|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła: | |||
| wzmocni się |
|
44 | 26,19% |
| osłabi |
|
97 | 57,74% |
| zmiany kadrowe nie będą odczuwalne |
|
27 | 16,07% |
| Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 08.2006
Offline |
|
|
Dolha to ten co się zesrał z nerwów na meczu z nami. Oby jak najmniej takich jak on w Wiśle.
![]() ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2008
Offline |
|
|
To o Czyżniewskim wydaje się ciekawie, mam nadzieje że pomysł na zatrudnienie go wyjdzie, plusem tego jest to że właśnie dobrze się zna ze Skorżą
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2009
Offline |
|
|
Dopóki Kasprzik nic nie podpisał, nie wolno osądzać...A poza tym może to być kolejna plotka
![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Ten news o bramkarzu Piasta nie za bardzo do mnie przemawia. Jest taki zbyt oczywisty i szablonowy. "Po 1,5 godzinie rozmów doszliśmy do porozumienia...", "...kolejne spotkania nie będą już konieczne...", "Cieszę się, że będę miał szansę gry w Lidze Europejskiej. Jestem przygotowany na nowe wyzwania..." ble, ble. Po za tym kilka faktów też nie przemawia za tym, żeby to była prawda:
1. W przyszłym tyg. miało odbyć się potkanie z Bednarzem, więc gdyby go sprzedali wcześniej to byłoby to po prostu głupie i nielogiczne. 2. News pojawił się na dupianym portalu, napisał go pseudo dziennikarzyna Żurek i na dodatek w źródle tej wiadomości wpisał "własne". Później skopiowały to inne portale. 3. Sam Kasprzik mając do wyboru Ligę europejską, lub el. LM również tak szybko by decyzji nie podjął. Myślę, że poczekałby do przyszłego tygodnia. Ten Carlinhos ma dobre papiery na granie. Mógłby więcej Wiśle dać niż Bozok. Ile ten brazyljano ma lat, bo jak mi umknęła ta informacja?
Ostatnio edytowane przez Gordian : 19.06.2009 o godz. 07:45.
![]() ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2007
Offline |
|
|
On ma 25 lat.
Co do Kasprzika szansa była duża, a być może nie wszystko jest przesądzone... |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2003
Offline |
|
|
Ani na oficjalnej stronie Lecha ani na oficjalnej stronie Piasta nie ma żadnych informacji na temat transferu Kasprzika. Gdyby wszystko było dogadane to raczej coś by się znalazła
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
|
Moze Piast specjalnie zrobil maly "wyciek" zeby podac do wiadomosci Wisly ile daje Lech za Kasprzika..Teraz Wisła da 1 mln zloty i oferta zostanie przebita
Z korzyscia dla Piasta!Byliby mega głąbami jakby nie poczekali,na nasza oferte!Chyba,ze jak zwykle Bednarz cos "mieszał"... |
|
|
|
Banita
Od: 08.2008
Offline |
|
|
Na początku też zdawało mi się że to jest najzwyczajniejsza w świecie plotka. Wcześniej Przegląd Sportowy pisał że prezes Piasta powiedział że Kasprzik nie jest na sprzedaż, teraz że jest jedną nogą w Lechu... zaraz będzie pewnie tytuł NAGŁY ZWROT W SPRAWIE KASPRZIKA!!!
To plotka. Sezon ogórkowy w pełni i trzeba coś sprzedawać. |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2003
Offline |
|
W pełni się zgadzam z Twoją opinią. Taki obrońca może byc cholernie dużym wsparciem przede wszystkim ofensywy po prawej stronie. A i w obronie nie powinien byc słabszy od Baszcza. A co do Słowaka to mam troche mieszane uczucia, bo niby dobrze, że przychodzi jeszcze młody zdolny dynamiczny, ale coś czuje, że nie tej klasy skrzydłowego wszyscy oczekują (obym się mylił). Meczu to on nam raczej w pojedynke swoimi akcjami nie wygra. Dlatego też chętnie bym zobaczył jeszcze tego skrzydłowego ze Słowenii. Etatowy reprezentant kraju, w Wiśle mógłby wypłynąć na jeszcze szersze wody Powód: błąd
Ostatnio edytowane przez Joaquin : 19.06.2009 o godz. 08:07.
![]()
Jest jeden klub dla którego warto żyć...
..:::WISŁA:::.. ... i nie zmienia sie nic!! |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
pewnie mało kto wie, że ten Carlinhos był w ścisłej czołówce... najgorszych obrońców ligi brazylijskiej kończącego się tego sezonu... więc nie podniecajcie sie tak bo nie ma czym, no chyba ze filmiki na youtube już świadczą o mega umiejętnościach tego kopacza za dyche...
![]()
"Ludzie są tacy głupi, że to działa. Niesamowite!" - M.M.
J***Ć pis!!! |
|
|
|
Member
Offline |
|
CARLINHOS // NÁUTICOCARLOS HENRIQUE CARNEIRO MARINHO PosiÇÃo: LATERAL DIREITO Nasc.: 09/05/86 Alt.: 1,81 Peso.: 69 TÍtulos: CAMPEÃO MUNDIAL SELEÇÃO BRASILEIRA SUB-17 EM 1999. Clube anterior: AVAÍ (SC) / E.C. VITÓRIA (BA) / BOTAFOGO (PB) / SELEÇÃO BRASILEIRA SUB-17 / FLUMINENSE (RJ) Kurcze czy to aby ten sam zawodnik. Wychodzi na to że Carlinhos jest tylko o 5cm wyższy od Bozoka a na tym zdjęciu wygląda jakby byl o conajmniej 10-15 cm wyższy i podobno mają tą samą wagę. Może to zdjęcie tak przekłamuje, ale jakoś ciężko mi w to uwierzyć. Kolejna sprawa to wiek tego Carlinhos, wygląda na to że on ma 23 lata a nie 26. Tu link do oficjalnej strony klubu z Carlinhos skąd wziąłem dane ta temat tego zawodnika. Chyba wiedzą ile lat mają ich zawodnicy - http://www.villario.com.br/elenco_emprestados.asp Powód: literówki
Ostatnio edytowane przez dzamp : 19.06.2009 o godz. 08:28.
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
|
Bednarz to cwany lis, moim zdaniem wypuscil Lecha w maliny z Kasprzikem( choc to solidny bramkarz) a tak naprawde sie nim tylko interesowalismy zeby odwrocic uwage od prawdziwego transferu.
Bo jak do tej pory to jakos dziwnie nigdy Bednarz sie nie chwali ze za dwa tygodnie gdzies pojedzie negocjowac, a tak wypuscil Lechitow ci pojechali i odrazu 800 tys zaoferowali i pewnie do tego dos solidny kontrakt dla zawodnika zeby byc pewnym transferu. Jakby tak naprawde Bednarzowi zalezalo to juz by bylo po sprawie
Ostatnio edytowane przez saklak1906 : 19.06.2009 o godz. 08:51.
![]() ,
|
|
|
|
Banita
Od: 08.2008
Offline |
|
|
A według mnie to plotka.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2006
Offline |
|
|
Dobrze że Wisła nie przystaje na takie niepoważne zagrania (wyciek). Wiemy ile możemy za niego dać, ile jest warty i żadne wycieki tego nie zmienią. Transfery trzeba robić z głową a nie żeby było ich jak najwięcej. Kasprzik nie wiem czy wart jest milion złotych.. pamiętajmy że to bramkarz.
|
|
|
|
Guest
|
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2006
Offline |
|
|
jak dla mnie to o Kasprzika nie walczymy
jedynie walczymy o Glika i mam nadzieje ze Bednarzowi uda sie go nam zalatwic...nawet mozna poswiecic za niego Kowalskiego...i wtedy tylko by pozostal do kupienia napastnik i bramkarz ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
|
Miałem to pisać wczoraj, ale pomyślałem, że poczekam do momentu podpisania kontaktu Kasprzika z Lechem czy Nami. Jeszcze nie podpisał, ale mam nadziej, że podpisze z pyrami. Bardzo podpadl mi w wywiadzie przeprowadzonym jakies 2 miesiace temu. Jego wypowiedźm jak dla mnie jest bardzo bliska z wypowiedzią Reisa - "Wisła to będzie oglądaćnasze plecy". Kasprzik powiedział, że Lech to najlepszy klub w Polsce i chce w nim grać, bo ten bedzie wystepowal w Lidze Mistrzów.
http://www.sportowefakty.pl/pilka/20...hce-kasprzika/ - Dotarły do mnie informacje o zainteresowaniu ze strony Lecha. Jeśli tak jest faktycznie, to jestem z tego powodu bardzo zadowolony - mówi golkiper gliwiczan - Przecież już w przyszłym sezonie drużyna Franciszka Smudy będzie grać w Lidze Mistrzów - dodaje z wiarą w sukces zespołu Franciszka Smudy, Kasprzik. |
|
|
|
bananowy chłopiec
Offline |
|
|
Czyzniewski by sie przydal, ma w laptopie baze perelek z Europy i niezle kontakty.
|
|
|
|
Member
Od: 08.2007
Offline |
|
|
Z cyklu science-fiction:
Bednarz z dzialaczami Piasta dogaduje sie co do rzekomego zaintersowania Wisly Kasprzikiem. Lech ma duze cisnienie, przeplaca by tylko Wisla nie stanela mu na drodze. Po tygodniu Kamil "nie na sprzedaz" Glik jednak przychodzi do Krakowa no bo "Wisle sie nie odmawia". Koniec science-fiction ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
|
I krzyż na drogę Kasprzikowi. Jeżeli woli grać w Lidze Europejskiej niż w LM, to sami widzicie jak jest dojrzały sportowo. Mijajlović byłby bardzo dobrym obrońcą gdyby nie to, że od piłki wolał rozrywkowe i bujne życie towarzyskie. Lepszy jest Gilkiewicz, jego trzeba ściągnąć. Poza tym sprowadziłbym Kowalewskiego, bardzo dobrze bronił przeciwko Portugalii, oraz w Koronie Kielce. Doświadczenie ze Spartaka może się przydać Wiśle. Sprowadziłbym jeszcze bramkostrzelnego i skutecznego napastnika w razie kontuzji lub sprzedania Brozinha. Btw inwestować w młodych bo warto. Przykład? Małecki. Bo jeżeli nie, to Wisła rzeczywiście będzie nazywana polskim Milanem
![]() |
|
|
|
bananowy chłopiec
Offline |
|
|
Czyli co, bramkarz, Bozok, Carlinhos i pewnie koniec transferow. Beto pewnie zostanie jako alternatywa dla Brozka.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Czyżniewski rzeczywiście by się przydał. Kto by nie chciał mieć we Wiśle kolejnych Stirlitzów, Lewandowskich i Peszków?
![]() |
|
|
|
Militaris
Od: 01.2006
Offline |
|
|
Ja tam Kasprzikiem się tak bardzo nie podniecam.
Nam potrzeba bramkarza na poziomie wyższym niż Pawełek. Już ukształtowanego, takiego, który nie da się spieprzyć Kazimierskiemu. ![]()
Pro Fide, Rege, Lege et WISŁA.
|
|
|
|
Tylko Wisła
Od: 11.2002
Offline |
|
Co do Kasprzika to mam nadzieje ze to prawda ze pojdzie do Amiki. Umiejetnosci ma ciut lepsze niz Pawelek, ale wielkiej roznicy nie ma. Co prawda ta runde mial dobra, ale zobaczymy jak zagra w Amice. Pewnie wpusci z 3 babole (bo takie w Piascie tez mu sie zdarzaly) i bedzie grzac lawe. Poza tym, Kasprzik to prostak i burak, pokazal swoja klase ostatnimi wyzwiskami
Ostatnio edytowane przez mic : 19.06.2009 o godz. 10:55.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Beto bym gdzieś wypożyczył. Nie dość, że kasa, to może się odblokuje i nie będzie chciał wjeżdżać do bramki z piłką
Maciuś, poza tym kogo byś chciał jeszcze? Robić rewolucję jak Real? Sprowadzać perspektywistycznych piłkarzy z doświadczeniem, umiejętnościami oraz walecznością, żeby wszyscy wiedzieli że jak Wiślak to "gryzie trawę" |
|
|
|
Banita
Od: 07.2005
Offline |
|
|
Porównaj ligę Brazylijską z Polską a będziesz miał odpowiedź,kibicu za dychę...
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
![]() W Lechu idzie na czyste pole - nawet jeśli dokupią kolejnego bramkarza to i tak obaj zaczną z czystą kartą, a o tym, który stanie za słupkami zadecyduje forma. Idąc do Wisły trafia na dzień dobry na ...no, przyzwoitego Pawełka, lubianego przez (część) kibiców, którego dopiero bedzie musiał wygryźć ze składu. Droga sie zatem komplikuje. Dostanie ponadto kontrakt motywacyjny... Po prostu woli grać, w Lechu jest to dla niego bardziej prawdopodobne. Facet byc może nie ma wygórowanych aspiracji, tylko twardo stąpa po ziemi i wie, że jego obecne 5 minut może szybko minąć. A w Wiśle nikt nie bedzie sie z nim cackał jak w Gliwicach - dwa błedy - w bramce z powrotem stoi Pawełek... No i druga rzecz - może pora w końcu przyjąc do wiadomości, że Wisła dla postronnej osoby przestała juz byc Eldorado polskiej piłki, byc może Lech wydaje się byc drużyną rokującą lepiej na przyszłość ? Tyle gdybania, póki co oficjalnego info ws Kasprzika nie ma ![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Chyba lepsze perspektywy ma drużyna grająca regularnie w LM niż w Lidze Europejskiej ? ![]()
Anty PO-PiS!!!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|

|
||||||