The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła:
wzmocni się 44 26,19%
osłabi 97 57,74%
zmiany kadrowe nie będą odczuwalne 27 16,07%
Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
For_FuN_
Senior Member

Od: 08.2004

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 23.06.2009, 07:57
jova napisał(a):Wyświetl post
No, skoro Super Express tak napisał, to musi być prawda! Szczególnie, że ich zdaniem kontrakt nie jest motywacyjny.
NIe wiem, gdzie ty byles w styczniu, ale inne gazety tez podwaly dokladnie takie same sumy(klub albo ktos z klubu musial ujawnic te dane, albo sam pilkarz lub jego agent). Wystarczy poszukac przez google i sobie sprawdzisz. Potem ten kontrakt przebil Murawski, ktory ma dwukrotnie wyzsze zarobki niz inne gwiazdki tego zespolu.
Przeciez to jasne, ze Gargula nie przeszedlby do Wisly, gdyby nie dostal takich pieniedzy i to na reke...majac karte w reku i jakas tam marke mogl spokojnie wyjechac za granice. Ok, ale to twoje prawo zaprzeczac faktom, kiedy wszyscy trabili ze dostal horendalny kontrakt, jak na nasza lige .

P.S - I co to za tajemnica ile pilkarz zarabia w danym klubie ? Nie zyjemy w PRLu, dzisiaj wszystko jest jasne i przejrzyste.
Odpowiedz cytując
arti
Guest

Stary 23.06.2009, 08:09
eye63 napisał(a):Wyświetl post
Otóż Maciuś ma w planach (wobec braku mocnych transferów) zrobienie cholernie silnego średniaka, z kadrą liczącą około 20-22 piłkarzy, z których każdy jest mniej więcej sobie równy. Całkiem dobry pomysł patrząc na nasze możliwości finansowe i potencjał - najlepszych nie przeskoczymy, nawet gdybyśmy mieli 5 milionów euro na transfery, a z średniakami jest spora szansa na wygraną. Dobra gra ławką na naszą ligę też powinna starczyć. Teraz tylko trzymać kciuki, żeby nam Brożka ktoś nie podp.... w ostatniej chwili i jeśli podpiszą rzeczywiście tych 3-4 piłkarzy, to będzie całkiem interesująco.
Sorry, ale gdzie Ty widzisz tych nawet 20 graczy do gry w Wiśle.5 dobrych transferów to absolutne minimum, a i tak wtedy będzie może z 16-17 do gry,a w tej liczbie np. Niedzielan czy Cebanu. Poza tym jak nie będzie tych min. 5 transferów to skończymy jak Cluj w tym roku bo nie wytrzymamy fizycznie. Wymęczyli się w Europie i przegrali z kretesem ligę.
Odpowiedz cytując
Pan Jotka
Senior Member

Od: 12.2004

Stary 23.06.2009, 08:21
Uran235 napisał(a):Wyświetl post
Do tego mówi się, że za pieniądze z LM Wisła przede wszystkim chce redukować zadłużenie wobec Telefoniki. .
Takie cos nazywwa sie "wyprowadzanem majatku spolki".Ten dlug to jest jak jakis haracz. Rzdko sie wypowiadam w tym temacie, ale jak sa takie pieniadze do wyjecia to niech rzestana sie szczypac tylko kupia kogo trzeba,zamiast targowac sie o jakies tysiace.
Kto gra grubo--grubo wygrywa.
Odpowiedz cytując
Witoldon
Senior Member

Od: 04.2008

Stary 23.06.2009, 08:32
Myślałem, że Skorża się przejęzyczył w jednym z wywiadów, ale jednak nadal to powtarza.
Mianowicie nie ma nawet słowa o tym, że potrzebujemy środkowego obrońcy. Wiadomo, że jako napsatnik może grać Brożek, Ćwielong, Boguski i Małecki. A w obronie mamy Marcelo i Głowackiego jako typowych środkowych. Oddaliśmy Kowalskiego, który jakoś się na tej pozycji sprawował. Baszczyński, który też mógł tam grać odszedł. Podobno może tam występować Diaz i Singlar, ale czy oni prezentują poziom LM i co będzie gdy taki Piotr Brożek dostanie kontuzji, a Carlinhos okaże się pokraką?
"Jeżeli Wisła trafi w eliminacjach do Ligi Mistrzów na drużynę z jednej z pięciu najsilniejszych lig Europy, to niezależnie od transferów będzie to walka gołej d*** z batem."
Tomasz Hajto
Odpowiedz cytując
prawnik25
Senior Member

Od: 01.2009

Stary 23.06.2009, 08:38
arti napisał(a):Wyświetl post
Sorry, ale gdzie Ty widzisz tych nawet 20 graczy do gry w Wiśle.5 dobrych transferów to absolutne minimum, a i tak wtedy będzie może z 16-17 do gry,a w tej liczbie np. Niedzielan czy Cebanu. Poza tym jak nie będzie tych min. 5 transferów to skończymy jak Cluj w tym roku bo nie wytrzymamy fizycznie. Wymęczyli się w Europie i przegrali z kretesem ligę.
Otóż to, od działaczy nikt z nas nie wymaga cudów ale minimum przyzwoitości, tak aby kadra liczyła 17-18 zawodników zdolnych do gry pod względem umiejętności zarówno w kraju jak i Europie...

Trzeba też jasno sobie powiedzieć że transfery zawodników darmowych owszem jako coś jednostkowego - a nie sprowadzanie tego do głównego założenia polityki transferowej klubu - bo to nie ma prawa się powieść...

W ciągu ostatnich dwóch lat (celowo skupiam się na okresie pracy Bednarza i Skorży) udało się sprowadzić tylko jednego zawodnika za darmo który okazał się wzmocnieniem, wprowadził nową lepsza jakość do gry zespołu - tym zawodnikiem jest oczywiście Marcelo...

Ogólnie jeśli oceniamy ruchy transferowe w przeciągu ostatnich sezonów to TYLKO Marcelo można uznać wzmocnieniem składu pierwszego zespołu, nikogo więcej..

Jedynym skucesem transferowym Bednarza w okresie jego pracy jest (było) sprowdzenie Brazylijczyka z Santosu...

Klub myśląc, że dalej będzie tak dobrze w sprowadzaniu zawodników z Brazylii (za darmo) zaufał Beto i mieliśmy do czynienia z jednym z najgorszych pomysłów na jakie J.B. wpadł dotychczas...

Żadne Jirsaki, Diazy, Łobodzińskie nie dały i nie dadzą tyle co Marcelo...

Co śmieszniejsze a zarazem tragiczne kto w pierwszej kolejności odejdzie z Wisły w/w zawodnicy, którzy się nie sprawdzają albo jedynie są od gaszenia pożarów w składzie vide Diaz - czy Marcelo? odpowiedz jest chyba dla każdego oczywista i w ten sposób doszliśmy do klucza tzn. marnotrawimy pieniądze na przeciętniaków, z których nie ma większego pożytku zamiast zainwestować np. dwa razy a dobrze...

Sorry Juniorze Diaz ale ze swoim umiejętnościami, brakiem szybkości,kosmiczną ilością strat w meczu nie masz prawa grać w pierwszej jedynastce Wisly Kraków- grasz bo nie MA w kadrze zawodników mogących występować na twojej pozycji z powodzeniem... (najgorszy zawodnik pierwszego składu mistrzów polski za ubiegły sezon)

Reasumując zawodnicy sprowadzani w ostatnim czasie grają ogony lub siedzą na ławce rezerwowych to powinno dac do myślenia przed sprowadzaniem Bożoka etc.. (Sam Skorża wypowiada się że w eliminacjach do LM będzie grał starą kadrą)...
Ostatnio edytowane przez prawnik25 : 23.06.2009 o godz. 08:40.
Odpowiedz cytując
lucekj
Banita

