrwanie go bez jakiejś katastrofy większej...

Jeśli chodzi o ligę to myślę że jeśli na koniec sezonu będziemy w pierwszej piątce to będzie to niesamowity sukces, a bardzo dobre będzie każde miejsce od środka tabeli wzwyż. Co do europejskich pucharów to każde zwycięstwo i jakikolwiek awans będzie również sukcesem. Jeśli będą zwycięstwa to super, nie - też nie będzie tragedii... Niestety sytuacja wygląda tak że wywalono nas z R 22 i będzie bardzo ciężko w tym nowym sezonie. Przypomnę tylko, że w minionym sezonie (ale w innych również) kluczem do sukcesu było imponujące wykorzystywanie atutu własnego boiska i wygrywanie meczów u siebie. W najbliższym sezonie czeka nas kuriozalna sytuacja, w której zmuszeni będziemy grać przez cały rok tylko na wyjazdach i na prawdę proponuję trochę ostudzić nastroje w związku z tym.
pirat.z.karaibow
Senior Member

Od: 07.2008

Stary 23.06.2009, 23:23
Jeżeli potrafią grać (co już pokazali), będą wstanie wygrać wszystkie mecze w Sosnowcu. Nawet gdyby przyszło rozegrać 30 kolejek na Kałuży to i tak by wygrywali. Murawa wszędzie taka sama, zielona, dwie bramki, taka sama piłka. Więc o co się niby obawiać?

pysio
Banita

Od: 11.2002

Stary 23.06.2009, 23:30
pirat.z.karaibow napisał(a):Wyświetl post
Jeżeli potrafią grać (co już pokazali), będą wstanie wygrać wszystkie mecze w Sosnowcu. Nawet gdyby przyszło rozegrać 30 kolejek na Kałuży to i tak by wygrywali. Murawa wszędzie taka sama, zielona, dwie bramki, taka sama piłka. Więc o co się niby obawiać?
niby wszędzie tak samo, ale w domu najlepiej...

i nie zgrywaj filozofa, bo dobrze wiesz, że Wiśle na wyjazdach zawsze gra się ciężko
Bronowianin
Banita

Stary 23.06.2009, 23:34
pirat.z.karaibow napisał(a):Wyświetl post
No tu się nie zgodzę z Tobą... Wiśle na wyjazdach nie idzie zbyt - nie tylko w ostatnim sezonie tak było, ale we wcześniejszych podobnie. Zresztą prawda jest taka że żadna drużyna, nawet z Cristiano Ronaldo, Messim, czy Kaką albo Puyolem w składzie, nie jest w stanie wygrywać wszystkich spotkań i grać na najwyższych obrotach grając tylko i wyłącznie mecze wyjazdowe. Zresztą nie ma o czym mówić - na R 22 jest klimat, piłkarzom dobrze się gra, a nawet jak coś nie idzie to ostatecznie jesteśmy w stanie wygrać i "wygryść" to zwycięstwo...
Jaroo1
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 24.06.2009, 00:43
ja mysle ze nie tylko na R22 pomagali kibice ale w ogole pilkarze w podswiadomosci wiedza ze graja u siebie, ze przyjmuja rywali w swoim domu a teraz nie dosc ze doping bdzie słabszy to jeszcze w podswiadomosci piłkarzy nie bedzie tego ze graja u siebie
Ja to sie boje o LM bo kazdy ma nadzieje ze awansujemy do fazy gr a moze byc bardzo ciezko w tych meczach w Sosnowcu ;/ Zobaczymy co czas przyniesie
nicolas
Senior Member

Od: 05.2008

Stary 24.06.2009, 01:15
a tak wogle, nie ujmując kibicom, to nigdy nie rozumiem narzekań na grę na wyjeździe / u siebie.
Przeciez serio murawa jest wszędzie taka sama, a gra się dla kasy, przyjemności, zwycięstwa cieszą nie tylko kibiców, ale i drużynę, im też chyba zależy. Wszędzie to jest podkreślane i robiony jest z tego wielki psychologiczny problem, a dla mnie nie stanowi to przeszkody, by nie powiedzieć, że nie ma to wielkiego znaczenia.
sqallpl
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 24.06.2009, 01:17
Nikt nie bierze pod uwage tego, ze na pewno po kilku meczach, Wislacy zaczna sie oswajac ze Sosnowcem? Oczywiscie to nie to samo, jednak nie mozna mowic o tym, ze wszystkie mecze beda na wyjezdzie. Gdybysmy co mecz zmieniali stadion zastepczy to owszem.

Liga rusza z poczatkiem sierpnia, wiec jezeli Wisła odprawi Levadie, bedzie miala oprocz jednego meczu wlasnie z nia, jakas ligowa potyczke. Wczesniej sa tez sparingi.

Nie twierdze ze to super rozwiazanie, jednak wydaje mi sie ze niektorzy zbyt czarno postrzegaja kwestie gry na zastepczym obiekcie.
Proximus
Senior Member

Od: 12.2008

Stary 24.06.2009, 01:20
Wiśle idzie/nie idzie na wyjazdach co drugi sezon.

W tym sezonie wychodzi że będzie jej wychodziło, co może się okazać bardzo pomocne przy fakcie że zagramy sporo meczy na wyjazdach.
KOMINEK
ANAJNARAB

Od: 05.2004

Stary 24.06.2009, 08:07
Czy w Sosnowcu bedą mecze na ,,wyjeździe" czy u siebie to też dużo zależy od nas. Jeśli stadion będzie pełen kibiców Wisły i stworzymy atmosferę podobną do tej na R22 to piłkarze tez poczują się że graja u siebie.
LooNatyk
Senior Member

Od: 04.2004

Stary 24.06.2009, 08:20
ano wlasnie, w pelni zgadzam sie z KOMINEK. Czy mecz jest na wyjezdzie, czy w domu, to bardziej aspekt psychologiczny. Jezeli pilkarze uwierza(i beda miec ku temu powody)m, ze Sosnowiec to nasz tymczasowy dom, to bedzie dobrze
SlawekS
Senior Member

Od: 07.2003

Stary 24.06.2009, 09:08
To nie do końca tak, że Wisła będzie grać na wyjazdach. Pamiętajcie, że jadąc na wyjazd grała z drużyną która grała wtedy u siebie. Teraz przyjmując inne drużyny w Sosnowcu to Wisła będzie się tam czuła lepiej niż drużyny przyjezdne. Pewnie, że nie będzie takiej atmosfery jak na R22, nie będą na pamięć znali każdego centymetra boiska, ale nie będzie dramatu. Poza tym liczę na to, że na każdy mecz pojedzie do Sosnowca 2-3 tysiące kibiców i uda nam się stworzyć atmosferę. A na hitowych meczach (Legia, Lech) pewnie będzie komplet
goly78
Senior Member

Od: 05.2004

Stary 24.06.2009, 09:37
NIema co panikować . Wisła słabiej grała na wyjazdach bo ktoś sie "mocno starał" przed własną publicznością . Teraz obie drużyny będą grać na wyjazdach . Wiec zobaczymy ..............
Wisła Kraków
Bronowianin
Banita

Stary 25.06.2009, 21:48
SlawekS napisał(a):Wyświetl post
To nie do końca tak, że Wisła będzie grać na wyjazdach. Pamiętajcie, że jadąc na wyjazd grała z drużyną która grała wtedy u siebie. Teraz przyjmując inne drużyny w Sosnowcu to Wisła będzie się tam czuła lepiej niż drużyny przyjezdne. Pewnie, że nie będzie takiej atmosfery jak na R22, nie będą na pamięć znali każdego centymetra boiska, ale nie będzie dramatu. Poza tym liczę na to, że na każdy mecz pojedzie do Sosnowca 2-3 tysiące kibiców i uda nam się stworzyć atmosferę. A na hitowych meczach (Legia, Lech) pewnie będzie komplet
Sosnowiec to Sosnowiec - nic nam do tego miasta, oprócz tego że graliśmy tam parę wyjazdów z Zagłębiem i to wszystko. W nowym sezonie mecze w Sosnowcu to nie będą żadne "prawie wyjazdy", nie będą to mecze na "obiekcie zastępczym", to będą zwykłe wyjazdy i tyle. Nie kombinujcie nawet z nazywaniem tego meczami "u siebie", "prawie jak u siebie", w "tymczasowym domu" (no takie określenie na nic nie znaczący dla nas Stadion Ludowy to już przegięcie!) itp. Wisła jest z Krakowa i w Krakowie ma grać, a w dodatku tam gdzie jej miejsce - na R 22. Sytuacja którą będziemy mieli jest po prostu chora i to kompromitacja dla miasta, władz klubu - oni nie potrafili zadbać o to, żeby duma Krakowa czyli Wisła grała na Reymonta, a jeśli już z jakichś powodów nie - to przynajmniej w Krakowie. Nie dokładajmy sobie i stwierdźmy uczciwie że przyszły sezon gramy tylko i wyłącznie na wyjazdach i koniec...
Powód: błąd
Ostatnio edytowane przez Bronowianin : 25.06.2009 o godz. 21:51.
!!IRIVER!!
Senior Member

Stary 25.06.2009, 21:51
Stąd też teraz zapewne częściej większość chętniej pojedzie na mecz "wyjazdowy" niż "u siebie".. Przynajmniej taką mam nadzieję

Jednakowoż zaczyna to odbiegać od tematu. Do meczu z dnia na dzień coraz bliżej, niestety nadal brak wzmocnień. Oby te kontrakty z Bozokiem i Carlinhosem zostały podpisane w pierwszych dniach lipca... !
1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Stary 25.06.2009, 23:35
goly78 napisał(a):Wyświetl post
NIema co panikować . Wisła słabiej grała na wyjazdach bo ktoś sie "mocno starał" przed własną publicznością . Teraz obie drużyny będą grać na wyjazdach . Wiec zobaczymy ..............
To w ogóle może nieźle zahartować drużynę - w tym sezonie na wyjazdach graliśmy słabo i bardzo często tą słabość ciężko było racjonalnie uzasadnić bo i przeciwnik grał kiepsko.
Teraz nie ma że boli

ps. W ogóle to wd mnie bardzo dobrze że gramy pierwszy mecz 'u siebie'.Mecz na wyjeździe(a szczególnie że to w ogóle pierwszy mecz w sezonie) to zawsze niewiadoma, a tak kibiców z Krakowa powinno być sporo - nie sądzę by goście odważyli się pójść na wymianę ciosów - odrobina szczęścia i powinna być niezła zaliczka.
Ostatnio edytowane przez 1q2 : 25.06.2009 o godz. 23:39.
94 - Allah Akbar!!
Gordian
Senior Member

Od: 08.2006

Stary 26.06.2009, 00:22
Toteż myślę, że jeśli Wisła wejdzie do LM, to w pierwszej kolejności wypadałoby się skoncentrować na pucharze Polski. Stamtąd najkrótsza droga do pucharów. Zbliżający się sezon może się okazać najtrudniejszym do 1997 roku, a awans do przyszłorocznych pucharów to minimum.

tofik
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 26.06.2009, 09:29
Wiślacy rzeczywiście na wyjazdach grali słabiej. Wiadomo presja przeciwnika, trybun, gospodarz jest bardziej ofensywnie nastawiony (chociaż bywa, że nie). I mogła Wisła podświadomie lekceważyć "bo jakoś to będzie", "bo u siebie mamy super bilans i odrobimy" teraż już na to liczyć nie można. Myślę, że bedą podwójnie skoncentrowani w tym sezonie.
..
sharkey
Senior Member

Od: 03.2008

Stary 27.06.2009, 21:39
Znalazłem ciekawy wywiad z byłym bramkarzem Levadii...warto przeczytać krótkie i ciekawe
Cytat:
Były zawodnik Levadii: Wisła jest faworytem
- Jeśli Wisła zagra konsekwentnie, nie powinna mieć problemów z Estończykami - przekonuje Damian Jaroszewski, były bramkarz Levadii Tallin. Mistrzowie Polski zmierzą się z mistrzami Estonii w drugiej rundzie eliminacji do Champions League.Jaroszewski to jedyny Polak, który wystąpił w spotkaniu estońskiej ekstraklasy. Do Levadii dołączył w 2002 roku. Z drużyną z Tallina zdobył wicemistrzostwo Estonii, by od razu potem wrócić do kraju, do Śląska Wrocław. - Pobyt w Estonii wspominam bardzo miło. Szczególnie zapadły mi w pamięci białe noce, które występują w czerwcu - wspomina Jaroszewski. Co powiedziałby wiślakom, którzy z aktualnymi mistrzami Estonii zmierzą się w lipcu? - Levadia w polskiej ekstraklasie lokowałaby się pewnie gdzieś w środku tabeli. Z Wisłą na pewno zagra na sto procent, ale to mistrzowie Polski są bardziej doświadczeni i powinni wygrać ten dwumecz. Jeśli zagrają konsekwentnie, nie będzie problemu - wyjaśnił Jaroszewski. Dodał, że Wisła szczególnie dużo uwagi musi poświęcić duetowi rosyjskich napastników. - Strzelają sporo bramek - ostrzega bramkarz. Chodzi o Jarosława Dmitrijewa i Nikitę Andriejewa. Drugi z nich tego lata miał dołączyć do Legii Warszawa, ale trener Jan Urban nie dał się przekonać i po krótkim okresie próbnym odesłał Rosjanina z powrotem do Estonii. Poprzez dobry występ z Wisłą Andriejew będzie mógł wysłać sygnał do trenera Urbana, że się pomylił.
ASInfo

JEDNO SERCE JEDNO BICIE WISŁA KRAKÓW PONAD ZYCIE!!!

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Zamknięty temat

Zasady wysyłania postów