|
|||||||
| Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 04.2004
Offline |
|
|
|
taaa
o fryz zapewne chodzi, bo przecież Legionista powinien nosić spodenki Legii co nie? nieważne czy na boisku czy (jak na zdjęciu) na badaniach/testach ![]() info z wp.pl Cytat:
Cytat:
1.Legia jest najbliższa 2.Lech raczej nie jest zainteresowany 3.O Wiśle w artykule ani słowa wg weszło 1.Legia konkretna 2.Wisła rozmawia ale nie "intensywnie" 3.Lech odpuszcza Wniosek. Legia rozmawia a Wisła i Lech wogóle nie wiedzą że Radomski jeszcze gra, ale pismaki musieli wzbudzić większą sensację... |
||
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
Ja rozumiem, że jeszcze kilka lat temu byliśmy zainteresowani każdym defensywnym pomocnikiem w naszym zasięgu finansowym, ale to już mam nadzieję przeszłość ![]() ![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2006
Offline |
|
|
On mi przypomina tę kelnereczkę z "Allo, Allo"
![]() ![]() ![]() WSZĘDZIE DOBRZE, ALE W DOMU NAJLEPIEJ...R22!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2004
Offline |
|
co za gość. Szymkowiak jak robił sobie dziwaczne fryzury po kilku miesiącach stawały się hitem Ale w takie coś nie uwierzę!![]()
jackass: -Sęk w tym, że jak my im sprzedajemy bilety, to bierzemy pełną odpowiedzialność za nich.
Press: -Czyli to klub dystrybuowałby bilety na mecze wyjazdowe? jackass: -I tak to musimy robić,zawsze tak jest. Press: -Przed konfliktem SKWK się tym zajmowało? jackass: -Tak, oni to robili. |
|
|
|
Member
Od: 02.2005
Offline |
|
|
widzę, że do Giganta mi jeszcze troszku brakuje
![]() ![]()
KOPER
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2004
Offline |
|
![]()
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
Legia postawi na sprawdzonych napastników ? Mięciel i Sagan ?
Będzie sie miał Paluchowski przy kim ogrywac bo to bardzo utalentowany chłopak. http://www.sportowefakty.pl/pilka/20...go-i-mieciela/ |
|
|
|
Piknik
Od: 03.2004
Offline |
|
|
Wyraźnie stoi, że Mięciel albo Sagan. A nie obaj.
3 kontrakty powyżej 200 tys. € dla zawodników po 30tce to przesada. A oprócz Miętowego i Sagana na celowniku Radomski. Jeden doświadczony napastnik jest im potrzebny, bo oprócz zdolnej młodzieży jest tylko szalony Chinyama oraz wiecznie kontuzjowani Grzelak i Szałachowski. BTW: mieliśmy sporego farta, że Grzelak nie wylądował u nas. A pamiętam lamenty na tym forum, że przegraliśmy o niego wyścig z (L). ![]()
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
|
|
|
|
Member
Od: 08.2006
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2006
Offline |
|
|
Pilkarski Poker ,kolejny odcinek ;
Cytat:
![]()
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2004
Offline |
|
|
Sleep with one eye open
![]() ![]()
.
. |
|
|
|
Forumowiczka z jadem. Nietrującym.
Od: 10.2003
Offline |
|
|
Ja to bym bardziej Skabe obstawiała 8) Jeszcze jak się chował z bratem-ksero. To musiało się na psychice odbić
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
|
http://www.futbol.pl/artykul/55883.html
Boski, wspaniały i najlepszy Semir jednak dostał pozwolenie na pójście precz. Ja stawiam, że nie pójdzie, bo nikt go nie kupi. ![]() .
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2003
Offline |
|
|
Nie wiedziałem, czy wrzucić do tematu z humorem, czy Ekstraklasy... ale w sumie temat dotyczy koszulek
~skarab 2009-06-22 17:10 To coś pod koszulką to na pewno do klubu sprowadzał Trzeciak... On nie zna na niczym, ani na piłkarzach ani na kobietach... To coś wygląda jakby w piecu siedziało o godzinę za dłużej. ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2004
Offline |
|
![]() ![]()
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2006
Offline |
|
No tak ale pewnie to bardziej Stilic z milosci do Amiki postanowli wymusic na niej trnasfer ,bo Kuchenni napewno woleli by miec go w skladzie,ale z niewolnika itd. ![]()
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
|
Z niewolnika nie ma pracownika, patrz C. Ronaldo w sezonie 08/09 w Man U
![]() jak płącą to i tak będzie robił. ![]() .
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
To chyba niezdrowe. ![]()
Już za cztery lata,
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Kiedy tu nie wejdę, ciągle gadają o Lechu ;-)
Ja bym Stilica sprzedał. Na Polską ligę koleś ma super możliwości, gorzej z chęciami. I jak mam oglądać go takiego na boisku jak od marca tego roku, to wolę nie widzieć go w ogóle. Opyliłbym go za 2,5 - 3 miliony ojro (o ile są w ogóle takie możliwości) i szukałbym solidnego następcy. Co do Lewego, to w życiu bym się nie spodziewał, że mu tak palma odbije jak się na to zanosi. Widać wujek Czarek i jego parcie na monetę zrobiło swoje. A powinien zrobić jak Brożek, pograć do 24-25 roku życia w Ekstraklasie aż stanie się kimś, i potem lecieć zagranicę. Ale widać Matusiaków w lidze nie brakuje. A ten herb Legii to nalepiany jest? Słabo to wygląda, ale i tak lepiej niż to cudo co było w minionym sezonie. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Witamy w realnym świecie, radzę się przyzwyczajać. A Lewandowski nie jest i nigdy nie będzie waszym Brożkiem, który jest w Wiśle od juniora i coś go z tym klubem łączy. Oczekujesz przywiązania od gracza, który przyszedł do was sezon temu? Nie zrozum mnie źle, nie krytykuję decyzyjnych Amici, nie twierdzę, że robią źle. Takie są realia, nie wystarczy sama chęć żeby zatrzymać graczy. To jest poniekąd chore, że robi się ciśnienie na wyjazd piłkarzom, którzy nie osiągnęli nic, lub bardzo niewiele, ale tak to u nas wygląda. I albo ma się graczy, którzy mają dobrze poukładane w głowie, tak jak Boguski, Brożek czy Małecki, albo trzeba gościa wytransferować zanim zacznie odwalać "kałużniadę".
Ostatnio edytowane przez wolfy : 23.06.2009 o godz. 01:40.
![]()
Już za cztery lata,
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
Po prostu trzeba z takimi twardo, aż się nauczą respektować kontrakt, najbardziej mi pod tym względem imponował Magath (choć uważam go za skunksa). Nic go nie obchodziły problemy osobiste i zachcianki Krzynówka, potrzebny mu był rezerwowy, miał kontrakt z klubem, to miał być tym rezerwowym i zapieprzać bez gadania, bo jak nie to rezerwy i kopanie z krowami na łące. Kluby muszą w Polsce dojść do takiej pozycji, aby żadnej "pół sezonowej gwiazdce" nawet nie przyszło na myśl szantażować zespołu, który będzie występował w europ. pucharach. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
@wolfy
Wiesz, nie chodzi o to, żeby Lewandowski był Brożkiem w sensie przywiązania do barw etc. Ja po prostu miałem go cały czas za rozsądnego chłopaka, świadomego tego, że do bycia zawodnikiem klasy europejskiej trochę mu brakuje i wyjazd teraz to chyba niezbyt dobry pomysł. Z drugiej strony jest to bardzo utalentowany zawodnik, więc głupio by było, gdyby przez menadżera czy zbytnią wiarę w swoje możliwości skończył siedząc na ławce jak Smolarek w 'jakimś' Boltonie i grając w sezonie parenaście minut. Nie o to w tym wszystkim chodzi. Co do mechanizmu wyprzedawania co lepszych grajków nie musisz mnie uświadamiać, to jasne jak słonce, że ten kto nie jest związany z barwami, znajdzie raz dwa doskonałą możliwość do wyfrunięcia, jeśli tylko kopnie prościej piłkę dwa razy- takie nasze realia. |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2007
Offline |
|
|
Przypomina mi sie w tym kontekście jeno, jakie było naśmiewanie (głównie warszafsko-legijne) z Brożka, że się boi wyjeżdżać, że kariery za granicą nie chce robić, że się marnuje. A ja myślałem sobie wtedy - że właśnie ten gość ma poukładane, że mysli, że ważne dla niego są też inne niewyrażalne w pieniądzu wartości.
Jeśli chodzi o pewność siebie i poczucie własnej wartości to oczywiste jest, że postawa a'la Lewandowski skrywa poważne na tym polu problemy - poszedłbym dalej z tym wywodem i zaryzykowałbym tezę, że jest to kolejny przykład zgubnego wpływu Benhauerowej pseudopsychologii i pseudomotywacji. To będzie kolejna ofiara siwego Holendra. |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2009
Offline |
|
|
A moze po prostu NIGDY nie miał zadnej poważnej oferty (mówie o czasach kiedy został powaznym piłkarzem, a nie nadzieją)? A reszta to jak zwykle 'dorabianie teorii do gówna'..
+ za warszafsko, krakoski zajacku |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2006
Offline |
|
|
Czy nie miał to nie wiadomo do końca. Spójrz na sytuację w której, taki Matusiak zagrał pół sezonu na wysokim poziomie i się kupcy znaleźli, Piechna -sezon na przyzwoitym poziomie i również został sprzedany. Następny Mila. Jeden dobry mecz w Manchesterze i przyzwoity sezon w pl i sprzedany. Gorawski - rok dobrej gry w Wiśle i sprzedany. Tak można wymieniać jeszcze długo. Z drugiej strony Brożek, dwa razy z rzędu korona króla strzelców. Sądzisz że taki zawodnik nie miałby ofert? Nie bardzo mi się wydaje.
![]() ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2009
Offline |
|
|
Skąd miał poważne oferty, w ostatnich dwóch latach? Nie siedze w krakowskich klimatach, ale co spojrze na jakis wywiad z Brożkiem to czytam, ze nie ma konkretnej oferty (co nie znaczy, ze mu z tego powodu smutno, zle itp). Po prostu nie ma. Dziennikarze PS szaleja - Bologna (tak?), Parma etc. Po prostu sezon ogórkowy.
Tak jak Jodłowiec i Napoli czy Przyrowski i Tottenham. Błaszczykowski miał oferte to uciekł od razu. Boruc tez.
Ostatnio edytowane przez 0 22 : 23.06.2009 o godz. 02:50.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2005
Offline |
|
|
W sumie to nie ma się czemu za bardzo dziwić. Taka ludzka natura, żeby mieć jak najlepiej i jak najwięcej. Lech po raz pierwszy musi się zmierzyć z tym z czym Wisła boryka się od wielu lat - odchodzenie wyróżniających się piłkarzy. Po sezonie 02/03 też myślałem, że Europa leży u naszych stóp i będzie tylko lepiej
![]() ![]()
W życiu ważne są tylko chwile...
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|