Od: 02.2003

Stary 23.06.2009, 08:54
grzesiek632 napisał(a):Wyświetl post
haha zawsze mnie to najbardziej śmieszyło popatrzcie wystarczył jeden news z SE aby coniektorzy juz wypisywali czy się sprawdzi w Wiśle czy nie... myśle ze jest to jedna z setek newsów transferowych o Wiśle ktore swoj poczartek zaczerpnęły w głowie jakiesos dziennikarzyny.
Kolejna bajka z serii Kanu, Szetela itp co nie zmienia faktu ze chcialbym się mylic
ahahaah dokładnie miałem to samo pisać, wystarczy zeby ktos podal byle jakie nazwisko nawet z czołowych lig Europy i juz wiekszosc zaczyna rozkminiac na jaka pozycja goscia wstawic jaki kontrakt by mu dac i ile moglby kosztowac :]

najlepsze jest to, ze 80% piszacych tutaj malolatow jest ksiegowymi Wisły i wiedza ile kasy moga wylozyc na stol no i menagerowi z nich tez dobrzy sa, "mysle ze 450tys + Kowalski i bedzie".

Listosci.....

Jesli news o pozyskaniu CR do Wisły nagle okazuje sie wymysłem dziennikarzy to PRAWNIK25 wylewa swe zale, gdyz za mlodu nikt go nei sluchal i teraz ma pole do popisu, a Heban w swych dlugich wywodach przypominajacych wypociny KOTA (albo syn kota albo kot ma drugie konto) snuje wizje walki o lm i płacz nad tym jak nasi dzialacze nie kupili chlopa za 1mln euro..

ochłonijcie
Ostatnio edytowane przez lucekj : 23.06.2009 o godz. 09:35.
Odpowiedz cytując
eye63
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 23.06.2009, 09:07
For_FuN_ napisał(a):Wyświetl post
Tylko jak nazwac wynagrodzenie Garguly na tle innych pilkarzy naszego zespolu? Nie chca tworzyc kominow placowych, skoro takowy juz istnieje ?
Lepiej poza tym chyba isc droga, ktora kiedys obrali Grecy, tzn. postanowili wylozyc powazne pieniadze na kontrakty dla dobrych zawodnikow(najlepszy przyklad to Rivaldo) i jak widac sie im, to oplacilo.
Pisałem, bariera wygląda na to stoi przy 400 tys. euro. Łobo ma 320 tys. - ale są to kontrakty motywacyjne, czytaj jak nie będzie MP i fazy grupowej LM lub LE, to takiej kasy nie wezmą na rękę. Owszem jedni zarabiają lepiej, drudzy gorzej, ale kominów takich, że jeden bierze 200, a drugi 800 naprawdę nie ma póki co.

arti napisał(a):Wyświetl post
Pawełek, Głowacki, Marcelo, Pi. Brożek, Sobolewski, Diaz, Jirsak, Ćwielong, Boguski, Pa. Brożek, Małecki - do tego Singlar, Łobodziński, prawdopod. Bozok i Carlinhos, nowy br. i nowy napast., w odwodzie Gołoś/Varga, Mączyński. Transfery muszą być, to jasne, chodziło mi o to, że będą to raczej piłkarze pokroju Bożoka, niż wschodzące gwiazdy słoweńskiej i bośniackiej piłki. A i ten proces krystalizowania kadry jeszcze z rok co najmniej potrwa - to plan długofalowy, a jak już będzie rok grania na własnym obiekcie, to wtedy może będzie szansa na sprowadzenie kogoś lepszego.
Odpowiedz cytując
martinius028
Senior Member

Od: 01.2009

Stary 23.06.2009, 09:47
Prawnik do ciebie nie ma już słów co okienko płaczesz jakich to słabych mamy grajków jak to żaden odpowiedniego poziomu nie prezentuje alw chłopie dałbyś już spokój co? Bo to ani niczego nie zmieni ani nie przyniesie niczego pożytecznego tylko ferment na forum wprowadzasz...

Sorry za OF
Odpowiedz cytując
saklak1906
Senior Member

Stary 23.06.2009, 09:53
martinius028 napisał(a):Wyświetl post
Prawnik do ciebie nie ma już słów co okienko płaczesz jakich to słabych mamy grajków jak to żaden odpowiedniego poziomu nie prezentuje alw chłopie dałbyś już spokój co? Bo to ani niczego nie zmieni ani nie przyniesie niczego pożytecznego tylko ferment na forum wprowadzasz...

Sorry za OF
Ale On bez tego zyc nie moze, dzien bez nazekania jest dniem straconym.

Ludzie ja wiem ze wakacje ze pogoda nie najlepsza i nudy wiec przed kompem spedzacie dzien.
Ale na Boga nie wierzcie we wszystko co napisza gazety badz portale internetowe, bo to co pisza ma sie nijak do zeczywistosci a tymbardziej do transferow Wisla Krakow.
,
Odpowiedz cytując
rozarian
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 23.06.2009, 09:59
Wystarczy porównać kadrę Wisły przed rundą wiosenną a obecną,a przede wszystkim nadziei na funkcjonowanie tejże kadry.Zanim sprzedano Clebera.jaką mieliśmy obronę,a jaką mamy teraz?Garguła był zakontraktowany,i była wtedy nadzieja,że wypożyczy się go na rundę wiosenną.Doszedł Beto,z którym wtedy wiązano wiele oczekiwań.Wiadomo,Cleber odszedł,Garguła nie przyszedł,a Beto okazał się klapą,ale pkt startu i pewnych nadziei był inny.Teraz startujemy do LM i co mamy?
Odpowiedz cytując
matizaq
Senior Member

Od: 07.2008

Stary 23.06.2009, 10:05
saklak1906 napisał(a):Wyświetl post
Ludzie ja wiem ze wakacje ze pogoda nie najlepsza i nudy wiec przed kompem spedzacie dzien.Ale na Boga nie wierzcie we wszystko co napisza gazety badz portale internetowe, bo to co pisza ma sie nijak do zeczywistosci a tymbardziej do transferow Wisla Krakow.
Dokładnie. Zródłem tych wszystkich nowinek w stylu Plurovica, jest najprawdopodobniej ,znana wszystkim niemiecka strona....Portale muszą o czymś pisać , a jak nie ma newsów , to trzeba je poprostu wymyślić.
Pamietam jak się wszyscy zastanawiali kto będzie "tajemniczym" napastnikiem z Brazylii przed minioną rundą (nie wiadomo było ,jeszcze że to Beto). Nudziło mi sie ,więc poszukałem kilku piłkarzy z tamtej ligi , którzy by pasowali , podałem kryteria jakimi sie kierowałem itd. Na następny dzień dwa portale (nie wymienie nazw) napisały o dwóch piłkarzach ,których ja "znalazłem dla Wisły". Pamiętam ,że niezły miałem ubaw. ....
Podobnie jest tworzona większość "nowinek' !

Także nie podniecajmy się panowie ,tylko czekajmy ! Sam sie ucieszyłem z tego Vladavica , bo wydawało sie to wszystko wiarygodne. A tu 'suprise" - pic na wodę ,fotomontaż. Nauczyło mnie to troche pokory ....
Odpowiedz cytując
tupet
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 23.06.2009, 10:06
A no jak zawsze g............ mamy i żadne pozorowane ruchy tego nie zmienią
w zimowym okienku pisałem że zatrzymanie Baszcza i Zienia będzie piorytetem
gdy inni razem z Wilczkiem widzieli tam (franka Ribery)
Tak teraz uważam że zatrzymanie Brożka i Małeckiego to podstawa resztę zawierzmy bogu
Odpowiedz cytując
Martinus
Senior Member

Od: 07.2008

Stary 23.06.2009, 10:07
Prawniku myślę że przegrzałeś umysł i sam pogubiłeś się w tym co piszesz więc radzę ci poprostu odpocząc od tego tematu na jakiś czas.
Piszesz że Marcelo dał tyle drużynie co cytat : "Jirsaki,Diazy,Łobodzińskie razem wzięte" aby wczesniej napisac jednoczesnie że pozyskiwanie zawodników z kartą na ręku nie może byc głównym celem polityki transferowej.Z tym że wymieniona przez ciebie trójka zawodników kosztowała łącznie ponad milion euro.
I tutaj własnie dochodzimy do sedna sprawy którego chyba nie możesz pojąc.Nie jest sztuką wydac na zawodnika 1- 1,5 mln euro.Jednak prawdziwą sztuką jest aby taki zawodnik się sprawdził bo gdyby zawiódł to dla takiego klubu jak Wisła byłoby to katastrofą.Mamy takie fundusze a nie inne i dlatego wszystkie transfery muszą byc doskonale przemyslane i mam nadzieję że w tym okienku tak własnie będzie.
Ja też bym wolał aby zamiast Bozoka pojawił się np Vladavic ale byc może takiego tematu nawet nie było albo był jedynie we wstępnej fazie a całą ideologię dorobiły media?
Nie wiemy tego.Więc nie pozostaje nam nic innego jak ufnie czekac w to co poda oficjalna strona klubu.Szczerze mówiąc denerwuje mnie jak sądze kolejna plotka Super Ekspressu o której nawet nie zamierzam pisac dopóki sprawa nie zacznie się rozwijac.W ostatnich latach zdecydowanie za dużo już ich było.
Eppur si muove!
Odpowiedz cytując
Maciuś
bananowy chłopiec

Stary 23.06.2009, 10:22
"Przyjście Božoka i Carlinhosa potraktuje Pan jako wzmocnienia czy uzupełnienia składu?

- To są wzmocnienia. Odeszło dwóch zawodników, czyli ich nie mamy. Jeżeli podpiszemy kontrakty ze wspomnianą dwójką, to nie ma sensu szukanie innych zawodników na ich pozycje."

Tak wiec mozecie zapomniec o tych Kirimach i Vladaviciach.
Odpowiedz cytując
saklak1906
Senior Member

Stary 23.06.2009, 10:22
Martinus napisał(a):Wyświetl post
Prawniku myślę że przegrzałeś umysł i sam pogubiłeś się w tym co piszesz więc radzę ci poprostu odpocząc od tego tematu na jakiś czas.
Piszesz że Marcelo dał tyle drużynie co cytat : "Jirsaki,Diazy,Łobodzińskie razem wzięte" aby wczesniej napisac jednoczesnie że pozyskiwanie zawodników z kartą na ręku nie może byc głównym celem polityki transferowej.Z tym że wymieniona przez ciebie trójka zawodników kosztowała łącznie ponad milion euro.
I tutaj własnie dochodzimy do sedna sprawy którego chyba nie możesz pojąc.Nie jest sztuką wydac na zawodnika 1- 1,5 mln euro.Jednak prawdziwą sztuką jest aby taki zawodnik się sprawdził bo gdyby zawiódł to dla takiego klubu jak Wisła byłoby to katastrofą.Mamy takie fundusze a nie inne i dlatego wszystkie transfery muszą byc doskonale przemyslane i mam nadzieję że w tym okienku tak własnie będzie.
Ja też bym wolał aby zamiast Bozoka pojawił się np Vladavic ale byc może takiego tematu nawet nie było albo był jedynie we wstępnej fazie a całą ideologię dorobiły media?
Nie wiemy tego.Więc nie pozostaje nam nic innego jak ufnie czekac w to co poda oficjalna strona klubu.Szczerze mówiąc denerwuje mnie jak sądze kolejna plotka Super Ekspressu o której nawet nie zamierzam pisac dopóki sprawa nie zacznie się rozwijac.W ostatnich latach zdecydowanie za dużo już ich było.
To Ty nie wiesz ze jak by PRAWNIK 25 zostal prezesem Wisly to bysmy teraz robili transfery jak Real Madryt.
Ba powinien zostac prezesem PZPN a w rok nasza liga przegonila by wszystkie ligi europejskie a dwa nasze klubu graly by w finale LM reguralnie co rok.

Szkoda tylko ze to wymaginowany swiat w ktorym zyje i nijak sie ma do zeczywistosci
,
Odpowiedz cytując
For_FuN_
Senior Member

Od: 08.2004

Stary 23.06.2009, 10:27
Pisałem, bariera wygląda na to stoi przy 400 tys. euro. Łobo ma 320 tys. - ale są to kontrakty motywacyjne, czytaj jak nie będzie MP i fazy grupowej LM lub LE, to takiej kasy nie wezmą na rękę. Owszem jedni zarabiają lepiej, drudzy gorzej, ale kominów takich, że jeden bierze 200, a drugi 800 naprawdę nie ma póki co.
http://www.wislaportal.pl/news.php?id=12364 - wedle tej informacji jest motywacyjny, ale komu tu wierzyc . To w takim razie blad dziennikarzy, jesli podaja kwoty sumujac wszystkie premie...powinni podawac pensje podstawowa. Teraz w takim razie trudno stwierdzic, kto i jakie ma kontrkaty(czy Brozek dostaje te 200 tys. na reke, czy to tez motywacyjny?). Dziennikarstwo sportowe w Polsce lezy . Hmm i jakie sa tez roznice w placach?
Ostatnio edytowane przez For_FuN_ : 23.06.2009 o godz. 10:37.
Odpowiedz cytując
FredzIo
Senior Member

Od: 10.2007

Stary 23.06.2009, 10:44
Prawda jest taka, że nikt z nas nie ma pojęcia ile zarabia konkretny zawodnik. Nikt nie podawał do informacji publicznej zarobków naszych piłkarzy. Sumy o których toczy się dyskusja przeczytaliśmy w gazetach, a jak wiemy większość informacji z gazet to czyste bzdury. Nikt przecież z zarządu Wisły, sam piłkarz i jego menedżer nie powiedział jakiemuś dziennikarzynie ile zarabia. Nie możemy winić zawodników, że dużo zarabiają. Zarabiają tyle ile zaproponował im klub, skoro klub im tyle zaproponował to znaczy, że na tyle zasługują.
Bogusław Cupiał napisał(a):
Kochałem Wisłę, kiedy byłem jej kibicem i kocham dzisiaj, bo to jest mój klub..
Odpowiedz cytując
lucekj
Banita

Stary 23.06.2009, 11:17
prawnik25 napisał(a):Wyświetl post
Bo w 100% mam rację i nie jest to na rękę niektórym - nie rozśmieszaj mnie!!!

http://www.wislaportal.pl/news.php?id=15524 czyli jak przyjdzie 3 zawodników to maks- za każdym okienkiem transferowym, gdy słyszymy o zielonym świetle jest to samo...

Nie wiem z czego Skorża się do końca cieszy..- z tego że dostanie zawodników na pozycje Zieńczuka i Baszcza (zastępców)...
Panie trenerze to się tej DRUŻYNIE należało jak psu buda - a my mówimy o wzmocnieniach...

Jeśli chodzi o kadrę po tych "rewelacyjnych" ruchach co najwyżej wyjdziemy na zero...
no to dobrze chłopie, wykładaj kase na stół i nie ma problemu będą wzmocnienia, nie ma wzmocnien nie ma kasy w klubi, proste nie?

co Ty myslisz ze zarzadowi nie zalezy na dobru druzyny? jakby byla kasa byliby dobrze zawodnicy, nie ma kasy to daj swoja i bedziesz potem mogl psioczyć jak jest zle...
Odpowiedz cytując
tomasz_19
Senior Member

Stary 23.06.2009, 11:22
co do tego Purovicia... w ostatnim meczu tureckiej ligi strzelil hattrica i to klasycznego, co jest także godne uwagi to sposób zdobywania bramek, jedna piękniejsza od drugiej i nawet trzeciej !

http://www.youtube.com/watch?v=r1TE8hWn7XU&NR=1 -- 1 bramka
http://www.youtube.com/watch?v=gA8Cx...eature=related -- 2 bramka
http://www.youtube.com/watch?v=i8GNUUBAr_o -- 3 bramka ! super !

na pewno będzie wzmocnieniem jeśli do nas trafi i w końcu sprostałby oczekiwaniom Skorży, który nie może sie doprosić wysokiego napadziora...
"Ludzie są tacy głupi, że to działa. Niesamowite!" - M.M.
J***Ć pis!!!
Odpowiedz cytując
TSW06
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 23.06.2009, 11:26
"Super Express" i wszystko jasne. chociaż osoba Karla Glomba przyciąga wzrok, ten człowiek robił już z nami interesy.
Pozdrowienia z Częstochowy!!
"Żyjesz w kraju w którym wszyscy chcą cię zrobić w chuja..
."
Odpowiedz cytując
verczett
Junior Member

Od: 06.2006

Stary 23.06.2009, 11:27
Lechia chce za Emila około 300 tys. zł
http://www.sport.zgora.pl/pilka/jaka...za,d16432.html
Ostatnio edytowane przez verczett : 23.06.2009 o godz. 11:41.
Odpowiedz cytując
FredzIo
Senior Member

Od: 10.2007

Stary 23.06.2009, 11:31
verczett napisał(a):Wyświetl post
Lechia chce za Emila około 300 tys. zł
Oho, zaraz jakis prawnik, czy OL Lyonaisse zaczna pisac, jakie to fatalne wzmocnienia robimy, kim my sie w ogole interesujemy. Jakie to transfery fe i fe. A Ci co pisali zeby sciagac młodych i utalentowanych zaczna pisac że za stary i ble ble.
Bogusław Cupiał napisał(a):
Kochałem Wisłę, kiedy byłem jej kibicem i kocham dzisiaj, bo to jest mój klub..
Odpowiedz cytując
Nehiar
Senior Member

Od: 01.2008

Stary 23.06.2009, 11:41
Niestety stary jest, no ale może się okazać, że jak będzie grał jakiś PP i PE to się rozwinie, zobaczymy.
Odpowiedz cytując
MCX
Senior Member

Od: 06.2003

Stary 23.06.2009, 11:42

http://www.youtube.com/watch?v=T4sgOYrPRDc - bramka z akcji

http://www.youtube.com/watch?v=nF9TSlIT09Q = bramka z karnego

http://www.youtube.com/watch?v=IuGXX4q1BLc - strzał w poprzeczkę

Filmiki z czasów jego gry jeszcze w Lechii ZG, niestety aktualniejszych na YT nie znalazłem.

Na pewno interesujemy się nim nie pod kątem pierwszej jedenastki, ale dobrze, że szperamy w niższych ligach.

Skoro Bednarz się pofatygował na jego mecz i z nim rozmawiał to sprawa jest zaawansowana.

Pewnie pojedzie z nami na obóz i jak się spodoba Skorży to zostanie.

Mam tylko nadzieję, że jego klub nie krzyknie sobie za niego jakiejś kompletnie nie adekwatnej do wartości ceny, co niestety jest dość powszechną praktyką zarówno w Ekstraklasie, jak i I lidze.
Odpowiedz cytując
Watts
Senior Member

Od: 04.2005

Stary 23.06.2009, 11:44
FredzIo napisał(a):Wyświetl post
Oho, zaraz jakis prawnik, czy OL Lyonaisse zaczna pisac, jakie to fatalne wzmocnienia robimy, kim my sie w ogole interesujemy. Jakie to transfery fe i fe. A Ci co pisali zeby sciagac młodych i utalentowanych zaczna pisac że za stary i ble ble.
Widzisz? Już nic nie trzeba pisać, bo sam to wszystko napisałeś. Czytasz mi w myślach.
Odpowiedz cytując
MCX
Senior Member

Od: 06.2003

Stary 23.06.2009, 11:48
http://www.youtube.com/watch?v=xoYVk8-23Js

Tu bramki (m.in) Drozdowicza z GKP Gogrzów.
Odpowiedz cytując
CWA
Junior Member

Od: 06.2009

Stary 23.06.2009, 11:49
TSW06 napisał(a):Wyświetl post
"Super Express" i wszystko jasne. chociaż osoba Karla Glomba przyciąga wzrok, ten człowiek robił już z nami interesy.
Ja myślę, że jednak jest coś na rzeczy. Purović jest wysokim zawodnikiem, mierzy 193 cm, a więc spełnia wymagania Skorży. Przyszłość pokaże czy to nie kolejny wymysł dziennikarski. Co do wszystkich sporów na forum co do transferów no to panowie mamy okno transferowe, w którym zawsze jest pełno niejasności, zamętu, piłkarze którzy do niedawna byli priorytetami schodzą na dalszy plan, pojawiają się nowe propozycje. Tak było i będzie
Odpowiedz cytując
KOMINEK
ANAJNARAB

Od: 05.2004

Stary 23.06.2009, 11:49
Bez osobistych wycieczek bo bany będą
Odpowiedz cytując
Witoldon
Senior Member

Od: 04.2008

Stary 23.06.2009, 11:50
Nehiar napisał(a):Wyświetl post
Niestety stary jest, no ale może się okazać, że jak będzie grał jakiś PP i PE to się rozwinie, zobaczymy.
Boguski też jak przychodził to nie miał 18lat, chociaż i tak był troszkę młodszy od Drozdowicza. Ogólnie można go zakontraktować i wypożyczyć na rundę do Piasta czy Polonii Bytom (podobno się nim interesowała).
Myślę, że na testach okaże się co prezentuje ten piłkarz.
"Jeżeli Wisła trafi w eliminacjach do Ligi Mistrzów na drużynę z jednej z pięciu najsilniejszych lig Europy, to niezależnie od transferów będzie to walka gołej d*** z batem."
Tomasz Hajto
Odpowiedz cytując
lucekj
Banita

Stary 23.06.2009, 12:00
tomasz_19 napisał(a):Wyświetl post
co do tego Purovicia... w ostatnim meczu tureckiej ligi strzelil hattrica i to klasycznego, co jest także godne uwagi to sposób zdobywania bramek, jedna piękniejsza od drugiej i nawet trzeciej !

http://www.youtube.com/watch?v=r1TE8hWn7XU&NR=1 -- 1 bramka
http://www.youtube.com/watch?v=gA8Cx...eature=related -- 2 bramka
http://www.youtube.com/watch?v=i8GNUUBAr_o -- 3 bramka ! super !

na pewno będzie wzmocnieniem jeśli do nas trafi i w końcu sprostałby oczekiwaniom Skorży, który nie może sie doprosić wysokiego napadziora...
też tak myśle, bedzie super duet Brozio i on, dwoch napastnikow, a za nimi Boguski, potrojna siła rażenia :]

Powinien miec tak z 12 bramek na runde i 5 asyst, mysle ze sprawdzi sie.

Kontrakt moze dostac 600tys euro + premie za msitrza no i za bramke mozna mu rzucic 2tys euro a za asyste 1.

w razie czego mozna go dac na lewa stronę....

oj ale bedzie skład:

Pa.Br. Purovicia
boguski
Vladevic (bożok)sobolGuła Mały
Pi.Brozek Marcelo Singlar
Dudek

jakby się udało to jeszcze kogoś na prawą obronę, na środek, jakis skrzydlowy i napadzior w razie kontuzji

jak myslicie wejdziemy do fazy grupwej z tym skłądem?

off:

Heban napisał(a):Wyświetl post
lucekj
Ps. skończ bo za starego mogę cię dojechać szybciej niż myślisz.
Dobrze to ja juz przestaje pisac bo prawde mowiac wystraszylem sie, a styl wypowiedzi konstrukcja zdan itd, jest łudząco podobna do kota wiec albo to rodzina(obstawiam ze syn, gdyz kot przyznal sie ze potomostwo rowneiz snuje wizje nieudacznictwa naszych dzialaczy i braku wzmocnien od 1998 roku na tym forum) albo jego drugie konto

skoncz brednie wypisywac i bedzie ok
juz znikam bo jeszcze mnie Heban pobije :]
Powód: strach sie bać
Ostatnio edytowane przez lucekj : 23.06.2009 o godz. 12:12.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów