The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła:
wzmocni się 44 26,19%
osłabi 97 57,74%
zmiany kadrowe nie będą odczuwalne 27 16,07%
Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Proximus
Senior Member

Od: 12.2008

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 15.06.2009, 19:15
http://www.mfkruzomberok.sk/video/in...7-RUZO-PRESflv
bramka nr 3
http://www.mfkruzomberok.sk/video/in...4-RUZO-ZLMOflv
jedna bramka tylko jest
http://www.mfkruzomberok.sk/video/in...3-RUZO-ARTMflv
znowu bramka nr 3

Wybaczcie ale nie chce mi się szukać asyst. Jeszcze jest gdzieś bramka z meczy z Koszycami ale nie mogę znaleźć.
Odpowiedz cytując
wojtole14
Senior Member

Od: 02.2006

Stary 15.06.2009, 19:15
Przy okazji na tych filmikach można zobaczyć co wyprawia Hajduch. Dzięki Bogu go jednak nie kupili...

Odpowiedz cytując
Blacha92
Senior Member

Od: 07.2008

Stary 15.06.2009, 19:16
Wiecie , że to jest kapiten Ruzemborku?
Odpowiedz cytując
diablo885
Senior Member

Od: 08.2006

Stary 15.06.2009, 19:19
Wojtole14- skad wiesz zeby sie zatrzymal? Ja wierze w niego i mysle ze bedzie wzmocnieniem
Odpowiedz cytując
Manieczkin335
Junior Member

Od: 01.2009

Stary 15.06.2009, 19:20
Ale przyznacie , że ta bramka samobójcza z tego meczu Nitra-Ruzombork to naprawdę ładna Widać, że coć powinno być z tego Bożoka. A co czy nie okaże się za słaby to ja bym popatrzyła co robi reprezentacja Słowacji i w jakich klubach grają słowacy piłkarze np.Sestak , którego kiedys chcial Liczka
Odpowiedz cytując
dejw92
Banita

Od: 06.2009

Stary 15.06.2009, 19:26
Uspokójcie się z tymi filmikami.

Beto tez był królem Youtuba.
Powód: ...
Ostatnio edytowane przez wolfy : 15.06.2009 o godz. 19:30.
Odpowiedz cytując
Blacha92
Senior Member

Od: 07.2008

Stary 15.06.2009, 19:29
dejw92 napisał(a):Wyświetl post

beto tez był krolem Youtuba,,
Właśnie , że nie był!
Poza tym te filmy to nie z youtuba
Odpowiedz cytując
prawnik25
Senior Member

Stary 15.06.2009, 19:30
Przechodząc do meritum przyjście Słowaka zamyka temat Węgierskiego "Rogera" w naszym klubie, chyba że miałby rywalizować z Piotrkiem Brożkiem na lewej obronie bądź też z naszym nowym nabytkiem. Jedno nie ulega wątpliwości za zawodnika Debreczyna trzeba płacić, dlatego ten transfer nie wchodzi w grę(wyższa cena od Słowaka)...

Ocenić Słowaka będzie można dopiero po grach kontrolnych, chociaż ja bym nie oczekiwał cudów, wszak przychodzi z dość słabego klubu a gdyby był wielkim talentem dawno grałby w Bundeslidze-mam nadzieję że nie zostanie drugim Jirsakiem...

Co do kolejnych transferów - wzmocnieniami trudno te ruchy nazwać na dzień dzisiejszy aż strach pisać bo znów komuś nie będzie pasowało co w tym temacie wiem...
Powód: Ew. żale do modów - nie w tym temacie.
Ostatnio edytowane przez prawnik25 : 15.06.2009 o godz. 19:33.
Odpowiedz cytując
eMTe
Senior Member

Od: 02.2007

Stary 15.06.2009, 19:30
Coś ruszyło, ale sam nie wiem, czy się cieszyć, czy nie. Mam nadzieję, że jeszcze uda się sfinalizować tego Glika i jakiegoś napadziora : )
Odpowiedz cytując
wojtole14
Senior Member

Od: 02.2006

Stary 15.06.2009, 19:31
No właśnie. Beton jeśli w ogóle miał coś udanego w karierze to ktoś to zlepił i wrzucił jako kompilację. W przypadku Bożoka mamy dostęp do materiałów meczowych i można ocenić jego zachowanie w różnych sytuacjach, a nie tylko cudownych strzałów na pustą bramkę (patrz Beto).

Odpowiedz cytując
Manieczkin335
Junior Member

Stary 15.06.2009, 19:32
Już jutro Miroslav powinien przejść testy medyczne przy Reymonta. Jeśli przebiegną prawidłowo, a kluby dogadają się co do odstępnego, to pierwsze wzmocnienie przed walką o Ligę Mistrzów "Białej Gwiazdy" stanie się faktem. Z naszych informacji wynika, że krakowianie wyłożą za Bożoka 400 tys. euro.

To wycinek z artykułu na stronie Interia. Z tego wynika , że z kasą nie jest tak źle
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 15.06.2009, 19:34
Manieczkin335 napisał(a):Wyświetl post
Już jutro Miroslav powinien przejść testy medyczne przy Reymonta. Jeśli przebiegną prawidłowo, a kluby dogadają się co do odstępnego, to pierwsze wzmocnienie przed walką o Ligę Mistrzów "Białej Gwiazdy" stanie się faktem. Z naszych informacji wynika, że krakowianie wyłożą za Bożoka 400 tys. euro.

To wycinek z artykułu na stronie Interia. Z tego wynika , że z kasą nie jest tak źle
Jasne.
Problem w tym, ze nasi "dziennikarze" sportowi niewiele wiedzą, więc zupełnie bym się tym nie sugerował.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
Kordel_Walker
Banita

Od: 07.2006

Stary 15.06.2009, 19:35
prawnik25 napisał(a):Wyświetl post
Przechodząc do meritum przyjście Słowaka zamyka temat Węgierskiego "Rogera" w naszym klubie, chyba że miałby rywalizować z Piotrkiem Brożkiem na lewej obronie bądź też z naszym nowym nabytkiem. Jedno nie ulega wątpliwości za zawodnika Debreczyna nie trzeba płacić, informacja o tym że ma ważny kontrakt z tym klubem jest nieprawdziwa...

Ocenić Słowaka będzie można dopiero po grach kontrolnych, chociaż ja bym nie oczekiwał cudów, wszak przychodzi z dość słabego klubu a gdyby był wielkim talentem dawno grałby w Bundeslidze-mam nadzieję że nie zostanie drugim Jirsakiem...

Co do kolejnych transferów - wzmocnieniami trudno te ruchy nazwać na dzień dzisiejszy aż strach pisać bo znów komuś nie będzie pasowało co w tym temacie wiem...
Napisałeś, że w poniedziałek będzie info o transferze i jest...zwracam honor.
Odpowiedz cytując
prawnik25
Senior Member

Stary 15.06.2009, 19:42
wolfy napisał(a):Wyświetl post
Jasne.
Problem w tym, ze nasi "dziennikarze" sportowi niewiele wiedzą, więc zupełnie bym się tym nie sugerował.
Szczególnie jesli idzie o ceny płacone za poszczególnych zawodników - na pewno Słowak nie jest drogim zawodnikiem skoro interesowaliśmy się nim wcześniej, tyle tylko że my mówimy o LM a w tym kontekście gracze pokroju Bożoka to może być za mało...

Inna sprawa czy na teraz to jest w ogóle zawodnik do pierwszego składu po doświadczeniach z niemal dwukrotnie droższym Jirsakiem.

Zaczynam wątpić po tych ruchach transferowych w znajomość tamtejszego rynku przez Bednarza bo zawodnicy tacy jak Singlar czy w/w Czech mnie do siebie nie przekonują ani trenera Skorży.

Ciekawe kto przyjdzie na prawą obronę bo jesli miałby to być Fonfara to wymiękam na samym starcie...
Odpowiedz cytując
brylant17
Senior Member

Stary 15.06.2009, 19:47
Macie może jakieś info o tym Bożku,jakiś przebieg kariery? statystki nigdzie nie moge znajść ;/
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 15.06.2009, 19:47
Inna sprawa czy na teraz to jest w ogóle zawodnik do pierwszego składu po doświadczeniach z niemal dwukrotnie droższym Jirsakiem.
Wszystko wyjdzie w praniu - jak zwykle zresztą. To znaczy - jeżeli w ogóle przyjedzie, przejdzie testy i podpisze kontrakt. Takich, co to już wsiadali do samolotu, a ostatecznie nigdy się nawet na Reymonta nie pojawili mamy w każdym okienku na kopy. Wina takiego stanu rzeczy w większości wypadków leży po stronie mediów, które nie mając o czym pisać często bawią się w zgadywanki.

Pojawi się info na głównej, że podpisany, to będzie można zacząć się martwić, czy się sprawdzi ( albo ew. - cieszyć, że będzie miał Skorża zawodnika już na początku zgrupowania ).
Ostatnio edytowane przez wolfy : 15.06.2009 o godz. 19:52.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
Wasiu
Senior Member

Od: 04.2003

Stary 15.06.2009, 19:48
Ja tez musze przyznac, ze zmieniam o Tobie diametralnie opinie Ale reguly sa takie same dla kazdego. Zadnych transferowcy nowinek z drugiej reki. Ban zasluzony.

A co do opini o graczach zza poludniowej granicy.
Jirsak umiejetnosci ma, pokazal to wiele razy, u niego problem lezy bardziej w psychice. Nie potrafi wziac na siebie odpowiedzialnosci, jest troche za miekki. Rowniez uwazam, ze jego transfer byl zbyt pochopny (jednak w to, ze kosztowal 700k euro - niewierze).

Zobaczymy jak bedzie z Bozokiem. Jesli ma silna psychike, jak Marcelo czy Diaz, szybko wejdzie do zespolu i bedzie wzmocnieniem, moze nie w kontekscie LM, ale zawsze.

Fonfara nie jest najgorszy, solidny ligowy grajek z duzym bagazem doswiadczen, jeszcze troche grania przed nim. Za darmo - jak najbardziej, forse lepiej zostawic na graczy ofensywnych.
Odpowiedz cytując
misiek_86
Senior Member

Od: 05.2005

Stary 15.06.2009, 19:49
Ciekawe kto przyjdzie na prawą obronę bo jesli miałby to być Fonfara to wymiękam na samym starcie...
Pozwolę się z kolegą nie zgodzić. Uważam, że Fonfara byłby teraz niezłą inwestycją. Że ma papiery na granie - wiemy, a udowodnił to w sezonie, gdy GKS zdobywał II miejsce. Że jest za darmo - wiemy, a dzięki temu nie blokowałby wykonania innych równie potrzebnych transferów. Że był długo kontuzjowany - też wszyscy wiemy i dlatego pewnie zgodziłby się z konieczności na kontrakt motywacyjny.

Uważam, że gdy wyzdrowieje, to będzie gracz przynajmniej klasy Singlara, a zapewne nawet lepszy.
Ostatnio edytowane przez misiek_86 : 15.06.2009 o godz. 19:51.
Studiuję w Warszawie... ale w sercu wciąż WISEŁKA!!!!
Odpowiedz cytując
Nehiar
Senior Member

Od: 01.2008

Stary 15.06.2009, 19:49
+ tego Leonardo jest to, że może grać na lewej pomocy, lewej obronie i nawet na środku jako playmaker(przynajmniej według tego co piszą na stronie), więc możliwe że przyjdzie do nas i będzie jako zapchajdziura, o ile oczywiście nie trzeba za niego płacić
Odpowiedz cytując
OL Lyonaise
Senior Member

Od: 08.2008

Stary 15.06.2009, 19:55
Bozok wyglada na takiego slowackigo Peszke.
Odpowiedz cytując
HEDu
Senior Member

Od: 04.2008

Stary 15.06.2009, 19:57
taak, nawet maja podobną ilosc asyst ale Bozok dodatkow strzela gole

po przeanalizowaniu transfermarktu to on ma 3 asysty, bo 1 z nich to wywalczenie rzutu karnego (nie wiem jak to zaliczyć).

Odpowiedz cytując
martinius028
Senior Member

Stary 15.06.2009, 19:58
Jak dla mnie może być widać że gość jest bardziej dynamiczny niż Zieniu... Jeśli nie wejdzie do pierwszej 11 to na pewno wzmocni rywalizacje więc będzie dobrze... Jeszcze tylko obrońca(najlepiej 2) i napastnik... A i bramkarz do konkurencji z Pawełkiem...
Odpowiedz cytując
gooro33
Senior Member

Stary 15.06.2009, 20:00
HEDu napisał(a):Wyświetl post
taak, nawet maja podobną ilosc asyst ale Bozok dodatkow strzela gole

po przeanalizowaniu transfermarktu to on ma 3 asysty, bo 1 z nich to wywalczenie rzutu karnego (nie wiem jak to zaliczyć).
wywalczenie rzutu karnego jezeli sam go nie strzelam to z tego co wiem tez asysta
POLSKIE KORZENIE - POLSKI KLUB
...Z tysięcy klubów, ja wybrałem ten,

Ten boski Krakowski nasz TS
I w każdej chwili czy dobrej czy złej,
Będę kochał Wisełkę, na pewno to wiem!!!

Odpowiedz cytując
rozarian
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 15.06.2009, 20:01
Tacy zawodnicy jak Bozok Wisły nie pociągną.Zapowiada się drugi Vidlicka.Trudno wykrzesać z siebie choć trochę optymizmu,bo nie jest to odpowiedni kierunek poszukiwań dla Wisły.Utarło się,że Bednarz dobrze zna rynek słowacki i czeski,tylko że to rynek płytki i mało obiecujący.O innych rynkach nie ma pojęcia,więc woli się tam nie zapuszczać.
Odpowiedz cytując
HEDu
Senior Member

Od: 04.2008

Stary 15.06.2009, 20:02
a Jirsakowi nie zaliczono asysty za wywalczenie rzutu wolnego zamienionego na gola ;>
oczywiscie transfermarkt zaliczył, ale polskie portale czy nawet strona Wisły niee

Odpowiedz cytując
martinius028
Senior Member

Stary 15.06.2009, 20:03
Możesz rozbudować to co ci sie w Bozoku nie podoba?
Odpowiedz cytując
mic
Tylko Wisła

Od: 11.2002

Stary 15.06.2009, 20:05
rozarian napisał(a):Wyświetl post
Tacy zawodnicy jak Bozok Wisły nie pociągną.Zapowiada się drugi Vidlicka.Trudno wykrzesać z siebie choć trochę optymizmu,bo nie jest to odpowiedni kierunek poszukiwań dla Wisły.Utarło się,że Bednarz dobrze zna rynek słowacki i czeski,tylko że to rynek płytki i mało obiecujący.O innych rynkach nie ma pojęcia,więc woli się tam nie zapuszczać.
Bo ? Nazwisko zle brzmi ?
Po czym sie zapowiada ? Widziales chociaz jak gra ? Pewnie gdyby nie news na glownej to nie wiedzialbym czy jest blondyn, szatyn czy lysy...

Malkontenci znowu atakuja...
Odpowiedz cytując
Kordel_Walker
Banita

Stary 15.06.2009, 20:08
Manieczkin335 napisał(a):Wyświetl post
Z naszych informacji wynika, że krakowianie wyłożą za Bożoka 400 tys. euro.

T)
Wg transfermarkt w tym roku kończy mu się kontrakt, nie jest tam wyceniany nawet na 1 euro, piłkarz zupełnie anonimowy, 25lat na karku, zero meczy w słabej reprezentacji Słowacji i 400tys e? Żart. Jeśli Bednarz tyle za niego wyłoży to za pół roku leci łysa głowa.
Odpowiedz cytując
qchar90
Senior Member

Od: 10.2006

według mnie to dobry kierunek czechy i slowacja...
i nie mow ze rynek plytki tam mozna znalezc ciekawych graczy
m.in stamtad na szerokie wody wyplynal Sestak Dzeko i inni...wiec mozna znalezc ciekawych graczy
mam nadzieje ze Hector Peralta czy jak mu lecialo...przywiezie jakies dobrego grajka z ameryki poludniowej
wam to nie mozna dogodzic...nie kupuja...zle...kupuja zle....
pewnie co nie ktorzy to chcieli by samych Ronaldo...
ale poki co czekam na jakas konferencje..i mam nadzieje ze uda nam sie Glika zalatwic wzamian za Kowalskiego

Odpowiedz cytując
prawnik25
Senior Member

Musimy teraz poczekać do czasu rozpoczęcia obozu przygotowawczego w Austrii, jak zwykle będziemy testować kolejnych zawodników - o czym dowiemy się zapewne w piątek bądź w przyszły poniedziałek (ma ktoś info kiedy ma być konferencja inaugurująca sezon)...

Obym się mylił, ale wydaję się że pozyskanie Słowaka będzie jedynym transferem gotówkowym podczas letniego okienka transferowego, chyba że uda się awansować do LM ( na co realnie nie ma żadnych szans)

Mnie martwi np. zainteresowanie Fonfarą w tym kontekście, że potrzebujemy zawodników na dziś a nie za kilka miesięcy, a w to że Singlar zacznie naraz szybciej biegać i lepiej się ustawiać trudno mi uwierzyć...

Ogólnie zasadą jest grając w systemie z czterema obrońcami, że zawodnicy grający bo boku są szybcy dobrze wyszkoleni technicznie a z tym u nas nie jest różowo (np. Diaz na lewej obronie kompletnie w pucharach sobie nie radzi)...
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów