The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła:
wzmocni się 44 26,19%
osłabi 97 57,74%
zmiany kadrowe nie będą odczuwalne 27 16,07%
Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
sidtsw
Junior Member

Od: 06.2009

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 22.06.2009, 18:30
a juz wielu z nas myslalo , ze bedzie tak pieknie (kirm.vladivic.itp) a tu...
:-( widze ze entuzjazm opadl po wywiadzie z p.Skorza :-(...tez myslalem ze sie wzmocnimy a wyglada na to , ze tylko uzupelnimy ... choc oczywiscie moge sie mylic ...oby...
Odpowiedz cytując
Po prostu Wiślak
Senior Member

Od: 02.2008

Stary 22.06.2009, 18:37
Widzę, że znów niektórzy próbują przekonywać, że Wisła wzmacniać się nie powinna i nie opłaca się inwestować w sprowadzenie nowych zawodników, bo ryzyko, kryzys, i inne strachy.

Otóż:

Wisła ma szansę zgarnąć w tym roku ogromne, rekordowe pieniądze za europejskie puchary. To mimo całosezonowej gry "na wyjeździe" może być najlepszy finansowo rok dla Wisły. To realne.

Szanse na awans do LM są w tym roku największe w historii - każdy rywal, na którego w kw. może trafić Wisła nie jest poza jej zasięgiem przy odpowiedniej polityce. Reale, Barcelony, czy inne Intery nam nie grożą.

Klub nawet grając na obcych stadionach jako gospodarz, nie będzie do tego dopłacał, co jak niektórzy zdają sie sądzić. Owszem, spadną przychody z biletów, trzeba będzie sporo płacić za wynajem, ale przecież nie więcej niż to, co klub jako gospodarz w tych meczach zarobi.

Klub nagle nie zbankrutuje, jeśli Cupiał dałby zgodę na wydanie nawet 2-3 mln Euro na transfery. Przypomnę, że wedle nowych regulacji nawet nie wchodząc do LM, ale grając w ostatniej fazie kwalifikacji już zarabiamy ok. 2 mln Euro.

Największe problemy, także finansowe, pojawią sie wtedy, gdy jako na razie ciągle osłabiany zespół (bo jeszcze nikt formalnie nie przyszedł, a ubyło 3 zawodników w tym 2 podstawowych) znajdziemy sie poza strefą pucharową w przyszłym sezonie w lidze i nie odegramy teraz żadnej roli w pucharach. Przed tym pion sportowy i RN mają obowiązek Wisłę uchronić.

Sprowadzenie niezbędnych wzmocnień jest koniecznością, opłacalną zarówno sportowo jak finansowo, bez względu na rzekome ryzyko takiego ruchu. Nie demonizujmy go.
Odpowiedz cytując
OL Lyonaise
Senior Member

Od: 08.2008

Stary 22.06.2009, 18:40
Cytat:
zatrudnieniu Miroslava Bożoka i Carlinho: - Jeśli podpiszemy z nimi umowy, to nie będzie już sensu szukać lewego pomocnika i prawego obrońcy. Nie chcę dwóch nowych zawodników na tę samą pozycję.
Cytat:
Jeśli jednak oprócz Bożoka i Carlinho uda nam się pozyskać tylko napastnika, to i tak będę zadowolony
hehe no to u nas zielone światło na transfery oznacza zatrudnienie graczy o mniejszych wymaganiach finansowych niż poprzednicy i wydanie 100 tys Euro w ten sposób zaoszczędzone Normalnie transfery w tym okienku mnie rozbrajają.
Odpowiedz cytując
Wojtas
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 22.06.2009, 18:42
No i sie wyjasnilo,ze z Vladaviciem to byla jedna wielka sciema.

Polskie szmatławce nawet potrafia zrobic niby wywiad w ktorym Pilkarz mowi "ze niedlugo podpisze kontrakt"

Na Boga czy kłamstwo to jedyny synonim polskiej prasy i dziennikarzy?

Na moje oko w tym okienku-- ,Bozok,Carlinos i jakis bramkarz po testach ,pewnie jakis Slowak czy cus .
W sumie dobrze ze sie na zadne "hity" transferowe nie nastawialem,bo kazdy kto trzezwo patrzy na sytuacje,wie nastawiac sie nie bylo na co.
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
Odpowiedz cytując
Bekas
Senior Member

Od: 05.2005

Stary 22.06.2009, 18:44
prawnik25 napisał(a):Wyświetl post

Co wam to przypomina?
Niestety, masz racje. Na poczatku okienka transferowego mialem podejscie trzeźwe, "znowu bija piane, a g... z tego bedzie". Potem jak zobaczylem ile pieniedzy jest na stole w Pucharach, to pomyslalem, ze jednak cos sie zmieni i Wisla bedzie wzmocniona. Dzisiejsze slowa Macka sprowadzaja mnie na ziemie i tylko dziwie sie, czemu Maciek tak spokojnie o tym mowi. Na transfery wydamy 100 tys Euro (Bozok). Carlinhos przyjdzie (jezeli) za darmo. I koniec. Nie mielismy 180 tys Euro na Kasprzika, to jakiego my bramkarza szukamy? Za ile? Za 80 tys Euro? Za tyle to Piast sciaga do siebie goscia z III ligi. Sciagamy brmkarza , ktorego NIKT nie widzial na zywo? 6 gosci z DVD? A jakie kraje? laos?Papua N Gwinea? To Wy sie smiejecie z naszych kibicow, ktorzy zawodnikow po you tubie lub FM oceniaja, a co robia nasi prezesi ? Prawde mowil Olo, dyletanci k..... i tyle. Minimum 2 mln Euro do zgarniecia, a my startujemy z bramkarzem pokroju Pawelka. Ehh
Odpowiedz cytując
OL Lyonaise
Senior Member

Stary 22.06.2009, 18:45
A najbardziej mnie wkurza brak konskwencji w stosunku do Niedzielana. Miał wiać z klubu a tym czasem nasz trenerio znowu postanowił wyrzucić 250tys Euro w błoto i dać mu szanse.

Ja nie wiem jak nasz radosny Maciuś planuje zestawić 11 na puchary ale wydaje się że będzie to coś takiego:
Pawełek Singlar Głowa Marcel Brozio Mały Cantoro Sobol Diaz Ćwielong Brozio. No bo kogo jeszcze ew. mamy do wstawienia? Hahahhahhahhaha. Normalnie padam na mordę z kwikiem. Jak my mamy wejść do jakich kolwiek pucharów, a jeszcze jakby się przypadkiem do LE udało to jak my z takim składem ligę zamierzamy wygrać?
Ostatnio edytowane przez OL Lyonaise : 22.06.2009 o godz. 18:50.
Odpowiedz cytując
wolek1986
Member

Od: 02.2008

Stary 22.06.2009, 18:48
Nie płakać bo będzie dobrze Ja tam wole aby klub rozsądnie inwestował pieniądze niż potem dany piłkarz znalazł się w 40-ce nieudanych transferów ery Cupiała. Przy takich sumach jak w przypadku Bozoka i Carlinhosa nic się nie traci. Niby Bednarz podpisał kontrakt z Beto pół roku temu ale za dużo na tym transferze nie straciliśmy, ale jeśli by wypalił to wszyscy by Jacka na rękach nosili. Osiągać cel jak najniższym kosztem to też sposób na prowadzenie klubu. Pozdrawiam rozsądnych
Odpowiedz cytując
szymek_884
Banita

Stary 22.06.2009, 18:49
ja nie rozumiem
ze nie chce dwoch nowych na nowa pozycje
kto bedzie gral na lewym skrzydle jak sie okaze ze Bozok bedzie nastepnym Jirsakiem
Diaz?Piotr Brozek? nie widze ich tam...Diaz nie przekonuje mnie na lewym skrzydle...Pietia moze...ale watpie
ostatniej na oficjalnej byl wywiad z Pietia i mowil ze trener przewiduje w nowym sezonie nowe miejsce dla niego na boisku

Widać, że na dobre zadomowiłeś się na tej pozycji.
No zobaczymy. Trener po sezonie powiedział mi, że w następnej rundzie mogę zagrać gdzieś indziej. Ale nie powiedział gdzie.
wisla.krakow.pl

nie widze tego dobrze...
ale zarzad wie lepiej...szansa jest ogromna na duza kase
Ostatnio edytowane przez szymek_884 : 22.06.2009 o godz. 18:51.
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 22.06.2009, 18:50
Wojtas napisał(a):Wyświetl post
Na Boga czy kłamstwo to jedyny synonim polskiej prasy i dziennikarzy?
Tak.
O czym przekonałem się dzisiaj, osobiście.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
OL Lyonaise
Senior Member

Stary 22.06.2009, 18:55
Kto nam został na zmianę z tych co nie wymieniłem? Jirsak kaleka Niedzielan półamator Carlinhos i Łobodziński na pozycji Małeckiego, no i gwiazdor 5 drużyny ligi słowackiej '100 Euro' Bozok.

Albo mi się wydaje albo naprawdę Skorży totalnie odbiło czego pierwszą oznaką było zingnorowanie dziennikarki Orange Sport podczas mistrzowskiej fety.
Zaczyna mnie koleś wkurzać.
Odpowiedz cytując
Kamil
Socios Wisła Kraków

Od: 12.2006

Stary 22.06.2009, 18:55
OL Lyonaise napisał(a):Wyświetl post
A najbardziej mnie wkurza brak konskwencji w stosunku do Niedzielana. Miał wiać z klubu a tym czasem nasz trenerio znowu postanowił wyrzucić 250tys Euro w błoto i dać mu szanse.

Ja nie wiem jak nasz radosny Maciuś planuje zestawić 11 na puchary ale wydaje się że będzie to coś takiego:
Pawełek Singlar Głowa Marcel Brozio Mały Cantoro Sobol Diaz Ćwielong Brozio. No bo kogo jeszcze ew. mamy do wstawienia? Hahahhahhahhaha. Normalnie padam na mordę z kwikiem. Jak my mamy wejść do jakich kolwiek pucharów, a jeszcze jakby się przypadkiem do LE udało to jak my z takim składem ligę zamierzamy wygrać?
a co ty myslisz, ze Pan Maciek powie, Niedzielan odchodzisz, i odrazu zglosci sie po niego pelno klubow ktorych jedynym marzeniem jest miec go w skladzie?
jak by byli chetni to by pewnie odszedl juz dawno,

a jeszcze jakby się przypadkiem do LE udało to jak my z takim składem ligę zamierzamy wygrać?
tak samo jak w minionym sezonie, no chyba ze dla ciebie utrata Baszcza i Zienia to aż tak wielka strata ze nie mamy co liczyc na mistrza
Cytat:
a ty mnie, idź już z tąd
TYLKO WISŁA
Odpowiedz cytując
OL Lyonaise
Senior Member

Stary 22.06.2009, 18:58
Kamil napisał(a):Wyświetl post
a co ty myslisz, ze Pan Maciek powie, Niedzielan odchodzisz, i odrazu zglosci sie po niego pelno klubow ktorych jedynym marzeniem jest miec go w skladzie?
jak by byli chetni to by pewnie odszedl juz dawno,

tak samo jak w minionym sezonie, no chyba ze dla ciebie utrata Baszcza i Zienia to aż tak wielka strata ze nie mamy co liczyc na mistrza

a ty mnie, idź już z tąd
człowieku jak awansujemy do LE to pomyśl jak się piłkarze kontuzjami wykruszą przy takim obciążeniu i przy takiej walce w pucharach.
Odpowiedz cytując
Lemoniadowy Joe
Socios Wisła Kraków

Od: 12.2002

Stary 22.06.2009, 19:04
http://flashvideo.globo.com/esporte/...8876_flvbl.flv

http://flashvideo.globo.com/esporte/...8878_flvbl.flv

mecz Carlinhosa z Cruzerio z listopada 2008, słaba jakość cobyście nie mówili że na oczy go nie widzieliście
Odpowiedz cytując
grzechu1991
Socios Wisła Kraków

Od: 09.2008

Stary 22.06.2009, 19:04
Panowie- spokojnie, jedni piszą, że Vladavic jest juz u nas, drudzy, że on nie wie co to Wisła. Taka jest specyfika dziennikarska, a na transfery czasu mamy sporo i nie ma jeszcze co narzekać. Ponarzekać będziemy mogli jak po 31 sierpnia nie będziemy mieli żadnego dobrego zawodnika, który wkomponował się skład. Narazie luz, czas jest...
Odpowiedz cytując
picasso
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 22.06.2009, 19:05
?
Macius,Jacuś,Boguś moga sobie chcieć się pozbyć Niedzielana,ale jeżeli on im zamacha przed oczami kontraktem i pokaże ile kasy mu sie należy,to nic nie zrobią.więc nie obwiniaj trenera za to,że Niedzielan nie chce zmienic otoczenia.
dziękuję za uwagę
Odpowiedz cytując
dj_ibutti
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 22.06.2009, 19:06
Charcerzyku - kiedy Ty zrozumiesz, że Cię tu nie chcemy?
KLUB FUTBOLU AMERYKAŃSKIEGO: KRAKÓW TIGERS
Odpowiedz cytując
grzesiek632
Senior Member

Od: 06.2008

Stary 22.06.2009, 19:08
Kto nam został na zmianę z tych co nie wymieniłem? Jirsak kaleka Niedzielan półamator Carlinhos i Łobodziński na pozycji Małeckiego, no i gwiazdor 5 drużyny ligi słowackiej '100 Euro' Bozok.

Albo mi się wydaje albo naprawdę Skorży totalnie odbiło czego pierwszą oznaką było zingnorowanie dziennikarki Orange Sport podczas mistrzowskiej fety.
z całym szacunkiem do Twojej osoby ale: .......ISZ SMUTY jakich mało... przeczytaj jeszcze raz swoje kilka ostatnjich postow i zastanow się czy tak naprawde myslisz czy tak tylko piszesz. Jesli to pierwsze to gratuluje..
Mowisz Niedzielan kaleka , Carlinhos połamator jesli tak to ja Ciebie nazwe bezmozgim kibicem.. a co wolno mi.. jesli Ty nie maz szacunku do nawet piłkarzy Wisły..

Piszesz tak jak by na tych transferach się swiat konczył...
"Wisła to nasz nałóg, to nasza heroina
i gdyby nie ONA - świat mógłby się zatrzymać.."

Odpowiedz cytując
OL Lyonaise
Senior Member

Stary 22.06.2009, 19:13
grzesiek632 napisał(a):Wyświetl post
z całym szacunkiem do Twojej osoby ale: .......ISZ SMUTY jakich mało... przeczytaj jeszcze raz swoje kilka ostatnjich postow i zastanow się czy tak naprawde myslisz czy tak tylko piszesz. Jesli to pierwsze to gratuluje..
Mowisz Niedzielan kaleka , Carlinhos połamator jesli tak to ja Ciebie nazwe bezmozgim kibicem.. a co wolno mi.. jesli Ty nie maz szacunku do nawet piłkarzy Wisły..

Piszesz tak jak by na tych transferach się swiat konczył...
Mówisz szacunku ok. Ale Niedzielan juz od dawna powtarzał na swoim blogu, zarzekał się że on to napewno odejdzie jeżeli nie będzie czuł się na siłach, że nie będzie drugim Dawidowskim który będzie swoją grą kibiców męczył. I co?

Przyszło mistrzostwo, zasmakowała atmosfera pucharów i pan Niedzielan mimo iż zdaje sobie sprawę że na grę ma szanse mizerne to nagle zmienił zdanie tak?

Jeżeli poważny 30 letni mężczyzna co róż powtarza w każdym miejscu, w każdym wywiadzie że nie będzie swoją osobą męczył kibiców to się pytam pana Andrzeja. Panie Andrzeju co się zmieniło, że nagle pan uważasz że nie będziesz męczył swoją osobą kibiców i będziesz dla drużyny przydatny?
Odpowiedz cytując
diablo885
Senior Member

Od: 08.2006

Stary 22.06.2009, 19:17
OL Lyonaise- Dla swojego dobra przestan juz wypisywac swoje wypociny na temat pana Skorzy i naszych zawodnikow
Odpowiedz cytując
Uran235
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 22.06.2009, 19:20
Ja Kasprzik podawałem za przykład tego jak powinny wyglądać negocjacje transferowe (a nie wypowiadałem się co do klasy bramkarskiej)....

słowo przepraszam, jak widać nie przechodzi ci przez usta... (a merytorycznie do poprzedniej mojej wypowiedzi nie raczyłeś się już odnieść robiąc zbitkę zdań wyrwanych z kontekstu DETEKTYWIE za dychę)...
Nie wiem, czy jest sens to kontynuować, ale niech będzie. Żeby nie było, że wyrywam z kontekstu
Po pierwsze trzeba odpowiedzieć sobie na pytanie czy bramkarz Piasta jest lepszy od Pawełka otóż nie - to co ich jedynie łączy to fakt że przychodzili (przychodzą) do nas ze słabych klubów, w których KAŻDY średniej klasy bramkarz może się wykazać mając w spotkaniu kilkanaście okazji do obrony...

Kompletnie nie rozumiem w tej sprawie akurat postępowania naszego klubu, ale z drugiej strony widząc kim w tej chwili się interesujemy czy z kim najpewniej podpiszemy umowy kontraktowe to zdziwienie mija.

Sytuacja jest taka a nie inna na razie wygląda na to że uzupełniamy kadrę po odejściach Zienia i Baszcza a zawodnicy kandydujący na ich miejsce delikatnie mówiąc nie zachwycają w kontekście gry w europejskich pucharach, ale może to i dobrze bo Cupiał mając realne szanse wejścia do LM zobaczy wreszcie, że zespół złożony z z półdamrowych, darmowych zawodników nawet z europejskim średniakami nie będzie miał szans nawiązać wyrównanej walki. My naprawdę minimalnymi nakładami chcemy coś osiągnąć, gorzej jak nasza przygoda skończy się szybko i w przyszłym roku mistrz polski nie będzie rozstawiany nawet w II rundzie eliminacyjnej... czas pokaże kto miał racje!
Teraz pytanie- gdzie tu Kasprzik jako przykład jak powinny wyglądać negocjacje transferowe... nigdzie, jedziemy dalej.

Problem, w tym że ostatni transfer gotówkowy w wykonaniu Wisły Kraków miał miejsce ponad rok temu vide Łobodziński (ok. 400 tys euro). Bośniak wyceniany jest na kwotę dwukrotnie wyższą już pomijając fakt zainteresowania jego osoby klubami z Bundesligi, które mają znacznie większe możliwości finansowe od nas - to wszystko wygląda jak podbijanie ceny przez Słowaków zainteresowaniem mistrza polski, by inne kluby zechciały zapłacić wyższą cenę...

Zresztą wystarczy spojrzeć kim jesteśmy na chwilę obecną żywotnie zainteresowani tj. Słowakiem, który ma kosztować nas ok 100 tys euro i darmowym Brazylijczykiem... w gronie naszych zaintersowani przynajmniej medialnych nie ma zawodników droższych a jak już był vide Kasprzik (nie popierałem tego ruch) to Bednarz go odpuścił...

Konkludując mamy bardzo skromne możliwości finansowe i nie wierzę by stać nas było na wydatek np. 700 tys euro za skrzydłowego już nie mówiąc że potrzeby kadrowe w klubie są znacznie większe - napastnik klasowy to wydatek ok 1 mln euro jak nie więcej, chyba że kogoś wypożyczymy z mocniejszego klubu...

Żeby mówić rzeczywiście o wzmocnieniach, tym samym by szanse nasze na awans wzrosły do LM potrzeba lepszego bramkarza od Pawełka - w Polsce jedynie Mucha (odpada), prawego obrońcy (lepszego od Singlara), stopera a może i dwóch, 2 lewych pomocników, defensywnego pomocnika - (to w ostateczności) ofensywnego pomocnika (Garguła zanim dojdzie do formy może minąć pól roku jak nie dłuższy okres czasu, napastnika (2) gdyby odeszli Niedzielan, Beto (już odszedł)...

Także do pełni szczęścia a nawet do umiarkowego zadowolenia brakuje bardzo wiele - już nie mówiąc że na dzień dzisiejszy nikogo jeszcze nie pozyskaliśmy (zamierzamy dopiero)....

Wywody na temat zawodników, którzy z dużą dozą prawdopodobieństwa i tak do nas nie trafią jest pisaniem bajek, ewentualnie tworzeniem wirtualnej polityki transferowej z Football Managera niczym więcej...

Pompowanie balonu jak widać ruszyło pełną parą na forum i w mediach - żebyśmy sobie za moment nie połamali zębów na np. Gruzinach...

P.S. podpisanie kontraktu z Sobolem i stworzenie sieci scoutów na przyszłość uznałbym za sukces (ewentualne zatrudnienie Czyżniewskiego) - bez tego ani rusz na przyszłość...

W żadnym wypadku nie mówię by Wisła sprowadziła na raz 10 zawodników bo to nierealne, wskazuje jedynie na braki w kadrze Wisły...

Nie jest malkontentem, tyle że nie lubię zbytniej przesady i ułańskiej fantazji typowej dla polskiego kibca...

Sam przecież wcześniej pisałem o tym że transfery będą... tyle tylko do ich jakości można mieć wątpliwości, ale to okarze się w praniu zapewne
Aha, czyli tutaj mamy odniesienie do tego jak Twoim zdaniem powinny wyglądać negocjacje transferowe. Twoim zdaniem negocjacje transferpwe polegają na tym, żeby dać dużo kasy za kolesia, którego osobiście nie widzisz w Wiśle? To są dobre negocjacje transferowe? Bożok, którego nie widziałeś w meczu za 100 tyś. euro to zły transfer, Kasprzik, który jest za słaby dla Wisły to dobry transfer, bo jest droższy. Najśmieszniejsze jest to, że Kasprzik rzekomo kosztował Lecha 800 tyś. PLN, czyli 176 003,46 euro wg dzisiejszego kursu, także różnica w cenie wcale nie jest duża.

Poza tym wydaje mi się, że wklejanie przeze mnie tych postów w całości było bez sensu, ale zrobiłem to po to żebyś nie zarzucał mi, że wyrywam coś z kontekstu. I nie mam zamiaru przepraszać za dosadnie zilustrowaną krytykę, tak samo jak Ty zapewne nie masz zamiaru przepraszać za detektywa za dychę( wypraszam sobie, pracuję społecznie). Uważam, że po prostu przesadnie narzekasz. Piłkarzy jeszcze nie widziałeś, czy zostaną zakontraktowani nie wiesz, jaki mamy budżet transferowy nie wiesz, ile mamy na kontrakty nie wiesz, ale nie przeszkadza Ci to w nieustannym narzekaniu.

http://wislasoccer.com/news_item_10805.htm TEMAT BOŚNIAKA UWAŻAM ZA ZAMKNIĘTY!!!
To jest chyba nawet przepisane tłumaczenie z naszego forum. Artykuł w oryginale( po słowacku) pojawił się tu dzisiaj już ze trzy razy, pierwszy raz wcześnie z rana. Także widzę, że rośnie mi konkurencja w branży detektywistycznej .

Jeszcze w sprawie kasy za LM. Po pierwsze nie powinniśmy gospodarować pieniędzmi, których nie mamy. Po drugie nie wiem, czy zdajecie sobie sprawę, ale sporą część tej kwoty mogą pochłonąć premie piłkarzy. Przypominam sobie, e przy podpisywaniu nowego kontraktu Cantoro mówiło się o premii w wysokości ponad 200 tyś. euro za samo wejście, bez meczówek. Inni piłkarze też na pewno mają indywidualnie zapisane spore kwoty premiujące wejście do LM. Trzeba liczyć, że sumarycznie jest to kwota na poziomie kilku milionów euro. Do tego mówi się, że za pieniądze z LM Wisła przede wszystkim chce redukować zadłużenie wobec Telefoniki. Dlatego pieniędzy na duże kontrakty nie będzie, a przeważnie duży transfer to i duży kontrakt. Nie wyobrażam sobie, że kupujemy piłkarza za milion euro, a jednocześnie jego pensja mieści się poniżej 200 tyś. euro i to motywacyjnie.
Odpowiedz cytując
grzesiek632
Senior Member

Stary 22.06.2009, 19:22
Mówisz szacunku ok. Ale Niedzielan juz od dawna powtarzał na swoim blogu, zarzekał się że on to napewno odejdzie jeżeli nie będzie czuł się na siłach, że nie będzie drugim Dawidowskim który będzie swoją grą kibiców męczył. I co?

Przyszło mistrzostwo, zasmakowała atmosfera pucharów i pan Niedzielan mimo iż zdaje sobie sprawę że na grę ma szanse mizerne to nagle zmienił zdanie tak?

Jeżeli poważny 30 letni mężczyzna co róż powtarza w każdym miejscu, w każdym wywiadzie że nie będzie swoją osobą męczył kibiców to się pytam pana Andrzeja. Panie Andrzeju co się zmieniło, że nagle pan uważasz że nie będziesz męczył swoją osobą kibiców i będziesz dla drużyny przydatny?
spokojnie człowieku! jeszcze nawet okno transferowe nie zostalo otworzone oficjalnie*..

mysle ze dyskusja z Toba i Twoimi ''dziwnymi'' pogladami nie ma sensu tym bardziej ze zapewne za swoje wczesniejsze brednie zaraz otrzymasz ''wakacyjny odpoczynek''

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
*- to kieruje do wszystkich napalenców transferowych...
"Wisła to nasz nałóg, to nasza heroina
i gdyby nie ONA - świat mógłby się zatrzymać.."

Odpowiedz cytując
Eustachy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 22.06.2009, 19:31
OL Lyonaise napisał(a):
Nic sie raczej nie zmienilo. Gosc najwyrazniej od samego poczatku robil z mordy cholewe, bo 30 letni to moze i jest, ale powazny juz jak widac nie bardzo.

Inna rzecza sa pogloski, jakoby w poprzednim okienku transferowym, wyrazna chec zatrzymania go na wislackiej lawce/trybunach wyrazil Skorza.

W sumie to ja bym nie mial nic przeciwko, gdyby Skorza rowniez w tym oknie postulowal dalsze magazynowanie Niiedzielana na wislackich terenach, pod warunkiem ze znajdzie mu prywatnego sponsora gotowego pokryc koszty utrzymywania.

No ale jak to mowia, nadzieja umiera ostatnia i moze niebawem doczekamy sie komunikatu wieszczacego o rozwiazaniu kontraktu. W kazdym razie Bednarz moglby przynajmniej sprobowac i w razie niepowodzenia, jednoznacznie wykazac, ze to sam pan od skladania deklaracji nie byl zainteresowany takim rozwiazaniem.
Odpowiedz cytując
FredzIo
Senior Member

Od: 10.2007

Stary 22.06.2009, 19:31

Na forum Wisły zadajesz pytania Andrzejowi Niedzielanowi? Nie zauważyłem, żeby pan Andrzej powtarzał na każdym kroku, że zamierza odejść. Do tej pory zamieścił jedynie wpis na swoim blogu. Dlatego proszę Cię o nie pisanie kłamstw. Byłbym wdzięczny gdybyś przestał nazywać piłkarzy mojego ukochanego klubu kalekami i półamatorami. Miło by mi było gdybyś nie podważał autorytetu naszego trenera, który cieszy się dużym poparciem wśród kibiców.
Powód: Ostrzeżenie - obraźliwe posty szkodzą zdrowiu. Inkwizytor TWSD
Ostatnio edytowane przez wolfy : 22.06.2009 o godz. 19:34.
Bogusław Cupiał napisał(a):
Kochałem Wisłę, kiedy byłem jej kibicem i kocham dzisiaj, bo to jest mój klub..
Odpowiedz cytując
Fernando Redondo
Senior Member

Od: 07.2008

Stary 22.06.2009, 19:34
FredzIo napisał(a):Wyświetl post
Na forum Wisły zadajesz pytania Andrzejowi Niedzielanowi? Nie zauważyłem, żeby pan Andrzej powtarzał na każdym kroku, że zamierza odejść. Do tej pory zamieścił jedynie wpis na swoim blogu. Dlatego proszę Cię o nie pisanie kłamstw. Byłbym wdzięczny gdybyś przestał nazywać piłkarzy mojego ukochanego klubu kalekami i półamatorami. Miło by mi było gdybyś nie podważał autorytetu naszego trenera, który cieszy się dużym poparciem wśród kibiców.

Hahahah. Co za półmózg.
Poprawka Carlinhos nie jest jeszcze piłkarzem ....
OL za tyle kawałków i możliwość siedzenia na trybunach w eliminacjach Ligi Mistrzów, a być może w samej Lidze Mistrzów sam byś nieco zakrzywił rzeczywistość. A przy tych transferach ma nawet szanse załapać się na ławkę.
Ostatnio edytowane przez Fernando Redondo : 22.06.2009 o godz. 19:41.
Odpowiedz cytując
rozarian
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 22.06.2009, 19:53
Dziwi mnie taka opinia,którą tu zobaczyłem,że lepiej nikogo nie kupować,bo może taki ktoś znaleźć się wśród najbardziej nietrafionych transferów.Kompletna paranoja!Tak to właśnie wygląda wystawianie alibi dla braku skutecznego działania.Takim skutecznym działaniem w przypadku Wisły jest li tylko awans do LM.

Czy po sprzedaniu w ost.latach zawodników za kilkanaście milionów € zmniejszył się choć trochę dług spółki piłkarskiej wobec TF?-Nie,ani o grosz.Nie piszę,by bezsensownie szastać kasą na lewo i na prawo,ale taka szansa może się długo nie powtórzyć(będzie coraz trudniej zdobyć mistrza Polski).Nie zmarnujcie,panowie odpowiedzialni za Wisłę takiej wielkiej szansy!
Powód: Post pod postem...
Ostatnio edytowane przez wolfy : 22.06.2009 o godz. 19:55.
Odpowiedz cytując
Martinus
Senior Member

Stary 22.06.2009, 19:59
W gwoli wyjasnienia informacja o transferze Vladavicia pojawiła się jako pierwsza w mediach bosniackich.Polskie media jedynie tą informację potwierdziły.Zresztą pisałem na bosniackim forum i ich zdaniem mało prawdopodobne jest aby wywiad z piłkarzem był wyssany z palca.Wychodzi więc na to co zresztą nie jest zaskoczeniem że piłkarz umyslnie robi szum wokół swojej osoby.To jedynie dla odparcia zarzutu wobec polskich mediów.PS : Zastrzegam że nie jestem pod wrażeniem ich rzetelnosci
Co do samego wywiadu ze Skorżą uważam że tytułowy optymizm jest mocno przesadzony.Schodzą wysoko opłacani zawodnicy (Baszczyński,Źieńczuk) a w zamian mamy na oku gracza z kartą na ręku oraz zawodnika w granicach 100 tyś euro.Te słuchy o 6 bramkarzach znanych z DVD niestety brzmią jeszcze gorzej zwłaszcza w kontekscie oczekiwanego gracza z jednej z dobrych lig.
Z drugiej strony jednak to my sami się troszeczkę "podjaraliśmy" doniesieniami medialnymi - przyznaję się że i ja również gdyż bardzo liczyłem na Vladavicia.Klub o konkretnych nazwiskach poza tymi dwoma i Kasprzikiem nie mówił.
Reasumując okienko przecież jeszcze się nie otworzyło.Pozyskaliśmy już Gargułę a w kolejce jest Bozok i Carlinhos.Mam dalej nadzieję że uda się sciągnąc wartosciowego bramkarza oraz napastnika.
Czas pokaże.
Odpowiedz cytując
Fernando Redondo
Senior Member

Stary 22.06.2009, 20:22
W tej chwili w kadrze jest 13 piłkarzy którzy mogą kandydować do pierwszej jedenastki w meczu z Lechem, Legią, czy w pucharach i prawdopodobnie nie będę słabsi od rywali... W tym kontuzjowany Boguski.
Do tego mamy:
Gargułę (który może wróci pod koniec września i nie wiadomo jak będzie grał)
Cantoro (bez rytmu meczowego cień piłkarza z pierwszej 11)
Gołoś (nawet jeżeli wróci do formy nie ma szansy na grę na PP, w centrum słaby)
Varga (jeżeli będzie zdrowy na stoperze gra dobrze, jeszcze go zdrowego nie widziałem)
Niedzielan (może na puchar polski, na końcówkę może wejdzie i pobiega trochę)

Przychodzi Bozok(zupełnie anoninowy), Carlinhos(który zagrał parę spotkań w serie A a resztę nie wiadomo nawet w jakiej lidze) i jakiś napastnik. Bramkarz mało ważny bo już na tym etapie można założyć, że będzie tylko zabezpieczeniem w razie kontuzji MP.

Do rozegrania w tej rundzie 18 spotkań ligowych + PP + mecze el. w pucharach + bardzo możliwe że jakieś mecze grupowe(przy korzystnym losowaniu w 3 rundzie).
Ostatnio edytowane przez Fernando Redondo : 22.06.2009 o godz. 20:33.
Odpowiedz cytując
Styk83
Senior Member

Stary 22.06.2009, 20:29
Fernando Redondo napisał(a):Wyświetl post
Varga (jeżeli będzie zdrowy na stoperze gra dobrze, jeszcze go zdrowego nie widziałem)
skoro go zdrowego nie widziales to skad wiesz ze gra dobrze jak jest zdrowy ?
"Nikt nie wymaga od Was samych zwycięstw. Czasem i przegrać przychodzi. Ale każdy ma prawo żądać od Was ambitnej i nieustępliwej walki. Nie dopuście do tego, aby ludzie uznali was za niegodnych...podania ręki".
Henryk Reyman
Odpowiedz cytując
anhellic
Junior Member

Stary 22.06.2009, 20:31
Czytam sobie te wasze komentarze i jedno mnie cieszy, mianowicie bardziej powściągliwy ton wypowiedzi. Rzeczywiście wszyscy, lub niemal wszyscy, w tym z pewnością i ja, poddaliśmy się w ostatnim czasie medialnemu wyścigowi pt. kto, kiedy i za ile trafi do Wisełki. Prawda jest jednak taka, że to tylko spekulacje. Jak część z nas zauważyła, okienko tak naprawdę nie jest jeszcze otwarte. Trzeba zatem cierpliwie czekać.

Nie ma wątpliwości, że transfery w Wiśle będą. Pewnie nie takie jak byśmy chceli, ale o ich przydatności będziemy mogli wypowiadać się i tak dopiero za kilka miesięcy, kiedy okaże się, jak naprawdę prezentują się nowe nabytki Wisły. Czasem przecież niespodzianki się zdażają, jak Junior Diaz, który przychodził jako nieznany piłkarz, a teraz stanowi, przede wszystkim swoją uniwersalnością, o sile drużyny.

Martwi mnie tylko kwestia bramkarza. Kiedy pisano, że rezygnujemy z golkipera Piasta na rzecz zawodnika z ligi zagranicznej, to myślałem, że to ktoś konkretny. A tu się okazuje, że obiekt transferowy to jeden z sześciu bohaterów DVD z cyklu "pięć najlepszych interwencji mojego życia, pokazywanych z wielu ujęć".
Zawsze w sercu Biała Gwiazda
Odpowiedz cytując
westersyl
Guest

Stary 22.06.2009, 20:51
- Ponadto nie chcemy zaburzać pewnej struktury płac w klubie. Z tego powodu również odpadło nam kilka kandydatur - wyjaśnia Skorża.

Powiem tak Skorża wspomina coś po zakończeniu sezonu, że chce doświadczonych graczy ogranych w Europie. Pytanie do niego czym chce on ich zwabić jeśli nie kasą ? Przecież nie przyjdą dlatego że budujemy fajny stadion mamy super kibiców i jest szansa na LM. Doceniam wysiłek włożony w jeszcze nie w pełni zrealizowane transfery brazyla i Bożoka jednak śmieszy mnie to że Skorża nie ma pewności czy ci zawodnicy godnie zastąpią poprzedników... Kiedy wreszcze sciąganiemy takiego gośćia o którym wciemno można powiedzieć, że jeśli się dostanie kontuzji to jest to transfer zgóry skazany na sukces ? Garguła - doceniam ten transfer to jest tego typu piłkarz jednak stało co się stało. Naturalną koleją rzeczy jest że jeden zarabia mniej od drugiego. Małecki nie biegał do prezesa w trackie sezonu z pwodu tego że gra o 2 klasy lepiej od Łobo a zarabia 10 razy mniej. Prawda jest taka że jeśli teraz chcesz sciągnąć dobrego zawdonika musisz wyłożyć sporą sume w przeciwnym wypadku można brać tylko ludzi ze znakami zapytania jak Bożok.
Może trochę przesadziłem tą wypowiedzią jednak prawdpodobona rezygnacja z tak klaswego piłkarza jak Vlado wytraciła mnie z równowagi
Ostatnio edytowane przez westersyl : 22.06.2009 o godz. 20:53.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów