The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła:
wzmocni się 44 26,19%
osłabi 97 57,74%
zmiany kadrowe nie będą odczuwalne 27 16,07%
Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
saklak1906
Senior Member

Od: 06.2007

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 17.06.2009, 13:42
tofik napisał(a):Wyświetl post
Dotarł ten Bożok ?
Podobno wsiadl do samolotu, tylko nie wiadomo gdzie bylo lotnisko docelowe
,
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 17.06.2009, 13:42
arth_ur napisał(a):Wyświetl post
Czyli chłop ma kosztować 100 000 ojro, a cena na forum dochodziła do 400 tys €, ach ta propaganda
bo na forum sa ceny z FM badź z transfermarktu
a nikt nie zna tematu bliżej
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
Wojtas
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 17.06.2009, 15:18
saklak1906 napisał(a):Wyświetl post

Jakbysmy pozyskali wszystkich tych ktorzy juz siedzieli w samolotach i lecieli do nas ,to bysmy od 4 lat regularnie w grupwej LM grali

A dobrze ze ktos napisal ze to nie Sobolowi sie nie spieszy tylko Radzie.

...punktow zastanawiiania sie nad tym zawodnikem niewidze.
Ostatnio edytowane przez Wojtas : 17.06.2009 o godz. 15:21.
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
Odpowiedz cytując
saklak1906
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 17.06.2009, 15:21
saklak1906 napisał(a):Wyświetl post
A jednak lot docelowy byl na Balice bo juz jest po pierwszej serii badan, jest dobrze
,
Odpowiedz cytując
MCX
Senior Member

Od: 06.2003

Stary 17.06.2009, 15:21
http://www.wislakrakow.com/www/showa...rticleid=21177

No to zapewne w piątek będziemy mieli pierwszy transfer.
Sumy transferu pewnie nie podadzą.
Odpowiedz cytując
maRgrabkarz
Senior Member

Od: 03.2006

Stary 17.06.2009, 15:43
Eustachy napisał(a):Wyświetl post
Jest jeszcze opcja, ze klient probuje wynegocjowac dla siebie jak najlepsze warunki i w tym celu wypuszcza przerozne teksty, ale kiedy na koniec okaze sie, ze widmo gry z juniorami Domzale jest coraz blizej, rura mu jednak zmieknie
i tak pewnie jest. ja to przedstawie obrazowo: film akcji, cwaniak ze spluwa idzie na bande przeciwnika pewny ze za plecami ma grupe ziomow ktorzy na pewno beda go wspierac. niestety dla niego gdy robi sie goraco, on sie odwraca z nadzieja w oczach ze za plecami czeka wsparcie a tam... nie ma nikogo. i musi sie szybko wycofac by zachowac zycie... ten ze spluwa to "nasz" Kirmie.
Wojtas napisał(a):Wyświetl post
Jakbysmy pozyskali wszystkich tych ktorzy juz siedzieli w samolotach i lecieli do nas ,to bysmy od 4 lat regularnie w grupwej LM grali
jakby wszyscy dolecieli to bysmy mieli po 5 zawodnikow na kazda pozycje, czego nawet trener Skorza by nie pochwalal

a z tym Bożokiem. Jak mi pokaza jego zdjecie w koszulce Wisly (ciekawe czy pozwola je zrobic na murawie?...) to uwierze.
Odpowiedz cytując
Eustachy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 17.06.2009, 15:48
Mnie ciekawi jak wyglada sprawa z Niedzielanem. Calkiem niedawno za posrednictwem mediow, obwiescil jak bardzo jest sfrustrowany i ze zamierza odejsc. Mial o tym rozmawiac zaraz po zakonczeniu sezonu ze swoim menadzerem. Licze, ze wszystko (kontrakt) rozwiaze sie na dniach, bo w tej sprawie nie ma powodow by zwlekac, skoro obu stronom zalezy na tym samym.
Odpowiedz cytując
żuraw_9
Senior Member

Od: 06.2005

Stary 17.06.2009, 16:01
http://www.futbalportal.sk/index.php...lanok&id=11749

Słowacy chyba też już przekonani, że Bożok będzie grał u Nas
"Po burzy słońce wychodzi zza chmur,i nad Krakowem zaświeci znów.O jednym marzę, o jednym wciąż śnię,Mistrzem będzie Wisełka, na pewno to wiem."

Odpowiedz cytując
prawnik25
Senior Member

Od: 01.2009

Stary 17.06.2009, 16:59
Mnie ciekawi bardzo czy zawodnik za 100 tys euro może okazać się wzmocnieniem a nie jedynie uzupełnieniem kadry pierwszego zespołu - mowa oczywiście o Słowaku...

Kwota 400 tys euro, która padła na jednym z portali internetowych odnosi się do Leandro, który został na tyle wyceniony przez węgierski klub a my go odpuściliśmy tak się wydaje...

Powiem wprost Cupiał w tej chwili chce dostać się do LM jak najtańszym kosztem - zobaczymy co z tego wyjdzie...

Poza Słowakiem trafi do nas jeszcze dwóch zawodników w tym okienku (transfery bezgotówkowe) przed wyjazdem na zgrupowanie do Austrii, gdzie będziemy testować kilku graczy w tym z Brazylii i Argentyny ale nie sądzę by zdołali przekonać do siebie trenera Skorżę - to tyle z moich informacji...

Co do prawego obrońcy to będzie nim na 90% Słowak, którego transfer ma być dopięty do soboty...
Odpowiedz cytując
prober
Senior Member

Od: 08.2008

Stary 17.06.2009, 17:01
maRgrabkarz napisał(a):Wyświetl post
a z tym Bożokiem. Jak mi pokaza jego zdjecie w koszulce Wisly (ciekawe czy pozwola je zrobic na murawie?...) to uwierze.
Jakby jeszcze udało się nie uwieczniać dźwigu i rozkopanej murawy w tle (vide zdjęcie Garguły) to będzie super

minigaleria forumowych wynalazków językowych (zbieram kolejne!): Balon, Balonik, Dzida, Dziwnie spokojny, I tyle w tym temacie, Kicha, Miałem przeczucie, Na pałę, Napinka, Nie mam pytań, Oddychać rękawami, Padaka, Pan Basałaj, Pan Cupiał, Parch, Piach, Przypał, Siara, Szrot, Wspomnicie moje słowa
Odpowiedz cytując
brasilia79
Senior Member

Od: 08.2008

Stary 17.06.2009, 17:06
prawnik25 skąd ty to wiesz? wymyśliłeś?
Odpowiedz cytując
sqallpl
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 17.06.2009, 17:11
Cytat:
Co do prawego obrońcy to będzie nim na 90% Słowak, którego transfer ma być dopięty do soboty...
Nie wiem skad masz te informacje i czy jestes wiarygodny, ale mam wielka nadzieje ze bedzie to Krajcik. Cos mi mowi, ze jezeli to on i podpisze, to bedzie najwiekszym wzmocnieniem.
Odpowiedz cytując
Lord of WC
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 17.06.2009, 17:35
prawnik25 napisał(a):Wyświetl post
A z moich informacji wynika, że na 75% ma być to piłkarz z Kraju Kawy.. Być może jeszcze w tym tygodniu pojawi się w Krakowie.
Zobaczymy!
"Nie zawsze mamy wiarę - aby uwierzyć..
Nie zawsze jest nadzieja, że coś się jednak spełni..
Ale prowadzi nas siła, z którą idziemy przed siebie..
Nic nas nigdy nie zatrzyma na ziemi ani w niebie!!"
Odpowiedz cytując
Angmir
Senior Member

Od: 07.2007

Stary 17.06.2009, 17:36
Nie rozumeim po co brać 31 letniego Krajcika który będzie zarabiał tyle co Baszcyński chciał zarabiać. Zawodnicy w tym samym wieku, obaj boczni obrońcy, i o podobnych umiejętnościach (jeśli Krajcik okaże się być porónywalny do Baszcza to max co mu wróżę). Więc czy nei lepiej w takiej sytuacji przedłużyć kontrakt legendą i cieszyć si grą lojalnego zawodnika ?
Odpowiedz cytując
Angmir
Senior Member

Stary 17.06.2009, 17:39
Lord of WC napisał(a):Wyświetl post
A z moich informacji wynika, że na 75% ma być to piłkarz z Kraju Kawy.. Być może jeszcze w tym tygodniu pojawi się w Krakowie.
Zobaczymy!
A ja dodam od siebie, że mam nadzieje że to będzie Fonfara (którego transferu do nas jestem dużym fanem od dłuższego czasu). Przynajmniej będziemy mieli piłkarza na długie lata, a o jego umiejętności jestem spokojny, już teraz jest 3 Prawym obrońcą ligi (po Mynarzu i Rzeźniczaku, zbiliżony do Wojtkowiaka)
Odpowiedz cytując
koyoot
Senior Member

Od: 02.2006

Stary 17.06.2009, 17:41
Angmir napisał(a):Wyświetl post
Nie rozumeim po co brać 31 letniego Krajcika który będzie zarabiał tyle co Baszcyński chciał zarabiać. Zawodnicy w tym samym wieku, obaj boczni obrońcy, i o podobnych umiejętnościach (jeśli Krajcik okaże się być porónywalny do Baszcza to max co mu wróżę). Więc czy nei lepiej w takiej sytuacji przedłużyć kontrakt legendą i cieszyć si grą lojalnego zawodnika ?
Widac malo sie interesujesz pilka nozna bo szybszy od Baszcza, lepszy technicznie(paradoksalnie wazna rzecz dla bocznego obroncy) niezly odbior i przede wszystkim usposobiony ofensywnie. I to cholernie. Dla mnie to byloby najwieksze wzmocnienie przed LM.
Odpowiedz cytując
Proud
Socios Wisła Kraków

Stary 17.06.2009, 17:52
koyoot napisał(a):Wyświetl post
Widac malo sie interesujesz pilka nozna bo szybszy od Baszcza, lepszy technicznie(paradoksalnie wazna rzecz dla bocznego obroncy) niezly odbior i przede wszystkim usposobiony ofensywnie. I to cholernie. Dla mnie to byloby najwieksze wzmocnienie przed LM.
to jak taki dobry to czemu we Włoszech nie został? w jakimś niezłym średniaku. Bo jak dla mnie zawodnik o umiejętnościach Baszcza, tylko szybszy, lepszy technicznie i bardziej ofensywny to powinien grać np w Juventusie

dla mnie Fonfara byłby dobrą opcją.
Zlekceważą twój głos
Którym wróżysz im los
Od jakiego ich nic nie wyzwoli
Bo zabije ich las
Rąk co klaszczą na czas
W marsza rytm co śmierć niosąc nie boli

Patrz jak piją i żrą
Twoją żywią się krwią
I żonglują słowami twych pieśni
Lecz nic nie śni im się
A najlepiej wiesz że
Nie istnieje wszak to co się nie śni.

Jacek Kaczmarski
Odpowiedz cytując
mhl_pl
Senior Member

Od: 06.2008

Stary 17.06.2009, 17:55
felipe napisał(a):Wyświetl post
Hmm, moim zdaniem to własnie szumu medialnego sporo (Leandro, Bozok, Słoweńcy itd) a konkretów póki co malo Tzn jedyne konkrety to Kowalski, Zieńczuk, Baszczyński out.

Samo testowanie mnei nie cieszy, już to przerabialiśmy, także proponuje powstrzymać optymizm.
Mi sie wydaje że jednak jest spokojniej niż dawniej. Przynajmniej do Wisły nie przychodzi Agali, Kluivert, Tristan tylko nazwiska są bardziej realne dla polskiej piłki..
Piotrze R. Legendo Kuchenkorza - Pozdrowienia do Więzienia...
Odpowiedz cytując
7 kotów
P.N.R.I.

Od: 11.2002

Stary 17.06.2009, 18:10
Mnie ciekawi bardzo czy zawodnik za 100 tys euro może okazać się wzmocnieniem a nie jedynie uzupełnieniem kadry pierwszego zespołu - mowa oczywiście o Słowaku...

Kwota 400 tys euro, która padła na jednym z portali internetowych odnosi się do Leandro, który został na tyle wyceniony przez węgierski klub a my go odpuściliśmy tak się wydaje...

Powiem wprost Cupiał w tej chwili chce dostać się do LM jak najtańszym kosztem - zobaczymy co z tego wyjdzie...

Poza Słowakiem trafi do nas jeszcze dwóch zawodników w tym okienku (transfery bezgotówkowe) przed wyjazdem na zgrupowanie do Austrii, gdzie będziemy testować kilku graczy w tym z Brazylii i Argentyny ale nie sądzę by zdołali przekonać do siebie trenera Skorżę - to tyle z moich informacji...

Zaraz kolego sympatyczny zarobisz bana i na tym sie zakonczy Twoje okienko transferowe.
Boia chi molla !
Odpowiedz cytując
Stavanger
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 17.06.2009, 18:22
Tak czytając niektóre komentarze o Bożoku dochodzę do wniosku, że niektórym ten transfer nie pasuje. Nie wiem czemu. Piłkarz młody, z klubu, który nie żąda astronomicznych kwot za swoich graczy, rozegrał trzydzieści meczów w podstawowym składzie, a więc kontakt z piłką ma ( a nie, że przyjeżdża po dłuższej przerwie ). No na chudy okres transferowy transfer w sam raz. Z Singlarem też było, że nie pasuje. A w meczu z Barcą na Reymonta zagrał bardzo dobrze, a i wkład w zdobycie i obronę mistrza też jakiś ma.

A propos, to patrząc na jego zdjęcie na stronce TWSD to taki drugi Stilić może być

Odpowiedz cytując
rozarian
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 17.06.2009, 18:39
prawnik25,zabawny jesteś.Pewnie siedzisz w neseserku Bednarza i udajesz,że jesteś folią od kontraktów.Chciałbym mieć Twoje zdolności infiltracyjne.
Odpowiedz cytując
eMTe
Senior Member

Od: 02.2007

Stary 17.06.2009, 19:01
Jakub Błaszczykowski - 20 tys. euro
Tomasz Dawidowski - 400 tys. euro

Kasa wcale nie ustala kto będzie gwiazdą, a kto upadnie : )
Odpowiedz cytując
tofik
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 17.06.2009, 19:51
Udało się komuś znaleźć jakieś materiały wideo z Bożokiem (zakładam, że jest nasz skoro dotarł )
Watro byłoby zerknąć co sobą reprezentuje.
..
Odpowiedz cytując
eMTe
Senior Member

Od: 02.2007

Stary 17.06.2009, 19:57
Na tej słowackiej stronie, którą ktoś umieścił jest napisane

"Krakovská "biela hviezda" bude účinkovať v 2. predkole novovytvorenej Európskej ligy UEFA 2009/2010, kde figuruje medzi nasadenými tímami."

Coś nie doinformowani ci Słowacy ; D
Odpowiedz cytując
matheo91
Member

Od: 11.2008

Stary 17.06.2009, 21:02
Kasprzik dostał zgodę na transfer do silniejszego klubu
http://www.sportowefakty.pl/pilka/20...fer-kasprzika/

Zobaczymy co z tego wyniknie na pewno lepszy on niż kolejny serial pt "testujemy/szukamy bramkarza"
Odpowiedz cytując
Simao1
Senior Member

Od: 07.2008

Stary 17.06.2009, 21:13
matheo91 napisał(a):Wyświetl post
na pewno lepszy on niż kolejny serial pt "testujemy/szukamy bramkarza"
Dokładnie. Kasprzik jest najlepszym (przynajmniej wg statystyk) bramkarzem polskiej ligi w ubiegłym sezonie. Jeśli pan Bednarz zdoła go sprowadzić do Wisły, to już możemy mówić o pierwszym sukcesie w tym okienku transferowym. Wisienką na torcie stałoby się podpisanie kontraktu z Glikiem. Nie zapominajmy również, że na dniach Bozok stanie się zawodnikiem naszego klubu. Panowie - jeśli dojdzie do tych transferów, to na prawdę będzie dobrze.
Odpowiedz cytując
Gucio25
Forumowy Di Caprio

Od: 07.2005

Stary 17.06.2009, 21:20
tofik napisał(a):Wyświetl post
Udało się komuś znaleźć jakieś materiały wideo z Bożokiem (zakładam, że jest nasz skoro dotarł )
Watro byłoby zerknąć co sobą reprezentuje.
http://mfkruzomberok.sk/video/index....7-RUZO-PRESflv
http://mfkruzomberok.sk/video/index....4-RUZO-ZLMOflv
http://mfkruzomberok.sk/video/index....3-RUZO-ARTMflv
Odpowiedz cytując
dadek
Senior Member

Od: 01.2006

Stary 17.06.2009, 21:33
powiem jedynie - Junior Diaz - 100 tys E ...
Odpowiedz cytując
Maciuś
bananowy chłopiec

Od: 07.2006

Stary 17.06.2009, 21:35
Diaz to taki zapchajdziura, cos a'la Penksa.
Odpowiedz cytując
Wasiu
Senior Member

Od: 04.2003

Stary 17.06.2009, 21:39
Jesien mial bardzo dobra. W niektorych meczach byl najlepszym zawodnikiem na boisku. Wiosna troche przygasl, ale mam nadzieje, ze teraz na puchary znowu sie odbuduje. Poza tym on ma 25 lat - moze jeszcze grac lepiej, mozna go sprzedac. Z jego pozyskania sa same plusy, oby wiecej takich.

No i nie rozumiem czemu sie tak do tego Penksy przyjebaliscie. Strzelal bramki? Strzelal. Asystowal? Asystowal. Dobry grajek, idealny zmiennik, nie obciazajacy za bardzo budzetu. Przydal by sie napewno taki tylko troche mlodszy. Moze Bozok nik bedzie ?
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów