|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła: | |||
| wzmocni się |
|
44 | 26,19% |
| osłabi |
|
97 | 57,74% |
| zmiany kadrowe nie będą odczuwalne |
|
27 | 16,07% |
| Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 01.2009
Offline |
|
W ten poniedziałek to nie ma się czego obawiać, bo każdą z możliwych drużyn Wisła powinna pokonać bez problemu jeśli realnie myśli o rywalizacji o LM. Co do skrzydłowych to zgadzam się, że Wisła potrzebuje po dwóch na każdą stronę, bo ten sezon może być na prawdę długi. |
|
|
|
Junior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
|
Sezon może być długi, to prawda, zwłaszcza jak PZPN wespół z Ekstraklasą S.A. zafundują nam 18 zespołów w najwyższej klasie rozgrywkowej.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
|
Jasne!Modlić się o dobre losowanie w II rundzie kw.LM...co za ludzie!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2007
Offline |
|
|
Drugi napastnik? Niekoniecznie - zakładając, że Paweł zostanie z nami. Pamiętacie jak padały gole w sezonie 2006/2007 w pucharach? Błaszczykowski do Brożka i gol. W meczu Basel Błaszczu zanotował 3 asysty, w meczu z Feyenordem i Nancy po jednej. Dobrze, że wzmacniamy skrzydła. Po co byłby nam napastnik jakby nie miał kto dogrywać mu piłek... Mieć po obu stronach dobrych skrzydłowych i dobrego ofensywnego pomocnika w środku to to co nam wystarczy do dobrej gry w pucharach. Nasza polityka transferowa wreszcie napawa mnie optymizmem na przyszłość : )
A co do Małeckiego to nigdzie się nie wybiera - sam tak mówił, a jemu można jak żadnemu innego Wiślakowi ufać. To nie Christiano "chcę jak Giggs" Ronaldo, albo Kaka "chcę być jak Maldini"
Ostatnio edytowane przez eMTe : 20.06.2009 o godz. 20:04.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
||
Spokojnie Błaszczykowski też niby był wierny, a wyfrunął z klubu przy pierwszej okazji. Brożek też jest coraz bardziej zdesperowany o czym świadczy poniższa wypowiedź: Cytat:
|
||
|
|
Senior Member
Od: 02.2004
Offline |
|
|
Nie wiesz, nie mów. Milcz!
![]() KLUB FUTBOLU AMERYKAŃSKIEGO: KRAKÓW TIGERS
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2007
Offline |
|
|
Wcale nie przy pierwszej okazji. Zrobił tak, abyśmy za niego zgarnęli pieniądze, a nie musiał. Przedłużył celowo kontrakt. Pożegnał się z nami w kulturalny sposób i na każdym kroku okazuje przywiązanie do Białej Gwiazdy. Gdybyśmy jednak chcieli go za wszelką cenę zatrzymać to sądzę, że by nie protestował. No, ale dla niektórych w klubie taka oferta to było coś...
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2005
Offline |
|
|
W przypadku Błaszczykowskiego to bardziej klubowi zależało na sprzedaży niż jemu a Brożkowi dziwić się nie można ,wielkim młodzieniaszkiem to on już nie jest.A co do Małeckiego to powiedzmy sobie szczerze - to nie jest jeszcze zawodnik na międzynarodową karierę i fajnie że zdaje sobie z tego sprawę.
![]()
94 - Allah Akbar!!
|
|
|
|
Junior Member
Offline |
|
|
Co do tego Valdovica to z filmiku od westersyl widać, że rzuty wolne to on lepiej wykonuje niż karne
Niemniej mam jakieś większe przekonanie do niego niż do tego Bozoka. |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2008
Offline |
|
|
Jeżeli rzeczywiście Brożek ma iść do Włoch to już na miejscu Bednarza bym transfer Micańskiego i Velikonji negocjował z menadżerami. O tyle zły okres na odejście że Boguski kontuzjowany i praktycznie bez napastnika pewnego będziemy. A co do Vladavica to Kirm ma tę zaletę że jest młodszy i do tego większość meczy w ostatnim sezonie w Domzale(7 goli, 17 asyst) grał jako środkowy pomocnik, do czego predysponują go napewno warunki fizyczne. Brałbym obu jak nas stać, a napastnika kupić tylko wtedy jak odejdzie Brożek.
Ostatnio edytowane przez OL Lyonaise : 21.06.2009 o godz. 07:55.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2008
Offline |
|
|
Vladevic, Kirm, ahhh, postrach. Bysmy mieli bynajmniej kogos kto umie wykonywac rzuty wolne, bo dawno nie mielismy, no i pomocnika który umie minąć rywala i zaliczyc asyste a także strzelić, cos fajnego, ale marzenia ;P
![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
![]()
Ostatnio edytowane przez wolfy : 21.06.2009 o godz. 14:42.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Ja skłaniałbym się ku teorii, że mamy jakiegoś środkowego obrońcę na oku i jest bliski przejścia do Wisły. Mamy tylko dwóch nominalnych środkowych Głowackiego i Marcelo, a Kowalskiego odesłaliśmy do Gliwic. Jeśli chodzi o Glika to bardzo zdolny piłkarz, prezentuje już wysoki "ligowy" poziom, ale w wywiadzie podkreślił, że otrzymał ofertę z Lecha.
Oby tylko nie wyszło, że pozyskamy Jopa czy innego kalekę. ![]()
"Jeżeli Wisła trafi w eliminacjach do Ligi Mistrzów na drużynę z jednej z pięciu najsilniejszych lig Europy, to niezależnie od transferów będzie to walka gołej d*** z batem."
Tomasz Hajto
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Jasne że potrafiŁ, narazie jest niedostępny i jedyny który to umiał.
Po to, żeby skrzydłowi też strzelali gole, jeśli nie gramy przez środek (bo gramy defensywnymi) to skrzydła (oba) muszą dobrze napędzać druzyne, wtedy i Cwielong zacznie trafiac bo bedzie miał wyłożone jak na patelni lub po prostu wiecej bedziemy sobie sytuacji stwarzac. ![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
||
|
Po Vladavicu strasznie płaczą w Zilinie. Wczoraj podobno telewizja TA3 podała że Vladavic idzie do Krakowa(ale nie wiem na podstawie jakich źródeł). Podejrzewają że może kosztować coś koło 600tys Euro + 15% . Mówią, że to ich najlepszy gracz
![]() Kurcze fajnie by było. Teraz Vladavic. Potem jak przejdziemy do 4 rundy i Kirmowi zmięknie rura bo nie będzie miał ofert to jeszcze on na pozycję rozgrywającego i będzie git ![]() Cytat:
Cytat:
Ostatnio edytowane przez OL Lyonaise : 21.06.2009 o godz. 09:17.
|
||
|
|
Junior Member
Offline |
|
|
Cytat:
Co się tyczy polityki tzw. "okazji", to nie jest ona taka zła, pod warunkiem, że nie jest to jedyna metoda pozyskiwania zawodników. Bo kto powie, że transfery Juniora, czy Marcelo były chybione. |
|
|
|
Junior Member
Offline |
|
|
Wiem przecież, kacpergawlo. Tylko że napastnik na LM to koszt rzędu 1 mln euro. Stąd prędzej spodziewam się transferu dwóch bramkostrzelnych (mnie lub bardziej) skrzydłowych, niż jednego napastnika.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Ja myślę że się skończy tak że kupimy Vladavica i Bozoka. Drugi kosztuje 100tys Euro i napewno nie chce więcej niż 80tys. Więc jak nawet za rezerwowego skrzydłowego to jest to śmieszna suma. A koleś ma podobno świetne testy wydolnościowe co nie bagatela na tej pozycji.
Obrona de facto już napewno przychodzi ten Carlinhos bo mamy dość pewnego Singlara więc zaryzykujemy tego brazyliano. Czyli w sumie jeszcze nic nie wydaliśmy, a po odejściu Baszcza Zieńczuka i Dawidowskiego mamy jeszcze sporo miejsce w budżecie płac tak mi się wydaje. Więc jezeli dogadamy się z Ziliną i nie będą stawiać zaporowej ceny to zapewne Vladavica też kupimy. Moim zdaniem 2 defensywne miejsca w pomocy powinny być rotowane przez Sobol, Diaz(tego szkoda wyrzucać z podst. 11 bo jest pomocny przy stałych fragmentach i w ataku i w obronie, świetne warunki fizyczne i serce do walki) i Jirsak. Wtedy na jedno miejsce w pomocy za Brożkiem mamy Boguskiego i Gargułę. Tutaj właśnie bardzo dobry byłby Kirm. Tyle że co posadzić Boguskiego na ławkę? żart... Gargułę? żart... Ćwielong jako zmiennik Brożka. Dlatego raczej nie przyjdzie Kirm(7 goli 17 asyst ). Na bok pomocy to chyba wolę takiego jeźdca jak Vladavic, ryzykanta z dobrym dryblingiem.
Ostatnio edytowane przez OL Lyonaise : 21.06.2009 o godz. 10:07.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2008
Offline |
|
Jeżeli będzie im miał kto podać, to ja się o nich nie martwię ! Będą strzelać nawet w LM ! Zrozum : W tym momencie NIE MAMY nominalnego lewoskrzydłowego ! Żeby skutecznie grać na tylu frontach MUSIMY posiadać przynajmniej 2 ! (chyba ,że chcesz łatać dziury Diazem lub Ćwielongiem ). Bardzo potrzebni są nam i Bożok i Vladavic. Wtedy mamy 4 skrzydłowych z prawdziwego zdarzenia : Małecki, Łobodziński (wciąż na niego licze), Vladavić i Bożok. Ćwielong jest naszym rezerwowym napastnikiem i możemy dokupić jeszcze jakiegoś zdolnego chłopaka ,żeby się ogrywał , wchodząc z ławki , ale nie za dużą kase !!! Bardziej potrzebny jest doświaczony i ograny bramkarz ....... |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Gdyby Brożek miał odejść do Parmy(ale mam nadzieję że zostanie u nas do końca el. CL bo taka szansa, a Brożek może nam sam tą ligę mistrzów wygrać) to trzeba by pomyśleć rzeczywiście wtedy o 2 napastnikach. Np. wysoki bramkostrzelny Micański i Velikonja. Też byli byśmy mocni po zgraniu. Ale napewno nie bylibyśmy tak groźni jak z Broziem w tych eliminacjach.
Ostatnio edytowane przez OL Lyonaise : 21.06.2009 o godz. 10:13.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2008
Offline |
|
|
ooo to Ty znasz cennik piłkarzy?
Napastnik na LM kosztuje 1mln euro powiadasz... to ja mam pytanie ile kosztuje napastnik na Ekstraklase? Ile na Puchar Polski a ile na Młodą Ekstraklase? takie porownania sa naiwne jak dzieci w przedszkolu.... Jirask 700tys i co to oznacza ze jest lepszy od darmowego Marcelo czy Singlara ? Nawet jakbyśmy kupili napastnika za milion to i tak bys nie mial pewnosci...czasami zawodnik z karta w ręku wiecej wniesie do druzyny niz taki ex-gwiazdor... kolejny przykład Łobodziński.. przychodzil za 400tys a po kilku miesiacach musial siedziec na ławie na rzecz wtedy jeszcze Patryk Małeckiego ktory wiecej grał w ME niż w dorosłej Wiśle.. ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- Takie cos z futbol.pl - czyli nic Bośniak zagra w Wiśle Kraków? 26-letni Admir Vladavić jest bliski podpisania kontraktu z Wisłą Kraków. Reprezentant Bośni i Hercegowiny występował ostatnio w słowackiej MSK Żilina. Dziewięciokrotny reprezentant Bośni i Hercegowiny trafił do Żiliny w lutym 2007 roku. Słowacki klub przelał wówczas na konto FK Żeljeznicar Sarajewo około stu tysięcy euro. Mierzący 178 centymetrów wzrostu Vladavić karierę zaczął w FK Iskra Stolac, a potem występował w Velezie Mostar. Od 2005 roku grał w Żeljeznicarze. W kadrze Bośni i Hercegowiny zadebiutował w 2006 roku w meczu przeciwko Japonii. Vladavić, który może grać na prawym i lewym skrzydle wzoruje się na Zinedinie Zidanie (syn Bośniaka nazywa się Zidan). W słowackiej lidze uważany jest za jednego z najlepszych techników.
Ostatnio edytowane przez grzesiek632 : 21.06.2009 o godz. 10:49.
![]()
"Wisła to nasz nałóg, to nasza heroina
i gdyby nie ONA - świat mógłby się zatrzymać.." |
|
|
|
bananowy chłopiec
Od: 07.2006
Offline |
|
|
Szóstka w obronie Diaz, Brozek, Glowa, Marcelo, Singlar, Carlinhos spokojnie nam wystarczy bo Diaz i Singlar moga grac rowniez na srodku obrony. Prawa strone tez juz przeciez mamy: Lobo i Malecki. Jedyna ogromna niewiadoma jest taka czy oprocz Bozoka na lewej flance bedzie gral Cwielong czy przyjdzie ktos jeszcze. Gdyby sie tak super zastanowic to brakuje nam jedynie 3 graczy zeby miec zamkniete wszystkie pozycje: Bozoka, Carlinhosa i napastnika.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 03.2008
Offline |
|
Nie zapominajmy o bramkarzu. Według mnie, bramkarz jest nam bardzo potrzebny nic nie ujmując Mariuszowi. Trzeba kogoś, kto będzie naciskał na Mario, żeby czuł jego oddech na plecach. Godny rywal będzie z korzyścią dla wszystkich. |
|
|
|
Junior Member
Offline |
|
A jeśli szukasz napastnika na inne rozgrywki i pytasz o ceny, to odpowiadam głupio na głupie pytania: napastnik na ME może nic nie kosztować (patrz Beto) lub niewiele (np Burliga). Zadowolony? Po co od razu ten sarkazm w poście? Nie spinaj się tak. |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2008
Offline |
|
|
W sumie tak ... Tylko ,że to będzie tylko zapełnienie luk po : Baszczyńskim,Zieńczuku i Beto. Według mnie potrzebny jest jeszcze jeden skrzydłowy (czyt. Vladavic lub Kirm) , wtedy Ćwielong może iść do ataku no i bramkarz. Czyli wychodzi na to ,że potrzebnych jest nam 5 zawodników ,żeby mieć kadre na wyrównane boje np. z Olympiakosem i obronienie mistrzostwa.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2008
Offline |
|
albo Ivanowski... takie pisanie po cenniku niczemu nie słuzy.. hoho czy ja sie spinam? to juz nawet nie mozna odpowiedziec na posta postem? czy wszyscy na tym forum są az tacy wrażliwi? Bo ostatnio w co 3 poście mozna przeczytac: słowa sarkazm i spinanie się... no dobrze przepraszam Cie bardzo mocno za to ze urazilem Twoje nieskazitelne racje.. ![]()
"Wisła to nasz nałóg, to nasza heroina
i gdyby nie ONA - świat mógłby się zatrzymać.." |
|
|
|
Banita
Offline |
|
|
Według nieoficjalnych informacji Wisła kupi z Piasta Gliwice za milion złotych plus Mateusz Kowalski 21-letniego obrońcę Kamila Glika mającego za sobą pobyt w Realu Madryt. Do Gliwic na wypożyczenie powędrować może też Burliga lub Krzysztof Mączyński.
soccer.com.pl ciekawe ile w tym prawdy jest ![]() a teraz o Admir Vladavić czytalem trochum forum klubu MSK Zilina i tam kibice sa zrozpaczeni ze on odchodzi...chociaz moze nie do konca zrozumiałem ale tak wywnioskowałem...i chyba ze MSK Zilina zbytnio kasy nie ma http://www.mskzilina.sk/index.php?ur...sia&tema=11314 http://www.mskzilina.sk/index.php?ur...sia&tema=11313 |
|
|
|
Junior Member
Offline |
|
|
Jak sam zawodnik mówi , że się dogadał z klubem , to znaczy jest coś na rzeczy. Sam zawodnik raczej by nic nie wymyslał. Jutro zobaczymy czy ktoś będzie nowy!!!
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|