|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła: | |||
| wzmocni się |
|
44 | 26,19% |
| osłabi |
|
97 | 57,74% |
| zmiany kadrowe nie będą odczuwalne |
|
27 | 16,07% |
| Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 04.2008
Offline |
|
|
A tam osłabiamy, Baszcza można zastąpic, Zienia z reszta tez. Może jesli chodzi o lige to Zieniu notował kilka asyst ale w pucharach chyba żadnej, albo malutko.
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
|
Bo na razie nie ma konkretnych ofert. A nawet jakby byly, to Brozinho nie odchodzil. I teraz tez nie, bo latwiej sie bedzie dostac do LM. Poza tym gdzie masz napisane ze zza granicy. Jest napisane ze SPOZA KRAJU! Czyli to moze byc Polak. Stawialbym na Kowalewskiego, i nie gadaj ze to nie byloby wzmocnienie xD
![]()
Anty PO-PiS!!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2009
Offline |
|
|
A ja powiem że miał by problemy z wygraniem rywalizacji z Pawełkiem. Widziałeś jak bronił po powrocie w Koronie? Bardzo, ale to bardzo przeciętnie-żeby nie powiedzieć słabo!. Po prostu miał swój czas w reprezentacji także i w Rosji, ale teraz to już po ptokach, niestety.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Poza tym skad wiesz ze sie nie beda angazowac. Bozok zarobi w Wiselce 20x ! tyle co w Rozumberoku. Bedzie chcial udowodnic ze jest wart kasy, ktora bedzie zarabial. Poza tym Carlinhos. Skad wiesz, ze nie bedzie dobry. Ogladales mecze w jego wykonaniu. Poczekamz, zobaczymy. I nikt nie wie czy beda oni lepsi od swoich poprzednikow czy nie.
![]()
Anty PO-PiS!!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
|
http://www.lechpoznan.pl/art,12088,g...isko_lecha.htm
Oficjalna Lecha . Grzegorz Kasprzik blisko Lecha ![]()
|
|
|
|
Member
Od: 08.2006
Offline |
|
![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Obiektywnie patrzac, Cupial stracil duzo kasy i moze traktowac LM jako okazje do podreperowania strat. Nie bedzie chcial duzo inwestowac w nowych bo ma duzo do stracenia. Chociaz jesli udaloby mu sie awansowac, to mozna by z kasy za wystepy w LM zbudowac sqad ktory co roku gralby przynajmniej w fazie grupowej. Co sezon do kasy klubu wpadaloby 10 mln euro, czyli obecny budzet Wisly.
![]()
Anty PO-PiS!!!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Jedna tylko rzecz - nasza nowa dwójka (o ile przyjdą!) musi od razu stanowić o sile zespołu (Singlar nie jest przekonujący, na pewno słabszy odBaszcza), Diaz przychodził raczej jako zmiennik. A to tez swoje robi... |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2003
Offline |
|
|
Dość często widzę podobne wypowiedzi na forum i zastanawiam się, co będziecie pisać, jak Pawełkowi przytrafi się kontuzja, a my będziemy mieli grać mecz z kimś silniejszym niż Odra, Piast czy Polonia Bytom. Bo chyba nie, że Cebanu to solidny, ograny bramkarz, którego z powodzeniem możemy postawić w bramce? Pozyskanie w tym okienku bramkarza, prawego obrońcy, skrzydłowego i napastnika to priorytety, bez takich zawodników będzie nam bardzo ciężko w przyszłym sezonie.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Czyli tak naprawdę wg. pana felipe jest tak:
-Zawodnicy którymi się interesujemy są za słabi, bo się nie będą angażowali jak Zieniu i Baszczu. A skąd, do jasnej ciasnej masz pewność czy Bożok i Carilnhos nie będą zapierniczali na treningach i w meczach? Widziałeś ich w jakimś meczu w którym byli niezaangażowani? Spójrz na Diaza, potem pomyśl 5 razy i coś napisz.! -A mnie za to przekonuje. Jakby nie było w tamtej drużynie grał Adriano(tak, ten były gracz Interu) i wielu innych, więc gdyby był słaby to raczej wzięli by inną perełkę z Brazylii(a takich perełek jest tam pełno) Nie popadajmy w paranoje, większość z nas nie ogląda ani ligi słowackiej, ani brazylijskiej, a żeby wiedzieć jakie umiejętności prezentuje dany zawodnik to bez wątpienia trzeba obejrzeć kilka meczów. Więc, moim zdaniem jeżeli się wzmacniamy na pozycjach dla których wzmocnienia potrzebujemy, a na dodatek wcale nie będzie to nas aż tak sporo kosztowało, to chyba nie jest nic złego(?). Owszem, może się zdarzyć tak że i Carlinhos i Bożok okażą się niewypałami(oby nie..), ale tak to jest już w futbolu. Czy tacy giganci jak Juventus, Real czy inne czołowe kluby nie popełniały pomyłek transferowych? Oczywiście że tak! Kto nie ryzykuje, ten nie wygrywa... ![]() Jeszcze jedna kwestia- mało kto (zapewne nikt) znał tych graczy, a przypomnijmy sobie przypadek choćby i z Kubą Błaszczykowskim, kto by pomyślał że będzie takim objawieniem? Miejmy zatem nadzieję że z tymi transferami będzie tak jak właśnie z nim(o ile oczywiście uda się ich pozyskać)
Ostatnio edytowane przez Eleusis : 19.06.2009 o godz. 12:33.
|
|
|
|
Banita
Od: 08.2008
Offline |
|
|
Felipe
Jak ciebie czytam to mi się nóż w kieszeni otwiera. Według Ciebie Bozok i Carlinhos są anonimowi za to taki Zieńczuk to piłkarz uznany w Europie, którego nazwisko zna każdy menadżer i trener |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
![]() I z mojej strony koniec wątku, co chciałem napisałem, rozgarnięty forumowicz załapie. |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2003
Online |
|
|
Fakt jest taki ze ocenianie zawodnikow, ktorych sie nie widzialo na oczy i nie zna zupelnie lig w ktorych graja jest zachowaniem idiotycznym i zupelnie niepotrzebnym.
Drugi fakt jest jednak taki, ze na obecna chwila mamy 2 zawodnikow po stronie strat i 0 zawodnikow po stronie zyskow. Nie ma informacji na stronie oficjalnej = nie ma zawodnika. A wszystkie doniesienia w stylu "juz bliziutko", "juz prawie" mozna wsadzic miedzy bajki. Poczekajmy jeszcze troche bo narazie to takie bezsensowne przerzucanie sie argumentami. Odnosnie Zienczuka w ramach ciekawostki - grajac w Wisle w europejskich pucharach zaliczyl 1 bramke i 3 przynajmniej 3 asysty. Bez szalu ale jakies poziom jednak soba reprezentowal. |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
Baszczu fakt zawodnik solidny ale zapie..ac zacza jak sie mu kontrakt zacza konczyc i musial sobie zalatwic nowy klub zeby na starosc dorobic. A teraz robi sie z nich niewiadomo kogo i placze po odejsciu ![]() ,
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2009
Offline |
|
|
Ja uważam, że jeżeli Wisła wyraziła zainteresowanie Kirm'em, to był w ich zasięgu... czołowy piłkarz ligi i etatowy reprezentant kraju. Prawie jest już Bożok i sprawa transferu Kirma odejdzie do lamusa.. a szkoda
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Właśnie... tak mi się wydaje, że zmusiłby do większego wysilku na teningach Maleckiego i Łobo
![]() ![]()
Anty PO-PiS!!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2006
Offline |
|
|
czytaliscie wywiad ze Kasprzik byl dogadany w sprawie kontraktu z Wisla i Lechem, a Piast ponoc zdecydowal sie go sprzedac do Lecha.
wedlug mnie wiele nie stracilismy...sa lepsi bramkarze a ja nie mam przekonania zbytnio do bramkarzy ze slabszych druzyn ![]() |
|
|
|
bananowy chłopiec
Od: 07.2006
Offline |
|
|
Jezeli z Kasprzikiem nie wypali to bedziemy mieli pewnie dalszy ciag przygod golkiperów z Indonezji i Australii.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2008
Offline |
|
a nawet jak by mial byc z kosmosu ten bramkarz to nic Ci do tego, tylko wiara ze bedzie dobrze bronił! -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- Ciekawe jak zostanie rozwiazana sprawa środkowego obrońcy... bo z tego co Skorza mowil to chce 4 nowych obronców ( ale sami wiemy ze to niemozliwe), Glik raczej odpada, Kowalski wypozyczony... hmm pewnie kogos już musi miec nasz Jacuś "na oku". ![]()
"Wisła to nasz nałóg, to nasza heroina
i gdyby nie ONA - świat mógłby się zatrzymać.." |
|
|
|
Banita
Offline |
|
|
a ja mysle, ze jesli Piast sprzeda Kasprzika to Glika tak latwo nie puszcza. ale dziwi tez to ze tak latwo Kowalski zostal dalej na wypozyczeniu w Piascie a u Nas jest nominalnych 2 srodkowych obroncow. cos jest na rzeczy, tylko czy to bedzie Glik czy inny zawodnik tego raczej sie nie dowiemy wczesniej niz, gdy przeczytamy ze jest u nas jakis pilkarz na testach, bo sprowadzanie do nas pilkarzy jest robione duzo bardziej potajemnie, anizeli kiedys. i w sumie dobrze, bo po co druzyna A czy B ma wiedziec kogo chcemy, a i cena od razu idzie w gore...
pytaliscie o Bozoka, to ma zlozyc podpis na poczatku nastepnego tygodnia, czyli pewnie w poniedzialek-wtorek
Ostatnio edytowane przez wolfy : 19.06.2009 o godz. 15:07.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2008
Offline |
|
|
Nie wydaje mi się. Po zdobyciu mistrza chyba coś jednak ruszyło...Nigdy dotąd trener Skorża nie miał na pierwszym zgrupowaniu pełnej kadry.Teraz klub czyni wszelkie starania aby Panu Maćkowi to zapewnić.Myślę ,że są przygotowane kandydatury innych bramkarzy, ponieważ gdyby ich nie było to tak łatwo byśmy Kasprzika nie odpuścili....Nie musi być to wcale bramkarz z naszej ligi, co nie wyklucza ,że to będzie Polak.
Powód: Jeszcze jeden taki domysł w tym temacie, a będzie ban.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 19.06.2009 o godz. 15:26.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2008
Offline |
|
|
To by był błąd. Nam jest potrzebny bramkarz doświadczony, ograny i pewny siebie. Nie chodzi tu tylko o umiejętności, bo te Pawełek niewątpliwie ma. Potrzebujemy gościa z doświadczniem europejskim ,który "od zaraz" stanie w bramce i będzie bronił. Nowy bramkarz musi być tak dobry, żeby go nie "spierniczył" nawet Pan Kazimierski.Może mieć nawet 35 lat - akurat na pozycji bramkarza to bez znaczenia. Myśle,że zarówno Pan Bednarz jak i Pan Skorża zdają sobie z tego sprawę i nie kupią 21-latka z nadzieją ,że wygryzie ze składu Pawełka......
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2004
Offline |
|
|
Witam,
Wiele wskazuje na to ,że w najbliższym czasie pozyskamy następców Baszczyńskiego i Zieńczuka. Kto wie może w dalszej perspektywie jeszcze jacyś zawodnicy zostaną pozyskani. Moim zdaniem transfer Miroslava Bożoka jest jak najbardziej ciekawy. Jest zawodnik młody, perspektywiczny , grający w poprzedniej drużynie w podstawowym składzie. Wisła zapłaci za niego 200 tyś euro, będzie zarabiał z tego co w mediach piszą mniej niż Marek Zieńczuk. Poza tym można odnieść wrażanie ,że Bednarz dosyć długo i skrupulatnie obserwował tego zawodnika. To dobra taktyka lepiej pozyskać kogoś takiego niż robić łapankę i testować np.kogoś kto rozegrał trzy mecze gdzieś na Sri Lance czy Indonezji i szuka pracy. W ogóle abstrahując od samego Bożoka to uważam ,że Jacek Bednarz gdyby miał klarowną sytuację w składzie ,tzn. nie było by zawodników pokroju Niedzielana , Cantoro czy Dawidowskiego, mógłby rozsądnie wydatkując środki zbudować drużynę składającą się z zawodników realnie podnoszących jej poziom , w której panowałaby realna konkurencja. Nie wiem również czego się tutaj co niektórzy spodziewali transferów z kosmosu, poza tym nie oszukujmy się Zieńczuk i Baszczyński mają dla kibiców duże znaczenie sentymentalne ale w sensie piłkarskim są zawodnicy przeciętni. Wiśle potrzeba świeżej krwi by odnosić sukcesy w lidze i pucharach. Popatrzcie na Małeckiego czy Boguskiego. Jestem pewien ,że w ME jest jeszcze paru chłopaków z których odważny dobry trener taki jak Skorża zrobi użytek. |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
Jeśli o mnie chodzi, to powinni kupować Gikiewicza - lepszego bramkarza od Pawełka raczej nie znajdziemy, doświadczonych 35-latków na horyzoncie również nie ma, a z naszej ligi opłacałoby się tylko wyjęcie Muchy. Gikiewicz pokazał, że stanowiłby bardzo silną konkurencję dla Pawełka, a to wyszłoby na dobre im obu. Odnośnie Kirma, to jak o nim poczytałem, to wydaje się, że gość cierpi na przerost ambicji i zamierza uderzać tylko do najlepszych lig europejskich. Ofert stamtąd oczywiście nie ma, więc pod koniec okienka się obudzi i będzie najprawdopodobniej chciał przejść gdziekolwiek - czyt. szansa dla Tromsoe i Wisły. Z tym, że trzeba się zastanowić, czy lepiej brać teraz Bożoka, który byłby ze składem od zaraz, czy czekać na Kirma, który i tak nie wiadomo czy na 100% by do nas przeszedł. Bronex - Dawidka jeszcze tylko 11 dni będziemy oglądać . |
|
|

|
||||||
![]() |
|
|