The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła:
wzmocni się 44 26,19%
osłabi 97 57,74%
zmiany kadrowe nie będą odczuwalne 27 16,07%
Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
!!IRIVER!!
Senior Member

Od: 08.2007

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 15.06.2009, 23:07
A gdzieś Ty wyczytał, że on będzie 400tys. Euro kosztował? W Fakcie? Czy znów Transfermarkt?
Odpowiedz cytując
<Crasch>
Senior Member

Od: 09.2006

Stary 15.06.2009, 23:07
Między siłą Polskiej a Slowackiej ligi nie ma różnicy, Polska 26, Słowacja 25 sklasyfikowana przez UEFE.
I to chyba powinno konczyc ten temat, a nie na powoływanie sie na jakieśśmieszne strony typu Transfermarkt i według niej robi sobie opinie o danej lidze czy zawodniku.

W sprawie Bożoka.
Ja mam w dupie jaka jest silna jego liga, w dupie jaka silna reprezentacja, czy on w niej grał czy nie, które miejsce zajął jego zespół, czy ma 5 czy 25 lat,czy jest Etiopczykiem czy Rumunem,czy sie nazywa Bożok czy inny Leonardo, czy przychodzi za darmo czy za 5 euro. on ma po prostu grac dobrze i ma byc z niego pożytek.
Odpowiedz cytując
emjot
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 15.06.2009, 23:10
ponownie potwierdza się że ci o których najgłośniej w tzw. mediach do nas na pewno nie trafią - vide ten Węgier z Brazylii czy może Brazylijczyk z Węgier
odnoszę wręcz wrażenie że celowo wysyłane są mylne tropy do mediów coby zamącić w głowach co poniektóych...

co do tego Słowaka osobiście nie wzbudza moich wielkich nadziei bo jakoś tak się składa że zaciąg za południowej granicy nie bardzo nam się sprawdza
o Liczce i Vidliczce szkoda gadać, choć Vidliczka gdyby grał na swojej pozycji a nie na pomocy to może by coś z tego było
Jirsak hmmm niby umiejętności ma ale ten sezon prawie zupełnie zmarnowany.... braki w psychice ,
czort wie, na pewno braki fizyczne
Singlar - nie jest zły ...jest jednak tylko jedno ale szybkości i zwrotności u niego nie niet.... w związku z czym jak się trafi taki mecz jak z Lechią Gdańsk gdzie boczny pomocnik jest szybki, zwinny i zwrotny to .... jest dramacik
Penksa ... tak ten jakby do nas przyszedł z pięć lat wcześniej to byłoby więcej pożytku .... . .... jeszcze ten gol w Atenach...

no nic pożywiom uwidim
Jurowicz-Talik-Lechowicz-Szumilas-Kaczor-J.Krupa-Brzycki-Legutko-J.Wapiennik-W. Stopa-Michel-Sawicki-S.Wójcik-Świder-Snopkowski-Adamek
Odpowiedz cytując
Guzik
Senior Member

Stary 15.06.2009, 23:10
Jak komuś się chce pobawić to może sobie na forum ruzomberoka zasiegnac opini od kibicow
http://forum.mfkruzomberok.sk/viewto...e251&start=370
pzdr
Odpowiedz cytując
brasilia79
Senior Member

Od: 08.2008

Stary 15.06.2009, 23:17
ten transfer to tak jakby potwierdzenie newsa z 4.06
http://sport.onet.pl/74331,1248675,1...wiadomosc.html
Odpowiedz cytując
Wojtas
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 15.06.2009, 23:23
Kordel_Walker napisał(a):Wyświetl post
Tez sie zgadzam, ze to sluszny kierunek, ale placic za 25 latka, ktory nawet nie gral w swojej slabej reprezentacji 400tys e? Po raz drugi powtorze - za darmo jak najbardziej, max 100tys e. Chyba, ze ryzykujemy...moze jest dobry..jak wg Bednarza jest to niech wykłada kwote i za niego reczy posada. Ja bym osobiscie nie ryzykowal.

Jezus chlopie a jakby ci Interia czy Inny Kozaczek pl napisal ze Bozok kosztowal 1 mln Euro

To co Napisali ,bo jakas kwote podac musieli,a ze w dupie byli i gowno widzieli skad mzoemy wiedziec jaka kwota jest prawdziwaA moze to akurat 100 tys ,o ktorych piszesz

Powolywanie sie na transfermarkt ,pisanie o jakischs kwotach itd to zwyczajna dziecinada bo Zilina w ost edycji Pucharu Uefa radzila sobie calkiem calkiem.,a jej pikarze tani wiec na tej podstawie segregujesz wartosc klubowTo taki Petrescu powinien gdzies na szarym koncu ze swoja Unirea byc ,a nie Mistrza Rumunii zdobyc.

Tabellki,liczby,statystyki nie graja .....
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
Odpowiedz cytując
brasilia79
Senior Member

Od: 08.2008

Stary 15.06.2009, 23:23
czyżby Krajcik na prawą obronę?
http://krakow.naszemiasto.pl/sport/1012548.html
Odpowiedz cytując
emjot
Senior Member

Stary 15.06.2009, 23:24
http://www.krakow.naszemiasto.pl/sport/1012548.html tu jest potwierdzenie z GK o Bozoku
a koniec jest taki:

Kto następny? Skoro jest już praktycznie następca Marka Zieńczuka, to w pierwszej kolejności trzeba spodziewać się, że do Krakowa trafi zawodnik, który wypełni kolejną lukę, tę pozostałą po Marcinie Baszczyńskim. Z naszych informacji wynika, że również ta sprawa zostanie przez Wisłę załatwiona bardzo szybko. Nawet w tym tygodniu...

módlmy się by nie był to Fonfara
a np. Matej Krajcik choć pewnie znając nasze realia będzie to jeszcze zupełnie kto inny
Jurowicz-Talik-Lechowicz-Szumilas-Kaczor-J.Krupa-Brzycki-Legutko-J.Wapiennik-W. Stopa-Michel-Sawicki-S.Wójcik-Świder-Snopkowski-Adamek
Odpowiedz cytując
WHITE*STAR
Senior Member

Od: 07.2007

Stary 15.06.2009, 23:31
http://ekstraklasa.wp.pl/kat,32282,t...l?ticaid=18370

Na plus: Obserwowaliśmy tego zawodnika od dawna

Na minus: Nie przeszedł testów w Dynamie Mińsk? W drugiej drużynie na Białorusi? Po filmikach byłem dobrze nastawiony, ale jak przeczytałem ten artykuł to aż mnie...
Odpowiedz cytując
Arked
Senior Member

Od: 01.2003

Stary 16.06.2009, 00:25
WHITE*STAR napisał(a):Wyświetl post
http://ekstraklasa.wp.pl/kat,32282,t...l?ticaid=18370

Na plus: Obserwowaliśmy tego zawodnika od dawna

Na minus: Nie przeszedł testów w Dynamie Mińsk? W drugiej drużynie na Białorusi? Po filmikach byłem dobrze nastawiony, ale jak przeczytałem ten artykuł to aż mnie...
Bernard Parker nie przeszedł testów w Legii by później z powodzeniem grać w Crvenej Zvezdzie. Testy mają do do siebie, że bardzo łatwo się w nich pomylić, a przykładów na to jest całe mnóstwo. Osobiście nie jestem zwolennikiem takiej formy sprawdzania przydatności piłkarzy. Powinno się ich obserwować w przynajmniej kilku meczach rozegranych w dłuższym okresie czasu. Dawanie kliku dni piłkarzowi na udowodnienie swojej przydatności to zwyczajna loteria.
(...) MY KIBICE POMOŻEMY!!! (...)
Odpowiedz cytując
Proximus
Senior Member

Od: 12.2008

Stary 16.06.2009, 00:48
Wczoraj Krakowska napisała że pierwszy transfer Wisły będzie jeszcze w tym tygodniu i miała(najprawdopodobniej) rację. Teraz piszą że być może w tym tygodniu będzie prawy obrońca. Nie wiem jak wy ale ja jestem skłonny w to uwierzyć, zwłaszcza pamiętając poprzednie lata (półtora roku temu to GK jako pierwsza napisała o Łobo).

Pożyjemy, zobaczymy.

Nie chcę wybiegać za bardzo w przyszłość, ale jeśli faktycznie przyjdzie prawy obrońca, oraz potwierdziły by się spekulacje na temat transferów z Piasta to na prawdę można by to okienko uznać za udane (oczywiście to z przed półtora roku też było teoretycznie świetne, ba najgorszym piłkarzem tamtego zaciągu miał być Diaz). Jeszcze trzało by się pomodlić żeby nikt nie odszedł i wtedy naprawdę orzy dobrym losowaniu i odrobinie szczęścia można powalczyć w Europie).
Ostatnio edytowane przez Proximus : 16.06.2009 o godz. 00:53.
Odpowiedz cytując
sandomingo
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 16.06.2009, 07:04
http://www.90minut.pl/news/94/news94...i-z-Floty.html

Tak na odmianę.

25 tys. złotych? Zaporowa cena, nie ma co.
Ciekawe jakie są w takim razie zamiary klubu wobec Burligi? Kilka razy jeździł z pierwszym zespołem na obozy, czyli niby talent a tutaj chcą go opchnąć za 25 tys?
Inna sprawa że chyba zbyt dobrze to się w tej Flocie nie pokazał, skoro nie chcą go kupić.
Jarosław Królewski....Nie jestem fanem.
Odpowiedz cytując
zim zum
Senior Member

Od: 04.2004

Stary 16.06.2009, 08:30
Kordel_Walker napisał(a):Wyświetl post
...następny. Liga słowacka to dno i nie wiem czy w Europie jest gorsza ... może Białoruś i inne Luksemburgi.

Wg transfermarkt:
-wartość polskiej ligi - piłkarzy - 173.925.000 €
-wartość wegierskiej ligi - pilkarzy - 74.675.000 €
-wartość ukraińskiej ligi - piłkarzy - 478.800.000 €
-wartość słowackiej ligi - piłkarzy - 30.225.000 €
-wartość Wisły - piłkarzy - 28.350.000 € - 2 mln mniej niż całej słowackiej ligi!
Tak i Beto jest wart pół miliona euro. Chłopie daj spokój liga słowacka się rozwija i wciąż pnie się w góre. Ja nie mówię, że gość będzie super, ale z drugiej strony nie można już na dzień dobry mówić, że to jest żenada. Dla poparcia masz ranking: http://boisko.info/ranking-uefa.php i zobacz jak punktują w kolejnych latach. Jest widoczny progres.
Odpowiedz cytując
westersyl
Guest

Stary 16.06.2009, 08:37
Liga słowacka dno ?
Stanislav Stoch = Cheslea
Sestak = Bochum
Hamsik = Napoli

i naprawdę wielu wielu innych to tak na pierwszy rzut oka.
Odpowiedz cytując
szczebrzeszcz
Senior Member

Od: 05.2003

Stary 16.06.2009, 08:39
sandomingo napisał(a):Wyświetl post
http://www.90minut.pl/news/94/news94...i-z-Floty.html

Tak na odmianę.

25 tys. złotych? Zaporowa cena, nie ma co.
Ciekawe jakie są w takim razie zamiary klubu wobec Burligi? Kilka razy jeździł z pierwszym zespołem na obozy, czyli niby talent a tutaj chcą go opchnąć za 25 tys?
Inna sprawa że chyba zbyt dobrze to się w tej Flocie nie pokazał, skoro nie chcą go kupić.
a to nie za wypożyczenie czasem?
Odpowiedz cytując
zim zum
Senior Member

Od: 04.2004

Stary 16.06.2009, 08:41
szczebrzeszcz napisał(a):Wyświetl post
chyba raczej tak
Odpowiedz cytując
szczebrzeszcz
Senior Member

Od: 05.2003

Stary 16.06.2009, 08:43
zim zum napisał(a):Wyświetl post
Dla poparcia masz ranking: http://boisko.info/ranking-uefa.php i zobacz jak punktują w kolejnych latach. Jest widoczny progres.
to jest stary ranking
tu masz najnowszy

http://www.xs4all.nl/~kassiesa/bert/...crank2009.html

zgadnijcie kto jest przed nami

poza tym sprawdźcie jak radziła sobie Żilina w tej edycji p. UEFA, 9,5 pkt zgarneła, Wisła tylko 3
Odpowiedz cytując
Proximus
Senior Member

Od: 12.2008

Stary 16.06.2009, 08:50
W minionym sezonie poczynania ligi słowackiej wyglądały mniej więcej tak jak nasze. Bezproblemowe dojście do 3 rundy, potem porażka z Juventusem(0:4,1:1). Następnie 1 runda pucharu uefa(w kwalifikacjach zdążył odpaść Spartak Trnava) w której zagrały 2 słowackie zespoły. Tak jak u nas mistrz odpadł(Braga), a z kolei MSK Zylina przeszła Levski Sofia. W fazie grupowej zajęła 4 miejsce jednak miała nieporównywalnie mocniejszą grupę niż np. Lech. W grupie zdobyła 4 pkt(remis u siebie ze Slavią i uwaga, zwycięstwo 2:1 na Villa Park w Birmingham). W pozostałych meczach nieznacznie, jedną bramką uległa HSV i Ajaxowi.

Dlatego nie mówcie mi że liga słowacka jest dużo słabsza od naszej. A skoro sugerujecie się wycenami z transfermartktu to niech Bóg ma was w swojej opiece. Piszecie że piłkarze Słowaccy są warci 30 mln. A jak ma być inaczej skoro 3/4 nie jest jeszcze wycenionych. Też piszecie że Rużomberok to średniak. A staramy się o dwóch piłkarzy z 10 zespołu naszej ligi, murowanego kandydata do spadku w tym sezonie. Pomyślcie dwa razy zanim wypiszecie następną pierdołe która normalnych ludzi przyprawi o palpitację serca.
Odpowiedz cytując
sandomingo
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 16.06.2009, 08:52
szczebrzeszcz napisał(a):Wyświetl post
W artykule pisze wyraźnie, że wypożyczenie kończy się 30 czerwca. A 25 tysięcy to kwota za WYKUPIENIE Burligi
Jarosław Królewski....Nie jestem fanem.
Odpowiedz cytując
tomasz_19
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 16.06.2009, 08:54
oglądałem skróty meczów z Bozokiem w składzie http://mfkruzomberok.sk/video/ i gość prezentuje się na prawde nieźle, jest dynamiczny, szybki i przebojowy nie prezentuje sie źle pod względem technicznym, jest chyba najczęściej faulowanym graczem swojej drużyny... żeby go zatrzymać przeciwnicy uciekają się do fauli... jeżeli psycha mu nie siądzie jak Jirsakowi to będziemy mieć z niego pożytek
"Ludzie są tacy głupi, że to działa. Niesamowite!" - M.M.
J***Ć pis!!!
Odpowiedz cytując
Belzebub
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 16.06.2009, 08:55
A jak rokuje ten Burliga?Bedzie chociaz sredniak ligowy(ekstra lub pierwszo) z niego?
To może bym go sobie kupil

Brozkowi jeśli maja podwyzszac kontrakt,to lepiej na zasadzie 180 tyś podstawa + 5 tys euro za każdego gola i żeby nie był pazerny na bramki(kase) to 5 tyś euro za asyste..Razem by wyszlo tyle co co maja najlepiej zarabiajacy,a motywacje mialby jeszcze wieksza!
Odpowiedz cytując
saklak1906
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 16.06.2009, 09:01
Piszecie ze liga Slowacka jest Slaba a nasza to niby jest silna. Wescie sie ludzie opanujcie wiecznie sie wam cos nie podoba.
Nie pisze tego do wszystkich tylko do wiecznych placzkow
,
Odpowiedz cytując
qchar90
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 16.06.2009, 09:10
czytaliscie na futbol.pl dwa artykulu o Brozku i Kasprziku...
wedlug mnie jesli to prawda warto dac kontrakt Brozkowi na poziomie 250k Euro i dac jakas klauzule na popizomie 4mln Euro i Brozek by zostal wedlug mnie
a sprawa z bramkarzem zas tajemnicza...niby gadamy z jakims z zagranicznym...pewnie z tym z Grecji...

Odpowiedz cytując
KuLwIk
Senior Member

Od: 07.2008

Stary 16.06.2009, 09:10
tomasz_19 napisał(a):Wyświetl post
oglądałem skróty meczów z Bozokiem w składzie http://mfkruzomberok.sk/video/ i gość prezentuje się na prawde nieźle, jest dynamiczny, szybki i przebojowy nie prezentuje sie źle pod względem technicznym, jest chyba najczęściej faulowanym graczem swojej drużyny... żeby go zatrzymać przeciwnicy uciekają się do fauli... jeżeli psycha mu nie siądzie jak Jirsakowi to będziemy mieć z niego pożytek
Też oglądałem kilka spotkań i naprawdę może być z niego dobry pożytek. Szybki, dobry drybling. Taki ulepszony Peszko, lepszy technicznie. Na tych filmikach był jednym z najlepszych na boisku. Trener Skorża da mu odpowiednie wskazówki dotyczące taktyki i będzie dobrym transferem (jeśli podpisze).
Odpowiedz cytując
qchar90
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 16.06.2009, 09:16
dla mnie priorytetem to dac nowe kontrakty Brożkowi i Sobolewskiemu.
Wtedy Brozek nie bedzie myslal o wyjezdzie...coraz bardziej powatpiewam ze on gdzies wyjedzie...

Odpowiedz cytując
skeba
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 16.06.2009, 09:27
Marek Hamsik - Ten jeden Slowacki zawodnik jest więcej wart, niż cała liga polska razem wzięta.
Niech sprowadzają, wolę żeby chociaż próbowali, najwyżej nie sprawdzą się i odeślą, bo tak za darmo.
Taka jest "Polityka Transferowa" naszego klubu. Jeśli w tym roku nie awansujemy do Lm, to chyba już nigdy, gdyż już łatwiej nie będzie
Odpowiedz cytując
Hives4
Banita

Od: 06.2008

Stary 16.06.2009, 09:56
Interia.pl napisał(a):
Już jutro Miroslav powinien przejść testy medyczne przy Reymonta. Jeśli przebiegną prawidłowo, a kluby dogadają się co do odstępnego, to pierwsze wzmocnienie przed walką o Ligę Mistrzów "Białej Gwiazdy" stanie się faktem. Z naszych informacji wynika, że krakowianie wyłożą za Bożoka 400 tys. euro.
Ciekawe skąd wszyscy biorą te swoje informacje?
Odpowiedz cytując
FredzIo
Senior Member

Od: 10.2007

Stary 16.06.2009, 09:59
skeba napisał(a):Wyświetl post
Marek Hamsik - Ten jeden Slowacki zawodnik jest więcej wart, niż cała liga polska razem wzięta.
Niech sprowadzają, wolę żeby chociaż próbowali, najwyżej nie sprawdzą się i odeślą, bo tak za darmo.
Taka jest "Polityka Transferowa" naszego klubu. Jeśli w tym roku nie awansujemy do Lm, to chyba już nigdy, gdyż już łatwiej nie będzie
W każdym nastepnym roku bedzie tak samo trudno jak teraz. Poza tym w przyszlosci bedziemy grac u siebie a nie caly czas na wyjezdzie, wiec moim zdaniem w przyszlosci szanse beda wieksze.
Bogusław Cupiał napisał(a):
Kochałem Wisłę, kiedy byłem jej kibicem i kocham dzisiaj, bo to jest mój klub..
Odpowiedz cytując
avangarda
Senior Member

Stary 16.06.2009, 10:06
FredzIo napisał(a):Wyświetl post
W każdym nastepnym roku bedzie tak samo trudno jak teraz. Poza tym w przyszlosci bedziemy grac u siebie a nie caly czas na wyjezdzie, wiec moim zdaniem w przyszlosci szanse beda wieksze.
w tym roku jesteśmy Mistrzem, w przyszłym roku możemy nim nie być

dlatego trzeba szansę wykorzystać, póki tą szansę mamy
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów