|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła: | |||
| wzmocni się |
|
44 | 26,19% |
| osłabi |
|
97 | 57,74% |
| zmiany kadrowe nie będą odczuwalne |
|
27 | 16,07% |
| Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 12.2007
Offline |
|
|
Piłkarze zazwyczaj przechodzą ze słabszego klubu do lepszego, musicie to zrozumiec. Więc nie spodziewajcie się niewiadomo jakich nazwisk w Wiśle.
Piłkarze Wisły kosztują 30mln euro? hahaha jak oni tam liczą za Łobodzinskiego po 2,5 mln E to czemu sie dziwic, wkońcu mamy jeszcze Dawidowskiego i Niedzielana w tej kadrze...
Ostatnio edytowane przez Zieniu17 : 15.06.2009 o godz. 21:53.
![]()
Już za chwile, za chwileczke Broziu strzeli pod poprzeczke!
Fundacja #1 - Wiezi Muzyki Fundacja #1 - Nie mysl sobie ze Firma krk - Zamiast szukac podzialow Fundacja #1 - Uwazaj dzieciak Peja - (Z)robie szmal |
|
|
|
Junior Member
Od: 05.2009
Offline |
|
|
Panowie, jak wam się Bozok nie podoba to zróbcie zrzutę. Całkiem niedaleko za nasza zachodnią granicą jest inny skrzydłowy do wyciągnięcia, tylko ze chcą za niego 90 milionów w dodatku funtów. Tak więc proszę, zróbcie zrzutę i sprowadźcie do Krakowa Ribery'ego.
![]() ![]() Tylko Centrum |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2007
Offline |
|
|
Jego statystyki w tym sezonie nie powalają. Z ciekawości sprawdziłem Zieńczuka i wyszło mu 2 gole i 8 asyst. Łobo ma z kolei 2/6, Cwielong 2/3, a Mały 5/5. Jak na skrzydłowego nie jest to jakiś super wynik nawet przy optymistycznym dla nich założeniu, że poziom lig jest równy. Może za bardzo ulegam matematyce, ale czego się od skrzydłowych wymaga.
Ostatnio edytowane przez eMTe : 15.06.2009 o godz. 22:04.
|
|
|
|
Banita
Od: 07.2006
Offline |
|
|
Te cyferki znaczą tyle, że nikomu z tf nie chce się fatygować do Słowacji i zbadać tamtejszy rynek bo to kupa gówna i każdy to wie tylko na tym forum co drugi post to spuszczanie cysterny spermy na lige Słowaków, jak to oni grają..wygrali zasłóżenie z Polską, ich kluby dochodzą dalej niż polskie w pucharach...Ludzie, wiadomo, że transfermarkt jest nieobiektywny, że przecenia np. takiego Zienia - 1800000e, ale przecenia także Słowaków, Niemców, Włochów i mniej więcej wyjdzie sprawiedliwie i równowaga zostaje zachowana, czyli liga np. ukraińska>polskiej>węgierskiej>słowackiej>maltańsk iej, itd. Ale widze, że co niektórzy tutaj myślą, że Słowacy są lepsi bo wygrali z Polską 2:1 - w jakich okolicznościach każdy wie...no ****a i spijają sobie jeszcze z dziubków. Macie pojęcie o piłce dziewczyny?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2005
Offline |
|
|
Wisła to nie Real Cupial to nie Perez.Cieszmy sie z tego co mamy .
|
|
|
|
Member
Od: 08.2007
Offline |
|
|
to ja moze zapodam inne liczby:
1. Słowacja 6 15 2. Irlandia Płn.7 13 3. Polska 6 10 4. Czechy 6 8 5. Słowenia 6 8 6. San Marino 7 0 |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2007
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2007
Offline |
|
|
Po pierwsze poziom lig pokazuja Europejskie puchary, a tam według miejsca jest słowacka>polska>węgierska
Po drugie te statystyki nie sa takie złe porównując z naszymio skrzydłowymi i biorac pod uwagę że Wisła więcej strzela od Ruzomborka Po trzecie to faktycznie trochę przypomina Peszke, spora szybkość zwód raczej na szybkość, tylko strzał taki troche anemiczny. Po czwarte Bozok w swoim klubie jest ceniony i kluczowa postacią jest w dodatku już ma dużo meczu rozegranych w jednym klubie więc ma jakąś forme nie bedzie musiał o nią walczyc na obozach. |
|
|
|
Member
Offline |
|
|
stwierdzam, ze opieranie sie na jakichs liczbach nie ma wiekszego sensu. a jesli juz to na pewno wieksze znaczenie maja liczby, ktore odzwierciedlaja rzeczywistosc a nie wydumane statystyki z jakiejs niemieckiej strony.
|
|
|
|
Banita
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2006
Offline |
|
zobaczę info o Słowaku na oficjalnej, można komentować... na razie to info z jakże życzliwej nam Interii... |
|
|
|
Member
Offline |
|
|
daleki jestem od stwierdzenia ze liga slowacka jest lepsza od naszej.
ale tez nie jestem takim ignorantem zeby stwierdzic ze ich liga w porownaniu do naszej to dno i nie mozna stamtad wyciagnac wartosciowego grajka sugerujac sie statystykami wartosci pilkarzy, ktore sa wziete z kosmosu. |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2008
Offline |
|
|
Wszystkie te rozkminki są zbędne. Narzekacie/podniecacie sie nim totalnie bezpodstawnie. Nikt go nie widział w akcji więc może poczekajmy z ocenami?
![]()
WISEŁKA NIGDY NIE ZGINIE
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
Nikt tu nie robi z ligi słowackiej wielkiej marki ale Twoje wyliczenia były tak żałosne, ze jakbyś miał choć grosz honoru to byś dalej nie brnął, tylko przyznał się do błędu.Taka Żylina pykneła np na wyjeździe Aston Ville w zeszłym sezonie, minimalnie ulegając Ajaxowi i HSV - dlatego więcej pokory chłopaku. ![]()
94 - Allah Akbar!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2005
Offline |
|
Powód: abcdefghi
Ostatnio edytowane przez sqallpl : 15.06.2009 o godz. 22:25.
|
|
|
|
Banita
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2003
Online |
|
|
Wisła w 2007 kiedy byla zenujaco slaba i ostatecznie zajela 8 miejsce w lidze wygrala z Iraklisem na wyjezdzie, z Basel i minimalnie przegrala z Nancy, Blackburn i Feyenordem. Robienie takich statystyk i ustalanie sli w Europie na podstawie jednego sezonu mija sie z celem, slowacka pilka notuje staly postep jednak jest slabsza (jeszcze) od polskiej. Ten Ruzomberok zajal ostatecznie 5. miejsce w lidze na 12 zespolow. Zespol srodka tabeli jak u Jaga czy ŁKS. Jak na taki klub Bozok statystyki ma dobre. Jednak z wszelkimi komenatmi trzeba sie jeszcze troche wstrzymac. W sobote juz pierwszy trening !
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
O co mnie prosisz? ,czego w ogóle oczekujesz?Że wujek Cupiał przyniesie worek pełen euro i powie, 'Łysy na zakupy do Bundesligi'
ps. a tu masz świeżutki ranking uefy - najbardziej wiarygodne źródło potencjału lig - tak więc kończ piwo i do spania. http://www.xs4all.nl/~kassiesa/bert/...crank2009.html
Ostatnio edytowane przez 1q2 : 15.06.2009 o godz. 22:30.
![]()
94 - Allah Akbar!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2007
Online |
|
|
Po pierwsze to ta cała rozmowa nie ma sensu ponieważ zawodnik jeszcze nie podpisał z nami kontraktu.
Po drugie to czy będzie wzmocnieniem czy nie tego nie wie nikt, bo nawet zawodnik sprowadzony za milion może okazać się niewypałem. Po trzecie kierowaniem się tutaj statystykami nie ma żadnego sensu ponieważ nie tylko one się liczą, ważne jest to czy zawodnik potrafi grać jeden na jeden, pociągnąć grę do przodu w dodatku nieraz można mieć udział przy bramce nie koniecznie ją strzelając czy też bezpośrednio asystując. Patrzycie piłkarzowi na statystki a nieraz na forum chciano sprowadzać Janusza Gancarczyka, Szczota czy zimą niektórzy chcieli Krzysztofa Ostrowskiego a patrząc na ich statystyki to niczym nie powalają. Nie wiecie o nim nic to od razu uruchamiacie internet i jakieś durne strony. Ćwielong w ruchu też grał beznadziejnie a u nas nagle stał się zawodnikiem który potrafi coś wnieść do zespołu i mimo swojej nieskuteczności to jak popatrzeć na jego grę w Ruchu a w Wiśle to niebo a ziemia. Diaz z kolei na początku o własne nogi się chciał pozabijać a teraz pierwszy skład. Nie ma co go oceniać, jeśli przyjdzie to zobaczymy czy coś wniesie do zespołu. |
|
|
|
Banita
Offline |
|
Nie oczekuję, że Cupiał da worek pieniędzy na transfery. Przeczytaj kilka stron tego tematu wstecz i zobaczysz o czym pisze, mianowicie jako pierwszy zwróciłem uwagę, żeby nie dawać grosza za gościa ze Słowacji. Inni pisali, że dajemy za niego 400tyse i nikt nie widział w tym niczego dziwnego. Cieszyli się, że mamy transfery gotówkowe...Teraz wkładasz w moje usta, że nalegam, żeby Cupiał dał worek pieniędzy dla Bednarza, wcześniej wmawialiście mi, że to ja wymyśliłem 400tyse za Bożoka...tez musiałem się tłumaczyć, potem napisałem, że liga Słowacka jest cienka.. też kłamstwo i nieprawda - bo są lepsi od Polaków, wygrali z nami 2:1, są pierwsi w grupie... ludzie. |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2007
Offline |
|
|
Ludzie kogo to obchodzi, z jakiej ligi przychodzi? Błaszczykowski był z naszej 4 ligi a Rasiak wystąpił pare razy w Ekstraklasie angielskiej ! Kogo byście chcieli teraz bardziej? Jakbyscie ich nie znali podejrzewam ze 99%chciało by gracza z najlepszej ligi świata ! Lobodziński, Niedzielan, Matusiak... ile było radości jak gwiazdy naszej ligi przychodzili do nas grać a jak się skonczylo sami dobrze wiecie ! Cieszmy sie ze wogole sa jacys nowi zawodnicy a nie sprzedajemy narazie Brozka, Sobolewskiego czy Boguskiego
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2005
Offline |
|
|
Mi tylko chodzi o to, ze podales sumy z transfermarktu (zsumowane wartosci pilkarzy z danej ligii) nie patrzac na to, ze np. slowacka liga, jest praktycznie wogole nie wyceniona i pilkarze maja wpisane wartosci 0 euro.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2006
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Nie nie, wszystko jest w porządku, już tłumaczę: Słowacy to dno, ale Polacy jeszcze większe, stąd taka sytuacja.
![]() ![]() Kordel - skończ już te teorie oparte na wyssanych bzdurach z transfermarktu. Brak mi tylko , żebyś się na YT powołał. ![]() W każdej lidze, w każdym kraju (no może nie w każdej, bo załóżmy w luksemburskiej chyba nie) znajdzie się jakaś perełka, która może zagrać na zdecydowanie wyższym poziomie niż jego koledzy, a zatem będzie się mogła wypromować i przejść do lepszego klubu. Niezależnie, czy jest to Polak, Słowak, Francuz, czy inny parch. Patrząc na dane reprezentacje, w niemal każdej, można dostrzec jakichś wartościowych zawodników, którzy byliby w stanie zasilić taką Wisłę. Ba! Niemal w każdym polskim ekstraklasowym klubie znalazłby się taki zawodnik. Tym bardziej więc, w piątym zespole ligi słowackiej, która jest w rankingu klubowym o jedną pozycję wyżej niż Polska.
Ostatnio edytowane przez !!IRIVER!! : 15.06.2009 o godz. 22:57.
|
|
|
|
Banita
Offline |
|
|
|
Banita
Offline |
|
|
tylko zadaj sobie pytanie dlaczego? dlaczego nikt z tf sie ta liga nie interesuje?
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
![]() Jaką dekadę? - mamy się cofnąć do lat 70tych ?dałem Ci linka - masz tam podsumowanie ost 5 lat i zgadzam się że liga słowacka jest słaba....tak jak i nasza i nie zmienią tego cyferki na transfermarkt.Ja nie wiem czy ten koleś jest wart 400, 200 czy nawet 50 tys euro ale sam kierunek - Czechy/Słowacja/Bałkany czy nawet biedniejszy wschód , uważam za słuszny. Tak jak to ktoś napisał,nas może stać na branie grajków ze słabszych lig, słabszych zespołów, na nic innego nie ma kasy i narazie nie będzie.Mam nadzieje że Łysy uczy się na błędach i jeśli ten Słowak do nas przyjdzie, to będzie wzmocnieniem.Jeśli...bo to znając życie jeszcze daleka droga do tego. ![]()
94 - Allah Akbar!!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Naprawdę lepiej, abyśmy się rozglądali za mniej znanymi, a być może wartościowymi zawodnikami, niż szukali drogich, przereklamowanych gwiazdorków, którzy przy najbliższej okazji będą szukali transferu do znacznie lepszego klubu niż Wisła. (vide sytuacja z Amiki). |
|
|
|
Banita
Offline |
|
|
|
|

|
||||||