|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 04.2003
Offline |
|
|
22 czerwca mialo byc losowanie 3 pierwszym rund i wydaje mi sie ze rzeczywiscie tak jest, moze sie cos pomylili na oficjalce. Jesli losowanie 3. rundy bylo by tego 17 lipca to to jest po 1. meczu 2. rundy wiec i tak nie beda znani wszyscy uczestnicy. Bo losowanie 4. rundy jest napewno osobno.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2004
Offline |
|
|
Tutaj http://www.xs4all.nl/~kassiesa/bert/...endar2009.html jest cały kalendarz.
Początkowo faktycznie miały być od razu losowane 3 rundy ale to się zmieniło i teraz jest losowana tylko 1 i 2 runda. |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
|
"...Wiadomo już jednak, że Wisła w Polsce będzie musiała podejmować rywali w międzynarodowych rozgrywkach, gdyż zgody na grę w roli gospodarza poza naszym krajem nie wyraziła UEFA."
http://www.futbol.pl/artykul/54994.html |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
|
Cytat:
. Nie mówię już o profitach, jakie da nam zwycięstwo w 4. rundzie i wejście do gupy . Nie ma co - trzeba spiąć pośladki i się postarać, bo szkoda by było, żeby taka kasa przeszła nam koło nosa... |
|
|
|
bananowy chłopiec
Od: 07.2006
Offline |
|
|
Kasa pojdzie na splate dlugu.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2004
Offline |
|
|
nawet wiecej niz 3 mln, bo do tego trzeba doliczyc kase z transmisji TV za runde 2 i 3. Nastepnie kasa za mecze w LE etc. A wiec jezeli udalo by nam sie awansowac do 4 rundy kw. LM to kasa moze byc na prawde bardzo duza..
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Jezeli jakakolwiek kasa wogole bedzie. Odejdzie Brozek i Marcelo i dostaniemy w tylek od Debreczyna w 2. rundzie. Spokojnie z takimi szarzami jeszcze. Na liczenie pieniedzy przyjdzie czas. Poczekajcie chociaz do 22 czerwca, kiedy jest losowanie 2. rundy.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2006
Offline |
|
Z tego by wynikało, że jeszcze zanim zaczniemy grać to już mamy 330k (200k+130k za 1. rundę) ![]() WSZĘDZIE DOBRZE, ALE W DOMU NAJLEPIEJ...R22!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
|
donPedro23 - Post nr 154 i cytat w nim. To jest bodaj z oficjalnej strony UEFA. Kasę przy których jest symbol gwiazdki - dostają zespoły, które nie awansują do fazy grupowej LM. Czyli za sam udział w eliminacjach LM mamy 330 tys. EURO, za przebrnięcie jednej rundy - kolejne 130 tys. , za awans do 4.rundy już 2,1mln Euro. Czyli nawet w przypadku odpadnięcia w 4.rundzie - dostajemy 2,1mln za el.LM + 1mln E za fazę grupową LE. Ładne pieniądze.
Nie mówiąc już o awansie do LM i ugraniu jakichkolwiek punktów tam... Jest się o co bić! Myślę, że Cupiał ma to na uwadze... i , że nie będzie żydził w tym okienku... bo prędko może mu się to zwrócić... |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2008
Offline |
|
|
Z jakiej strony są informacje z postu nr 154?Proszę o link.
|
|
|
|
Member
Offline |
|
|
Podejrzewam, że informacja wzięta jest stąd:
http://kassiesa.com/uefaforum2/viewt...t=429&start=90 Tam podał ją jakiś Niemiec powołując się na oficjalną stronę Partizana Belgrad. Oprócz podanych kwot istnieje ponoć również spora pula pieniędzy rozdzielana proporcjonalnie w stosunku do wartości rynku telewizyjnego, ale nie wiem czy to nas dotyczy. |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2004
Offline |
|
![]()
jazda,jazda,jazda BIAŁA GWIAZDA
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Kwota 2,1 mln Euro za 4 rundę el. LM wydaje się duża, jednak na jednej z serbskich stron jest informacja, coś w stylu "Pod naciskiem klubów ze wschodu(głównie Partizant i Dinama Zagrzeb) UEFA włączyła play-off( 4 runda el.LM) do Pakietu scentralizowanego". Dzięki temu także 4 runda będzie w Nsport, który wygrał przetarg na LM.
Ostatnio edytowane przez marco94 : 14.06.2009 o godz. 15:46.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2004
Offline |
|
|
w NSport ? Boże czemu to dno w ogóle powstało :(
![]()
.
. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2005
Offline |
|
|
A przypadkiem nie ma takiego zapisu, że mecze polskich drużyn w europucharach mogą, a nawet powinny być transmitowane przez telewizję publiczną, tak samo jak mecze reprezentacji?
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
nie muszą byc przez publiczną,a jedynie otwartą tzn niekodowaną.tak mi się coś wydaje
![]()
dziękuję za uwagę
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2006
Offline |
|
|
czyli co? mecze Wisly bedą w TVP jak w tamtym roku ? (chodzi o Puchary)
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2009
Online |
|
|
A więc TVP prócz meczów Wisły w 2, 3 oraz 4 rundzie eliminacji do LM nie pokaże żadnego innego spotkania.
Natomiast wszystkie mecze Wisły w LM/LE zobaczymy w Polsacie. Czy w eliminacjach do LM to nie wiem. |
|
|
|
Member
Od: 08.2007
Offline |
|
|
Poprawka - mecze 2 i 3 rundy beda pokazywane przez TV, ktora Wisle najwiecej zaplaci (moze to bedzie TVP a moze nie, niewiadomo)
Prawa od 4 rundy wzwyz ma nSport i Polsat - ten ostatni moze pokazac 1 mecz w tygodniu i chyba skroty. |
|
|
|
Senior Member
Online |
|
|
Polsat pokaże mecze LM w środę + wszystkie mecze Wisły jeśli się zakwalifikujemy do LM.
I wygląda na to, że Wisła wszystkie mecze rozegra we wtorek ale dokładnie nie wiem o co chodzi, wie ktoś coś o zmianie regulaminu? Cytat:
Ostatnio edytowane przez royalmichael : 14.06.2009 o godz. 16:43.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
|
Cytat:
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
|
wkur... mnie ta cała polityka z pokazywaniem meczow polskich klubow i reprezentacji w telewizji. Powinno byc tak ze Polska piłka reprezentacyjna i klubowa na szczeblu europejskim pokazywana jest w telewizji publicznej, dostepnej dla kazdego, a nie ****a jakies n-ki srenki, polsaty (chociaz oni sa skozy do tego zeby mecze pokazywac w pasmie otwartym), tv4, moze jeszcze dekoder cyfry + mam kupic bo za rok tam beda mecze, wrrrrr!!!!
Niemal co roku ta sama niepewnosc, czy bedzie mozna obejrzec sobie w spokoju mecze polskich druzyn w otwartej telewizji ;/ |
|
|
|
Senior Member
Online |
|
Nie, przez najbliższe 3 lata LM w N i Polsacie, Liga Europejska na wyłączność w Polsacie, eliminacje polskich drużyn do pucharów w TVP. Przecież Polsat to jak najbardziej publiczny kanał, w sensie nie jest kodowany = żadnych problemów z dostępem do transmisji. Frustrację rozumiałbym gdyby mecze były w nSport bądź Canal+Sport |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
|
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
Senior Member
Online |
|
|
Z satkurierem nie wiem co się stało ale od jakiegoś czasu nie ma żadnych info o LM w zakładach "N" i "Polsat". Dziwne bo jak zostały ogłoszone wyniki przetargu to pamiętam że tam artykuły były a teraz ich znaleźć nie mogę.
Info brałem stąd: http://sport.interia.pl/news/oni-wyg...e-o-lm,1310319 |
|
|
|
Banita
Od: 06.2009
Offline |
|
|
hejka
ja się tylko modlę o Rhyl FC (Walia) lub F91 Dudelange (Luksemburg) bo to będzie piękny wyjazd z Londynu, zbiezemy ekipe i bedziemy na 100 % !!!! a w fazie grupowej as many english teams as possible
Ostatnio edytowane przez mati.londyn : 14.06.2009 o godz. 21:22.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Mnie by z kolei bardzo Czarnogóra podchodzila. Piekny kraj i wspanialy wyjazd by byl
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2007
Offline |
|
ta Czarnogora mimo wszystko wydaje mi sie mniej wygodna niz Debrecyn.. najlepiej trafić na Luksemburg, albo jakas Malte... cieply klimacik, a nie Balkany czy wschod... ![]() Groundhopper
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2006
Offline |
|
A wiec w 2,3 rundzie bedziemy sciszac telewziory jak Iwanski bedzie jaral sie akcja gdy pilka jest na srodku boiska(drugi Zimoch czy co A dalej czyli 4 i daj Boze faza grupowa to oby Polsat wzial komantatorzy poziomem chyba tylko C+ zblizeni,a co do Nsport-to ,mam odruchy wymiotne jak pomysle o transmisjii Wisly i komantarzu Kalinowskiego ,Ryczela czy reszty niedorobionej społki.![]()
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|