The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła:
wzmocni się 44 26,19%
osłabi 97 57,74%
zmiany kadrowe nie będą odczuwalne 27 16,07%
Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
OL Lyonaise
Senior Member

Od: 08.2008

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 20.06.2009, 14:16
Proud napisał(a):Wyświetl post
Ale ja nie mówię o przydatności tych graczy...po prostu nasz budżet nie jest studnią bez dna...a Ci zawodnicy mają dość wysokie kontrakty.
No to tak:
Pawełek,Gikiewicz
Singlar,Carlinhos
Marcelo,Głowacki, Varga,
Pi.Brożek,Diaz
Małecki,Łobodziński
Sobolewski, Diaz, Cantoro
Vladavic, Bozok
Boguski, Garguła, Jirsak
Brożek, Ćwielong

Dla mnie to nawet lepiej. Niech się pozbędą Niedzielana, a Gołosia i Cebanu na wypożyczenie. Potem w zimie kogoś w miejsce Cantoro(wysoki napastnik) i ew. Vargi i będzie git. Świetny skład jak na nasze warunki. Bardzo zrównoważony i wszechstronny.
Ostatnio edytowane przez OL Lyonaise : 20.06.2009 o godz. 14:22.
Odpowiedz cytując
ABGwislakABG
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 20.06.2009, 14:22
Heban - wszystko OK, ale to nie reszta ligi stała się LEPSZA, tylko MY obniżyliśmy loty. Mnie osobiście zastanawia los Cantoro. Widać, że chcą wzmocnić pomoc. Mogą nie znaleźć dla niego miejsca w Wisełce.
Anty PO-PiS!!!
Odpowiedz cytując
AYALA
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 20.06.2009, 14:23
też bym chciał zeby Wisła miała i Vladavica i Bozoka ale realnie skończy sie tylko na Słowaku.Bozok za Zienia,Carlinhos za Baszcza.Super bedzie jeśli uda sie jeszcze jakiegoś napastnika zakontraktowac ale nie gracza klasy Beto a co najmniej Paulisty.
Ostatnio edytowane przez AYALA : 20.06.2009 o godz. 14:25.
Odpowiedz cytując
komar997
Junior Member

Od: 06.2005

Stary 20.06.2009, 14:24
Jedna informacja o tym Vladavicu i już go traktujecie jako naszego zawodnika spokojnie. Nie wierzę w ten transfer dlatego bo jakby naprawde było cos na rzeczy to zawodnik nic by o tym nie powiedział bo działacze Wisły proslili by go o to żeby milczał bo jak wiemy po takiej wypowiedzi inni zaczna sie nim interesować i gorzej o transfer. Dlatego uważam że ten zawodnik robi sobie poprostu reklamę kosztem Wisły i nie łudzę się, że zobaczymy go z biała gwiazda na piersi.
Żyj tak żeby nikt przez ciebie nie płakał !!!
Odpowiedz cytując
koyoot
Senior Member

Od: 02.2006

Stary 20.06.2009, 14:36
Piszecie ze za duzo pomocnikow? Wedlug mnie nie. Linia omocy jest najwazniejsza czescia kazdego zepsolu czy to sie komus podoba czy nie. Dlatego musi ona byc wyrownana i przede wszystkim silna. Odejdzie Cantoro bo ma chyba kontrakt tylko do konca grudnia o ile sie nie myle. Niedzielan ma jeszcze rok lub poltora waznego kontraktu i pomimo tego ze od zawsze byl jednym z moich ulubionych pilkarzy za te jego hiperszybkosc(do tej pory pamietam mecz z Wegrami gdzie uciekal obroncom jak chcial...), to z calym szacunkiem w obecnej dyspozycji nie jest to pilkarz na miare Wisly(chyba ze przepracuje w zdrowiu caly okres przygotowawczy - wtedy moze byc bardzo duzym wzmocnieniem skladu). Zobaczymy jak to bedzie Wisla doskonale wie jak zbudowac zespol a kontrakty motywacyjne to tylko byl poczatek jesli rozumiecie co ja mam na mysli. Nie chce byc wrozka ale wedlug mnie i w mojej opinii nadchodza swietlane lata dla Krakowskiego klubu ktory na wiele lat moze zdominowac lige.

Dla mnie tak to mniej wiecej wyglada. Pozdrawiam.
Odpowiedz cytując
ABGwislakABG
Senior Member

Stary 20.06.2009, 14:49
Nikt nie mówi, że za dużo pomocników, tylko czy nie za bardzo się skupiają na wypelnianiu luk po Baszczu i Zieniu? Musimy znaleźć jakiegoś skutecznego i dobrego napastnika, inaczej będzie kaszana w pucharach. Dokąd trzeba będzie czekać na tego napastnika? Do us***ej śmierci?

PS: Brożka musimy zatrzymać, tylko czy Boguski po kontuzji wróci błyskawicznie do swojej formy? Ćwielong - marnuje 100% sytuacje strzeleckie, Beto(n) na całe szczęście odchodzi. Burliga? wczesna faza Małeckiego.
Powód: dopiski i bzdury
Ostatnio edytowane przez ABGwislakABG : 20.06.2009 o godz. 15:15.
Anty PO-PiS!!!
Odpowiedz cytując
flamengista
Piknik

Od: 03.2004

Stary 20.06.2009, 14:57
Widzę, że wystarczyło pojawienie się dwóch zawodników na testach wydolnościowych, żeby połowa forum sikała z zachwytu.

Już wszyscy zapomnieli o wcześniejszych "wyczynach" transferowych. Przypomnę choćby "już kupionych" Kaźmierczaka z Grzelakiem, wsadzonych do samolotu Galamaza z Grigoriem, będącego "o centymetry od Wisły" Neia... I o ciągle awizowanych przez prasę wzmocnieniach, z których nic nie wynikało.

Proponuję ochłonąć. Owszem, wygląda na to że teraz może być lepiej. Podkreślam, może.

Ale lepiej nie oznacza seryjnego zaciągu do Wisły! W tym okienku powinniśmy maksymalnie pozyskać 3-5 graczy. Dwaj są blisko - Bozok i Carlinhos. Zakładając, że zostaną ostatecznie pozyskani (co nie jest pewne), zostają góra dwie-trzy pozycje:
- środkowy obrońca;
- wysoki napastnik;
- bramkarz - zmiennik Pawełka.

Moim zdaniem to i tak bardzo optymistyczny wariant, bo w przypadku gdy Brożek zostanie (co jest realne) - nowego napastnika nie będzie, do Krakowa może wrócić Kowalski a zmiennika Pawełka szukamy wśród zawodników darmowych i szansę na trafioną są małe.

Nie ma natomiast moim zdaniem szansy na rozrzutność w postaci dwóch skrzydłowych. I to w sytuacji, gdy na lewym skrzydle może grać Ćwielong, Małecki czy Diaz. A na prawym jest Łobodziński, który kosztował 400 tysl €, a kasuje rocznie 250 tys. € niezależnie od tego czy gra czy siedzi na ławie.

W nowym sezonie Łobodziński na pewno będzie dostawał szansę wymiennie z Małeckim, bo jest realna szansa że zacznie się spłacać. Nie wyrzuca się 400 tys. € lekką ręką do kosza.
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
Odpowiedz cytując
FredzIo
Senior Member

Od: 10.2007

Stary 20.06.2009, 14:59
ABGwislakABG napisał(a):Wyświetl post
Nikt nie mówi, że za dużo pomocników, tylko czy nie za bardzo się skupiają na wypelnianiu luk po Baszczu i Zieniu? Musimy znaleźć jakiegoś skutecznego i dobrego napastnika, inaczej będzie kaszana w pucharach. Dokąd trzeba będzie czekać na tego napastnika? Do us***ej śmierci?
Co Wy ludzie macie z tym napastnikiem. Według mnie ta formacja w naszym klubie prezentuje się najlepiej. Nasza para napastników Brożek i Boguski zdobyli 28 goli, czyli jest najlepszą parą napastników w lidze. Do tego Małecki 5 bramek i Ćwielong 2. Przecież i tak ten zawodnik co przyjdzie będzie siedział i dostawał szanse w mniej istotnych meczach. Mamy dwóch napastników na poziomie reprezentacyjnym, trzeciego który jest bardzo młody i świetnie odnalazł się w prawym skrzydle. Jeżeli przejdziemy pierwsze dwie rundy eliminacji to pewnie będziemy grali systemem 4-5-1 z Brożkiem na szpicy.
W obliczu kontuzji Boguskiego, mamy go kim zastąpić. Dlatego uważam, że pozycja napastnika jest najlepiej obsadzoną formacją w naszym klubie i każdy inny polski klub i nie tylko może nam jej pozazdrościć.
Bogusław Cupiał napisał(a):
Kochałem Wisłę, kiedy byłem jej kibicem i kocham dzisiaj, bo to jest mój klub..
Odpowiedz cytując
ultr4
Senior Member

Od: 01.2009

Stary 20.06.2009, 15:23
Według mnie Wisła potrzebuje dwóch lewych pomocników, gdyż trzeba bedzie grać przez dłuższy czas na dwóch frontach. Nie piszcie więc o tym, że jeden Bożok wystarczy Wiśle na cały rok.
Chciałbym przypomnieć o tym, że za sam awans do IV rundy LM mistrzów Wisła otrzyma 3,6 mln euro plus kasa z praw do transmisji! Wystarczy, więc przejść przez dwie rundy, w których Wisła jest rozstawiona i klub wzbogaci się o minimum 20 milionów zł! Nie ma co dziadować i jak najszybciej należy rozwiązać kwestię wyboru bramkarza, bo czasu jest na prawdę bardzo niewiele (14/15 lipca gramy pierwszy mecz).

Tutaj wspominana wcześniej na forum rozpiska:
LIGA MISTRZÓW
Bonus dla mistrza: 200 tys. euro*
I runda eliminacji: 130 tys. euro*
II runda eliminacji: 130 tys. euro*
III runda eliminacji: 130 tys. euro*
IV runda eliminacji: 2,1 mln euro*
Faza grupowa: 7,1 mln euro
Zwycięstwo w fazie grupowej: 800 tys. euro
Remis w fazie grupowej: 400 tys. euro
Awans do 1/8 finału: 3 mln euro
Awans do 1/4 finału: 3,3 mln euro
Awans do 1/2 finału: 4,2 mln euro
Awans do finału: 5,5 mln euro
Zwycięstwo: 3,5 mln euro
Odpowiedz cytując
ABGwislakABG
Senior Member

Stary 20.06.2009, 15:27
A zauważyłeś, że jakbysmy doszli do fazy grupowej LM, to w sumie mamy 10 mln ojro? czyli nie 15-20 tylko 40-45 mln złotych ? taka mała różnica
Anty PO-PiS!!!
Odpowiedz cytując
Nehiar
Senior Member

Od: 01.2008

Stary 20.06.2009, 15:34
Nie mamy, bo to 2,1 mln jest wliczone w 7,1 mln - 2,1 mln jest w razie ODPADNIĘCIA z 4 fazy. Było to już tutaj dyskutowane.
Odpowiedz cytując
Simao1
Senior Member

Od: 07.2008

Stary 20.06.2009, 16:08
Abstrahując od tematu ewentualnych zysków za awans do IV rundy eliminacji, tudzież fazy grupowej, ciekawi mnie, kiedy wyjaśni się sprawa transferu Bozoka i Carlinhosa do Wisły.
Odpowiedz cytując
JEDREK76
konserwa

Od: 06.2004

Stary 20.06.2009, 16:12
Śmieszne są te filmiki Vladavica na Youtubie. Z dziesięć razy powtórzona w jednym z nich bramka po zdobyciu której podbiega do ławki rezerwowych (bodaj mecz z Ziliną) świadczyłaby raczej, że nie ma zbyt wiele do pokazania. Z pozostałych widać że ma dobry, mocny strzał, ale jak na skrzydłowego to bynajmniej zbyt wielu rajdów po skrzydle nie uświadczyłem nawet na tych reklamowych filmikach.
Co do skumulowania skrzydłowych w razie przyjścia Bozoka i Vladavica, to z tego co czytam Bozok może grać zarówno na lewym jak i na prawym skrzydle, o Vladavicu też czyta się jako o obunożnym wieć po kiego grzyba się marwić na zapas

A wszystkim rozgrzanym do czerwoności emocjami transferowymi (pomny doświadczeń z poprzednich ogórkowych okresów i w nich niedojszłych transferów) radzę wziąść zimny prysznic i poczekać aż któremuś z prasowych dywagacji zrobią fotkę w koszulce z logo:/ na piersi i BG na lewym ramieniu.
Odpowiedz cytując
westersyl
Guest

Stary 20.06.2009, 16:24
JEDREK76 napisał(a):Wyświetl post
Śmieszne są te filmiki Vladavica na Youtubie. Z dziesięć razy powtórzona w jednym z nich bramka po zdobyciu której podbiega do ławki rezerwowych (bodaj mecz z Ziliną) świadczyłaby raczej, że nie ma zbyt wiele do pokazania.
Sorry ale to mentalność tych Bośniaków którzy robi kompile z jednej bramki. To nie tylko o nim... w praktyce to oni wiedzą prawie wszystko o swoich rodkach za granicą... dla przykładu kolesie dokładnie wiedzą z kim grał Lech w pucharze UEFA.

Tacy piłkarze jak Vladović są nam potrzebni, jeśli go zakontraktujemy to dla mnie jasny sygnał że podejmu walke o LM.

Tutaj jest skrót który pokazuje co ten koleś potrafi:
http://www.youtube.com/watch?v=j43Tjbyn-VU

Mając na uwadze zaawansowaną sprawę z Bożokiem ciężko uwierzyć w transfer Vlado ale jeśli do niego dojdzie to będzie świadczyć tylko o tym, że naprawdę chcemy LM.
Ostatnio edytowane przez westersyl : 20.06.2009 o godz. 16:27.
Odpowiedz cytując
koyoot
Senior Member

Stary 20.06.2009, 16:34
Znacznie wczesniej pisalem o tym ze Vladavic to swietny pilkarz. Zastanawia mnie jakim cudem ktos o jego umiejetnosciach gral w takiej lidze jak Slowacka.
Odpowiedz cytując
Wojtas
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 20.06.2009, 16:40
Ludzie opanujcie sie bo sprawa z Vladaviciem zaczyna sie tak samo jak z Nei ,czyli jest zainteresowanie ,beda rozmowy..itd ale....Zadnych konkretow ,czyli na razie nie ma o czym pisac.

Choc zawodnik to napewno dobry,reprezentant kraju,o czyms to swiadczy.

rezygnacje z Beto oceniam ..jako normalna kolej rzeczy..mial pol roku,swoja szanse...nie wykorzysla..powodzenia w innym klubie .

Sprawa z Sobolem powinna byc zamknieta juz dawno,i widzac temp dzialan naszej Rady ,to transfery Bozoka itd troche moga potrwac.
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
Odpowiedz cytując
Lemoniadowy Joe
Socios Wisła Kraków

Od: 12.2002

Stary 20.06.2009, 16:41
koyoot napisał(a):Wyświetl post
Znacznie wczesniej pisalem o tym ze Vladavic to swietny pilkarz. Zastanawia mnie jakim cudem ktos o jego umiejetnosciach gral w takiej lidze jak Slowacka.
zastanawia mnie jakim cudem tak świetny piłkarz ma tak słabe statystyki, żeby miał dopiero 20 lat to rozumiem
Odpowiedz cytując
koyoot
Senior Member

Stary 20.06.2009, 16:47
Lemoniadowy Joe napisał(a):Wyświetl post
zastanawia mnie jakim cudem tak świetny piłkarz ma tak słabe statystyki, żeby miał dopiero 20 lat to rozumiem
Tak bo akurat wszyscy pilkarze od najmlodszych lat maja genialne statystyki po 300 bramek strzelonych w wieku 19 lat. Akurat wiem duzo o tym pilkarzu i wiem na co go stac.
Odpowiedz cytując
Proud
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2007

Stary 20.06.2009, 16:52
Tak bo akurat wszyscy pilkarze od najmlodszych lat maja genialne statystyki po 300 bramek strzelonych w wieku 19 lat. Akurat wiem duzo o tym pilkarzu i wiem na co go stac.
można wiedzieć skąd?

bez napinki

ja osobiście go nie widziałem, ale rzeczywiście staty ma podobne do Łobo, z zastrzeżeniem że gra w słabszej lidze.
Ostatnio edytowane przez Proud : 20.06.2009 o godz. 16:57.
Zlekceważą twój głos
Którym wróżysz im los
Od jakiego ich nic nie wyzwoli
Bo zabije ich las
Rąk co klaszczą na czas
W marsza rytm co śmierć niosąc nie boli

Patrz jak piją i żrą
Twoją żywią się krwią
I żonglują słowami twych pieśni
Lecz nic nie śni im się
A najlepiej wiesz że
Nie istnieje wszak to co się nie śni.

Jacek Kaczmarski
Odpowiedz cytując
Rob_Zombie
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 20.06.2009, 17:00
A ty oczekujesz że kiedy można się spodziewać po zawodnikach dobrych statystyk? Po 35 roku życia? Ten Vladavic ma 27 lat także nie wiem co się tak podniecasz i wyskakujesz z 300 bramkami w wieku 19 lat...
"(...)Był oskarżony o organizowanie w sezonie 2003/2004 wśród piłkarzy zrzutki pieniędzy, z których później opłacali sędziów pomagających Kolporterowi Koronie w awansie do II ligi. W trakcie śledztwa prowadzonego w ubiegłym roku przez wrocławską prokuraturę obaj przyznali się do winy(...)"
"(...)wciągał w handel meczami i młodych, i starych, i Polaków, i obcokrajowców, i tych, którzy na kupowanie wyników mieli, i tych, którzy nie mieli (tym przecież pożyczał).(...)"
Odpowiedz cytując
Nehiar
Senior Member

Od: 01.2008

Stary 20.06.2009, 17:00
Proud napisał(a):Wyświetl post
można wiedzieć skąd?

bez napinki

ja osobiście go nie widziałem, ale rzeczywiście staty ma podobne do Łobo, z zastrzeżeniem że gra w słabszej lidze.
Gdyby Łobo strzelił 7 bramek to by było
Odpowiedz cytując
prawnik25
Senior Member

Od: 01.2009

Stary 20.06.2009, 17:38
Problem, w tym że ostatni transfer gotówkowy w wykonaniu Wisły Kraków miał miejsce ponad rok temu vide Łobodziński (ok. 400 tys euro). Bośniak wyceniany jest na kwotę dwukrotnie wyższą już pomijając fakt zainteresowania jego osoby klubami z Bundesligi, które mają znacznie większe możliwości finansowe od nas - to wszystko wygląda jak podbijanie ceny przez Słowaków zainteresowaniem mistrza polski, by inne kluby zechciały zapłacić wyższą cenę...

Zresztą wystarczy spojrzeć kim jesteśmy na chwilę obecną żywotnie zainteresowani tj. Słowakiem, który ma kosztować nas ok 100 tys euro i darmowym Brazylijczykiem... w gronie naszych zaintersowani przynajmniej medialnych nie ma zawodników droższych a jak już był vide Kasprzik (nie popierałem tego ruch) to Bednarz go odpuścił...

Konkludując mamy bardzo skromne możliwości finansowe i nie wierzę by stać nas było na wydatek np. 700 tys euro za skrzydłowego już nie mówiąc że potrzeby kadrowe w klubie są znacznie większe - napastnik klasowy to wydatek ok 1 mln euro jak nie więcej, chyba że kogoś wypożyczymy z mocniejszego klubu...

Żeby mówić rzeczywiście o wzmocnieniach, tym samym by szanse nasze na awans wzrosły do LM potrzeba lepszego bramkarza od Pawełka - w Polsce jedynie Mucha (odpada), prawego obrońcy (lepszego od Singlara), stopera a może i dwóch, 2 lewych pomocników, defensywnego pomocnika - (to w ostateczności) ofensywnego pomocnika (Garguła zanim dojdzie do formy może minąć pól roku jak nie dłuższy okres czasu, napastnika (2) gdyby odeszli Niedzielan, Beto (już odszedł)...

Także do pełni szczęścia a nawet do umiarkowego zadowolenia brakuje bardzo wiele - już nie mówiąc że na dzień dzisiejszy nikogo jeszcze nie pozyskaliśmy (zamierzamy dopiero)....

Wywody na temat zawodników, którzy z dużą dozą prawdopodobieństwa i tak do nas nie trafią jest pisaniem bajek, ewentualnie tworzeniem wirtualnej polityki transferowej z Football Managera niczym więcej...

Pompowanie balonu jak widać ruszyło pełną parą na forum i w mediach - żebyśmy sobie za moment nie połamali zębów na np. Gruzinach...

P.S. podpisanie kontraktu z Sobolem i stworzenie sieci scoutów na przyszłość uznałbym za sukces (ewentualne zatrudnienie Czyżniewskiego) - bez tego ani rusz na przyszłość...

W żadnym wypadku nie mówię by Wisła sprowadziła na raz 10 zawodników bo to nierealne, wskazuje jedynie na braki w kadrze Wisły...

Nie jest malkontentem, tyle że nie lubię zbytniej przesady i ułańskiej fantazji typowej dla polskiego kibca...

Sam przecież wcześniej pisałem o tym że transfery będą... tyle tylko do ich jakości można mieć wątpliwości, ale to okarze się w praniu zapewne
Ostatnio edytowane przez prawnik25 : 20.06.2009 o godz. 18:03.
Odpowiedz cytując
westersyl
Guest

Stary 20.06.2009, 17:41
Co do Vlado.
Niby nie można oceniać po filmikach ale pewne rzeczy są po prostu oczywiste.
Widzisz wyprostowanego kolesia, silnego fizycznie z głową w górze prowadzącego piłkę krótko przy nodze delikatnymi dotknięciami to jest pewność że na tle polskich przygarbionych, połamanych, chaotycznych skrzydłowych on się sprawdzi, to oczywistość. I gdyby strzelił 7 bramek to byłby u nas 3 strzelcem drużny a jest przecież pomocnikiem.
Odpowiedz cytując
anhellic
Junior Member

Stary 20.06.2009, 17:57
prawnk25,
wywód długi, za co chwała, ale muszę przyznać, że straszny z ciebie malkontent

wg ciebie powinniśmy pozyskać 10 zawodników (dokładnie policzyłem), żeby liczyć na cień szansy w el. LM

zupełnie się z tym nie zgadzam. po co nam np. defensywny pomocnik (to jedna z lepiej obsadzonych pozycji w drużynie, biorąc pod uwagę, że niektórzy, uniwersalni zawodnicy, jak junior diaz, mogą na niej grać).
wydaje mi się, że w granicach przyzwoitości, i tu ameryki nie odkrywam, będzie pozyskanie zawodników na pozycję bramkarza (choćby równorzędnego do Pawełka, co zmusi go do pracy), środkowego i prawego obrońcę, lewego pomocnika i napastnika (czyli 5). z każdego transfery na te pozycje będę się cieszył, a biorąc pod uwagę, że zaawansowane są rozmowy z zawodnikami na 2 z nich, to nie jest najgorzej.

myślę też, że w tym roku bednarz nie da ciała i zawodnicy zakontraktowani będą odpowiednio wcześnie, żeby mogli się zgrać z zespołem (oczywiście jeśli rada nie będzie się ociągać), tak przynajmniej zapowiadał.
Odpowiedz cytując
Lemoniadowy Joe
Socios Wisła Kraków

Od: 12.2002

Stary 20.06.2009, 18:06
westersyl napisał(a):Wyświetl post
Co do Vlado.
Niby nie można oceniać po filmikach ale pewne rzeczy są po prostu oczywiste.
Widzisz wyprostowanego kolesia, silnego fizycznie z głową w górze prowadzącego piłkę krótko przy nodze delikatnymi dotknięciami to jest pewność że na tle polskich przygarbionych, połamanych, chaotycznych skrzydłowych on się sprawdzi, to oczywistość. I gdyby strzelił 7 bramek to byłby u nas 3 strzelcem drużny a jest przecież pomocnikiem.
ale nikt nie mówi że jest złym zawodnikiem ale nie ma tez podstaw aby twierdzić jaki to on jest świetny o Bozoku jeszcze mniej można powiedzieć fajnie że sa transfery ale podchodziłbym do tego bardzo spokojnie bez pompowania balonika bo wszystko dopiero okaże sie na murawie a jakoś dziwnie zawsze jest tak że przed przyjściem lepiej wszyscy wyglądają a jak przychodzi życie to nie możemy juz oddawana kupić jakiegoś kreatywnego grajka
Odpowiedz cytując
Eustachy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 20.06.2009, 18:06
flamengista napisał(a):
Nie ma natomiast moim zdaniem szansy na rozrzutność w postaci dwóch skrzydłowych. I to w sytuacji, gdy na lewym skrzydle może grać Ćwielong, Małecki czy Diaz. A na prawym jest Łobodziński, który kosztował 400 tysl €, a kasuje rocznie 250 tys. € niezależnie od tego czy gra czy siedzi na ławie.

W nowym sezonie Łobodziński na pewno będzie dostawał szansę wymiennie z Małeckim, bo jest realna szansa że zacznie się spłacać. Nie wyrzuca się 400 tys. € lekką ręką do kosza.
Wg. mnie te 400 tys euro zostalo wyrzucone do kosza w momencie zakupu Lobodzinskiego. Pytanie czy w imie tych nie najwiekszych w sumie pieniedzy, nalezy skazywac Wisle na marazm, wpychajac do skladu goscia, ktory nie liczac dwoch-trzech wyskokow, zawodzi z regularnoscia szwajcarskiego zegarka ?
Dla mnie taki tok rozumowania jest gruba pomylka.

Same 400 tys euro z tytulu transferu, to tak naprawde grosze w porownaniu z zarobkami pilkarza w skali jego piecioletniego kontraktu. Zakladajac, ze w jego postawie nie zmieni sie nic w stosunku do tego, co zaprezentowal nam dotychczas, prawdziwymi pieniedzmi wyrzuconymi w bloto, okaza sie straty wynikle z koniecznosci oplacania jego poborow. Dlatego najlepszym rozwiazaniem dla klubu, wydaje sie pozbycie Lobo, czy to na zasadzie rozwiazania kontraktu, czy np. jako transferu wymiennego.
Odpowiedz cytując
Austerlitz
Member

Od: 11.2007

Stary 20.06.2009, 18:07
Dwóch lewych pomocników Nam potrzeba ? Więc biorąc pod uwagę, że (właściwie) mamy Bozoka to będzie nam potrzeba jeszcze jednego. A dlaczego nikt nie mówi, że może niebawem będziemy potrzebować drugiego prawego pomocnika ? Bo jeden z obecnych nam się chyba gdzieś wybiera ... nieprawdaż ? A oto dowód: http://sport.wp.pl/kat,32282,title,M...wiadomosc.html

"Urzędnicy są jak książki na półkach biblioteki: im wyżej postawieni, tym rzadziej do czegoś służą."
Odpowiedz cytując
Zienczuk8
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 20.06.2009, 18:11
Austerlitz napisał(a):Wyświetl post
Dwóch lewych pomocników Nam potrzeba ? Więc biorąc pod uwagę, że (właściwie) mamy Bozoka to będzie nam potrzeba jeszcze jednego. A dlaczego nikt nie mówi, że może niebawem będziemy potrzebować drugiego prawego pomocnika ? Bo jeden z obecnych nam się chyba gdzieś wybiera ... nieprawdaż ? A oto dowód: http://sport.wp.pl/kat,32282,title,M...wiadomosc.html

ale mi dowod... to tak wybieraja sie od lat Sobol, Głowa, Brozki czy wczesniej Zieniu i Baszczu przez lata... ludzie ochloncie wreszcie na razie mamy 2 graczy na testach i nic wiecej...
Groundhopper
Odpowiedz cytując
63.5 Kg
Senior Member

Od: 06.2003

Stary 20.06.2009, 18:24
Ale po co w ogole poruszacie temat Maleckiego jak takiego tematu nie ma.
Odpowiedz cytując
Robinho
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 20.06.2009, 18:31
Co do lewego pomocnika, to wydaje mi się, że władze chcą zakontraktować tylko jednego zawodnika, czekaja jedynie na wyniki negocjacji z Ziliną, jeśli cena będzie rozsądna postarają się o Vladavica, jeśli będzie to powyżej 500 tys euro, wtedy trafi do nas Bozok.

Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów