|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła: | |||
| wzmocni się |
|
44 | 26,19% |
| osłabi |
|
97 | 57,74% |
| zmiany kadrowe nie będą odczuwalne |
|
27 | 16,07% |
| Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 08.2008
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2009
Offline |
|
|
http://www.realmadrid.pl/index.php?c...nosci&id=24240
Glik mówi, że ma konkretną ofertę z Lecha i czeka na porozumienie klubów. Czyżby Lech po raz kolejny wyprzedził Wisłę? |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2003
Offline |
|
|
Nie występował w lidze regionalnej, występował w lidze stanowej Campeonato Pernambucano z Nautico.
![]()
Wisła Kraków
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2008
Offline |
|
|
Jeśli przegramy walkę o Glika i Kasprzika i faktycznie przez to, że włodarzom Piasta bardziej zależy na współpracy z Lechem.
To bardzo dobrze byłoby odpłacić im powrotem Kowalskiego do Wisły i byłoby kwita ![]()
"Jeżeli Wisła trafi w eliminacjach do Ligi Mistrzów na drużynę z jednej z pięciu najsilniejszych lig Europy, to niezależnie od transferów będzie to walka gołej d*** z batem."
Tomasz Hajto
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2007
Offline |
|
|
Tam gdize bedzie dochodziło do konfrontacji ofert kilku klubów zawsze przegrywaliśmy i będziemy przegrywąc czy to z Lechem czy z Legia (może nawet z Śląskiem itd.) A to wszystko dlatego że:
- bardzo agresywnie zaniżamy cene (presja na Bednarzu) - negocjacje z nami to prawdziwy dramat szarpanina itd. nawet jak coś się ustali to potem wycofujemy się z postanowień bo rada nie zaakceptowała pomysłu. Niemal każdy ostatni transfer wewnątrz polskie ligi kończył się aferą sądami itd. - negocjacje z nami trwaja i trwaja (a inne kluby nie śpią w tym czasie) - kontrakty motywacyjne - od lat bardzo trudno się przebić do podstawowego składu Wisły, w Lechu do tej pory z powodu wąskiej kadry kto przyszedł w miarę umiejący grać od razu wskakiwał do gry. - nagonka prasowa na wisłę stawia nas w gorszym świetle. Więc naprawdę nie ma sie co dziwić że jesteśmy chyba najbardziej nielubianym przez inne kluby negocjatorem. Dlatego o ile ktoś inny prowadzi w tym czasie negocjacje z interesującym nas zawodnikiem zawsze jesteśmy na straconej pozycji. Choć oczywiście nie wykluczam ze kilka "potyczek" moze uda nam sie wygrać, nie mniej większość wybierze innaczej. |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
|
Cytat:
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2008
Offline |
|
|
http://sport.interia.pl/raport/wisla...bramki,1326104
Gikiewicz w Wiśle ?.Brać go teraz póki jeszcze zagrał mało spotkań w Ekstraklasie bo widać ze gość ma ogromny potencjał.To jego Szczęsny wychwala na każdym kroku w "Szybkiej Piłce". ![]()
"Chyba serce by mi pękło, gdyby człowiek któremu tak wiele zawdzięczam występował w ekipie największego rywala mojej ukochanej Wisły" - Kuba Błaszczykowski
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
http://futbolnet.pl/wiadomosci/sobol...zda-odetchnela
No to może lepsza wiadomość. Podobno Sobol podpisał nowy kontrakt ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2008
Offline |
|
|
W Brazyli najpierw są rozgrywki o Puchar Stanowy i bierze w nich udział dużo drużyn z niższych lig.Dopiero potem startuje Serie A.
![]()
"Chyba serce by mi pękło, gdyby człowiek któremu tak wiele zawdzięczam występował w ekipie największego rywala mojej ukochanej Wisły" - Kuba Błaszczykowski
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2007
Offline |
|
Tylko temu podobne newsy pisano już 3 tygodnie temu a oficjalnie nic sie nie działo. Licze na rychłą konferencje prasową klubu. |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2005
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2008
Offline |
|
|
Sobol pidpisal i to jest ogromne wzmocnienie,gratulacja dla JB.
![]() "Nikt nie wymaga od Was samych zwycięstw. Czasem i przegrać przychodzi. Ale każdy ma prawo żądać od Was ambitnej i nieustępliwej walki. Nie dopuście do tego, aby ludzie uznali was za niegodnych...podania ręki". |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Mam nadzieje ze zrobia wszystko zeby podpisac Kirma i Gikiewicza. Brawo Sobol. Bozok ma świetne testy wytrzymalosciowe- da rade!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2007
Offline |
|
Czy ty uważasz, że to złe rozwiązanie? Lepiej od razu dawać każdemu po 300tys euro to by tu przychodzili. Dobrze, że to zmienili bo Wisła to nie dojna krowa gdzie panowało motto "czy się robi czy się leży euro się należy" Teraz jest pewność, że jeśli chcesz mieć więcej $$$ to musisz dobrze grać i jeśli ktoś nie chce tego zaakceptować to oznacza, że chce dużo kasy małym kosztem zarabiać( bo taki kopacz z I ligi zagra pół sezonu dobrze i zaraz chce 200tys euro rocznie) takich darmozjadów nam tu nie potrzeba(1 na starych zasadach się pozbywamy)
Ostatnio edytowane przez PhantomRanger : 20.06.2009 o godz. 07:57.
![]()
"W meczach powinni dawać z siebie wszystko! Ze zmęczenia powinni rzygać, mdleć, z wysiłku narobić w spodnie, cokolwiek!"- ANDRZEJ IWAN
|
|
|
|
Banita
Offline |
|
|
Czyli rozumiem że Kirm jest nadal aktualny? Coś mi się zdaje że skrzydła Kirm, Bozok byłyby lepsze niż Uche-Kosowski
![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2009
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2008
Offline |
|
|
jeszcze nikogo nie podpisalismy, wiec taki Kirm moze byc Dreamem
![]() ![]() |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Z tym gadaniem, że byłyby to lepsze skrzydła niż Uche-Kosowski to nie przesadzajcie od razu, nie mówię że nie możliwe - ale nie widzieliśmy ich w akcji w polskich realiach. Zobaczymy co z tego wyniknie.
Póki co te nazwiska nie powalają, Bozok - oby się rozegrał lepiej niż Jirsak, Carlinhos - dużo o nim nie wiadomo więc póki co entuzjazm wstrzymuje. |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2009
Offline |
|
|
Zacznijmy od tego, że narazie Carlinhos, Bozok, Gikiewicz ani tym bardziej Kirm nie sa naszymi zawodnikami, a Garguła póki co leczy poważną kontuzję i jego forma jest wielka niewiadomą. więc nie ma co ustawiać takiego składu... Ilu było takich ktorzy już ustalali skład z Kluivertem czy Tristanem w ataku
Teraz trzeba uzbroić sie w cierpliwość i czekac co zrobia działacze. Mam nadzieję, że wzmocnią klub, a nie tylko skupią sie na uzupełnieniu składu, bo szansa awansu do LM jest ogromna, tylko nie mozemy jej zmarnować... A w LM czekają na nas spore pieniądze...Powód: literówka
Ostatnio edytowane przez pablo92TSW : 20.06.2009 o godz. 08:37.
|
|
|
|
Member
Od: 02.2008
Offline |
|
|
co do obrońcy (defensywnego pomocnika) to na wp pisali, że Radomski wraca do kraju i ma oferty z Legii, Lecha i Wisły. Pomijając jego wiek to dosyć ciekawe rozwiązanie
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2008
Offline |
|
Wtedy z pewnością musiałby odejść Cantoro, by przyjście Arka było możliwe. |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
|
Co Wy z tym Kirmem ciągle wyjeżdżacie.Nie ma żadnego info,że on chciałby u nas grać.Gość tyle czasu siedzi już w tym prowincjonalnym Domzale,gdy jego kumple odchodzą do różnych lig,że można odnieść wrażenie,że on jak ta księżniczka na wieży,czeka na swojego księcia.No niech czeka...aż do piłkarskiej emerytury.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2003
Offline |
|
|
|
|
|
Piknik
Od: 03.2004
Offline |
|
|
A po co się tak rozpisywać?
Wszystko rozbija się o pieniądze. Działacze Amiki przyjechali do Gliwic i w jeden dzień dogadali się z Piastem w sprawie Kasprzika. Czyli zapłacili tyle, ile Piast najwyraźniej za bramkarza chciał. Podobnie jest pewnie z kontraktem Kasprzika. Amika przeżywa teraz podobny okres jak my na początku ery Cupiała - kupować szybko i bez namysłu, często przepłacając. W takiej sytuacji jedyna rozsądna taktyka naszego klubu - w sytuacji gdy rywalizujemy o tego samego zawodnika - to odpuścić. Po 2 latach mizerii transferowej, powodowanej zablokowaniem budżetu przez wysokie kontrakty mamy wreszcie pewne pole manewru. I nie ma sensu tego marnować na przepłacanie przeciętnych piłkarzy. ![]()
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Nie wiem dlaczego klub nie poszukuje zawodników w Portugalii, tam jedynie czolowe kluby mają przyzwoite pieniądze a reszta jest w naszym zasięgu finansowym - mówię oczywiście o kontraktach dla zawodników.. A co do transferów jak na razie ich brak - Wilczek mówił o zamknięciu kadry do czasu rozpoczęcia okresu przygotowawczego, któryś zrestą już raz skłamał w tej materii.. Mam nadzieję że Sobol rzeczywiście podpisał kontrakt, ale niczego oficjalnie nie ma podanego też w tej sprawie... Nie wiemy również jaki jest stosunek Skorży do pomysłów zatrudnienia zawodników którzy przechodzili ostatnio testy medyczne w Krakowie - i może być tak że brak podpisanych umów z tymi graczami do tej pory wiąże się ze stanowiskiem trenera... |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
to zależy co Wilczek miał na myśli. może mu chodziło o 1 trening na zgrupowaniu w Austrii a nie w Krakowie
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2008
Offline |
|
|
Też tak zrozumiałem. Skompletowanie całej kadry, przed pierwszym treningiem to dość trudne zadanie . Zważywszy na fakt ,że trzeba wszystko dokładnie sprawdzić ,żeby nie kupić "kota w worku" z jakimś urazem. Myślę ,że w przyszłym tygodniu podpiszą nie tylko dwaj testowani ,ale i bramkarz. Kadra będzie mniej więcej zamknięta. Można będzie ewentualnie poszukać darmowego lub taniego napastnika jeżeli trafi sie jakaś okazja....
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2004
Offline |
|
|
Nie chce mi sie wierzyc ale... obecna przerwa miedzysezonowa wyglada tak jakby nasz klub w osobie Jacka Bednarz mial upatrzonych gosci od dawna, wiedzial jak ich sciagnac i robi to szybko, pewnie, bezszelestnie. Potencjalne podpisanie Sobola czy Maleckiego to tez cos co mnie zadziwia vide Kokoszka. Czegos takiego dawno (nigdy?) nie bylo. Czyzby to zapowiedz prawdziwego profesjonalizmu made in Wisla?
Oby. Z drugiej strony czy tak nie powinno byc juz od dawna? P.s. Wiem ze nikt jeszcze nie podpisal ale Slowak i Brazylijczyk jednak odwiedzili szpital Jana Pawla dla porownania Gimenez Grigoriu czy Galamaz nawet sie tu nie pojawili choc ten pierwszy ponoc jest w drodze.P.s2. co nie zmienia faktu ze .......y i farmazony do "Gdybym
Ostatnio edytowane przez AgresywnyChomik : 20.06.2009 o godz. 10:39.
![]()
Malinowy król malowanych róż
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|